woman-stressed-at-work

Hjälp! Jag har inte tid att träffa någon

”Jag måste fokusera på jobbet” eller ” jag har rätt mycket med mig själv just nu och kan inte lägga energi på en relation”, är två meningar som du kanske har fått höra, eller till och med själv sagt. Men hur mycket sanning kan det egentligen ligga bakom ett sådant påstående? Är det inte bara en omskrivning för att säga att man inte är tillräckligt intresserad för att orka satsa? Om en  en president eller världskänd popartist med 300 resdagar om året lyckas med att ha ett förhållande, så borde väl även du klara av det men lite planering och god vilja? Har man inte TID med en kärleksrelation tycker jag att det är dags för en allvarlig rannsakan av sitt liv. Då behöver man prioritera annorlunda. Betydelsefulla relationer är det viktigaste vi har och det tror jag att de flesta kan skriva under på. Men hur gör man då när kalendern är smockfull och det känns som att du inte gör annat än att få ihop vardagspusslet? Det är jobb, träning, handla och laga mat, städa, hinna träffa någon vän någon gång, och försöka få tillräckligt med sömn. Finns det dessutom barn med i bilden minskar egentiden ytterligare radikalt. När ska man då få tid och energi till att dejta? Här kommer några tips!

Raka rör!
Var ärlig från början och förklara hur det ligger till. En gång dejtande jag en kille som var var väldigt upptagen då han både pluggade och jobbade samtidigt, medan jag bara arbetade deltid. En gång när jag klagade på att vi aldrig sågs sa han till mig att han träffade mig mer än vad han sammanlagt såg sin familj och sina vänner. Då insåg jag att han faktiskt gjorde sitt bästa för att få ihop det och jag började uppsatta den tid vi fick ihop istället för att klaga. Det är inte timmarna man ses utan vad man gör av tiden när man väl är tillsammans. När du väl tar dig tid för dejten ska du vara fullt närvarande och inte svara på mail eller jobbsamtal.

Spela svår – nej tack! 
Har man lite tid så finns det inte utrymme till att spela några spel. Du har inte tid att sitta och vänta på att personen ska höra av sig. Här gäller det att köra med öppna kort, ta fram kalendern och se till att ni hittar en lucka att ses.

Dejten får hänga på!
Integrera dejten i ditt schema för att spara tid. Ska du träna? Bra, perfekt tillfälla att köra en träningsdejt ihop där ni sporrar varandra! Eller varför inte ses på en frukost innan jobbet eller en lunch. Du ska ju ändå äta, eller hur? Det låter inte så romantiskt kanske, men huvudsaken är ju att ni faktiskt ses.

Utnyttja tekniken
Även om ni fysiskt inte kan ses så ofta så kan ni ändå med lätthet höras en stund varje dag. Videosamtal, sms eller ett snabbt ”godnatt” innan ni ska sova – kommer ni långt på.

Dejta på nätet – överallt
Nätdejting kan du göra när som helst, överallt. Använd HappyPancakes app för att kunna dejta på bussen på väg till jobbet, på ett extra tråkigt jobbmöte eller på crosstrainern på gymmet. 
Läs mer! Utmattning hotar dejtingen

dating


Det finns 168 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Peter

  Man dejtar inte på nätet. Tjejerna ska använda nätet för att få tag på en av de tre killar som sitter inloggade för varje tjej och se till att träffas i verkligheten i stället. Men annars verkar det som att Cecilia är en klyftig tjej som har tagit till sig av vad jag har sagt.

  • Tjej79

   Vilken besserwisser du verkar vara. Läxar du upp tjejen när eller om du ens haft en sund relation?!

  • Hasse

   Peter, visst är det lustigt att tjejerna inte lyckas knipa en karl? För höga krav kanske?

  • ViraStina

   Jag tycker det är ännu lustigare att Peter, som tycks gå på fler dejter än alla andra här tillsammans, inte lyckas knipa en tjej som duger.

   För höga krav kanske?

  • Peter

   Hasse, kraven är nog samma för alla tjejerna. Hon vill ha den som är snyggast på bild, liksom alla andra tjejer. En minoritet av killarna träffar och ligger med en majoritet av tjejerna. Han ska förstås även vara vad hon känner för just för stunden. Tyst eller skäggig till exempel. Sen bölar tjejerna högljutt över att det inte finns någon när hon har missat hur många goa killar som helst där det verkliga pojkvänsmaterialet finns.

   Virastina, se ovan för kom inte och försök lura i mig att alla killar fick en chans hos dig.

  • Hasse

   Peter; jag gjorde ett test en gång. La in en bild på en snygg kille (fotomodell) i samma ålder som jag själv. Skrev ingenting i profilen. Absolut ingenting Jag blev nerlusad med svar. Det var allt från gifta kvinnor som ville ha lite kul till yngre som sökte erfarenhet. En bild räcker sen vill trosorna av. Rätt yrke kan funka också, brandman och polis går alltid hem.

   Har man ett alldagligt utseende, skriver en fin presentation och profilen ordentligt ifyllt = noll svar.

  • Love

   Man kan få hur många svar som helst med en snygg bild. Men tjejerna vill bara testa att dejta just därför. Inte så seriöst. Förvånansvärt många tjejer vill ha sex o är man är extra tjänstvillig o ”gullig” är det hur lätt som helst att få en tjej i bingen…Tjejer går på utseende minst lika ofta som killar. Att killar får färre svar beror på att de ser alldagliga eller oattraktiva ut på bilder. Snygga killar kan få enormt många svar från kvinnor i alla åldrar, 18 till 65 typ…I förhållanden kommer det gå sämre eftersom tjejen kräver uppvaktning dygnet runt. Ju mer du inleder med att uppvakta desto mer besviken kommer hon bli senare. Därför gäller det att ligga lågt. För ingen kille orkar med tjatet o besvikelsen som följer när man lever ett normalt vardagsliv med allt vad det innebär i tidsförlust, stress och andra nödvändiga prioriteringar. Tjejer vill leva i en princess drömdröm vara ständigt kär o där killen ska rädda henne från en trist tillvaro o samtidigt lappa ihop hennes självkänsla o alla hennes känslo mässiga behov.

  • ViraStina

   Peter:

   Jo, ”alla” killar fick chans att visa att de hade något mellan öronen.

   I början svarade jag alla som skrev till mig av ren artighet. Varenda en. Även de som bara skrev ”KIK?” eller ”Tjena, läget?” Eller de som var 60 plus, eller 20 minus.

   Det är därför jag vet att väldigt många slutar skriva där, oavsett vad jag svarar. Antagligen har de skickat ut hundratals massmail och har ingen aning om vad de ska svara när de får respons. Då fegar de ur.

   Jag skrev även själv till många. Inte till alla, naturligtvis. Men det var fort gjort att beta av de som bodde i samma geografiska område, var i rätt ålder och inte hade profiltexter som antydde att de var uppenbara missmatchningar till mig. Typ de som skrev med skrikiga versaler och särskrivningar att ”PK HÄXOR UNDAN BEDES” och liknande.

   Jag gick inte efter profilbilderna, eftersom jag vet att folk som ser trevliga ut på riktigt, kan se ut som ett lyckat halloweenparty på bild. Jag tycker för övrigt inte att nån främmande karl är attraktiv på bild. Det är helt omöjligt för mig att tycka det, eftersom jag inte känner honom. Det är bara en platt bild. Helt ointressant.

   Jag tror de allra flesta män går betydligt mer efter bilderna än vad jag gjorde. Förmodligen även du.

   Nåväl, efter ett par månader slutade jag svara på tjena-läget-mailen. Det var helt meningslöst att lägga energi på dem. Istället fokuserade jag på de som kunde skriva. Vilket ledde till att jag fick kontakt med en hel drös män som var jätteduktiga på att skriva. Men inte på att agera i verkligheten.

   Nå, låt höra nu hur vidsynt och öppensinnad du är i dejtingvärlden, Peter. Jag utgår från att du är ett föredöme för oss alla, och inte dömer ut någon.

  • ERIK

   Dessa råd till gäller tjejer vilka är alldeles mycket upptåget med sin telefon.

   Jag tycker att NÄTDEJTING ÄR INTE DEJTING.
   Samt … dejting (hela livet?) är inte huvudsak. Relation är huvudsak.

 2. ViraStina

  Jag skulle vara ytterst tveksam till att börja dejta någon som bara har tid för mig till frukostmöten och godnattsamtal.

  Till skillnad mot Cecilia anser jag inte att man kommer långt med det. Snarare är den sortens trixande en stor varningsflagga för mig.

  Eftersom tre av tre killar som sitter inloggade på HP skyller på tidsbrist för att slippa träffa någon IRL, rekommenderar jag alla kvinnor att skippa dessa bortförklarare och gå ut i den riktiga världen istället.

