drömdejten1

Förhållande + frihet = möjligt?

Att leva i ett fritt förhållande, utan några krav, är det nog relativt få som vill. Däremot tror jag att de flesta vill känna sig fria, och inte kvävda, när de befinner sig i en relation. Men hur uppnår man detta tillstånd? Min kloka och fina vän har hittat ett sätt.

I dagens allt mer individuella samhälle får vi allt svårare att kompromissa, anser jag. Både rent allmänt och i relationer. Vi vill jättegärna träffa en partner, utan att göra avkall på det liv vi redan lever. Det är i stort sett en omöjlighet eftersom vi såklart måste ta hänsyn till de behov flick- eller pojkvännen har. Men behöver vi förlora oss själva för att vi går in ett förhållande? Nej, menar min kompis.

Min vän har delat in vardagen i tre kategorier.

 1. Saker som jag alltid kommer att göra och som är väldigt viktiga för mig.
 2. Saker jag kan göra någon gång, som jag egentligen kanske inte gillar men som jag ändå kan ställa upp på.
 3. Saker som jag aldrig kommer att göra, oavsett vad som händer. Och det är inte förhandlingsbart.

 

Jag gjorde en analys av mig själv och då skulle det kunna se ut så här.

 

Kategori 1

Här placerar jag till exempel fysisk träning. Jag kommer alltid att gå, springa och röra på mig. Även mitt sportintresse hamnar här, liksom behovet av att läsa/skriva och att ha kontakt med mina närmaste vänner. När det är fest kommer jag också att dricka en öl eller två.

Ingen relation kommer att få mig att sluta med det här. Om någon skulle kräva det är förhållandet dömt att misslyckas.

 

Kategori 2

Här tänker jag att aktiviteter som min partners intressen hamnar. Om hen till exempel älskar att gå på konstutställningar hänger jag såklart med. Någon gång per år alltså, definitivt inte varje gång eftersom jag inte är konstintresserad.

Och vill min flickvän anordna en klassisk ”parmiddag”, så kan jag gå med på det. Men då får hon välja sina tillfällen eftersom jag inte är helt bekväm med den umgängesformen.

 

Kategori 3

Här kommer det icke förhandlingsbara, där tvång bara kommer att leda till osämja. Till exempel kommer jag aldrig, om jag verkligen inte behöver en viss pryl, att ge mig ut på mellandagsrea och stångas med folk. Om min partner nu har detta som favoritsysselsättning får hon ägna sig åt denna hobby själv. Jag kommer heller aldrig att börja träna i grupp, typ olika pass på gym, eftersom jag bara känner mig trängd då.

På samma sätt kommer jag aldrig att tvinga en icke sportintresserad flickvän att gå på Malmö FF:s fotbollsmatcher med mig. Det är ju rätt logiskt!

 

Jag tycker att det här kategoritänkandet låter ganska vettigt. Om man vet sina egna, och sin partners, gränser går det nog att undvika att känna sig kvävd. Man slipper förmodligen också onödiga bråk då man i de flesta frågor vet var man har varandra.

Vad tycker ni? Hur ser era erfarenheter ut?

 

kyssar

/Har du tankar om bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


Det finns 171 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. KARL- INGE

  Det var ju egentligen inga vattendelare ngt av alternativen

  kan tänka mig att din puma Cecilia , exp har större problem om du och några likasinnade åker till USA

  och går på klubbar där det är full fart. eller litar hon på dig. eller vice versa eller är det förhandlingsbart

  osv

 2. KARL- INGE

  CECILIA /

  tips om kategori 3 jag hatar att gå i affärer mens mina kvinnor alla har älskat det

  jag kompromissar med att följa med sen hittar jag en pall och kan ta mig en tupplur på en timme

  det har funkar bra hon får som hon vill i affären o jag får på kvällen

 3. george

  Låter sunt alla kategorierna. Varför ge upp det liv man älskar? Kärlek söker man inte efter. Kärlek läggs till till det man redan har.

  Själv har jag ett intresse som kräver 15- 20 timmar åt gången. Blir på helgen man gör detta då tiden finns. Det är nåt jag gillar och kommer aldrig att sluta med det. Det får hon acceptera helt enkelt.

 4. Skinnylove

  Lite till Christians försvar här: så himla självklart är det inte. Jag funkar som Christians vän och jag har flera gånger träffat på personer som antingen inte förstått och accepterat att vissa av mina intressen brinner jag starkt för eller så har dem försöker tjata sig till saker även fast jag sagt nej. Det gäller inte bara aktiviteter utan annat. Tröttsamt och då tycker jag att det fungerar bäst för mig om jag känner till mina gränser och är tydliga med dem.

 5. Skinnylove

  Sedan handlar det också att prioritera och skapa utrymme. Tycker jag om någon, ger jag inte upp mina intressen men ser ändå till att hitta tid i min kalender för att träffa personen. För att jag vill det och så klart måste jag också låta bli viss tid av ett intresse men det är inte samma som att ge upp något.
  Kategori 3 är stenhård för min del eftersom den innehåller saker jag mår dåligt av.

  • Christian Persson

   Skinnylove,

   Jag tror att mycket handlar om hur man är som person. Jag tänker ungefär så här. Jag gillar ju att gå på fotboll, men om jag vet att min partner verkligen avskyr det ser jag ingen mening med att ”tvinga” med henne på fotboll bara för sakens skull. Både hon och jag får det roligare om jag går själv. Men då krävs det nästan att partnern resonerar likadant, alltså att hon inte ”tvingar” med mig på något jag avskyr. Gör hon det skapas det ju i så fall en väldigt obalans.

   Sedan kan man förmodligen hitta saker att göra ihop!

 6. KARL- INGE

  Jag själv försöker alltid att kompromissa för att göra min tjej glad ,
  exp när jag träffat en ny tjej,, så vill dom att man ska följa med på privata fester,
  man känner kanske inte mer än ett par stycken av 30 40 st och dom är vänner sen många år tillbaka,
  det tycker jag är jobbigt men med lite tjat så hänger jag på .
  och resultatet blir alltid överraskande trevligt och jag är en av dom som håller i gång mest av alla.

  Kontentan är alltså även om det inte lockar så kan man med lite positivt tänkande
  få ut ngt gott av dom flesta situationer.

  • Skinnylove

   KARL-INGE:
   Jag håller med om det du skriver. Ibland upptäcker man nya saker och ibland blir det roligare än man tror 🙂
   Sedan tror jag också att det är en personlighetsgrej. En del av oss kanske vet tydligt vad vi behöver eller kanske inte är så intresserade av nytt. Så jag tror att det ändå är viktigt att vara lyhörd mot sina behov. Det betyder inte att man inte lyssnar på den andres behov utan mer att man får mötas någonstans i mitten med vissa saker samt att vissa saker får vi göra var för sig.

 7. george

  Tror samhället har utvecklat sig så att individen idag har andra möjligheter än förr. Jämställda löner mm. Man klarar sig bra själv idag. Förr var det kanske lättare att leva om man var två. Sen tror jag människor tänker mer på sig själva och vad dom vill få ut av livet. En del vill inte låsa upp sig med familj mm. Vi har större möjligheter idag. Vi har kontakt med världen hemma i vår soffa. Drt är lättare nu att satsa på nåt man brinner för.

  För egen del så sätter kärlek käppar i hjulen för mig. Har alldeles för mycket jag vill göra och uppleva innan jag lägger näsan i vädret.

  • Skinnylove

   Att det var ”lättare” eller till och med ett måste att leva i par förut säger ingenting om kvaliteten i relationen. Många kunde ha kassa relationer ändå.

   Jag tänker i övrigt att man har val och prioriteringar ändå. Det är inte kärlekens fel om någon lägger ner hela helgen på sina intressen. Det säger sig självt att man inte har tid att träffa någon då.

 8. KARL- INGE

  Intressant skinny och george

  jag blev tudelad nu ,, å ena sidan så när man är kär förälskad så räcker ju knappt tiden till för varandra

  då är kärleken prio ett för mig och den jag träffar så har det alltid utan undantag

  man kan ju inte sitta i soffan bredvid varandra utan att kyssas och ta på varandra det brukar ta minst ett år innan andra saker blir viktiga ,, är det jag som är annorlunda Man ? En romantiker kanske ,

  självklart skulle jag inte gnälla om hon vill ha space,, men det brukar ta långtid som sagt

  • Skinnylove

   Vet inte om du är annorlunda eller ovanlig, Karl-Inge. Det är nog olika stilar kanske?
   Jag är också väldigt romantisk och älskar att hålla hand, kyssas, ge kärleksord till varandra mm men jag behöver ändå ha tid till mina saker. Kanske för att de är viktiga för mitt välbefinnande och för att jag haft min livsstil hela mitt vuxna liv och inget kan ändra detta. Det är inte samma som att jag inte prioriterar en partner. Jag ser alltid till att skapa utrymme för personer som är viktiga för mig. Jag ser min tid som en förutsättning för att jag ska må så bra som möjligt och därmed också kunna skaffa och upprätthålla sunda relationer 💖

  • KARL- INGE

   Hasse
   skulle du acceptera om hon tog tills dina nöjen 2 ggr i veckan,,

   och tids nog blir lika tjock som du av ölet nedsjunken i soffan
   sappande på olika sportkanaler och spisar dina Glenn Miller med hög volym däremellan
   mumsande på din nybakade cheesecake

 9. KARL- INGE

  SKINNYLOVE ,, George

  Det går nog en skiljelinje här på pga åldersskillnad,,

  tvåsamhet innebär för mig tid tillsammans med den jag älskar och då trivs jag bäst ,,
  vi gör nästan allting tillsammans då tränar spelar golf tennis badminton själva eller kör ihop med ett annat par till Mix osv åker slalom skridskor osv dansar, badar semestrar
  ja vi umgås på fritiden nästan jämt och båda tycker att det är jätteskoj.

  frihet innebär tillit och gott självförtroende och det får man av att umgås mycket och i dom flesta situationer
  självklart så tar vi del av varandras intresse och stöttar och uppmuntrar varandra..

  sen har vi kanske killkvällar med poker och en pilsner
  men då har tjejerna ngn aktivitet kanske softar på ngn krog med ett glas vin,
  sen träffas vi på natten

  Kort och gott vi lever som ett konservativt par som är gifta men med mkt aktiviteter.

 10. John G

  Vänta bara Christian.

  Tids nog kommer nog du också att gå på mellandagsrean bara för att fördriva tiden med henne. Om nu det är din flickväns intresse.

  Tids nog kommer du nog också att träna pass tillsammans med henne på gymmet.

  Eftersom det kommer vara sakerna du måste göra för att bevisa att du verkligen älskar henne och är intresserad av hennes fritidsintressen.

  För så stark är kvinnans manipulationsförmåga.

  Men du har rätt, hon kommer aldrig någonsin att gå på en Malmö FF match med dig. Om hon nu är ointresserad av fotboll.

  För hon har ju inte motsvarande krav på sig att offra någonting för att bevisa att hon älskar dig.

  • Crazy8000

   En sådan omogen kvinna är det bättre att vara singel!
   Hon ser bara enkelsidigt och är blind för det, lever i en liknande psykos liknande bubbla som en Bratt gör.
   Behäftade med dubbelmoral.
   Det går inte att prata de till rätta utan att spräcka bubblan först.

   Sådant trams funkar inte på alla och de får tillbaka sin skit och de flesta börja krypa när de blir utsatta för samma skit de själva utsätter den andre för.
   Inte värt tiden att köra den skiten.
   Skadan är redan sked och kommer vara kvar, skeppet kommer fortsätta sjunka.

  • Peter

   Där ligger verkligen mycket i vad du säger. Tjejerna är inte med för att träffa någon utan för att för att få någon form av bekräftelse. Träffas gör de för att bli bjudna på något utan vidare krav på sig.

  • Christian Persson

   John G,

   Om du märker att jag börjar skriva om mellandagsreor så hojta till, då är jag förlorad…

   Skämt åsido, jag tror att det är viktigt att ens partner har samma syn som en själv i sådana här frågor. Om min flickvän ”offrar sig” och hänger med på fotboll blir ju såklart min vilja att hänga med på mellandagsrea större. Det blir en balans. Men om hon vägrar göra något som jag gillar, och samtidigt kräver att jag ska hänga med på saker hon tycker om, blir det galet. Här tycker jag att man själv har ett stort ansvar och markera vad man tycker. Om partnern är helt oförstående till det här är personen nog inte rätt för en.

  • John G

   Nu pratar du om att sätta gränser gentemot en tjej.
   Och det kan jag bara önska dig lycka till med.

   Hoppas du är beredd på att bli kallad okänslig, löjlig, barnslig, till och med vidrig. Och just det, klä dig varmt. För du lär nog uppleva en hel del av den isande kalla tystnaden.

   Men, nu är kanske inte detta en diskussion vi skall fortsätta i dag? Jag tror det är bättre om vi tar upp den igen om tio år. Så får vi se vad du har för erfarenheter?

  • Christian Persson

   John G,

   Absolut, vi kan fortsätta om tio år:).

   Men om min tjej inte vill göra saker jag vill, och hon därefter kallar mig vidrig för att jag inte gör som hon vill, är det nog inte riktigt rätt match. För mig dör romantiken då.

  • John G

   Sant, det hade dödat romantiken.
   Om du märker vad som händer?

   För detta är inte någonting som visar sig fullt ut omedelbart, när ni precis har träffats. Det sker stegvis, subtilt. Och det börjar med någonting litet, som du väljer att inte protestera mot, därför att det är enklare att låta det passera, för jag menar, ni är ju ändå kära i varandra. Och då har man ett utökat överseende med varandra.

   Sedan blir det någonting annat, också litet. Som du också väljer att inte protestera mot, därför att det är enklare och lugnare om du bara är tyst. Då gungas inte båten, det uppstår inga svallvågor, utan allting fortsätter framstå som att det är frid och fröjd.

