f527ab4ff4f9d8fdb8632a57e293d46c

Experten: Så släpper du Alla hjärtans dag- pressen

”Visa kärlek på det sätt du känner dig bekväm med”

Ingen har väl missat att det är Alla hjärtans dag nu på lördag. För vissa är det en härlig och pirrig kärleksdag, för några betyder inte dagen ett dugg och för en del är den förknippad med ångest, stress och press.
– Oavsett om du är singel eller i en relation så kom ihåg att detta är en skapad dag. Det är alltså ett datum som bara råkar vara laddat på grund av kommersiella intressen, säger psykologen Helena Johansson.

Men vad gör man om känslan av ensamhet tar över och man känner sig riktigt nere i helgen? Även om man vet att man inte borde bry sig så kan det ändå vara svårt att inte tänka på sin ofrivilliga singelstatus denna dag.
– Vanligen handlar känslor av ensamhet mer om normer än hur verkligheten faktiskt ser ut. Om du är ofrivilligt ensam så försök göra saker du tycker om på egen hand. Gör något bara för din egen skull som gör dig glad, säger Helena Johansson.

Ger den här bilden dig ångest?

Ger den här bilden dig ångest?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips för att släppa Alla hjärtans dag – pressen

– Låt var dag vara alla hjärtans dag så slipper du att vara en marionettdocka för en påhittad kärleksdag.

– Försök att inte låta dig påverkas av media, bloggar och butiker som pumpar ut reklam för denna dag.

– Visa kärlek på det sätt som du känner dig bekväm med.

– Umgås bara med människor du trivs med.

– Om du har höga förväntningar eller känner att någon annan har förväntningar på dig så handlar det oftast om press utifrån, mer än vad vi själva faktiskt vill. Stå emot kommersen!

 

Helena Johansson är legitimerad psykolog och Happy Pancakes relationsexpert. 

DSC_9008-11-640x480

dating


Det finns 3 reaktioner.

Lämna kommentar
  1. Mell

    Slippa alla hjärtans dag pressen? ursäkta mig men det låter enormt idiotiskt. Varför inte uppskatta varje dag istället med det lilla och stora som finns i ens liv. Känner man inre ro och är nöjd med sin tillvaro skall alla hjärtans dag inte vara en press eller ett oromoment för man inte har ”någon” i sin tillvaro. Man har sig själv, det är faktiskt mycket här i världen.

    Ni behöver skriva bättre artiklar för att inte framstå som en anställd hos Aftonbladet….


Kommentera