dejting semester

Hitta kärleken på semestern

För många innebär de närmaste veckorna skön semester. Kanske borde vi singlar satsa extra hårt på att träffa någon nu när vi är lediga. Jag tror nämligen att vi är som mest mottagliga för kärlek när vi fått varva ner lite. Och är fria från vardagens stress och rutiner.

Jag har varit på fotbolls-EM i Frankrike, där jag såg Sveriges match mot Irland. Sådana här resor är alltid fantastiska upplevelser, oavsett det sportsliga resultatet. Istället är det gemenskapen som jag värderar högst. Alla snackar med alla, det kvittar om du är från Ystad eller Kiruna. Ja, sättet att umgås är verkligen en djup kontrast till Svensson-livet där hemma. Tänk om vi kunde uppbringa ett uns av den här stämningen när vi återvänder till Sverige. Då skulle vi nog inte vara Europas singeltätaste land.

Varför kan vi då inte det? Ja, vissa menar säkert att det ligger i vår svenska mentalitet att vara lite tillbakadragna. Det ligger förmodligen något i det, men jag tror att en del av problematiken handlar om att vi ibland lever i ett alldeles för högt tempo. Till exempel gillar jag verkligen tanken att spontanprata med folk vi inte känner i affären, på gymmet eller på ett kafé. Men hur många har egentligen råd att avsätta tid till vilt främmande personer när det är så mycket annat som ska hinnas med? Men i ett annat land, på semester, är vi i ett annat tillstånd. Det finns inga krav och inga måsten, då blir det både lättare och roligare att bjuda på sig själv.

Om vi tillåter oss själva att stanna upp i tillvaron lite mer är jag övertygad om att fler skulle hitta en partner. För, som jag varit inne på förut, det krävs både tid och energi för att etablera en djupare relation. Därför tycker jag att semestern, när vi förhoppningsvis är utvilade, är en utmärkt period för dejting.

hitta kärleken

Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på HappyPancake.

dating


Det finns 21 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. OriginalPer

  Delad upplevelse är bland de bästa sätten att lära känna människor. Därför jag börjat fara på konserter även fast jag har tinnitus och lite svårt för folksamlingar.

  Jag har nyligen flyttat från Stockholm tillbaka till min ordinarie stad. Och här är allt som vanligt. Mycket chattande men massor av ursäkter varför vi inte ska träffas. Jag får snart sätta upp något ärendehantering för att kunna komma ihåg personer och när jag frågat de sist.

  Verkar som jag ska vara ungkarl resten av livet medan andra väljer och vrakar. Jag tror det beror mycket på mitt utseende och status i samhället. Människor är väldigt ytliga till en början.

 2. What_A_Man

  Tror Christian är väldigt rätt på det i slutklämmen. Bästa stället att träffa någon, när man tittar på det i backspegeln, var högstadiets rasthall. Man sågs lite hela tiden vare sig man ville eller inte, där fanns alltid ett par minuter att snacka lite.

  Min erfarenhet av dem jag har kommit nära är att ses och höras av ofta och lite hellre än enstaka långa stunder (med då långa avbrott emellan). De man tillåts ta del av deras vardag lite hela tiden kryper in i hjärnan på en helt enkelt. Om det sen bara blir lite kompisskap, vänskap eller valfritt ord eller det utvecklas känslor vet man inte sådär direkt.

  Sen… De som är snabba med att rata efter första träffen har nog allvarliga problem att träffa någon som väljer att stanna.

  För övrigt saknar jag diskussionen om vilka förändringar deltagarna vill se av sidan.

  • Apan

   Vadå efter första träffen? Var på en dejt idag där tjejen satt och messade med andra redan under dejten…

  • S.J

   Jösses, vad träffar du för tjejer???? Det låter ju inte klokt….. Är de unga och ouppfostrade???

  • Apan

   Hon var 36 så hon var väl inte jätteung direkt… Hon messade nog inte med andra potentiella dejter (eftersom det lät som hon bara fick ca en dejt per månad) och bara då och då men ändå väldigt störande.

  • S.J

   Fruktansvärt ohyfsat i alla fall….. Jag skulle avbryta dejten om mobilen är så viktig….
   INTE OK!

  • Christian Persson

   Miss Z,

   Nja, så menade jag inte riktigt. Jag tror att det många gånger är mer stressande och pressande att inte ha ett jobb. Har man inget arbete njuter man ju inte av semester och slappnar av, snarare tvärtom. Och självklart behöver måsten och krav inte vara kopplat till arbetsliv. Har man rent allmänt ingen ”ro” i kroppen tror jag att det är svårt att få tid för andra människor.

  • MISS Z

   Stressen och pressen kommer nog mer ifrån omvärldens fördomar gällande en som är utan jobb.

   Kan ju finnas nackdelar med att dejta under semestertiden. Visst man har haft tiden, kunnat slappna av och lära känna personen. Men när vardagen knackar på dörren och alla måsten börjar köa. Är det lätt att det inte håller för de prövningar som inte fanns under dejtingsfasen.

   Ofta man hör en del som säger att det var en semesterflirt men att när vardagen kom så höll det inte….

  • Christian Persson

   Miss Z,

   Jag håller med dig, visst kan det finnas nackdelar också. Till exempel är det ju många som skaffar katter under sommaren och tycker att de är alldeles underbara. Men när det är dags att lämna sommarstugan glöms de bara bort. Så kan det såklart funka inom dejting också, men man får hoppas att man uppskattar ledighetens upplevelser så mycket att man vill ha kvar personen i vardagen.

  • Håkan

   Miss Z

   Det syns ju inte utanpå om du är arbetslös. Dom som möter dig på stan, stranden eller cafe har ju ingen aning om att du är arbetslös. Idag när många av oss jobbar oregelbundna tider så är det svårt att veta vem som är arbetslös eller ej av dom vi möter. Dom kan ha en ledig dag eller nåt. Det är bara du som vet om du jobbar eller ej.. Så passa på och njut av din tid. Vi vet ju inte hur länge vi lever.

 3. Romantisk-tjej

  Jag träffade min pojkvän förra sommaren och då var vi båda arbetslösa. Just därför hade vi tid till att lära känna varandra. Ja kanske är det anledningen till att vi kunde utveckla vår vänskap till att bli en spirande förälskelse?

  Jag anser att det är fördomar att man måste må dåligt bara för att man inte jobbar. Är man stressad kanske man till och med behöver och mår bra av lite ledighet. Arbetslösheten är ju inget som hindrar att man kan ses. Tvärtom det finns det mer tid än någonsin.

  Man behöver inte göra saker som kostar. Man kan promenera, bada, ha picknick, bara umgås och lära känna varandra. Hitta på spontana utflykter, sitta och mysa tills solen går ner vid något vackert ställe. Sådant man inte hinner annars och inte kan göra resten av året.
  Ta vara på alla möjligheter med tiden mellan jobb, helt enkelt 🙂

  • ViraStina

   Lite ironiskt, eftersom folk som verkligen går sin egen väg, inte har behov av att övertyga andra.

 4. Romantisk-tjej

  Handlar det inte bara om ren egoism? Det verkar ju som många nuförtiden bara vill göra saker som gynnar dem själva och struntar i andra. Produkten av ett konsumtionssamhälle?

  Framför mig ser jag en kille som lever slackerliv, klär sig i sjabbiga mjukisbyxor, käkar hämtmat och somnar framför datorn.

  Helst ska man engagera sig så lite som möjligt i andra, tjejer blir bara konsumtionsvaror för eget behov.
  Sorgligt…


Kommentera