Tenne och Aventurin

”Från den första skrivna frasen till den första kyssen tog det fem dagar”

När man väl hittar rätt i dejtingdjungeln, kan livet ändras så himla fort! För Jana och Mikael tog det inte ens en vecka från deras första mejl till första kyss..

Vi hade varit medlemmar ett tag, träffat folk och letat vidare, och började skriva till varandra strax efter alla hjärtans dag i februari 2013. Våra första skrivna fraser skedde under helgen, det dröjde inte länge förrän vi lade till varandra på facebook och skickade sms, och på måndagen talade vi i telefon.

Det var en sådan märklig känsla i kommunikationen, någonting svindlande igenkännande och lockande, det var nästan för bra för att vara sant. Vi bestämde oss för att träffas redan på onsdagen. Vi var himla nyfikna på varandra och undrade hur det redan kunde kännas helt rätt. Träffen skedde utomhus, vi promenerade i timmar, pratade och bara visste att det var vi. När vi sade hej då till varandra den där kvällen hade vi redan bestämt oss för att träffas dagen därpå. Från den första skrivna frasen till den första kyssen tog det fem dagar.

Egentligen skulle vi aldrig ha träffats. Vi bodde i olika städer, levde helt olika liv, hade helt olika bakgrunder och erfarenheter. Men det där som verkligen spelar roll såsom humor, värme, omtanke och värderingar var detsamma. Vi har nyligen firat vår tvåårsdag och vår efterlängtade dotter fyller snart ett år. Vi är förlovade och i framtiden väntar bröllop.

Hälsningar,
Jana och Mikael

dating


Det finns 7 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Jonas

  Nu kommer jag nog snart bli stämplad som ”den bittra kommentatorn” på den här bloggen, men…

  Dessa solskenshistorier är såklart menade att vara värmande och hoppingivande, men ärligt talat så får varje ”solskenshistoria” mig bara att känna mig snäppet mer uppgiven över hur svårt jag själv har med att öht få kontakt med någon på HP. Typ ”jodå, det går att hitta riktig kärlek på HP, folk lyckas faktiskt hela tiden, det är bara just mig ingen vill prata med”.

  När jag ser gulliga par blir jag mest bara ledsen och påmind om vad jag själv saknar. Börjar nästan bli rädd att jag kommer sluta såhär: http://i.imgur.com/tbIsJ.jpg

 2. fredrik

  Jag föreslår detta:
  Jag registrerade mig på en dejtingapp däŕ det inte var så många svenska tjejer..mer en global app. Först så blev jag besviken men sedan så märkte jag att dessa kvinnor inte var så passiva och kalla som svenska kvinnor. Så jag fick en självförtroendeboost. De här tjejerna tog kontakt och stäĺlde frågor om min personlighet. Detta var ett upprättande av mitt självförtroende. Så mitt tips är:

  Boosta ditt självförtroende på en sida som har så få svenska tjejer som möjligt. .gå sedan ut på krogen med hyfsat självförtroende. Skit i dejtingsidorna..risken är att du blir ett offer för mismatch. .dvs en tjej som har överskattat sin attraktionsnivå på grund av nätdejting.

  • Jonas

   Hej Fredrik, tack för ditt svar och dina tips.

   Det är jäkligt trist att Svenska kvinnor överlag ofta är så – som du säger – ”passiva och kalla”… För jag älskar ju Sverige, och vi har ju bland de vackraste kvinnorna i världen…

   Fenomenet du talar om är märkligt. Jag var med på Badoo ett tag (hemsk sajt för övrigt) där man kan sätta betyg på andras bilder, och jag fick riktigt låga betyg av svenska tjejer, med vissa få undantag. Men sen åkte jag på en resa till Spanien med min familj och fick då betyg på mina bilder av spanska tjejer, och de tyckte plötsligt att jag var snygg! Jag fick genast mycket högre betyg. Jag har länge varit med på okcupid också, och lustigt nog har jag enbart fått kontakt med några enstaka danska kvinnor där, samt en amerikanska, knappt en enda svensk kvinna.

   Tyvärr så går jag dock aldrig ut på krogen, till stor del eftersom jag inte dricker alkohol och inte gillar att umgås med fulla människor, så det är därför jag har sökt mig till onlinedating istället… Jag träffar ytterst sällan främmande kvinnor i min vardag, annat än att gå förbi dem på stan eller så.

  • Maria

   Hihihi… Du vet att det kan vara det charmigaste som finns? Nån som tex håller upp dörren med ett leende eller pratar en stund i kön? En hederlig vardagsflirt 🙂
   Och känner du inte att det är rätt att lämna nummer eller mailadress så har du i alla fall vunnit en mysig stund och ett ovärderligt leende….
   Det är sånt som gör vardagen roligare och jag, som gärna ler och pratar lite med en stilig karl bara för att förgylla min egen och kanske hans vardag, tycker att män kunde bjuda på sig själva lite mer i vardagsstressen 😉

  • Jonas

   Maria,

   Det är faktiskt lite lustigt att jag fått läsa flera gånger i olika kvinnors profiler att de just hellre än genom nätdejting uttryckligen hade velat träffa någon ”i kön på Ica”. Om kön på Ica nu är så många kvinnors favoritställe att träffa någon så är det lite lustigt att jag aldrig varit med om att någon kvinna spontant börjat prata med mig på Ica, eller för den delen ens bemött mig med ett leende om vi råkat få ögonkontakt. 😛

   Ärligt talat, om det är några som borde kunna bjuda på sig själva lite mer i vardagsstressen så tycker jag att det är kvinnor! Hela det är med att männen nästan alltid förväntas vara de som ska ta initiativet och bjuda på sig själva och charma kvinnorna är faktiskt förvånandsvärt gammeldags könsrollstraditionellt, speciellt med tanke på hur stort det är med feminism och jämlikhet här i Sverige!

   Ta fler initiativ, kvinnor!!!

  • ViraStina

   Jag pratar ofta med folk på Ica och liknande ställen. Med alla, från småbarn till gamla tanter. Häromdagen var det en kille i min egen ålder som började diskutera tomaternas kvalitet med mig och det var förstås lite extra kul.

   Men man får räkna med att vissa anser att man är lite halvknäpp.


Kommentera