479817c02e90615dc64ef7c18b7d5207

Hösten = nystart

För mig betyder hösten en nystart och är ganska likt känslan jag brukar drabbas av vid nyår. Jag börjar skriva ner saker på lappar lite överallt och sätta upp i lägenheten. Saker jag vill uppnå, förändra och sluta göra. Kanske köper jag en ny kalender med förhoppningen om att jag denna gång ska skriva i den med fin handstil och använda en vacker bläckpenna (istället för det totalt oläsliga blyertsklotter som brukar fylla alla mina kalendrar med). Ofta förnyar jag mitt gymkort eller bokar in en kurs av något slag, (jag har avverkat både ”Spanska på resan” ”Måla med akryl” och ”Kurs i kreativt skrivande”. Men framför allt ser jag över mina relationer. Vilka människor omger jag mig med och hur mår jag av det? Finns det någon relation som tar mer energi än den ger? Är jag i en relation så kanske jag funderar på vad nästa steg kan tänkas bli? Är jag singel funderar jag på vilka ”trådar jag kan dra i” för att träffa någon. Jag uppdaterar eller registrerar mig på någon dejtingsajt och gör en uppryckning för att gå in i dejtandet igen med ny kraft och energi.

Jag tror att alla de här planerna och to-do-list`s som jag skriver är ett sätt att mentalt förstå var någonstans jag är i livet och var jag är på väg. Vi springer så fort och vardagen kan ibland kännas som en evighetsslång dag utan paus… Orken till förändring finns inte alltid där, jag vet det. Men även om inte ens hälften av mina högtflygande drömmar slår in så är jag övertygad om att jag kommer lite närmare mitt mål bara av att skriva ned dom eller uttala dom högt för mig själv.

Vi måste inse att förändringar ofta tar lång tid men att om vi bara går i en riktning, må så vara i myrsteg, som tar oss framåt och inte bakåt så är vi i alla fall på rätt väg. Att hela tiden sträva efter att skapa ett så meningsfullt liv för sig själv som möjligt och att inte fastna i negativa beteenden eller tankebanor är det viktigaste av allt tror jag. Kanske låter det naivt, men jag tror verkligen på kraften att se ett mål tydligt framför sig. Även om du inte vet exakt hur du ska gå tillväga för att komma dit så kommer det visa sig på vägen, så länge du rör dig i rätt riktning.

För några månader sedan skrev jag två inlägg om hur du kan uppdatera din dejtingprofil för att lyckas bättre med din nätdejtning. Känner du att det är något du vill göra kan du läsa inläggen HÄR och HÄR.

Oavsett vad du vill förändra i ditt liv så börjar alltid förändringen med en tanke som sår ett litet frö som förr eller senare kan bli något fantastiskt och verkligt. Var inte rädd för att tänka stort eller läskigt. Skriv ned allt och ta sen ett myrkliv mot det målet redan idag eller imorgon.

c528883c6e3b7f0734572d219662d383
Vad är dina höstdrömmar och mål? Dela jättegärna med dig så kan vi inspirera varandra.

 

dating


Det finns 15 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Norrland

  Vet inte riktigt vilken feedback jag kan ge. Det här är så mycket text som inte säger så mycket. ”Gör saker” och ”poängsätt dina relationer” är det jag utläser. När jag ser någon som säger ”dina drömmar kan slå in” så slutar jag läsa. Kom igen, vi är inte barn här. Vi vet att alla inte får det de vill ha.

  Jag tror mer på taktiken att totalt ge upp, kasta in handduken och göra något som gör en glad istället. Dejting är uppenbarligen varken kul eller givande, så varför plåga sig själv? Varför fortsätta plåga sig med stress, ignorerade mejl, förödmjukelse och nederlag? På samma sätt som lotterier är en skatt på dumhet så känns dejting som en tids-skatt på ensamhet.

  I alla fall jag kommer sakta skala ner på hur mycket tid och energi jag dedikerar till att försöka hitta en enstaka vettig människa i Sverige att dela min tid med. Det är inte värt det. Jag lägger mina dejtingpengar på att köpa mig ett par nya gitarrsträngar och joggingskor istället, tack så mycket.

  Jag har hört att om man varit singel tillräckligt länge får man magiska krafter, tro på det istället.
  Lid inte. Gör något kul.

