Dickpic

Dickpic – 2000 talets blottare

Hur kommer det sig att vissa män har en längtan efter att visa upp sin snopp för tjejer som absolut inte bett om det? Vilken drivkraft eller kick får personen av att visa upp sitt kön för främlingar?  Det är jag genuint nyfiken över att veta. Det har alltid funnits blottare. Fula gubbar som lurar i buskarna och visar snorren för barn. Men med internets snabba framfart och teknik som möjliggör att enkelt dela filmer och bilder med andra har blottarna fått en helt ny plattform.

Det som förr ansågs som en sjuklig sexuell böjning har blivit mer eller mindre socialt accepterat. De flesta kvinnor har någon gång fått en oönskad snoppbild skickad till sig. Vad skulle Freud säga om detta?

Jag har själv stött på blottare i verkliga livet vid minst tre tillfällen. En gång när jag var runt sju år och var på väg till glasskiosken med min syster. En gång när jag som tonåring gick hem från skolan genom en park. Och en gång i vuxen ålder. Det var det en till synes helt normal man i tjusig kostym, portfölj och solglasögon på tunnelbanesätet mitt emot mitt. Plötsligt fick jag syn på en liten blekrosa sak skymta i hans knä och jag trodde för ett ögonblick att det var en mus. Sekunden efter förstod jag att han satt och lekte med sitt kön som hade ploppat fram genom gylfen. Jag blev så chockad att jag bara reste mig upp och gick utan ett ord. Egentligen borde jag ha frågat vad fan han höll på med?, men precis som många som blir utsatta för sexuella kränkningar så skämdes jag.

Män som skickar oönskade bilder på sina kroppar gör sig så klart skyldiga till exakt samma beteende som blottare i verkliga livet. Det är straffbart och ska inte normaliseras. Om du får en “dickpic” så ska du ta en skärmdump och spara bilden som bevismaterial. Hos oss på HappyPancake tar vi hårt på all typ av sexuella kränkningar och stänger omedelbart av de personer som inte uppför sig.

Som jag inledde inlägget med så är jag genuint nyfiken på detta beteende. Vad tror DU är anledningen till den här lusten att visa upp sin snopp för allmän beskådan? Har du råkat ut för detta någon gång? Eller har du själv skickat oönskade bilder till någon? Kommentera!

Vill du läsa andra inlägg relaterade till temat sexualitet? Läs mer HÄR och HÄR .

dating


There are 138 comments

Add yours
 1. Kattis

  Jag har inget svar på varför vissa men vill visa upp sina mest privata delar av kroppen.
  Däremot undrar jag varför så många här på HP endast ..i stort sett…är intresserade av sex.
  Det sägs inte i deras presentation så klart utan kryper fram vid första eller andra mötet.
  Vad med lite känslor och vettigt innehåll mellan öronen?
  Mvh.
  Kattis

 2. Elle_

  Självklart har jag råkat ut för det, känner ingen kvinna som inte har det? Det räcker att man registerar sig på Wordfeud med kvinnligt alias (ingen bild) och tror att man ska kunna spela sällskapsspel med främligar… Dvs inte ens utanför dejtingkontext är man skonad.
  Jag tror det har med makt att göra. De blir tända av att veta att de kan köra upp sina kön i vår åsyn utan att vi har möjlighet att värja oss. Sorgligt och rätt talande för vår samtid och dess kultur.

 3. KARL- INGE

  Det finns nog ingen vuxen man som inte har råkat ut för kvinnor som man mött på dejtingsidorna och som vill prata på annat forum, och där visar dom både bröst och vaginan
  till råga på allt så visar dom gärna upp sig i olika positioner som är extra utmanande
  och detta efter ngt dags pratande ,

  • Hasse

   Men Karl-Inge givetvis beter sig kvinnor inte så, de är ju helgon på internets berömda altare. Helt förkastligt att påstå något sådant. 😂

 4. Inqvist

  Det är kanske inte lönt att utropa att JAG aldrig gjort, och aldrig kommer att göra något sådant. Men jag har med stigande förvåning hört talas om denna företeelse. Det har också förvånat mig att det tycks vara väldigt vanligt, att döma av de ord jag fått höra och läsa från kvinnor. Minst en kvinna ville dessutom göra detta till en kollektiv skuld för alla män, det var VI män som skulle göra något åt detta. Men HUR gör man det? Hur ska jag kunna ta reda på vilka män av de jag känner, som är av det slaget? Jag har verkligen mycket svårt att tro detta om någon av dem.
  Eftersom kvinnor själva inte verkar vilja göra något alls för att anmäla tilltaget när de blir utsatta, fick jag idén att skaffa en påhittad profil på HP med kvinnligt namn och försöka hitta en bild på ett yppigt kvinns någonstans ifrån. Med en attraktiv bild, en skådespelarbild, gärna ganska lättklädd, skulle jag kanske kunna locka till mig sådana slags män, och sen anmäla dem till supporten, en efter en eller i stor klump.
  Jag kände av den kollektiva skulden, men insåg att min idé om att skaffa en läckert kvinnlig profil skulle kanske vara ett lagbrott – åtminstone ett brott mot HPs regler. Jag har alltså inte gjort verklighet av idén.
  En idé vore förstås att lägga in sin hjärtans kär som profil, för numera är jag inte singel längre, men det känns väldigt fel, det med. Så vad göra, när de utsatta kvinnorna själva inte vill?

 5. Tjej79

  För när vi väl anmäler händer ingenting.
  De som sysslar med detta, kvinnor som män. Inget att göra åt i dessa tider med tanke på alla sociala medier som finns. Det är bara att ignorera, finns inget annat sätt då det förmodligen handlar om att få uppmärksamhet och det blir bara värre att ge ett svar till personen.

 6. Romantisk-tjej

  Jag har aldrig fått någon dickpic vad jag kan minnas, men jag minns med fasa att man blev uppringd med en stönare i luren som hade dolt nummer…men det var längesedan. Att lämna ut numret för att jag hade något att sälja medförde ofta att jag fick konstiga karlar på halsen, det var väldigt jobbigt. Man ska väl kunna lägga ut ett telefonnummer för att sälja en pryl utan att vara rädd?

  Samma sak om jag skulle köpa något. Då tog jag med mig en kompis eftersom det hänt att jag blivit trakasserad vid sådana tillfällen. Om jag ska köpa en möbel måste jag ju åka till någons bostad.

  En kille behöver ju inte bli rädd, mina bröder har fritt kunnat göra det de vill utan att bli trakasserade eller telefonterroriserade för att deras nummer syns någonstans.

  Det är hisnande att det faktiskt är så stor skillnad i säkerhet beroende på vilket kön man är född med. Även i Sverige.

  Blottare var jag med om redan som 10-åring då grannens töntiga tonårsson stod på altanen och runkade en dag när jag gick förbi. Det var tydligt att han ville att de skulle synas då han vänt sig utåt mot gångvägen.

  Jag har varit med om att en man som satt mittemot mig på tunnelbanan tog fram den. Jag blev helt ställd och tittade bort. Så här efteråt förstår jag inte varför jag inte gick därifrån.

  När jag bodde i min första lägenhet satt det en man i tvättstugan naken (på min tvätt-tid) och höll på för fullt när jag skulle hämta min tvätt. Det var långt nere i en källare och ingen skulle höra mig vilket gjorde det ännu obehagligare. Jag var livrädd och toksprang till hissen och hämtade inte tvätten förrän nästa dag. Gissa om jag tvättade om allt…

  • tjej79

   Jag har också varit med om en blottare! När jag var kanske runt 12år så, var jag ute på stan med min mormor och en blottare hoppade fram. Men, min mormor gav svar på tal haha
   -Var det allt du hade att visa, sa hon med en bestämd röst.
   Han blev så snopen och sprang därifrån

   Nä, vad äckligt, sitta där i tvättstugan på någon annans tvättid..vette tusan om jag ens hade tvättat där i fortsättningen. Jag hade också rusat därifrån.

 7. Gwenbot

  En form av det är helt enkelt en sexuell parafili – Man är en form av en exhibitionist som utan hänsyn till andra går igång på att blotta sig för främlingar.

  Jag har råkat ut för både dickpics och camrunkare, men vet också att normalt funtade människor inte tar sig för med sådant, och skulle skämmas av blotta tanken.

 8. Peter

  Vad tjejer förnekar är att här även är tjejprofiler som är ren uppvisning av fysiska attribut. Det är liksom inte riktigt så att detta bara är något killar håller på med.

  Sen blir jag som kille dömd och ratad titt som tätt för vad andra killar gör. Skriver man till någon är man den potentiella narkomaner, mördare och våldtäcktsmannen i en person.

  Man är inte killen som söker en flickvän…

  Det hade varit mycket bättre om det var tjejerna som fick introducera kontakt. Jag tror att blottning på nätet är ändå rätt ovanligt.

  • ViraStina

   Vad är ditt förslag till att kvinnor ska kunna bli mindre misstänksamma och oroliga att råka ut för dårar? Har du någon idé om hur vi ska skilja farliga män från ofarliga?

   Det verkar ju onekligen ligga även i ert intresse att vi gör det, av kommentarerna här att döma. Att vi initierar kontakten löser inte problemet, eftersom våldsamma män sällan skriver ut det i sin profil. Ska vi behöva ta fler risker, så att ofarliga killar slipper känna sig kränkta?

   Visserligen har de flesta av oss känt många gånger att vi tog en risk, att vi utmanade ödet i en viss situation, och så har vi dragit en lättnadens suck att det gick bra den gången. Men är det helt enkelt en känsla som vi får acceptera, eftersom vi är kvinnor?

   Eller är det rimligare att ni tar hänsyn till vår oro?

   Hur försiktig skulle du vilja att din tonårsdotter var om hon började nätdejta? Jag har en – och jag försäkrar att det inte är lätt att ge henne den där perfekta kombinationen av sunt förnuft, tillit och vaksamhet som är nödvändig. Hon är redan van vid sexförfrågningar och dickpics från främlingar runt hela världen. Så nej – det är inte ovanligt. Det är vardag.

   Jag funderar ofta på hur det påverkar hennes manssyn.

  • Peter

   Jo, då hade den familjeorienterade killen som du säger har så lätt att träffa någon förmodligen räddat henne från den här sidan utan att sumpa chansen genom dumheter på bild eller i text.

   Alltså när det väl blev hans tur. Här sitter nämligen tre killar för varje tjej inloggad. Skulle det varit omvänt skulle jag betrakta det som omöjligt att misslyckas.

  • tjej79

   Fast även den familjeorienterade personen eller den som beskriver att han vill ha en seriös relation och t om har detta i sin profil visar sig vara tvärtom..kan du förklara det?! Där blir jag faktiskt lite förvånad.

   Men, ja du har rätt! Har man som kvinna blivit utsatt x antal ggr för mkt så, blir det lätt att man dömer när man inte borde göra det. Men, det beror oftast på vad som skrivits för har en person en riktigt seriös text med innehåll. Så, blir jag faktiskt uppriktigt sagt förvånad när det sedan skrivs -vill ha en vild kvinna där det är rock´n roll i sängen som andra mail..han gick från semesterplaner till det ämnet pang på. När jag sedan bemötte det fick jag helt plötsligt att nä, han var inte intresserad av något seriöst egentligen….och visst han klickade på min profil och kanske bara såg nä, henne ska jag ha sex med och nästa kanske han tänker den vill jag inleda med något..inte fasen vet jag hur han tänkte men, om en person lägger ner tid på sin profil varför ens ge intryck att man söker kärlek för det nämndes givetvis med.
   Och här kommer tvisten för jag vill inte skaffa familj! För automatiskt för att man INTE vill detta så, ses man som enbart som någon man vill ha sex med. Min erfarenhet so far av nätet.

   Men, jag övar på detta varje gång att möta personen för den som han är utan med mina erfarenheter i bagaget..,men, jag har också kommit fram till att nätdejting verkar inte passa mig heller.

   Jaag är dessutom en barnlös medelålders person 😉 som RT beskrev vilka svårigheter som uppkommer med det haha.

  • Romantisk-tjej

   Tjej79:
   Ja då kanske det är en av förklaringarna varför jag fick så många oseriösa förfrågningar. Jag fyllde i att jag inte har eller vill ha barn. Men hela presentationen osade om att jag var seriös. Men den orkade de inte läsa..

   Så det är säkert som du säger; medelålders som inte har och vill ha barn vill tydligen inte ha en seriös och varaktig relation…

  • ViraStina

   Peter:
   Så du menar att lösningen är att tjejer går in i relationer med seriösa, normala killar..? Att det skulle innebära någon sorts skydd?

   Det svarar ju fortfarande inte på frågan hur jag som kvinna ska kunna veta vilken kille som är vettig, seriös och ofarlig. Det är nämligen väldigt sällsynt att män trumpetar ut att de har en dålig kvinnosyn och är potentiellt farliga. De brukar som bekant visa helt andra sidor i början.

   Och det svarar heller inte på frågan hur kvinnan ska kunna känna sig trygg vid alla de tillfällen när hon inte har mannen med sig vid sin sida. Vi kvinnor gillar nämligen att röra oss fritt i samhället utan manlig eskort ibland. Och gränslösa, våldsamma män brukar inte ta någon nämnvärd hänsyn till ifall tjejen är upptagen eller inte, som du säkert vet.

  • Peter

   Virastina, hur just du ska känna dig trygg kan inte jag svara på. Ingen kan, samma oavsett vad tjejen kallar sig för. Förmodligen kan hon det inte själv heller.

   Lika troligt som man stöter på blottare stöter man ihop med snarkaren, allergikeren, bokstavskombinationen som är knäpp, dygnet runt arbetare eller vad som helst.

   Mitt goda råd är att träffas så snabbt som möjligt. Bilda sig egen mening i stället för att låta de förutfattade meningarna styra.

   Senast idag hamnade jag på en tjejprofil som inledde sin presentation med att hon inte söker seriöst… Godkänt av hp…

   Här sitter tre killar inloggade för varje tjej. Låt tjejerna vara den som tar kontakt för allting sker ändå efter hennes taktpinnen.

   Kom sen inte med pratet att killar är svåra att få ut. Medan ni sitter och pratar med den ni har godkänt skriver flera stycken som ni bara ignorerar. Därför borde mejlen ligga kortare tid eller möjligheten att starta en ny tråd finnas.

  • ViraStina

   Men nu var ju min fundering just kring dilemmat att kvinnor är rädda att råka illa ut, medan ni män ogillar att bli betraktade som potentiellt farliga.

   Jag har inte heller någon lösning. Jag vet bara att jag tar mer hänsyn till min egen och min dotters säkerhet, än till främmande mäns olust över att inte automatiskt bli sedda som pålitliga.

   Och återigen – det är busenkelt att hitta män att chatta med. Men nästan omöjligt att hitta någon som vill ses på riktigt. Just den grejen slutade aldrig förvåna mig när jag var medlem. Varför vill de så gärna skriva, när de ändå inte vill träffas?

  • Peter

   Det är ju det första man reder ut om hon vill träffas. Svamlar hon om att lära känna varandra genom mejl lär det förr eller senare komma något som omöjliggör träff så då är det bara att skita i henne.

  • tjej79

   Fast en fråga här Peter! Ingen negativ fråga här…
   Så, det du menar är att en kvinna ska ta kontakt med en man först för att hon håller ändå i taktpinnen och godkänner mannen enligt dig.

   Vad är det som säger att mannen bör bli intresserad av just den kvinnan? Har inte han lika mycket att tycka i den frågan? Annars blir det väldigt märkligt för mig!

   Oavsett vem som väljer att ta kontakt först så, har väl båda lika mycket rätt att tycka något om det eller? Föredrar inte du ömsesidigt intresse?

