IMG_4762

HappyPancakes bloggare ger ut bok – om fuckboys!

Att söka efter sin perfect match har aldrig varit enklare. Eller? Fuckboy – praktisk handbok i konsten att dejta är en kaxig, snygg, smart och rolig guide till nätdejting och dejtingapparna som totalt har revolutionerat dejtingkulturen.  Skriven av HappyPancakes egna dejtingexpert.

På bara några få år har allt vi trott oss veta om dejtande välts omkull. Nya oskrivna koder gäller. Att nätdejta anses idag lika normalt som att ragga på krogen. Men samtidigt vittnar statistiken om en trend av växande singelhushåll. I denna bok gör Cecilia Salamon upp med destruktiva dejtingmönster och stjälpande myter om kärlek. Med hög igenkänningsgrad, humor, värme och en del obekväma sanningar boostar och vägleder Salamon alla singlar som drömmer om att dejten faktiskt ska bli en relation.

Med träffsäkra och humoristiska illustrationer av illustratören bakom Hej hej vardag, Louise Winblad, är detta en bok man aldrig tröttnar på att bläddra i!


HÄR är ett klipp från TV4 Nyhetsmorgon där Cecilia pratar om boken och dejting.


Med koden happypancake får du 20 % rabatt när du beställer boken via Bokus. Gör det HÄR! 

dating


Det finns 266 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. ERIK

  ”Revolution”. Var? Inget. Allt som händer kan beskrivas som ”p*ssy riot” bara.

  Men …självtitulering till expert?

  Att…/-/-/ ”Med hög igenkänningsgrad, humor, värme och en del obekväma sanningar boostar och vägleder Salamon alla singlar som drömmer om att dejten faktiskt ska bli en relation.” /-/-/

  Var e garanti?

 2. Hasse

  Läste först ”20% rabatt med koden hypokondriker”. 😂

  Grattis till boksläppet, Cecilia. Kul som tusan med boksläpp, speciellt första. Jag gav själv ut en bok om kärlek för ett antal år sedan, hoppas din säljer bättre. 🤣

  • ERIK

   Hon e inte första självklart. 😀
   Vi vet att det finns n+1 böcker liksom den här. Samt oj vilka frälsningar och lovsång skriver TV/tidningar till ny bok! 😀 Och varje gång — vips! ”instant-expert” är född, igen, men endast för att ”boosta” ännu mer, även om den experten talar om grundenkla självklarheter i sin bok.

   Men vänta… Alla sådana böcker (nästan) kan man göra om samlar ihop massor av material från dessa bloggar, efter viss skönhetsoperation eller bara mediterar? 😉

  • Hasse

   Erik, men om du nu är så kunnig släpp en bok själv. Vi väntar med förtjusning på ditt alster.

  • ERIK

   @HASSE:
   Men förvad? Det räcker redan ser jag.

   Förvad om det finns massor av sådana böcker redan och ALLA de säger att har sådant nytta — för att få dejten att växa till (långvarig) relation och det finns alldeles många relationsexpterter…? 😉 Det känns inte så kul att delta i sådant.

   Det är lika ”bra” om i nutid någon skriver en bok till om QBASIC eller i86ASM. 😉

  • ERIK

   @NADINE
   Ahhaa… det kan förklara! Ska jag säga grattis eller tycka synd om? (beror på om han är i lycklig situation eller ej). Samt beror på om hon är sötnos eller sotnos.

   Tanke — i USA de ger ut CD med självsugestioner också (!!) ”jag träffar min kärleken”. En kär person köper den skivan för att lyssna cisses röst varje kväll då… 😉
   Lugnande kanske att lyssna, men inget nytta. Men då är det som 1,2,3, affärsideé följning i USA med självhjälp och relationers böcker…

 3. Nadine

  Titeln kan säkert locka flera.,,, men inte mig 😁Träffa partner ser jag som grund läggande folk har klarat sånt ganska länge,,, det som är nytt är alla krav,, förr fanns det knappt sånt alls ! alla i min familj ( dom lite äldre) hittade kärlek tidigt haft långa förhållanden men ju yngre desto svårare, svårast i min generation ! Varför ? Krav så klart ! Nu ska det va super fläck fritt o smidigt 24/7 annars bye bye ingen klarar leva upp til sånt,, självständig het har ökat man klarar sig bra med vänner alla vill ha frihet och / eller jobba mer då funkar det inte att håla liv i förhållanden mammas o pappa’s / mormors morfars / farmors farfar generation tog det för vad det var läste inga böcker för att klara av att vara par singlar fanns knappt,,, normala väl fungerade människor var i par,,, singlar var nästan okänt begrepp på 60, 70,80 talet källan är mina släktingar o dom är många !!!

  • ERIK

   Jajamen, och nu behöver vi köpa dessa ”bestsellers” vilka säger till oss att hur ska man vila effektivt, kommunicera eller tala med varandra, plus 1001 grundenkla självklarheter.

   Och NU? Allt pga vi lever i samhälle med uppgjorda-konstgjorda ramar och pseudoproblem, (ld. ”homo sapiens citizen?”) skapar helt nya problem. Mormors-farfars generationer bodde ihop lång tid pga det fanns inte sådant tid kvar för bråk och befolkningens täthet var låg. Så det var nödvändig att bo ihop. ”Självständighet” i nutid betyder konstig nog att ”bryr inte om andra”.

   Oioi, Tätbefolkning. Ju mer människor i stan, desto högre __PROCENT__ singel hushåll. (Stockholm ligger på första plats… ). Och varför? ….. 🙂

   Sådana saker löser man inte med böcker. …om nätdejting.
   Vore dags att komma ut istället.

  • ERIK

   @NADINE

   Hoppas att folket den här gången i blogg börjar inte bråka… speciellt efter så pass braaaaa bok ankom på marknaden igen och igen.

   Fast vore bra att diskutera i IRC #happypancake som gentlemens pratstund.

  • Andrea

   Livet kräver balans, det finns nog många idag som har lista med krav som aldrig kan realistiskt uppnås. Eller förhållanden som gått itu pga ”grönare gräs på andra sidan” istället för att arbeta i nuet.

   Men jag tror ändå att det är bättre nu när man kan klara sig ekonomiskt själv utan make och att man kan skilja sig/göra slut istället för att lida i tysthet.
   Pga misshandel eller annat som gör en riktgt olycklig. Utan att omvärlden stöter ut och ser en som betydligt sämre människa för att man skiljer sig osv som det var en gång i tiden.

   Å att man inte måste ha bevis/vittne till otrohet eller något liknande för att ha ”rätt” att ta ut skillsmässa öht.

   Det finns ett överflöd av självhjälpsböcker och jag ser det inte som att folk behöver bli tillsagda vad de ska göra utan som ett sätt vidga sina vyer.

   Vilket hjälper en att förstå sig själv och andra bättre vilket kan skapa en tydligare kommunikation och göra det enklare att förstå vad man verkligen vill ha.
   Som den där boken där personlighetstyper delas in i olika färger.

  • ERIK

   @HASSE
   phew! den här gången gick du helt i skogen. Jag är bara hälften av sådant åldern.
   Tänker du väldigt att han är så pass original och ingen annan har sådana tankar som han? Egentligen måste jag vara glad om du tycker så (pga jag e inte ens svensk).

   Men jag föreslåg ju idee — varsågoda, kom i IRC och ska prata med varandra och så ser vi hur många nickname-per-IP har någon.

  • ERIK

   @HASSE

   tipset… läs bloggs gamla artiklar också… ser du — det e inte första dag att skriva här för mig! Jag var här med mina enstaka kommentarer i vissa argumentationer mot vissa ”kloka” veteraner. Men då märkte du inte mig (eller var du ens här då?). Läs och sök!

   Den här gången missuppfattade något. Paranoia?

   Du kan tänka lika mycket att jag är Jean Michel Jarre, fel är det ändå!
   (Tänk logiskt en stund…).

  • ERIK

   jajamen, det märkte jag från förra bloggkommentariet nu.
   att om Hasse har ngt problem då det måste vara ”det samma ingela med nytt namn”.

   förra gången tyckte han att tjej79 var karl-inge.
   nu är det jag,
   vem är nästa…? 😀

 4. ERIK

  1 tanke om titeln . Varför sådant? Den e negativ liksom ”kn*llkompis-howto” eller ”f*ck off boys!”. Det känns lite mycket mer än ”konstig bara”. Låter likadant som någon ger ut boken ”. Och så säger inte någon vem är expert.

  Speciellt om i finskrift är skrivit att det e praktisk handbok, och hålla professional ton, då vore mer passande för titel:
  ”Allt om nätdejting”
  eller ens ”Network Dating Reference” eller
  ”Network Dating Handbok – Complete Reference”
  I fall om hon vill ge ut som ngn datablad. 😀 😀

  Peace!

  • Andrea

   Jag förstår lite vad du menar, samtidigt känns det som att du inte vet att ”fuckboy” är ett ungdomligt namn på killar med ett visst beteende. Finns säkert tjejer som beter sig så med men har inte hört en lika specifik term för det. Tror framförallt tonåringar och tidig 20 något utsätts för/använder termen fuckboy.

   Finns nog tusentals youtubevideos och förklaringar på det, men kort och gott är det någon som håller en på alster och inte är fullt ärlig med att han aldrig kommer se dig som en flickvän som han är monogamt trogen emot och bara vill väl.

   Det han vill ha är någon att ha netflix&chill med, sexting och någon som ger honom bekräftelse ibland eller som finns där när han är uttråkad. I längre perioder kan däremot inte gå att få tag i,

   Tjejer faller för charmen han visar i stunder speciellt i tonåren och inser alldeles för sent att han inte är någon att slösa tid och känslor på. Istället lyssnar man på ursäkter om att han är upptagen med annat som är lögn lr tror att bara man ger sin tid så kommer han förändras.
   Osv.

   Så boken är kanske råd hur man inte hamnar med en fuckboy när man dejtar?:)

 5. Ante

  Förr i tiden var det många anledningar till att man höll ihop som par, kyrkan, ekonomi, skam och kärlek var en liten del i det kittet…nu ska bara kärlek hålla ihop en relation en ganska skör tråd som ska hålla ihop ett par. Nu för tiden tjänar kvinnor pengar och får äga egendom, ingen skam att få barn utanför äktenskap eller att skilja sig. Bara 50-60 år bort så hade kvinnor ett helt annat liv…hemmafruar var vanligt…

  • Nadine

   Vet inte vilken tid du talar om. I modern tid höll / håller dom flesta ihop av kärlek för man hade mer tid till kärlek då,, idag är ut brändhet vanligt folk gör mer karriär hårdare krav på jobb aw,, bli sökt på mobilen av jobb grejor när man är ledig osv men förr var man ihop för släkten ville det och för att kvinnorna inte tjänade egna pengar kunde inte köpa lägenhet o hus själv

  • ERIK

   @NADINE

   Ante kanske menar det ”Honey I´m at home!” tiden i USA när inga fruar jobbade då.
   Bara en gissning.

   Samt allt som hände på landet var att fruar arbetade med djur, och så allting var hemarbete då. Pengar kom från kättförsäljning, och mjölkförsäljning (ingen tjuv tog dessa ”mjölktunnnor,, så bonde fick betald )

   Ante, korrigera mig gärna om du menar ngt annat! 🙂

 6. Nadine

  Känner par som inte vill va kvar i ‘ekorre hjulet’ flyttat till enkelt hus på landet,,, ngn ny trend just nu,,, dom har fått bättre förhållande efter det, ser varandra mer, har tid o njuter av det lilla. Är glad för deras skull ! 💖

  • ERIK

   Det samma här, fast jag e ensam. Jag steg av från ekorrhjulet för några år sen, men gick alldeles för mycket i taiga (fast polardag e fin, är det -20 krader vinter garanterat ändå varje år).

   Då kom jag till tanke ”Förvad ska jag handla mat i butik om jag har skog i närhet?” Skog matade ju människor länge sen, samt kan plocka blåbär 10kg-vis, och finns massor hallon. Men även efter 7 år har jag inte sett någon bekant ko. ko-mjölk (obs! fett över 5%!!!) vore bäst för mig och min katt, (i förutsättning att dessa kossor är inte laboratoriets experiment). Men ojdå, näeh, inte så mycket finns.
   Samt har jag alla kunskaper att göra allting i mitt hushåll utan att beställa någon specialist, samt lär sig alltid något nytt och då utgör jag själv — (allt från snickeri /elarbete/sotning till bilar/cyklar/hojar/hemelektronik/vitvaror), samt reparerar jag mina grannars saker. Vore bra att andra ska ha nyfikenhet och ska se att javisst, det går att göra själv per princip och då har du koll över situationen. Fakt är att det händer hur mycket byggfusk som helst och det e omöjligt att veta om din takreparation var gjort som det ska om du inte har kunskaper själv i sådant område… så, måste kolla över allt. Javisst, försäkring kan kompensera skador, men finns garanti att nästa byggfirma gör det rätt? Nej! 🙁 Så, tänkande ”jag betalar och du utgör det!” är för naiv, matar inte alla människor vem är trötta av kontinuerliga förändringar.

   en berättelse:
   1970-talet, en stad, :
   ett kärlekspar tittar med glädje en studsande tvättmaskin i lägenhet. Man säger ”Jag bytte ut remmet, det kan visserligen funka några år till ”.

   2018-talet, ny generation:
   kärlekspar sitter i mörkret – ”glödlampa gick sönder, jag vågar inte byta ut, så vi måste kalla elektriker”.

   Med teknik det var överdrivet för länge sen redan-
   vi ser inte längre tvätten att torkas utomhus, inte hellre hör vi ljudet av mattors rensning (klopp-klopp-klopp). allt händerinomhus, med torkställe, samt med dammsugare, och resultat — allergier! Fortfarande, jag är glad över när jag känner doft av syren, äppleträ (här finns inget sådant tyvärr!), och allt sådant naturens poll, alla sådana doft gör mig glad, medan massor av människor har utvecklat allergi mot sådant.

   Och nu… noll-energi husena i Finland — de har problem med mögel. DEt samma händer i Norge, fast det e inte till-låtet att tala om sådant (byggfirmors affärsintresse dämpar kritiken!). Så, inte ens vitsen att täcka huset över med plast (pga det var stor kampanj, rea osv.)

   Men allt sådant skapar helt nya problem, hälsobesvär och… resultaten är att mindre tid för varandra i familj också. Lika ”over-engineered” är relationer nu.