   Tredje gången kanske du försöker protestera. Men du vet vad som sägs, kvinnans list övergår mannens förstånd. Vilket resulterar i att du förlorar den diskussionen.

   Därför drar du dig extra mycket för att protestera fjärde gången. Eftersom du inte vill att tjejen skall bli besviken och arg på dig igen.

   Och sakta men säkert anpassar du dig. Du sväljer större och större besvikelser, till och med utan att veta om att det är besvikelser.

   Vilket på sikt leder till att du går på mellandagsrea med henne, du tränar pass med henne på gymmet. Samtidigt som hon fortfarande aldrig någonsin i hela era liv kommer gå på en Malmö FF match med dig.

   Och faktum är att jag tror även det kommer bli annorlunda. För tycker inte hon om fotboll så kommer det sluta med att du går på färre och färre matcher. Allt för att inte göra henne besviken genom att du väljer fotbollen i stället för henne.

   Men som sagt, vi kan återuppta diskussionen om tio år.
   Så ser vi hur dina erfarenheter ser ut?

 11. Andrea

  Jag skulle välja lägga till en fjärde kategori, det som jag är villig att förändra, anamma ifrån en partner.

  Det är ju faktiskt fullt möjligt att en del av ens partners intressen kan bli ens egna utan det betyder att man tappat en själv, mer upptäckt nya sidor osv.

  Som musik, ett ex fick mig att gilla hans favoritband i rock som jag som yngre mest tyckte lät skrikigt.
  Det gjorde att vi kunde se konserter och lyssna på dem tillsammans mm.
  Det blev ett gemensamt intresse istället för att det var ett störningsmoment i vardagen där jag ogillade och ”stod ut” med något han älskade.

  För en släkting var detta att börja älska löpning som hennes pojkvän hållt på med i många år.

  Sådana saker kräver givande och tagande förstås, så att det inte bara är ena partnerns intresse som tar över istället för att bådas ändå ges något fokus.
  Typ kategori 2 då.

  Å just det, kategori 4 är intressen som hänger med en även om förhållandet är över eftersom de blivit ens Egna, en del av en själv.

  • Christian Persson

   Andrea,

   Kloka åsikter, tycker jag:). Jag tror att allt hittar om att hitta en balans. Om min flickvän är redo att testa något som jag gillar, och jag något som hon tycker om, kan det bli riktigt bra. Problemen kommer ju när bara en av parterna är villiga att utvecklas och det därmed blir den som bestämmer.

 12. KARL- INGE

  SKINNYLOVE

  DET var lite roligt skrivet jag det var inte så allvarligt skrivet från min sida

  och du vet min ståndpunkt jag håller med om att det finns alla sorter både män och kvinnor

 13. KARL- INGE

  CHRISTIAN

  Jag har svårt för det där med kategoritänkande , eller som du säger egentligen ,
  trampa inte på min integritet definiera inte vad jag får och inte får måste och inte måste ,, mitt och ditt

  jag finner det lite omoget att sätta ramar i ett förhållande ,, jag inser att det kan vara bekvämt om man inte vill ha en diskussion ,, men då känns det som en konflikträdsla
  men vad är det för fel att ha ett öppet och gott samtal, där man får ge och ta
  det får vi ju göra i alla andra sammanhang , JOBB vänner, släkt olika aktiviteter resor mm
  livet består ju av kompromisser som jag ser det,

  För att ta ditt egna exp gruppträning det kanske är 20 år sen du var med på ett pass , du kanske kan prova på trots att du känner dig trängd ,, du säger till dig själv jag ger det 5 ggr..

  du får nya bekanta som är roliga och trevliga och efter 5 pass är du en i gruppen
  du glömt att passen är jobbiga utan, ni har skoj istället du har bytt ut tankarna från neg till positivt

  • Crazy8000

   Du har inte tänkt på att det är omoget att ändra sig efter andra.

   Desto mer man kan om sig själv vad som funkar och inte funkar desto bättre kommer saker och ting funka, har inget att göra med om att vara självisk. det är mer själviskt att den andre kräver att man ska prova saker bara för att det är hen om något man redan vet inte funkar, det är precis samma sak som de att ”du har inte provat mig” som är vanligt ibland de som blir dissade när den andre bara är intresserad av motsatta könet.
   Jobb är betald tid, man säljer sig men även där har du rätt att sätta gränser, vänner väljer man och sätter gränser vad som funkar och inte funkar annars kan man köra det kortet för att ha sex till exempel.

   Grupp träning som du hakar upp dig på funkar inte för alla, det handlar om koncentrations momentet vissa klarar inte det rent neurologiskt, sedan att de inte är medvetna om det och kommer med anledningar som säger annat är en annan sak. alla tränar inte för att socialisera vissa tränar för att träna (resultat av något slag) det finns mycket där du inte värkar ha en aning om vad som händer. ca 50% oavsett kön brukar vara på gymmet för att flirta och liknande, väldigt sällan för hälsa egentligen, väldigt störigt för de som är där för att träna för de låter inte bli dem.

 14. Romantisk-tjej

  Jag tycker man kan testa att vara med på killens aktiviteter på något sätt. Man kan följa med till Barcelona och njuta av stadens arkitektur medans killen njuter av matchen på Camp Nou. Sedan ses man i stadens vimmel på kvällen.

  Man måste inte följa med in i salen för gruppträningen. Har de gym? Passa på och träna där medans hon svettar med zumba-gänget 🙂

  Jag intresserar mig gärna för min killes intressen och jobb, trots att det ofta är väldigt avancerade saker. Jag lyssnar och tar in det jag kan. Han har ju även intressen vi delar så klart. Att träffa någon med helt skilda intressen kan bli svårt.

  Tänk på att det bästa är att man delar livsstil först och främst. En som älskar tv-tittande och trycker i sig chips och kakor varje helg framför tv:n kanske inte trivs med en som föredrar aktiviteter på helgerna.

  Men det är dumt att säga ”det kommer jag aldrig göra” för rätt var det är finner man det intressant eftersom den man älskar brinner för just det. Intressena och är ju en stor del av din partners person, den du föll för. Då måste man väl vara nyfiken på vad hen gör?

  Jag har hängt med på min pojkväns intressen bara för att se min pojkvän insupa atmosfären i något han älskar att göra. Och bli en del av det. Det är häftigt!

  Han lyssnar på annan musik än mig. Då kan jag vara intresserad av vad i denna musik som har attraherat just honom. Och då lär jag bara känna honom ännu mer…

  • Christian Persson

   Romantisk-tjej,

   Jag tycker att du tänker klokt och ger bra exempel på hur man kan ”kompromissa”.

   Jag tror att mycket handlar om hur man är som person. Jag fungerar ungefär så här: Om jag har ett intresse som min partner inte alls är intresserad av så låter jag henne ”slippa” detta. För mig känns det bara som en belastning att ”tvinga” med henne på något hon uttryckligen inte vill. Och jag känner mig själv ”tvingad” om det är tvärtom. Jag kan tycka att det är sunt att ha sina egna intressen, men risken är självklart att man utvecklar ”egna liv” vid sidan av varandra. Och det är nog inte så bra.

 15. Skinnylove

  Har ni tänkt på att det finns personer som inte behöver ha sin partner med på allt? Jag har t.ex. inget behov av att en partner följer med mit och lyfter skrot på gymmet. Däremot känns det viktigt att han skulle följa med på skogspromenader. Lika viktigt är det att vi har var sina intressen. Varför behöver man liksom tvinga varandra till saker? Det betyder inte att man älskar varandra mindre för det.

  • KARL- INGE

   SKINNYLOVE

   Jag själv vill absolut gå på gymmet själv eller med min träningspolare det finns ingen tjej som kan hänga med mig i min fart och tyngder och gör det så vill inte jag ha henne för då ser hon ut som ett muskelberg
   det är mkt få kvinnor som ligger och reppar 150 kg i bänk mm
   man ska absolut inte tvinga varandra
   om man väljer att haka på så är det av ngn anledning som ändå kan kännas positiv eller ge vederbörande ngt mervärde

   Nu kanske han avskyr skogspromenader trots att du känner att det är viktigt att gå tillsammans.
   trots det så väljer han att gå dig till mötes han ger dig en månad . pang konditionen förbättras med 100%
   han går ner 10 kg han blir gladare och känner att stressen so han upplevt försvinner blodtrycket sjunker
   och samtalen på promenaden har fört er närmare varandra och grädden på moset SEXET har fått en ny fart.

  • Skinnylove

   Jäklar vilken feelgood-inlägg 🙂 Jag förstår din poäng. Sedan är det så för mig att jag tycker om den personen jag är intresserad av precis som han är. Så jag känner inget behov av att han ska förändra sig utseendemässigt 🙂 men viktigast: jag söker mig till personer som har liknande livsstil så om han inte gillar skogen så kommer det inte funka ändå. Vissa saker är så pass viktiga för mig att jag måste följa dem även om det innebär att man väljer bort andra potentiellt bra personer.

   Som vanligt, det finns olika perspektiv i ämnet.

  • Romantisk-tjej

   Ja det är en sund inställning, jag föredrar t ex att träffa mina vänner ensam. Skulle aldrig få för mig att pojkvännen skulle hänga med mig och killkompisen på något. Vi har våra speciella ställen, jargong och ritualer innan pojkvännen (och hans flickvän) kom in i bilden. Vi träffas dock inte lika ofta nu när vi båda har sällskap. Det har funkat utmärkt så här långt.

   Jag och min pojkvän är inte typerna som går på partillställningar. Så det lär nog inte hända.

   Och jag tränar ensam för det mesta och det är heller inga problem. Hälsar på min mor ensam några dagar på en storhelg/långhelg. Ibland hälsar pojkvännen på sina föräldrar, ibland med barnen.

   Detta är några exempel på vad som fungerar bra. Har aldrig förstått varför man måste vara fastklistrade utan frihet. Däremot måste man ha en dialog och intresse för vad den andra personen planerar och vill. Annars kan det bli missförstånd. Man måste vilja kompromissa.

   Men frihet kan man definitivt ha. Själv lever jag ungefär som jag gjorde som singel, det är faktiskt inte så stor skillnad, eftersom vi är särbo. Jag får äntligen älska och bli älskad tillbaka. Det är som att ha fått en ny familj. 🙂

  • J.G

   Trodde att du kanske hade ingått ett öppet förhållande? 🙂 Hade varit intressant att få höra om hur det hade fungerat 😀

 16. KARL- INGE

  CRASY 8000

  Att ändra sig efter andra -kompromissa som jag sa är verkligen inte en förlust
  tvärtom en mkt god tillgång om man har den förmågan att kunna se på ett objektivt sätt,
  vad som är bäst för oss inte henne eller mig
  Ja det är riktigt att arbetsgivaren betalar för din tid och antingen så förhandlar facket eller genom kollektivavtal eller du själv och det slutar alltid med en kompromiss som kan antas och accepteras av både dig och arbetsgivaren, 99 % av ggr

  Vänner kompromissar hela tiden annars lär man inte vara vän länge om en bestämmer agendan

  åt båda två eller fler,, det är inget roligt när en person ska styra och ställa och tala om vad som är roligt för dom andra eller var man ska åka när och hur nej så kan man inte ha det. Man får ge och ta

  Att man utmanar sig själv exp på gruppträningen går utanför sin komfortzon är ju ngt bra som vidgar ditt liv inte begränsar eller gör ditt liv sämre.
  om det är psykiska problem så kanske det finns stöd och hjälp att ge och Kompromissa hur den träningen ska läggas upp och i vilka former för ett innehållsrikare liv Träning är bra för psyket.

  angående att 50% går på träning för att ragga .. låter för mig mkt underligt jag har tränat i 42 år på hundratals gym både i Sverige och utomlands och hittills har jag aldrig varit på ett Gym
  där dom siffrorna och den kulturen varit rådande det finns ett fåtal som använder gymmen för raggning men dom blir inte långvariga, då dom sabbar träningen för många. Det måste du ju förstå själv att gymägaren portar såna individer det innebär ju också att dom blockerar maskiner mm

  mkt enklare att gå på krogen och slippa anstränga sig

  • Crazy8000

   Vet inte vad du har för vän relationer och bry mig inte, har aldrig behövt kompromissa med vänner och de har aldrig behövt med mig, men ska man ha en massa med ytliga bekanta som många kallar vänner nu för tiden, ja då får man kompromissa jätte mycket om att forma sig efter andras behag.

   Då har du en del att öppna ögonen när det gäller de mest vanligaste gymkedjorna. 40 år sen tränade nästan bara de som hade mål att träna, Idag är det ett svepskäl för att stöta på folk eller vara extra tillgängliga bosta självkänslan att vara attraktive och de flesta visar att de vill ha en göra för att andra tränar för det är…, och ja det är väldigt många störiga tjejer som springer där och försöker få uppmärksamhet (peacocking), (nu vet jag inte hur bra du är på att läsa icke verbala signaler och beteenden), de som försöker ragga direkt när man kör HIIT,
   nej det går inte anpassa grupp träning för dessa för de blir dränerade mentalt att göra gruppaktiviteter (läs på om ADHD ADD AS Autism innan du antar), de som kör egna program för att maxa och utveckla träningen efter sin utveckling det blir en destruktiv sak om de gör grupp träning som är anpassad efter mängden inte individen hur man än vrider och vänder på det och jag har hört de flesta argument som inte kan stödjas (behöver inte gå in i detalj på detta för detta borde de flesta fatta),
   alla är inte ett flock djur (ett får som måste passa in),
   alla har inte external mind frame som behöver människor för att ladda batterierna,
   Man behöver inte vara som andra och passa in i namnet för att växa (det är inte deras väg att gå),
   vissa har eget driv med eget kompass i skillnad ifrån mängden,
   Vissa behöver inte prova samma sak flera gånger för att veta att detta inte funkar för dem,
   Vissa blir störda när någon gastar när man tränar (koncentrations störande moment),

   Ja det är mycket lättare att ragga på gym om man inte stör de som är där för att bara träna.
   Vet du ens vad som egentligen är flirta pocka uppmärksamhet utan att vara en clown?!
   Bara de som är där för att snacka brukar vara i vägen men de brukar flytta sig.
   Har du haft kvinnor som har kört upp ändan i ansiktet medvetet för att få en att börja snacka med dem? Jag har och dessa jobbade på detta gymet.

