Mats och Christina

Hembakade muffins ledde till kärlek

Den 14 juli 2015 var dagen som Mats skrev till mig, och både hans profil och meddelande intresserade mig. Vi tycker båda om att skriva, så därför skrev vi intensivt till varandra under en veckas tid. En gång under den veckan pratade vi också i telefon och bestämde då träff en vecka efter vår första kontakt på Pannkakan.

Jag berättade i det telefonsamtalet att jag skulle till min fritidsstuga vid havet och fixa. Det visade sig att Mats hade tillbringat sina barndoms somrar i samma stugområde, så vi tyckte båda att det var en bra idé att vår första dejt skulle bli i min stuga.

En regnig sommardag med Mats hembakta matmuffins och därefter en promenad vid havet, blev början på vår kärlek. Några timmar gick blixtsnabbt. Det var hur lätt som helst att prata om både roliga och allvarliga saker. Vi föll för varandras personligheter, leenden och ögon. Redan  vid vårt första avsked bestämde vi tid för både dejt 2 (i Göteborgs centrum med minigolf o restaurang) och dejt 3 (med gemensam matlagning i Mats lägenhet).

Sedan har det rullat på med täta möten , många samtal o stark men också växande kärlek till varandra. Vi kan inte flytta ihop så snabbt som vi skulle ha gjort om  enbart våra känslor fått råda – på grund av andra omständigheter i våra liv. Men Mats är mitt livs KÄRLEK – mitt stöd och min oas i en tid av mitt liv som på andra plan samtidigt har innehållit mycket oro, sorg och problem. Detta har aldrig fått Mats att tveka – han är i ordens sannaste bemärkelse någon att hålla i handen när stormarna går .

Tack Pannkakan för att ni hjälpt oss att hitta varandra!
/Christina

dating


Det finns 19 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. John G

  Urrrkkk… Nu igen??? Varför?

  Men okej, ni är i alla fall konsekventa.

  Återigen handlar det om hur en man tog initiativet och skrev till kvinnan.
  Mönstret håller i sig.

  Och återigen är det en kvinna som skriver solskenshistorien. För att glänsa med sin lycka och få ytterligare lite bekräftelse? Eller?

  • george

   Håller med dig.

   Dom skriver detta enbart för att locka fler medlemmar ner i fördärvet.

   Det är synd att så många går på detta dravel.

   Gå med på vår dejtingsida så träffar du drömprinsen/ prinsessan. Det är så enkelt. Här finns tusentals människor som vill ha just dig.

   Detta är skitsnack i sin renaste form.

  • John G

   Jooo… Och det gör mig glad, att du blev glad 🙂

   Jag är dock väldigt kritisk.
   Någon gång förra året kollade jag nämligen samtliga solskenshistorier som hade publicerats.

   Nu kommer jag dock inte ihåg de exakta siffrorna längre? Men, i typ 99% av historierna var det killen som hade tagit initiativet, både till första brevet och till första dejten. Dessutom var det i typ 99% av historierna tjejen som skrev och berättade.

   Vilket för mig översätts till att även i dagens jämställda samhälle där kvinnor kan, kvinnor är starka, kvinnor är mäns jämlikar, så tvingas ändå i princip alltid mannen ta det aktiva initiativet.

   Och sedan har tjejen ett tvångsmässigt behov av att berätta hur hon lite lättjefullt valde den killen som hon tyckte presenterade sig på bästa sätt, utan att hon behövde ta några som helst initiativ överhuvudtaget.

   Men som sagt, kul att du tyckte om historien 🙂

  • Romantisk-tjej

   Men John G…Nu har jag sagt att jag alltid tar initiativet. Varför? För jag vet själv vilka män som attraherar mig. Därför föredrar jag att söka upp dem själv. Tänka sig 🙂 Väldigt få av de killar som kontaktar mig först är ens i min smak.

   Och i ärlighetens namn är killar ganska tröga med skriva, ringa och boka in tider. Så ska jag sitta och vänta tills det blir något får jag vänta längre än vad som passar mig. Och om jag trots allt väntar på en kille kan du ge dig katten på att de är puts väck – för att en annan tjej hunnit före och tagit initiativet.

   Ledsen, men jag tror inte ett dugg på vad du säger. Redan innan dejtingsidornas tid har jag sett tjejer som hunnit före de killar jag kollat in. Så har det alltid varit. Jag var för blyg och dessutom brukar den typen av killar jag föredrar sällan vara framfusiga själva.

   Det är väldigt lätt att anses påflugen om man är tjej. Även om man som jag sällan direkt flörtar – utan försöker prata och lära känna killen först. Killar skräms ofta av initiativ från tjejer. Och jag har märkt att många seriösa killar är extra finkänsliga när det gäller detta.

   Om man träffar en person man gillar på en fest, resa, bibliotek (för att ta några exempel som jag varit med om) är det ett måste att fråga efter telefonnumret om man vill träffas vidare. Bor man i en storstad eller är på resande fot är chanserna minimala att man råkar se varandra igen. Men att fråga om mobilnumret är tillräckligt för att skrämma iväg en kille i början. Alltså rinner allt ut i sanden. Jag har testat både att fråga om nummer eller försökt boka en tid/plats utan att byta telefonnummer.