  • Nadine

   På mina föräldrars land hängs tvätten i solen det är härligt ! Äppelblom syren o schersmin ( nej inte jasmin.!) finns oxå,,, landet är så mysigt ja har själv allergi det sägs att dett beror på att vi har för rent, det stämmer nog,,,

  • ERIK

   @NADINE

   allergier??
   Det samma gäller till ALLA människor vilka har magproblem, hälso eller psykiska besvär (deras mat just SKA vara med hög kolesterol — minst 6 ägg varje dag och lamm/gris/oxkött).

   Dessa är orsakade av massor av vacciner, samt mat vi äter. (jag hade kattpälsallergi en tid, för 5 år sedan).
   Plocka bort alla rafinerade matprodukter, plocka bort samt syntesämnen. Allt mat som det kan vara ska lagas hemma.
   Ej vetemjöl (pga nutidens vete är syntesprodukt, inte naturlig!).

   Dessa kan gradvis minska eller gå bort helt (speciellt asthma) om man går över till primitiva människans mat — kött, ägg, fett råvaror, undviker butikmjölk och lagar alla mjölkprodukter själv. Inga Kelloggs eller annat rafinerade matprodukter, inget pasta o.s.v.
   Butikmjölk kan vi inte konsumera pga deras mjölk kommer från laboratorie-frankenstein-kossor vilka är större och har mycket större mjölkutsläpp som äkta kossor har.

   Samt behöver vi kolesterolrika matvaror. Äkta matvaror. Om det finns inte i sådant form i naturen, då går det inte att äta.
   Undvik socker, ta honung istället.

   Också alla giftiga kemikalier ska undvikas — hudkräm (orsakar cancer), tandkräm (ha olivolja istället).
   Tvätt inte håret med shampoo, för sådant har man mycket bättre produkt — ägg.

   Man ska undvika ALLA ”light” produkter.
   Ej margarin. Ej rapsolja, majsolja, för att alla dessa är syntes-rafinerade produkter som finns inte i naturen.
   Matlagning/bakning ska vara med fett (varje gång om man stekar något, det kommer ju fett ut).

   Surkål ska lagas hemma, inte köpas från butik. I sverige lägger de socker i alldeles
   många saker.

   Och… äpplena i eget trädgård är bäst. 🙂

   några år på sådant ”inga gröna blad” mat och alla hälsobesvär minskar, vi blir mer toleranta mot katt/hundpäls och kan sova i deras närhet alla nätter igen. Samt alla andra konstigheter försvinner för vilket man tar tablett … 😉

   OBS! Visste du att Sverige är på 2:a plats vilken konsumerar mest smärtstillande medel?
   På 1:a plats ligger USA.

  • tjej79

   Tvätta håret i ägg? Jajja, du kanske kan förstå varför du är singel. Finns knappt människor som lever på det viset idag. De är med i program som outsiders.

  • ERIK

   @TJEJ79

   Jag visste inget om sådant alternativa lösningar när jag var i relation, dessa fick jag veta just nyligen. Hitills var jag vän med tandkräm och shampoo. Så det är inte orsaken. 😀 😀

   Orsaken är — även om början var bra, efter 1..2 år alla dessa tjejer ville ha ALLT I DERAS VILLKOR och kompromissar inte. Det accepterar jag aldrig. De beter i slutet som 7-årigar om det blir jobbigare (att får inte sin vilja), glömmer att allt ska vara ömsesidigt, att kärlek betyder också ANSVAR på hennes sida.

   Visste du att om det går inte att äta, du ska inte ens sätta sådant på din skinn?
   ALLT du sätter på ditt skinn går inne i dit blodcirkulation också. Industriella kräm innehåller många giftiga ämnen vilka är naftatillverknings sidoprodukter, men dessa används som hjälp-transportmedel i kräm, samt som stabilisator för längre hållbarhet, pga de är billiga.

   1. Hårtvätt med ägg (med ljummet vatten) i sovjet unionen alla kvinnor tvättade håret med ägg när shampoo var deficit.
   Jag gjorde för en månad sen första hårtvätt med ägg (jag var tveksam för att det känns för enkel knep) men ändå fick jag mycket bra resultat. Och nu tänker jag att ”FÖRVAD finns det 10001 shampoo sorter i värld om ägg är ideal?” Orsaken kan vara priset visserligen.
   Dessutom det går att tvätta sig med salt, samt med blötlägd bröd kan man tvätta hår (men ska se upp att avlopp ska inte bli fullt med det).

   4. Att tvätta tänder med olivolja är en gammal medicin från India. Mycket gammal knep.
   5. Det finns en annan metod (baksoda + väteperoxid) vilken gör också tänder vitare.

   6. istället för hudkräm ska man använda fett, smör, eller olivolja. Samt för akne och flera andra hudproblem ideal rengöring är ändå bastu!

   7. Tandkräm är ännu äckligare med sin smak, samt giftig! (Minns du– ”undvik sväljandet” på etiketten?).

   Så det kan jag vara mycket mycket gärna – outsaider — men vänta vänta, jag e inte ensam med sådant grej längre. Vore bra att hitta kontakt med dessa som bor helt frivillig i skogen och tycker om att ha kontakt med varann. Helt annan grej än klassisk lägenhetboende vem undviker grannar för att annars måste säga hej… 😀

  • tjej79

   Erik:

   Jag lever ännu

   Orsaken kan också vara doften. Men, visst jag kan väl hålla med i att det produceras väldigt många märken inom hygienartiklar. Men, å andra sidan vad är det som säger att man måste köpa alla dessa märken?! Var och en väljer ju ut de produkter man anser är bra helt enkelt.

   Nä, programmet hette så där de visade folk som lever som dig. Du får väl googla upp vart skogsfolket håller till.. Uppenbarligen föraktar du inte helt teknik eftersom du faktiskt skriver på denna blogg.

  • tjej79

   Men, Lush kan du inte säga något om haha. Googla på deras koncept. De har väldigt många bra produkter.

  • ERIK

   @TJEJ79

   ”less is more” — minns du sådant sägelse? Likaså sättet man ska vara måttlig med sålt, och nationalsocialism. Alla har sina fördelar, men ska inte överdrivas. Och så viset man ska ha sitt BALANS med teknologi och kemi också. Det ska inte överdrivas. Däremot massor av glömd kunskap finns i histori och knep som fanns länge sen, men vid konstiga sätt det var bortglömd eller stämplat ickemoralisk, straffbart, omodern… och bakom allt sådant är liten folkgruppens intresse vem vill få pengar från sitt nyaste uppgjord lösning, de pressar på folket med pengar, eller lagar även om gamla knep är hälsosammare. Även läkemedel behöver man inte ta alltid och just dessa tabletter…
   Kunskap är makt, men bortglömd kunskap…? (Känner du svampar vilka kan du äta?)

   (väteperoxid var ju mycket länge sen blekningsmedel för hår eller?).
   Men mer och mer statena påpressar teknologi, och tittar åt annat håll när enstaka institutioner gör dessa steg utan diskussion eller referendum (bankers kontantutfasning!).
   Det finns inget lag vilken gör obligatorisk att ha e-mejl adress, telefonnummer, men det känns konstigt om det kommer, men ändå en liten persongrupp påpressar kontanternas utfasning (och sen att folket ska microchippas)… men SJ redan har microchip-under-skinn biljett experiment på gång tyvärr!

   Jag är alltid beredd att försöka något annat eller helt ny levnadssätt och drar slutsats utan att tänka vad andra tänker.
   Så, alla rekommendationer välkomna, jag ska sortera ut, vad passar för mig.

  • ERIK

   @TJEJ79…
   Endast döda fiskar går med flöde.

   jajamen, en sak till…om teknologi. Det e inget problem att lösa saker med pengar, men hur ska allt bli om folket ska försöka att göra saker att klara av utan pengar, utan att köpa någonting, eller så mindre som möjligt, och att ha soptunna koefficient noll (obs! att kastar inte bort teknik o.s.v.). Den tiden har inte kommit tillbaka än att folket har börjat reparera saker. Alla pratar om miljö i sverige men allt sådant prat går i skorsten när det gäller om datorer, telefoner, o.s.v. hemelektronik! Jag kan klara av med 12 år gammal dator, medan någon medelmåttlig köper varenda år ny (och producerar elektronikavfall igen att kastar bort gammal). Problemet är pengardriven samhälle, och industri som sätter vinst först och lång hållbarhet (nu) till sista plats.
   Ändå det finns möjlighet att vara hyfsat självförsörjande om teknologi utveckling ska gå i riktning att det kan repareras mycket lättare (så att det inte behövs särskilda mellanhänder). Och det blir värre än så (förr kunde du göra allt i bil, nu kan du inte ens byta lampa).

   Men dessa som bor i skogen, är en folk till de är helt främmande sådana saker. FÖRVAD behöver de bensin, diesel, eller ens bankkort!!? Kan klara av helt utan dessa konstiga uppgjorda konstligt skapade behov! Kan leva direkt från landet, samt finns värme, hälsa — alla huvudsaker som stadmänniska saknar. Bäst av allt de är självständiga — medan livet i stad och ekonomi kan gå omkull, inget ändras i deras livstil. De behöver inte vara oroliga över prisena eller vara i ekorrhjulet, bekymra sig om lånet och annat slaveri.
   Samt grejen är enkel — förvad allt sådant utveckling om moderna flygplan, tunnelbana om livskvaliteé blir sämre och sämre egentligen och arbetsdagar blev längre, inte kortare? Men inte alla ens har tid att tänka om sådant och om någon ens tänker,
   eller säger ”FÖRVAD allt sådant bråttom?” då hör han/hon ”du e depressiv, ta medicin, du hetsar mot bossena, du ifrågasätter chefens intressen, du ifrågasätter judarna banksystemets heliga skäl att röva pengar och makt från folket, så du blir avstängd för 20 år”… och då fortsätter de i sådant ”capitalistic rat race”.
   Folket i skogen har visserligen ankomt just till sådana tankar…

  • Nadine

   Jag använder Aleppo tvål ( tvål av olivolja
   ) på resor,,, jätte bra för händer super för håret och kroppen,,,tvätta upp kläder med på resan inga farliga ämnen för naturen Enkelt att ta med på resan inga flaskor förstör inte sjö vattnet om man måste tvätta sig där när man tältar, så enkelt genialt,,, en enda tvålbit till allt,,,, mild oxå,,, ibland kan man inte ha så mkt packning på vissa resor,,, då passar det men passar även hemma,,

 7. KARL- INGE

  NADINE
  Jag har provat på att flytta ut på landet 4 ggr med tre olika kvinnor efter gemensamt önskemål o drömmar ena ggr köpte jag en nedlagd minkfarm med x antal ha skog och mark
  10 min med bil till närmaste granne i södra Dalälven för att möta mig själv och jag hade även en hundkennel med 27 hundar , det var tufft men väldigt nyttigt ,

  sista gården som jag hade så tog vi emot kvinnor med skyddsbehov och ungdomar med missbruksproblem , det var körning till maria polikliniken rättegångar polis förhör då dom spårat ur körning och hämtning på praktikplatser osv , det visade sig att det var döden för förhållandet då vi jobbade dygnet runt plus att vi hade ett städbolag med personal mm
  SÅ Nadine du tänker rätt med betoning på enkelt hus och leverne det blir lätt mkt mer jobb än man tror renovera bygga till snygga till efter ens smak o behov skojigt men skitjobbigt man skaffar höns kaniner för mat hund katter kalkoner ankor hugga skog klippa gräsmattor jag hade ett tunnland gräsmatta, 4 tusen kvm framför huset kratta 100 meter grusväg fram till huset det måste se fint ut klippa buskar äppleträd körsbär päron vin bär och krusbär persikoträd vov vad jobb det var . odlar potatis örter pumpa tomater vindruvor , när man räknar i hop resultatet så inser man varför det gick åt skogen 12 tim arbetsdag till vad nytta nu hade väl både jag och min sambo ADH så det fanns inget lagom allt skulle fixas helst igår

  • ERIK

   I nutid finns inte längre ens sådana kvinnor som kan klara av allt sådant. De e för mycket upptagna med sina moderna telefoner och de vill vara i stan för mycket! (jag talar om kvinnor vilka är just nu 25..39 år gamla).
   För att illustrera sådant — här föreslåg jag idee (allmänt) att dejt kan vara också gemensam arbete i någons trädgård – att kom, plocka bär, rensa löv. Då tjej79 skrev redan ”jaha, söker du gratis arbetskraft?”.
   Men, det är inte första gång att det händer sådant attityd att jag får faktura nästan… 🙂 Oftast är det just att ”kärleken” är gullig, men när det är dags att kratta, då ska jag göra det ensamt, eller måste alltid _be_ att hon ska hjälpa. Men allt om ved… då är det granne vem ska hjälpa, men hon ville inte – det är ju inte lika roligt än ingentingsysselsätt.

   De snurrar spinninghjul i gym, men vill inte cykla,
   samt annat fysisk aktivitet som hon kunde göra varje dag utomhus istället… och alla vore smala.

   Dessutom, I stan är inte bra plats för att syssla med amatörradio. Fast här i förort har jag redan problem att grannar är 50 meter borta och det skapar radiostörningar (och då fungerar allt vid el-avbrott endast, i hela by).

   Så, jag vore nöjd med att bo på landet — stor mark — mycket utrymme, frisk luft, inga radiostörningar för mellanvåg/kortvågradio, dessutom stor bostad, men då får jag göra allt ensam då. Men det flyttet ska jag göra.

   Grejen är att just nu sitter jag uppe i Norr för att jag hamnade hit… här finns inget att göra, växer inget, 1500 m2 tomt är för lite till amatörradio antenner, samt närmaste grannar är 50 meter borta och närmaste hushåll skapar radiostörningar. Samt deras livets mening är att hålla grassmatta så platt som möjligt (vad e vitsen?!) hör jag nästan varje dag grassklipparnas oljud, pga de alla klipper i olika tider och någon klipper 2 ggr i vecka. Om det e inte grassklipparnas buller, då e deras luftvärmepumpar vilka låter som f… över gatan. Inte ens problem att allting är 30km borta. Över sådant är jag hyfsat tacksam.
   Men oj oj oj, i stan vore det ännu värre (eller i lägenhet). Fast just sådant liv lever ju dessa sånämnda ”moderna människor” — buller, allt ska vara nära, men ändå ska äga bil.