   Handlar sällan om att växa som person att vara med i gruppträning, det pratas sällan under träningen om man inte ska vara ett störande moment för gruppen.

   För att få en träning att funka måste man trivas med formen av träningen annars blir det inget positivt av träningen.
   Men många inbitna i träningsvärlden är väldigt trångsynta att allt funkar till alla.
   Har sällan med bekvämlighetszonerna att göra de som har kört ett tag.

  • KARL- INGE

   CRACY 8000

   JAG HAR LÄST VAD DU SKRIVIT 2 GGR KL 15, 09

   Sorry jag kan inte svara på ngt jag finner som obegripligt resonemang

   och spekulationer tagna ur luften och hypotetiska antagna gissningar

   Jag vill bara bemöta att ADHD är inget hinder för dom flesta att träna i grupp

   Brottaren Frank Andersson blev t o m världsmästare och han står på ADHD MEDECIN

  • Crazy8000

   Metylfenidat (concerta, retalin….) kan inte fixa den annorlunda hårdvara de är födda med och har sina baksidor.

   Sedan förtäljer inte de artiklarna hur det är bakom kulisserna de dom inte vill visa för allmänheten, men ja det finns väldigt många ADHD personer som trillar in på ortodoxi (träningsnarkomani).

   Prova att lyssna in på 3 olika samtal på samma gång och hänga med på alla dessa på samma gång.
   (Avsaknad av selektiv hörsel)
   Även att det är rörelser i omgivningen när man inte kan stänga av periferiseendet i det medvetna.
   Känna nästan allt som händer och sker när man lever utan filter att fokusera på beröring bara på ett ställe.
   En hjärna som maler med tankar hela tiden om allt och inget även valmöjligheter i det medvetna ovanpå det andre.

   Många av dem kan inte koncentrera sig med flera i samma omgivning utan avskärning även om de förtär centralstimulerande preparat.
   Hur ska då dessa kunna vara i en gruppaktivitet?!

   Det går inte utan att gå minus med mental energi och de får depressioner ångest och tankar att de ska dö.
   När de som inte har detta börja bli trötta börjar de bli hyperaktiva och maniska impulsiva utan att vara medvetna om det själva när de är det och logik funkar inte.
   En del ut av dem föredrar att undvika grupper som är mer än 3.

   Om du köper det eller inte är din sak.
   På detta viset ser det ut med de bokstavs diagnoser som tangerar i varandra och de varierar i olika grad med de olika grejerna jag har nämnt på olika personer plus en massa mer som inte är nämnt.

   Med de andra vad du nu syftar på med antagande och liknande får du vara specifik vad som är vad annars kan man bara ta det som svammel som är riktat till personen för att trycka på punkter på grund av skadat ego på något vis.

   Hur som helst är en sådan 3 punkts lista väldigt bra och underlättar ifrån att bli seriellt något utan att ha ett hum.
   Vissa saker ska man inte kompromissa med medans vissa saker spelar ingen roll. Annars är man miss match om den andre inte kan acceptera detta lika väl som man själv ska acceptera den andres. (punkterna behöver inte vara fast för alltid i med man kan utvecklas men är en bra startpunkt)
   Man vill man svänga efter den andre bör man gå och få lite stake att prioritera sin egen hälsa för att kunna vara en bra partner eller vän. Det är meningen att man ska ge energi till varandra utan att det tar energi, inte skapa energi slukande situation.

   Tänk efter varför du vill ha en relation och varför med denna person lika väl som vilken slags relation.
   Alldeles för många går in i relationer av fel anledningar lika väl som fel sorts relation och det blir där efter.

   Don’t be afraid to hurt the other ones feelings when your honest and straight forward but don’t be mean how you present it. Temporary short-term emotional discomfort creates long-term trust and love. Only creating good feeling creates distrust and doubt in the long run.

 17. KARL- INGE

  SKINNY ROMANTISK -TJEJ

  du pekade på ngt som gör att det automatiskt blir respekt,, kompromissvilja, och frihet.

  Särboförhållandet skapar i sig dom förutsättningarna när man är hemma i sitt så har man utrymme för sina egna behov intressen osv umgås med tjejvänner , killkompisar och olika aktiviteter som gym shopping mm
  Men i mitt fall när helgen kommer så vill jag mkt gärna få så mkt kvalitetstid som möjligt med tjejen
  fre – mån morron Alla måsten är avbokade

  man har längtat och jag står på gatan och tar emot henne ..
  eller springer till bilen efter jobbet och den packade väskan ligger i redan i bilen alla ärenden är klara och åker raka vägen till den varma famnen , vi hittar alldeles säkert på ngt skojigt kanske går ut och dansar.
  DÅ ÄR JAG LYCKLIG och vill njuta varenda minut av henne hela helgen innerligt och intensivt det är livskvalité för mig

  • Romantisk-tjej

   Ja helgerna är då man kan vila ut och verkligen kan njuta av varandras sällskap. Denna helg har min pojkvän barnen men nästa har vi tillsammans 🙂

   Karl-Inge: Hur kommer det sig att dina relationer bröts upp? Det låter som du verkligen går in för dina relationer. Därför blir jag nyfiken på varför du är singel. Jag har träffat få killar som är ofrivilliga singlar och samtidigt har din entusiasm. Sådant gillar nämligen de flesta. Tjejer vill bli sedda och där verkar du inte ha några problem 🙂

   Är det för att du egentligen trivs ensam?

  • KARL- INGE

   CRACY-8000

   bokstavskombinationer typ ADHD har uppenbarligen väldigt många olika ansikten

   och att generalisera som du gör ifrågasätter jag helt och hållet jag vet att det ska uppfyllas tio kreterier

   och att dom får amfetamin -kusin jag har provat och blir skitlugn av det punkt slut

 18. KARL- INGE

  ROMANTISK -TJEJ

  du har så rätt så rätt jag är romantisk mkt varm och mjuk och känslomsk

  jag är mkt bekräftande och ger allt i förhållande

  Jag har dock gjort ett fel varje gång när det gäller val av kvinna hittills,,

  jag har nästan bara brytt mig om attraktion och utseende och bra sex har varit väldigt viktigt
  jag har kastat mig in i nya förhållanden väldigt snabbt och däri mellan dejtat alldeles för mkt

  NU HAR JAG BESTÄMT MIG så nu har jag inte haft ngt fast på snart 1 1/2 år och är klar känslomässigt för en sista kvinna i mitt liv men jag är oerhört försiktig och kräsen nu

 19. Andrea

  Kategori 4: intressen/vanor som man är öppen för att förändra, anamma ifrån sin partner och som kan bli en del av en själv som man har kvar även om förhållandet går i stöpet.

  Såsom ett band/musikstil eller kanske löpning eller något annat. Som man inte tidigare haft intresse för eller kanske t.o.m ogillat/undvikit tidigare men då det var en ”passion/favorit” för sin partner ger man det en chans och oj, ett gemensamt intresse istället för något man mer eller mindre fått ”stå ut med”.

  Eller kanske att bli mindre slarvig i hushållsvanor eller för en perfektionist att kunna släppa tyglarna en aning.

  Det är viktigt med någon form av egentid och speciellt att det inte blir ena partnerns intressen som är i fokus och den andras typ hamnar i skamvrån.

  Men jag tror att det är bra att kunna särskilja på att förlora den man är till ”förmån” för sin partner, och upptäcka nya Positiva sidor hos sig själv tack vare sin partner.

 20. KARL- INGE

  CHRISTIAN Mitt alternativ till ditt regelsystem

  vad passar mig i framtiden,, jag trivs bra i tvåsamhet oavsett formen för det .
  men först blir det särbo, tills den dagen kommer , att man inte ser skillnad på ditt och mitt
  man har så mkt prylar hos varandra och tiden prioriteras tillsammans man vill inte vara utan varandra.

  Det finns inget skäl till längre varför man inte ska ta det slutgiltiga steget kanske gifta sig och bli ett.
  Tryggheten som infinner sig när man har bekräftat varandra på alla plan ger självklart frihet för varandra

  Det är inga problem om jag eller tjejen vill hänga med kompisarna en vecka om året till alperna o åka skidor,
  eller jag och polarna drar två veckor till Thailand och spelar golf ,
  Man vill ju det bästa för varandra och då finns det inga skäl till att förneka egen tid eller nöjen för varandra man har ju varandra så mkt än då.
  vad som är bra om man åker ifrån varandra är ju att man kan gå ut på krogen eller dansa eller dra i väg på kortare turer med båt turer osv man är ju ändå ifrån varandra.

  För då har man ju använt tiden smart för bådas bästa

  SUMMA SUMMARUM regler , tjurighet,, missunnsamhet, att inte bjussa på sig själv även om det kan vara obekvämt, Nej inte bra.!!!

  Fram med frihet, trygghet , omtänksamhet, och kompromissvilja. för bådas välbefinnanden

  • S.J

   Har ägnat tid och läst igenom inläggen här (är ju sjukskriven och har all tid i världen 😃)
   Tycker att du KARL-INGE verkar klok, smart och sund.
   Kan bara hålla med om att träffar man mannen (i mitt fall då) med stort M så vill man ju umgås med honom så mycket man bara kan….. Jag tycker inte att man så mycket OFFRAR sina intressen utan mer skaffar nya, flera intressen. Förhoppningsvis så pratar man med varandra och litar på varandra. Då kan man göra saker på egen hand utan tjafs!
   Är man särbo i början och jobbar i veckan och pysslar med vad man nu vill, så skulle jag också släpp allt och kasta mig i famnen på mannen på fredagskvällen när man förhoppningsvis kan träffas 😀

 21. george

  Det är mest medelålders kvinnor som klagar på att männen inte vill träffas eller skapa kontakt. Kan det vara så att ni klagande kvinnor har åldern emot er? Och det är därför som männen dissar er. Man hör sällan yngre tjejer klaga på detta.

  Så ser jag det iallafall…

  • KARL- INGE

   GEORGE

   Kan det vara så att du har spårat ur på kvinnor
   kan det vara så att du blir dissad

   Så ser jag det i alla fall….

  • CATWOMAN

   GEORGE: nä, du har rätt. Inte så mycket klagomål från unga tjejer här, eller från unga killar heller, för den delen. Det mesta klagandet här kommer från medelålders män som är sura för att de 25-åriga tjejerna inte vill ha dem…

 22. Sussi

  Tur man inte är gaggig iaf som George som publicerar samma inlägg i flera trådar 😊.Men visst har han en poäng det är inte lätt få ut medelålders bekväma män på dejt där vitaliteten sviktar på flera plan..Så som medelålders kvinna får man helt enkelt dejta de yngre och piggare killarna istället😊

  • KARL- INGE

   SUSSI

   skrattar svepskäl ! du får väl försöka dejta dom vitala på alla sätt medelålders männen ,,

   eller är det lättare att dejta en yngre man , för att det är mindre konkurrens för en kallas det milf ?!

   unga killar söker ju lätta och tacksamma möten ,,

 23. Sussi

  Rent spontant så är väl egentligen själva poängen med tvåsamhet att man inte har samma frihet som man har som singel.

  Behöver man göra en lista bör man kanske ställa sig frågan om man är redo att lämna singellivet?

  Vem har sagt att mellandagsrea eller fotboll alltid är tråkigt?med rätt person vid sin sida blir det kanske plötsligt det mysigaste man gjort.

  Jag har aldrig varit rädd att prova nya saker och jag har aldrig ångrat det,tvärtom har jag samlat på mig en mängd erfarenheter jag inte skulle vilja vara utan.

  Ett sunt förhållande bygger väl på att man ger varandra utrymme så att båda mår bra men också att man ger varandra tid.

  Jag vet inte ett enda par som brytit upp för att de saknat egentid.Däremot känner jag många som separerat just för att de inte prioriterat tid tillsammans och med varandra något jag personligen tror är det största felet många par gör.Inte minst efter några år tillsammans.

 24. KARL- INGE

  CHRISTIAN

  DU lyser med din frånvaro i debatten det är ju ändå dina tankar och åsikter som du ventilerar

  och utlyser att vi ska gå i svaromål med dig nu är det väl ändå på tiden att du gör det .
  det är ett antal ämnen som du har valt att avstå att svara i välkommen till din blogg

  ‘ börja gärna med 12 mars 12,57

  • KARL- INGE

   HASSE

   ja det tror jag säkert att det tar lång tid för dig.. jag har sett att du max orkar med två meningar

   men HASSE för oss andra tar det någon minut eller max två för att skriva 20 meningar

  • Hasse

   Att gå i polemik med människor som bygger sin retorik på fördomar är inte min kopp te – och inte något som gagnar diskussionen.

  • Hasse

   Nadine: Du läser dåligt. Det är en väsentligt skillnad på att skriva ett blogginlägg och sitta och svara på kommentarer. Det sistnämnda tar ofantligt mycket tid och energi.

  • Nadine

   Jadå det tog två veckor att skriva blogginlägg. Tidigare var det ett i veckan,,,,varje måndag. Och då var det även inlägg från författaren. Men inte nu,,,,

 25. Norrland

  Givetvis är det möjligt med frihet i en relation, men det finns ett annat relaterat fenomen som jag sällan ser tas upp – tejprelationer.