  • Hasse

   VS: Du har ju din Göte med flanellskjorta som kör 20 mil för att byta vatten i en blomvas. Du har lyckats. Gratulerar. En redig toffelhjälte har du skaffat dig. 🙂

  • george

   Jag rekommenderar alla män att skippa dessa bortskämda kvinnor på nätdejtingsidor som aldrig svarar på brev att börja gå utanför dörren och träffa tjejer i neutral miljö., typ gym eller liknande istället.

  • Hasse

   George: Du vet innerst inne att allt är ditt fel. Du är man. Alltså är det ditt fel.

  • Hasse

   George, och glöm inte när en man gör något korkat heter det alltid ”alla män”. När en kvinna beter sig illa är det ett ”enskilt fall”.

  • ViraStina

   Ojoj, det var sura rönnbär för alla bittra killar som inte klarar att skaffa en flickvän. 🙂

  • ViraStina

   George:
   Dig rekommenderar jag att skaffa solglasögon och skygglappar så att du slipper se alla fula personer som har fräckheten att existera på samma planet som du.

  • Hasse

   George: Vill du göra Vira-Stina glad så sök till Ensam mamma. Där är typ två mammor med tre barn som söker sin ”drömprins”. Drömprins = Rik, magrutor och villig att försörja hela rasket.

  • george

   Hasse

   Du menar att honflodhästarna kräver att mannen ska vara vältränad och ha en FET plånbok? En åsna som med glädje försörjer andra mäns avkomma?

   Tyvärr Virastina, ensam mamma söker lockar inte mig. Mina pengar lägger jag på mycket mer förståndigare saker…. Mig själv.

   Varför är du bitter Virastina? Du har ju fått en toffelhjälte nu. Han har säkert inget emot din övervikt..

  • Ada

   Verkligen! Om det inleds på det sättet så blir det knappast bättre sen. Vill man ses så går det. Är man upptagen i stort sett dygnets alla timmar finns ingen anledning att söka partner heller.

  • Peter

   Ada. Tjejerna som söker, kan träffas, är något att ha lägger du inte märke till. De gör nämligen just söker och träffas. Är de sen något att ha jobbar killar på henne.

   De som alltid är inloggade, och detta gäller tjejerna men inte killar för här är som minst tre killar inloggade för varje tjej. Tjejerna du alltid ser inloggade vill inte träffas, kan inte träffas i kombination med att de många gånger inte är något att ha samt helt saknar förmågan att kunna skaffa en pojkvän. Ännu mindre då hålla liv i ett förhållande.

   Om tjejerna inte tror mig kan ni för skojs skull skaffa en profil som kille.

  • ViraStina

   Ada:
   Jepp, inleder man en relation ned någon som bara hinner klämma in enstaka måltidsdejter, får man finna sig i att det är maxnivån även i fortsättningen.

   Vill man inte ha den sortens relation gör man klokt i att hitta någon som tar sig tid att ses regelbundet, utan stress.

  • ERIK

   @VIRASTINA
   …medan du märker inte att det är bara du vem bortförklarar.
   slut med din hat-hets!

   Vad e vitsen att sitta här om du vill inte träffa någon?

  • ViraStina

   Erik:
   Tyvärr begrep jag inte riktigt vad du ville ha sagt. Särskilt det där med hat-hets lät lite malplacerat med tanke på vad andra skriver här.

   Men i händelse av att du missat det, så har jag en relation. Det är dock inte nätdejtingens förtjänst.

 3. Mll

  Manlig självömkan vilken tur det finns ett forum där män får gnälla hur mycket de vill..och dunka varandra i ryggen och snyfta ut i tråd efter tråd.
  Byt planhalva istället för att gnälla.

 4. Mll

  Jag håller helt med dig Virastina.
  Eftersom merparten av alla de där männen på nätet varken har tid eller lust skapa sig ett fungerande förhållande så bör man verkligen tänka sig för när de inte ens ‘hinner’ träffas irl.
  Finns mycket skoj man kan göra med vänner, och istället lägga krutet på någon som faktiskt vill prioritera att ha ett förhållande och förstår vikten av att lägga tid på det.

 5. Love

  Det värsta är att tjejen faller för killen med ryggrad men att hon senare tämjer honom och får honom dit hon vill…Det är hennes definition på romantik som ska råda, hennes smak som gäller när det kommer till inredningen, hennes preferenser för resor och hennes önskemål vad som ska göras på semestrarna. I annat fall får man stå ut med isande tystnad eller tjat. Det är inte över ens efter relationen.Iaf inte om man har barn. Då är det hon som bestämmer vad barnet ska få för saker, barnet får kolla på strunt på datorn (saker som jag vill förbjuda.) Barnet får smartphone fast jag tycker det är för tidigt, hon låter barnet bära vuxen kläder smink o handväskor o låter inte flickan få vara barn. Konstigt nog får mina polares pojkar vara barn. Men inte flickorna. De ska vara sexiga så fort det bara går…Det ska bara snackas kläder o smink fy f** ..all feminism är bara ett stort skämt, det är mer ett modeord än det är en handling. Tjejer vill bara ha män till hjälpredor o för sina romantika drömmar o snygga filterfejor som de visar upp på insta och facebook för att göra tjejkompisarna avundsjuka.

  • Hasse

   Love, det går inte att beskriva det bättre än vad du gör. Toppen. Mina pågar är totalt hjärntvättade av sin mor. De beter sig som fruntimmer, snackar strunt och tål ingen som helst kritik. Bortskämda och bekväma. Och tyvärr finns inte lumpen som kan få dem på rätt köl heller. Nä, tvi för denna feministiska känslosås.

  • george

   Love

   En kvinna gifter sig av två anledningar…

   1 Hon bestämmer över hennes och mannen pengar.
   2 Hon får en träl på köpet.

   Förstår inte varför kvinnor klagar på för liten lön. I ett förhållande har hon ju två plånböcker att tömma. (hon tömmer gärna mannens medan hennes egen ska var orörd.

  • ViraStina

   Vet du Love… Om du mot förmodan får lust att träffa nån ny tjej, så tycker jag att du ska vara en smula proaktiv och bidra till att forma förhållandet.

   Du beskriver dig själv och alla andra män som totalt passiva i hur en relation utkristalliserar sig, tills kvinnan börjar försöka styra upp det hela på sitt vis. Då kommer era protester att hon fokuserar på fel saker och försöker göra om er.

   Så istället för att sitta inaktiv och vänta på att bli missnöjd med hennes definition av vad som är rimligt att kräva, kan du fråga nästa tjej tidigt hur hon ser på romantik. Be henne ge en beskrivning av vad hon skulle tycka var en romantisk dejt, eller ett romantiskt förhållande i stort. Fråga t ex vad hon tycker är romantiskt i vardagen, eller om hon kan ge något exempel på vad någon romantisk kille har gjort för sin tjej.

   Detta är det absolut bästa sättet att få reda på hennes genuina uppfattning om det hela, och de flesta tjejer kan utan problem ge en utförlig beskrivning av sådana saker. De flesta tjejer skulle även tycka att det var en rolig fråga att svara på, så du kommer inte uppfattas som märklig när du ställer den, utan som engagerad. Lyssna noggrant på vad hon svarar. Fånga upp detaljerna.

   (Inte en enda kvinna kommer säga att hon drömmer om ett kompisliknande förhållande utan ömhetsbetygelser, bara så du vet)

   Ge sedan DIN bild av romantik. Säg ”Aha, intressant. Så tycker inte jag. Jag tycker inte att man nödvändigtvis måste ge varandra komplimanger och allahjärtansdagspresenter. Jag tycker det är viktigare om man…” Ja, vad du nu anser.

   Hon kommer lyssna med stora öron. Och redan här kommer ni båda få veta om ni är kompatibla eller inte. Snäll-tolka inte hennes svar, och ge heller inte henne någon chans att snäll-tolka dig (typ ”det där gällde nog bara med hans förra flickvän, han kommer tycka annorlunda med mig!”).

   Var tydlig redan från början med vad du inte har lust att göra i en relation. Det är mest rakryggat.

   Och då kan du inte heller döma henne i efterhand för att hon önskar sig annat av en partner än av en kompis. Då har du redan fått infon, svart på vitt.

  • Hasse

   George: ”Förstår inte varför kvinnor klagar på för liten lön. I ett förhållande har hon ju två plånböcker att tömma. (hon tömmer gärna mannens medan hennes egen ska var orörd.”

   Där har du också en anledning att kvinnor stannar i usla förhållanden: PENGAR. Så länge det finns stålar kommer kärleken i andra hand. Visst, tjejmaffian beklagar sig men att lämna mannen går inte. Vem ska då betala kalaset. Då står de t o m att få smisk då och då. En resa till Barcelona så är det glömt.

   Har en kvinnlig bekant som lever så. Hennes ögon är helt tomma. Han är en stor idiot och behandlar henne som smuts. Men du… nu flyttar de snart till en stor villa vid havet – då spelar sånt mindre roll.