  • Crazy8000

   Om inte personen är extremt klantig kan man inte märka de dåliga egenskaperna hos någon via media, inte ens på ett par träffar, sådant kommer när de tror de har dig där de vill.

   Narkomaner är lite knepigare om någon kommer bli.

   Lär er att gå på magkänsla vid träff. Ingen magkänsla kan bli positiv efter ett tag. dålig brukar skvallra om något.
   Hänga via media för att få magkänsla är bara naivt att sträva efter. men vill ni leva ett liv via media är det perfekt.

  • Peter

   Tjej79,förstår du inte det? I den bästa av världar på hp tar tjejer emot brev från tre killar. Två blir avvisade. Det kanske inte är så konstigt om någon av de skickar något taskigt när de har blivit avvisade sju gånger på raken.

   Hade tjejerna tagit kontakt hade killen känt sig utvald.

  • ViraStina

   Peter:
   Nej, så funkar det absolut inte. Vissa män skulle kanske känna sig utvalda. Du skulle kanske göra det. Om rätt kvinna tog kontakt, vill säga.

   Annars skulle du kanske börja klaga som andra män gör – att kvinnorna som tar kontakt är för gamla, för fula, har barn sen tidigare, bor för långt bort eller något annat som gör att du tycker att hon är fel.

   Och många män tror att ett kvinnligt initiativ betyder att det är fritt fram. Vi kvinnor har fortfarande ingen detektor som avslöjar vilken kille som är pålitlig eller inte. Vi är tvungna att lita till vårt eget omdöme, samt turen.

  • Peter

   Den känningen har inte vi killar heller. Det är inte värst många tjejer som är seriösa här och de hade nog snabbt schappat över till tinder.

   Men där är en viktig skillnad. Killar har X antal tjejer att skriva till. Tjejerna här 3X att skriva till. Vid varje givet ögonblick. Förutom fredag och lördag för då har de fler…

  • MISS Z

   Peter!

   “Vad tjejer förnekar är att här även är tjejprofiler som är ren uppvisning av fysiska attribut. Det är liksom inte riktigt så att detta bara är något killar håller på med.”

   Hur menar du med ren uppvisning av fysiska attribut? Sitt ansikte? Håret? Som tjej i ett västerländskt land ska man väl ha rätten att få klä sig precis som man vill?

  • ViraStina

   Peter:
   Men är du rädd att bli utsatt för våld? Funderar du ofta på din egen fysiska säkerhet om du ska träffa en tjej? Meddelar du dina kompisar innan vart du ska och vem du ska träffa, ifall det händer dig något?

  • Peter

   Virastina, nä. Jag bor mellan Malmö och Lund. Det är inte ovanligt med skottlossning, handgranatskastning, biljakter och så. Men jag känner mig inte osäker. Så jag är väldigt oförstående till att tjejer kan uttrycka osäkerhet över att röra sig på offentliga platser med någon härifrån när de kanske i stället borde uttrycka rädsla för att komma i vägen för en kriminell uppgörelse.

   Miss z, utmanande klädsel, perspektiv rakt ner i tuttarna och så. Det är väl valda bilder.

  • ViraStina

   Peter:
   Jag tycker inte riktigt att du ser de extra risker vi är utsatta för enbart pga att vi är kvinnor.

   Vi är inte immuna mot annat våld i samhället. Men utöver detta måste vi alltså kalkylera med att den man vi ger oss iväg för att lära känna, kan utgöra ett hot på allvar.

   Och där är ni absolut inte lika utsatta som vi.

  • MISS Z

   Peter

   “Miss z, utmanande klädsel, perspektiv rakt ner i tuttarna och så. Det är väl valda bilder.”

   Du jämställer det med att skicka dickpicks? Muslimer får skit från svenska män för att de har en snedriven kvinnosyn kopplad till religionen. 🤔

  • Peter

   Virastina, med den inställningen ska ni tjejer inte träffa någon kille. Ni ska isolera er i en bunker nere i urberget med ingång väl dold.

   Senast idag var där en annons på hp med att tjejer kan ringa gratis och killar kan ringa ett annat nummer som kostar 3.55 per minut. Gissa vad där var för bild till den annonsen.

   Det är bara utåt hp har moraliskt god profil. Egentligen handlar det bara om att kräma ut max kronor av att folk sitter här.

  • ViraStina

   Peter:
   Och om en tjej tar den där risken och råkar ut för något – då är du kanske en av de som ifrågasätter hur hon kunde vara så dum/naiv/godtrogen..?

   Jag har lärt mig sedan länge att många män anser att kvinnor inte ska ta risker, samtidigt som vi inte får misstänka oskyldiga män för att vara farliga. Vi ska helt enkelt bara veta vem vi kan lita på eller inte.

   Det är minsann inte lite ni begär av vår bedömningsförmåga.

  • MISS Z

   Peter!

   Du vet väl att en del av annonserna är baserade på såna sidor du själv besökt tidigare? Har du besökt exempelvis Clas Ohlsson eller ikea väldigt mycket så är annonserna/reklamen i som kommer upp samma somnde sidorna du besökt. Oftast kommer bilder upp på de varor du kollat på etc…

 9. Jacob

  Jag har skickat dicpic en gång på begäran av motparten! Men var inte riktigt min grej. Där emot dom som gör det tror jag att det är inte upphetsningen dom söker utan mer spänningen att invänta ett svar en reaktion.

  Citerar ur meningen “Män som skickar oönskade bilder på sina kroppar gör sig så klart skyldiga till exakt samma beteende som blottare i verkliga livet.”
  Vet inte riktigt hur du menar här! Tänker du på folk som skickar bild på privata delarna eller helkroppsbild som du lika bra kunnat se på stranden?
  Skillnaden är stor mellan helkroppsbilder och blottare och är inte samma sak. Den ena söker uppmärksamhet och bekräftelse. Den andra söker spänningen och det är lite tabu.

 10. Nadine

  Jag fick ett helt sjukt mejl av en kille jag trodde normal,,,han var jätte gullig o snäll. Men helt plötsligt berättade vad han hade för dröm på natten. Det var som en våldtäkt o dic pic fast i skrift,,,,helt sjukt. Han beskrev vad jag gjorde med honom o vad han gjorde m mig,,😲det sjukaste var att han trodde att jag skulle gå igång på det o fortsätta mejla, hur dum får man va???jag blev äcklad in i märgen 😖😠😵jag skrev att det nog var bäst att han höll sina drömmar själv om han vill ha en date. Han fattade inget ?!?..hur är killar funtade egentligen,,,?? Helt porrskadade !😣🙁😝ingen romans precis!

  • tjej79

   Får jag tillägga? Man får som svar för även jag har fått/får såna mail. Att supporten ber en att blockera personen och personen får en varning. Ibland har jag sett senare att personen blivit avstängd..men, då har förmodligen personen skrivit till flera med samma innehåll..men, det är väldigt sällsynt att det går så långt. Det är värre med andra sidor där man verkligen inte kan värja sig för den typen av bilder.

   Det senaste jag fick var en man som vill smiska mig och skrev rätt detaljerat här på hp…när jag öppnade mailet såg jag att personen redan hade blivit avstängd. Det lyste med röd text haha.

   Jag tänker mer personer i livet som man tror är vettiga plötsligt börjar med det beteende. Så, jag tror ju inte heller detta alltid är udda personer. Det kan vara vem som helst…spänning och uppmärksamhet..dagens sätt för personer att skicka en selfie på, tagen lite längre ner.

   Jag sålde en soffa en gång i tiden på dagtid. Mannen kom tillbaka klockan 0:00 på natten, kastade sten på mitt fönster, smsade grova saker, ringde…väldigt obehagligt! Sedan dess har jag inte vågat sälja något och jag inser ju att det är sjukt att tänka så.

  • Nadine

   Jag anmälde men det framgick inte sorry. Men jag har nog varit för snäll ofta o bara blockat,,,ibland poppar killens kompis upp o fortsätter tracka,,,en del blir urförbannade om man anmäler blockar,,,då pausar man själv kan jag berätta😣😤en kompis till mig som blokade en person fick personliga hot. Han hade kollat vart hon bodde, hur läskigt är inte det? ??😱😳👹

  • Nadine

   Hon tror att han sökt henne på någon av bilderna. Och hittat henne på Facebook o därifrån tagit redan på person uppgifter, vart hon bor,,,

  • Romantisk-tjej

   Tjej79,

   Ja då har du varit med om liknande som jag varit med om. Att sälja en soffa i en annons kan vara farligt om man är tjej.

   Det är bedrövligt att man ska behöva skriva in en killes telefonnummer i annonsen och låta en killkompis låtsas bo/öppna dörren på adressen där den hämtas…Annars kan man råka ut för hot och trakasserier.

  • Elle_

   För det första: många anmäler. Var får du din uppgift om passiviteten ifrån? Däremot anmäler inte tillräckligt många. Det finns många orsaker. Hela min uppväxt har jag fått lära mig att det bara är att ignorera sådant beteende. Allt de vill ha är uppmärksamhet. Dessutom är det mer eller mindre vardag. Liknande händelser sker dagligen och stundligen på nätet och på stan. (Då menar jag inte att jag drabbas varje dag men att kvinnor drabbas såpass ofta att man vet att det sker hela tiden.) Man har lärt sig att leva med det. Först för ett par år sedan, via sociala media, fick jag veta att det är olagligt och att det går att anmäla.
   Nu till nästa faktum: alla utredningar läggs ner. Polisen har inte tid. Det hör och läser och erfar man hela tiden. Vänner till mig har dessutom fått ett nedlåtande bemötande hos polisen när de anmält. Det tar tid och energi att anmäla, och vet man att det ändå inte leder någonstans känns det hyfsat enkelt att välja att inte låta gränslösa män stjäla ännu mer av ens livskraft än de redan gör…

 11. george

  Ni får göra som en dam Robert Gustavsson spelade.

  -Får du snoppbilder?

  -Jajamen, ja lägger bilderna i en särskild mapp som jag sen kan kolla på…

  Blottandet har ja också råkat utför. Tjejer som visat tuttarna mm Men igen säger nåt om det. Det är minst lika olagligt som när män visar kön. Där skiljer sig lagen mellan könen. För när en man blottar sig, ja då djävlar brakar helvetet löst. Å kvinnor kommer undan.

  • Inqvist

   Jag tror att det finns en stor skillnad i om en kvinna skulle skicka en vaginabild, eller bild på brösten, jämfört med om en man skickar en dickpic. Det har aldrig hänt mig att någon kvinna gjort detta, men jag skulle nog inte uppfatta det med något annat än en stor förvåning, och jag skulle avstå från fler kontakter.
   Men jag kan väl förstå att kvinnor kan bli upprörda och äcklade av dickpics. I det fallet är min förvåning stor endast ifråga om kvinnors oförmåga att anmäla dessa pellejönsar till supporten.

  • ViraStina

   George:

   Och ändå är det inte samma sak, för män känner sig sällan hotade av kvinnor. Ni kanske känner er äcklade eller kränkta – precis som vi också gör – men sällan hotade. Ni går sällan runt och är rädda att bli våldtagna eller mördade av kvinnor.

   Ni skräms inte särskilt mycket av tanken på att er tonårsson ska få tuttbilder skickade till sig Vilket aldrig har hänt min son, veterligen. Men tanken gör er inte lika förbannade som när dottern får dickpics. Ni fylls inte av skräck att någon kvinna ska söka upp sonen i verkligheten och skada honom.

   Åtminstone inte mina barns pappa. Och jag tror inte att han är särskilt unik. Han säger istället skämtsamt (som så många andra män) att det vore väl himla trevligt om någon kunde skicka lite anonyma tuttbilder till honom (alltså till honom själv, inte till vår son)! Vem skulle säga nej till det, liksom?

   Men jag försäkrar att för många kvinnor är det inte det minsta skämtsamt att få bilder av det slaget. Det är snarast ett hot om reellt våld. Och just den grejen tror jag inte att män riktigt kan begripa. Ni kan skämta om det, därför att för er är det inget inbyggt hot. Är det någon ni tycker är äcklig, kan ni vifta bort det på ett helt annat sätt.

  • george

   Virastina

   Det handlade inte om vem som blir hotad eller ej. Nör en tjej visar behagen så viftas det oftas bort. Men när en man visar sina obehag så blir det liv i luckan. Det är det jag menar att en kvinna kommet lindrigare undan än män. Satt nere vid ån förra året o läste. Efter en stund kom det en båt med tre tjejer i. En tjej skrek till mig, – Här får du se nåt bättre än din bok. Sen visa hon tuttarna. Hade en man gjort detsamma å visat obehagen då hade det blivit liv i luckan. Hon kom lindrigt undan.

  • Elle_

   George: Men bara för att du inte tycker att det ska handla om att känna sig hotad, försvinner inte det faktum att en man som oombedd kör upp sitt kön i ansiktet på en kvinna – rent konkret eller med en bild – skrämmer en kvinna, medan en kvinna som blottar sina bröst för en man inte utgör något hot. Därav de olika reaktionerna. Eftersom vi kvinnor sedan barnsben behövt lära oss att vara försiktiga och dessutom erfarit att män inte respekterar våra gränser eller vår vilja gång efter annan, kan vi sällan känna oss helt trygga. Vi vet att vår kropp är ett villebråd. Ett man som blottar sig för en kvinna ger en tydlig signal att han inte respekterar kvinnans gränser och hur ska vi veta hur många till han vill eller kommer överskrida?

  • ViraStina

   George:
   Jo, det handlar väldigt mycket om vem som känner sig hotad. Att du påstår att det inte spelar någon roll, visar att du inte kan sätta dig in i problemet från vårt perspektiv.

   Äcklade och kränkta kan naturligtvis män bli, precis som kvinnor. Det är ingen här som påstår att det är okej när kvinnor skickar oönskade snuskbilder. Där sparkar du in öppna dörrar.

   Men jag påstår att det problemet är mindre än det omvända. Dels i omfattning. Det är helt enkelt inte lika vanligt att kvinnor gör så. Och dels för att män inte känner sig personligt hotade och utsatta på samma sätt.

   Det märks ju t ex av det du själv skriver att du inte är ett dugg rädd för de kvinnliga närmandena. Du känner dig inte hotad. Bara irriterad.

  • Inqvist

   Det har aldrig hänt mig att någon kvinna skickat mig över-intima bilder, och hade detta någon gång hänt så hade det självklart inneburit en astronomisk skillnad för mig, jämfört med om jag vore tjej, och någon man skickat mig dickpics.
   Om en kvinna gjort så hade det bara gett mig en stor förvånad överraskning, och ett intryck att hon var desperat efter sex på ett sjukligt sätt.
   När män gör så mot kvinnor är det ännu mer sjukligt, sannolikt någon slags härskarmentalitet. Men om kvinnorna verkligen gjorde något åt detta, ANMÄLDE dessa män, skulle situationen sannolikt bli ytterligt genant för männen och ge dem en läxa.
   När kvinnor skriver skämtsamma svar, som “inte visste jag att de kunde vara så SMÅ” så ger det nog inte någon egentlig effekt annat än att mannen ifråga får bekräftelse om att kvinnan sett bilden och besvärats av den.
   Det enda som hjälper är att peka ut dessa män till supporten så att de kastas ut ur medlemskapet. Det bör också innebära en genant situation för männen som gjort detta. Men kvinnorna verkar ha miljoner skäl för att skona dessa män från att bli utkastade.
   Är det möjligen så att kvinnorna gillar att enbart oja sig över situationen inför oss andra, men i själva verket inom sig gillar den? Varför finns denna 100-procentiga passivitet från de utsatta kvinnorna?

