1

HappyPancake större än Netflix!

När Google presenterade sin lista över de 50 mest använda sökorden 2017 kom HappyPancake på 27:e plats. Före både jättar som Netflix, SVT, Svenska spel och H&M.

– Med över 55 miljoner sökningar om dagen runt om i Sverige, ger listorna oss en inblick i några av de stora händelser, personer, fenomen och frågor som definierat året, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google Sverige.

Vi på HappyPancake är såklart stolta och glada över att så många är nyfikna på oss. Men med en halv miljon öppnade konton så är det inte så konstigt!

Här är de 50 vanligaste sökorden för 2017

1. Facebook
2. Aftonbladet
3. Youtube
4. Google
5. Blocket
6. Translate
7. Expressen
8. Google translate
9. Översätt
10. Hotmail
11. Dreamfilm
12. Swedbank
13. Eniro
14. SVT Play
15. Hemnet
16. Pornhub
17. Nordea
18. Hitta
19. Gmail
20. Ikea
21. Xnxx
22. Porn
23. Försäkringskassan
24. Google maps
25. Väder
26. Xhamster
27. Happypancake
28. Elgiganten
29. Svenska spel
30. Tradera
31. Netflix
32. Flashback
33. Skatteverket
34. Hitta se
35. Tv tablå
36. H&M
37. Smhi
38. Xvideos
39. Clas ohlson
40. ATG
41. Barnkanalen
42 SVT
43. Systembolaget
44. Bodycontact
45. Tv4 Play
46. Zalando
47. Biltema
48. Netonnet
49. Redtube
50. DN

dating


Det finns 44 reaktioner.

Lämna kommentar
  • Fenrisulven

   Pornhub, xnxx och den smått generella ”Porn” ligger också högre. HP har dock slagit redtube, xvideos och bodycontact, som för övrigt är den enda andra ”datingsidan” på listan.

 1. Nadine

  Nej fattar inte grejen,,, många utsatta tjejer. Om du inte visste det är många som håller på med porr skadade från övergrepp i barndomen😔varför kan man inte fantisera utan filmer lixom,,vi tjejer kan det. Filmer är ofta kassa också,,,

  • Jag

   NADINE!

   Det finns nog både och, de som blivit utsatta för övergrepp och de som inte blivit det. Och inte att glömma även män. Dock pratas det inte lika mycket om det.

   Både män och kvinnor tittar på porr, att säga att kvinnor inte gör det är att lägga nån sorts skam över de kvinnor som gör det. Man antar att det endast är män som gör det eller en majoritet. Men tror det är jämt där idag.

  • Nadine

   Inga generaliseringar alls,,,kvinnor o män är olika om det är ett problem för dig får du väl gå på date med Killar !!🤣👨‍❤️‍👨

  • Nadine

   Nä ingen skam varför då ??? Jag skäms inte för något men är ointresserad av imbecilla filmer . Men oroa dig inte du hittar väl nån som tycker som du . Så får ni se filmerna tillsammans 😶😅😁

  • Jag

   Därför så många tjejer blev så till sig av Fifty Shades Of Grey? Hört talas om tantsnusk? Kiosklitteratur? Tjejer/kvinnor har också ett behov av porr/erotisk film/litteratur. Skambelägg inte det…

  • Markus

   Lättare överlag för tjejer att få en kille i säng också. Ska vi säga något om det eller ska du fortsätta att se ner på porr? Klart porr är mer populärt än att dejta.. Porr kostar inget och man får det man söker 😉

  • Jag

   NADINE

   Här generallisersars det hej vilt… Dina tjejkompisar kanske inte vågar säga nåt annat pga din inställning? De har indoktrinerats till att tycka så?

   Det görs film av litteratur med…

   Det görs porr även för kvinnor/tjejer av kvinnor…..