  • Love

   Hasse, tack! Du har rätt, kvinnor curlar sönder barnen. De kommer inte klara mkt själv o blir bortskämda. Trälen/avelshingsten kan bara se på. Man har ingen talan. George, ja exakt kvinnan bestämmer över mannens pengar. När jag och exet skulle renovera (mest hon som tjatade sönder huvudet om att det behövdes) var det självklart att jag skulle hala fram plånboken. Hon var ju sjukskriven…Men hon hade ett arv på några hundra k som jag tyckte var rimligt att hon tog av, och jag gjorde misstaget att nämna det…hon såg då ut som en fågelholk… ”Va? Det är ju mina sparpengar!” Samma sak om jag inte vill eller orka renovera, ja då är det Jag som ska betala hantverkarna! Ett annat ex tyckte att Jag skulle bjuda på en resa som Hon planerade o som hon övertalade mig till att följa med på. (Jag själv gillar inte ens långresor) Den tjejen tjänade minst 40 k i månaden, men ändå tyckte hon: Va? är du snål eller? Ungefär… Kvinnor!
   Virastina, som jag skrev förut finns många tjejer som föredrar män som låter tjejen vara självständig, göra karriär, vara feminsist. Jag har tydligt förklarat att klassisk romantik inte är min grej o att jag inte kan sånt, då har jag mest fått höra vad skönt, ”jag gillar inte såna där smöriga killar…” De har sagt att det är besvärande med uppvaktning, presenter, dyra vanor osv. Så låter det som sagt i början. Få kvinnor är konsekventa.

  • ViraStina

   Love:

   Om du säger till en tjej att du inte är typiskt romantisk, och får svaret ”skönt”, då har du gått i samma fälla som jag, när jag har påpekat att jag inte är så klassiskt feminin.
   Skönt, säger alla killar.

   Tills de inser att det faktiskt finns en massa feminina sidor som de attraheras av. Och att de kanske inte syftade till frånvaron av just DE egenskaperna när de tyckte att det lät skönt.

   Och det är därför jag rekommenderar dig att ställa frågan till tjejer förutsättningslöst, utan att nämna hur du själv är. Be henne berätta fritt först, ur ett allmänt perspektiv.

   Det kommer ge helt andra, mycket mer äkta svar. Precis som att när jag frågar män vad de tycker är kvinnligt och attraktivt får jag helt andra svar, än om jag bara säger att jag inte är så jättefeminin.

   Bara för att man inte vill ha t ex presenter betyder det inte att man inte behöver annan uppskattning.

  • Love

   Vet inte vad du syftar på när du nämner feminin. Det är olika vad man ses som feminint. Vissa tycker mor som pysslar med sina barn är feminint andra tycker smink o klänning är feminint en annan tycker mildhet o mjukhet, en tjej som aldrig höjer rösten, är feminint, vissa tycker urringning o höga klackar är feminint. Vissa tycker omhändertagande är feminint. Alltså vara ”vårdaren” vid sjukdom, kolla att han tar hand om sig, ser till att han vilar o äter odentligt. Sedan har jag en kompis som tycker tränade kroppar på tjejer är feminint, medans en annsn kompis föredrar mjuka former (mjuka höfter hellre än muskulös kropp.) Kan vara väldigt olika alltså.

  • Love

   Man får inget svar om du trodde det vira stina. Det är klart hon inte börjar med att säga att jag kräver att du ska renovera köket, till att börja med…Sedan är det du som ska lätta på plånboken för jag tänker spara allt jag har. Tjejer funkar inte så. De visar bästa sidan utåt, alltid. Det dåliga ser inte ens hennes kompisar, kanske inte ens hennes familj. Alla tjejer jag träffat är omtyckta av andra. Det är i relationen kraven kommer, bakom lyckta dörrar..Det är därför de mest mysigaste tjejer inte kan ha en kille. En tjej som Ag**ta sjö**n har väl alltid setts som präktig, andligt intresserad känslig, sportig, hyvens, alldaglig för att vara kändis osv men hon går hela tiden från man till man..lyckas aldrig behålla en man. Kan ju va deras fel (det är väl alltid killarnas fel..) men kan likaväl vara hon själv som har något som inte funkar.

  • Dold

   LOVE:

   Din kommentar om Ag**ta Sjö**n är ett typexempel på dubbelmoral och bristande självinsikt. Du har själv inte lyckats behålla någon av alla de kvinnor du haft, och det är enligt dig alltid deras fel. Om däremot en kvinna ”går från man till man”, så kan det bero på att något hos henne inte funkar. Tänk om människor ändå kunde lägga ner tid på att analysera sig själva lika noga som de analyserar fullständiga främlingar.

  • Love

   Aj då där trampade jag visst på en öm tå…Det finns många som går från partner till partner, karl inge är ett killexempel…det finns så klart icke kändisar som aldrig hittar en relation som duger. Nu tog jag ett exempel från kändisvärlen o jag förstår inte varför det var så farligt. Jag har inte sagt ett ont ord om vederbörande. Du kanske är en av dem som själv går från famn till famn? Eftersom det berörde dig såpass att du blev arg…Du vet ingenting om mig, du kan bara anta utifrån din viewpoint, och den kan vara väldigt fel. De flesta som ständigt letar efter den rätte kan behöva jobba på saker. Särskilt då de oftast önskar behålla en partner och slippa jagandet, hjärtesorger o besvikelser gång på gång. Detta har jag hört många säga själva, personer som blivit särskilt insiktsfulla t ex av terapi.. Men ändå kan de inte låta bli att klaga eller svalna för att det inte var så där där rosenrött som de drömde om, när de väl funnit någon.
   I början är de eld o lågor, vill gifta sig osv. Varianten som aldrig blir kära finns också. De sitter år in och år ut på dejtingappar. Vissa har bara sexutbyten eller ”kk”. Detta kan gälla både män som kvinnor. Men att jag valde att skriva om kvinnor är för att jag är heterosexuell, och således träffar kvinnor. Flera av ”mina” fd kvinnor bara haft korta relationer sedan det tog slut med mig. I de flesta fall var det jag som var killen de ”stod ut” längst med…

  • Dold

   LOVE:

   Jag har valt att leva mitt liv efter mina egna normer, inte efter andras. Således har jag sällsynt oömma tår, och bryr mig inte ett dugg om andras åsikter beträffande mina relationer med män. Inte heller bryr jag mig om andras val på detta område.

   Det jag invände mot, är din kritik av kvinnor, vare sig det är en känd person med många relationer bakom sig, eller en av de många som haft en relation med dig. Du är andra halvan av alla relationer du haft med kvinnor, men du är enligt dig själv aldrig delaktig i att relationen inte fungerat. Det är så aningslöst, så man baxnar.

   Det faktum att du uppfattar mig som arg när jag bara är saklig, kanske är en del av svaret på varför du har så svårt med kommunikation i dina relationer; du övertolkar eller överdramatiserar det som sägs.

  • Love

   Ja du får gärna baxna…vet inte om du baxnar lika mkt när du läser om en kvinna som inte vill ha en relation för att männen aldrig varit ”tillräckliga” i de relationerna de haft? Jag har både läst om och träffat dessa kvinnor. Som hellre förblir singlar än försöker ännu en gång. Och de har så klart Aldrig sig själv att skylla… de är ju så fina omtyckta o sociala. Och för att de är ju kvinnor och alla vet väl ju att det är männen som är s*it stövlarna. Och det är väl kvinnan som bestämmer reglerna för relationer också? Där har inte mannen mkt att säga längre.
   Gsnska magstark analys att påstå att jag inte kan behålla tjejer pga bristande självinsikt samt bristande kommunikations förmåga. Tyckte du tog i ganska mkt utifrån att du inte känner mig. Att kommunicera är min starkaste gren, har aldrig haft problem att prata om känslor, alla tjejer brukar just berömma det. Att jag är en kille som skiljer mig från många andra de träffat. Många av deras fd killar o dejter har inte haft lika bra förmåga att muntligt förklara känslor utan att de har mest suckat, mumlat och svarat enstavigt, typ ”vet inte”. Men det I sig betyder inte att jag går med på att bli utnyttjad eller att jag gör allt de säger. Det hör inte dit. Att jag överdramatiserar enligt dig skrattade jag mest åt, det är tjejers specialitet. Det tror jag de flesta killar håller med om. Vi vill mest ha lugn o ro och inte tjafsa om småsaker. Men tjejer tycker det är dramatiskt o hemskt om man glömmer en, två dagar av 365, om man är trött o råkar somna, om man inte ringer upp direkt när de ber om det (för att man råkar vara upptagen, men det räcker sällan som förklaring) att man inte betalar hela notan vid en romantisk middag (fast det är hennes tur denna gång) för att man inte hänger med hennes kompis ut (för att jag helt enkelt inte står ut med den kompisen, så kan det vara) för att man tycker ett klädesplagg sitter tajt på henne och man föreslår ett lösare plagg, eller att man gjorde det fatala misstaget att handla ett plagg i en storlek större/mindre än den storleken hon har, då blir det ett evigt analyserande o gråtfest…. ibland borde tjejen kanske fatta att man omedvetet förtränger presentköpen, då de sällan faller henne i smaken ändå. ”Jag trodde du visste vad jag gillade efter ett år” kan det låta. Mycket väsen för ingenting , helt enkelt!