  • Elle_

   Tror att jag postade detta i fel tråd så jag gör ett nytt försök.
   INQ: För det första: många anmäler. Var får du din uppgift om passiviteten ifrån? Däremot anmäler inte tillräckligt många. Det finns många orsaker. Hela min uppväxt har jag fått lära mig att det bara är att ignorera sådant beteende. Allt de vill ha är uppmärksamhet. Dessutom är det mer eller mindre vardag. Liknande händelser sker dagligen och stundligen på nätet och på stan. (Då menar jag inte att jag drabbas varje dag men att kvinnor drabbas såpass ofta att man vet att det sker hela tiden.) Man har lärt sig att leva med det. Först för ett par år sedan, via sociala media, fick jag veta att det är olagligt och att det går att anmäla.
   Nu till nästa faktum: alla utredningar läggs ner. Polisen har inte tid. Det hör och läser och erfar man hela tiden. Vänner till mig har dessutom fått ett nedlåtande bemötande hos polisen när de anmält. Det tar tid och energi att anmäla, och vet man att det ändå inte leder någonstans känns det hyfsat enkelt att välja att inte låta gränslösa män stjäla ännu mer av ens livskraft än de redan gör…

  • Romantisk-tjej

   Inqvist:

   Hur tänkte du nu? Jag är övertygad om att de flesta anmäler men det betyder ju inte att det upphör. Det kommer nya hela tiden. Jag har vänner som berättat att de även får dickpics skickade över andra kanaler än dejtingsidor.

   Och precis Nadine skrev i ett inlägg så fortsätter vännerna (till den “kränkta” killen som blev anmäld) med trakasserierna. Många har dessutom flera nick på en dejtingsida, och då återkommer de med hotfull attityd i ett annat alias i fall man säger nej eller blockerar det första.

   Jag har rensade bort många som saknade bild, presentation eller fakta. Jag hade inte ens kontakt med vederbörande men ändå skrev de kränkande saker till mig. Det var mycket obehagligt.

   Om du tror att det bara är att anmäla så blir man av med alla trakasserier, ja då har du kanske inte sett vidden av problemet.

  • george

   Vs

   jag pratar inte om hotbild utan hur lagen behandlar manliga blottare eller kvinnliga blottare. Kvinnor kommer lindrigare undan. Vad tror du händer om jag polisanmäler en kvinna som visat behagen? Ingenting! Möjligen skrattar dom på polisen ut mig. Å säger att det inte är så farligt. Vad tror du händer om du polisanmäler en man som visat kön? En hel del skulle jag tro. Där av skillnaden i lagen mellan könen.

  • ViraStina

   George:
   Nej. Det händer ingenting. Det är inte så att polisen drar igång värsta utredningen. Inte ens om det är hot inblandade.

   Det är såna ärenden som blir nedlagda innan de ens startat. Det är i princip riskfritt att trakassera folk med nakenbilder.

   Det händer oftast ingenting när kvinnor anmäler våldtäkt heller, dessvärre.

  • Crazy8000

   Ord mot ord utan bevis på gärning funkar inte så bra i rätten nu för tiden som det gjorde för 20 år sen, de flesta glömmer att gå till läkare direkt efter händelsen och sedan tas det många gånger som den förövade ångrade sig efteråt, som har varit en vanlig företeelse. Då drabbas de som inte ville från första början. Sedan går de efter din handling inte vad du tycker.

  • Elle_

   Det är dessutom skevt att jämföra blottade bröst med blottad erigerad lem. Män går ju barbröstade hela tiden och straffas inte för det? Och bröst kan inte göra någon illa…

 12. Peter

  Nu reagerar jag lite här. Den sortens bilder skulle ju knappt bli godkända. Här är en hel del bilder hos tjejer, långt ifrån vanligt men det förekommer, där kjolen är ovanför höften, urringningen nedanför naveln, perspektivet rakt ner i brösten… Varför godkänner hp det från tjejer? Samma med presentationer där det mer eller mindre, då ibland, är rena sexkontakter som söks. Hur kan hp godkänna det när det sen gnälls över att killar just gör samma?

  Vill hp framstå som seriöst får det liksom vara åt båda håll.

  • tjej79

   Nej, den typen av bilder godkänns inte av hp när det gäller män. Jag har adlrig råkat ut för det. Utan jag pratade om texter som en del män kan skriva.

   Det är andra sidor på nätet där detta förekommer med den typen av bilder.

   Det enda jag sett som godkänns av hp när det gäller män är att de står avklädda i boxers eller bara halva kroppen som visas..men, det är ju samma som med kvinnor med urring etc som med godkänns.

   Men, instämmer det får vara samma åt bägge håll.

   Själva mailen som skickas kan ju inte hp styra över.

  • Romantisk-tjej

   Jag vet inte vad som brukar laddas upp i i albumet för privata bilder. Men jag fick snart klart för mig att privata bilder är lika med lättklädda foton.

   Jag brukade lägga in lite närbilder där, men det var aldrig tillräckligt. Många killar blev väldigt besvikna när jag öppnade de privata bilderna för dem.

   Kommentarerna kunde låta ungefär så här: “Fina bilder, men varför så påklädd (glad smiley), “Tack, men har du inga helkroppsbilder”, “ursäkta att jag frågar, men varför har du just de bilderna privata, de är ju inte så intima”…

   Så…om ni träffat på tjejer som visar tuttbilder så kan det nog vara att killar ofta inte nöjer sig med mindre…

   Jag lät mig inte övertalas, men en yngre/mer osäker tjej hade säkert gått med på det för att inte verka pryd eller löjlig.

  • Gwenbot

   PETER: En del killar har ju dock bilder på sig själva i badbrallor och bar överkropp, och det är helt okej, inte stötande. Likaså har kanske en del kvinnor bilder på sig i bikini, också ej stötande.

   Att likställa det med att skicka oönskade bilder på sitt könsorgan till främlingar (oavsett kön) är helt orimligt

   Sedan kan ju HP knappast hindra personer från att ha till synes trevliga konversationer där en part sedan skickar en länk som leder till ett album med dickpics. Likaså är det många som, när de hittat någon de gillar kontakten med, byter forum för kontakten till t.ex. Skype, Kik, Snap ect. där ingen kontrollerar innehållet.

 13. Eros

  Jag tror män skickar såna brev dom själva vill få och visar såna bilder dom själva vill se av en kvinna.

  Dom tror på fullt allvar att kvinnor går igång på såna bilder och vulgär text för att dom själva hade gått igång om en kvinna skickat motsvarande.

 14. Johan

  Tror felet från första början är att den här diskussionen spårat ur och har fel grundattityd särskilt när den pekar enbart åt ett håll, just därför är den inte värd att diskuteras däremot dissikeras för vad den vill säga. Det blir inte bättre..så just cut the crap.

  • Elle_

   Vad du tycker om diskussionenmär ju bara en enda åsikt dock. Varför vill du att alla andra ska rätta sig efter den? Tycker du att vi helst bör vända bort blicken för detta beteende, eller hitta på ett sätt att beskylla andra än män för vad män hittar på?

 15. Itzack

  En fråga är ju om det faktiskt finns män som får utdelning på detta beteende?!! Kan det vara en anledning till att det skickas manliga könsorgan i överflöd till kvinnor? Telefonförsäljarens retorik går ju ut på att ringa så många som möjligt…ju fler nej desto närmare kommer ett ja? Förkastligt beteende (både dick pics & telefonförsäljning) men kan det finnas en sanning i att det förekommer för att det faktiskt finns kvinnor som på något sätt nappar??

  • Nadine

   Dom nappar nog oftare om killen är normal,,, tro mig,,,dom flesta tjejer vill ha en normal o sund kille. Inte någon som först skickar snoppen innan dom känner varann,,, 🙈Sjukt kontraproduktivt . Då finns det massor av andra saker som ökar chanserna till dates,,,använd fantasin o huvudet är bättre🙏😋✍💌 till att börja med,,,,👯💑

  • Itzack

   Nadine: Jag håller med dig helt och hållet…sällar mig själv till de du kallar normal och har inte mycket över till män som använder metodiken blogginlägget handlar om. Min tanke kring ämnet handlade mer om att det tyvärr verkar finnas viss, om än liten, efterfrågan som göder detta beteende?!! Personligen har jag valt gentlemannamässiga metoder de senaste 10 åren som singel och tänker fortsätta med det till dagen jag träffar någon att leva med…

  • Elle_

   Efterfrågan finns inte. Det handlar om makt. Mannen vill visa att han inte respekterar kvinnans gränser och blir tänd av att veta att hon kommer att se bilden oavsett vad hon vill.

  • Itzack

   Elle: Det är sjukt att det finns människor som utövar makt genom ett sådant fenomen…och som dessutom går igång på det… Frågan är då vad vi kan göra för att få bort skiten?!! Känns ju som att anmälningar inte leder nån vart =(

  • Hasse

   Sluta häng på sådana sajter där dräggen är då. Förmodligen tycker ni att de i början är häftiga och coola, sen när de beter sig om svin blir ni förvånade hahaha ja ni frumtimmer är bra hopplösa.

  • John G

   ItZack:

   Jag tycker du ställer en väldigt intressant fråga.

   Påminner om en av lillasyrrans klasskompisar när hon pluggade på universitetet i Luleå. Det var en kille som kapade bort Allt överflödigt snack när han var på krogen. Han gick helt enkelt fram till tjejer som var tilltalande och ställde utan omsvep frågan: “Vill du knu–a?”

   Och som lillasyrran beskrev det, visst, den här killen blev idiotförklarade, han fick örfilar, han fick drinkar kastade på sig, han blev utskälld. Men, han gick ändå hem med en tjej Varje gång.

   Vilket var tillräcklig drivkraft och utdelning för att han skulle orka fortsätta bli idiotförklarad och få drinkar kastade på sig gång på gång, på gång.

   Nu vet jag ingenting om hur stor utdelning killar har som skickar dicpics?
   Men kanske är efterfrågan ändå tillräckligt stor för att de skall orka med alla bakslag?

   Sedan är jag nyfiken på en annan sak.
   Någonting som ingen av oss dock kommer att kunna svara på 🙂

   Hur kommer det att se ut om 100 år?

   Kommer blottande då att vara en erkänd sexualitet som den tidens människor måste acceptera och ta hänsyn till?

  • ViraStina

   Hasse:
   Så du tror att det finns vissa sidor för drägg och vissa för trevliga personer? Och så envisas kvinnor med att gå in på dräggsidorna? Ja, det var en spännande analys!

  • Hasse

   VS: Det är din tolkning. Ingen på happy har fått dicpics då det är tekniskt omöjligt, sen att ni ger ut er mailadress för att istället träffas irl är bara ert eget fel. Naiv är ordet för dagen.

  • Itzack

   JohnG: “Rakt på sak” verkar ju funka för de som enbart är ute efter att ligga och även om det kan upplevas stötande med dessa inviter är det nog svårt att göra något åt det… Dina tankar om hur samhället, och scenen för tvåsamhet, kommer att se ut är ju svårt att sia om men det känns som att en del av befolkningen sitter på så mycket bitterhet mot motsatta könet att allt går ut på att komma fram till svaret om vem som har rätt och vem som har fel. Det är dags att svälja bitterheten och sluta tycka synd om sig själv och behandla varandra med lite respekt – tror det är lättare att hitta rätt om vi slutar leta fel på alla andra än oss själva. För kommande generationer hoppas jag verkligen inte att det blir legitimt att leva ut sina blottardrömmar i offentligheten…

  • Elle_

   Herregud Hasse, dumt att glra dig dummare än du är ju? FYI så är det inget fel på mitt IQ, jag skulle kunna bli mer precis men det vore skrytsamt så vi lämnar det därhän. För det första: även småtjejer råkar ut för dickpicks. Men du tycker att vi ska sluta gnälla på blottarmännen och lägga ansvaret på flickorna istället?
   För det andra: Jag har fått dickpics när jag spelat Alfapet och Wordfeud, helt utan inledande dialog. Jag borde inte vara så korkad att jag tror att jag som kvinna ska kunna spela ordspel med främlingar? Jag hade inte ens någon bild och mitt alias var ett namn på en ört som slutar med a så det lät kvinnligt. Naivt av mig?
   Vet du, din attityd gör inte direkt att jag känner mig mer trygg med män, jag kommer inte ge fler män en chans och jag kommer inte ha mer överseende med män. Minnisstönksamhet växer för varje sådan här dialog. Det blir alldeles uppenbart att ni är överallt, ni som tycker att kvinnor måste vakta varje steg och hålla sig gömda/instängda och rygga för varje ny kontakt, för blir vi ofredade är det alltid vårt eget fel. Faktum är att vi helst inte ens ska tala om att vi blir det. Det ser vi ju också exempel på här ovan. Det här är bara onödigt att diskutera eftersom männen alltid blir utmålade som förövare… Sjukt dålig stil faktiskt. Kan vi inte snacka om hur kräsna, ytliga och dumma kvinnor är istället, som inte fattar vilka kap de kvinnoföraktande männen i kommentarsfälten här är?

  • Romantisk-tjej

   Det normala förfarandet är att lämna ut sitt nummer eller mailadress efter en intensiv kontakt på HP. Det är svårt att maila på en dejtingsida, formatet är inte det bästa. För det andra: om man setts är det inga garantier för att den personen inte ska skicka dickpics.

   När jag var på HP och andra dejtingsajter använde jag min reservtelefon med kontantkort. Då ansågs jag skum för att jag tydligen måste ha något att dölja, då numret var oregistrerat.

   Jag ville inte ge ut fullständigt namn och adress. Det var tillräckligt för att man skulle ses som märklig. Utan uppgifter kan man inte hitta någon på nätet. Och då blev det kalla handen. För de flesta kilar vill kolla upp tjejen först på sociala medier.

   Eftersom jag var så anonym sträckte jag ut handen på andra sätt. Till exempel pratade jag gärna på telefon före en träff men få killar ville det. Alltså inte ens när de kunde ringa mig (och knappa in dolt nummer) gick de med på det.

  • Hasse

   Elle, så trött på ert gnäll. Ni får väl ta hand om er bäst ni vill. Jämlikhet kallas det. Du får väl engagera dig i någon kvinnogrupp. Jag bryr mig inte det minsta om ni får skit på sociala medier eller annat trams. Dags att bli vuxen, eller?

  • ViraStina

   Jag vet att du inte har några problem med intelligensen, Hasse, så det där inlägget tolkar jag som ett försök att provocera.

   Jag pratar inte om HP. Min dotter finns inte på HP. Hon har de vanliga sociala medier som ungdomar använder.

   Det vore ju riktigt uthärdligt om man levde i en värld där snuskbilder endast kunde dyka upp från män som man redan har kontakt med från en dejtingsida. Då skulle det ju innebära en viss koll i alla fall. Men riktigt så ser det ju inte ut.

   Det verkar vara svårt för er killar att begripa den här utsattheten, märker jag. Ni vill bagatellisera det, eller försöka tala om för oss att om vi bara ändrar beteende (undviker vissa sajter, väljer rätt killar, ser till att skaffa ett förhållande…) så slipper vi antastas av män.

  • Eros

   Vi kan nog vara överens om att visa könsbilder man som kvinna är förkastligt, men det är en skillnad i övrigt… Jag känner mig inte hotad för att en kvinna visar brösten alternativt vaginan. jag kan tycka att det är osmakligt och äcklande med en vagina i närbild men jag blir inte rädd att hon ska komma och göra mig illa som är verkligheten för många kvinnor.

   Vi män har ett ansvar här hur vi beter oss och att i den mån det går, göra en kvinna trygg i kontakten med oss. Jag frågar sällan efter en kvinnas namn först, jag frågar inte efter telenummer, sms eller kik eftersom jag vet att det är där dessa bilder ofta kommer… Och kommer det till en träff så är det kvinnan jag ska träffa som bestämmer när, var och hur detta ska ske.

