sommarflirt

Håller din sommarflirt?

Så här i slutet av sommaren är det många sommarkatter som går ett tufft öde till mötes. Från att under några veckor fått mat och massor av kärlek är de nu inte längre önskvärda. De lämnas vind för våg och får försöka att klara sig på egen hand. Likheter med dejtingvärlden? Ja, kanske.

Att få till stånd dejter när livet rusar på i ett rasande tempo är inte det lättaste. Efter långa och stressiga arbetsdagar kan det vara svårt att ha både tid och kraft till att börja lära känna en ny person. Man kan tycka att man som singel, och sökande efter en partner, alltid borde vara motiverad till nya möten. Men av egen erfarenhet vet jag att det inte är så. Ibland sugs man in en spiral av krav, som suger musten ur en.

Men efter ledighet och vila brukar lusten infinna sig igen, i alla fall för mig. Och min känsla är att många andra också fungerar så. På semestern blir nämligen mejlkonversationerna intressantare, det går lättare att styra upp en dejt och människor känns överlag mer avslappnade. Förutsättningarna för att hitta kärleken är helt enkelt mycket bättre.

Därför finns det säkert en hel del bloggläsare som blivit förälskade under semestern, men där vardagen och alla normala rutiner nu väntar. Jobbpendling, trafikkaos, hämtning och lämning på dagis, allmän stress och så vidare. Slitet innebär att din sommarflirt riskerar att rinna ut i sanden och glömmas bort, likt en sommarkatt.

Ett sätt att undvika att det blir så är att identifiera riskfaktorerna. Om båda till exempel vet att man jobbar väldigt mycket blir det extra viktigt att planera in tid med varandra, då tillfällena att vara spontana är få.

Inser man att man inte klarar att hålla en relation flytande, fastän man egentligen vill, kan det vara dags att se sig själv i spegeln. Lever jag det liv jag vill, eller finns det saker som jag måste förändra?

Hur tänker ni? Hur får man en sommarflirt att hålla? Har du tankar om bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

 

Läs mer om sommarflirtar: Mr right right now

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. george

    Tycker att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir. Idag har jag helt enkelt inte tid med kvinnor, flirt o kärlek. Har otroligt många roliga saker på gång som jag gärna vill uppleva innan man lägger skånkarna i vädret. Kvinnor, flirt o kärlek sätter käpparna i hjulet där å sånt har jag inte tid med…


Post a new comment

(OBS! Din E-postadress publiceras ej.)