  • Dold

   LOVE:

   Du har ju själv nämnt att du föredrar singellivet framför ett förhållande, eftersom kvinnorna inte motsvarar dina förväntningar, och det har jag inga synpunkter på alls. Var och en väljer hur den vill leva. Men ur din synvinkel är det ju alltid kvinnornas fel, oavsett om det är du eller de som gör valet.

   Det är möjligt att min analys är fel, men den är baserad på allt du skrivit här. Det jag saknar i allt du skriver, är nyansering och reflektion över din egen del i relationerna. I stället är det spaltmeter om hur en från början bra kvinna, plötsligt förvandlas till en prinsessa med orimliga krav. Märkligt nog verkar det inträffa precis samtidigt som du själv går från att vara en man som vet vad han vill, till en ryggradslös nickedocka, som ”tvingas” använda dina pengar och din tid till något du absolut inte vill. Och det är naturligtvis kvinnan som gör dig sådan, enligt dig. I förhållande efter förhållande, så på något magiskt vis verkar du studsa tillbaka till ditt viljestarka jag under dina singelperioder, för att sedan låta dig brytas ner igen, utan att dra lärdom från föregående relation.

   Nu skriver du för ovanlighetens skull att du blivit jämförd med tidigare pojkvänner, och att det varit till din fördel, vilket ju är oerhört positivt. Du skriver också att du inte går med på att bli utnyttjad, men då talar du väl emot dig själv? Du blir ju utnyttjad hela tiden, som hantverkare, hjälpreda och plånbok? Eller är det en överdramatisering?

   Om det är kvinnors specialitet att överdramatisera, så slår den här bloggen något slags statistiskt rekord när det gäller manliga drama queens, måste jag säga. 🙂

  • Dold

   TILLÄGG:

   Oavsett om en relation slutat i dur eller moll, tycker jag att man – när man fått lite distans till uppbrottet – bör reflektera över sin egen del i det hela. Jag tycker att det på något sätt är illojalt mot den kärlek man en gång delade, att helt och hållet skuldbelägga den andre, för att relationen inte höll. Men jag menar inte att man ska ta på sig all skuld själv, heller, bara att man inser att man faktiskt var två personer i relationen. Om man vill utvecklas och förstå sig själv och andra bättre, är det nödvändigt att reflektera över och bearbeta tidigare upplevelser, och lära sig av dem. Det är också det enda sättet att komma vidare och slippa den bitterhet vi ser så mycket av här.

  • ViraStina

   Love:

   Jag vill bara säga en sak:

   En person som känner sig allmänt bekräftad och uppskattad i sin relation till vardags, blir inte nämnvärt upprörd om partnern glömmer en viss dag.

   Sånt blir man upprörd över om man i princip aldrig känner sig sedd i vardagen – och när det dyker upp någon bemärkelsedag så glömmer partnern det dessutom.

   Då kan besvikelsen bli för stor för vem som helst. Kvinna eller man. Du själv blir kanske inte besviken över en bortglömd Alla hjärtans dag, men däremot tycks du gång på gång ha blivit besviken över att du inte fått uppskattning för något du har gjort/byggt/renoverat.

   Du har känt att du har blivit tagen för givet. Inte uppskattad. Det är precis det som ÄR brist på bekräftelse. Och en relation där paret inte bekräftar varandra (vare sig det gäller högtidsdagar eller beröm för arbetsinsatser) är dömd att krascha.

  • Love

   Nu tror jag knappast du är en fluga på väggen i varje hem där det finns ett par…Du kan omöjligt ha koll på alla individers behov o veta att tjejens gnäll på glömda dagar beror på fel som killen gör. Den egna lyckan måste man skapa själv, den kommer iniftån ,det hjälper inte att gnälla för att få sina vilja fram hos andra. Jag kan inte tvinga mig vara ngt jag inte är. Jag har ganska stor relationserfarenhet. Jag har hamnat i fällan där det var jag gjorde det som förväntades av mig. Men jag har också sagt nej, när jag inte kände för något. Och då hände det grejer… Få tjejer tar ett nej utan att det kommer surt efter. Där spräckte jag plötsligt hennes perfekta dröm.. Jag har provat båda. Jag har gått in i relationer med intentionen att göra saker jag vill o inte tvinga mig till något som inte är jag. Jag har mått bättre när jag gjort det jag orkat o känt var rätt.Många har varit avundsjuka på min ”lyckade relation” men allt syns inte utåt. Har själv sett många lyckliga par. Men även de hade sina gräl eller var otillfredsställda. Du förstår tydligen inte att det beror på förväntningar som kommer utifrån bla på sociala medier o vänner. Perfekta hem, lyxiga resor, romantik. Även den mest jordnära vill innerst inne ha allt det där o blir besvikna så småningom. Inte i början, nej. Men efter ett, två år cirka. Människor påverkas omedvetet. Föräldrar är ett kapitel för sig, som ofta har något att ”tycka” om deras barns partner. Inte sällan påverkas tjejen av föräldern. De är ju äldre o har könsrollstänkandet o kan anse att man är lat för att man inte jobbar för deras lilla prinsessa, bygger och fixar..Jag har fått höra att jag inte bytt däck på min dåvarande särbos bil o hur dålig jag var som inte tänkt på det. Mina föräldrar skulle aldrig tycka min dåvarande särbo var dålig som inte bytt däck på min bil. Gissa varför…Alltså, kraven kommer ju inte bara från henne, även från hennes familj… Idag är det mer än någonsin inne att man ska lyckas inom alla områden. Träning, hälsa, pengar, nyrenoverad o nystädad bostad, resor, häftiga fritids intressen Och könsroller ställer oerhörda krav. Tjejer har svårt att hantera att killen kan vara skör,män ska ju mest vara starka o händiga. Kvinnor kan däremot vara sköra o få ha problem.. Det är mer accepterat att vara sjuk, utbränd osv bland kvinnor. Jag har själv fått dra hela lasset själv när ett ex var sjuk. Men det skulle aldrig falla mig in att separera. Det är cyniskt att lämna anhöriga för att de är svaga. Det är ju då de behövs som mest! En riktig vän däremot ställer ju upp. De tänker inte ”men vad jobbigt när du mår så dåligt, nu sticker jag o hittar någon roligare” Det kanske man gjorde när man hade kompisar i barndomen/ungdomen, men som vuxen har man lärt sig ta ansvar för varandra. Hur skulle det se ut om alla bara lämnade sin familj så fort de blev sjuka? Ska bara de som är starka få ha ett förhållande? Jag tycker även det är cyniskt att kräva saker i relationer. En frisk vuxen kvinna kan klara sig utmärkt som singel. Men så fort hon blir ihop med någon börjar kontrollerandet. Då ska ”drömmen” bli sann, med extra allt. Då är det Vissa saker som måste vara på ett särskilt sätt, snart hittar hon brister. Många killar orkar inte med alla dessa krav. Jag delar gärna hushållsbestyr hyfsat lika (men utan millimeter rättvisa o kontroll) men sedan anser jag inte att jag ska jobba mer än vad tjejen gör, på min fritid. Då vill jag bestämma över vad jag orkar o trivs med. Det som jag ser i vissa lite ovanligare relationer (där könsroller är mindre viktigt eller där vänskapen är stark) är att de inte kräver något i kärlek, kärleken i sig är tillräcklig och den får vara som den är. Saknar man något får man söka den tillfredsställelsen i sig själv, via utmaningar i arbetet, eller intressen. Krav, kontroll och förväntningar tar helt klart död på kärleken.

  • ViraStina

   Love:
   ”Du kan omöjligt ha koll på alla individers behov o veta att tjejens gnäll på glömda dagar beror på fel som killen gör. (…)Den egna lyckan måste man skapa själv, den kommer iniftån ,det hjälper inte att gnälla för att få sina vilja fram hos andra.”

   Men jag vet att många förstörda förhållanden beror på besvikelser och känslan av att känna sig oviktig och osynlig. Det räcker med att ha öronen öppna för att snappa det. Gnälla hjälper inte, helt riktigt – men att dumpa den som inte lever upp till det man vill ha av en relation kan däremot hjälpa. Det är ärligare att gå än att tjata och hoppas i evigheter.

   ”Få tjejer tar ett nej utan att det kommer surt efter. (…) Även den mest jordnära vill innerst inne ha allt det där o blir besvikna så småningom. Inte i början, nej. Men efter ett, två år cirka. Människor påverkas omedvetet.”

