67349c86218f306176f0d793754c2772

Fake it till you make it

Jag har dåligt morgonhumör, kommer ofta försent, är hypokondrisk och lite neurotisk. Dessutom hatar jag att städa, petar mig ofta i näsan, pratar i sömnen och är tondöv. Det är inget jag skyltar med på en första dejt. Inte ens på en femte dejt faktiskt. Men i mina förhållanden har jag inte kunnat dölja mina dåliga sidor, vare sig jag velat det eller inte. Min partner har accepterat dem och älskar hela mig som en paketlösning. Det bra med det dåliga.

Det jag vill komma till är att på samma sätt som att vi skärper till oss inför en jobbintervju är det viktigt att visa upp sina bästa sidor i början med en ny dejt. Att alltid vara hundra procent ärlig och säga vad man tycker och tänker kan låta som fina egenskaper, men inte om du vill få någon att bli förälskad i dig.  I början har man inte så jäkla många misstag på sig innan det kommer skita sig. Det är helt enkelt inte så sexigt att träffa en person som vräker ur sig sina problem på direkten. Kanske låter jag cynisk men jag tror att det tar tid att tycka om någon så mycket att man vill ”ta hand om” någon annans bagage.

Först finns det bara attraktion, pirr och förälskelse. Man tycker att personen verkar spännande och man vill lära känna den bättre. Det ska bara vara härligt och kul i början. Förr eller senare kommer de sämre sidorna att sippra igenom, men förhoppningsvis är banden och känslorna mellan er då tillräckligt starka för att klara av det.

Du måste låta tiden visa tillräckligt många av dina goda sidor för att väga över de sämre, istället för att kväva någon med ditt bagage allt för tidigt. Vi drömmer alla om att träffa någon som accepterar en precis som man är, men för att komma dit kanske du måste lägga band på dina sämre sidor ett tag. Fake it till you make it.

nätdejting happy pancake

dating


Det finns 14 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Alexander

  Man behöver inte visa upp sina sämsta sidor, men att visa upp en falsk fasad är orsaken till att det här landet har så många singlar. Håller inte alls med. Börja med att vara ärlig. Träffar du rätt match kommer inte ens dina annorlunda sidor vara ett problem.

 2. What_A_Man

  Det du beskriver är att begå ett fullständigt självbedrägeri. Alla människor har fel och brister, bara att acceptera.

  Här kommer en hel del tips och trix om hur man ska bete sig för att träffa den rätte. De flesta tycker jag är i nivå med häst tretton i lopp sju…

  Det krävs tre saker. Eller mer rätt, det krävs ömsesidigt tre saker av två personer.
  En nyfikenhet på andra människor, en vilja att låta andra ta del av ens egna tankar, erfarenheter och egenheter (inklusive de som kanske inte är helt positiva). Och det krävs att man är ärlig. Där är grunden för att det ska bli något mer än lite mejlande och någon dejt. Inte självklart att man blir ett par, man kan stanna på nivå kompis eller vän.

  Det märks så direkt när man mejlar eller pratar i telefon eller till och med ser till att träffas om de där tre finns hos den andra (vilket inte är detsamma som att hon uppfattar att jag har dem).

  En människas mest sexiga egenskap är att visa intresse för mig. Gör hon inte det blir hon totalt ointressant oavsett hur mycket hon svammlar om hur bra hon är. Får man inte kontakt tappar man också intresset. Det är väldigt vad folk kan sluta sig som musslor här. Börja tänja på sanningen eller dra en lögn (kanske mer låt lögnen avslöjas) så är allt förtroende för henne borta.

 3. Camilla

  Citatet känns missvisande men i övrigt skriver hon ingenstans att msn ska ljuga bara inte skylta med det. Hon påstår sig inte vara en punktlig morgonmänniska med gehör utan nämner inte de delarna bara.
  Jag upplever att det problemet folk som vill kasta allt negativt på en direkt oftast har inte är just de sakerna de kastar utan snarare art de är dåliga på sociala sammanhang, lösa Sverige andra och faktiskt bry sig.

 4. fredrik

  Jag har varit på en del dejter med kvinnor från nätdejtingens förnedrande värld. Det var för 7-8 år sedan. Nu är det omöjligt att ens få kontakt med någon tjej..på grund av många olika saker.

  I alla fall så döljs inte bara petitesser som dåligt morgonhumör. Bilder som är tagna för 15 kg sedan. Oj! Hade du sambo som du inte nämnt något om..jaha..det är inte så bra mellan er..ok..men hej då. Jaha du har inget att säga under dejten..du som beskrev dig som så social och glad..som alla andra. Nu ser jag att en del damer är flitiga att använda photoshop och liknande. Dessvärre så lägger inte så många som ser bra ut ner sig på presentation och konversation. Ty..de som ser bra ut behöver inte det.