   @HASSE: ta det lugnt. Jag är inte någon du känner, inte hellre är jag Karl-Inge. Har du tänkt att kanske ditt paranoia ger glädje för mer än 1 människa?
   P.S: Är cisse fin och snäll också ?
   här kan du försöka översätta något ifrån mitt hemmaspråk då ”oo arrmastus oo illos asi, see oo kui tuulispask mis sind endasse haarab” ifrån ”Siin me oleme” film. 🙂 Givetvis google kan inte översätta sådant med garanti för att det e en dialekt. 🙂

  • Nadine

   Vilka intressanta kommentarer ! Vad glad jag blir 😊 min far far sysslade med amatör radio på 80-talet det var lite som internet på den tiden,, ”pratade” med folk från hela världen i real tid jätte stor antenn i trädgården alla undrar vad den var till för 😁det är då kul att lyssna på äldres historier,,,, jag jobbar ideellt med gamla två ggr i månaden ungefär,,, mkt roliga kärleks historier intealls som nu, mer spänning o passion o glädje för småttiga saker .,,,,inga krav listor,, så sunt

  • tjej79

   Och förresten Erik sluta ragga på bimbos då som inte vet hur man krattar löv.
   Du kan ju söka dig till kvinnor som bor på landet då.

  • Hasse

   Karl-Inge.

   ”Jag har provat på att flytta ut på landet 4 ggr med tre olika kvinnor efter gemensamt önskemål o drömmar ena ggr köpte jag en nedlagd minkfarm med x antal ha skog och mark
   10 min med bil till närmaste granne i södra Dalälven för att möta mig själv och jag hade även en hundkennel med 27 hundar , det var tufft men väldigt nyttigt ,

   sista gården som jag hade så tog vi emot kvinnor med skyddsbehov och ungdomar med missbruksproblem , det var körning till maria polikliniken rättegångar polis förhör då dom spårat ur körning och hämtning på praktikplatser osv , det visade sig att det var döden för förhållandet då vi jobbade dygnet runt plus att vi hade ett städbolag med personal mm”

   Jag är helt övertygad om att du är ett konstprojekt. 😂

  • ERIK

   @NADINE

   Stora antenner? Javisst… 😀 😀
   De flesta tvätt-äkta radioamatörers husets tak ser ut som rymdskeppet med 5..8 antenner på taket och helt okända andra antenner lång över medelmåttiga människors förståelse. Min kolleg har för ”Moon-bounce” kommunikation 4m stor barabol och det finns mer sådana fanatiker.
   Alltid behövs inte sådant, men det gör allt mer intressant och det e bara svårare att jobba med högre frekvenser.
   Amatörradio är den enda kommunikationen som kan fungera i kris, samt det räcker ibland med enstaka långa trådwire att skapa antenn.
   Och allt då när telefoner har slutat fungera (mobiltelefoni behöver massor av stödstationer). Men jag är inte så pass intresserad att samla kontakter just utan jag pratar ganska långa samtal, medan ganska ofta radioamatörkommunikation för kontakt varar mindre än 1 minut (som typisk mobiltelefonsamtal killarna har), mest av tid utvecklar de allt elektronik. 2003 sett jag sådant sak som digital kommunikation (packetradio) är över dessa radiovågorna, och kommunikation med speglande från månen.

   Det har lika mycket magi som att ha helt eget traktor o.s.v. som man konstruerar.

   En min kolleg sade att han hade aldrig sett någon radioamatör vem är balanserad, såkallad normal människa… 🙂 En min kompis är just sådant att om dagjobbet var att jobba som ingenjör i telefonföretag, då på kvälltid istället att slappna av, han gör mycket mer avancerade saker — satellitkommunikation kretsar 😀

  • tjej79

   Karl-Dinglund låter som en klämkäck variant av Ernst och sina 1000 projekt på sina gårdar.
   Här har vi honom…Karl-Allmänt på G på sin lilla gård..

  • ERIK

   😀 😀
   Om min granne ser sådant sak… då han kommer SÄKERT med sin TV-burk hit och även om jag hittar inget fel, klågomal är bara en — ”skitiga försändelser! Helt värdelös bild.”

   Min TV-dekoder är helt packad i skåpet flera år redan.
   Njah, TV försändelser är lika dåliga som de har varit 10 år sedan. Men nej, blivit ännu värre. Julen är alldeles mycket överdrivet och hade tappat sin ursprunglig betydelse länge sen. Allt är kommersiell, uppgjord, anledning för butiker att göra mer agressiv kampanj. Om ignorerar julen, då är jag mycket ärligare mot mig själv än dessa vilka gör 101 saker för att följa allt sådant skit. De gör det ”därför att vi brukade göra så alltid dessa 20 år för att följa mode”… och sen säger att oj hur mycket jobb och stress med sådant.

  • KARL- INGE

   HASSE

   APROPÅ INGENTING

   ålder tar du upp varje dag jag utmanar dig på fysprov, för sanningen är att jag är så mkt friskare till kropp och själ
   vältränad , och jag bjuder in dig på min vanliga träning hasse 3 km slätlöpning och 5 ggr uppför hammarbybacken och träning på gym 1 tim bänkpress och armepress och lite armträning bic tric jag tror inte på att du bor i skåne mer troligt söder om söder exp skärholmen verkar passa in på dig

  • Nadine

   Hammarby backen tar han aldrig,,, fniss 😁😁😁på tal om trekka har hållit på sen jag var 12,,,jag har stor erfarenhet av topp turer även med utrustning ( glaciär) och enklare,,, o det är ett av mina större intressen,, glittertind i Norge gillar jag,, inte svår glaciär men har oxå klättrat höghöjd som kilimanjaro har försökt utan syrgas där,,, lätt klättrat men det faller på den tunna luften,,, otroligt riskabelt,,, naturen är grym där måste ses,,, epic ! Lhotse är grym,,,⛰️älskar berg ! Cecilie skog är min idol hehe

  • Hasse

   KalleDinglund, med tanke på din kroppsform lär jag springa om dig med 35 kilos ryggsäck uppför. Sen är det väl rätt ointelligent att lägga konditionspasset före gymmet. Så gör ingen van atlet, men så är du ju en mytoman och ingen atlet. Puss.

 8. Peter

  Behöver tjejer verkligen läsa en bok av dejtingexperten som är singel i evigheter?

  Mitt goda råd är att greppa en av de tre killar som sitter inloggade för varje tjej, minimum då alltså, och öva upp sin förmåga att skaffa pojkvän. Det är inte så svårt egentligen.

  Mer läsvärd är nog något med titeln Så blir du av med dina fördomar och förutfattade meningar, eller Se det positiva hellre än det negativa hos människor, eller En vanlig människa är just vanlig.

  • Hasse

   Peter, idag mötte jag en som tjejer faller som flugor för. En riktig player. Runt 50 bast, 3mm skägg och hårgelé. Givetvis kunde han inte låta bli att kommentera att jag tog en tunn träningsjacka på mig. Det var liksom för mycket för Mr. Perfect. Att han sen inte förstod mitt svar att min hud är känslig för sol, var inget jag kunde begära. En typisk nolla men med utseendet med sig. Och givetvis hade han en dejt. En som tjej som såg mycket trevlig ut och han får säkert sätta på. Sen skriver hon här hur dumma män är och bla bla bla. 😂

  • Peter

   Där är recension i dagens sds om filmen Anders, jag och hans 23 andra kvinnor. Den nämnde jag i något annat blogginlägg och fick på fan när jag frågade om han (Anders alltså) också hörde hemma i avskrädet. Tjejen som har gjort filmen verkar ju dum som ett spån. Tyvärr är det standard för tjejer från HP. Jag satt och skrev med en för några veckor sedan som verkade bra men utan att få till någon träff. Nu har hon pausat. Hon behövde mindre än en månad för att hitta någon kan man sluta sig till då. Bra tjejer träffar någon snabbt, kassa blir hängande här. Gäller tjejer men inte killar för att det sitter tre killar inloggade för varje tjej.

  • ERIK

   @PETER

   jupp, man ska se upp för dessa ”tjej-veteraner”. Även jag hade sagt så. Tyvärr finns inget sådant egenskap i HP fortfarande vilken säger hur lång tid har ngn tjej sutit i HP, men de sticker i ögat för att hon finns där alltid (hon kan vara väldigt kritisk mot killar, men ifrågasätter sina motiver aldrig i presentation (om de ens har sådant)).

  • Nadine

   Jag befinner mig ofta på höjder där solen bränner på våren ta sol faktor 50 på armarna (ska vara vitt, titandioxid )

 9. Ada

  Kan inte förstå varför ni som klagar så mycket på alla dessa odugliga tjejer på HP ändå blir kvar o fortsätter att försöka få till dejter-inte lyckas-klaga över att ni ändå inte vill ha dem-fortsätta försöka etc.

  Surt sa räven….

  • Peter

   Veteranerna är blockade. De är fångar i sitt harem. Man går bara på nya tjejer och knepet är att vara den som först skriver vad hon vill svara på. Sen är det gott om tjejer som är fast i haremet redan innan de har gått med. Många av dem är såna som dödar en profil för att två minuter senare ha en ny.

  • ViraStina

   Och sedan då, när du har fångat hennes intresse genom att vara den förste som skriver det hon vill svara på?

   Ska du då fortsätta att skriva passande saker ända tills du tröttnar på det? Eller hör du till dem som tror att folk ändrar sig efter ett tag, om du bara får visa hur bra du är? Att rätt vad det är, kommer hon bli störtkär i dig, och transformeras till en ny kvinna som plötsligt inte alls bryr sig om vad du säger?

   Oj oj, Peter, du har en hel del erfarenheter kvar att göra, märker jag.

  • ERIK

   @ADA

   odudliga är majoriteten, typiska tjejer tyvärr. Och alla dessa är inget för mig.

   Dudliga tjejer däremot är nästan att söka någon spik på fotboll grassmatta. Men konstig nog att vi gör det ändå.

 10. Mll

  Ada:

  Jag har läst denna blogg i några år och egentligen borde den döpas om till självömkande killars blogg för det är egentligen det enda den går ut på.Det är synd om killar och alla tjejer är helt värdelösa.
  Sen så har jag aldrig känt igen mig i något de skriver om tjejer överhuvudtaget,varken jag eller någon tjej jag känner är i närheten av alla de beskrivingar som ideligen görs här.Men så är vi helt vanliga också.
  Men jag tror att många killar föredrar att självömka och få medlidande från andra självömkare istället för att engagera sig i någon annan.Då har de inte spillt tid på någon mer än sig själv och dessutom är fullt fokus på dem själva hela tiden.

  Fö har jag alltid skött om mitt hus min trädgård,min bil och mitt landställe helt själv.Det gör även mina vänner jag har aldrig ens hört av de singeltjejer jag känner att de inte skulle klara sånt själva….men å andra sidan så är vi ju helt vanliga tjejer också och det är väl inte så spännande direkt.

  • Hasse

   Jag ser det som att det jämnar ut sig lite. Överallt annars i samhället läser man hur värdelösa vi män är. Vi är paria på jorden. Själv är jag less på gnälliga fruntimmer som gång på gång väljer ”playern” framför den trygge snubben. Men givetvis är det männen det är fel på. Det är det alltid.

  • ERIK

   @MLL

   Okey, är du i relation som har varit mer än 20 år? Grattis i sa fall. Om det har varit MINDRE ÄN 8 ÅR, då är det inte ngt att snacka om relation…

   … singeltjejer på landet? Även dessa enstaka tjejer här kan inte prata klarspråk, eller är fuskare och otrogna. Endast sådana tjejer kom att prata med mig vilka ÄR I RELATION REDAN. Det räcker nog!
   Så, kan vara att generationer ändrades och nu e allt sönder pga tjejer sätter nu massor av kemi i huvudet och rumpan och är massmediatrogna.

   Ingen av tjejer erkänner om någon dålig beskrivning matchar med henne.
   Självklart, även dessa tjejer vilka ens är sådana som matchar beskrivningar , förnekar allt också. Alltid, näeh, hon e aldrig sådant och javisst, ALLA killar är sviner i deras ögonen och försöker att få alla killar känna sig som syndare, *kollektivt*. Eller hur?

   Du får bättre översikt om du tittar statistiken bara. Det speglar mycket bra sätt verklighet:
   vilka situationer orsakar bråk mest? Svartsjukhet? Nej, Pengar.
   i 80% fall initierar skilsmässa kvinnor.
   5% av par stannar ihop lång tid.
   Killar har inte så lång kravlista, tjejer däremot har kilometer lång och det växer alltid, kontinuerlig sökning för bråkdelar.
   Samt i tidningar det var sagt att killar är inte så kräsna än tjejer när det gäller att dejta ngn arbetslös.

   Om jag ska få vinylskiva för VARJE berättelse då någon tjej var fuskare, gick borta osv. Då jag kunde inte ha tillräckligt utrymme. Däremot vet jag bara 1-2 enstaka situationer där kille var fuskare! Seriöst. ALLA DESSA KILLAR tar hand om sin tjej, men problemet är i tjej själv att hon blir överpeppad och blir otacksam för att tjejer ”känner inte fullt levande” utan någon drama eller bråk, kontinuerlig ändring! Just som det vore alldeles för lite att göra!!!
   Och ändå när jag diskuterar sådant situation, de beklagar inte, nej, de ens skyddar sin ex-tjej, fast i diskussion det kommer ut att tjej hade förändrat sig till typisk otacksam stadbimbo efter han hade pratat klart.

   men då ”players” har också 101 relationer samt kvinnor just jagar honom som hönflocket. Däremot saknas helt sådana berättelser som… att kille gick borta pga tjej var fattig, eller (… tänk vilket som helst grej som tjej väntar att kille ska göra eller betala för…).

  • ERIK

   @MLL

   och också, beskriv närmare vilka av dina bekanta ”singel tjejer” känner du. Varför är de singlar? Är de pga det e jobbigt med kille? Säger de att behöver ”mer eget utrymme”…
   karriär, eller någon annan ”ursäkt” ?

   Jag e singel bara för att det finns ont om trogna tjejer med hjärna och hälsa (!!). Nej, jag väljer inte enligt utseende bara.

 11. Mll

  Jaha Hasse jag kan såklart inte säga emot dig då jag inte umgås med vare sig players eller tjejer som dras till players.Kanske dags vidga dina vyer lite?
  Vill minnas du raggar med hjälp av en fräsig bil Hasse.I min bekantskapskrets har fina prylar och fräsiga bilar väldigt liten betydelse.Men som sagt så är vi också helt vanliga tjejer och sånt tycker killar sällan är så spännande.

  • Mll

   Fast Hasse : Det är ju ändå fint att ni hittat ett perfekt forum att gråta ut på.Hela bloggen är ju helt och hållet er arena.

  • Hasse

   Hahaha du man får försöka att läsa lite mellan raderna, livet blir segt annars. Jag har en fin bil men att använda den som raggningshjälp ligger inte mig för. Så intressanta är ni inte.

  • ERIK

   @MLL

   det e mycket begränsad fantasi om det e bilar bara. Det finns mycket mer — motorcykel, ATV, trike med paramotor, snöskotrar, samt cykel och luftballonger… och att varje motorcykel är inte motor med hög oljud custom eller sporthoj.