   Förenklat resonemang. Somliga är kanske så. De flesta inte. De flesta är rätt realistiska. De som är väldigt lättpåverkade, blir det inte efter ett par års relation. De är det redan från början. Lär dig känna igen dem, så kan du undvika dem.

   Sen får du heller inte glömma att under förälskelsefasen har alla på sig rosa glasögon. Då har man gärna överseende med partnerns små brister, av rent biokemiska skäl. Det är därför jag tycker att du ska ta reda på vad de tycker är romantiskt i ett mer allmänt perspektiv, så att du får ärliga svar, utan gullegull-filter. Första året är hon kanske helt ärlig om hon säger att det inte gjorde något att du glömde hennes födelsedag. Men nästa år börjar det kanske svida. Och tredje året känns det som en konkret förolämpning.

   ”Mina föräldrar skulle aldrig tycka min dåvarande särbo var dålig som inte bytt däck på min bil. Gissa varför…Alltså, kraven kommer ju inte bara från henne, även från hennes familj…”

   Mina ex-svärföräldrar tyckte det var min plikt att hålla ordning på deras födelsedagar. Att det snarare borde vara deras sons jobb, föll dem inte in. Det var en kvinnlig uppgift, enligt dem, som de tyckte att jag misskötte. Han ignorerade deras födelsedagar. Jag fick skulden. Döm inte alla efter vilka du har råkat på i livet. Alla är inte likadana.

   ”Det är mer accepterat att vara sjuk, utbränd osv bland kvinnor. Jag har själv fått dra hela lasset själv när ett ex var sjuk. Men det skulle aldrig falla mig in att separera. Det är cyniskt att lämna anhöriga för att de är svaga. Det är ju då de behövs som mest!

   Det håller jag med om, men det är knappast bara kvinnor som sviker. Man brukar ju säga att om kvinnor slutade vårda sina svårt sjuka män i hemmet skulle sjukvården braka ihop… Återigen – du drar upp olika egoistiska beteenden som du har råkat ut för, och gör allting till en könsfråga. Det finns tusen olika könsroller som folk dyvlar på en, och man får försöka hantera de kraven efter bästa förmåga.

   ”Jag tycker även det är cyniskt att kräva saker i relationer (…) Det som jag ser i vissa lite ovanligare relationer (där könsroller är mindre viktigt eller där vänskapen är stark) är att de inte kräver något i kärlek, kärleken i sig är tillräcklig och den får vara som den är. (…)Krav, kontroll och förväntningar tar helt klart död på kärleken.”

   Jag vet inte vad jag ska svara på detta. Kanske att jag tycker precis tvärtom. Jag skulle aldrig vilja ha en man som inte hade några krav och förväntningar på sin relation. Eller på mig, som partner. Det skulle ju betyda att han kan plocka upp vem som helst från gatan och vara lika nöjd, bara han får sällskap.

   Jag vill att han ska ha tydliga krav och förväntningar, som han kan förmedla till mig på ett tydligt sätt, så att jag vet vad jag ger mig in på. Och jag vill att han ska kunna diskutera och förhandla om dessa krav och förväntningar, och kompromissa när så behövs. Jag vill att han ska kunna backa ibland, och stå på sig ibland. Så som mogna människor med självkänsla och ryggrad gör.

   Jag har aldrig dragits till viljelösa män som inte vågar ställa krav på mig. Som inte har några förväntningar. Skulle jag känna att jag inte pallade med några förväntningar, skulle jag välja att leva ensam. Går jag in i en relation, räknar jag med att min partner förväntar sig mycket av mig.

   Jag har svårt att tänka mig något mindre attraktivt än en man som inte säger varken bu eller bä om jag kan uppfylla hans behov och önskemål eller inte. Eller ännu värre, någon som har en massa åsikter som han inte vågar uttrycka, utan går och knorrar i hemlighet.

  • ViraStina

   Tillägg:
   Kontroll tar definitivt död på kärleken, det instämmer jag i. Men inte krav och förväntningar. Krav och förväntningar finns i alla relationer. Det beror bara på hur man definierar förväntningarna, och vad man kommer överens om.

  • Love

   ”Jag vet inte vad jag ska svara på detta. Kanske att jag tycker precis tvärtom. Jag skulle aldrig vilja ha en man som inte hade några krav och förväntningar på sin relation. Eller på mig, som partner. Det skulle ju betyda att han kan plocka upp vem som helst från gatan och vara lika nöjd, bara han får sällskap.”
   Nu menade jag krav o förväntningar utifrån inlärda drömmar. Det finns ingen normal människa (knappt) som plockar upp vem somhelst på gatan för att få (varaktigt) sällskap. Så det behöver vi inte ta upp här, det är knappast det jag syftar på när jag menar att vara tolerant i en relation o inte kräva att allt ska vara som i hennes fiktiva dröm. Och att sedan få kritik för att jag inte vill gå med på allt hon vill att jag ska göra. Det kan handla om att det känns fel, att jag glömmer eller helt enkelt bara inte kan, jag förmår inte vissa saker helt enkelt. Det är lätt att sitta o prata om hur man vill ha det. Men i praktiken blir det svårare att leva upp till varje krav. Annat kommer nämligen i vägen, Livet med allt vad det innebär med tidsförlust, stress, barn, föräldrar, jobb, sjukdom.
   Som jag skrev tidigare är tjrjer inte uppriktiga i början. Om jag skulle kritisera varenda detalj o sia om vad som händer om ett, två år kommer jag hamna i samma sits som killarna här I bloggen, de som aldrig får eller ens vill ha tjejer. De går på en dejt bara för att få säga att tjejen är fulare o äldre än hon var på fotot…Man kan inte analysera varenda sak o dumpa direkt bara för att dejten svarade ”fel” på en fråga. Då skulle varanda dejt hamna i sopkorgen. För alla har störande saker eftersom ingen kan scora full pott i allt! Kärlek handlar om att chansa. Du får inte allt direkt. Saker utvecklas, vissa saker blir bättre än på första dejterna,första månaderna, andra blir sämre. Det är omöjligt att se varthän det barkar. Mitt i allt detta ska man parera med sitt eget mående o vad man orkar med att tillföra. Om man kan se alla tecken får man förmoda att hälften av alla som gifter sig är idi**er… de såg uppenbarligen inte exakt hur relationen skulle utveckla sig åren innan giftermålet? Jag känner åtskilliga dom gift sig först efter flera år och det slutade i skilsmässa. När det gäller mina erfarenheter så har det aldrig varit en snitslad bana. Dåligt har vänts till bra, bra har visat sig bli sämre. Det fanns inga självklarheter. Jag har varit noga med de jag blivit tillsammans med, det är tjejer som är omtyckta av andra o är befriade från psykiska åkommor. Jag har däremot sagt nej till flera som haft problem. Jag har avvisat tjejer som inte passat med mitt schema eller med min dotter eller bott för långt bort. Jag har krav, men jag försöker inte ändra någons personlighet. Man kan inte plocka bort alla som inte lever upp till varenda ideal. Då får man leva ensam resten av livet. Du skrev själv att föräldrar kan lägga sig i, o tog ett exempel där de antog att du skulle minnas deras födelsedagar. Det låter som ett irritationsmoment. Du menar att jag dömer, men själv har du varit med om samma sak…Kvinnor sägs ju vara bättre på att hålla reda på födelsedagar, att städa ordentligt, hålla reda på barnens tider i skolan osv Så då är det klart att de Också får en släng av svärföräldrar när de inte gör det som förväntas. Och tjejer har förväntningar på hur killar bör vara, vad de bör kunna. Och då handlar det om ganska mycket praktiskt kunnande killen bör ha. Jag har träffat killar som inte vågar bli ihop med någon för att de inte råkar vara händiga. De orkar inte med den skammen att vara dåliga. De vet att de kommer få kritik även av svärföräldrar. Det är ganska vanligt att kvinnor raljerar över sina mäns oförmågor inom det praktiska området. Det var så mkt enklare när jag bodde ihop med en tjej som Vän. Då var det aldrig några problem med föräldrar, eftersom vi inte var ett par. Men genast när vi adresserade oss som par förändrades allt…Trots att vi inte gjorde ngt annorlunda än innan vi blev ett par. (Jo, förresten, vi började dela säng men det borde ju inte förändra något för utomstående.) Detta är ett talande exempel på hur det funkar, vi börjar förvänta oss saker så fort man uttrycker att man är i en relation. Plötsligt började kraven rasa in…allt ska vara på ett särskilt sätt, efter en ”förhållandemall”. Det sa jag till min mamma när hon började fråga saker om tjejen, som hon aldrig brytt sig särskilt mycket om tidigare, under tiden jag o tjejen var vänner. Vi har pratat om det o min mamma håller med mig om pressen som finns utifrån när man är tillsammans med någon är väldigt specifika o kan vara jobbiga att leva upp till. Trots att man egentligen är fri att leva som man vill är det svårt utan att få gliringar som i sin tur får konsekvenser. Mycket av det vi förväntat oss är inlärt från filmer o alla berättelser kring kärlek, det börjar med prinsessor i sagorna redan som barn. Sedan kollar vi in föräldrar, syskon, grannar/vänner och jämför oss med dem. Allt förstördes när vi blev ett par, det fungerade inte att återgå till hur det var innan. Alla slitningar som en relation för med sig av förväntningar, krav inifrån o utifrån förstörde till slut även den goda vänskapen vi hade tidigare.