   Allt det där överlåter jag till kvinnan… Rätt eller fel… Men så gör jag. Givetvis kan även jag som man träffa på en potentiellt farlig kvinna men generellt så tar hon ändå den största risken i mina ögon. Kan jag med den hänsynen göra henne trygg i kontakten med mig och vid en träff så är det win-win… Jag får träffa en kvinna som intresserar mig och hon känner sig trygg att ha med mig och göra.

  • John G

   ItZack:

   Men nu är du i gång och snackar tillfälligt sex. “Om man bara vill ligga.”
   Saken är dock att en av tjejerna han gick hem med också var hans flickvän under ett par år. En annan av alla tjejer han gått hem med blev han också ihop med. Och efter vad lillasyrran har berättat var de fortfarande ihop, gifta, barn, femton år efter att de tagit examen från Luleå universitet.

   Så att den här avskalade, direkta frågan Bara duger till om man jagar tillfälligt sex, om man Bara vill ligga, det är ju helt enkelt skitsnack. För sex är ju uppenbarligen grundförutsättningen om det skall kunna bli någonting annat än bara kastrerad, fjollig vänskap mellan en kille och en tjej.

 16. Fenrisulven

  Som kille har jag också fått sexförslag från andra killar och blivit tipsad om ryska fruar från andra idioter. Inget vanligt men det händer. På internet svämmar det mest över med botar och kapade konto som kommer med sexförslag eller clickbait och cams. Instagram och tider är dock bra på att blocka sådant.
  Inget sådant på hp än, troligtvis för att den bara riktar sig till svenska marknaden, här är det bara tystnad och en tom inkorg.

 17. Andrea

  Jag har ibland undrat, om män som skickar dickpics genuint tror att kvinnor går igång på det. Att det skulle imponera på något vis.
  Det gäller , för min del, även i ett förhållande. Det spelar liksom ingen roll vad jag gillar just den kroppsdelen irl öga mot öga, jag vill och behöver ansikte med , Åtminstone vid bilder och så.

  Ansikte och bar överkropp kan uppskattas på ett helt annat vis.

  Jag har aldrig känt mig hotad av att få dicpics, utan äcklad eller någon ynka gång nästan börjat skratta åt det då den varit något pytte i storlek.

  Hursom är det fint med så många män här som verkar tycka det är obehagligt och konstigt med. Å lite förvånad att tjejer kan skicka vaginabilder så där random, trodde jag inte förekom såvida det inte var ngn catfish ifrån ngn porrsajt lr så.

 18. Crazy8000

  Varför ni gnäller om naken bilder på en sida som HP är lite komiskt när det inte går att skicka på sidan eller få upp några i på profilen. Vad som händer utanför HP har inte HP någon kontroll över eller juridisk ansvarighet för.
  Sedan att ni ens bryr er tyder på att ni ägnar intresse för just något ni påstår ni inte gör och säger det hur ni mår utan de bilderna. detta gör det ännu mer komiskt.
  Brukar ignorera sådant för egen del och låtsas som om jag aldrig har fått, frågas det vad jag tycker får de bara “Vad ska jag göra med den hade du tänkt dig”.

  Sluta vara så jävla lätt kränkta i landet av lättkränkta.

  • ViraStina

   Återigen:
   Det handlar inte om nån lättkränkthet. Det handlar om att bli rädd och känna sig hotad.
   Om du får en äcklig nakenbilder med tillhörande upplysning om vad avsändaren tänker göra med dig, samt en kommentar som tyder på att hon vet vem du är eller var du bor, kan du kanske ignorera det.

   Jag skulle inte kunna det. Och jag är ändå inte särskilt lättskrämd.

  • Crazy8000

   Vad gör det om de gör det. De flesta är bara snack. De som värkligen vill göra sådant dom skriver gör handling av det utan att skriva vad de ska göra.

   Sedan rädslan är något man själv skapar inne i skallen som är en vanföreställning av vad som verkligen händer. Väldigt vanligt hos de som låter sig formas hur andra tycker hur man ska känna.
   I klarspråk våran hjärna spelar oss ett verklighets uppfattnings spratt. Den infon dessa ger är väldigt generella för de flesta och ens hjärna är lite lat och fyller i resten som egentligen inte finns där. var man bor kan man få fram i detta land på grund av offentlighets principen. Var man jobbar lika väl som historik i livet är många korkade nog att skyltar om på Facebook helt offentligt.
   Sedan går det att antyda i en dejtingprofil om man är bra nog vad någon kan vara och bete sig genom bara bilderna, hur du beter dig via text.

   Vi människor är väldigt lika med många saker hur vi funkar och så vidare, extremt förutsägbara.

  • Crazy8000

   Många är trygghetsnarkomaner nu för tiden utan att blivit medvetna om att de skälva är det.

  • ViraStina

   Förr i världen trodde man att blottare var ofarliga. Idag anser man snarare att de kan gå allt längre och börja begå fysiska övergrepp med tiden.

   Så jag räknar mig inte som någon trygghetsnarkoman. Det är även mitt jobb att lära mina barn sunt förnuft och att vara lagom försiktiga. Jag skrämmer inte upp min dotter för en bild. Men jag skulle aldrig säga till henne att det är ofarligt heller.

  • Crazy8000

   Anse är en sak och vad som egentligen händer är en annan. Anse är mental skapelse, Väldigt få har stake att göra något av sina ord.
   Mycket snack liten verkstad.
   Har funnits sedan urminnes tider bara att moderna människan spinner alldeles för mycket på mentala skapelse särskilt känslomässiga sådana att de är och kan bli när det är väldigt ovanligt att det sker. Men vill man fö sin rädsla på nonsens go ahead, låt det inte gå ut över andra för då är du som gör dig själv till en gärningsperson och skit på samma gång.
   Beteende/attityd är smittosamt till andra Får, de drivs av att vara inom ramen att vara en i mängden, största delen av människor är det omedvetet, det handlar om överlevnads instinkt.

   Det är inte vad du säger till ett barn utan vad du gör skälv lika väl som andra runt om. Apan ser Apan gör.
   Vi alla är födda till att skälv lära och många att ta efter, det är inte säkert att barnet tar efter föräldrarna, det kan vara någon helt annan/andra. Umgås barnet med de som har förakt ofrämjande beteende och syn kan barnet ta efter.

  • Crazy8000

   Anse och tror är ungefär samma sak. Bara lek med ord, den en a visar tvivel den andre säkerhet, fortfarande antydningar. spå i framtid, lika opålitligt som väderprognos eller spårgummor. framtiden är ej konstant.

  • ViraStina

   Ok, Crazy, har du någon tonårsdotter? Hur försiktig tycker du att hon ska vara, utan att bli trygghetsnarkoman?

   Och hur öppen och tillitsfull kan hon vara, utan att bli vårdslös och dumdristig?

   Tycker du att gränserna är glasklara för henne? Är det alltid enkelt för henne att avgöra vilka av snuskhumrarna som kan viftas bort som ofarliga, och vilka som hon borde anmäla, för att de är ett reellt hot?

   I så fall kan väl du och hon lära ut den konsten till alla oss andra som råkar tycka att det är svårt.

  • catwoman

   Apropå om blottare är oförargliga eller om man har anledning att känna sig hotad, lite läsning för den som är intresserad:

   https://www.svd.se/stor-risk-att-blottare-blir-valdtaktsman
   http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/experten-varnar-blottning-leder-ofta-till-grovre-brott
   http://www.expressen.se/gt/psykologen-blottare-har-samma-grundproblem-som-valdtaktsman/
   https://www.metro.se/artikel/1-av-6-blottare-har-begått-värre-brott-xr
   http://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/blottare-kan-bli-serievåldtäktsman-om-han-inte-stoppas-1.1596744

   Nu handlar ju det här blogginlägget egentligen inte om blottare, utan om dicpics, men frågan var ju om de är jämförbara, och om man i så fall har anledning att känna sig hotad, eller om det bara är “gnäll” från de utsatta kvinnornas sida…

  • Crazy8000

   Sannoliks faktorn är jätte låg att stöta på en. Tänk dig det finns ca 1000 blottare i hela sverige, ca 166 av dem påstås att vara mer än en blottare, sannolikheten att just du stöter på en av de 166 när någon av de har sina nyck är ännu mindre, ni måste befinna er på samma ställe hen är när hen har rycken i en liten stad där det kanske bara finns 1 och just den behöver inte ens vara en av de 166. hen kanske råkar ha sitt nyck vid dålig timing där hen blir störd på något vis för att kunna göra mer än visa sig. väldigt vanligt att hen inte kan få till ett tillfälle för de flesta brukar röra sig i grupp par eller där det finns folk i rörelse hela tiden.
   Sedan letar de offer som är lätta, alltså de som ger vissa signaler med sitt beteende och kroppsspråk.
   Alltså de flesta kommer inte stöta på en sådan i hela sitt liv.

   Sedan får vi räkna med medias pådrag för att få uppmärksamhet genom att få intäkter, måla upp saker större än vad de är med antydningar som de har varit experter på med det mesta. Ibland även medvetet skriver osanningar med en liten notis på sista sidan att det var fel med den minsta texten de får ha.

  • catwoman

   CRAZY8000: OK, nu börjar vi prata sannolikhet och riskbedömning, det ligger lite närmare det jag sysslar med i mitt yrkesliv, så då kan vi börja resonera lite… 🙂

   Som du kanske känner till så fungerar det så när man gör en riskanalys av något slag att man tittar på dels sannolikheten att en viss risk ska inträffa, men även på allvarlighetsgraden, alltså vilka konsekvenserna blir om risken inträffar, sedan multiplicerar man dessa två värden för att få fram ett värde som anger hur viktigt det är att minimera just den risken. T.ex: Det är extremt liten risk att ett kärnkraftverk totalhavererar, men konsekvenserna blir förödande för många människor under lång tid. Därför är det motiverat att ilägga mycket tid och pengar för att minimera risken för härdsmälta. Risken att klädhängaren i omklädningsrummet på kärnkraftverket trillar ner är däremot betydligt större, men konsekvenserna blir å andra sidan inte lika omfattande, och det blir ganska lätta att återställa, så där kanske det inte är motiverat att lägga ner en massa tid och pengar på att minimera risken mer än nödvändigt.

   På motsvarande sätt så är en våldtäkt någonting som får katastrofala följder för den som blir utsatt, ofta med konsekvenser för resten av livet, därför är det motiverat att som kvinna göra vad man kan för att minimera risken för att bli utsatt, även om risken för att råka ut för en våldtäktsman vid varje givet tillfälle egentligen är ganska liten.

   Det den här diskussionen handlar om är ju om det finns något samband mellan en blottare/dickpic-skickare och en våldtäktsman/sexualbrottsförövare av annat slag. Vi vet redan att det är VÄLDIGT vanligt att kvinnor får dickpics skickade till sig i alla möjliga sammanhang (inte bara i dejtingsammanhang utan även annars, t.ex. i wordfeud eller på fb, snapchat osv). Detta har ju flera kvinnor vittnat om, både här i kommentarerna och på andra forum. Den springande punkten är alltså om det är motiverat att dessa kvinnor känner sig rädda och oroliga för att råka ut för något värre, t.ex. en våldtäkt, eller om den känslan, som många kvinnor här i kommentarerna uttrycker, bara är “gnäll”, och “lättkränkthet” som många (dock absolut inte alla) män här i kommentarerna uttrycker.

   De artiklar jag länkade till, som refererar till olika studier och experter, kan säkert diskuteras på olika sätt, men de pekar alla samstämmigt på att en blottare mycket väl kan gå vidare och attackera kvinnor rent fysiskt, och sexuellt ofreda eller våldta dem, det är inte alls ovanligt. Du påstår att detta inte stämmer, att det sambandet är helt obefintligt, men då menar jag att du (och de som håller med dig) måste backa upp det påståendet med något. Jag menar, vad är anledningen till att vi ska tro mer på dig och dina meningsfränder än på experterna i artiklarna? Om inte tidningarna i fråga är trovärdiga, vad är det som säger att du är trovärdig, när du egentligen bara slänger ur dig en åsikt, en känsla du har, utan att backa upp den med något?

  • Crazy8000

   Vad är det för skillnad mellan en som säger sin syn som är utbildad och en som inte är utbildad. Absolut ingen egentligen mer än att den ena har en utbildning som bara säger att man har slutfört en utbildning efter kriterierna för utbildningen, säger inget om hur kunnig någon är egentligen, sådant går att memoreras.

   Sedan är mycket sådant spekulationer och tolkningar efter vad som finns på papper som sällan är hela bilden när man har med levande varelser.
   Rädsla försöks rättfärdigas med sammanträffanden och spekulationer för att få rätt oavsett hur det egentligen är.
   Känslor och fakta är två skilda saker många blandar ihop nu för tiden, ingen bra kombo, stämmer sällen, media de som vill tjäna pengar och staten nyttjar för sin agenda på massorna för att få dem dit de vill. det är lättare att styra med rädsla än kunskap och fakta hur samhället ser ut idag.

   Att jämföra med en verksamhet där det mesta är bokfört och övervakat till minsta detalj är lite komiskt när det de försöks dra likhet med något som saknar mer än hälften av faktorerna. mer opålitligt än väderleks prognoser.

   Faktum är att det är mycket större risk för en man att bli misshandlad av en kvinna i namnet av våldtäkt eller att de inte gillade personen på något vis än att en kvinna blir våldtagen , baserad på praktisk erfarenhet när man gör väldigt mycket people watching sedan tidig ålder.

   Faktan finns alltid om man anstränger sig lite och är observant utan känslor inblandade på ställen man sällan räknar med. (Känslor får de flesta att se vad känslorna vill se, förvränger efter eget tycke, inte vad som är)
   Allt är sammanhängande.

   Nu vet jag att de flesta har problem att särskilja verklighet och vad känslorna skapar, känslorna är jätte bra på att lura den logiska delen i skallen att det är logiskt.

   Istället för att gnälla på ett ställe som detta som sällan når de som det berör. Gå ut i verkligheten, lev livet, gör en förändring på er skälva om ni har egenskaper ni inte vill se i andra, Det finns ett riktigt liv där ute och det är sommar. Skylla ifrån sig är tecken på ovilja att ta tag i sig skälv.
   Media är bara något många flyr till för att slippa sig skälva lika väl som livet, allt blir vad ni gör det till, Ingen kommer ge någon något, man måste ta det om man tycker man är värd något inte tvärt om.

  • Elle_

   Du vet att om två män slåss på fyllan anmäler de ofta varandra för misshandel och vips ser det ut som om det är dubbelt så många som blir misshandlade än om bara en anmäler? Du vet att kvinnor ständigt påminns av män om att de går omkring med sin kropp som dom vill och kan ta för sig av? Du vet att kvinnor generellt är svagare än män? Du vet att majoriteten av alla våldtäktsanmälningar läggs ner och att de som ändå utreds innebär en lång, smärtsam och förnedrande process för offret där allt från hennes sexvanor, klädsel, nykterhetsgrad och typ livsglädje kan och kommer användas mot henne? Du vet att du öjar risken att bli nedslagen genom att vara dryg och provocerande, medan du riskerar våldtäkt lite oavsett hur du beter dig, det kan till och med vändas mot dig att du varit tillitsfull och glad? Vänligen jämför inte risken att bli misshandlad med den risk en kvinna tar genom att till exempel gå på ett uteställe en fredagskväll. Trakasserier får hon räkna med, sen kan man bara hålla tummarna för att slippa bli värre åtgången.

  • Crazy8000

   De som pysslar med mest fucked up shit brukar försöka avleda med att på peka motpolens oavsett om det är ringa eller lika fucked up för att dölja sitt egna. Väldigt vanligt manipulerings teknik. Sedan blir motpolen dumifierad när motpolen synar och konfronterar det hela.