   För det flesta tjejer bil är bara transportmedel ifrån punkt A till punkt B och kan inte göra skillnad emellan helt ny Mercedes och gamla Buick visserligen…

 12. Ante

  Jämnar ut sig.. .vilken verklighet lever ni i? Såg ett tv program om kvinnibröst. 3 olika tjejer intervjuades som fått kommentarer om sina utseende: hon med små bröst hade för små, hon med naturligt stora, för hängiga, fast att så ser naturligt stor tuttar ut, hon med implantat fina men de var ju inte äkta…På något sätt är det alltid ngt fel på oss hur vi än ser ut eller hur vi än beter oss…det är ett jäkla gnällande på män…Vilka är mest utbrända, kvinnor…de är inte de lata…de tar mer ansvar på jobb och i hem…Väldigt sunkiga män som inte tar hand om sig tror att de är Adonis…Guds gåva till kvinnorna.

  När det gäller Anders och de 23 kvinnorna, var han kung i sitt kompisgäng och trodde det häftigt beteende, han hade en bok antecknade i och skickade exakt samma meddelande till flera kvinnor. Meddelade att han var ny på Ronder och bara träffat henne och fimpar sin profil efter deras träff. Hon visste inget om denna världen. Hon var kanske naiv, trodde på honom, hade skrivit i sin profil att hon sökte en seriös och ärlig man. Hur skulle hon veta att han ljög. Inte helt lätt heller alla vill ju träffas direkt så startsträckan brukar inte vara lång. Inte lätt att avslöja någon sedannär man har de rosa glasögonen då ville hon att hon hittat rätt. Hon verkar vara en bra klok person.

  • Mll

   Ante huvudsaken det är synd om männen det är det viktigaste.Och att allt är kvinnors fel.

   Amen

  • Hasse

   Förlåt, Ante… jag glömde bort att ni fruntimmer är offer. Den rollen har ni prenumeration på. Givetvis är det männens fel att ni förstorar bröst eller fixar till kroppsdelar. Vilket svagt psyke ni måste ha. Kära nån alltså.

  • ERIK

   @ANTE @MLL

   och i vilken verklighet lever ni då?

   För mig har kvinnors bröststorlek absolut ingen betydelse, och inte hellre känner jag dessa i min bekantskapskrets mer än bara 1 kille vem har någon kommentar. Men alla säger att ”DET ÄR KVINNANS EGEN SAK, JAG BRYR INTE OM”.

   Bröststorlek ökning/minskning är kanske någon modetidningars och porrindustri propaganda och kvinnor är väldigt utsatta till reklam (men de väljer sådant!). Speciellt om de känner sig mindrevärdiga om tvättar inte med ”bästa tvättpulver”, då vad händer i MYCKET mer känsliga områden då som i sovrummet då.. det kan vi gissa bara…

   För min skull tjej ska vara som hon är, och INTE ENS FÄRGA HÅR eller något annat. Och parfymfri förstås. Jag vill inte att tjej är som kemifabrik om jag kramar eller kyssar henne.
   Hon ska inte hellre skada sin skelett med klackskor och med andra konstigheter. Nej.
   Det räcker med att duscha och bada i bastu, ren hud. Och det är ideal. Ökning-minskning är helt onödig, och herregud nej, inga ”skönhetsoperationer”!!!

   Samt … tjejer med byxor är inget vidare. I klänning är ju mycket finare, samt… hälsosammare!

  • ERIK

   @TJEJ79

   Beror på vad man äter också.

   Vid duschande… oftast räcker med vatten bara. Men tvål räcker. (Och absolut inte kemikalier som duschgel!)

   Idealt vore ändå att bada i bastu. Där behövs inte hellre tvål. Man svettar sig rent, normal hudfuktighet kommer tillbaka (vi vet ju att i bastu ska man vara minst 1 timme).

  • ERIK

   @TJEJ79 däremot om det ens finns någon tjej vilken säger att använder endast följande skönhetsprodukter att vatten och tvål, då det vore fin-fin i mina ögonen. 🙂 🙂 Typisk 21-seklets kvinnans badrum är i värsta fall en kemilaboratorie med över 265 olika produkter.

  • tjej79

   Det lär du nog inte hitta förutom människor som har noll hygien där är nog oddsen större att du finner någon som ej använder något alls. Där kan du introducera bastun som metod 🙂

  • ERIK

   @TJEJ79

   i så fall har du fel förståelse om hygien om det betyder 101 kosmetiska produkter som man SKA använda och/eller spraya på sig (och på sina kläder) eller tänker att om de sätter spackel (som de kallar smink?) på sitt ansikte att det är ”hygien”. Det är falsk!

   Och sådant är äckligt när sådant kemiattack kommer.
   Jag känner minst en meter ”luktsvans” bakom dessa tjejer, vid ännu närmare allt sådant kemi känns redan på tungan utan att ens har fysisk kontakt. De har så kass doftsinne.

  • ERIK

   @TJEJ79

   det är också tjejer vilka beklagar om killar sätter alldeles mycket den såkallad ”golden axe” på sig. Jag är inte av de.

   Jag är parfymfri/doftfri, samt inte hellre röker.

   Men för att du ska veta… vad är bästa lugnande naturdoftmedel för tjej? Sök… det är inte deodorant. 😀 Det är din egen killes armhålets lukt som är bästa läkemedel och lugnande ”tranqualizer” (jag menar att om just allt duschat-badat klart och inga kräm eller deodorant är på hud).

  • george

   Tjejer förlänger ögonfransar. Tjejer tar in kemikalier i läpparna. Tjejer har fejkhår för att få volym på frillan. Tjejer stoppar in silicon i brösten. Tjejer fettsuger rumpan, midjan mm. Tjejer har fejknaglar.

   Sen klagar tjejerna på att det inte finns riktiga män…

  • ERIK

   @PETER
   +1 😀 😀 😀
   precis!

   Redan kremeringstider för döda har ökat.
   Samt … jorden vill inte ”äta oss” som förut.

   …och när killar kan säga att det finns inte längre skillnad emellan ”äkta” kvinna och gummihandske då mycket ”intressanta” tider börjar. För att då e allt kört för tjejer och de är inget att eftertrakta längre i killarnas ögonen.

  • tjej79

   Instämmer i vad George skriver. Så, många tjejer som gör det hahah det ser sanslöst ut. Jag skulle icke få för mig att göra det.

   Men, här kommer tvisten. Så, många män gillar det med 😉

  • Hasse

   Bra George. Enligt Ante så tvingar vi män tjejerna till detta. Tänk vad hemska vi är. I varenda nagelsalong sitter förtryckta tjejer. 😂

  • george

   Tjej79

   Vi hade gillat er utan allt konstgjort trams. Vem började med vad? Mattillverkare säger att människor idag kräver socker i maten. Hade dom inte haft i socker från början så hade vi nöjt oss med det och inte haft en susning om annat. Folk kräver att matbutiker ska hålla sena öppettider. Nä, folk anpassar sig och behöver inte handla den där tomaten kl 3 på natten. Förr höll matbutiker stängt på söndagar och hur många klagade på det? Folk var anpassade till det.
   Innan mobilernas tid. man ringde till en kompis och hen svarade inte. Ok, tänkte man och jag får försöka senare eftersom hen inte är hemma. Idag blir det ramaskrik om man inte svarar i mobilen. Folk undrar har det hänt nåt? E hen sjuk, skadad eller död?

   Det mesta har spårat ut alldeles fullständigt.

  • george

   Jag tycker medelålders kvinnor är fula. Men jag föredrar dem som dom är istället för att dom petar i sig kemikalier och ser ut som gremlins efteråt. Vem tycket det är snyggt. Läpparna stora och skrynkliga som ankarselhål. Är det ingen som säger till dom att det ser för jävligt ut? Skäms man så mycket för sin kropp att man måste spöka ut den med alla möjliga ting? Smycken i naveln, suck. Naveln som är så söt o sexig utan ringar. Nagellack på tår när dom är tokläckra utan nagellack. En tjej jag kände en gång mådde dåligt P g a oss killar såklart. Vad tycker du om på din kropp frågade jag henne? Min näsa sa hon. Den är söt tyckte hon. Se till och visa den då sa jag. Det finns alltid en kille som tycker som du. Detta gäller alla kroppsdelar på kvinnan. Tycker du om din fina händer så visa dom. Jag undrar vem det var som inte nöjde sig med det naturliga. Titta på djurvärlden. Dom nöjer sig med vad dom har och det tycks funka alldeles utmärkt.

   En domherre putar med det röda bröstet och honan nobbar honom. Fan tänker hanen, jag får hoppa i en färgburk med falu rödfärg så jag får rödare fjädrar.

  • george

   Sen så många av dessa idéer kommer från kvinnorna själva. Sen matas vi män med det så mycket att vi blir vana vid det och till och med kräver det. Då blir det ju självklart männens fel.

   Tänk bara på alla nagelsalonger som poppat upp som svampar ur jorden. Snart kommer det finnas män som vill ha klösmärken på ryggen gjorda av blåglittriga lösnaglar. Då är det självklart männens fel att vi kräver det.

   En sak kvinnor är duktiga på är att manipulera. Det är självklart männens fel också.

  • george

   Mode

   Det är nästan samma sak

   Mode på män. Har man skjorta så ska den hänga utanpå och inte vara nedstoppad i byxorna. Männen med detta ser ut som 3åringar som försöker lära sig klä på sig. Eller dessa legins som tjejerna hade kanske har ännu. Långkalsonger ser det ut som. Skäms inte att springa runt i det.

   Bikini vs underkläder. Underkläder som täcker eller snören som försöker dölja. Kom på en tjej i underkläder å hon skriker och skyler sig. Men när hon är iklädd snören så går det bra att visa upp sig. I detta fall får vi män vara glada att det är så. Men konstigt är det.

  • Peter

   Tyvärr tror tjejer att det är hur hon pyntar sig som avgör om hon är attraktiv. Jag hade en del ärende till Malmö idag och när jag går på gågatan slås jag av hur många tjejer som har tatuerat sig, oftast yngre då. Det är bara i undantagsfall en tatuering pryder en tjej. Och så möter man dem som har målat dödskalle eller orm eller rosor eller spöket laban på hela kroppen. Det är att fördärva vad som hade kunnat vara en snygg kropp.

   Man kan för övrigt hyra båt att åka med i kanalen. Där kom en sån med en bunt tjejer i. De var helt upptagna med att ta selfi och plåta varandra, då för att förmodligen skicka in på fb, snap och all annan skit där man kan få bekräftelse. De var allt annat än närvarande i tillfället.

   Attraktiva tjejer är nöjda med hur hon är och har förmågan att vara närvarande.

  • ViraStina

   Peter:
   Din sista mening är precis lika sann som påståendet att de mest attraktiva killarna är de som inte behöver bevisa något, utan bara är sig själva.

   Det vill säga – det är sant beroende på vem du frågar.

   Det kommer alltid finnas tjejer som vill ha statuskillar med ett visst utseende, eller farliga killar. Särskilt yngre tjejer.

   Och det kommer alltid finnas killar som vill ha sminkade, modemedvetna, snygga tjejer. Särskilt yngre killar.

   Men det kommer även alltid finnas tjejer som som är helt ointresserade av statuskillarna, och det kommer alltid finnas killar som är ointresserade av de där modetjejerna. Kort sagt kommer det alltid finnas människor av båda kön som går på andra kvaliteter än ytliga attribut.

   Om man hittar dem eller inte, beror helt på i vilka kretsar man letar.

 13. Mll

  Ok Hasse vilken tur:)Och nej jag är som sagt en helt vanlig tjej så jag är nog inte mer eller mindre intressant en helt vanliga killar är gissar jag.Och nu är det helg och jag skall bygga växthus så ni får fortsätta snyfta ifred.Jag gissar att det kommer vara många snyftiga historier om oss hemska tjejer att läsa på måndag så håll fanan högt nu killar och passa på att gråta ut nu och berätta om alla förfärliga tjejer ni måste dela jordklot med.

  • Nadine

   Mll det gör du rätt i,,, att fixa ett fint växthus. ! Tänk vad roligt att se allt du odlar sedan .! Och du slipper besprutat grönsaker från Holland 😃jag ska oxå ha kul I helgen med min date vi ska planera rutten på resan till Frankrike,,, o äta lite god mat det ska bli kul ! Ska sitta på hans balkong och mysa är så sommar varmt nu,, yeeey,, såå glad😁

  • ViraStina

   MLL
   Jag har tyvärr inte heller tid att hänga här i helgen, jag ska ut i bushen med min husvagn i finvädret! Premiärtur! Och jodå, jag sköter den, kopplar på den och kör den själv.

   Jag förstår inte heller var killarna hittar alla dessa überfeminina kvinnor som uppenbarligen inte klarar ens de enklaste sysslor på egen hand. De måste leta på väldigt tveksamma ställen.

   Men jag erkänner glatt att jag uppfyller stereotypen om kvinnor som är dåliga på att backa med släp. Det är löjligt bakvänt! Varje gång när jag tror att jag har lärt mig, ger sig vagnen iväg helt åt häcklefjäll och jag står med ett dubbelvikt ekipage.

   Å andra sidan är jag duktig på att hitta lämpliga ställen att stanna, så att jag inte blir beroende av att backa. Man behöver ju inte krångla till det för sig.

  • ERIK

   En skräckberättelse : Hur tomater transporteras:

   När tomater är lastade inne i lastbil, DE ÄR GRÖNA FORTFARANDE. Då innan lastbil åker iväg, arbetare sätter skyddkläder och gasfilter/gasmask på, kastar inne i lastbil en ballong med giftgas, stänger dörrar, och kör iväg.
   När bil e framme, tomater är RÖDA.

 14. Ante

  Haha just det att vi måste vända ut och in på oss för att aldrig duga ändå är ju så klart vårt fel. Kvinnorna här har inte gnällt över mansläktet på alls samma sätt men det är väl i er värld på grund av er högt stående fullkomlighet. Nej, jag håller fast vid att den bild ni ger av er som män och det sätt ni ser på kvinnor definierar inte mig eller de kvinnor jag känner… Ni är så fantastiskt underbart ofelbara män med en noll portion självinsikt. Tyder ju på stor självkänsla och trygghet i sig själv att lägga skulden på alla de dumma naiva kvinnorna. Nej nu får ni sitta här och lipa…Själv ska jag åka till havet över helgen, träna äta gott och umgås med icke bittra kvinnor och män.

  • Hasse

   Ante, är det männen som tvingar er? Inser du inte själv hur patetiskt det låter. Är kvinnor inte vuxna varelser? Jisses, vilken offerroll ni tar på er.