  Med tejprelationer menar jag att vissa människor har en ”tejp”-personlighet. De brinner inte särskilt kraftigt för någonting. De har inte särskilt många intressen, och när man frågar vad de vill eller tycker om så får man ofta allmänna och generella svar. ”Jag gillar musik och film” är ett fint exempel. Tejp-folk tejpar fast sig på ens egna intressen och försöker absorbera det in i sig själv, utan att faktiskt bry sig eller engagera sig, utan snarare för att det är det de tror förväntas av dem. Ni har nog alla sett den här sortens människa. De följer med på allt deras partner vill göra, de kanske till och med försöker diskutera det, men de kunde verkligen inte bry sig mindre. De vill bara vara med – hela tiden, kosta vad det kosta vill.

  Det är såna här människor som kan göra det svårt med frihet. För min egen del är mina hobbies och mina intressen just det – mina egna hobbies och intressen. Det är dit jag går när jag vill komma undan och gräva ner mig i mitt eget lilla hörn. När någon försöker tränga sig på eller ”bara vara där”, utan ett genuint intresse, så blir jag mest frustrerad. Det får mig att känna mig i vägen.

  Givetvis är det inte alltid såhär. Ibland är tejp-människor helt underbara. De tar till sig av det du säger och lyssnar, ärligt och tydligt. Deras nya ingångssyn på något du har hållit på med kan ge en frisk fläkt till varför du började med det överhuvudtaget. De har sina fördelar, men det kan vara en oändlig frustration att aldrig, aldrig, aldrig få ha ”något eget”.

  Om du är en tejp-människa, försök hitta din grej. Något du brinner för, något du uppskattar. Att påtvingat göra saker tillsammans hela tiden ”för att det är det man bör” hjälper ingen. Man ska vara uppriktig mot sig själv, och andra, om vad man vill göra. Om man har gemensamma intressen – fint. Men även då måste man få utrymme att utforska det på egen hand. Det hjälper ingen att tejpa fast sig bara för att det är sånt ”man gör”.

  Frihet för mig, i en relation, är att kunna leva i en tvåsamhet utan att glömma att man är individer. Jag vill inte att min partner ska bli en kvinnlig variation av mig själv, jag vill att hon ska vara den hon är. Och visst kommer jag alltid bjuda med henne på mina skräckfilmskvällar, men någon gång ibland vill jag bara kunna gräva ner mig i soffan och minnas hur det var att vara ung och livrädd, ensam i ett rum första gången jag såg det japanska originalet av Reincarnation. Det är en frihet jag kan behöva ibland.

  Tack för mig, ska gå tillbaka till att räkna obesvarade mail. Tror jag är uppe i femton nu. Mitt hopp för den här sidan är lika död som mina framtidschanser.
  Skål, kosmonauter.

  • KARL- INGE

   NORRLAND

   du vill att ni ska vara självständiga individer och ingen tejpkvinna du behöver din Frihet ibland,

   Din rädsla verkar obefogad ditt val är ju enkelt ,,
   det är bara skaffa en självständig kvinna som har liknande behov som du

 26. KARL- INGE

  S.J

  och ni andra på bloggen ingen nämnd ingen glömd.

  trevligt att höra att så många ändå har så stor omsorg om sig själva och sina partner särbos ..

  Egoismen har fått sig ett par rejäla snytingar och kärleken har hyllats det finns ändå hopp,
  den saken är klar

 27. ViraStina

  Jag har en distansrelation som frodas bättre än jag trodde var möjligt, och vi har både gemensamma och enskilda intressen.

  Vi har båda anpassat oss lite lagom efter varandra. Det är en fördel med distansförhållanden. Man har kvar mycket av sin ensamma tid, samtidigt som man ofta är positiv till att ta del av partnerns ”gamla” liv när man träffas. Det är lätt att behålla den naturliga nyfikenheten på varandra när man inte ses dagligen.

  Jag har hakat på ett och annat av hans intressen, och han följer gärna med till mina kompisar och umgås, till exempel. Vi har även hittat en självgående balans i hur mycket vi anammar varandras vanor vad gäller mat, hushållssysslor och liknande när vi ses.

  Hittills har det flutit helt problemfritt. Skulle vi få för oss att flytta ihop, skulle det kanske uppstå meningsskiljaktigheter. Men i dagsläget är det väldigt friktionsfritt.

 28. KARL- INGE

  VIRASTINA

  Jag tycker att ett par år sådär i särbo känns jättebra , men sen kommer jag nog vilja ha mera av henne och gifta mig

  vilket jag tror gynnar båda två!! rent ekonomist är det ju som natt och dag halva utgifterna vilket möjlig gör
  mer livskvalité i form av att man kanske äntligen tar den där kryssningen i ett par månader i Karibien
  eller vad det nu kan vara kanske köpa ett hus på landet med några HA mark och lite djur.
  Angående rädslan för friktion LER den ska man inte vara rädd för den ska man vara rädd om skrattar.

  jag tror att det är mindre problem än vad man oroar sig för, om man verkligen älskar varandra

  och åter igen,, har man gift sig och flyttat i hop, då blir man tryggare och ger mer utrymme och frihet för bådas skull som jag beskrivit innan förr hette det gräsänkling en eller ett par veckor i från varandra för att ha skoj eller bara åka väg med barnet utomlands eller vad som passar ja låt den få en renässans

  • ViraStina

   Eftersom jag har levt i ett 20-årigt äktenskap och uppfostrat två barn, törs jag påstå att jag inte är särskild rädd för friktion.

 29. KARL- INGE

  Hasse on 13 mars, 2017 at 18:22

  Att gå i polemik med människor som bygger sin retorik på fördomar är inte min kopp te – och inte något som gagnar diskussionen…..

  Du menar när du sitter och pratar med dig själv i form av någon av dina olika ansikten…

  Hasse den som har stått för mest fördomar på den här bloggen , där är du utan konkurrens

  Hasse Vi har hört till förbannelse om kvinnors sätt att vara och vad dom vill göra med stackars dig

  • KARL- INGE

   Hasse

   NADINE vet hur lång tid det tar att svara på ett inlägg och jag med vi sitter ett par minuter

   några ggr per kväll i bland mer i bland mindre
   jag sticker emellan då o då,, då jag ändå sitter med annat jobb på datorn

 30. tjej79

  Vem har råd att åka iväg till Karibien i ett par månader? Eller köpa hus på landet? Utöver bostaden man redan har ihop. Med tillhörande mark och djur? Vilka exempel.

  – Hej, chefen jag sticker iväg ett par månader nu…det är ok va?! haha

  Tror att förutsättningarna för ett sådant äktenskap innebär att bägge får ha rejäl inkomst tillsammans. Säker på att du befinner dig på rätt dejtingsida Karl-Inge? Du har inte testat elitsinglar? Där satsar de nog på samma livskvalité som du är ute efter i slutändan.

  • KARL- INGE

   TJEJ 79

   För det första behöver man ju inte lägga mer än handpenning på kåken sen är det mkt pengar om man vill ha det nära storstaden och att det måste vara i fint skick men kan man tänka sig att jobba lite själv på det så kanske det löser sig men man kanske får spara i två tre år

   Det är väl härligt att ha ett gemensamt mål att se fram emot. Men om vi utgår ifrån att spara in en HYRA 5000KR 80 L BENSIN / MÅNAD 1200 KR OCH GEMENSAMT SPARANDE 4000 KR

   hyra 5000 kr
   bensin 1200 kr 10,200 kr / månaden 122, 000 X 3ÅR LIKA MED 366, OOO KR
   sparande 4000 kr

 31. KARL- INGE

  TJEJ79

  Observera att jag la mig lågt
  man sparar in EN elräkning , hemförsäkring
  kniper det så kanske kan sälja en bil räcker med en per familj sparar in skatt och försäkring laga den mm

  och lägga dom pengarna till sparande tv licens man kan göra storkok det blir ju intressant helt plötsligt
  ta med matlådor till jobbet spara in en 100kr/ dag X 2 OSV

  Tycker du fortfarande att det låter som en utopi detta är ekonomi på basic inga höga löner behövs

 32. Nadine

  Härligt att drömma men nä,, det låter mer som elitsinglar tycker jag också😁😎😈några veckor semester är normalt men inte några månader.och hus.då får du ha en fet aktieportfölj som ger fet utdelning🛳🎁💵💸💹

 33. KARL- INGE

  HASSE

  Hjältedåd !!! vill jag inte kalla det ,, men här kommer fakta,, 15 min koll på nätet visade 146 objekt till salu
  det var tunnsått utanför storstäderna men ett och annat Uppsala ,, söder om Stockholm ett par objekt Örebro , Eskilstuna ,Malmö , Karlstad , Linköping , Borås, Skövde prisklass 745,000 – 2,3 mille
  det minsta ett tunnland 4500 kvm det största 7 ha ca 70, 000 kvm boningshusen var permanent standard

  Resa Karibien
  Det billigaste jag hittade var 980 kr/ dygn kryssning Karibien
  pris för två st i 2 mån all inräknat 120, 000 kr dvs spara 40,000 kr i tre år öronmärka till kryssningen
  DVS spara 3,300kr i månaden

  Inga mirakel eller hjältedåd dom pengarna spar du in på ett hushåll försvinner

 34. KARL- INGE

  HASSE

  MINA TVÅ EXP ,,, Hus och Resa var just EXP på drömmar och mål
  jag tror att det är bra med stora mål ambitiösa mål i bland mer än vad man mäktar med.

  att sätta upp blygsamma mål är alltid värre än orealistiska , Man kan sätta målen på kylskåps dörren
  synliggöra målen är att möjliggöra dom..

  Åt Helvete med omständigheter!!! ,, Jag Skapar möjligheterna!!!!.,,,

  Det du tänker blir du!!!!! Lycka är en kognitiv komponent,
  hur man ser på livet och hur nöjd jag känner mig,,,, och att jag känner att jag är på väg i rätt riktning..

  Att sitta konsekvent och kritisera skylla på kvinnorna att du inte hittar någon som kan göra dig lycklig

  pga en massa fel som du tillskriver dom innan du ens har kontakt med dom. och sitta här och vara negativ mot allt och alla hur ska då du kunna bli lycklig.

  DÅ inser jag hur lyckligt lottad jag är,, som vågar drömma ,,,, jag är fortfarande romantiker vid 60 år
  och har massor av saker och önskningar som inte kostar ngt att förverkliga ,,

  ngt så enkelt som att jag ska ta 195kg i bänk om en månad Det är en oviktig händelse för alla utom mig,, som bevisar för mig själv att jag fortfarande kan uppnå uppställda mål vilket gör mig stolt och lycklig
  att jag har aptit och livslusten kvar. Nyfiken på vad livet ska föra med sig i nästa livs fas.

  Nästa kvinna som jag träffar och som blir min sista stora kärlek,, då är min dröm komplett ,, sista biten på min resa på ålderns vinter kan väl inte vara bättre,,
  än att få hålla i hand och känna värmen som sprider sig i kroppen

  oavsett om vi är på en kryssning i Karibien,, eller på en stubbe i skogen med fika och solen som lyser på oss

  Jag känner mig lycklig och förhoppningsfull nästan jämt

 35. tjej79

  Det är inte realistiskt att spara under 3år tillsammans med en annan person. Det förutsätter också att man fortfarande är ett par om 3år med. Vem planerar så långt framöver? Möjligtvis ett gift eller sambopar. Det kan jag mer förstå. Fast personligen hade jag inte sparat för något som bygger på 3 eller fler år ihop med en annan person.

  Handpenning? Ja, sedan tillkommer bolånet som läggs på utöver hyran. Gånger 2 då det är 2 boenden man ska ha ihop. Så, rent krasst blir det inte ens hälften då. Den ena partnern har kanske inte råd med 2 boenden heller?

  Fast jag tror ju inte på att ett hushåll försvinner helt när man blir ett par. För automatiskt höjer man summorna för att man faktiskt är 2 istället för 1 person. De summorna är så pass små såsom en elräkning, en hemförsäkring att de andra summorna har höjts i form av hyra, bolån, möbler man eventuellt köper ihop, matkostnader och nöjen som numera är för 2 personer. Samt kostnader man själv har med sig. Man kanske tränar? Har en hobby? Djur med sig etc.
  Japp det finns nöjen som inte kostar. Men, nu gällde det inte det.

  I längden tror jag inte på att många gör matlådor eller storkok a´la Lyxfällans tips år efter år för att sedan leva ”lyxliv” under 2månader? Men, alla prioriterar olika.
  Och får man då ut olika i löner. Så, ligger alltid den som tjänar minst i underläge och kommer kanske få kämpa extra för att kunna spara lika mycket som den andra personen.
  Så, det är många faktorer som spelar in. Vet inte riktigt vad det är för lön du räknar på som förutsätter att man ska kunna lägga undan 4000 eller 3300kr/månad och att det alltid fungerar.

  Sedan förutsätter också detta sparandet att under dessa 3år så, får inga oförutsedda kostnader tillkomma och så ser inte riktigt livet ut enligt min erfarenhet.

  Sedan exemplet med att man själv kan jobba på bostaden/huset det bygger på att man har erfarenhet med och även det kostar. Oftast mer än vad man tror att göra iordning själv.

  Så, egentligen en fråga som kanske är intressant att diskutera, hur pass mycket spelar ekonomin en roll i ett förhållande? Går det att vara ett par med olika ekonomiska förutsättningar?

  • Hasse

   Tjej79: Precis, ett sambopar eller gifta kan tänkas göra sådana uppoffringar men knappast någon man träffat över en kopp kaffe eller vid bänkpressen på gymmet.

   Jag lägger undan varje månad till mina resor. Jag åker runt tre gånger om året till New York och ser hockey, och inte ens det får jag någon med mig på.