  • MiMi

   Hahaha! Tack för dagens skratt 😀

   Jag fastnade på det där om myrstegen. Det är sjukt lätt att använda som ursäkt för att slippa ta tag i saker ordentligt; Men jag tar ju myrsteg! Ser du inte, jag har gått en heeel millimeter framåt.
   Bara för det så ska jag kasta mig framåt i höst. Typ höjdhopp och tresteg på en gång.
   Jag ska använda mig av mina magiska krafter till det!

 2. Lady

  Jag kan hålla med om att det serveras en del floskler i bloggarna här. Som 50+ önskar jag också att det fanns någon mer vuxen som skrev här. En äldre bloggare kan ju ha något att säga både sina jämnåriga och de som är yngre.
  Men vad jag mest reagerar mest över är alla bittra och besvikna män som dyker upp i kommentatorsfälten. Jag har stött på en del av er också i mitt egna mejlflöde, men inte så ofta. Om man inte har något utbyte av att vara på en sajt, varför stannar man kvar? Och förstår ni inte att den bitterhet som lyser genom, för jag antar att om den syns här så märker man den annars också, kanske är det som hindrar era chanser till dejter?
  Jag hade inte stannat en minut i onödan om detta inte gav något. Jag är här för jag träffar män som intresserar mig. Det är en hel del jag skrivit med och jag har oftast minst en intressant kommunikation på gång, och jag går på detjer. Er bittra män undviker jag däremot så långt det går.
  Och nej, jag kan inte skriva detta för att jag är apsnygg, för det är jag inte. Och bara det faktum att jag är kvinna ger mig inte per automatik intressanta kontakter. Men även om jag söker seriöst så kan jag ta skämt, jag vågar kommunicera, blir inte kränkt av småsaker och försöker uppträda bra. Gör kort sagt sånt man gör i vanliga livet. Och tro mig, det räcker rätt långt.

  • Norrland

   Det är alltid fint när folk försöker dra en filt över problemet. ”Du är för bitter”, säger en. ”Dåligt självförtroende” säger en annan. ”Inte tillräckligt bra inkomst”, ”inte snygg nog”, ”inte ambitiös nog”. Det finns alltid de som tror sig ha lösningen. Det är inte så enkelt, Lady. Man kan inte bara applicera ett problem till alla och säga ”det är det här, fixa det”.

   Och vad säger att vi ”bittra män” inte kan ta skämt och vågar kommunicera? Vem har sagt att vi blir kränkt av småsaker och inte kan uppträda som folk? Du har fördomar som du behöver jobba på. Jag må vara bitter av mig på sena lördagskvällar, men den som påstår att jag inte kan bete mig som folk vet inte vad de pratar om och har aldrig ens sett min profil.

   Nej, jag skulle vara lite mer öppensinnig om jag var du. Det är inte så enkelt som att man kan lägga män i kategori ”bitter” och ”inte bitter”. Alla är bitter nu och då, och ibland är man inte det. Att avfärda en person för ett enstaka intryck känns hemskt ytligt. Nästan lite bittert.

 3. Pokemon

  Tidig vår och tidig höst känns som bästa stunderna att nätdejta. Sommaren passar bättre att mer låta spontaniteten vara fri och mindre lämpat för nätdejting, om nu inte båda är på att ses rätt snabbt efter att man har endel gemensamt. Att skriva mess under sommaren och inte hinna träffas, kan lätt vara en falsk bubbla.

  Själv så måste jag rannsaka vad jag vill ha för sorts förhållande. Men som vettig kille, om än lite udda intressen, så kämpar jag ständigt med att blåsa liv i en glöd som falnar allt mer. Jag är både desperat och icke-desperat på samma gång. Desperat att få känna ömsesidig attraktion med någon på samma attraktions-nivå. Få en glimt av hopp om att det är möjligt, att få en varm blick, en komplimang, någon som flirtar och är öppen. Att få slippa behöva analysera och tolka motstridiga signaler, att det helt enkelt bara funkar för att det finns en naturlig attraktion och förståelse. Icke-desperat över att gå in i något tomt och halvdant bara för att.