  • ERIK

   @ANTE

   Däremot det finns hur många kvinnor som helst vilka skriver exakt just sådant gråtlåt och leker offer… Så, du ÄR en av de vilka killar beskriver här.

 15. ERIK

  @ANTE

  just som jag sade :

  ingen av dessa kvinnor erkänner att de matchar sådant beskrivning även om någon är total bimbo. Nejp, alla är felfria och aldrig ifrågasätter sin aktivitet… när de håller på just då.

  Och behöver inte söka just, de är så strategiskt ”bra” placerat i alla platser och majoriteten — dessa urusla icke-praktiska.

  • KARL- INGE

   hasse

   uppträda jag nog sparkar jag betydligt bättre än jonhenrik som varken har kraft eller explosivitet sparkar benen var som gummiband helkass det där var inte rundsparkar och frontsparken var väl ok för att bromsa framåtrörelsen ett par bra knän och armbågar med en dansk skalle det är kvalite sa stamp e

 16. Hasse

  En skräckberättelse: Karl-Inge syntes till utanför Nyköping iklädd läderbyxor och brynja. Det sägs att det är gayfest i Norrköping och KalleInge är på väg för att uppträda.

  Ta skydd, folk.
  Ta skydd.

  • Nadine

   Nej men jag i introducerade honom aleppotvål,,,han gillade det, 😊han gillar inte parfym heller ägg kan jag va utan många ‘nopoo’ före språkare ( googla om ni inte vet vad det är )kör med ägg eller balsam för att slippa sulfater Som finns i schampo men jag har bara tvål till håret o får jämt beröm för mitt hår,,,skulle aldrig vända ägg,,, oliv olja bara till kroppen ansiktet,,, som lotion ok, jag hänger med mkt I blogar om gift fritt liv o naturliga alternativ,,, bland yngre är det vanligare än äldre, många faller för reklam vågar inte ta bort produkter dom alltid haft, själv gillar Jag att experimentera o ändra rutiner och ‘själv klarheter’ jag har inspirerats av ett kompis par som lämnat allt i stan o börjat leva enkelt utan produkter karriär hets eller ‘måsten’ dom jobbar knappt o har mer tid för varann,,, men utan prylar dyr bil eller produkter inga dyra märken bara enkelt hus ( torp) som 1800 tal odlar grönsaker har bär o frukt potatis,,,hugger ved syr en del av kläderna,,, har sol paneler dom har bli it friskare lyckligare av den livs stilen !!!

  • ERIK

   @TJEJ79, Det känns skönt att någon tänker på mig fortfarande att skriver mitt namn. 😀
   Det tipset rörde dig då så pass mycket.

   Näeh, dumma dumma du sötnos, att du vet så lite om kemi, natur, histori. ….

 17. KARL- INGE

  Hasse jag möter dig var som helst när som hur som helst du får ett handicap ta med dig ett basballsträ i aluminium , för i trä sparkar jag av med skenbenet behåll gärna hjälmen på
  vill bara säga det västen skyddar inte mot rejäla kickar mot levern eller nukite spjuthand mot solar plexus jag bara skojar så klart !

 18. KARL- INGE

  HASSE

  INGA PROBLEM , GAY KLUBBEN och dina manliga vänner likaså får du hålla för dig själv

  jag tror nog att våra vägar kommer att mötas det finns rättvisa , gud förlåter men inte jag

  du påminner om Nordkoreas kaxiga ledare stor i käften men bönar o ber när det smäller. från alla håll och kanter Gosse du anar inte vilken missbedömning du har gjort på mig,

  • ERIK

   hoppas det blir inte bråk…

   vad bra man kan egentligen göra… ngt POSITIVT med allt sådant energi om alla ska ha gentlemens pratstund där alla pratar kloka saker. Jag vore ankommande också, men jag antar att du alla är i Skåne (så, ca 2200km bort från mig?)

   ”Make love, not war” 🙂

  • ERIK

   Seriöst, det vore länge sen dags att ni alla ankommer till IRC, för då det är lite enklare att läsa och svara för alla av oss. 😉 Du alla skriver ju 1..2 meddelanden i 10 minuter redan (nästan). Du kan ju vara vänner med varandra.

   Då vore någon sällskapets pråt på någon annorlunda plats och cisses bok diskussioner/kommentarer på annan… 🙂

 19. Ada

  Hasse/George, jag vet naturligtvis att en massa s k skönhetsingrepp förekommer. Det jag hakar upp mig på är eran ständiga generalisering. Kan vi inte bara nöja oss med att vissa gör somliga saker o andra inte.

  • ERIK

   @ADA
   .

   intressant, varifrån ens tjej får sådant tanke att spackla&måla sig och tänker att det är fint då (utan att ens någon hade sagt detta) ..?
   När killar protesterar att fy fasen hur icke-naturlig, då tjej säger att ”det e fint, men det e bara du vem vet inte att vad e fin”.

   Om allt sådant kosmetikindustri stängs av då välkomnar jag sådant ideé bara. Då blir naturen kvar bara och mycket mindre finns sådana uppgjorda tjejer.

   Alla sådana hårfärg vore bättre att förbjuda helt å hållet. Det sliter kropp bara och hon blir mycket snabbare äldre än hon egentligen är! Alltid hade jag sagt — aldrig färga sitt hår, du tappar ditt originalfärg annars!
   Alldeles många unga färgar sitt hår och resultatet är att de har redan kvar endast sitt grå hår om de ska inte färga längre. Så, ingen vitsen med sådant!

 20. ERIK

  Tyvärr… massor av tjejer fattar inte att ”less is more”, när det gäller om kosmetik, och
  ibland är bäst att strunta åt sådant helt. Det behövs inte. Nej, det gör inte något ”bättre”,
  allt sådant kosmetik och massor av smyckena är helt onödig. Det e nästan att sätta röd flagga i grisens örat eller kalsonger för katt (vore det fin då?!?).

  Alla sådana upphetsningar är reklam (som är gjort av homosexuella visserligen?) vilka gör också dessa kläder. Problemet ligger att kvinnor tittar alldeles för mycket massmedia kanaler och är utsatta till reklam.

  Javisst, jag kan förstå sådant tanke om tjej kontinuerligt tänker att ”hur kan jag göra sig mer attraktiv eller bättre”, då vore effektivare att syssla med idrott, simma, bada i bastu, äta hälsosamt OCH ÖVERRASKNING — UTSEENDE FÖRBÄTTRAS MED I RESULT! (dricka mindre kaffe, rök inte, mindre gifter i din omgivning, mer frisk luft…). Problemet ligger om hon vill ha allt omeddelbart, har ingen tålamod, snabba snabba på osv. och då gör hon så att nollar helt hälsosam livstil med kosmetik i parallel med detox.

  • ERIK

   @TJEJ79
   ajaj, och du kan inte låta bli att reta! Ändå… det e skönt med uppmärksamhet?

   Här med ”dricka mindre kaffe” menade jag att det behövs inte dricka litervis som ngn gör varje dag.
   Ändå första steget vore att göra helt slut med dessa fanta-cocacola dryck, samt potatischipsena (kan steka potatis med fett; hemma istället).

   (Självklart dricker kaffe även jag, men kan vara utan kaffe veckovis utan problem och abstinens. ).

   I alla fall om sådant skogfolket ankom jag i slutet på ”kurera.se” sajt där Johan Örlander beskriver om livet i skogen och hälsoeffekter. Lite till och vi har nya Vikingarna igen? 🙂 🙂
   Det påminner sig (nästan) skogsbrödarna i Estland (men det e helt annan sak — privat-militarister i skogen, de hade aktiv motstånd och attackerade ryska soldater även 20..30 år efter invasion var slut).

   Njut fint väder!
   idag är bra skip, men närliggande hushåll gör omöjligt att utnyttja ionosfär F2 skip ändå.

   Hur drömmer hasse om cisse idag på sådant solig dag?

 21. tjej79

  Ni skriver att jag och Hasse inte håller oss till ämnet. Vad gör ni själva? Pratar om någon aleppotvål som ser ut som något djur bajsat ut och Erik kör någon slags propaganda här i hur vi ska leva och inte använda något alls. Endast vad som finns i naturen är ok enligt honom då.

  Nä, det blir en sång på det

 22. Ada

  Så konstigt att Erik helt plötsligt kan svenska o sätter punkt o apostrof rätt 😀
  Jodå, tjejer kan ha logisk tankeförmåga o inse att någon här vill vara flera för att dra igång något.

  • KARL- INGE

   ADA

   Det är inte konstigt HASSE ,ERIK, ART, KOJAK, KUBANSK KVINNA , KUBANSK CIGARRÖKARE, KARLALFRED, KRISTINA, GEORGE, PLUS NÅGRA TILL

   ALLT BARA FÖR ATT KOMPLETERA ALLA HANS BRISTER SAMMANTAGET BLIR DET, EN NÄSTAN NORMAL MÄNNISKA RESONERAR HASSE ,
   MKT SJUKT ATT SITTA OCH PRATA MED SIG SJÄLV NATURLIGTVIS

  • KARL- INGE

   TJEJ79 HAR INGEN HJÄRNA ELLER HJÄRTA ,
   HON SER UPP TILL HASSE ELLER ÄR BARA LIKA SJUK I HUVET

   JAG HOPPAS VERKLIGEN ATT HON HAR LJUGIT OM ATT HON JOBBAR MED BARN .

  • ERIK

   @TJEJ79

   Var finns det tid att jobba då, om hela hushåll är redan heltidsarbete i sig själv!?

   I alla fall om det blir någon relation då måste jag sluta helt att jobba (här menar jag jobbet för någon annan).
   Min fantasi kan inte fatta är att hur kan någon ens ha tid för flickvän eller att bilda familj då om är endast 3..4 timmar hemma plus 8..9 timmar sömn. ? Det är icke-mänsklig att ha heltids jobb och ändå hålla hela livet omkring sig i ordning; tid räcker inte!

   tänk …
   När man borta hemifrån 10-12 timmar (– restider och lunch ska räknas också) 5 dagar i vecka då e man mer än icke-social och har knappt 3..4 timmar dagens slut kvar då och allt tid på lördag-söndag går då att hålla hushåll i ordning, att städa, torka, renovera (alltid finns något som väntar uppmärksamhet), samt man måste ha tid för att syssla, samt allt som rör, den sliter och behöver vård (bil/cykel/motorcykel). Om det e vinter då oftast behöver man skotta snö på morgonen. Och i alla fall vill jag ha tid med sina hobbysaker… när? men knappt hinner då.

   Säkert så pass många har inte ens energi att ha tid för att tänka över sådant situation.

   Också… en annan situation …
   Om man vill hålla hushåll i bra skick, samt städat, OCH har obligatorisk tid att titta Startrek, samt öva pianot dagligen 4 timmar varje dag, då finns inte något tid kvar för att ens jobba för någon, för att vänner behöver också uppmärksamhet. 🙂

  • tjej79

   Erik, du skriver mycket och långt. Är för trött för att ens förstå hälften.

   Men, börjar med att skriva, att sköta ett hushåll är icke ett heltidsjobb.
   Man kan städa oftare så, det inte blir rörigt om man nu är en sådan person som stökar till och inte kan lägga tillbaka saker på sin plats.

   Ja, det händer mycket i livet. Men, inte allt på en gång. Man får väl prioritera vad man anser är viktigt helt enkelt.

   Om du nu sitter och övar piano 4h/dag då kan jag undra till vilket syfte. För är det inte jobbrelaterat utan endast en hobby kan man dra ner på det. Och tid blir över till annat att spendera på vad du nu anser är viktigt.

  • ERIK

   @TJEJ79

   javisst, för lång att läsa,kanske.

   Vad ville jag säga är att tiden helt enkelt räcker för allting och då i vissa fall måste jobbet dras ned istället, och dessa situationer finns för att hobby är oehört viktig för vart välmående och jobbet ska inte invadera vart liv om vi lever inte för jobbet enbart!
   Om man är alla arbetsdagar borta hemifrån 12 timmar och trött efter jobbet, då den enda saker som måste prioriteras BORT är jobbet, eller dras ned. Speciellt om det finns aktiviteter som behöver att du e klar i huvudet.
   Samt allt beror på vad e prioritet till någon ju på personlig nivå. Det e ju liksom jag skulle säga med det samma logiken om pengar — förvad någon ens skaffade barn om det kräver så pass mycket tid och pengar, väldigt kostsam hobby, ojojoj. Eller hur?
   Folket lämnar bort lika gärna sina hundar/katter/marsviner ju!

   Men någon behöver allt sådant för sitt välmående, liksom någon annan behöver minst 5 timmar vara utomhus varje solig dag, eller amatörradio. Så vi kan inte säga att vad ska minskas/dras ned. …och jag har mitt specialintresse, kan säga så.

 23. ERIK

  Så, vad hade vi hunnit göra idag? 😉

  För mig skapade vinter mycket renoveringsarbete. Huset förstås.
  Liten paus, omelett efter takarbete. Första skorsten är reparerad, andra väntar sin tur med plåtarbete. Ack hur bra smakar vitlök (och det håller alla viruser och dåliga människor borta).

  Just nu innan hjälp kommer… rengöra/måla/träytor, vattendranering behöver ngn butyltätning

  Till kloka: har du några tankar omkring grundoljandet/grundfärgning, samt hur ska man göra om i vissa träytor finns sprickor (1..2cm djup, 1..2mm bred)?

  • tjej79

   Men, vänta lite?! Ska du göra en grundoljning/grundfärg? Det går väl inte för sig. Det finns ju inte i naturen och inget du kan äta heller.

   Ta mossa och gnid in så det blir härligt grönt som i naturen…det är liksom själva grunden och massage för träet.
   Sedan tar du jord och blandar med lite vatten tills du får en geggamojja som du sedan fyller i sprickorna…klart. Tadaa! Låt torka!

   Alternativ om du hittar kåda som också stelnar rätt bra och kan matcha träets naturliga färg.

  • ERIK

   ” Det finns ju inte i naturen och inget du kan äta heller.”
   😀 va roligt. 😀

   pepparkakans huset går att äta självklart, fast
   mitt hus e inte hitills likadant vilket ”Hans & Grete” besökte.

   i vilket hus bor du? Vilken färg och hur många våningar då?

  • tjej79

   Tja, det är dina egna ord ju. Sitter man och beskriver hur kassa alla vi andra är och så, håller du inte måttet själv som den skogstomte du verkar vara.

  • ERIK

   @tjej79

   jag e nybörjare med sådant. inte så avancerad än. 🙂
   liksom du dricker kaffe, behöver jag titta Startrek, samt Doctor Who.