 36. KARL- INGE

  TJEJ-79
  Mitt exp var att man gifter sig det framgår tydligt, och som utgår jag ifrån att det inte blir äktenskapsförord alla inkomster och utgifter är samma gemensamma konto ,,

  Att du inte kan spara för ngt i tre år med en annan person diskvalificerar ju dig i det här exp
  Du förstår ju inte villkoren jag har skrivit alltså förutsättningarna för resonemanget.

  Jag förutsatte att man förstod att om man flyttar ut på landet och skaffar djur så är det permanent
  om jag skaffar höns 8 st får en katt och hund eller vad man vill.

  Jag ska räkna lågt 20, 000 KR den ena är med i S KYRKAN 22% SKATT netto 15493 kr den andre är inte med medlem i kyrkan samma lön 20,000 skatt 22% netto lön15655 kr

  Netto inkomst 31,048 kr månadskostnad på köp för 2 mille belåningsgrad 85% – 300,000 kr insats

  effektiv ränta 2,05% blir 2,869kr amortering 2,826 kr drift 2,439 kr fastighetsavgift 641 kr… före ränteavdrag blir månadskostnaden 8,775 övriga kostnader 3025kr -12,000 kr /månad

  obs ! inga ränte avdrag, spara 3000 kr Summa 15000,kr Att leva för två netto 16,048 kr / mån

  Jag hoppas att du förstår att detta är låglöne inkomster och att det går bra att få ihop det ändå

  • KARL- INGE

   HASSE

   Det spelar ingen roll var man träffas huvudsaken är ju att båda är djupt förälskade och varit särbo ett par tre år och vill ta nästa steg att gifta sig ,,,,, det var mina ord som du förvränger

   jag förstår att du inte får med dig ngn till New york du är ju ingen glädjespridare precis

   Är du verkligen så korkad att du inte har begripit att du inte sitter på ett vinnande koncept

   DU har säkert inte en enda vän, men på hemmet tvingas dom ju att vara i samma matsal i alla fall.

  • Hasse

   KI: Du menar alltså efter tre år så gifter man sig, tar semester för 120 papp och reser till Karibien? Kan man tänkas göra annat eller är den mallen inramad? Är barnen utflugna eller man har kanske inga barn?

   Sist jag var i New York var med vänner. Vill du hänga på? Men du kanske har påbörjat arbetet med att fylla madrassen med ”Karibienpengar”?

  • tjej79

   haha jag tänkte också på det…men, jag tog inte upp det. För jag hade säkert fått en förklaring till det med. Att barnen redan är utflugna. Men, de flesta har ju barn med och de var inte heller inräknade i den ”ekonomiska planen” för hur ett liv ska se ut för ett gift par.

   Men, det är också ett intressant fenomen för Karl-Inge har en klar bild av hur ett sådant liv ska vara. Dvs ett par träffas, blir förälskade, är särbo, sedan sambo, sedan gifter de sig, vet inte i vilken ordning barnen ska komma. Men, antagligen efter paret gift sig. A´la kärnfamilj tänket.

   Det anordnas säkert parmiddagar med, fester för de gemensamma vännerna, resa vart 3e år, klassiska roller, Karl-Inge klipper gräset, matar sina 4getter han skaffat. Nej, det går ju inte han ska ju ut och resa, tar tillbaka det, fixar bilen, dvs hans för de fick sälja kvinnans pga resan, kvinnan lagar matlådor och fixar naglarna, sedan har de romantiska träffar ihop forever and ever. För tydligen förekommer aldrig konflikter, utan livet är en dans på rosor hela tiden. Det är den bilden jag får när Karl-Inge skriver sina inlägg här. Dvs livet ser ut som när en mäklare presenterar en bostad. Lika klämkäckt.

  • Hasse

   Tjej79: Karl-Inge är byns charmör. Kvinnorna står på rad och vill ta del av hans makalösa talanger inom alla område. Varför han sitter här och läxar upp oss (inkl. bloggägaren) förtäljer inte historien, men han tycker kanske synd om oss?

 37. tjej79

  Allt går att få ihop om man är ekonomiskt lagd.
  Men, jag tror inte att vad du räknar som en låg inkomst tagare prioriterar en dyr resa på
  120 tusen kronor heller utan väljer en billigare variant som gör att man kanske kan resa en gång/år om nu resa prioriteras av det gifta paret. Men, det är min åsikt.
  Jag hade mer förstått det om det varit personer med en hög lön som föreslår den typen av resa.
  Jag vet inte heller i vilken värld där man får lov att lämna ett jobb i 2månader?
  Kan tänka mig att om man driver eget företag kanske det är en möjlighet.
  Men, å andra sidan då är personen nog inte heller en låg inkomst tagare.
  I vilket jobb är detta möjligt att få ledigt så länge? Det får du gärna berätta.

  Spara är en sak. Men, att plocka ut den semestern?

 38. KARL- INGE

  TJEJ 79

  VIST valet är fritt hur man disponerar semester och ekonomi eller väljer att handla eller konsumera på annat sätt eller använda pengarna till ngn form av startskott på företag.

  Många företag i dag kan man jobba över och spara dagar bla i industrier ,,

  först har du ju dina 5 eller 6 veckor ordinarie semester ,,, men ledigt kan man nog få om man är omtyckt

  och man vill få ledigt utan betalning 2 eller tre veckor ( tjänstledigt) för en sån resa som kanske bara sker en gång i livet ,,
  Det finns dom som är oärliga och sjukskriver sig kanske utbrändhet men inget att rekommendera,

 39. tjej79

  Alla är inte förunnade de villkoren när det gäller semester. Vissa jobb har t om bestämda veckor där de anställda ska plocka ut sin semester på.

  Men, det är fortfarande 40 dagar som ska tas ut som blir ca 8veckor i kalendern eftersom det handlade om en 2månaders resa 😉 så, jag avslutar med att säga…det är inte alla förunnat att ta en sådan resa även om du verkar tro det. Att det låg avlönade paret ska spara i minst 3år för att det ska bli av?! Säger inte det snarare något om att man kanske ska anpassa ekonomin efter vad man har råd med?! Och om man nu vill ligga på den nivån? Ja, då får man väl sadla om, om nu pengar betyder så mycket. För jag tror inte det stannar där…men, det är en helt annan diskussion. Om man har den typen av drömmar som kostar…då syns det på annat med.

  Hade du sagt 1-2 vecka så, hade jag inte reagerat.

 40. KARL- INGE

  tjej79

  Du säger att man ska anpassa ekonomin efter inkomst ! Dröm inte om saker som kostar så mkt det är bara förbehållet dom välbesuttna Jag säger precis tvärtom ,
  låt dig inte begränsas av yttre faktorer typ 8 veckor semester och spara i tre år .

  I min värld så har själva längtan och planerandet efter drömsemestern ett värde i sig
  att det egentligen är ett svårt uppställt mål, är bara ännu mer triggande och gör längtan större

  Då har jag ju bevisat för mig själv att allt jag vill kan jag genomföra vilket ger mig en boost att jag kanske, har ett låglönejobb men kan uppleva samma sak som dom privilegierade fast det tar längre tid.

  Tvärtom så har jag fått kämpa mer och upplever säkert mer pga ,, jag kan inte slanta upp stålarna o göra om det om ett halvår i gen.

  Dom Yttre Ramarna till trots så Tar jag för mig av Livet på mina Villkor i alla fall. det är FRIHET
  och ger äkta självkänsla och självförtroende

  • tjej79

   Tja, i mitt fall hade det varit en chef som begränsat mig för jag får som max plocka ut 4veckor i rad haha. Vad ska jag då göra? Säga upp mig? För jag ska ju inte låta mig begränsas enligt dina uttalanden. Så, funkar inte riktigt livet 😀

   När jag fick mitt körkort så, tittade jag på nya bilar och hade såklart kunnat tänka mig en sådan. Men, sedan insåg jag också att det tar för lång tid att spara ihop och jag vill gärna kunna börja använda mitt körkort så, det blev en bil som jag hade råd med. Dessutom bor jag i en stad där det händer en hel del haha om det är till att begränsa sig?! Det vet jag inte?! Blir jag lyckligare av att köpa en ny bil jämfört med en begagnad? Svar nej, den tar mig från a till b och jag behöver inte vara lika orolig för om det skulle ske något med bilen. Eldas upp, bli snodd, repad, skjuten etc.

   Det är fortfarande materialistiska saker du beskriver och som du vill uppnå och som ger dig en boost. Dvs du anser också det ligger en status i det. Vem ska du bevisa detta för?! Mött rikemansmänniskor som sett ner på dig eller? Om du nu är låg avlönad eller började som lågavlönad en gång i tiden.

 41. KARL- INGE

  HASSE

  SJÄLVKLART är inget hugget i sten det är ett exp på olika visioner or drömmar

  Nej jag pratar om att man är fri från barnen dom är vuxna,,
  nu är det föräldrarnas tid och tur att få taa för sig av livet på ett nytt sätt
  och med frihet från alla måsten men man måste ju inte ha en buccket lista
  Man har kanske 15 år på sig att leva ut drömmarna sen kan sjukdomar och annat sätta käppar i hjulet
  Bestämmer man sig för att byta resmål och se fotbolls VM eller OLYMPISKA SPELEN och båda tycker att det är fantastiskt go for it, Nescar eller LAS VEGAS kombinerat med en promatch i tungvikt om VM KRONAN

  Min morsa på 86 år åker ett par ggr per säsong med vänner från en fotbollsförening och kollar på ishockeyn i new york kombinerat med shopping och ngn musikalisk upplevelse,, SANT

  jag hinner med det om jag får leva

 42. KARL- INGE

  CHRISTIAN

  JAG säger emot dig !!! Regler och kontroll som du har förordat i dina sista två blogg inlägg säger jag STOP!

  Regler och kontroll !!! är för djur och hundar ,,, inte för vuxna människor i förhållanden..

  Att reglera o kontrollera ngn annan människa,, är att kväva och trycka ner den personen, tvingad att bli ofri

  Av kärlek så vårdar man lyfter upp uppmuntrar o inspirerar till att ta del av världen , och man kan ta ett steg tillbaka för att få sin kärlek att ta för sig av utrymme och frihet,, Hon vill ha di i alla lägen av Kärlek,

  hon stannar inte hos dig av rädsla dålig självkänsla eller brist på ngn annan eller rigida regler o normer

 43. KARL- INGE

  TJEJ79

  nu får du skärpa dig !! läs en gång till jag säger ju precis tvärtom att jag inte låter kapitalet styra mig

  jag använder mina resurser till att bryta kapitalets bojor och skapar mig kvaliteter som normal ligger utanför given norm i detta exp

  Angående bilen sälj den så kan du vara helt säker på att den inte blir repad skärp dig nu !!
  jag är en vänsterkille det borde du ha förstått jag är för lika lön och rättigheter jag har stått upp för tjejerna hela tiden så börja inte snacka en massa osanning och spekulationer om vad jag har eller inte
  och sätta etikett på mig jag har visat på vad du har anfört och redovisat det noggrant .

 44. KARL- INGE

  TJEJ79

  Jag skrev i förra bloggen att jag har klarat mig själv sen jag var tretton år ,, jag gav ut en massa privat information

  gå till baka och läs det om du vill sluta spekulera och förstå vad jag skriver o vem jag är o mina värderingar,

  Jag har bott i Ronna Alby , Skärholmen Bredäng Rönninge Solberga Hägersten /Västertorp i 25 år sammanlagt Stockholm jag vet hur det är i gettot ,, därför ser man till att skapa sig bättre omständigheter.

  Att du inte kan få semester mer än fyra veckor om du ska göra en resa som kanske bara sker en gång i livet
  Tyder på att du har dålig kontakt med chefen normalt vill dom ju hjälpa en duktig arbetstagare

  jag har haft ett antal företag och jag kan personal sidan aldrig i livet att jag skulle sabba en sån sak varför ? om jag är rädd om min personal så funkar ju arbetet bättre

  • tjej79

   Svar nej! Där förutsätter du något. I min bransch har alla samma villkor när det gäller semester. Det tyder inget på om man är omtyckt eller ej av sin chef. Vi får endast ta ut semester under sommaren och de veckorna är förutbestämda då det är sammanslagning och när det är jullov samt i närheten av röda dagar. För vår semester styrs av hur mycket barn där finns (barn idag är inte lediga) då jag arbetar som förskollärare.

  • tjej79

   Jag har en kompis som jobbar i butik där får all personal 3veckor under sommaren. De får önska när de vill. Men, det är enbart 3veckor. Samt en vecka när det passar verksamheten och då tar de oftast ut den på hösten i olika omgångar för det bygger samtidigt på att där finns personal kvar.

 45. tjej79

  Då förstod inte du min poäng. Jag behöver inte köpa en 120tusen kronors bil. Det går lika bra med en billigare bil och jag behöver inte vänta lika länge heller. Du resonerar inte som andra. Det behöver du inte göra heller. Men, du kan inte heller köpa att någon annan resonerar annorlunda för då är det skärpa sig, eller den är korkad och den sitter ensam på hemmet och den har inga vänner. Så, vem är det som sätter etiketter? Men, japp jag sätter också etiketter på personer som lägger sig på den nivån när det gäller ekonomi. För oftast, enligt min erfarenhet, är detta ytliga personer som sätter värde i att ha den nyaste bilen, huset man kan skryta om för man själv renoverat det eller stugan man köpte till, resan man gjorde i 2månader etc. Om man då har behovet att tala om det hela tiden för andra människor 🙂

  Jamen, lika lön för samma utfört arbete oavsett kön det håller jag med i. Men, samtidigt anser inte jag heller att man ska ha samma lön om man inte kan utföra samma arbete oavsett kön. Dvs jag hade fått lägga ner branschen att släcka bränder för jag har inte den fysiska förmågan. Så, där gnäller inte jag om att bara för jag är kvinna så, ska jag minsann ha samma lön. Jag är inte ens kapabel att utföra arbetet.