 5. Sussi

  Oj ja bilder kan skilja sig gentemot irl inte minst vikt längd och ålder (är ganska uppenbart när man ses om man väger betydligt mer än på bilderna eller har dragit till med ca 15 cm längre än man är och ja det märks tydligt när killen i 40 års åldern i själva verket närmar sig 60 strecket…
  Och framförallt så är frågan hur mycket singel man är i själva verket eller hur länge man varit det..Men man måste inte alltid stoppa sina sämsta sidor i halsen på folk det första man gör heller ( fast det kan ju vara just dem någon fastnar för )

 6. Erik

  Det borde snarare heta ”Fake it .. and you break it”.
  Dvs så länge du försöker låtsas vara någon annan än vem du egentligen är, kommer det alltid att spricka förr eller senare.

  Det som däremot stämmer är att man aldrig .. och det menar jag, ALDRIG, tjänar på att vara för ärlig till att börja med. Men det handlar mer om att inte berätta mer än vad som frågas efter, precis som vid en arbetsintervju. Lyft aldrig fram problem eller brister självmant. Svara enkelt på frågor och lyft fram de positiva sidorna .. eller ännu hellre, VISA de positiva sidorna.

  Nu är detta betydligt enklare att säga än att genomföra i verkliga livet … men har man det som mål, ja då borde livet ändå till slut visa sig bli helt ok.

 7. Lavransdotte

  Om jag träffar en man som inte kan erkänna (eller inse) fel och brister då blir jag misstänksam. Det i sig är en dålig sida. Dejting är inte en arbetsintervju – det är att mötas. Och då är det viktigt att visa en balans mellan dåliga och bra sidor, att visa sig mänsklig och ödmjuk. Om något överväger på tok för mycket tolkar jag det som en människa som inte är i balans med sig själv och då backar jag.

 8. Penny

  Jag förstår innebörden av texten.
  Själv tycker jag att det är jobbigt att sitta och lyssna på allt gnäll om hans ex. Samtidigt håller jag med Lavransdotte om att det är balansen som är avgörande. Detta kanske har med ålder att göra, men om jag träffar en man över 40 som hävdar att livet är tipp topp, aldrig funnits några kriser, då drar jag öronen åt mig.
  Har nämligen precis varit på en sådan date. Han var SÅÅÅÅ glad, livet lekte, . PÅ date tre visade det sig att det var ungefär precis tvärtom.

  Första daten får dock inte kännas som en utfrågning hos ”psykologen” !
  Som jag också varit med om.

  Som alla som är på den här sidan redan vet. Det är inte helt lätt det här. 🙂

  PS. Jag älskar fotografierna du hittar till dina blogginlägg. Så himla träffande och roliga !

  • HappyPancake

   Ja, precis. Det är en svår balansgång (som så mycket annat!). Tack för bildkomplimangen 🙂 /Cecilia

 9. sara

  Jag håller inte med cecilia salamon. jag anser att man ska vara sig själv frn scratch, för att 80% separerar än då efter ett tag/år. inte sällan är det just det som gör att man inte gillar ngn senare – för att det är då man får lära känna ngn som den egentligen är (det är då alla problemen börjar) – psykologer lär oxå ut att man ska vara sig själv frn början 100% för att undvika detta jobbiga. om man hade visat sig själv som man är frn början, hade man sluppit varit tillsammans med ngn jag ändå kommer att separera ifrån (med mkt stor risk enligt undersökning) – när jag väl får lära känna en persons negativa egenskaper jag inte kommer att gilla. jag känner mig lurad om jag skulle gå på en dejt som följer cecilias råd. jag blir faktiskt förbannad gällande åsikten hon har :), riktigt fb blir jag he :). asså – så spar mig tid kära läsare genom o vara dig själv frn början. gå inte på denna idioti! det är därför det är så många som separerar (enligt forskning, och enligt psykologer). jag ber er, gå inte på! detta!

  • Erik

   Kan säga att jag håller mer till absolut största delen .. att vara sig själv och äkta från början ”borde” i alla fall innebära den bästa förutsättningen för ett hållbart förhållande. Men samtidigt kräver detta att båda personerna är just öppna för total ärlighet och öppenhet, både att ge och att ta och acceptera att saker kanske inte är exakt såsom deras idealbild ser ut.

 10. Erik

  Apropå fake it …

  Är det fler än jag som är utsatta för rena förföljelser och mobbing från Admin105 på HP? Denne ”person” sitter och godtyckligt nekar profilbilder utan motivation, är omöjlig att besvara utskickade mejl från och uppvisar starka psykopat/stalker tendenser.

  Jag hade fattat om det var en person som granskade bilderna och svarade inom säg en timme. Men när personen i fråga i stort sett nekar bilden inom 60 sekunder från uppladdning, då är det något som inte står rätt till.

  Snacka om att vara fake.

 11. Klara22

  Träffar man någon första gången så finns det ingen poäng att vara som en öppen bok,klart att man måste hålla igen lite.
  Man kan smått öppna upp sig ju fler gånger man ses.
  Bra inlägg:)


Kommentera