 24. KARL- INGE

  TJEJ79

  GEGGAMOJJA LERVÄLLING till hus

  Du går från klarhet till klarhet seriöst så är det ngt som inte klickar hos dig tjej79

  du bor inte i ett annat köping ? Tänk er gott folk att ni lämnar era barn i tjej79 försorg

  ja visst , vänder ni halvvägs till arbetsplatsen och trampar in till föreståndarinnan för ett samtal om er oro och lämnar in orosanmälan, tar barnet o åker hem i väntan på utredning

  • george

   Dom fick ta vad som fanns på plats. Där ingick geggamojja, grästovor mm. Bara å googla om ni vill veta…

   Den står fortfarande uppe

  • ERIK

   egentligen mycket bra förslag vilka fick jag…:) intressant att läsa ändå hur virkesträ påverkas av sådant behandling.

   @TJEJ79 kan du ge ngn källa också att varifrån fick du sådant information. Eller kom du på sådant sak allt sig själv?

  • tjej79

   Erik, jag drev mest och drog det till sin spets pga enligt mig finns det också något som heter lagom. Och ska man dra åt ena hållet kan man lika gärna göra det rejält.

   Lerbyggen finns runt om i världen. Det behöver du ingen källa på. Det är bara till att googla.
   Många har intresse för att bygga ekologiska hus med.
   Jag tänkte du ska väl bo i en träkoja om du nu ska vara en redig skogsmulle haha, återigen ett skämt.

   Massage med mossa var bara trams från min sida med.

   Jag hade slipat ner det först. Alternativ bytt ut de mest skadade. Beror ju på hur det ser ut med.

  • tjej79

   Karl-INge du går inte från klarhet till klarhet för du bara låtsas att du ska lägga ner. Status quo, yeah right. Det varade inte länge.
   Sluta älta om mitt jobb. Gå vidare i livet med dig.
   Tänk att en kvinna ens velat ha barn med dig. Det är sjukt och att du faktiskt är förälder, fy fan. Har du ens kontakt med dina barn. Du sitter mest härinne och gnäller p människor tycker jag.

   Ja, jag kan sänka mig till den nivån. Det gjorde du med Hasse och alla andra härinne går du på med personangrepp.

  • ERIK

   @TJEJ79

   självklart bäst är balans – bästa från både sidor av värld. Men balansen hade vi tappat ganska länge sen så att det tar tid innan någon påminner det.
   Allt lagom var tappat efter dessa storbanker fick inflytelse över staten, samt 101 kanaler ankom …. titta och se .. hur många har stora skulder de kan inte betala tillbaka även i sin livstid, och hur liten del av människor är inte skuldsätta.

   I nutidens samhälle problemet är att det går till andra extrem håll, tappar bort allt som har med naturen att göra, uppgjord, konstgjord, en del generationer själv var matad med skräp och lögner, hade tappat empatí… I bakgrund av sådant att ens påminna att hur kan man leva i skog, är väldigt lite … så lite, att det inte ens balanserar något tillbaka.

   Fast ändå är det väldigt bra att utveckla tankar vidare för att se vart leder det till för att bromsa i tid… och det hade gjort sci-fi författarna redan väldigt bra, speciellt Orwell, för att allt sådant händer just nu i Storbritannien och andra EU världsdelar där lögn blir mer och mer sanning…

  • ERIK

   @TJEJ79
   … och samt gör du också personangrepp. Men det e helt annan grej.

   Intressant, mycket intressant… kan du egentligen analysera att VARFÖR Karl-Inge tycker att du e inte bra på att jobba med barn?

   Vad exakt kunde han läsa av?

   raritetfynd att så bra kvinnor fanns att Karl-Inge hittade. (Och grattis till honom om han
   är redan minst 30 år med det samma kvinna.)
   Hitills hade jag sett inga sådana kvinnor (född 1973-1990) vilka kan jag ens se att hon kan vara mor för någon barn. De flesta springer bort, är för upptågna, belastar sin mormor, har inget respekt för sin kille, är inte i relation längre med det samma kille o.s.v.
   Samt, dessa vilka ens ville skaffa barn med mig, var helt icke-trovärdiga för att de hade fuskat i förflutna redan.

  • tjej79

   Erik jag bryr mig inte vad Karl-Inge anser för det har han ingen aning om. Han påstår bara en massa han inte har en aning om och alltid till det negativa.
   Ja, jag har gått till personangrepp för jag fick nog.

  • Nadine

   Konstigt nog kör du hårt med person angrepp själv tjej 79,,,mot mig flera ggr trots att jag inte sagt ett ord (person angrepp ) mot dig ,, sen försvarar du Hasse som angriper karl Inge I varenda kommentar även när han inte sagt ett enda negativt ord utan har neutrala åsikter eller bara skriver om en date han har på gång,,,, Inte konstruktivt,,, så skärp dig och sluta själv, annars ska du inte klaga på andra om du själv gör exakt samma,,, det blir iaf inte trovärdigt.!

  • tjej79

   Eh? Vad med tjejmaffian och allt du skrivit om det?! Och att man inte har något liv etc. Du förvarar K-I varenda gång fastän han gör grova påhopp om både mitt yrke och mig som person. Långt innan jag började lägga mig på samma löjliga nivå som jag gjort nu i de senaste bloggämnena.

   Ja, för så gjorde K-I mot mig när jag skrev helt neutrala inlägg då skrev han att han roades, hånskrattade, jag var psykstörd etc.

  • ERIK

   @NADINE

   så det verkar legioner och ligor redan, att på vems sida någon är… 🙁 🙁 🙁

   hitills klaraste minne: Hasse sade att jag är Karl-Inge med helt ny nicknamn. Allt hände strax efter jag argumenterade något emot Hasse.
   (På ngt sätt var jag väldigt överraskad –”oj, har jag verkligen så pass liknande svenska fast massor av fel?!”)

   Jag har inget emot dessa skribenter här, utan någon ser verkligt förvirrad.
   Det visar också att hur rädd någon är om massor av olika nickname är i bruk. Hitills har jag sett sådant beteende endast i en förvirrad tjej vem hade sådant paranoia.

  • Nadine

   Jag har aldrig försvarat KI o jag har inte gjort något påhopp på dig du fortsätter med påhopp när jag inte ens svarat dig utan svarar någon annan,,, nu senast sa du att tvålen jag tipsade Erik om var något ”som man bajsar ut” så onödigt,,, det är en jätte bra tvål bra för huden håret miljön perfekt som allt-i-allo på resa,,, även marsielle tvål är bra,,, men du väljer verkligen vilks du ska håna,, Hasse säger löjliga saker här och du sväljer allt,,, skriv när något är ‘dumt’ oavsett avsändaren ist så blir du trovärdig,, jag har kritiserat ki oxå men du väljer att blunda då,, jag är inte intresserad av mobbing sånt borde inte vuxna människor pyssla med bara visar att man är ointelligent

  • ERIK

   @NADINE
   visserligen vore bra att låta bli.
   hon e väldigt lättrörd, den tjej79, därför kanske allt sådant onödig kommentar ifrån henne om Aleppotvål. Hon blev upprörd efter min artikel om ägg och olivolja. Fast fattar jag inte att varför så pass upprörd över sådant då.
   Kan vara extrem till någon som vet inget om sådant, men allt sådant är helt sant och Dr. Natasha boken beskriver alla sådana metoder om giftfri behandling som var introducerat i hälsokonferens (Schweiz, Ulm, 3.-6. november 2016). (… eller har ngn minne om A. Lindgren bok där Pippi Långstrump sade kort något om att ägg är nyttig till håret…)

  • ERIK

   Det händer varje år sådant bra hälsokonferens som vore bra att se. Alltid något bra att lära sig och om saker och företeelser som kan vi inte ens veta eller har inlärd helt fel.

   (och korrektur, Ulm ligger inte i Schweiz, utan i Tyskland. Hur kunde jag glömma det! Det var massor av företrädarna som ankom ifrån Schweiz ).

  • ERIK

   23rd International “New Scientific Outlook” World Congress
   Ulm, 1.-4. november 2018…

   vem följer med härifrån? 🙂 🙂 Kan vara också ju möjlighet att dejta mycket klok folk där. 😉 Både och kvinnor och män.

  • tjej79

   Nadine:
   Varför ska jag ägna min tid till att sitta och kritisera inlägg Nadine?! Då hade jag inte gjort annat. Nä, jag väljer K-I för han är den personen som inte har en schysst stil alls.
   Så, länge han hånar mig. Ja, då hånar jag honom. Du får gärna komma med en lösning. För sluta hjälper inte, svara normalt hjälper inte.

   Vad män har för kvinnosyn har jag sagt är inget jag kan göra något åt. Det är inte lönt att kommentera ens. + det är deras erfarenheter. Men, ingen går till personangrepp. Du inser inte att det är skillnaden.
   Ja, jag har sett när du sagt till K-I med en smiley och lite skämtsamt. Klart han lyssnar på vad du skriver. Ni är ju best friends 😉 haha

   Men, när t ex Virastina gör samma vad händer då? Ja, personangrepp. Eller jag gör det, samma där.

  • ViraStina

   Eh… Det finns en enda person här inne som går ut stenhårt med inställningen att han vet bäst. Han vet bäst om precis allting, faktiskt. Han vet t o m bäst hur alla andra är privat, vilka liv de lever och hur deras familjeförhållanden ser ut.

   Och om man inte omedelbart underkastar sig hans visdomar, utan håller fast vid sin egen åsikt, blir man påhoppad och anklagad för allsköns dåligheter. Typ att man är ful, utfryst, ensam, psykiskt sjuk och en massa annat. Han brukar för säkerhets skull lägga till att man förtjänar all misär – och detta grundar sig enbart på att man inte håller med honom i en sakfråga.

   Det har vi sett i något års tid nu, oberoende av vem som skriver. Mönstret är lite för tydligt för att det ska gå att skylla på att han själv har blivit dåligt behandlad.

  • ERIK

   sej det tredje gång också…

   Åtminstone var det ngn konstruktiv ändring…?
   Förut var den enda läsningsmaterialet att ”19-seklets herre och 21-seklets kvinna är inte bra kombination”… men nu ngt om etylengas, lermassa, tvål och kinesiska mur också. 😀

   Vissa människor ser plötsligt smartare ut (tycker jag) efter de visade praktiska kunskaper och vetenskap; medan dessa vem kan här ENDAST könskrig, blev helt tysta då… 😉 🙂

   Vet nu inte om dessa är bohem, men bra att dessa ämnen var mer intressanta för sådana människor att de ens blandade inne sig… mycket mer intressant än ensesidig könskrig-prat då 😉 …

   jag är positivt överraskad.

  • ERIK

   gör du inte kladdkaka, hasse?

   ibland gör jag kladdkaka och då ösar (nästan) med kakaopulver, samt smör. (för en 1kg går ca 80g mörk kakaopulver, och 300g smör)

   Så… hur kan man ersätta vit socker, samt vetemjöl? Stevia går inte, blir inte det samma smak. Rismjöl ger inte det samma smak).

  • Hasse

   Erik, jo det har jag gjort många gånger.

   Jag håller inte på och tramsar med ersättning för mjöl och socker. Jag har provat och då kan jag lika gärna lägga ner bakandet. Smakar bara kartong också. All alarmism med mjöl och socker handlar om mängden. Ingen har dött av en bit sockerkaka till kaffet. Jo, möjligtvis de som ser på foliehattarna på Youtube… och där både börjar och slutar diskussionen för min del

   Smaklig spis.😋

  • ERIK

   @hasse

   njah, vissa sakers innehåll är sådant att det är bättre att äta den plåt/kartongförpackning än förpacknings innehåll.

   Så, din diskussionämne är bakelser…

   Om foliehattar eller sådant… men varför kallas de så? Och VEM kallar de så? 😀 Alltid finns ju möjlighet att dubbelkolla vad de säger, men massor av människor är MASSMEDIATROGNA — de kollar aldrig över vad e skrivit, både i massmedia eller ”foliehattarna” (som du säger), fast det finns alla möjligheter. Och varför kollar dessa individer kollar inte över är pga massmedia rekommenderar inte.
   Det finns dessa vilka säger om ”ansvariga utgivarna”, men glömmer att till VEM har de ansvar — endast till dessa vilka beställer politiskt korrekta nyheter, men det har inget med sanning att göra.

   Och om någon ens hittar att något stämmer inte, vad händer då?!?
   Dessa vem kollar och hittar att någon fattas då konstig nog möter man motstånd i fall om det är inte ”godkänt” i massmedia, oavsett om det är professor/specialist i sitt ämne eller bara nyfiken person med breda intressen.

   Eller är allt sådant prat om att man ska inte vaccinera helt lögn? Att man ska helt tro vad läkare säger att låg kolesterol är dålig?

   Och om inget egentligen hjälper då försöker personer på makten lagstifta alla dessa företeelse, även om strider emot fysik lagar! Att allt förnekandet är brott. Så inleder redan vissa stater obligatorisk vaccination för att medicinindustri får inte bromsas i sin helig jakt för pengar. Alla dessa lögner kan bli så stora och mäktiga då, liksom händelser som hände i andra världskrig… människor vaknar inte upp och de söker inte själv information , utan tror vad massmedia säger ju!

  • ERIK

   @TJEJ79

   choklad istället för MÖRKkakao pulver?

   choklad innehåller inte så pass mycket kakao utan innehåller massor av annat.

  • tjej79

   Jag pratar rent smakmässigt. Så, kan man köra en 70%…jaa, men då kan man skippa bakning helt om man är så petig 😉 kan jag tycka

  • ERIK

   @TJEJ79

   Det lönas att baka själv. Smak.
   När jag provsmakar olika sorter då hade jag hittat att vilken recept tycker jag mest om, och då bakar jag helt själv för då jag fick smak som jag tycker mera om dessa som i konditiori eller kafeteria.
   Liksom det finns äpplesort som är inte till salu i butiker (Transparente blanche) men växer utmärk i eget trägård och det tycker jag om mest som bästa sort. 😉

   Samt när jag gör spontant kladdkaka själv, tar ca 20+20 minuter, vilken går lika lätt och snabbt som jag spontant gör helt egna kablar för studio.