  Nu diskuterade vi huruvida man ser på att alla har förmågan att ta en resa till Karibien i 2månader. Medan jag menar på att ALLA kan inte detta heller av olika anledningar. Men, du kanske känner ett par som gjort detta? Där en arbetar på Ica och den andra jobbar som lokalvårdare?! Eller är det mer troligaste att en som arbetar som advokat och där den andra driver ett företag gör en sådan resa ihop? Sedan hade det varit ett under om båda dessa hade kunnat släppa sina jobb i 2månader. Men, det är kanske mina fördomar och alla personer jag mött genom åren och sett vad de väljer att lägga sin ekonomi på som styr mitt tänkande kring detta.

 46. KARL- INGE

  TJEJ 79

  ok jag har en fd särbo som är förskolelärare i Huddinge kommun där var inte dom reglerna vid semester ,,

  likadant en ex som jobbar i Örebro kommun som förskollärare
  inga problem med ledigheten mer än 8 veckor

  självklart ska man inte ha lika lön om man inte kan jobba med det jobbet ?

  Ja du är häpnadsväckande naiv och det passar ju bra i ditt valda yrke

  Du har ju bestämt dig för att det inte går,
  samma argument som du har
  hade arbetare och lägre tjänstemän i början på 70 talet
  Jävlar om en arbet<are sa att jag tycker att det ser jätteskoj ut att spela Golf det blev ett ramaskri i dennes
  omgivning att han ville vara förmer och trodde han var ngt dvs Jantelagen användes
  ,
  Båda mina ex som är FÖRSKOLÄRARE spelar golf och massor av deras kollegor och andra arbetare spelar

  då hette det moderatbandy idag är det massor av dina arbetskamrater som röstar på alliansen

  och moderaterna ,, det gör inte jag röstar vänster men vill jag göra ngt som lockar mig men är utanför normala normer som traditionellt är opassande så utmanar jag etablissemanget .,, ja då står inte jag med kepsen i hand och ber om lov,, jag gör det.

  Ett annat exp jag jobbade 1989 på ett jättestort industri företag jag jobbade med det tyngsta och skitigaste jobbet som man kan tänkas i gjuteriet där gjutgodset kom ut ur ugnarna

  Arbetarna hade en matsal med dagens husman ingen sallad ens

  Kontoret och tjänstemännen hade sin matsal bredvid för samma summa pengar
  fick dom ett långt bord med sallad olika brödsorter tre olika maträtter och hur mkt dricka som helst

  JAAA Det stämmer jag gick in i tjänstemännens matsal med dignade matbord och käkade,, första två veckorna blängde alla kontorsråttor och chefer , efter det valde dom att låtsas att jag inte fanns.

  jag kan berätta många såna här saker som jag har gjort som du föraktar men som sagt jag har stått i blåst hela livet i bland i stormar och jag är lika stolt och obruten i dag som den dag jag föddes.

  Det gäller min inställning till livet inte pengar eller status eller ngt annat bara att jag kan se mig i spegeln och vara nöjd med vad jag ser Jag har varit fattig som en kyrkråtta och rik jag vet hur båda smakar

  Jag håller med dig det är helt ok att köra med en bil som knappt överlever besiktningen och får kompisar att dra skämt om bilen jag gillar att cykla också helt ok.

 47. tjej79

  Så, nu var jag naiv också. Visste att du skulle döma mig pga yrkesvalet. Trist med sådana påhopp.

  Varför tar du golf som ett exempel och kopplar det till förskollärare? Fortfarande har du angett ramarna för vad du anser vara ”bättre”. Långresor, yrken, hus/bostad som köpes och nu golf.
  Vad blir nästa exempel? Jag har också spelat golf, det var inget för mig. Du spär fortfarande på mina fördomar om vad som anses vara viktigt och status här i samhället av de som vill uppnå vissa saker här i livet och kallar det för livskvalité 🙂 åter igen, det är olika för olika människor.

  Denna möjlighet riktar du enbart till de som är gifta. Så, redan nu har du uteslutit en stor grupp i vårt samhälle. Jag vet att du hade detta exempel från början. Men, vi är fler singlar än gifta människor ute i samhället.

  Är vi andra idioter för att vi har mindre mål och drömmar? Det låter nästan så när du skriver om det. Är vi då automatiskt vad kallade du det nu för? En lägre arbetare från 70-talets tänkare. Eller ja, det var ju personligen riktat till mig.

  Jag har inte sagt att det inte går! Men, ditt exempel handlade enbart om ett gift par som har dessa möjligheter oavsett lön tillsammans. Jag tror inte det är så vanligt att ett sådant par åker iväg på en sådan resa eller ens prioriterar detta. Det är mycket som ska fungera.
  Men, återigen du tänker ur ett romantiskt/allt är möjligt- perspektiv och jag tänker ur ett mera realistiskt perspektiv.
  Jag tror det är där som vi krockar helt enkelt.

  • KARL- INGE

   TJEJ79

   Om man anger ett exp då kan jag väl inte blanda in massor av andra saker som inte hör dit
   som du gör nu att det ska ingå singlar bara för att det bor många singlar i Sverige men då blir det ju ett annat exp ,,

   jag sa lägre tjänstemän och är ett allmänt vedertaget titel.. jag har sagt minst 5 ggr att jag är en vänster kille vilket betyder att jag anser att alla är lika viktiga i samhället jag ser inte ner på ngn jag har haft rigtiga skit jobb sophämtare,, dörrvakt ,,skogshuggare.. gjuteriarbetare. slaktare. styckare.

   jag sa att du är naiv och att det måste vara en tillgång som förskollärare inget diskriminerade alls ,,,, om man inte tycker att det är dåligt att förstå sig på barn och trivas med deras lekar och särskilda behov jag har varit tillsammans med tre st förskollärare så säg inte att jag ser ner på ditt yrke,,
   ,, min Åsikt är att det är ni som skapar framtiden med eran pedagogik för våra barn och fina jobb ni utför,, Jag anser inte att man är dum eller dålig för att man har olika visioner och drömmar tvärtom drömmar stora som små är bara av godo.. .

   OK jag vet att det fungerar !!

   Jag skulle väldigt gärna vilja veta dina utgifter och se varför du inte kan lisa en ny bil för 2,300 kr i månaden servad och lagas vid fel
   MINA EX TJÄNAR CA 31,000 KR jag vet inte hur många barn du har och hyreskostnad mm med den inkomsten skulle jag se till att inte ha några skulder utan spara till allting om möjligt

   sätta mig i en mindre lägenhet spara pengar och starta upp och anställa ett par stycken kolleger som får jobba på kvällar och nätter i jour i privathem och ta snuskigt bra betalt riktat mot höginkomst Östermalm mm TJEJ79 DAGISJOUR 1500 KR I TIM

  • tjej79

   Jag bor inte i Stockholm. Vad jag tjänar sitter inte jag här på nätet och ger ut. För att sedan få en dryg kommentar.
   Jag är mycket väl medveten om att jag kan spara till olika projekt. Dilemmat som du ser det är att jag lever här och nu. Mitt liv planerar inte jag om 3 till flera år framåt.
   Jag är singel, inga barn, medelålderskvinna HAHAHA med en styck 2a bostadsrätt. + en bil som gick igenom besiktningen utan anmärkning och nej, jag blir inte retad för bilen heller 😉

   Att få kommentaren att jag är naiv är negativt enligt mig. För jag är allt annat än naiv. Även jag har haft andra jobb. Då du fäster vikt att man även ska ha jobberfarenhet. Fast jag delar inte in jobb i skitjobb respektive bättre jobb. Men, om jag ska dela in jobb som du ja, då borde granplanterare stå på mitt cv. Jag satt ute på ett fält oavsett väder från 8-17 varje dag och planterade granjävlar.

   Den marknaden som du anger nu finns inget behov av att öppna en privat verksamhet. Det är inte heller något att tjäna pengar på. Det är inte därför man väljer detta jobb heller för att tjäna pengar.

   Varför ska jag leasa en ny bil? Jag har haft mitt körkort nu i ca 3år. Skulle inte tro att jag väljer en splitterny bil som en första gångs bil och dessutom i denna stad. Jag har inget behov av en ny bil heller! Det är inga problem att fixa bilen när det uppstår problem. Det jag inte kan själv får en verkstad åtgärda. Hitintills har jag inte behövt anlita en verkstad och jag har ändå haft bilen nu i lite mer än 1,5år.

 48. tjej79

  Ja, tyvärr raderades tydligen mitt långa inlägg. Orkar inte skriva om.
  Men, att bli kallad naiv och koppla det till ens yrke? Det säger mer om dig än det säger om mig. Men, jag visste det skulle komma något dömande.
  Även jag har golfat 😉 det var inget för mig. Vad nu golf har med mitt yrke att göra?! Det har jag ingen aning om haha.

  Allt går med den rätta viljan. Men, nog vanligare att personer som har cash förverkligar sina stora drömmar. För det är inte sämre att ha mindre drömmar heller.

  • Hasse

   Det spelar ingen roll vad du skriver för han hittar på åt dig, för att sen anklaga dig för det han har hittat på. Fullt logiskt resonemang. 🤓

  • KARL- INGE

   tjej 79

   Jag har planterat gran och tall i en mån i ånge höga berg där bodde i husvagn

   dom var behandlade och giftiga mot granborrar så jag var förgiftad och yrsel mer än ett år efter

   Du har verkligen svårt att vara open minded men det är du som förlorar på det i långa loppet

  • tjej79

   Vad exakt är det jag förlorar enligt ditt tycke? På vilket sätt är jag inte en open minded person? Är det för att jag inte är en person som vill spara pengar i flera år? Jag trodde var och en gjorde egna val här i livet och att man hade den rätten. Men, redan här har du föreslagit att jag ska öppna eget och jag ska leasa en bil. Jag är kanske inte en företagsperson? Jag kanske inte ens vill ha det ansvaret? Jag kanske trivs bäst att vara anställd? Tänkt på det? Har jag någonstans nämnt att jag är missnöjd med mitt liv?

   Jag har redan sagt att allt det är möjligt om man är ekonomiskt lagd. Vilket kräver att båda vet hur man sparar. Dvs att man inte är en slösa person och är beredd att leva snålt under flera år. Vi har redan sagt att exemplet handlade om ett gift par. Jag anser fortfarande att 120tusen kronor är mycket pengar, för en resa, fortfarande min åsikt. Inte din. Jag har inte mött ett par som gjort den typen av val, min erfarenhet. Du kanske har gjort det.

  • ViraStina

   Tjej79:
   Jag är inne på din linje. Själv har jag inte alls har några stora drömmar som ska infrias om flera år.

   Jag har istället skapat en vardag där jag trivs här och nu, och där jag har råd att ägna mig åt mina fritidsintressen, och göra enkla men roliga saker så ofta som möjligt.

   För mig är det oändligt mycket viktigare än att sträva mot något dyrt som kräver flera års sparande.

  • frank

   Tjej 79
   Bry dig inte om Herr Karl-Inge. Alla har vi våra sätt att försöka hävda oss på, vissa med större behov än andra. Sen om det bara är jag som förundras över att exemplen täcker in allt. Nästan som att det skulle kunna misstänkas att idén uppstått att det finns en möjlighet att sälja in sig själv här genom att dra lite random exempel. Helst då sådant som säljer bra.
   Ja varför inte framställa sig som en variant av Mandelmann och även passa på att poängtera att man visst är både resvan och ressugen, och dessutom har kapitalet för att genomföra det.
   Sen är frågan om det inte säljer ännu bättre att hävda att man är grön i stället för vänster. Enbart en tanke då fler kvinnor än män sällar sig till den skaran.
   Ja på något vis så blir det lite väl tydligt efter ett par inlägg med både ädelriddare som griper in i nöden till i förbifarten nämnande om förväntade bänkpressresultat som om de lyckades i alla fall skulle ge ett SM-Guld. Men det kan vi väl lämna därhän.
   Min slutsats är den att försöker man vara allt, så blir det mycket av lite och inget riktigt.
   De där bergen i Ånge Medelpad, var finns dem?

  • tjej79

   ….och där fick du dig ett svar Frank, hahaha
   ”Ugh!! Låt oss mäta våra mankrafter! Om du törs…”

   Mitt fält var plant…med lite uppförsbacke…tror inte det räknas, enligt Karl-inge haha det var ju inget berg och jag fick ingen yrsel i 1 år.

   #kyrktupp

  • KARL- INGE

   FRANK
   jag vet inte hur höga dom är men klättra upp på dom så säger du berg ochså väldigt kuperat, det var några mil norr om byn .
   Ja angående bänkpressen så har du rätt,,
   Jag har inte påstått att jag är stadd vid kassa eller resvan !!! det kanske jag är men har inte sagt det.