 2. Nadine

  Det är bara sex utan kärlrk o kvinnor söker kärlek ,,därför det blir krockar på date sidor,,,killar vill ha kik o bilder. Mer åt sex hållet alltså. Tjejer vill ha det andra, omtänksamhet o bli sedda som personer. Alltså varenda tjej jag känner säger att dom inte fattar grejen med porr,,,att det inte är särskilt upphetsande. Men det funkar för killar. Då klart det är skillnad !!! Betyder inte att tjejer inte kollar. Jag har gjort det för var nyfiken. Men det räckte.Har ingen behov av att se sånt regelbundet. Ganska tråkigt o överdrivet. Inga känslor. samma grejer ingen kärlek heller,,,💘Boring !!! blir mer upphetsad av en bra vanlig film isåf. Utan naket men bra intrig,,, kan väcka känslor spänning o fantasi !! Dom sexigaste böckerna är dom som inte nämner sexet alls,,men leder till häftiga fantasier. That’s how it works,,,for me 😊😘

  • Anna

   Folk gillar olika saker och porr är väl för det mesta en sak man sällan diskuterar öppet med vänner och familj, speciellt då vad man gillar för porr kan ligga långt ifrån vad man verkligen gillar IRL, utan att det är fantasin om något annat som eggar.

   Sedan så tycks det alltid i diskussioner för/emot glömmas att det finns olika kategorier/genrer inom porr inkl mjuk, romantisk osv, inte bara ”mainstream” som har en tendens att fokusera mer på männens njutning än kvinnors eftersom det väl var deras målgrupp när den väl ”kom till”. Finns ju omvänt med såväl som mer ”jämlikt”.

  • Peter

   Där är gott om tjejer som bara söker sex med. Fast kanske inte via porrsidor utan i verkligheten i stället. Det är där hp kommer in i bilden. Kärleksrelation är det få som vill ha annars hade det varit svårt att misslyckas när här sitter tre killar inloggade för varje tjej.

  • ViraStina

   Peter:
   På rak arm vet jag fyra killar som lyckades hitta seriösa relationer ganska snabbt på dejtingsidor. Inom ungefär ett år. Min exmake är en av dem. En manlig kollega är en annan. En f d dejt till mig är en tredje. Min bror är den fjärde.

   Och skulle jag börja snoka runt, finns det garanterat fler exempel. Så det kan ju inte vara helt avhängigt könet vem som lyckas med nätdejting eller inte. Jag tror du kan släppa din hangup nu om hur många som sitter inloggade. Vi borde kunna enas om att det inte finns tre gånger så många manliga singlar som kvinnliga i landet. Det är faktiskt ganska jämnt fördelat.

   Börja räkna i den änden istället, och fundera över svaret.

  • Peter

   Och jag ser mönstret på ett liknande vis. Tjejer med bra presentationer som är inloggade några kvällar för att sen pausa kontot. Man måste vara först med att ta kontakt när en seriös tjej går med. Annars går hon till den som kom före. Återstår de som inte kan konsten att skaffa pojkvän.

  • ViraStina

   Peter:
   Jaha, och vi som tydligen ”kan konsten att skaffa en pojkvän” IRL då? Har du någon förklaring till varför vi inte lyckas på dejtingsidor?

   Vem vet – det kanske är ni killar som saknar förmåga att se vem som är seriös utifrån en profilbild…? 🙂 Eller kanske är det helt enkelt de kvarvarande männen som inte kan konsten att skaffa en flickvän?

   Jag menar, varje gång en tjej försvinner från dejtingsidan, finns det en kille som behärskar den konsten.

  • Andrea

   Konsten att skaffa pojkvänxP
   För att de inte väljer dig fastän du anser dig vara den de söker eller?

   Det tycks vara mantrat här framför bland männen.
   Att vara seriös som kvinna , enligt mig, betyder snarare att vi vet vad vi söker och möter vi Den är vi öppen för att träffas och om intrycket inte går i stöpet av mötet för någon av parterna, så är hon öppen för att efter ett tags dejtande bli monogam med den personen.

   Fysiskt attraktiv utifrån ens egna perspektiv i rätt ålder och boende på rimligt geografiskt till att börja med, därefter kommer insidan dvs övrig profilfakta och text.

 3. Peter

  Tjej79, det påstod jag aldrig. Men rimligt antagande är att här sitter tre gånger fler seriösa killar än seriösa tjejer. Eller oseriösa för den delen. Kort och gott har tjejer ett betydligt större utbud oavsett vad hon söker.

  • tjej79

   Ja, de enda som jag ansåg överlag var singelpappor som var seriösa även om många av dem med sökte efter ngt tillfälligt. Pga de oftast inte hade varit singlar så länge.. Så, njae rimligt och rimligt?! Beror nog på vem du frågar! Utbudet ser olika ut pga av oss själva och vem vi söker.

  • Peter

   Förstår du att du framstår som lustig? Den som är seriös duger inte är ju vad du säger. Vilken seriös duger då med den inställningen?