   Dom vet inte bättre. De sänker sig skälva.

  • george

   Elle

   Ni tål ju inte höra sanningar om ert kön så då är det ju lättare att säga sanningar om männen istället.

   Ett blogginlägg handlade om kvinnans fel o brister. Har storleken betydelse eller vad det var. Vilket liv det blev på er kvinnor. Jag kan komma på en massa fel o brister ni har.

  • Elle_

   Vänligen visa mig vad jag skrivit som antyder att jag inte tål rättmätig kritik mot kvinnor? Jag förklarar beteenden som ni kritiserar eftersom det ofta är rätt lätt att inse och eftersom ni inte ens verkar försökt tänka er in i kvinnors situation. Ni borde vara tacksamma för gratislektionerna.

 19. John G

  Nu vill jag ställa en fråga till samtliga tjejer.
  Elle, Nadine, Romantisk Tjej, ViraStina, m fl.

  Och jag gör det genom att inledningsvis återge en del av vad Eros skrivit längre upp:

  “Eros on 4 July, 2017 at 17:06
  Vi män har ett ansvar här hur vi beter oss och att i den mån det går, göra en kvinna trygg i kontakten med oss. Jag frågar sällan efter en kvinnas namn först, jag frågar inte efter telenummer, sms eller kik eftersom jag vet att det är där dessa bilder ofta kommer… Och kommer det till en träff så är det kvinnan jag ska träffa som bestämmer när, var och hur detta ska ske.

  Allt det där överlåter jag till kvinnan… Rätt eller fel… Men så gör jag. Givetvis kan även jag som man träffa på en potentiellt farlig kvinna men generellt så tar hon ändå den största risken i mina ögon. Kan jag med den hänsynen göra henne trygg i kontakten med mig och vid en träff så är det win-win… Jag får träffa en kvinna som intresserar mig och hon känner sig trygg att ha med mig och göra.”

  För det är exakt så här jag tänkte tidigare när jag träffade tjejer. Oavsett om det var på nätet eller IRL. Tjejens trygghet och bekvämlighet med situationen betydde Allt.

  Men, det är också vad som tidigare gjorde mig till en av världens största förlorare när det gällde tjejer.

  Därför att tjejerna ville inte dejta mig när jag försökte förutsätta hur de ville hade det, därför att tjejerna ville fatta egna beslut.

  Tjejerna ville inte dejta mig när jag såg till att de var trygga i vår kontakt, därför att det gjorde att de inte såg på mig som en potentiell älskar, pojkvän. Utan i stället såg de mig som en kompis, en storebror, en pappa.

  Tjejerna ville inte dejta mig när jag överlät till dem att bestämma när, var och hur en första dejt skulle gå av stapeln, därför att det fick dem att se på mig som vek, obeslutsam, feg, tveksam.

  Vilket innebär att på den tiden när jag tog hänsyn till och respekterade tjejernas trygghet och säkerhet, så hamnade jag i deras kompisfack hela tiden, varje gång.

  Och då blir min fråga helt enkelt:
  Vad begär ni egentligen av mig?
  Att jag skall förbli ensam och övergiven resten av mitt liv?

  • Romantisk-tjej

   John G.
   Jag kan bara tala för mig själv. För mig handlar det inte om att en person jag gillar förvandlas till något annat än han är bara för att han agerar på ett särskilt sätt.

   Alltså kan dejten vara den värsta casanovan som uppvaktar mig med blommor, skickar hemliga fina presenter (som han räknat ut att jag gillar) bjuder mig på den finaste restaurangen som han vet att jag var nyfiken på, pratar hela natten med mig när jag är ledsen. Men han förblir min kompis. Inte för att han gjort det han har gjort, utan för att det inte finns attraktion. OAVSETT vad han gör.

   Han är fortfarande min kompis, efter många år. Jag gillar honom starkt. Men vi passar inte ihop som par, även om HAN ansåg det. Han har dejtat och träffat tjejer en hel del, och inser nu när han har en seriös relation hur det känns när tjejen _verkligen_ passar, och framförallt – när det är ömsesidigt. Då först förstod han det jag alltid vetat från början. Att just vi två inte var en bra match som par, men passade som vänner.

   Min pojkvän var det däremot annorlunda. Han har också pratat med mig hela natten, varit fin mot mig och väldigt jämlik och på kompisnivå. Men han hade det där lilla extra, omöjligt att säga vad, som fick mig att bli mycket förälskad och inse att vi hör ihop. En del kan självklart förklaras med att vi båda är högkänsliga och allvarliga personer.

   Och att vi båda tänker självständigt och ofta sticker ut från mängden, blivit mobbade och missförstådda/ lämnats utanför mycket i våra liv. Vi kände en gemenskap i det. Varken han eller jag är personer som “lallar med” utan vi säger vad vi tycker i allt, vilket många andra är ovana med.

   Ingen av oss är heller intresserade av hur man ska vara som man respektive kvinna. Han bara är och struntar i om han kan verka omanlig eller manlig. Han har båda sidor. Det var lite som att hitta själsfränden som jag letat efter i alla år.

   Vi var kanske på den där “trista, kastrerade och fjolliga kompisnivån”, som du nämnde John G.
   Det var inga flotta restauranger, uppvaktning eller sexuella inviter där inte…Men ändå blixtrade det till en dag och jag insåg att det här var mannen i mitt liv. Att jag kan sluta leta. Det bara kändes så otroligt starkt att vi hörde ihop. Och jag var attraherad av honom. Och då var det mest en fråga om han också hade märkt att vi hörde ihop?

   Han hade nämligen dolt sitt intresse av mig väldigt väl. Jag blev helt enkelt förvånad när han en dag visade ömhetsbetygelser. Så det handlade ju inte om att jag föll för honom för att han var intresserad av mig. Jag föll för hans person och hur det kändes när vi sågs och pratade. Men känslan kom senare, först ville jag bara vara vän.

   Han var inte säker på om han ville inleda en ny relation och ville inte såra varken mig eller sig själv. Så han väntade med att visa eller säga något tills han var säker. Och det blev han – samma sommar – med besked…

   Om inte de ömsesidiga känslorna finns kan det inte bli något. Man kan inte tvinga någon att känna, det finns ingen magisk formel som funkar. För mig handlar det om rätt person. Då finns inte mycket som kan stoppa mig om jag känner den typen av samhörighet. Inte ens ganska jobbiga saker. Och tvärtom finns det finns inget som kan göra mig intresserad om personen känns fel för mig eller om attraktion saknas.

   En sann vänskap, samma våglängd och personkemi är grunden.

   Om man bygger upp en fantasifigur efter sina krav blir det svårt. Då kommer det vara ett hinder för att bli förälskad. Man får helt enkelt acceptera att själsfränden inte har allt det man önskar. Man måste vara förlåtande.

   Jag har upptäckt nya intressanta saker som jag inte tänkt på förut. Det pågår en utveckling, man växer som person i relationen om man visar intresse och utforskar den.

   Jag har en bra förmåga att se människor. Alltså funkar det inte med metoder. Det ser jag igenom. Jag ser nämligen den verkliga människan där bakom. Så det är lika bra att skippa spelet och bara vara.

  • tjej79

   John G, Jag känner inte dig personligen! Har aldrig träffat dig! Vet inte vad du vill ha för typ av relation heller. Vet inte heller vad det är för typ av kvinnor du dras till heller. Men, om de alla liknar varandra så, kanske du kan titta på det istället. Där finns kanske en gemensam nämnare. Brukar oftast vara så. Men, förstått att du söker enbart efter sex. Och verkar också vilja att ingången ska bli sex och sedan en relation? Pga din erfarenhet är att ge den bekräftelsen direkt annars blir du placerad i kompisfacket. För det lyckandes för någon i din bekantskap? Ja, men då får du väl fortsätta köra samma stil och hoppas att det en vacker dag leder till det eller vad du nu är ute efter.
   Vi är inga experter som sitter härinne haha. Eller jag klassar mig inte som det. Vi bär på olika erfarenheter och vad som funkar för en annan funkar inte för den andra. Det anser jag.

   Fast du glömde kanske säga; jag är intresserad av dig, söker inte efter nya vänner..men, jag lär gärna känna dig. Under förutsättning att det var du som tog kontakt, det funkar även att säga om en kvinna väljer att ta kontakt med dig först.
   För då har du ändå sagt ifrån från början att du inte är ute efter vänskap. Sedan kanske det inte leder till något mer…men, då har du iaf uttalat det högt och det i sin tur fast spelar kanske ingen roll det heller för du menar ändå att du måste sexualisera kvinnor. Så, rent krasst vad vi skriver här som svar kan ju kvitta.

  • Nadine

   Det du haft sagt om oss tjejer som skriver här är att vi ljuger. Så varför vill du ha våra åsikter, erfarenheter Då tror du väl att vi ljuger igen😣
   Men om du hade trott på oss hade du fattat att alla tjejer inte är som du säger. Dom är även som vi säger , vi är nämligen tjejer själva.

  • catwoman

   JOHN G: Här måste jag hålla med Nadine. Den här frågan, med lite variationer, har du ställt gång på gång, i mer eller mindre vartenda blogginlägg under det senaste året (om inte längre) Vi är några kvinnor som har svarat, delat med oss av våra erfarenheter och åsikter, men när du inte får det svar du vill ha så anklagar du oss rakt av för att ljuga. Min undran är varför du fortsätter att ställa samma fråga om och om igen när du uppenbarligen inte vill höra svaren?

  • Elle_

   Begär inget av dig, jag kan inte påverka din tur/otur med kvinnor och dessutom tror du ju inte på vad jag skriver ändå?
   Jag säger som de andra: känner många män som rent teoretiskt är kap, och några av dem tror jag ev skulle vara öppna för att inleda ett förhållande, men jag är inte attraherad av dem. Det är inte vad de gör som spelar roll för mig, det är hur de är. Dryga, elaka och arroganta män går bort direkt förstås. Men sen är jag t ex väldigt känslig för hur de förhåller sig till mig som person/kvinna. Jag upplever ofta att (bra) män antingen 1. liksom bestämmer sig för att vi ska inta något slags roll där han berättar för mig hur världen ser ut och erbjuder sig att ta hand om och beskydda mig. Obs: inte bokstavligt förstås… utan subtilt, attitydsmässigt. Och det klarar inte jag för då ser de inte mig som den person jag känner mig själv som. Jag behöver inte undervisas eller räddas – eller det är i alla fall inte en lärare och beskyddare jag vill ha eller behöver i första hand. 😅
   eller 2. de placerar mig på piedestal och kan inte hylla mig nog. Ska ideligen ge mig smetiga komplimanger om hur smart och snygg jag är, ser upp till mig med stjärnor i ögonen och är misstänkt snabba att hålla med mig om typ allt jag säger. Och då upplever jag inte heller att de ser mig för vem jag är för jag är inte nån gudinna och så undrar jag vad det är för fel på mannens omdöme som får för sig det om mig. 😀
   Sen vill jag att vi ska kunna skratta tillsammans och retas och diskutera, och det kräver viss intellektuell kapacitet och kanske ev lite mod? Jag brukar (tro det eller ej) uppfattas som väldigt snäll IRL, men jag har också, på ont och gott, en stark integritet som folk brukar känna av, och det är inte många män som vågar retas med mig. De som gör det (på rätt sätt och inte plumpt) fångar mitt intresse omedelbart. Det finns fler variabler förstås, det där var bara några exempel men viktigast tror jag det är att inse att alla är olika men de flesta blir inte intresserade av folk som gör sig till och låtsas. Var dig själv och behandla folk med respekt – tänk också på att många kvinnor tittar på hur du behandlar andra också. Har jag förstått det rätt när jag uppfattat det som du har skills både för att få kvinnor i säng och för att få kvinnor som vänner? Mycket bra början. Testa att blanda skillsen lite? 50/50 eller andra proportioner? Sen vill jag också tipsa om att det kanske kan vara destruktivt att satsa på kvantitet istället för kvalitet? Alla vill ju känna sig utvalda och om en kvinna sett/vet att du raggat på en eller två andra nyss, kan det tänkas stt hon inte tycker att det känns så hett.
   På riktigt önskar jag dig lycka till.

  • Peter

   Nu svarar jag som kille. Lämna över något ansvar till tjejen funkar inte, hon hamnar i limbo vilken kille hon ska välja. Det är bara nya tjejer jag träffar och i de flesta fall dagen efter hon gick med. Då har hon inte hunnit bli blasé än. Bland de första frågorna jag ställer är om hon vill träffas. Det mesta blir nobbar.

   Tidigare gjorde jag som beskrevs med att lämna över initiativ till tjejen men det leder bara till en massa skrivande och med tiden är man ospännande för det händer inget.

  • Eros

   Såg att mitt första svar hamnade som en ny tråd nedan, så ni får ursäkta att det blir dubbelt av detta. 🙂

   JOHN G: Tänker ta mig friheten att svara eftersom du citerade en del av min text ovan, hoppas du inte misstycker.

   Du skriver att du upplevts som vek, obeslutsam, feg och tveksam när du sett till kvinnas känsla av trygghet i er kontakt. Har dessa kvinnor sagt det till dig eller är det tolkningen du själv gör? jag ställer frågan eftersom jag ser i många inlägg från män här där det mesta verkar handla om en tro på att kvinnor enbart vill ha skitstövlar.

   Typ, “Jag är trevlig, hon var inte intresserad = Hon vill ha kriminella bad boys som kommer att behandla henne som skit”

   Nu känner jag inte dig, vet inte hur du resonerar eller vad du erfarit. men som en del av tjejerna här skriver handlar det inte om “han var trevlig, DÄRFÖR är jag inte intresserad”, utan det handlar om att det finns inte kemi.

   För att vända på det så ha jag dejtat många kvinnor som varit rejäla kap… trevliga, ödmjuka, starka, harmoniska, attraktiva, haft humor osv. osv… Men… Jag har inte fallit för dom för kemin inte funnits, men det innebär definitivt inte att jag vill ha en psykotisk, otrogen, oärlig och självgod kvinna för det… Jag vill ha en kvinna som har de fina egenskaper mina dejter har haft, men kemin måste finnas…

  • Romantisk-tjej

   Eros,
   Exakt, kemin verkar många ha missat här. Självklart vill man stämma överens och vara på samma våglängd känslomässigt och intellektuellt. Och respekt är grunden om något ska uppstå först och främst. Men – förälskelse är inget man kan beställa utifrån att man är en respektabel person.

   “Här har du en schysst och fin kille, varför blir du inte kär i mig?” är ju fullständigt galet att säga, förälskelse styrs inte av snällhet. I såfall kunde man ju bli ihop med första bästa trevliga person man ser…Så fungerar inte förälskelse. Men märkligt nog har jag fått höra just den meningen från flera killar i mitt liv. Ändå går ju inte folk och blir nära vän med vem som helst heller! Inte ens om folk råkar vara snälla. Det krävs mer även om vänskap ska uppstå. Även där krävs kemi.

   För mig är det helt självklart att jag inte kan leva med en människa som inte respekterar mig. Så glöm det med att kvinnor vill ha våldsbejakande, kriminella sk*tstövlar, det är bara en gammal klyscha som sprids bland män. Vi kvinnor är rädda för kriminella. Vi vill ha trygghet och kärlek.

   Som en parentes: Jag skulle istället påstå att många tonårskillar ser upp till kriminella och gör deras ärenden, för att få växa i den hierarkin, och riskerar liv och lem för dessa äldre gangsters. Det är nog ett större problem i så fall. Att det främst är män verkligen attraheras av kriminalitet, dyra bilar och status. För att de har taskig självkänsla och väldigt ofta kommer från trasiga hem. Och sedan kompenserar det med skrämseltaktik, status och makt.