   Ja jag är 60 år och även om det sticker i ögonen på dig så har jag hunnit med en del säker du och så vid min ålder, om du vill vågar och kan

   Vem är du ? och vad har du för åsikter och ståndpunkter
   angående min politiska övertygelse så är det väl det sämsta man kan säga men tvärtemot vad du påstår så står jag för mina åsikter och gör inte som dom flesta andra blir en kyrktupp

   Jag är inte ute efter att sälja in mig men från din horisont beter sig säkert världen så

   Min åsikt är att om man bara vågar peta i inlägg och inte vågar presentera sina egna värderingar och tankar och stå för det då förtjänar man inte mkt respekt du kan ta Hasse i handen lika kålsupare

  • KARL- INGE

   FRANK

   500 METER HÖGT BERG är för oss på slättlandet ansenlig höjd nästan 1/4 av kebnekajse

 49. KARL- INGE

  tjej79 on 13 mars, 2017 at 23:48
  Svara
  Vem har råd att åka iväg till Karibien i ett par månader? Eller köpa hus på landet? Utöver bostaden man redan har ihop. Med tillhörande mark och djur? Vilka exempel.
  – Hej, chefen jag sticker iväg ett par månader nu…det är ok va?! haha
  Tror att förutsättningarna för ett sådant äktenskap innebär att bägge får ha rejäl inkomst tillsammans. Säker på att du befinner dig på rätt dejtingsida Karl-Inge? Du har inte testat elitsinglar? Där satsar de nog på samma livskvalité som du är ute efter i slutändan…

  VIRASTINA: Du har nog läst allt noga och följt med i hennes resonemang. bra att du är nöjd. med ditt liv

  LÄS innantill nu,, jag visade vem som har råd med resa eller köpa hus. utöver bostaden är tjejs 79 tillägg. inte mitt.. jag säger igen spara tre veckor från året innan +5 veckor – 8 veckor eller övertidsarbete.
  inkomsten ,, brutto var 20,000 för båda två. dvs låglöne betalt

  Detta var ett hypotetiskt exp och vill du virastina slå påsarna i hop med Hasse och tjej79 och hitta på nya faktorer som dom hittar på och som inte har med exp att göra varsegod

  Intressant att ni klagar så mkt på den som vill spara och göra en längre resa och att det visar på att man inte hör hemma på HP då är det livskvalité säger du ,,,, allt handlar om en smaksak och drömmar vad man vill uppnå , om du vill spendera pengarna som virastina eller hasse eller tjej79 är väl inte det ena finare och bättre än det andra

  För att man är beredd att spara och våga ha drömmar tillsammans med ngn man träffat och är förälskad i
  och skaffa hus eller en i deras ögon attraktiv livs upplevelse så är det sämre

  Det är säkert en miljon msk just nu som har gjort just detta sparat köpt eller reser tillsammans på häftiga resor med små eller normala löner

  Jag har aldrig sagt att det inte finns utrymme för fritids sysselsättning i vardagen ändå

  och skaffar man lite får och höns och en hund o katt som i mitt exp så är väl det så gott som ngt annat ett fritidssysselsättning snickra gräva i landen kanske ha liten verkstad i garaget mm

  Jag är säker på att väldigt många anser det lika bra fritidssysselsättning som ni har. smaksak

  Sen är det inte fel att huset stiger i värde och huskostnaden minskar med åren av amortering

  Det är ni som har fördomar i så fall

 50. KARL- INGE

  Hasse on 14 mars, 2017 at 17:06

  Tjej79: Precis, ett sambopar eller gifta kan tänkas göra sådana uppoffringar men knappast någon man träffat över en kopp kaffe eller vid bänkpressen på gymmet.
  Jag lägger undan varje månad till mina resor. Jag åker runt tre gånger om året till New York och ser hockey, och inte ens det får jag någon med mig på.

  HASSE sitter o gör sig rolig över mig tror han ! TJEJ79 vi säger att varje resa brutto allt inräknat kostar 15,,000 x3 45,000 kr / år tre år x 45 , 000 kr 135,,000, kr för bara Hasse är han på fel sida

  vad säger du kanske elitsinglar är hans bord Sen är det beklagligt att han får resa ensam ……..

  • Hasse

   Jag reser inte ensam. Jag behöver inte spara heller då jag sålde mitt företag och har mer pengar än jag orkar göra av med.

  • tjej79

   En New York resa kostar inte 120tusen även om det är 3ggr Hasse åker/år.
   Dock vill jag poängtera att Hasse lyckas resa 3ggr varje år jämfört med vart 3år 😉 nä, nu var jag lite dryg…ber om ursäkt.

   Hasse letar inte febrilt efter en kvinna som Karl-Inge verkar göra. Eller iaf beskriver han dem väldigt mycket härinne. Vilka han dejtat etc.
   Hasse behöver inte en kvinna vid sin sida som du verka behöva eller nä, kräva för du tar för dig minsann, för att ditt liv ska vara….fyll i själv, jag vågar inte skriva något ord, för vad jag än skriver, är det fel enligt Karl-Inge.

   Är det beklagligt att resa ensam? 😮

  • ViraStina

   Jaha, och jag trodde du hade hängt med i att jag är en egen person.

   Inte för att jag kan se att Tjej79 har klagat heller. Hon har bara framför en annan åsikt än din. Men för all del.

  • KARL- INGE

   Hasse har mer pengar än jag orkar göra av med.

   tjej79 on 16 mars, 2017 at 19:45

   En New York resa kostar inte 120tusen även om det är 3ggr Hasse åker/år.
   Dock vill jag poängtera att Hasse lyckas resa 3ggr varje år jämfört med vart 3år nä, nu var jag lite dryg…ber om ursäkt.
   Hasse letar inte febrilt efter en kvinna som Karl-Inge verkar göra. Eller iaf beskriver han dem väldigt mycket härinne. Vilka han dejtat etc.
   Hasse behöver inte en kvinna vid sin sida som du verka behöva eller nä, kräva för du tar för dig minsann, för att ditt liv ska vara….fyll i själv, jag vågar inte skriva något ord, för vad jag än skriver, är det fel enligt Karl-Inge.
   Är det beklagligt att resa ensam?

   tjej79 det är svårt det med matten tydligen !!!!! jag sa varje resa brutto kostar 15,000kr jag vet att det ligger ungefär där med en hyfsat bra biljett och lite nöjen utöver, handla lite också

   Jag skrev 15,000 kr varje resa och han reser 3 varje år summa 45, 000 kr /år tre års kostnad lika med
   45,000 kr x tre år blir 135, 000 kr samma pengar på tre år som kryssningen

   Ja jag tycker att såna resor med fördel känns roligare att göra tillsammans med polare..

   Nej hasse vill inte ha ngn kvinna om du har läst vad han sagt ,, han åker till Köpenhamn och får vad han vill..

   TJEJ79 jag är här för att jag verkligen vill träffa ngn ,
   att jag pratar med dig gör jag för att jag roas av dig!!

   jag har inte beskrivit väldigt mkt vilka jag har dejtat,
   men det här är en blogg där vi pratar om just det ämnet, så det ligger i sakens natur

   JA TJEJ79 jag är 60 bast jag vet vad som är bra för mig
   och att jag älskar tvåsamhet när den är som bäst
   jag är definitivt en romantiker och utrycker mig på det viset därför

   DU hånar och ogillar det ,,, men det är många som har tackat mig
   för att jag varit öppen och delat med mig

   Jag tackar för dina inlägg dom har gett mig flera roande stunder.

  • Hasse

   Nä Karl-Inge jag har inte mer pengar än vad DU orkar göra av med. Din ekonomi får du klara själv.

   15.000 brutto vad betyder det? Kostar resan kanske bara 10000 netto? 😂

  • tjej79

   Jag struntar fullständigt i dina uträkningar. Vad har du fått det priset ifrån vad en New York resa kostar? Det ser olika ut. Vi pratade om en resa. EN New York resa. Sedan att Hasse VÄLJER att åka 3 gånger är upp till honom.

   Att han sedan lyckas resa 3 gånger jämfört med vart 3år. Det hade att göra med att han kan resa VARJE år. Sedan att kanske 3 resor totalt hamnar på mer än vad en kryssning gör?! Vem bryr sig? Hasse har redan sagt att han HAR förutsättningarna för det!!! Han behöver INTE spara i 3år!

 51. KARL- INGE

  virastina
  JAAJAA Det intressanta här är att argumenten var från börja att det var bara förbehållet rika överklassen
  advokater m m knappast lokalvårdare eller ngn som jobbade på ICA

  När jag visade att det var fullt möjligt för två låglönerarb ,, bytte hon argument att alla inte ville åka på såna resor ,, eller drömma om och spara till att kunna köpa ett hus,
  att hon trivdes med sin gamla bil det är bara ytliga människor som vill ha fina bilar osv
  och att alla inte ville spara utan konsumera

  Jag säger det en gång till jag anser inte att det är förbehållet dom besuttna att drömma och förverkliga sina drömmar eller skaffa hus med några djur var och får göra vad dom vill för sina pengar det rör inte mig i ryggen
  DET ÄR tjet79 som tycker att vanliga arbetare inte ska ha såna drömmar och mål och har man det så ska man vara på elitsinglar skrattar ja du bliv vid din läst skomakare sa han

  • ViraStina

   Instämmer inte i tolkningen. För mig lät det snarare som att Tjej79 förklarade att alla inte har möjlighet att spara, eftersom ekonomin precis går runt för många. Och att alla heller inte vill gneta och spara till långresor vart tredje år. Jag tillhör den sistnämnda gruppen.

   Ingenstans läste jag att hon tyckte att arbetare inte ska ha sådana mål. Då får man nog vränga till det hela ganska ordentligt.

  • KARL- INGE

   TJEJ79

   hasse åker och ser ishockey det var det jag sa eller tog för givet att du läst

   EN biljett på sektion 100 som är skaplig bra kostar från 200 dollar till fyra hundra dollar 1700kr – 3,400

   flygbiljett och skapligt hotell 7-8000kr, och uppåt en vecka och vill du se en musikal 150 dollar 1,300 kr
   mat och dricka 2-3000kr,,,, chopping

 52. KARL- INGE

  Ett annat exp jag jobbade 1989 på ett jättestort industri företag jag jobbade med det tyngsta och skitigaste jobbet som man kan tänkas i gjuteriet där gjutgodset kom ut ur ugnarna
  Arbetarna hade en matsal med dagens husman ingen sallad ens
  Kontoret och tjänstemännen hade sin matsal bredvid för samma summa pengar
  fick dom ett långt bord med sallad olika brödsorter tre olika maträtter och hur mkt dricka som helst
  JAAA Det stämmer jag gick in i tjänstemännens matsal med dignade matbord och käkade,, första två veckorna blängde alla kontorsråttor och chefer , efter det valde dom att låtsas att jag inte fanns.
  jag kan berätta många såna här saker som jag har gjort som du föraktar men som sagt jag har stått i blåst hela livet i bland i stormar och jag är lika stolt och obruten i dag som den dag jag föddes.
  Det gäller min inställning till livet inte pengar eller status eller ngt annat bara att jag kan se mig i spegeln och vara nöjd med vad jag ser Jag har varit fattig som en kyrkråtta och rik jag vet hur båda smakar
  Jag håller med dig det är helt ok att köra med en bil som knappt överlever besiktningen och får kompisar att dra skämt om bilen jag gillar att cykla också helt ok.

  KONTENTAN varför ska du eller ngn annan få definiera vad jag får eller kan göra ,,

  vill jag resa en lyxresa i åtta veckor så avstår jag inte det för att det anses snobbigt eller att det inte passar sig ,, att en vanlig människa beblandar sig med societeten,,
  det är helt ok om jag bara har råd med en inside hytt jag lever min dröm
  och jag avstår Elitesinglar för det är mitt val och inte ditt
  du ska inte tala om vad som passar sig för mig. Det kallas livslust och stark karaktär

  Du sa att du ville ha en ny bil men orkade inte vänta på att spara ihop den

  Förakta inte den som är beslutsam och gör det du inte förmår

  • Ada

   Du säger att andra inte ska tala om vad du ska drömma om etc. Helt rätt…om du inte hade gått ut med att ”alla kan spara si och så” eller ”man kan få längre semester om man är omtyckt av chefen”
   Men hallå…tror du att verkligheten är sådan för majoriteten av vanligt folk. Drömmar har jag med men jag lever i verkligheten.

  • KARL- INGE

   ADA

   om du har läst och tittat på mitt räkne exp och inte godkänner det , tala om konkret vad som är fel i så fall

   så ska jag ändra uppfattning om du kan visa att jag har fel jag är idel öra

   Angående ledigheten så underlättar det om man har goda relationer med sin chef dvs win . win
   jag ställer upp och jobbar när det krävs extra insatser och chefen bjussar tillbaka genom att godkänna ledighet ,, annars SPARAR du tre veckor från året innan och lägger dom till årets fem veckor – 8 veckor

   ADA visa mig verkligheten upp till bevis

  • KARL- INGE

   VIRASTINA

   VIRASTINA om du håller med tjej79 och hon sa från början att det inte var möjligt ekonomiskt varken hus eller resa ,,,, men visa då var i exp och min kalkyl som är fel

   det är du som vränger till det,,, den här diskutionen la hon till efter mitt räkne exp,, och hon sa att det var möjligt jag har inte sagt att alla vill spara i tre år jag har visat att det är möjligt på dom grunder som jag sa att det går att ha drömmar och infria dom med god vilja även om man är låglönearb

   du skriver det här 22,,06 och då vet du att jag har svarat många ggr att alla inte vill spara.

   utan att det är möjligt

   Jag vet att du förstår men att du vill lägga lite mer bensin på elden och jiddra

  • ViraStina

   Jag skrev till Tjej79 att jag är mer inne på hennes linje i valet mellan att blicka tre år framåt i tiden, eller att leva mer här och nu.

   För mig är det ingen som helst värdering i detta påstående. Det är helt och hållet upp till var och en.

   Men i dina ögon var det uppenbarligen en provokation mot dig att jag delade hennes åsikt i den frågan.

  • Tjej79

   Helt ärligt talat?! jag har förklarat att vi på min förskola. VI FÅR INTE TA UT 8 VECKORS SEMESTER PÅ RAD. Jag har en väldigt bra relation till min chef. Vart vill du komma?!

   Jag har inte använt orden INTE! Fan ge dig! Har använt, troligtvis inte,

   Ja, det är möjligt! Med ditt räkne exempel! Men, ALLA gör det inte! Ingen jag känner gör det, inga familjer på mitt jobb har gjort det! Jag tror inte det är vanligt! Vad fan spelar det för roll vad jag tycker? Du skiter ju fullständigt i att jag har en egen åsikt. Endast din som räknas, du är en dominant översittare med noll ödmjukhet.

   Du förvränger allt jag skriver, punkt. Vi är inte överrens om något. Det struntar jag i. Det är inte mitt mål. Men, du vill alla ska tycka som du.