  • Tjej79

   Nä, det handlar om att jag söker inte efter familjelivet. Alltså blir utbudet mindre för min del. Varför ska jag då träffa en singelpappa? När det inte är ett sådant liv jag vill leva eller skaffa barn som många av de seriösa singelpappor ville med framöver.

  • Hasse

   Tjej79: Det är så kul för när jag skrev att jag inte är intresserad av ensamma morsor så är jag en hemskt egotrippad man. Visst är livet lustigt? 😘

  • Andrea

   Beror nog på Vrf du inte sökte singelmammor Hasse
   Vanliga påstående här på bloggen är ju att dessa bara söker ekonomiskt stöd och ny pappa än kärlek och passion.

   Inte samma sak som att bara inte gilla barnxP

  • Tjej79

   Haha japp, även jag har fått höra det av folk i omgivningen. Man anses ego, frigid (som om det hade med saken och göra), konstig etc för att man väljer bort ett familjeliv och det fick jag även höra på hp’s dejtingsida.
   Men, jag vet att jag bryter normen som kvinna.
   Så, jo jag förstår din känsla Hasse 😂

  • Hasse

   Jag söker ingen morsa för att jag redan har en. Jag vill ut och resa och söker således ingen soffsittare eller värmeljusexpert. 😂

   Tjej79, jag förstår precis. Folk vill ju helst sätta en etikett på dig. Karl-inge vore kanske nått? 😱😂

  • ViraStina

   Jag sökte främst singelpappor när jag var aktiv. Det var för att jag ville hitta någon i ungefär samma situation som jag själv. Någon med ungefär samma syn på familjeliv.

   Men hade jag haft din människosyn och tillämpat det språkbruk som du, Hasse, använder om ensamstående mammor, hade jag väl skrivit något i stil med:

   ”Jag vill inte besväras av några bortskämda morsgrisar som aldrig lyckats växa upp och skaffa en egen familj, trots att de nått medelåldern. De män som blivit förstörda av decenniers ensamliv med allt vad det innebär av egoism och och självcentrering är inte intressanta. De är bara ute efter att någon ska ta över deras morsas roll när hon blivit för gammal för att tvätta deras lortiga strumpor. Jag söker en självständig man som har bevisat att han kan ta ansvar för annat än sig själv här i livet.”

   Och då hade jag garanterat också blivit sedd som ytlig. Med rätta. För övrigt träffade jag ju en barnlös man, trots att det inte var vad jag sökte. Så ibland vinner man på att släppa lite på sina övertygelser.

  • Peter

   Jämför virastina och Andreas svar… Tre killar inloggade för varje tjej. De kan ställa vilka krav de vill och missa allt bra de har omkring sig för det är inte just exakt precis vad hon söker. Just det, jämför även Tjej79 när ni ändå är igång.

  • ViraStina

   Hur var det nu då, Peter, med att det inte finns fler singelmän än singelkvinnor i Sverige? Hur kan då kvinnorna ställa alla krav? Bara undrar, rent matematiskt.

 4. KARL- INGE

  NADINE

  Du och en kvinna till är dom enda med lite förstånd på den här bloggen,
  och dessutom med lite normala värderingar och sunda känslor

  jag tycker att du växer och mognar och blir bara klokare o klokare och dessutom är du säkert jättesnygg och kärleksfull kvinna kramar Karl-inge

 5. What_A_Man

  Sicken kamp mellan män och kvinnor. Ge upp killar, ni kan inte övertyga den som inte vill låta sig övertygas. Jag tror själv att könsfördelningen är ännu skevare än vad Peter skriver.

  Men vi kan göra ett kul tankeexperiment här. Vi får för oss att vi ska flytta till landet Land som består av 50 kommuner. I varje kommun finns det 300 bostäder till salu eller uthyrning, men det finns bara 100 som söker en ny bostad. (Där är stor längtan bort från landet Land bland invånarna.) Bostäderna är hela spektrat från slott till koja belägna i direkt ödemark till mitt i city. Kort och gott där är något som passar alla. Det är verkligen köparens (kvinnans) marknad. Det är inte säljarens (mannens) marknad.

  Hade du försökt kränga iväg din bostad för femtioelfte gången, med visning av hemmet när det passar eventuell köpare och inte dig, och spekulanten verkar intresserad men hör av sig, under förutsättning att de gör det alltså, och berättar att de valde ett annat objekt hade man nog blivit rätt butter med tiden. Eller de kanske inte valde någon alls. Får du hela tiden höra att det du erbjuder (eller den du är) inte duger är det droppen som hela tiden faller på stenen. Med tiden gröps man ur. Tappar lusten, tappar orken, gitter inte lägga ner mer energi.