   Och bara för att så många män lockas dit så tror ni även att samma gäller för kvinnor. Nope. Trasiga flickor brukar mest bruka våld mot sig själva, (självskadebeteende), men sällan mot andra.

   Det finns människor som kan bli ihop med någon för att slippa vara ensamma. Många får ångest av ensamhet, eller behöver någon i huvudsak för sexuella behov, därför kanske det räcker för dem att ha någon vid sin sida, utan att för den skull känna starkt för personen.

   Och så tror de att det räcker med det, medans den andra har som främsta mål att känna att man hör ihop både själsligt och fysiskt – att det finns kemi, kärlek och commitment. I annat fall får de inte ut något alls, och då mår de bara dåligt istället.

   Sedan finns det självklart de som inte kan släppa sin kontroll och pröva att träffa någon de inte tänkt skulle passa. För det kan vara så att man även kan bli kär i någon man inte tänkt på tidigare.

   Kanske borde känslorna får mer status? Och inte bara vad som ser bra ut.

  • John G

   CatWoman, Elle, Nadine:

   Nej, det är sant. Jag litar inte längre på det tjejer säger om killen de vill träffa. Och för att illustrera det skall jag använda Elles text.

   För nu har Elle skrivit ganska utförligt om killen hon vill träffa.
   Men, var i hela den långa texten står det någonting om hur killen också skapar spänningen? Kemin? Attraktionen?

   Eller menar du Elle att om en kille får dig att skratta tillräckligt mycket, om ni har tillräckligt intressanta diskussioner tillsammans, så skapar det tillräckligt mycket spänning, kemi och attraktion för att du skall vara beredd att gå Hela vägen till pojkvän, flickvän- relationen, utan att han också har uppmärksammat din kvinnlighet? Utan att han har fått dig att känna dig som en “riktig kvinna?”

  • Elle_

   JG: För det första är jag bara jag, alla är olika… så det går som sagt inte att göra på ett sätt som funkar för alla. För det andra: de flesta män jag känner skulle jag inte bli attraherade av _vad de än gjorde_. De kan göra alla rätt och jag blir ändå inte intresserad.
   Det som jag tror att du kan tänka på vad det gäller de flesta är dock att inte spela teater, att vara lättsam, vänlig, flirtig och lyhörd. Med respekt dock. En klok kille/man sa till mig en gång (när jag försökte få en ljummen dejt intresserad – lyckades f ö inte så eh, sånt händer för oss kvinnor också :D) att man kan flirta väldigt ihärdigt sålänge det görs med glimten i ögat. Och han hade rätt. Om man flirtar vänligt och glatt och roligt men alltid backar vid minsta tecken hos motparten och fortsätter vara glad och lättsam och behålla energi och flow i samtalet, då blir man aldrig creepy, och få människor tycker att det känns jobbigt att få komplimanger sålänge det är tydligt att det inte följer krav med dessa. Visar du att du blir besviken/sur eller ledsen om du inte får gensvar blir det obekvämt förstås.
   Om jag vore du skulle jag kanske försöka köra det lättsamma flirtracet i omgångar. Visa att du är intresserad men gör det tydligt att du tycker om hennes sällskap även om det inte leder till något mer. Ta pauser i flirtande och bygg tillit och vänskap men påminn henne då och då om ditt intresse. Fortsätt att alternera, dra gärna ut på det och var subtil. Vänta på gensvar från henne och var helt säker innan du skruvar upp från lättsamt till mera direkt.
   Precis som Virastina skriver: det är inte allt eller inget som gäller. Det blir mycket mer intressant med mindre gester. Ta på henne, t ex, _men inte på ett kladdigt sätt_ utan på ett flyktigt, vänskapligt och lättsamt sätt. Som sagt, en blandning av vänskapsracet och ONS-metoden. Med fingertoppskänsla. Iaktta och känn efter.

 20. Eros

  John G: Tänker ta mig friheten att svara eftersom du citerade en del av min text ovan, hoppas du inte misstycker. 🙂

  Du skriver att du upplevts som vek, obeslutsam, feg och tveksam när du sett till kvinnas känsla av trygghet i er kontakt. Har dessa kvinnor sagt det till dig eller är det tolkningen du själv gör? jag ställer frågan eftersom jag ser i många inlägg från män här där det mesta verkar handla om en tro på att kvinnor enbart vill ha skitstövlar.

  Typ, “Jag är trevlig, hon var inte intresserad = Hon vill ha kriminella bad boys som kommer att behandla henne som skit”

  Nu känner jag inte dig, vet inte hur du resonerar eller vad du erfarit. men som en del av tjejerna här skriver handlar det inte om “han var trevlig, DÄRFÖR är jag inte intresserad”, utan det handlar om att det finns inte kemi.

  För att vända på det så ha jag dejtat många kvinnor som varit rejäla kap… trevliga, ödmjuka, starka, harmoniska, attraktiva, haft humor osv. osv… Men… Jag har inte fallit för dom för kemin inte funnits, men det innebär definitivt inte att jag vill ha en psykotisk, otrogen, oärlig och självgod kvinna för det… Jag vill ha en kvinna som har de fina egenskaper mina dejter har haft, men kemin måste finnas… 🙂

  • John G

   Eros:

   En av konsekvenserna med att jag hela tiden blivit bortvald erotiskt, samtidigt som tjejerna ändå tycker att jag är en av de bästa killar de någonsin träffat, är ju att jag har haft alldeles tillräckligt många tjejkompisar genom åren.

   Och förr eller senare kommer frågan Alltid upp om Varför det inte tände mellan oss? Varför fanns inte kemin och attraktionen? Varpå jag från alla dessa tjejkompisar hör ett enhetligt budskap:

   “Sluta vara så förbaskat respektfull.”
   “Sluta visa så jäkla mycket hänsyn.”
   “Sluta bry dig om att vad tjejer Säger om sex och kör ditt eget race i stället, så får tjejerna fatta sina egna beslut.”
   “Och framförallt, SLUTA tänka så mycket på vad tjejer hävdar är bäst för dem och bli mer… GGGRRRrrrrrrrrrr…!!! i stället.”
   För hade jag gjort det så hade kemin, spänningen, attraktionen funnits som inneburit att vi Inte hade blivit kompisar, utan älskare i stället.

   Genom åren har jag också träffat många, många tjejer som inledningsvis valde mellan mig och olika av mina killkompisar. Och förr eller senare kommer Alltid diskussionen upp om Varför jag fortfarande är singel? Hur kan en kille som är så otroligt bra fortfarande vara singel?

   Och även i denna diskussionen är budskapet enhetligt, om än levererat med olika ord:
   “Alltså John, du är charmerande, du är intressant, du är intelligent, du är rolig. Men du MÅSTE sluta vara så förbaskat respektfull och i stället börja behandla tjejer mer som sexobjekt. För DET är vad som får en tjej att känna sig som en riktig kvinna.”

   Den tredje kategorin tjejer är de jag raggat på. Och sedan träffar jag dem igen några år senare. Och även från denna kategori tjejer är budskapet enhetligt. Vill du gissa vad de brukar säga?

   Jo: “Men John, jag var intresserad. Men du var ju alldeles för förutseende, du tog alldeles för mycket hänsyn, jag fick ju lite uppfattningen att du redan bestämt dig för att du ville gifta dig. Samtidigt som jag bara ville ligga. I alla fall inledningsvis.”

   Och tyvärr är det så att tidigare när jag hörde en tjej säga så här, valde jag att tro att hon sade det som en individ. Att hon pratade om sig själv och inte Alla tjejer. Vilket innebär att jag tidigare tog den förlusten och sedan fortsatte med att behandla även nästa tjej med lika mycket hänsyn och respekt.

   Men, det är vad jag har ändrat i mitt tankesätt på senare tid. För mig är tjejer numera Ett kollektiv när det gäller raggande. Och jag har börjat applicera vad Alla de här tjejerna har sagt, på Alla tjejer jag träffar. För då ökar oddsen dramatiskt för att jag skall träffa rätt 🙂

   Och att du inte upplevt kemin med dina dejter tror jag helt enkelt beror på att du inte behandlat henne tillräckligt mycket som ett sexobjekt.

   Vilket fått henne att inta en obeslutsam, tillbakadragen, neutral, attityd. Vilket du i din tur uppfattar som ointresse. Varpå Du har blivit obeslutsam och tveksam. Vilket fått henne att dra öronen åt sig ännu mer.

   Och det Enda som kan bryta den cirkeln är sex. För då blir cirkeln helt plötsligt en lång, rak landsväg i stället. Som försvinner in i framtidens dimma där man aldrig vet vad som kan hända.

  • Romantisk-tjej

   För mig är det fortfarande inte vad han säger som gör att jag vill ha honom. Utan vem han är. Så glöm alla metoder! En person som min pojkvän till exempel, skulle inte ens komma på tanken att det finns vissa metoder för att ragga. Han skulle ALDRIG tänka: “om jag gör så här och säger det här kanske hon blir intresserad” Han bara är så som han känner just nu. Och det är något jag tycker mycket om. För det gjorde att jag kunde slappna av och liksom lära känna honom på avstånd. Inte ha honom “flåsande i nacken” utan prata med och lära känna utan raggningsvibbar. Hur skönt som helst!

   Men det betyder inte att jag blir intresserad av alla killar som inte raggar på mig. Det är själva personen som jag tyckte om. Vi passade ihop helt enkelt. Det fanns kemi. Men först i början var det mest att jag ville prata med någon, få en ny vän. Jag var väldigt ensam den sommaren. Och han var inte främmande för långa telefonsamtal trots att det mest var krisigt och jag hade ångest. Ändå avfärdade han inte mig. Vilket fick mig att tänka att detta verkar bli en bra vän.

   Sedan ville han träffas och vi var ute mycket på första träffarna. Det var avslappnat och vi kunde prata och det blev speciellt. Vi badade, solade, promenerade. Han hade tid för mig. Vilket bara det är mycket ovanligt att någon har. Det är också ovanligt att någon vågar vara så intimt känslomässig och allvarlig i ett samtal i början. Jag är ju inte mycket för kallprat och charader….Det var inga jobbiga frågor om jag ville följa med hem, trots att vi var så nära hans bostad. Han ville bara vara en vän. Men efter några träffar kändes det naturligt att följa med hem, jag var där några timmar, det var ganska lagom i början.

   Jag märkte att han kände ett förtroende för mig också, och det stärkte banden. Det var inte bara jag som mådde dåligt. Han lämnade ut mycket de första träffarna och på följande telefonsamtal.

   Jag tänker att det beror på att du inte kan känna förälskelse till tjej? Allt handlar ju inte om att ragga och komma på rätt knep, som det låter som du gör hela tiden. Utan det handlar om att en person ska slå an en klang hos dig och att du kan anknyta till henne.

   Trots allt har du berättat om tjejer som föll för dig. Jag minns två tjejer du skrivit om som ville vara tillsammans med dig. Men att du inte kände något. Och att du störde dig på att en av dem ständigt messade dig, till exempel.

   Så när allt kommer omkring kan det handla om att du har svårt att bli förälskad själv? Att du stör dig på vissa saker? Att du har svårt att anknyta? Svårt att ge dig hän känslomässigt? Att du är för mycket i huvudet och mindre i känslovärlden? Eller att du är FÖR påstridig och inte låter tjejen känna efter?

   Du kanske har lätt för att bli gränslös i början då det är bättre att ta det lugnare? Du kanske ska göra saker tillsammans utan att det leder till sex. Jag vet, då säger du att ni bara kommer bli vänner. Men det är en bra början!
   Jag har ingen aning men spånar om vad det kan vara.

   Du kanske hellre vill ha sex utan krav och det känner tjejen. Därför blir just de tjejerna intresserade som också vill ha tillfälligt sex. Medan de som vill bli kära först känner att det inte skulle hända något hos dig.
   Man ser och känner saker omedvetet.

  • ViraStina

   John G:
   Du resonerar som om det vore allt eller inget. Som att antingen måste man vara så respektfull att man inte ens får andas om något intresse. Eller också måste man behandla den andre enbart som ett sexobjekt och undvika allt vad respekt heter, för att inte förbli kompis.

   Men det enda knep som finns, är att hitta en lagom blandning av båda två.

   Och där finns inga metoder. För ONS möjligtvis, men inte för djupare relationer och kärlek. Det är enbart lyhördhet och fingertoppskänsla som gäller. Det funkar precis likadant för oss kvinnor. Om vi vill få en kille att bli intresserad på allvar (inte enbart ONS) är det lika omöjligt att hitta en metod som gör honom kär.

   Det finns dock metoder som förhindrar det. Och jag insåg att jag ägnade mig åt dem helt omedvetet när jag var singel. Jag jobbade alltså aktivt på att placera mig själv i kompisfacket, utan att inse det.

   När jag slutade med det, blev det helt annorlunda. En av de kontraproduktiva metoderna var att fokusera alldeles för mycket på vad han tyckte och tänkte, och att försöka anpassa mig, och på att göra rätt och vara lagom. Ungefär som du beskriver att du gör.

   Analyserande är avskräckande. Det märks när man håller på med det. Det ger ett desperat intryck. Dörrmatta, om du så vill. Och jag tror att när du beter dig “hänsynslöst” och får större framgång, handlar det snarare om att tjejerna uppfattar att du går på känsla istället för efter analys och beräkning.

   Jag slutade bry mig om vad killen tyckte om mig. Jag började bry mig om vad jag tyckte om honom istället. Jag började följa min känsla. När jag skriver det, kan man tolka det som att jag blev mer hänsynslös. Men i verkligheten ledde det till att jag inte längre uppfattades som drivande och desperat.

  • Eros

   John G: Jag håller inte med dig eller de kvinnor du refererar till…
   Att visa hänsyn och respekt har inget med att vara obeslutsam och vek att göra… Det är två olika saker… Jag exempelvis ses som tydlig med vad jag vill, utan några som helst problem att ta beslut och initiativ, men samtidigt visar jag både respekt och hänsyn för mina dejter och ser en människa, inte ett sexobjekt… och jag har aldrig någonsin blivit kritiserad eller hamnat i något kompisfack pga det.

   Hoppas du hittar henne du söker. 🙂

  • John G

   Tack för era svar.

   Tyvärr är det dock så att det ni Säger måste jag väga mot alla mina praktiska erfarenheter och upplevelser.

   Exempelvis missuppfattar du mig ViraStina, för numera har jag lärt mig att det är inte allt eller inget. Men det är någonting jag lärt mig genom att titta på vad tjejer GÖR. Om jag däremot lyssnar på vad tjejer SÄGER hade jag fortfarande levt i illusionen att det är allt eller inget.

   Elle:

   Precis vad som helst kan vara creepy.

   För det finns tjejer som är så känsliga att de blir skrämda bara av att en kille tittar på dem. Även om han tittar på dem med glimten i ögat.

   För som du själv säger, ni tjejer är inte ett kollektiv, med ett medvetande. Ni är individer. Och även om inte Du tycker det är creepy om en kille flirtar med dig med glimten i ögat, så finns det tjejer som tycker att även det är skrämmande.

   Och oavsett hur lyhörd man är, så är det redan försent när man upptäcker att en tjej tänker så. För då har man redan skrämt henne. Och bidragit till den generella atmosfären som gör att tjejer är lite generellt misstänksamma mot killar?

   Och faktum är att jag har funderat på just det. Har nämligen läst vad främst ViraStina har skrivit om att tjejer måste skydda sig för att inte känna sig hotade.

   Och då funderar jag på om inte just tjejers och killars individualitet är den största bidragande orsaken till den atmosfären?

   Kanske, om vi skall kunna garantera att ingen tjej någonsin känner sig skrämd av en kille, så måste vi ta bort precis all individualitet ur raggandet, flirtandet?