  • ViraStina

   Men om man inte vill att något ska förändras, då är det bäst att förbli vänner. Det ÄR andra förväntningar på en partner än på än vän. Precis som att det uppstår nya förväntningar när man blir förälder. Eller om en bland kollegerna plötsligt blir befordrad till chef. Rollerna ändras, och med det kraven.

   Vad andra tycker, är dock underordnat. Det viktiga är att jag och min partner reder ut vad som är viktigt för oss i en kärleksrelation. Att så många förhållanden kraschar, tror jag inte beror så mycket på orealistiska drömmar eller omgivningens åsikter. Jag tror det beror på främst två saker: förutfattade meningar samt dålig kommunikation.

   De flesta inbillar sig att just DERAS förväntningar på en relation är helt självklara. De tänker inte ens tanken att de borde prata igenom det med sin nya partner. Man utgår från att man är överens om såna här saker, eftersom man själv är så förnuftig och varför skulle någon tänka annorlunda…?

   En stor majoritet går alltså runt i förvissningen att den egna inställningen är allmängiltig. Det gäller hur man ska hantera pengar, högtidsdagar, matlagning, sex, semestrar, träning, bilkörning, romantik, kompistid, städnivå, renoveringar, trädgårdsskötsel, TV-serier, svärföräldrar, presenter och tusen andra stora och små saker.

   Detta är de förutfattade meningarnas förbannelse.

   Sedan märker man efter en tid att man börjar irritera sig på olikheterna. Det är inte för att man har blivit bortskämd och fått mer orealistiska krav, utan för att kärleksrusets tolerans börjar avmattas. Det som kvittade i början, blir alltmer störande.

   Tro inte en sekund att enbart kvinnor drabbas av detta! Män är precis lika bra på att upptäcka först efter något år vilka jobbiga vanor hon faktiskt har… Inte tusan sade de något om det i början! Det kommer fram efter en tid att de inte alls gillar hennes inställning till pengar, exempelvis. Trots att de egentligen vetat det hela tiden – men haft överseende.

   Och är man då inte bra på att kommunicera, kommer dessa olikheter gnaga ner relationen till en missunnsam och ogin situation där båda vaktar sina rättigheter, räknar uppoffringar och anklagar varandra.

   Men om man är bra på att kommunicera, behöver olikheter av det här slaget inte bli särskilt dramatiska. Då kan man prata om irritationsmomenten när de dyker upp, utan gnäll och missnöje, och lösa dem tillsammans. Har man en bra kommunikation, kommer man förstå varför partnern vill spara pengar. Man kommer förstå varför han/hon tänker på ett visst sätt angående firande av dagar. Man kommer förstå varför partnern har sin inställning till mat eller till semestrarna eller kompistid.

   Och om man förstår varandra, ökar viljan att gå varandra till mötes. Då blir det lättare att kompromissa, för båda två, och att turas om att backa i sina önskemål. Då överlever den där toleransen, som annars skulle han tynat bort samtidigt med förälskelsen.

   Och det är den viktigaste anledningen till att relationer håller länge (enligt forskning faktiskt, men det får man ju inte säga här). Inte hur fort man blev kär, eller att man tyckte likadant från början.

  • Love

   I mina relationer har det inte varit underordnat vad andra tycker. De flesta följer det som andra gör, ofta omedvetet. Förväntningar är djupt färgade av den tiden vi lever i, med status, pengar, många resor osv. Visst kan det finnas udda figurer som inte följer allt detta, chanserna är dock minimala att träffa på en sådan person i ens egen ålder. Då tvingas man leta bland äldre o det är inget som passar mig då jag vill leva med en jämnårig. Tjejer i min ålder är kräsna o kräver mer än någonsin. Trots det lever många tjejer med en kille som har typ 300 resdagar, precis som Cecilia skrev. Men då gäller det att man har pengar, lever ett Jon Olsson- liv, alltså någon som är förmögen o har ett häftigt liv med lyxhus, coola bilar o ständigt nya äventyr. Eller på Annat sätt lever ett väldigt intressant liv. Men viktigaste faktorn är pengarna, trots att tjejen själv kan försörja sig med råge, men detta är något som få vill erkänna… En vanlig svenne som är upptagen med hobbies jobb o vänner (o barn) o har medellön har inte en chans. Då är singel liv det enda som bjuds. Detta får bli min avslutning i den här tråden. Tack för alla svar o synpunkter, Vira stina.

  • ViraStina

   Love:
   Jag kan inte riktigt relatera till det du skriver. Det är klart att det finns statusstyrda kvinnor, precis som det finns statusstyrda män. Men jag tycker de är lätta att identifiera och undvika. Själv har jag hittat en man som tjänar betydligt mindre än jag, och som inte kan erbjuda någon som helst status eller lyx.

   Men han erbjuder omsorg, respekt, välvilja, hänsyn och omtanke, mer än någon annan jag har mött. Det är allt jag begär, och mer därtill. Jag behöver ingens pengar. Men – då hånas även det i den här tråden. Då heter det att han är en toffel.

   Visserligen kunde inget vara mer fel. Han är väldigt egensinnig och det är omöjligt att få honom att göra något mot sin vilja. Hans starka integritet är en av hans mest attraktiva egenskaper, enligt mig. Och poängen för mig är att allt han gör för mig – det gör han för att han VILL! Desto mer blir det värt!

   Men det avslöjas tydligt i kommentarerna här på bloggen hur många män resonerar: Vi kvinnor får inte gå efter några faktorer alls när vi försöker hitta en man. Vi får inte gå efter utseendet. Inte efter status eller pengar. Inte heller efter hur han behandlar oss.

   Väljer vi en omtänksam man, är han en toffel. Väljer vi en mindre omtänksam man, får vi skylla oss själva om vi blir dåligt behandlade. Oavsett hur vi gör, är det ytligt och bortskämt och fel. Jag önskar att jag kunde få ihop den spretiga bilden.

   Tack själv. Alltid uppfriskande att diskutera med någon som inte behöver ta till personangrepp. 🙂

 6. KARL- INGE

  HASSE
  Skyll inte på dina barns mor Då du mkt väl vet om att sanningen är att dina Genetiska avkommor inte kan bli män,,, då du har minimalt med manliga sex kromosomer

  DINA PÅGAR ÄR MAO SAMMA FJANTAR SOM SIN FAR

  • george

   Hasse

   Japp. Stormesen Karl inge har vaknat

   Jag tackar för dom goa skratten jag fick när jag läste å såg era inlägg härom dan. Tjej79 är en härlig tjej.

 7. KARL- INGE

  GEORGE Det är bara sinnesslöa individer som du och dina polare som blir slavar

  och blir fråntagna alla stålar ja ni får en veckopeng allt för att ni är födda till loser och fjantar

  • george

   Sinneslöe Karl Inge utan pungkulor har talat. Den största mes som finns här. En osäker fjant jag hade knäckt utan problem på gymmet.

  • george

   Lille Karl Inge hade skyllt på splittret han fick i 1a världskriget och krypit hem på alla fyra när han inte klarat av att lyfta den tomma viktstången från marken

   Jag käkar såna fjantar som dig till frukost

 8. KARL- INGE

  hahahahaahahah GEORGE du kan inte knäcka ngn människa! du som inte klarar av äldre övermogna tanter utan att få stora nervdallret,, Du din fjant som skriver mängder av brev om tanter som du inte kan freda dig emot DUU ÄR INTE ENS MAN ATT KUNNA SÄGA IFRÅN
  TILL DOM. kom inte här och brösta dig din lilla förkrympta fjolla

 9. KARL- INGE

  GEORGE
  Tro mig jag har hört den sången många ggr då jag har jobbat som dörrvakt och än så har ingen varit i närheten av att kunna rubba mig en mm men det har varit ett väldigt gråtande och tandagnissel när man har läxar upp dom, då är dom offer helt plötsligt dessa fjantar som är dryga och så stora i käften

 10. Ante

  Tänk att alla ni underbara fantastiskt sköna intelligenta män här på bloggen är lediga och singlar….tänk vilken lycka för varje vacker kvinna som får ynnesten att vara i er närhet. Att ni ens bill bevärdiga alla skator här på bloggen en liten skärva av era fantastiska jag är ju helt fantastiskt generöst. Ni kan föra er och det är ren och skär poesi som kommer från era fingrar här på bloggen. Kvinnorna behöver inte tvivla på er, man kan lita på et, ni har ju alla svar på hur kvinnor är, vad hon vill och behöver…En stark muskulös axel att luta sig mot och kan lita på att ni vet precis hur hon vill bli behandlad. Ni är alla verkligen underbart trevliga kärleksfulla människor med fantastiskt språk som är flyter som ljuvlig honung. Era mammor måste vara stolta över att ha uppfostrat er fina exemplar av män. Ni måste vara guds gåva till alla vackra snygga perfekta kvinnorna…halleluja

  • Hasse

   Ante, vi har genomskådat er. Jag förstår att det känns jobbigt. Men deppa inte. Du har Karl-Inge här. En riktig gentleman som gör allt för att få till det en sista gång. 🙂

 11. KARL- INGE

  TJEJ79

  du har misstagit dig på mig ,, jag tror inte att jag är guds gåva till alla kvinnor,,

  men ganska många globalt sett ,, man behöver ju inte bara leta i den Svenska ankdammen

  Seriöst så har jag väldigt många fd som inte vill ngt hellre än att dom ska få mig igen.