  • Nadine

   Det kommer aldrig ta slut så länge du själv fortsätter mobba honom ihop med Hasse,,, som du gjorde i 100 tals kommentarer i annan tråd nyligen,,, inte konstruktivt om du vill att han ska sluta kränka dig,,, det är ditt egna verk,,,, så börja där om du vill ha, ‘fred’, jätte enkelt var mest att du tyckte det var kul att lösa,, säg att ni vill ha fred Nu. Vill du så går det,,,, tror inte du o Hasse vill sluta ljuga ihop historier om en person som du o Hasse inte känner,,, det verkar vara eran grej,, som ett kitt som håller er i hop,,, det kan alla se som läser den tråden Du får ut ngt av det annars ägnar du inte flera timmar o ledig tid åt det, kom igen,,,

 25. KARL- INGE

  TJEJ79

  ja jag har ett mkt bra förhållande till mina barn ..

  inte som HASSE SOM ÄR FÖRBJUDEN ATT TRÄFFA SINA.

  mina Barn är mkt framgångsrika på alla sätt, ekonomist oberoende är dom alla tre.
  alla tre, har barn som är mkt duktiga och trevliga , och själva verkar dom mkt lyckliga i sina långvariga förhållande med sina respektive och alla är mkt måna om sin pappa och vi älskar verkligen varandra mkt,,

  TJEJ79 Jag hoppas att du aldrig skaffar barn det vore olyckligt

  • ERIK

   @KARL-INGE

   Jag antar att du e lugn när du skriver sådant och är inte påverkad av dessa olika spänningar mellan varandra.

   Bara en fråga… Berätta, varför tänker du att det vore olycklig att om tjej79 skaffar/lagar/adopterar/…vad som helst barn?
   Intressant, vad kan det bero på?

   Bara ren nyfikenhet och jag skyddar ingen här om det är faktum… för att kanske ser du något som jag inte ens hade märkt.

  • tjej79

   Vad du hittar på igen! Hasse har inte alls förbud att träffa sina barn.

   Om allt är så bra K-I så, tycker jag du kan ägna din tid åt dem och dina barnbarn istället för att sitta härinne på denna blogg.

   Du kan ju sluta tillskriva personer härinne en massa egenskaper etc.

   Erik. Om du är väldigt nyfiken. Så, får du väl ta och läsa varenda blogg kommentar i varje bloggämne i minst 1 år bakåt och se hur Karl-inge skriver. Tyvärr är ju en del inlägg borta.
   Men, en hel del står kvar. Så, ser du att exakt varenda människa som har en avvikande åsikt än han själv hackar han på direkt. En översittare helt enkelt.

 26. Nadine

  Jag kan hjälpa dig Erik,,, du tar cocos mjöl o mandelmjöl ist för vete,,jag gillar inte kladd kaka då är fransk choklad kaka godare. Om du gör choklad kaka kan du ta Cocos socker det är galet gott att baka med,,, det är lägre glykemidkt index ( blodsockret går inte upp så snabbt man stressar inte bukspottkörteln ) men det är inget konst gjort tjafs som sötnings medel är,,, Xylitol kommer från björkar det är oxå okay,,, vet inte om det funkar i bakning eftersom socker som vispas med ägg får bäst konsistens i mjuka kakor men så gör man inte i kladdkaka för där vispar msn inte äggen o då kvittar det om du har annat socker Cocos socker är bra där,,,, cocos är guld det finns både mjöl fett och socker. Sockret kommer ftån blomman. Fettet från nöten Cocos vatten inuti är en god dryck,,, och mjölet är gott i bakning det blir en mild smak av Cocos gott i kärleks mums !

  • ERIK

   jaja, tack. Kan prova då, fast det betyder att jag har inte någon cocosträ i sådant klimatregion och man behöver gå till jäklasupermarket för sådant då (det var länge sen när vete var just sådant vete som det ska, och inte laboratoriemodifierad vete).

   hitills min recept är bara socker, vaniljsocker, salt, smör, ägg, mjöl, mörk kakaopulver.

  • ERIK

   jaja, det e skönt med sådana konstruktiva råd och hjälp. På en sida diskussion om hur ska man bygga och på andra sida om bakning.

   I alla fall, kan du lösa också ämnet om genetisk/eugenisk frågor? Här var också diskuterad ju att hur så pass bra någon är eller inte. 😉
   1. K-I konstanterade att TJEJ79 är inte bra för att vara ens barnens närhet (varför?).
   2. medan K-I är nedsmutsad, verkar vara att han har bra resultat, och fungerande familj.
   3. Hasse vem kan baka allt gott är förbjudet att möta sina barn (??!!).

   Fascinerande. Alla är olika, vad kan det bero på? Hitills kan jag bara säga att någon livstid singel tjej är konstig och inte bra…
   Det e teoretiskt bara. Om du känner att det kan reta upp STOR BRÅK och smutskastning, låt bli då, fast annars vore intressant om det blir någon intellektual diskussion. I alla fall … det kan inte bli värre än det hade varit i massor av olika andra blogginlägg här förut i olika andra bloggar olika personer gav nästan hela sin besked om förflutna.

  • Nadine

   Folk gillar att mobba här,,, dom får ur sig saker när dom sitter framför skärmen. Själv klart mår dom dåligt ingen mår bra som hela tiden njuter av att kalla andra fula saker,,,, det är inte konstruktivt och det är barnsligt ! bättre att bidra med något till blogen typ självupplevda date erfarenheter olika åsikter vad dom helst som inte är angrepp på kön och person

  • ERIK

   @Nadine.
   Javisst, Ingen vitsen att mobba varandra här — anonyma namn på skärm ju! Fast här är vi… enbart 4..5 olika namn oftast?
   Visserligen allt sådant speglar verkligheten vilket lever vi utanför skärm. 🙁

   Den här bloggen fungerar kanske som ngn sorts av säkerhetsventil då för att HP har ingen diskussionforum alls. Så kan vara pga kommunikationsbrist, för att många saker är väldigt bristande.

   Konstig nog eller inte, men jag tror inte att K-I hade sagt allt sådant pga påhopp. Det hade ngt logik men vore bra om han förklarar.

  • tjej79

   Varför lägger du dig i Erik i något du inte har en aning om?!
   Det finns ingen logik alls i det påståendet K-I gör om mig. Han är en elak person helt enkelt. Punkt slut.

   Det började med inlägget om Karibien resan. Vi hade olika åsikter om det. Sedan dess hoppade han på mig varenda gång i ett halvår. Nu fick jag nog. Vad är din analys kring det? Det kan du spekulera istället i.
   Jag ignorerade, jag svarade resonabelt, jag la mig på samma nivå. Inget fungerar!

   Så, jag ger upp. Kommer återgå till det vanliga och skulle jag bli påhoppad igen. Ja, då får jag väl bara svälja det. För det är tydligen så, det kommer vara. Jag anser att en person som håller på och lyfter sig själv hela tiden som bäst i allt har stora problem och alla vi andra är vad hette det nu? feta hyenor.

  • Nadine

   Du slog ihop dig med Hasse o skickade hån fulla videor o ljög om hur han såg ut osv,, det var bara löjligt det gör i gen människa med värdighet oavsett vem det handlar om,,, jag tycker Kim Jong Un är idiot oxå,,, men lägger inte ut fjantiga texter om honom dagarna i ända,,, nej,, lite värdighet måste msn skaffa sig,,, bara för jag inte var med i mobbing mot karl I ge började du hopa på mig utan anledning g,,, sånt gör man bara i grund skolan,, jag är inte med i någons gäng men när jag ser två personer mot en som håller på i 100 tals inlägg med bara skräpinlägg dumma videos då börjar man undra hur det är fatt,,, då är Eriks kommentarer himmel riket i jämförelse,,,Han har ju hjärna o diskuterar viktigasaker vad är det för fel att va tänkande.? Du klagar ju på honom hela tiden nu oxå,,,du tycks bara trivas när det är mobbing på gång o du får leka med hasse,,

  • ERIK

   @TJEJ79
   Tack för förklaring. Nej jag tar inga sidor.
   Så din grej är i förflutna och är inte bara ”bryr inte om” sak.

   Bara att om någon är sur på annan, då drar jag inte direkt slutsats utan frågar alltid att ”varför?”… därför allt sådant. ngn ren nyfikenhet.

   vi ska se om K-I ens minns sådant som hände och bara du minns…
   du e också ju lättrörd vilket kan accelerera konflikter?

   Inte för att lösa problem, eller blanda in, utan min teori bara baserat på hur agerade du även på mig om du minns.

  • tjej79

   Det handlar inte om det förflutna
   Utan om ett beteende som inte tar slut från hans sida. Jag visar bara på nivån.

   Jag är inte lättrörd. Rätt komiskt att du ska försöka analysera mig.

  • Nadine

   Men prova att själv sluta mobba karl Inge finns folk här som fått respekt i efterhand när dom slutar reta sig på varje grej,,, då slutar han oxå mobba,,, börja där, du och han skrev 100 tals mobb kommentarer i den andra tråden med flera 100inlägg det var bara ni som skrev o postade hånfullt Youtube klipp åt karl Inge ni ägnade dagar åt att mobba,, två mot en,,,det var aldrig ngn diskussion bara larv smutsade ner hela blogen det var helt onödigt och om du inte vill ha bråk var det jätte lätt att sluta ! Blir bara så arg när du skyller ifrån dig tror du på ngt magiskt vis att karl inge kommer lämna dig i fred när du fortsättee säga kränkande inlägg till honom. hela tiden,,, bara undrar,, och sedan var du direkt o hånade erik som är den första på länge som skriver något vettigt här,,, har lite annorlunda och tänk värda åsikter ! Var glad att ngt nytt blod kom in i den här smörjan Hasse däremot kan skriva att han går till prostituerade och att kvinnor är äckliga,, då är det såååå okej.? din vapen broder får man väl aldrig ifrågasätta ??? Det blir bara genomskinligt,,, skriv ngt om din egen dating för omväxling skull,,,

  • Nadine

   Du kan testa att va trevlig mot karl Inge precis som jag kan vara trevlig mot tex Hasse ,,, han tror ju inte ens att jag är jag,, ändå kan vi prata här,, skoja lite osv jag har även skrivit trevligt till dig om kaffe osv Någonstans måste man ju förstå att det inte är ovänner på riktigt de är ju bara namn i en blog ,,, man kan vara en retsticka ibland till vissa men inte jämt. Då blir det dålig stämning i blogen,,, Jag är lite retsticka till vira men då tyckte du minsann att det inte var okej o blev jätte arg trots att det inte ens va kränkande det jag skrev,,,ofta svarar jag henne neutralt eller håller med så det är ju inga problem för övrigt men själv retas du ju med Erik här och det är tydligen okej , eller med mig,,, ibland får man se till sitt eget sätt oxå,,, o inte favorisera folk o se ner på andra

  • ERIK

   @tjej79
   du brukar förneka massor av saker.

   jajaa, att du ”är inte lättrörd”, men du ältade ändå flera dagar i följd och skratthånade om mina inlägg. Så viset visar du sin dumhet bara.

   Likaså — du sade ”bryr inte om vad säger K-I”, men bryr väldigt mycket vad han säger om dig…. . för att du är på personangrepp ändå.

   Psychoanalys kan vara rätt komiskt javisst, men för dig bara. Däremot ändå tar du ord om saker och ting (att vad e viktig eller inte, om man har eller inte har jobbet) då du vet inte om mitt liv eller prioriteter.

  • ERIK

   @NADINE:

   Hasse misstänker att du inte ens är du själv? 😀 Var e hans logik? Han misstänkte att även jag är någon annan… 😀

   1-människa-och flera namn; allt börjar kl 6 på morgonen … och 2 skriver redan varandra!
   inte så intressant att syssla med sådant dagligen.

   det e varken komiskt eller intressant längre.

  • ERIK

   @TJEJ79
   Du skrev: ”Det handlar inte om det förflutna
   Utan om ett beteende som inte tar slut från hans sida. Jag visar bara på nivån.”

   OCH förvad?! Vad vinner du?

   Om allt sådant förolämpande diskussion med Karl-Inge vore i din HP brevlåda, då hade du bara läggt av enkelt efter första oro, samt blockerad, just som alla andra tjejer gör!

   Men HÄR….? 😀 Här kan du inte klara av utan du vill att ha sista ordet och du inte ens märker att hur barnslig är det.

   Annars kunde man tänka att det e ngn relation mellan dig och K-I som gick snett och kan inte ha honom ut ifrån ditt huvudet…

  • ViraStina

   Erik:
   Du har missat att vi är många som först försökte bemöta den aktuelle skribenten på ett betydligt mer moget och resonabelt sätt än vad han själv använde.

   Sedan försökte vi ignorera, eftersom vi antog att det borde innebära att han skulle sluta med sina påhopp. Men när vi märkte att han då tycktes anse det vara fritt fram med vilka vilda lögner och kränkningar som helst, utan några som helst repressalier, började vi ge igen med samma mynt. Det ledde visserligen till fullkomligt urspårade trådar, men då raderades åtminstone de värsta angreppen, så att man slapp mötas av vedervärdiga kommentarer om sig själv.

   Sluta kräv att alla andra ska vara så korrekta och mogna medan du mer eller mindre ursäktar själva anledningen till kaoset. Det fungerar inte. I så fall hade vi gjort det.

  • Nadine

   Men om det står vedervärdiga kommentarer om andra än dom man gillar är det okay,,,??? Är det rättvisa , för det första är det aldrig okay med person angrepp att ljuga ihop osanna historier om dom man inte känner, o ogillar,,, det är varje persons ansvar sen har dom slutat moderera om du inte märkt det ? Kommentarerna är kvar o ändå fortsatt Tjej o Hasse att mobba med nedvärderande klipp från you tube lögner om fetma felaktigt utseende…massor av lögner även om mig finns där ! Tänk om flera skrev att dom sett dig tjock på date sidan som en lögn,,, då tror ju alla på det.! Skulle du vilja att någon sa ‘du vira du är tjock o tantig, jag har sett ditt foto’ vad skulle du tycka då ? Eller tycker du det är okej att nita folk för att dom varit dumma förut.? Jag tycker alla kommentarer ska tas bort där man kallar vissa fjant osv spelar ingen roll om han heter karl Inge eller Hasse eller annat,,, sedan kan man mejla privat o mobba varann om man måste men detta är en offentlig sida alla kan gå in på,,, en del har nick som dom hade på HP förut,,, alltså är man inte anonym ! Utan oväld kan inte ett forum existera, det trodde jag du oxå förstod,,,, man ska inte skada andra, oavsett vem, självklsrt

  • ViraStina

   Nadine:
   Som jag har skrivit förut, anser jag inte att man vinner så mycket på att ge igen med samma mynt. Men till sist kommer man till en gräns. När inget annat fungerar. Det är trist att konstatera det – men i det här fallet har det funkat bäst att sätta hårt mot hårt. Först då har man fått vara någorlunda ifred.

   Ett respektfullt/vuxet/anständigt beteende har tyvärr inte funkat alls. Det har bara lett till allt mer utstuderade provokationer.