   Vi måste helt enkelt skapa två kollektiv, ett manligt, där Alla killar alltid raggar på exakt samma sätt. Och ett kvinnligt, där Alla tjejer alltid ger exakt samma positiva, eller negativa, respons beroende på vad de vill.

   Det kommer ju i och för sig att var urtråkigt, det tar bort all spänning ur raggandet. Men det hade ju garanterat en atmosfär där tjejer alltid kan känna sig trygga och säkra.

  • John G

   Och Elle, ett tillägg:

   Den här kloka killen du pratar om. Vad vet du om honom?
   Har du känt honom hela era liv? Har du varit med honom VARJE gång han använt sin “ragga med glimten i ögat metod”?

   För ärligt och uppriktigt, när ni pratade så nämnde han förmodligen detta bara baserat på alla de gånger han gjort det med framgång. Men vad jag är nyfiken på är hur många gånger han gjort det sammanlagt?

   För jag kan slå vad om att granskar vi hans förflutna, så finns det säkerligen skelett även i hans garderober. Tjejer han lämnat bakom sig i sitt kölvatten, som tycker att han är både otäck och skrämmande, trots att han raggat på dem med sin “glimten i ögat metod.”

  • Elle_

   JG:

   “Tyvärr är det dock så att det ni Säger måste jag väga mot alla mina praktiska erfarenheter och upplevelser.”

   Jaha, men vad ska du då med våra svar till? Varför frågar du ens? Du vet redan att det är omöjligt och att kvinnor är opålitliga etc. Men ändå vill du ha dessa märkliga varelser och blir förbittrad när de inte vill ha dig?

   Dessutom: Kvinnor säger inte alltid sanningen om varför de nobbbar någon när de gör det. Långt ifrån alltid. Man vill inte såra eller uppröra i onödan så ha en nypa salt tilll hands.

   “Precis vad som helst kan vara creepy.
   För det finns tjejer som är så känsliga att de blir skrämda bara av att en kille tittar på dem. Även om han tittar på dem med glimten i ögat.”

   Ja, det stämmer säkert. Hade du trott att det skulle finnas ett magiskt sätt att få vilken tjej som helst att inte bli skrämd, charmas av dig och dessutom vilja bli din flickvän?

   “För som du själv säger, ni tjejer är inte ett kollektiv, med ett medvetande. Ni är individer. Och även om inte Du tycker det är creepy om en kille flirtar med dig med glimten i ögat, så finns det tjejer som tycker att även det är skrämmande.”

   Men det tycker jag ju. Jag tycker att det är creepy om en främmande man flirtar med mig, alldeles oavsett hur han gör det. Mina råd gällde inte för exakt varje scenario när du vill närma dig en kvinna?

   “Och oavsett hur lyhörd man är, så är det redan försent när man upptäcker att en tjej tänker så. För då har man redan skrämt henne. Och bidragit till den generella atmosfären som gör att tjejer är lite generellt misstänksamma mot killar?”

   Fast nej, om inte tjejen är psykiskt sjuk eller har trauman etc är det du som inte varit lyhörd nog. Att gå fram till en främmande tjej utan att t ex ens etablerat ögonkontakt är t ex inte lyhört. Det finns säkert män som kan ro det i land, och tjejer och tycker det bara är trevligt och spännande, men de är få. Du vet, det finns andra sätt att träffa kvinnor än att gå fram till de som du finner attraktiva och övertyga dem om att du är rätt för dem? Faktum är att de allra flesta andra sätt ger dig mycket större chans att lyckas.

   “Kanske, om vi skall kunna garantera att ingen tjej någonsin känner sig skrämd av en kille, så måste vi ta bort precis all individualitet ur raggandet, flirtandet?
   Vi måste helt enkelt skapa två kollektiv, ett manligt, där Alla killar alltid raggar på exakt samma sätt. Och ett kvinnligt, där Alla tjejer alltid ger exakt samma positiva, eller negativa, respons beroende på vad de vill.
   Det kommer ju i och för sig att var urtråkigt, det tar bort all spänning ur raggandet. Men det hade ju garanterat en atmosfär där tjejer alltid kan känna sig trygga och säkra.”

   Vad sägs om att vi jobbar på ett samhälle där män inte ser på kvinnor som byten och deras kroppar som allmän egendom, istället? Där inte 16 kvinnor mördas av sina respektive varje år och kvinnor inte ofredas precis hela tiden? Bara i den här chatten har jag läst ett otal avslöjande och skrämmande åsikter och repliker som gjort mig ännu mer misstänksam och otillgänglig. (Ska vi slå vad om att någon hätsk man här nu kommer att skriva att jag inte behöver oroa mig för han skulle ändå inte ta i mig med tång? Eftersom det är den värsta förolämpning kan kan tänka sig, eftersom en kvinnas främsta uppgift är att vara, och göra sig, så åtråvärd som möjligt för så många män som möjligt… Icke attraktiv/ sexuellt tilldragande för en man = värdelös.) Och som sagt: finns gott om andra sätt att lära känna kvinnor än sådana som riskerar skrämmas.

   Mannen som sa det där är en klok kille som har massor av kvinnliga vänner och som jag länge varit vän med just p g a hans sätt att se mig som en människa. Han är gift och har barn. Han har lätt för att charma tjejer och kvinnor, men jag vet inte om han någonsin gått fram till någon random snygging, ens i någon bar. Det är iaf inget han berättat för mig. De relationer jag känner till som han haft var med kollegor främst… sen vet jag t ex att han och en manlig vän en gång började prata med två tjejer i ett publikhav under en konsert och det gick iaf bra om man säger så. Och så har han nätdejtat och det var så han träffade mig och sin fru. Kan väl tänkas att han uppfattats som creepy någon gång men hans råd funkar iaf för mig. Jag vet att jag inte blir skrämd av den sortens flirt om den sker i ett sammanhang där jag känner mig trygg… och då menar jag inte mellan två främlingar i en bar etc. Och det funkar även för mig när jag försöker visa intresse. Jag har bara fått ett trevligt och varmt bemötande när jag tänkt så, även av män som inte var intresserade av mig. Det har dessutom aldrig blivit någon tryckt stämning och man slipper göra en stor grej av alltihop… vilket känns viktigt för mig. Iofs har jag bara provat två ggr, but still. 😀

  • John G

   Jo men Elle:

   Självklart skall vi sträva mot ett samhälle där tjejer INTE betraktas som byten.

   Men, hur skall vi uppnå det målet när det finns väldigt många tjejer som faktiskt VILL bli betraktade som just byten?

   Och inte bara det. För som jag försökt förklara, det är ju faktiskt så också att jag som man är MER framgångsrik när jag spelar på de höga oddsen och betraktar tjejer som byten.

   För när jag INTE gör det, så är sannolikheten, oddsen, överväldigande att jag blir placerad i tjejernas kompisfack. Vilket ju innebär att jag inte ens är med i matchen.

   Jämfört med de senaste åren, när jag i stället har börjat betrakta tjejer som just byten. Jag har helt enkelt börjat satsa på de bästa oddsen. Vilket fått till resultat att jag inte längre kommer ens i närheten av kompisfacket. Utan i stället är jag Med I Matchen och väcker ett helt annat intresse hos tjejerna.

   Och de senaste åren har det vid två tillfällen också varit tal om pojkvän, flickvän- relationen. Någonting jag inte ens var i närheten av på den tiden när jag INTE betraktade tjejer som byten.

   Och eftersom jag verkligen inte är ensam om dessa erfarenheterna, bara här på bloggen finns det ju flera killar som sagt exakt samma sak, så handlar det kanske inte BARA om att vi män skall sluta betrakta tjejer som byten? Utan det handlar kanske Också om att tjejer måste bjuda till och anstränga sig lite och Sluta Bete sig som byten? De måste Sluta uppmuntra det beteendet från killarna?

   För så länge det finns tjejer som Beter sig som byten, så länge det finns tjejer som Vill bli betraktade som byten, så länge det rent generellt är mer framgångsrikt för män att behandla tjejer som byten, så kommer också Alla tjejer att bli behandlade som byten? Därför att väldigt många killar, numera även jag, spelar helt enkelt på oddsen.

   Sedan det här med lyhördhet handlar inte om att gå fram till en tjej, vilken tjej som helst och bara rocka loss. För jag håller med om att det hade varit väldigt okänsligt. Även om det förmodligen kan fungera också under gynnsamma omständigheter?

   Men ett exempel:

   För ungefär två år sedan var jag på fest i Göteborg. Det var ett gäng jag träffat flera gånger tidigare. Bland annat en tjej som också varit med på de här festerna flera gånger.

   På natten, strax efter midnatt satt vi ett gäng i några soffor och snackade. Och du har säkert varit i samma situation själv? Stämningen är hög, skratten haglar, man småretas med varandra blandat med mer eller mindre seriösa diskussioner om allt mellan himmel och jord.

   Jag hamnade i ordväxling med nämnda tjej. Och nu kommer jag inte ordagrant ihåg vad vi sade? Men det var en rapp ordväxling som fick oss båda att skratta samtidigt som vi spann vidare på någon helt befängd tråd?

   Det hela slutade dock när tjejen hotade med att smyga ner alkohol i min dricka, så jag inte skulle kunna köra hem på natten. Jag tog det som ett skämt, på grund av hennes tonfall och kroppsspråk. Så jag svarade med att Om hon gjorde det, så skulle jag lägga henne över axeln och bära ner henne i badtunnan som fanns utanför.

   Jag sade det med glimten i ögat. Jag sade det med ett väldigt skämtsamt tonfall. Jag sade det samtidigt som jag satt bekvämt tillbakalutad i soffan. Det fanns Ingenting hotfullt i mitt kroppsspråk eller tonfall.

   Men PANG så ändrade sig Hela situationen. För helt plötsligt tog hon min kommentar på blodigt allvar. Och hon blev fullständigt hysterisk. På ett kort ögonblick gick det från skämt och humor till att hon betraktade mig som hotfull och skrämmande.

   Och visst, jag Har de fysiska förutsättningarna för att verkligen lägga henne över axeln och bära ner henne i badtunnan, absolut.

   Men samtidigt har faktiskt den här tjejen intelligensen och listen för att kunna smyga ner alkohol i min dricka.

   Så mitt “hot” var ju inte på något sätt värre än hennes “hot.”

   Och det här är vad jag menar. Att även om jag tror att jag vet lite om en tjej, jag har träffat henne, pratat med henne, och även skämtat med henne tidigare, trots att jag hade väldigt många tjejkompisar som alla tyckte att jag var den bästa killen i hela världen, så kan det helt plötsligt säga Pang. Och så har jag bidragit till en atmosfär som gör att tjejer rent generellt är rädda för och skrämda av killar.

   På samma sätt som jag nog tror att killen du pratar om också vid något, några tillfällen har läst signalerna fel, han har nog inte heller kunnat se att tjejen skulle reagera negativt. Och så har han också bidragit till samma atmosfär. Trots att han bara har raggat på dem med glimten i ögat. Och trots att sågs som väldigt sympatisk av 99,99% av alla tjejer.

  • John G

   Och just det, jag ställer frågor till tjejer, därför att jag är nyfiken på om jag någonsin kommer att få höra någonting annat än det tjejer sagt till mig i hela mitt liv?

   Men nej, så här långt verkar det som att det finns ett manusscript på vad tjejer skall säga i sådana här diskussioner.

   Problemet är dock bara att om jag rättar mig efter det manusscriptet, så hamnar jag i tjejernas kompisfack Hela tiden.

  • Elle_

   “Självklart skall vi sträva mot ett samhälle där tjejer INTE betraktas som byten.
   Men, hur skall vi uppnå det målet när det finns väldigt många tjejer som faktiskt VILL bli betraktade som just byten?”

   Det vill dom inte. De vill ha sex, det är inte samma sak. Det är inte att vara ett byte att bejaka sin sexualitet. Du tycker att tjejer ska hålla på sig och vara kyska? Varför då? Är inte det lite medeltida?

   “För när jag INTE gör det, så är sannolikheten, oddsen, överväldigande att jag blir placerad i tjejernas kompisfack. Vilket ju innebär att jag inte ens är med i matchen.”

   Jag vet att du säger det, men uppenbarligen skrämmer du inte bort tjejerna som nappar så jag antar att du helt enkelt lyckas förmedla att du vill ha sex med kvinnor som vill ha sex med dig. Inget fel med det? Föraktar du dem för det? Låt bli det. Tänk på dem dom människor med sexuella behov. Precis som du.

   “Och de senaste åren har det vid två tillfällen också varit tal om pojkvän, flickvän- relationen. Någonting jag inte ens var i närheten av på den tiden när jag INTE betraktade tjejer som byten.”

   Det är som sagt inte fråga om svart eller vitt. Du har väl lyckats med en bra kombo då? Jag förstår inte vilket ditt problem är? Du vill att tjejer ska kasta sig över dig även om du inte visar att du är sexuellt attraherad av dem? Well, det är liten sannolikhet att det kommer lyckas. Men som sagt: det är fullt möjligt att både visa respekt och intresse samtidigt. Om du inte är intresserad av att ta in det blir det svårt att diskutera. För att bli ihop med någon vill de flesta kvinnor (och män, skulle jag tro) både känna sig respekterade som människor, känna tillit och även attrahera och bli attraherade av den presumtiva partnern. Är det så svårt att förstå?

   “Men PANG så ändrade sig Hela situationen. För helt plötsligt tog hon min kommentar på blodigt allvar. Och hon blev fullständigt hysterisk. På ett kort ögonblick
   Och visst, jag Har de fysiska förutsättningarna för att verkligen lägga henne över axeln och bära ner henne i badtunnan, absolut.
   Men samtidigt har faktiskt den här tjejen intelligensen och listen för att kunna smyga ner alkohol i min dricka.
   Så mitt “hot” var ju inte på något sätt värre än hennes “hot.””

   Jo, ditt “hot” var värre än hennes för du kan plocka ut spriten ur din ficka utan problem, medan hon inte hade haft en chans att stoppa dig om du skulle bära iväg med henne. Hon lever dessutom ständigt på sin vakt, precis som alla kvinnor. Vi måste alltid beakta risken med att umgås med män. Det finns alltid i våra bakhuvuden.

   “Och så har jag bidragit till en atmosfär som gör att tjejer rent generellt är rädda för och skrämda av killar.”

   Nja. Hon blev rädd eller arg och kanske var hon full, känslig och/eller traumatiserad sedan tidigare. Och det finns inget sätt att garantera att du aldrig kommer skrämma eller förolämpa någon. Sånt är livet i det här samhället. Backar du med en gång och är ödmjuk i det läget skulle jag inte säga att du har bidragit till något slags allmän rädsla om situationen är som du beskrev. Man får helt enkelt hacka i sig att folk är olika nojiga och olika känsliga vid olika tillfällen. Rädslor är inte alltid logiska och det är bara att respektera.

   Det finns inga garantier i livet. Det finns inga recept som fungerar på alla. Man kan bara försöka ha sunda riktlinjer och göra sitt bästa. Dra lärdom av tidigare erfarenheter och öva på att läsa av folk.

  • John G

   Elle:

   Hur kan du uttala dig om vad Alla tjejer i hela världen vill?
   Tror du verkligen på att det inte finns några tjejer överhuvudtaget som aldrig vill bli betraktade som byten när det kommer till raggande???

   Och du lyssnar verkligen inte. Du verkar ha fastnat i en uppfattning som gör att oavsett vad jag säger så hör du bara vad du själv vill höra.

   Nej, jag har aldrig påstått att tjejer skall hålla på sig och vara kyska.
   Även om jag funderar på om det hade kunnat vara lösningen för att tjejer skall slippa känna sig lurade av killar som Bara är ute efter sex?

   Utan vad jag SÄGER, är att det är tråkigt, till och med irriterande, med tjejer som i sin tur SÄGER att de INTE vill bli sexualiserade. De SÄGER att de inte vill bli betraktade som sexobjekt.