  Men tjej79 det kanske ligger ngt i det du påstår vid närmare eftertanke jag är väldigt fin Man.

  • Hasse

   Karl-Dinglund: ”Seriöst så har jag väldigt många fd som inte vill ngt hellre än att dom ska få mig igen.”

   – och ingen som passar, eller är de bofasta på ålderdomshemmet?

  • tjej79

   En sak jag inser mer och mer med dig Karl-Inge, det är att du förstår inte ironi va??? Utan du läser allt så bokstavligt. Inte konstigt att man icke kan skämta med dig överhuvudtaget.

   Såhär ligger det till. INGEN i hela världen kan anse sig vara den allra bästa. Såna människor existerar inte utan då har man inte alla hemma om man har dem tankarna om sig själv.

   Då målar faktiskt fram dig själv här så många gånger hur bra du är etc. Nej, pratar inte jante-lagen här. Utan du går faktiskt förbi det.

  • tjej79

   Märker att du har en fördomar mot personer som har andra läggningar än dig själv. Svar nej, jag är inte homosexuell Vad nu det har med saken att göra. Visste inte att homosexuella har helt andra åsikter än vad heterosexuella, att det låg i det haha, du blir ju bara ännu mer blåst för var dag som går Kalle-fjant-man.

  • Hasse

   Tjej79: Karl-Dinglung är en riktig karlakarl. Han bor utanför Stockholm i en koloni med mulltoa. Där sitter han med mobilt bredband och skriver dynga på diverse forum. En bit bort bor Asta 85 som då och då rider av honom. Försök att ha överseende med honom. Han menar inget illa, han är bara lite sliten av den hårda vinden och att Asta kräver mer än fyra sekunder till På Spåret. 😉

  • Hasse

   Ja det är väl både Sven och Asta. De kör trekant. Sånt gillar ju KI. Han är nog en bipolär transa.

 12. KARL- INGE

  TJEJ79

  Nej jag har inga fördomar mot er ! tvärtom det är skoj att se gaytågen på sommaren

  jag tycker självklart att ni har exakt samma människovärde och det står inskrivet i FN stadgar oxo många goa män och kvinnor i era led

  jag ska förklara om du inte förstår homo betyder lika = samma dvs tycker om samma kön

  men hetero tycker tvärtemot dom tycker om motsatta könet hoppas att det redde ut lite för dig

  SÅ homon har helt andra känslor och åsikter än Strait

  • tjej79

   Det var det absolut dummaste jag läst på länge!

   Påstå inte att människors känslor och åsikter beror på vilken sexuell läggning de har: Inse hur obildad du låter. För att ta något av dina favorit uttryck som du är så glad för att tjata om.

  • tjej79

   Du menar alltså på fullaste allvar att tex 2 män som är kära i varandra och så använder vi dig som exempel träffar en kvinna. Ni alla 4 möts och så menar du på fullaste allvar att ni kommer tänka olika pga vilken sexuell läggning ni har?? Inte utifrån personens uppväxt, utbildning, yrke, erfarenheter, omgivning etc som styr?! Och då är det jag som är naiv? haha jaja, vi säger så om det gör dig happy.

 13. KARL- INGE

  TJEJ79

  lilla vän JA det menar jag på fullaste allvar ,,

  men det går inte att bortse från habitatet självklart ,
  men det är så självklart att det inte behöver nämnas,

  men genetiska koderna DNA triggas av positiva och negativa impulser
  vilket självklart präglar människan tilldess utformning psykiskt såväl som fysiskt

  Endokrina systemet , tillgång på föda och vilken föda, positiv negativ träning
  inte minst trygghet god sömn mm skapar alla människan beteende och fysisk

  • Nadine

   Yeayy nu blir d åka av,,, äntligen en flirt 😂😚🍻 I Skåne land ?? 💖Varit bortrest en vecka e sjukt härlig resa o kommer hem, ser samma paj kastning mellan samma personer fast i ny tråd,,, jeez 😂😂😂

  • Hasse

   Titta där kom Nadine hahaha Karl-Inge Dinglund levererar transdans på fredagskvällen…

  • tjej79

   Ja, Kalle-man har saknat sin vackra hustru och moder till sina fler framtida barn 😉 AHHAHAHA eller han önskar ju att det vore er två en dag om han vore yngre förstås för han vet exakt hur du ser ut Nadine och han läst all din fakta. Bara så du vet haha
   En styck stalker. Varsågod! haha, men det kanske är uppskattat vad vet jag 😛 vi är ju lite korkade här nere i Skåne tydligen. Ja, förutom alla homosexuella som fungerar som helt andra människor med. Det får vi inte heller glömma. (Är sarkastisk nu K-I, måste ju skriva det, så du förstår)

  • Nadine

   Tack ! Du har fått kämpa hårt här ser jag,,, I förra tråden,, jeez vad hände där ? Fortf ingen moderator ?? 😲

 14. KARL- INGE

  HASSE

  Du frågar om hon bor där för att tjej79 framstår lika korkad som du och dom flesta från skåne

  ja i bland får du till det

  nej hon bor i Angered och är barnflicka utan barn och sitter på bloggen för att ingen vill umgås med henne så det är fritt fram för dig hasse

  skrattar

 15. KARL- INGE

  NADINE

  DU får roa dig själv med dessa parhästar rättare sagt åsnor från skåneland skrattar jag måste umgås lite med en polare som kom nu dricka ett par pilo och dra i väg på SALSA vov vad skoj puss och kram sötnos

  • KARL- INGE

   NADINE Tack ja det var mkt trevligt grym musik och fullt dansgolv

   Och vilka brudar Jissses det var ju nästan att jag lämnade mitt DNA på deras kläder i dansens hetta .

   Men jag bjöd hem en middags dejt i kväll, en skönhet från mellanöstern som kommer så vi får se vart det leder till jag ska göra mitt bästa !

   Jag bjuder på en trerätters thermidor hummer med mkt charlotten grädde och lite konjak svampstuvning och lite dill , jag tog fram två fina kalvfiléer från frysen lite grillade rotfrukter med potmos / liasson samt bakar en mini/ petit melon/citron kaka

   jag tar fram ett bra rödtjut typ 2001 la rioja reserva 904 och ett gott bubbel alternativ Cienfuegos selecion 2015 spanskt det oxo till kexen

  • Love

   Bara nyfiken Karl-inge: Jag har läst åtskilliga ggr om att du går ut o dansar o har en tjej på middag nästa dag…men vad händer sedan? Är det hon som slutar höra av sig efter den goda middagen? Eller är det du? Och isåf varför? Jag minns att jag bjöd hem tjejer till lyan när jag var 18 nånting men då var man mest nyfiken på olika tjejer o ville visa att man hade eget. Det var stort att kunna leva självständigt utan föräldrar som lurade utanför sovrumsdörren…Därför blev det en och annan innan jag blev kär o flyttade ihop. Men är inte du 50, 60 år? Vill du inte ha något varaktigt?

  • KARL- INGE

   TJEJ79

   det var George som framförde den eleganta och mkt avancerade stegen han har tränat 6 dagar i veckan i 2 år för det respektabla resultatet. i finska versionen av LETS DANCE

   i bakgrunden var doakören tjej79 vilt påhejad av HASSE i kulisserna

  • KARL- INGE

   TJEJ79 Textförfattarinnan till sången är ingen mindre trumvirvel TJEJ79

   Och sången är tillägnad HASSE GEORGE PETER

   TJEJ79 Sjunger sin favoritsång för sig själv varje dag och texten är översatt till finska numera så här lyder texten : JAG ÄR EN BRUN STOR BAJSKORV OCH LUKTAR ILLA HELA DAN MIN BROR HETER HASSE GEORGE PETER JAN SOM ÄR EN SNUSKIG BRUN BANAN

  • Hasse

   Godmorgon, Karl-Dinglund. Vad intressanta inlägg du skriver. 63 år. Du har verkligen mognat med åren. HAHAHA

 16. KARL- INGE

  HASSE

  Tack ! synd att jag inte kan säga detsamma om dig,, förmodligen lider du väl av ngt åldersrelaterat det sägs att såna som du går i barndom igen , du har ju tyvärr inte kunnat skriva en vettig rad på minst ett år , Ska man spekulera så vet man ju att allvarliga trauman skapar skador och plack i hjärnan du har ju vittnat om alla förnedringar och tillkortakommande som ditt ex utsatt dig för så för att sammanfatta , dina inlägg säger allt och lite till om din långt framskridna Demens sjukdom

  • Hasse

   Karl-Inge: Om jag hade varit i dina skor hade jag simmat lugnt med personangreppen här inne. Du ska nog vara försiktig med var du kommenterar på Facebook. Vilken pajas du är.