  • Nadine

   Du får förstås ha den åsikten,,, jag tycker annorlunda,,, jag har sett att KI faktiskt svarar vänligt om han inte får skräp kommentarer,,, en sak har jag märkt o det är att vissa vill retas lite för mkt även när det inte är så berättigat,,, tex när Karl-I berättade om en date,,, fanns bara respekt i den kommentaren,,,, men då var tjej o Hasse där direkt o hånade,,, 2 mot 1 sånt är inte okay,,, man kan diskutera på vuxen nivå,, jag är yngst här ( tror jag) o jag fattar ändå att det inte funkar att ge tillbaka med elakhet och ljug,,, ja jag vet att jag oxå slinter på ‘tangenterna’ ibland,,men försöker ändå va vän med alla ! Försöker skoja med glimten i ögat ! Och jag pratar inte ner killar i varje kommentar som många killar gör mot tjejer här,,, det drar ner stämningen
   ! kanske är så att vi yngre inte mobbar lika mkt o är noga med att inte sär behandla folk eftersom vi hade mkt genom gång av sånt i skolan o av föräldrar förstås men det är väl olika,,, om man själv blir på samma nivå som den som började bråka då sänker msn sin värdighet en del,,,
   Hoppas du hade en mysig husvagns tur.? Mysigt att campa ! Vi var ute med husvagn när jag var liten 😊😍

  • ERIK

   @virastina OCH nadine

   tack för förklaringar. Javisst jag har missat den förberättelse för att det finns andra fragmenter i andra blogg inlägg i den nomadiska chatten (som går ifrån ett blogg inlägg och fortsätter i andra blogginlägg kommentariet).

   Nejp, jag är ingen korrektor och inte hellre vill bli eller kräver.
   Det e inte krav utan jag försökte analysera, för att det sällan finns ju något logik att någon skratthånar/tramsar/mobbar utan någon anledning och bara för att är uttråkad… för att det är ju oj hur STOR energislöseri då! Man kan göra helt annat och mer mycket praktiska saker istället…

   Men… det verkar vara alldeles lång lång berättelse och jag ger upp då.
   I alla fall … allt kan klaras av i lugn och ro att människor kommer ihop och pratar med varandra (kan vara något sätt missförståelse i väldigt gamla förflutna då, och i chat, kommentariet kan missförståelse vara ganska lätt i någons ögonen). Kanske du, eller alla dessa mest vanligaste deltagarna bor ganska nära till varandra.

  • ERIK

   @NADINE…

   allt sådant om smutskastning är dumt och skapar missuppfatningar och i majoritetens ögonen är det just som Hitler sade att ”oavsett om du var skuldig eller oskuldig, det är bara din egen sak att tvätta sig rent igen”, för att de kollar inte information. Och tadaa! Därför just då även oskuldiga blir svartmålad.

   Men inte alla tror. Jag här ställer ju frågor och oftast som just nu även fick jag HELT NOLL SVAR från Karl-Inge när det handlar om TJEJ79. Så man kan inte egentligen lyssna alla sidor. Jag ställer frågor för att inte tro den missdömande eller svartmålad ryckte. Och allt handlar om människors verklig beteende egentligen.

  • ViraStina

   Nadine:
   Jag provade några gånger att ignorera påhoppen och istället svara vänligt själv. Då fick jag ETT svar i normal ton. Sedan spårade det ur igen i nästa kommentar – trots att jag själv inte skrivit en enda rad där emellan. Det fanns tydligen ändå alltid skäl att ge sig på mig. Det fanns till och med skäl att säga rent ut att syftet med påhoppen var att driva bort mig härifrån.

   Jag beundrar folk som har mängder av tålamod. Och det kan jag ha själv i vissa fall i verkligheten. Men jag tänker inte lägga en massa respekt och vänlighet på att försöka omvända en öppet aggressiv person på ett diskussionsforum. Ett par chanser kan jag ge. Sedan hugger jag tillbaka tills jag får vara ifred. Det är måhända inte ädelt, men jag ser inte att mitt ansvar att hålla god ton sträcker sig längre än så.

   Jo, det var ljuvligt att vara ute med husvagn i försommarvärmen! Inget folk, ingen stress, inget wifi! Bara fågelkvitter och vågskvalp! 😀

  • ViraStina

   Här ligger det runt 27… Men det räcker mer än väl! Kvällarna är helt osannolika. Syren, hägg och liljekonvalj blommar samtidigt.

 27. KARL- INGE

  ViraStina on 30 May, 2018 at 13:10

  Nadine:
  Som jag har skrivit förut, anser jag inte att man vinner så mycket på att ge igen med samma mynt. Men till sist kommer man till en gräns. När inget annat fungerar. Det är trist att konstatera det – men i det här fallet har det funkat bäst att sätta hårt mot hårt. Först då har man fått vara någorlunda ifred.
  Ett respektfullt/vuxet/anständigt beteende har tyvärr inte funkat alls. Det har bara lett till allt mer utstuderade provokationer.

 28. KARL- INGE

  VIRASTINA

  Sanningen är att du har återgett Att jag har svarat tufft , elakt , fulsaker,

  Det är också sant att du och tjej79 och två kvinnor till överöste mig med elakheter gliringar
  som överskred mina inlägg med hästlängder tack vara att Du virastina mobbade fast du säger nu att du satte hårt mot hårt Du gav dig på NADINE om hon stod upp för delar hon tyckte att jag hade rätt på,, du samarbetade med Hasse eller vem som helst mot mig , Du mobbade omtänksam tjej när hon sa emot dig eller dina vänner i tjejmaffian Kristina fick mkt skit av dig oxo , Du gick så långt att du drog upp saker som omtänksamtjej hade sagt ett år innan och anklagade henne för lögner , samma sak gör tjej79 KI du sa för ett år sen bla bla

  Jag var inte mkt bättre utan jag var taskig skillnaden är att jag allierar mig inte för att mobba inte heller så förnekar jag att jag är taskig ibland

  virastina sanningen är att du kunde säga och göra i stort sett vad du ville för 2 år sen du tyckte att du var lite bättre än alla andra med dina psykologiinlägg som du satt o läste på nätet Det som skar sig i början mellan oss var att du inte kunde berätta för en dejt att du inte var nöjd,

  och inte kunde känna mer än vänskap i flera månader , jag var opportun och det var omtänksam tjej oxo även Nadine pga av att vi är öppna och mer känslomänniskor där började allt tjafs mellan oss,

  HASSE och hans kompisar snackade bara ner kvinnorna!! och jag sa emot och hyllade dom fina kvinnorna vilket jag har mött många av o älskat o älskar många

  VIRASTINA du far med osanning lika mkt i dag som för två år sen men du är försiktigare

  du var inte tolerabel när det gällde Omtänksamtjej NADINE eller mig Kristina fick oxo en o annan nedlåtande kommentar av både dig o mig

  Så Visst kan jag vara en skitstövel och står för det

  VIRASTINA jag uppfattar dig som elak falsk hänsynslös och bara hälften så smart som du tror att du är. läsa på internet lämpliga svar kan vilken barn unge som helst

  Dom som jag upptäcker är ärliga och trevliga människor vill jag inte såra det kan ha hänt i stridens hetta med några och så har det spillt över men det är inte min avsikt.

  Min stora glädje här på bloggen är NADINE en underbar klok och medkännande toppen tjej
  som är jättesöt och med hjärtat på rätta stället.

  • Art Vandelay

   Min stora glädje här på bloggen är NADINE en underbar klok och medkännande toppen tjej
   som är jättesöt och med hjärtat på rätta stället.

   Synd du är gubbe med chipstuttar och muffinsmage annars kunde ni skaffat ett hotellrum.

  • Nadine

   Du har som vanligt fel hasse/art,,, jag är en tjej på 28år är det så konstigt ? Sluta tjata om samma grej det blir lite som Peter som tjatar om tre på varje kille,,, eller om det var tvärsom 😂😂😂

  • Nadine

   Jag kommer oxå i håg omtänksam tjej att många verkade va emot det hon sa här,,,, konstigt att vissa har mer att säga och får med håll och anses så bra,,, men dom som skriver smart o annorlunda mest får mot hugg,,, sånt kan iaf jag fundera på, är många här som inte skrivet ngt alls om dating eller bjuder på egna upp levelser,,, är väl roligare att läsa om sånt än om nån som alltid skriver att tjejer inte är ngt att ha,, är fula osv själv är jag för analys och tänkvärda svar och att man vågar ta in nya aspekter av förhållanden och dating

  • Hasse

   Vira, K-I är en mycket viktig och belevad människa. Hans åsikter väger tungt kan du tro. Allt från mått på överarmar till recept på såser till ankan, som han och baronerna på slätten sköt förra sommaren. Tänk på det. 😂

  • tjej79

   Vänta nu Nadine! Du har ju skrivit någon annanstans att du var något på 30. Nu är du helt plötsligt 28???? Hur går det ihop???? När jag orkar ska jag leta upp inlägget. Men, inte just nu!

  • Nadine

   Så nu ska du leta upp gammalt inlägg för att se om jag har rätt ålder,,, vill du ha mitt fullständiga namn när du ä då håller på. du är otrolig tjej79 har du Inga andra intressen än hitta fel hos andra,,, om du vill hitta en som ljuger kan du söka tillbaka i hasses inlägg,,, då kommer du ha att göra,,, ibland plockar han kvinnor på bordeller senare skriver han att han aldrig sjulke göra en sån grej sen skriver han att han gör det igen o nämner prostituerade vid namn ändå hittar du inget att klagapå hos honom,,, så skärp dig nu o var trevlig för en gång skull,,, löjligt med drama queen beteendet Vad jag har för ålder är inte relevant iaf inte exakt år tal,,, många skriver inte ens ålder, inget krav. Och min exakta ålder säger inget om mig i detta fall skrev jag det för att hasse tror att jag är karl inge som råkar vara i min pappas ålder,,,

  • Nadine

   ‘men vänta nu’,,, Fick du ett stoff om mig nu,, 😂herre gud vad spännande för dig,, jag vet inte vad du pratar om, om jag skrivit fel någonstans men spelar ingen roll för jag vet hur gammal jag är inget förändrar saken oavsett vad du hittar, tjejen,, Men blir du glad för ditt ‘fynd’ bjuder jag på det 😉 K-I är fortfarande dubbelt så gammal i min pappas ålder ungefär,,, men det är irrelevant info, för övrigt !

  • Nadine

   Hehe he nä men det hade varit kul 😁 gå bakåt i tiden ,,, eller inte,, 😑 fast jag är okay med att åldras mina släktingar åldras med värdighet ,, så jag har inget jobbigt att se fram emot ! 😊

 29. KARL- INGE

  HASSE

  Säger du det jag trodde man skulle vara två om det. och då menar jag inte dig ! även om du gör dina tröstlösa försök .

  Om jag skulle bjuda ut Nadine så skulle det bli på en av dom bästa matställena och en av dom roligaste klubbarna , jag skulle ha jätteskoj tror jag och jag skulle absolut respektera henne och ta och sätta henne i en taxi för att köra hem henne då vi har druckit o ätit gott , om hon inte väljer att fortsätta natten på egen hand vilket skulle vara helt ok.

  Men nu händer inte det, då vi båda är överens om att åldersskillnaden är för stor i mellan oss

  HASSE Det är ljusår från dina eskapader i Köpenhamn !

  • Nadine

   Nej det kommer inte att hända,,, 😁men hoppas du hittar ngn du kan stanna hos,,, jag hoppas att jag o den kille jag träffar får får i hop länge,, vi ska snart resa ihop jagär jätte pepp på den resan ! Man kommer varann nära på resor det är då man ser om msn kan fixa allt i hop alla problem som ska lösas osv,,, det ska bli super !!!

 30. KARL- INGE

  VIRASTINA

  Ickefråga tvärtom det är ju du några rader som sitter och har åsikter om mig

  VIRASTINA du är inte ett dugg cool och du vet att jag har avslöjat vilken blek person du är

  Du skyr inga medel för att få styra och ställa här på bloggen du hade status innan jag avslöjade dig att du satt och protokollförde allting det var ditt halva liv

  Vi kan väl säga så här i och med att jag introducerade att jag ansåg dig som noll 0 och intet

  låt det stanna vid att vi nollar varandra helt ok för mig i och med att det inte betyder ngt vad du anser. och dina vänner typ Hasse mm får du gärna behålla som ryggdunkare samma nivå som dig VIRASTINA NJUT AV CAMPINGEN NU

 31. KARL- INGE

  NADINE Nu blir jag glad för din skull det låter lovande

  det är själva umgänget som gör resan och finns det lite guldkorn i form av upplevelser som ni gör tillsammans sånt skapar gemensamma minnen och förhoppningsvis en fin fortsättning

  • Nadine

   Tack! 😊 Ska bli jätte roligt att vara med honom där! Men först ska jag hälsa på min mormor med familjen och mina fina vänner där nere som jag inte sett på länge,,, sen i väg o träffa älsklingen 💖 👩‍❤️‍👨 han fick semester lite senare men det passar bra för jag kommer ha fullt upp med familjen ! Och min mormor fyller år också.!

 32. KARL- INGE

  TJEJ79

  Bloggen är din o hasses livstråd för att få social kontakt ,,

  mkt riktigt som du påpekade så träffar Nadine och Jag massor av människor hela tiden för min egna del x antal i veckan som
  jag umgås med till lunch och andra samtal ,, jag har bekanta och vänner från hela världen och så kommer det att fortsätta för jag älskar att möta nya individer och jag kan styra ganska mkt över min egentid DET ÄR SYND OM HASSE HAN HAR ALDRIG KÄNT SIG NORMAL OCH KUNNAT TRÄFFA NORMALA KVINNOR ..

  KLART SOM KORVSPAD ATT HAN HATAR MIG SOM ÄR OCH HAR ALLT DET HAN ÖNSKAR SIG HA ,,

  LIKA DANT MED DIG TJEJ79 SAMMA UNDERLÄGSENHET MOT NADINE SOM ÄR EN PRINSESSA OCH DU TJEJ79 EN SKATA.

  • Hasse

   Karl-Inge, vad kul att läsa att formen håller i sig. Du ska nog uppdatera din profilbild på Facebook, den gör dig inte rättvisa. Du ser lite maläten ut. Har du fuktigt i kolonin?

  • tjej79

   Skicka bild Hasse, jag har inte fb hahaha

   Naaaw är Nadine liiiten prinsessa naaw, så gullegulligulligt så puttinuttigt.

   Tak va, du kommer aldrig få träffa denna lilla prinsessan, det måste kännas hårt för dig Karl-Inge
   Jasså, vad gör du på bloggen om du har så många du träffar? Slrattretande. Tror inte ett dugg på vad du skriver hahaha

   Gör en liten fläta av din tofs vetja haha


Kommentera