 53. tjej79

  Jag har inte skrivit att vanliga arbetare inte får ha sådana drömmar. Det är din tolkning.
  Jag skrev att det troligtvis inte är så vanligt att ”vanliga” arbetare lägger ner en större summa pengar inför något större projekt under flera år, i form av en resa för 120tusen spänn, skrev också min erfarenhet är att jag inte mött ett par som gjort detta.
  Jag får fortfarande inget svar på om du själv mött ett sådant par?!

  Du kommer med ett räkne exempel. Det är också helt oväsentligt enligt mig. Var och en kan tänka själv hur mycket pengar man kan lägga undan/månad. Det tar olika lång tid beroende på vad man tjänar och är villig att spara 🙂

  Att jag skrev om ytligt, handlade om att det lades vikt vid materialistiska saker. Fortfarande också min åsikt.

  Om du vill göra detta med din framtida kvinna? Varsågod! Dröm på! Och förverkliga det!

  Fortfarande upp till var och en vad man väljer att göra med sin ekonomi.
  Du ansåg att man endast skulle drömma stort och när jag kom med smått..ändrade du dig i det och sedan backar du tillbaka att det är stort och att jag dömer igen.

  Men, om du ska lägga det på den nivån, ja, då sitter ju också du och gör dig lustig över mitt yrkesval, mina hobbys som du inte har någon aning om, jämför det med dina ex, mitt sätt att se på saker och ting, dömer och klagar.

  Ta inte detta på fel sätt; Du verkar vara lite av en ”jag är värst–bäst–tänkare” Vad jag än skriver så, är du antingen värst eller bäst på det. Eller så, är det så du blir på nätet. Hur du är i verkliga livet har jag ingen aning om.

  Exempel jag nämnde att jag planterat granar..för det var viktigt för dig att få fram att du haft många olika slags yrken. Då hade du minsann också gjort det med skillnaden att du blev yr i ett år. Varför nu det var så viktigt att påpeka? Dvs ”värst-tänket”.

  Ingen är perfekt! Men, du verkar vilja framställa dig som det hela tiden och har ett behov av att påtala det hela tiden här på bloggen. Du pratar om regler, kontroll…det är negativt.
  Du sätter ju själv ramar och regler kring vad romantik innebär..vad det innebär att drömma stort!

  Tänk om drömma stort är att köpa en begagnad cykel eller umgås på tu man hand? För vad är egentligen drömma stort respektive smått om vi ska analysera det?! Nu ska vi inte det. Jag visar bara på att ord står så olika för oss alla här på bloggen.

  Du satte redan ramarna i början på diskussionen att drömma stort kan betyda en summa på 120tusen, 2månaders kryssning!

  Så, hur avslutar vi detta på bästa sätt?! Konstatera att vi ser olika på det?!

 54. tjej79

  Jag föreslog att du kunde söka dig till elit singlarna för du har redan framhävt att du har en bra ekonomi och om du vill göra den där resan själv inom en snar framtid får du kanske söka dig till elitsinglarna..det var mest ett förslag. Precis som du gav mig förslaget att leasa en bil. Fastän jag inte bett om det förslaget lika väl som du inte bett om detta förslag.

 55. tjej79

  Nä, jag skrev att jag tittade på nya bilar och kunde tänka mig en. Men, eftersom jag inte haft mitt körkort särskilt länge och jag ville ha en bil inom en snar framtid. Dvs inte spara i en massa år. Och som en första bil kanske det inte är det första man köper om man bor i en stad där alla kör som om de vore jagade av polisen…så, jag köpte en begagnad. Ett beslut jag är lika nöjd med. Förstår du hur jag tänker?

  Men, enligt dig handlar det om att jag inte orkar, att jag inte längtar, kämpar och sparar ihop till en ny bil. Det får stå för dig! Jag tänker annorlunda.

  Jag är uppväxt under en tid där även jag jobbat sedan jag var väldigt ung och minns hur det kunde kännas att spara ihop till min första cd spelare t ex. Så, det är inte det att jag inte heller har en förmåga att kunna spara till något. Men, måste jag känna det till allt? Måste allt sparas i flera år?

  Många aspekter i det hela enligt mig!

 56. KARL- INGE

  TJEJ 79
  Antingen har du inte läst vad jag skrivit eller annars så har du glömt ! jag har inte gjort mig rolig över ditt jobb jag har sagt att jag har sällskapat med tre st som är förskollärare jag vet att ni gör ett jättefint jobb och att barnen ni tränar för livet är våran framtid och det var jag mkt tydlig med att poängtera

  tråkigt att du förvränger lägger till och drar av hela tiden,

  angående att jag berättade att jag också planterat granar var att som du utryckte det planterat från 7-4 granjävlar jag vet vad du gick igenom av egen erfarenhet ,
  du hoppar från ämne till ämne nu är du inne på vad jag skrev till Christian

  , hur du kan få det till att drömma stort är ramar och regler är obegripligt jag säger ju gång på gång att ramarna ska brytas gå mot strömmen lev dina drömmar det står nog på 10 platser nu.
  det var du som påpekade att det inte var ngt för vanliga löntagare håll dig till sanningen och förvräng inte mina ord hela tiden
  Nej det var ingen ram det var ett exp.om drömmar om man tar ett exp så måste man ju konkretisera det så mk att det går att förstå innebörden,,
  det var du som ifrågasatte verkligheten du var realist och jag en kille utan verklighetsanknytning en drömmare som inte insåg pengars värde och hur svårt och ouppnåeligt dessa drömmar var Ja jag har flera släktingar som gjort liknande dessa resor men jag vill inte gå in närmare på det

  JA visst har vi olika syn på framtiden och vad som är realistiskt och vägen till att nå drömmar och mål..
  Och att det är ointressant för vissa att ha mål då dom vill leva i realtid och använda kulorna här och nu.

  • Sussi

   Karl -Inge :

   Jag är Chef.Mitt främsta mål är att bedriva en väl fungerande arbetsplats för samtliga.Jag skulle mer än gärna bevilja mina anställda en tvåmånadersresa varje år för det är de verkligen värda alltihop.

   Men just för att jag och mina anställda har en sådan god relation och en så väl fungerande arbetsplats är detta inget jag kan bevilja.

   Beviljar jag att särbehandla en person riskerar jag osämja i gruppen då jag skulle tvingas kräva övertid ,som i sin tur kan leda till sjukskrivningar och att våra kundkontakter blir lidande.

   Nu ser arbetsplatser olika ut såklart men ditt resonemang verkar gå ut på att bara man är tillräckligt flitig och bussig så bjuder Chefen tillbaka ,men Chefers uppgift är ju faktiskt att se till att de anställda har en väl fungerande arbetsplats att gå till.

 57. Ada

  KARL-INGE
  ”Visa mig verkligheten upp till bevis” skrev du till mig. Verkligheten är som andra redan nämnt att det är så olika vad människor har för möjlighet att spara och därför tänker jag inte ge några räräkneexempel. Som sagt också olika nivå på drömmar från person till person. Men när du verkar så säker på att ALLA kan få till lång sammanhängande semester är du verkligen inte insatt. Vi får ta max fyra veckor på sommaren. Hjälps inte att spara semester och ta ut sen. Verksamheten fungrare helt enkelt då.

  • KARL- INGE

   Ja att du är den mest falska debattör jag har mött , nästan inte i ngt av dina inlägg höll du dig till fakta utan att lägga till eller dra ifrån t o m rena lögner . jag är tacksam att jag påminns om din typ av kvinnor

 58. tjej79

  Tack för den… diskussioner behöver inte baseras på ENBART fakta! Det kan byggas på både egna och andras erfarenheter. Du håller dig bara till fakta, dvs du är en rätt stram person. Men, då får du också ange källa. Vilket du inte gjort. Visa mig en studie där lågavlönade par åker på semester. Hur många det är som gör det jämfört med par som är högavlönade! Jag har sagt gång på gång. Att båda KAN göra detta. DET TAR OLIKA LÅNG TID FÖR DESSA OLIKA PAR MED. Men, jag tror fler personer som har mer klirr i kassan väljer den typen av resor och där ens jobb tillåter att man får åka iväg i 2månader. Det är 2 olika saker.

  Min typ av kvinnor haha jag har nog ett och annat att säga om dig med. Du har ingen fin människosyn. Hånar och kan inte se saker och ting från något annat håll. Bara ditt som gäller. Jises, vad är det för fel på dig?!

  Jag är ingen falsk debattör bara för att jag inte tycker som dig. Varför har du ett behov av att jag ska tycka som dig? Du skriver det ena hånet efter det andra till mig. Säg mig hur tror du att du kan få till en bra diskussion när du har ett sådant människoförakt mot personer du anser är dumma i huvudet?

 59. KARL- INGE

  TJEJ79
  SOM SAGT du kan inte göra ett enda inlägg utan att hitta på,, jag har aldrig påstått att du är dum i huvet,

  SOM SAGT jag har aldrig gett dig ngn vink om att jag vill att du ska tycka om mig,, du säger emot dig själv också.
  SOM SAGT jag har inte hånat dig även om du påstår det , du sa att jag hånade din lön din yrkesroll din bil, rena lögner ,

  Studie på lågavlönades semester mål ja det har jag aldrig hört talas om men det finns säkert marknadsundersökningar so olika resebolag har gjort ..

  Du anser att det är orealistiska drömmar, ja kanske men det är inte poängen som jag har påtalat många gånger

  EXP var att man gifter sig förbättrar ekonomin pga att man har dubbla gemensamma inkomster och bara ca halva utgifterna och därför som jag och många andra tycker kunde använda pengarna den gemensamma potten till ett dröm mål ,, och jag gav 2 exp som var i min smak ,,

  märk väl här drar du upp olika förutsättningar pga olika inkomster visst självklart är förutsättningarna olika och önskningarna också jag höll med dig om det samtidigt som jag ändå gav dig räkne exp

  SJÄLVKLART kan en veckas cykelsemester på Gotland var det dom drömmer om och t o m får spara länge för att kunna genomföra men det är en annan resonemang även om du drar in massor av olika komponenter som ska göra att jag har fel.

 60. tjej79

  Men, snälla du..ska du nu tala om för mig vad jag får tycka är hån? Ska jag behöva kopiera upp dina meningar i vad jag upplever som hån? Där är en massa exempel. men, jag befinner mig inte i en rättssal som det känns att diskutera med dig.
  häpnadsväckande naiv= dum enligt mig! Du har också ett sätt att skriva som får mig att känna som om jag vore mindre vetande!

  Vet du vad? Jag är inte ute efter att ha rätt eller fel. Men, du gör det till en hetsig diskussion när jag från början inte alls har någon form av intuition att se ner på dig etc. Eller människor som har stora drömmar. Även du lägger till med saker och ting anser jag.

  Jag tycker, om jag får lov att tycka något, utan att det är baserat på fakta. Så, anser jag en diskussion blir mer intressant att se från olika synvinklar. Men, det har jag inte ens fått lov att göra. För du har satt regeln att jag ska utgå från ditt räkne exempel och säga att ja, det är möjligt! Hur kan det bli ett sådant stort problem att vi ska göra en massa inlägg kring detta?

  Det enda jag ser om jag ska granska mig själv är att jag skulle lagt ner för länge sedan. Detta gav ingenting. Men, jag ska i fortsättningen inte skriva fler inlägg kopplade till dig. Så, du kan vara lugn Karl-Inge!

 61. KARL- INGE

  TJEJ79

  Att du inte har förmågan att konkretisera och hålla dig till ett givet ämne ska du inte skylla på mig.
  även om du tycker att det är normalt att diskutera på ett sätt som få eller ingen kan hänga med på

  avigspår
  du kan börja resonemanget på torget i city i Göteborg och hamna i ett terrängspår i Lappland

 62. Sussi

  Kanske dags byta namn på bloggen till Karl-Inges Blogg..

  Här diskuterar vi dejting helt och hållet ur Karl-Inges persepektiv och erfarenheter.Alla är välkomna att diskutera men detta måste ske enbart utifrån fakta där man hänvisar till en vetenskaplig studie.
  Alla åsikter är välkomna men strider de mot Karl-Inges bör man inte sätta dem på pränt.De som diskuterar på bloggen bör alltid ha i minnet att enbart Karl-Inge är den som har rätt.Ni som lever på ett annorlunda sätt eller har andra livserfarenheter har fel och bör inte yttra er.

 63. Hasse

  Det finns en ”Karl-Inge” på varje forum. Skriver man att man är pilot har han flugit helikopter under Vietnamkriget. Det gjorde han året efter han planterat gran och blivit kvitt yrseln. Kort och gott är det bara att koka kaffe och njuta av hans erfarenheter 🤓

 64. KARL- INGE

  HASSE

  Det finns en liten avundsjuk kille på varje forum också När kvinnorna nobbar honom så skriver han att han inte vill ha ngn och säger att det ändå bara tanter med fem barn som vill bli försörjda eller att dom vill göra om honom till kvinna.

  slicka på klubban tungan är brun sen innan

  baka en cheesecake till ditt kokkaffe men hoppas inte på oväntat besök
  du har fel kaffesort

  • Hasse

   KI: Kan inte du utveckla det här med mina kvinnor och cheesecake.
   Du är ju trots allt över 60 så du bör ha filosofiska tankar kring detta.

 65. KARL- INGE

  HASSE

  det är troligen brist på kvinnor, som får dig att baka och tröstäta sötsaker kaffebröd och godis klubbor

  Vuxna män har ju i allmänhet växt ifrån kaffebröd och kakor och lördagsgodis

  Tyvärr så har du nog hamnat i en ond cirkel kakor godis lakrits pizza öl – du blir allt fetare
  vilket gör det än svårare att träffa ngn kvinna

  var det tillräckligt filosofiskt ?

  • Hasse

   Det är mer mobbing än filosofi men med tanke på dina bristande kunskaper har jag överseende med din barnslighet.


Kommentera