   Killar som gillar ONS brukar inte ha något emot att tjejen tar initiativ. Men det är ju inte dessa jag sökte.

  • george

   Romantisk tjej

   När jag var ung och ville träffa en tjej i min ålder var det alltid jag som tog initiativet. Det var aldrig nån tjej som tog första steget. Jag hade blivit mycket glad om det var nån tjej som hade tagit första steget. Men så var det när man var yngre. man dög helt enkelt inte åt tjejerna.

 2. Sussi

  Jag blir också glad läsa när några träffas och blir kära.Dessutom verkar båda vara medelålders vilket också inger hopp😊

  Jag har också läst samtliga solskenshistorier och dragit samma slutsats som John G.Visst är män väldigt duktiga på att ta det första intitiativet men sen är det upp till tjejen att planera åka och oftast flytta på sig..så all heder till män och killar som är så jämställda att de faktiskt är beredda lyfta på rumpan och ge sig utanför dörren för en dejt 😊

  • Andrea

   Ja det är fint med kärlek i alla åldrar.
   Å visst är det surt att det är killarna som tagit första steget i alla solskenshistorierna. Men de är ju inte alla som skriver när de funnit varandra utan har väl fokuset på varandra istället.

   I slutänden handlar det ju om någon form av attraktion och inte vem som kontaktar vem först. Bara för att man är på en dejtingsida betyder det ju inte att man ser alla som potentiell partner eller har någon egentlig skyldighet att ta deras potentiella insida i åtanke om det är något med deras yttre/ålder osv som tydligt gör dem ointressanta för vidare kontakt. På samma vis som vi har tendens att skynda förbi ointressanta gatuförsäljare IRL.

   En enda dejtingsite innehåller ju inte precis alla singlar i landet och det känns högst troligt att en gratis sådan som pannkakan attraherar lite mer av dem som inte söker långvarig kärlek, än de där det kostar några hundringar per månad. Eller det kanske bara är en inkomstfördelning?

   Å om man verkligen bara vill ha Någon och struntar i yttre och ålder mm så länge de är myndiga, så är det väl dags att skriva ett plakat och ställa sig på gatan och hoppas på att någon nappar.

   Om inte, och man ändå vill fortsätta på dejtingsiter får man acceptera ”ytligheten” etc som inte skiljer sig särskilt mycket ifrån IRL egentligen.

  • John G

   Andrea:

   ”I slutänden handlar det ju om någon form av attraktion och inte vem som kontaktar vem först.”

   Det är ju väldigt lätt att säga när man Inte är den som förväntas anstränga sig hela tiden.

   Lite som den med en aktieportfölj värde några miljarder kronor. Den personen har nog väldigt lätt för att säga att pengar inte är viktiga, utan livet handlar om andra värden.

   Men det blir nästan lite oförskämt när han, hon, säger det till personen som inte ens tjänar tillräckligt för att äta sig mätt varje dag.

   Eller typ så…

 3. KARL- INGE

  JA nu är det bevisat det finns en åt alla !!!!
  vem var det som var född med två vänsterhänder hon eller han

  GEORGE SUSSI VIRASTINA OCH NI ANDRA I GÄNGET

  Blixten slår ner två ggr på samma ställe hoppet är det sista som överger er !!!

 4. KARL- INGE

  BRUDARNA TAR ALLTID första steget och dom slåss om killarna också varför ska jag ta första steget

  bättre att vänta tills dom kommer med drinkar och bjuder och det blir några stycken på en danskväll

  det är hundratals som vill kramas och dansa George sist fick jag en 34 åring med mig till privat gemenskap då jag var på kryssning i Spanien det vara bara det att hon hade sagt att hon var 46 år

  Jag tycker det är kass när dom ljuger att dom är äldre än vad dom är

  • Sussi

   Bekvämt att inte behöva göra någon egen insats och bara vänta på att få allt serverat.Slött och slappt är många mäns melodi.

 5. KARL- INGE

  SUSSI

  Ja det vet väl du ! Dina medsystrar som har haft det som du aldrig fick har ju utnyttjat det i alla tider,,

  var det inte du som pratade om jämlikhet och förordade det när männen kan göra lika dant då passar det inte och är dåligt

  • Sussi

   Nja jag vet inte vad jag saknat som mina medsystrar fått .Jag har varit tillsammans med samma man mer än halva min livstid och vi var otroligt jämställa och kärleksfulla och respektfulla mot varandra hela tiden vi levde ihop.Vi har dessutom lyckats bibehålla vår vänskap även om vår kärlek slocknade när vår yngste son dog.

   Jag tror tvärtom att jag varit lyckligt lottad som haft honom i min närhet nästan hela mitt liv.

   Jag är inte avundsjuk på mina vänner som lever i ojämställda äktenskap med män som inte engagerar sig i familjelivet alls och personligen tycker jag det är oattraktivt med män ( och kvinnor såklart ) som inte orkar engagera sig.Men det är säkert en smaksak finns troligtvis många som gillar passivitet och de har det nog lättare finna en partner för utbudet är ju stort.


Kommentera