  På en dejtingsida är man en millisekund ifrån cynism. En millisekund från att stänga av sitt konto, en millisekund ifrån att bli munk och bosätta sig uppe i bergen i ett varmare land.
  Men man borstar åter av sig dammet och likgiltigheten, och söker intala sig tron att det bara handlar om att ”rätt” person inte kommit i ens väg, som kan se ens kvaliteter mer än ”brister”.
  Samtidigt söker man bli klokare i att förstå hur man själv uppfattas av omvärlden.
  Att vara intelligent, ha empati, humor, uppriktighet och vara kreativ är inte vad majoriteten av singlarna värdesätter när det väl kommer till kritan, även om många skriver det i sina presentationer. Det blir ganska förvirrande när de flesta tänker en sak, känner en annan, och agerar åter efter något helt annat håll. Att träffa någon som är rakare i detta och som dessutom har de flesta hästar hemma, har något liknande värdegrund och samtidigt funkar ihop fysiskt, har visat sig svårare än jag först trott. Mycket ska stämma.

  Men det är höst och ”the winter is coming”…

  • C

   Underbart välskrivet!
   Undrar var man hittar män som dig (och några till finns det som regelbundet yttrar sig så klokt och läsvärt här på bloggen) med dessa ståndpunkter så fint uppräknade, en sådan man söker jag!
   Frågan är om du söker någon som mig 😉 ?

  • ViraStina

   Apropå det där med att kommunicera rakt.

   Jag har skrivit det förr, men det gäller fortfarande: Nästan alla säger att de föredrar rak kommunikation. Jag har aldrig träffat någon man som säger att han gillar luddiga och otydliga budskap. Ingen säger att det är skönt med kvinnor som lindar in saker och ting istället för att gå rakt på sak.

   Ändå är det precis så de allra flesta vill ha det egentligen. Och nu är detta absolut ingen pik till dig, Pokemon, utan bara ett referat av mina egna erfarenheter av män, både på HP och dem jag träffat i andra sammanhang.

   Jag är själv nämligen väldigt rak av mig. Jag har svårt för subtil kommunikation och tvingas ofta fråga om sådant som andra uppfattar automatiskt. Nu menar jag förstås inte att jag tycker att jag har rätt att vara oförskämd och säga till folk att de har en ful mössa, bara för att jag är så himla uppriktig. Det jag syftar till är tydlighet angående sådant som har med relationen att göra. Om vi är på samma nivå, till exempel. Om vi vill samma sak.

   Men folk vill inte gärna prata om sånt, har jag märkt. De vill att det bara ska flyta. Att man ska vara tankeläsare. Rak kommunikation är egentligen väldigt osexigt, har jag märkt. Men för mig är det ett måste.

  • Jahopp

   Virastina,

   Jag har också erfarenhet av det du säger angående rak kommunikation. Jag har träffat ett antal män som gnällt över att det är så svårt att ”tolka” kvinnor. Jag blir då väldigt förvånad när de ändå försöker ”tolka” mig, trots att jag tydligt talat om att det inte är nödvändigt. Jag menar ju precis det jag säger! Så nä, tydlig och rak kommunikation är uppenbarligen inte så önskvärd som det kan verka.

  • Boccaccios

   ViraStina, JaHopp:

   Är inte det där med rak kommunikation någonting som är likadant i samhället överlag som det är inom dejtingen?

   Jag skrev någonstans här på bloggen att rak kommunikation och ärlighet är de trendigaste uttrycken i svenska samhället i dag.

   Men det är bara vad man säger, på grund av dess politiska korrekthet. För när det kommer till kritan, när det verkligen gäller, då finns det nog inte många som verkligen uppskattar rak kommunikation och ärlighet.

   Eller?

  • Jahopp

   Boccaccios,

   Då är jag kanske ganska ensam om att uppskatta rakhet och ärlighet! Visst, det är ju trevligt om det sägs med en viss diplomati, men personligen tycker jag att en sanning inte gör hälften så ont som en lögn… Eller att i värsta fall bli totalt ignorerad.

 4. Jimmy

  Bra inlägg!

  Jag tror definitivt att man behöver en nystart då och då. Jag är inne i en nystart själv just nu, som har pågått ett tag redan. Vissa saker har jag lämnat bakom mig eller lagt på hyllan, och jag har istället satsat på annat. Nätdejtingen är en av sakerna som hamnade på hyllan. Det kändes inte som den ledde någonstans, och de andra saker jag lägger tid på istället ger mig mycket mer glädje. Jag tror alla kan behöva en paus från det här ibland. Om det går segt, bara lägg ner och försök igen senare, det är mitt råd.


Kommentera