 17. KARL- INGE

  LOVE

  Jo det är vad jag önskar mest av allt att få ngn varaktig kvinna som jag är beredd att satsa allt på

  tyvärr så blir det allt svårare att anpassa sig och ge upp friheten och bekvämligheten att inte göra som jag vill alla gånger , för att det krävs av respekt för min partner att ge och ta

  och jag har fått såna stora krav på kvinnor ,Jag är inte heller som HASSE, GEORGE OCH PETER

  ngn som kvinnan kan trycka ner och köra över och bli en dörrmatta ,, och är kvinnan för soft då tappar jag intresset ,, ok nu är det inte så många kvar ,, skrattar well well rätt vad det är så sitter man nog med ngn gullig kvinna i knät både vardag och helg och jag kommer att vara mkt lycklig med det om vi älskar varandra fullt ut..

  men det är en kvinna jag ska försöka leta upp och se om kärlekens låga brinner lika intensivt fortfarande och är singel min stora ungdomskärlek

  • Hasse

   Karl-Fjant: Det som är så roligt är att du avslöjar dig själv. Jag har bara väntat på tillfället och nu kom det. Du behöver inte vara orolig jag ska inte avslöja dig. Du mår tillräckligt dåligt ändå och som George skrev; så käkar vi sådana som dig till frukost.

   Fortsätt du bara med dina inlägg som 90% bara är personangrepp.

  • Hasse

   Tjej79: He he du ska se hans bilder HAHAHAHAHA 15% fett som han skryter med hahaha ja det är på näsan HAHAHAHAHAHA

 18. KARL- INGE

  HASSE

  Jag vilken sjuk person du är det är sanslöst du kan ju sitta på hp och dupera dina vänner

  och fantisera om att du ska ha sett mig på fejjan

  Du startade upp tidigt i dag sitter halvfull och försöker väcka dina försåtna vänner till liv i din kamp mot mig din krake
  Vad det gäller att ni ska käka mig till lunch så kan ni komma båda två samtidigt inga problem

  NI skulle göra min dag jag lovar men jag känner till er typ av fjantar det finns inga som tycker så synd om sig själva när dom får sig duktig med läxor

  • Hasse

   Karl-Inge: Lite till kan du. Saknar versaler, bajsord och sånt. Kom igen. Nu när jag vet dem du är blir det extra roligt så sluta inte bjussa på dig.

  • Nadine

   Du säger påhopp I varje mening Hasse, du är lite som Trump,,, nä ni får inte kriga o ha kärn vapen men vi får,,,, för ni är så dumma o elaka,,, o vi är då bra inte jätte vuxet, 🤣

  • Nadine

   Dom är grannar nästan, så är dumt att inte testa,,, kanske blir En sån där lyckad kärleks historia som HP lägger upp här,,, vi träffades aldrig på HP men upptäckte varann i bloggen,,, 😁😘💘

  • tjej79

   Naaaw Nadine! Det hade varit sååå underbart att se lyckliga lille Kalleman i famnen med sin Nadine, fransarna på och håret likaså 😉 Och så en underbar berättelse där ni berättar hur ni föll för varandra här på bloggen. Och ett klämkäckt citat från er båda i slutet där ni säger i kör.

   -Kärlek har ingen ålder,,, DET ÄR SANT!!!,,

  • Nadine

   Tjej 79 o Hasse,,, lite skallig o rynkig 🤡men ack så snäll o ha visar heeeela din skiv samling lyssna gamla godingar o spisa vinyl o äta socker kaka mys pys

  • Art Vandelay

   Oj va synd att figuren blev fel du som har så vårdat språk annars HAHAHAHAHAHA

 19. KARL- INGE

  Hasse on 5 May, 2018 at 13:49

  Karl-Inge: Hur gick det på vårdcentralen? Var analklådan farlig?
  ———————————————————————————————-

  HASSE jag lider inte av samma åkommor som du !!! såna prylar som du och din manliga sambo som råkar ut för obehagligheter när ni har raggat upp ngn stackare för en trekant

 20. KARL- INGE

  HASSE

  ja då får du väl fortsätta i samma stil ,,vem vet , jag kanske hittar dig på Facebook och besöker dig i stället med risk att du försöker käka mig till lunch ,, man kan ju alltid hoppas,
  jag får den där otroligt lugna känslan i kroppen vid tanken på det,, precis som innan jag gick matcher och somnade i omklädningsrummet på bänken i väntan på matchen

  • Hasse

   Så länge du håller dig härifrån blir det bra. Det finns andra sajter, för dig typ psykopat.se, narcissismföralla.nu eller varför inte vimedanalklåda.nu.

   Mycke nöje 🙂

 21. KARL- INGE

  HASSE

  jag är inte intresserad av dina sajter,, dom får du ha för dig själv ihop med din sambo tillika pojkvän , George försvann som en avlöning , verkar som om han ändå har mer självinsikt och mer förstånd än dig, och då är han ändå den slöaste kniven i lådan

  • Hasse

   KI: Du fastnar snabbt. Typ hang-ups. Tjej79 försökte upplysa dig om detta. Är det något från barndomen som spökar? Har du provat KBT? Du är snart pensionär och det vore väl trevligt att vara klar med sig själv då. Du ska se… att då kanske även en kvinna orkar leva med dig. Konstigare saker har ju hänt.

 22. KARL- INGE

  HASSE

  JA jag kanske gör det vem vet det kanske ligger ngt idet ,,

  nej ingen KBT för mig jag föredrar Ångesten ,,

  mår bra av den ,, mkt energi och vilja frammanas med den ,, man är inte äldre än man känner sig
  och fortfarande kokar blodet i mig och ögonen blir svarta men hjärtat får iskyla vid speciella tillfällen toppen inget jag vill mista, jag känner mig levande då.

  Du förstår inte som vanligt det är jag som väljer bort inte tvärtom ,

  Såna problem får du dela med george o peter tjej79

  • tjej79

   hahha han gillar att variera sig.
   Ikväll blir det en kvinna från mellanöstern ju som ska få en hummer serverad.
   Hade fan velat se den middagen. Även om den enbart existerar i hans huvud hahaha

   ..and Kalle while your shaving, shave your saggy balls 😉

 23. KARL- INGE

  TJEJ79

  Du lever i sagans värld du är emotionellt 7 år fortfarande självklart vill ingen vuxen man ha med dig att göra du är efterbliven

  ta och bjud hem hasse och sen kan ni titta på matine och Nemo mm

  • tjej79

   Hade inte du en dejt? Ehh, du skrev om en bajs sång..så, kom inte här och skriv vem som är omogen. Får ju lägga mig på din nivå hahaha

 24. Nadine

  Om du är så vettig som du säger varför sitter du på HP o chattar med karli ge ist för träffa polarna?? Du chattar mer med Karl än jag gjorde med min senaste flirt,,, en snygging g lixom,,, typ du börjar 8 till läggdags,,, är det i te lite rörande,,, du verkar besatt av honom ? kollar hans facebook o så stalkar,, tom tror att jag är han,,, shit vilka demoner !! Liiite creepy väl ?

  • Nadine

   Ta en chill pill o gå på semester,,, det kommer göra dig gott😎😉🏖️💊skiner inte solen där nere i Skåne ? Eller r det personal brist på avdelningen,,, 😶

  • Hasse

   Du och ditt hjärnspöke Karl-Dinglund kan få språkvård, förslagsvis på en låst och hårt bevakad anläggning – ja om ”ni” nu inte redan sitter där. Godnatt på er.

  • Nadine

   Dom har en sko putsar automat på mood gallerian såg jag idag,,, 👞o automatiska toaletter,, 💩🚾. Dom finns säkert I skaune oxå,,, är det därför du e arbetslös ? 😢, 🤑

 25. Nadine

  Du får säga hej då till hjärnspöken,,, sorry men jag är en trance tjej som dansar loss på Tomorrowland festivaler o Armin är min husgud,,, 💖 snart syns jag på Summerburst ! o Karl Inge en salsa o bugg kille,,, no offence men det är ljus år mellan oss 😉😂🤣 God natt🛌


Kommentera