  Skulle man som spekulant misslyckas med att hitta något som verkar vettigt under de förutsättningarna (vilket av en slump råkar vara så skev som könsfördelningen på HP påstås vara) har man verkligen utvecklat konsten att se fel på precis allt. Då har man nog en del att jobba med hos sig själv, särskilt om man saknar förmåga att se vad man själv kan göra annorlunda. Den här personligheten finns, jag har ett par stycken i min närhet genom jobb som är sådana. Varför skulle hon inte finnas när det gäller relationer? Det är nästan lika säkert som Amen i en kyrka att när jag loggar in så sitter här samma kvinnor som satt här förra gången jag loggade in. De satt här för ett år sen med. De satt här även för ett par år sedan. Lyckas man få dem att säga något är det en upprapning av vilka fel och brister de kan hitta hos mig. Se något positivt att börja spinna kring får man inte ur dem. Sen är det att här kommer nya profiler lite då och då. Är där en bra presentation, och ännu mer i kombination av ett foto, så försvinner den profilen härifrån oftast rätt omgående igen.

  Träffa någon i verkliga livet hade varit bättre på alla sätt och vis. Men det är svårt. Bara en sån sak som om hon är lovligt byte genom att vara singel… Det blir kanske bordust att fråga: Är du singel? Får jag stöta på dig? Ska man lura ut den krävs det nästan att man ses återkommande över tiden under former som inte kallas dejting. Chansen att göra det som ensamstående förälder är inte jättestor. De som har tagit på sig den lilla svarta som visar mer än den döljer och begett sig till uteställen har inte gjort det för att ha en trevlig kväll och umgås med sina väninnor, de söker en kortvarig intim kontakt. Tjejgänget som faktiskt har gått ut för att umgås är man sällan välkommen in i, de som så att säga inte söker något för stunden. Återstår… Någon som har tips? Jag tar gärna emot dem… Är själv lite socialt engagerad, går kurser, tränar och har lite av slump hamnat som hjälptränare till dotterns badminton. Man möter folk, jag möter kvinnor, men är hon singel?

  • ViraStina

   What a man:
   Du gör samma tankefel som de andra när du tror att dejtingsidorna på något vis speglar verkligheten, och verkliga omständigheter.

   Som jag har skrivit förr, finns det lika många kvinnor som män som söker någon IRL. Ditt tankeexperiment håller alltså inte. I så fall måste du jämföra med att männen som vill sälja sitt hus, envisas med att annonsera i en tidning som färre kvinnor läser, för att de har märkt att de inte hittar vad de söker där.

   Och så missar de alla andra forum att sälja huset. För köparna finns. De är lika många som säljarna. Men de seriösa säljarna har låst sig vid fel annonsmarknad, och drar därmed slutsatsen att köparna är för kräsna. ”Titta vad många hus till salu det finns här! Köparna kan välja och vraka! Men de blir aldrig nöjda!”

   I själva verket har köparna märkt att i det där annonsbladet är det en väldig överrepresentation av typer som inte alls vill sälja sin bostad, utan bara hyra ut den tillfälligt. Eller också får man kontakt med en säljare, bara för att konstatera efter en tid att han inte ens har någon bostad till salu. Han vill bara ha lite uppmärksamhet ett tag. Och till sist börjar köparna tvivla på att det överhuvudtaget går att hitta några seriösa säljare via den där tidningen, och söker andra vägar istället.

   Om jag trodde att dejtingsidorna var representativa för befolkningen i stort, skulle jag bli djupt bekymrad över de svenska männen. Då hade jag aktivt bestämt mig för att leva som singel resten av livet! Men jag har insett att det inte är så enkelt. Det är helt enkelt ingen rättvis bild som man får.

   Svårigheterna att träffa någon IRL, är dock lika för båda könen, så mycket kan jag säga. Det är som att gå på nattgammal is. Jag håller med dig om att det funkar bäst när man inte ger sken av att söka någon. När man ses helt casual.

   Är man en dålig skådis, som jag, kräver det alltså i princip att man faktiskt träffar någon helt casual, utan tanke på att det ska bli en relation. Och det var precis så jag träffade min kärlek.


Kommentera