   Men ändå, i slutändan, så väljer de bort killen som Respekterar vad de SÄGER, till förmån för killen som faktiskt skiter högaktningsfullt i vad de SÄGER. Och som ändå just sexualiserar dem och behandlar dem som sexobjekt.

   För det skickar tvetydiga signaler till alla män som ser och upplever detta.

   Eller ett annat exempel, som Cecilia skrev i ett tidigare inlägg. Tjejen som fräser åt killar att hon faktiskt Bara är ute på krogen för att umgås med sina tjejkompisar den kvällen. För i den situationen har jag Alltid respekterat det hon SÄGER till mig. Och så har jag lämnat henne i fred.

   Men kan du föreställa dig hur många gånger jag sedan sett just den tjejen senare på kvällen när hon står och råhånglar med någon av mina kompisar?

   Kan du föreställa dig hur många gånger jag senare på kvällen har sett just den tjejen gå hem tillsammans med någon av mina kompisar? Eller för den delen, någon annan kille som jag inte har en aning om vem han är?

   En kille som INTE har respekterat det hon SÄGER. Utan han har försökt igen, försökt igen, försökt igen. Tvärtemot vad hon SAGT att hon vill uppleva.

   Och det sänder ju faktiskt signalerna till mig, och alla andra killar hon tidigare under kvällen har fräst åt, att inte ens när en tjej säger nej, så kan vi lita på att hon menar allvar.

   Vilket gör att precis som du hela tiden måste beakta risken med att umgås med män, så måste jag hela tiden beakta risken med att tjejer helt enkelt hela tiden bara snackar skit.

   Och nu förstår jag inte vad du menar?
   Vadå plocka ut spriten ur min ficka?

   Jag hade ingen sprit med mig. Jag var spik nykter. Därför att jag hade kört bil till Göteborg. Och jag skulle köra bil tillbaka hem på natten när festen var slut.

   Så vad hon hotade med var att ta sin egen sprit, eller någon annans sprit, och hälla i min Coca Cola Zero, om jag vid något tillfälle vände ryggen till mitt glas.

   Och är inte precis just det vad som händer när någon blir…? Rufad? Någonting smygs ner i glaset när ryggarna är vända till?

   Och det är hon kapabel till precis lika mycket som jag var kapabel att lägga henne över min axel.

   Så om du verkligen på allvar menar att mitt hot var värre, ja du, då är du så fruktansvärt orättvis i ditt tänkande att det skrämmer på riktigt.

  • Nadine

   Tjejer våldtar sällan så därför hrlt klart mer vanligt att tjejen råkar ut för rape drug i glaset,,,,Och blir buren till badtunnan på axeln,,,Också.😥😴

  • ViraStina

   Som Nadine säger: vi måste dels hantera manligt skitsnack – för det existerar ju i lika hög grad som kvinnligt dito – och så måste vi dessutom ständigt förhålla oss till risken att utsättas för våld när vi umgås med män. Inte minst när vi dejtar.

  • Crazy8000

   Det är mer vanligt att tjejer yttra våld mot män än pojkar emot kvinnor.
   Hur många ut av er har varit sarkastiska, slängt verbala saker, skällt ut med påhoppade ordval, get en örfil, knäat, slagit till en man för det inte passade på något vis, slängt något på vederbörande?

   Väldigt ovanligt att en man gör de sakerna mot motsatta könet för de ska ha överseende på tjejers omogna sociala beteenden och se dem som okunnigt barn som inte vet bättre.

   Gör lite observation ute i det verkliga livet vad som händer och sker utan att färga det med att någon har rätt till att något kommer ni se en massa med saker de flesta blundar för.

  • Elle_

   “Hur kan du uttala dig om vad Alla tjejer i hela världen vill?”

   Det kan jag inte, vilket jag skrivit flera gånger. Men däremot är jag rätt säker på att alla människor vill bli betraktade som människor, inte saker.

   
”Tror du verkligen på att det inte finns några tjejer överhuvudtaget som aldrig vill bli betraktade som byten när det kommer till raggande???”

   Jag tror inte att du förstår vad jag menar med ordet “byte”. Du verkar ö h t inte kunna ta in att:
   1. även kvinnor vill ha sex utan krav ibland.
   2. att dom gärna själv vill välja när, hur och med vem och att dom faktiskt kan känna sig olika sugna vid olika tillfällen samma kväll.
   3. att det inte riktigt går att förklara exakt vad som gör att man känner för att ha sex med någon, eller bli ihop med någon, det är för många parametrar och är oerhört komplext.

   “Och du lyssnar verkligen inte. Du verkar ha fastnat i en uppfattning som gör att oavsett vad jag säger så hör du bara vad du själv vill höra.”

   Jag hävdar att det är du som inte lyssnar.

   “Utan vad jag SÄGER, är att det är tråkigt, till och med irriterande, med tjejer som i sin tur SÄGER att de INTE vill bli sexualiserade. De SÄGER att de inte vill bli betraktade som sexobjekt.
   Men ändå, i slutändan, så väljer de bort killen som Respekterar vad de SÄGER, till förmån för killen som faktiskt skiter högaktningsfullt i vad de SÄGER. Och som ändå just sexualiserar dem och behandlar dem som sexobjekt.
   För det skickar tvetydiga signaler till alla män som ser och upplever detta.”

   Men vet du, kvinnor har ingen skyldighet att ge dig en komplett manual för hur alla kvinnor, eller ens dom själva fungerar. Och att visa att man är attraherad av en kvinna är inte samma sak som att göra henne till ett objekt eller ett byte. Jag vet inte hur många gånger jag ska skriva det för att du ska ta in det? Vem är det som inte lyssnar, säger du?

   “Eller ett annat exempel, som Cecilia skrev i ett tidigare inlägg. Tjejen som fräser åt killar att hon faktiskt Bara är ute på krogen för att umgås med sina tjejkompisar den kvällen. För i den situationen har jag Alltid respekterat det hon SÄGER till mig. Och så har jag lämnat henne i fred.
   Men kan du föreställa dig hur många gånger jag sedan sett just den tjejen senare på kvällen när hon står och råhånglar med någon av mina kompisar?”

   Vet du, det skiter jag i. Hon kanske kände så just då när hon pratade med dig, sen ångrade hon sig senare. Hon kanske inte tyckte att du var attraktiv men att din kompis är skitsnygg… Hade du föredragit att hon sagt att hon tycker din uppsyn var avtändande? Som sagt, ibland (ofta) vet inte ens folk själva varför de känner som de gör, andra gånger drar de vita lögner. Det gäller såväl män som kvinnor.

   “Kan du föreställa dig hur många gånger jag senare på kvällen har sett just den tjejen gå hem tillsammans med någon av mina kompisar? Eller för den delen, någon annan kille som jag inte har en aning om vem han är?
   En kille som INTE har respekterat det hon SÄGER. Utan han har försökt igen, försökt igen, försökt igen. Tvärtemot vad hon SAGT att hon vill uppleva.”

   Jaha, den mannen kanske hade värre timing eller var charmigare. Då får du acceptera det eller lära dig charma just henne bättre. Det vet inte jag hur man gör. Jag känner inte henne.

   “Och det sänder ju faktiskt signalerna till mig, och alla andra killar hon tidigare under kvällen har fräst åt, att inte ens när en tjej säger nej, så kan vi lita på att hon menar allvar.”

   Jo, hon menade allvar just då, med dig. Sen ändrade hon sig och vet du, det har hon full rätt att göra eftersom hennes kropp är hennes. Sitter du själv och antecknar vilka tjejer du sagt vad till och ser till att du nobbar dem på rättvisa grunder? Ditt utgångsläge är hela tiden att du och andra män har något slags rätt till att få tillgång till kvinnor om ni bara följer några slags spelregler till punkt och pricka. Dessa spelregler måste vi också tillhandahålla er och de måste vara konsekventa och tydliga och gälla alla män i alla lägen. Men det fungerar inte så. Det fungerar inte så för någon.

   “Vilket gör att precis som du hela tiden måste beakta risken med att umgås med män, så måste jag hela tiden beakta risken med att tjejer helt enkelt hela tiden bara snackar skit.”

   Javisst? Alla snackar skit hela tiden. Män också. I allra högsta grad. Välkommen till verkligheten. 
Acceptera att folk ljuger, ändrar sig, har en sexualitet och har rätt till allt det oavsett om de är män eller kvinnor. Varför ska kvinnor anpassa sitt beteende för mäns skull? Det är inte att begå övergrepp att nobba någon, eller att inte kunna redogöra för exakt hur någon ska göra för att attrahera hen. Att få hångla med eller bli ihop med någon är inte en rättighet någon har eller kan få, oavsett hur påläst man är eller hur man krumbuktar sig för att göra alla rätt.

   “Så vad hon hotade med var att ta sin egen sprit, eller någon annans sprit, och hälla i min Coca Cola Zero, om jag vid något tillfälle vände ryggen till mitt glas.”

   Läste slarvigt, sorry. Men vet du, drick inte alls så eller håll uppsikt på glaset? Kändes det verkligen som ett otäckt hot? Naw.

   “Och det är hon kapabel till precis lika mycket som jag var kapabel att lägga henne över min axel.”

   Nej.

   “Så om du verkligen på allvar menar att mitt hot var värre, ja du, då är du så fruktansvärt orättvis i ditt tänkande att det skrämmer på riktigt.”

   Ja, det menar jag. Att påstå något annat är ett såpass absurt uttalande att jag inte ens orkar bemöta det. Tänk igen? Vad tror du skulle hända med dig om du fick i dig lite sprit om du var dum nog att gå på det? Och vad tror du att hon befarade att du kunde göra om du bar iväg henne?

  • ViraStina

   Skulle det vara väldigt ovanligt att män begår verbala övertramp mot kvinnor…? Eh, nej.

   Som tjej får man var beredd på att kallas både det ena och det andra när man gör något som inte behagar killar.

  • ViraStina

   John G:
   Jag instämmer med Elle här. Jag kan inte ens räkna alla tillfällen när män har påstått att de gillar en viss typ av kvinnor, ett visst beteende eller liknande. Bara för att sedan välja tjejer som (i mina ögon) är raka motsatsen.

   Människor är inkonsekventa. Det hör till. Män som kvinnor. Att inbilla sig att detta är ett typiskt kvinnligt drag är ruskigt inskränkt.

   Och precis som Elle säger, är det folks fulla rätt att säga att de gillar en sak och ändå sedan välja något annat. Männen som påstod att de egentligen sökte en kvinna som jag, var faktiskt aldrig skyldiga att falla för mig. Inte ens om jag började försöka agera exakt efter deras preferenser. Det hade snarare gjort mig till en väldigt creepy person, för övrigt.

   Jag har alltså många, många gånger sett män nobba mig till förmån för kvinnor som de egentligen säger inte inte gilla. Sånt är livet. Men jag har lärt mig att jag inte kan ändra på dessa män, eller få dem att bli mer sanningsenliga, eller ge dem bättre självinsikt. Jag kan inte ens ge dem förmåga att förtydliga vilka detaljer som egentligen gör dem intresserade av en kvinna.

   På samma sätt har flera män gjort allting “rätt” när de visat intresse för mig – men jag har ändå inte blivit intresserad av dem i gengäld. Skulle en av de killarna fråga mig varför jag inte blir intresserad, trots att han uppfyller mina önskemål, skulle jag inte ha en aning. För att han inte har “det”, kanske? För att han saknar något som jag inte vet vad det är, men som är nödvändigt? För att han känns fel? För att jag har spanat in någon annan? För att jag inte är på humör just då?

   Mitt bästa tips är att vända på steken och strunta i vad andra gillar, och istället gå på vad man själv gillar. Man kommer ändå aldrig kunna öva in ett tillgjort sätt som fungerar som raggningsmetod, om man vill ha något varaktigt.

   Men de som vet vad de vill och följer det, snarare än att försöka lista ut vad andra efterfrågar, de kommer alltid ha betydligt större framgång. Som jag har skrivit tidigare, fick jag betydligt bättre respons i dejtingvärlden när jag slutade vara så ängslig över vad en viss man föredrog, och istället började fokusera på vad jag själv sökte.

   “Hur kan jag göra så att han vill ha mig?” är helt fel fråga att ställa sig. Det gör mig till en ointressant och desperat pleaser.
   “Hm, undrar om jag vill ha honom. Det ska jag ta reda på!” ger ett helt annat resultat.

   I dina ögon ser kanske den inställningen ut som hänsynslöshet eller egoism. Men för de flesta andra signalerar det självkänsla, trygghet och målmedvetenhet. Det går visserligen inte att fejka en sådan inställning. Den måste vara genuin. Men den funkar på båda könen.

  • John G

   Men Elle, läs vad ViraStina skriver.

   För enligt henne så vill ju tjejer inte ha kravlöst, okomplicerat sex. För när de haft det känner de sig ju lurade och övergivna, eller hur det nu var hon formulerade sig?

   Och om du läser allt som skrivits en gång till så kommer du se att Jag faktiskt har tagit till mig att tjejer också vill ha just enkelt, obundet sex i bland. Men när Jag säger det så protesterar ju ni tjejer åt både höger och vänster. Vilket jag gillar på att ni ju aldrig någonsin kan hålla med om det när en man säger det?

   Sedan blir jag lite rädd av ditt resonemang angående hot hit och dit. För jag får uppfattningen att du vill ha fullständig ansvarsfrihet för alla tjejer, oavsett hur de beter sig eller behandlar andra människor. Det enda en tjej behöver göra är ju att dra fram sitt “Stackars lilla skrämda, rädda jag i en värld full av otäcka, elaka män”- kort. Och då skall alla i hennes omgivning lägga sig platta som dörrmattor, trots att det är hon själv som har provocerat fram reaktionen som skrämmer henne.

   Och skälet till att jag blir lite rädd av det du skriver är ju att det är ju precis så maffia-organisationer beter sig. De förväntar sig också att kunna bete sig precis hur de vill, utan att deras beteende får några som helst konsekvenser för dem själva.

   ViraStina:

   Självklart måste du hålla med Elle.
   För jag menar, feministmaffian måste ju visa upp en enad front mot alla män som vågar protestera mot hur tjejer beter sig.

  • Elle_

   Såvitt jag vet har varken jag eller Virastina påstått att alla tjejer/kvinnor fungerar likadant. Tvärtom faktiskt. Försök ta in det här med nyanser och gråskalor. “De flesta” är inte lika med alla. Är det så svårt?
   Jag förstår inte vad du menar med ditt inlägg. Jag har inte sagt att någon får bete sig hur som helst utan konsekvenser. Jag säger bara att alla, såväl män som kvinnor, har lov att själv bestämma när de vill tacka nej till hångel eller sex, alldeles oavsett vad de velat minuten eller timmen innan, och alldeles oavsett vad de sagt om den saken innan. Jag säger också att många, såväl män som kvinnor, inte själva kan sätta fingret på eller beskriva exakt hur förhållandena ska vara för att en ska känna sig upplagd för sex eller bli kär, och att det bara är att tugga i sig eftersom ingen människa har rätten till en annan människas kropp eller “hjärta”, oavsett hur duktig man är på att följa instruktioner. Jag säger också att alla ljuger ibland, medvetet eller omedvetet. Maffia, much?
   Angående hot: hur svårt kan det vara? Ett (indirekt) våldtäktshot från en person som lätt skulle kunna överbemanna personen hen hotar är otäckt för en person som hela livet fått lära sig att akta sig för att bli våldtagen. Också rätt självklart, kan man tycka? Nu får du skärpa dig, JG. Du försöker ju inte ens använda hjärnan.

  • ViraStina

   John G:
   Ja, för när kvinnor håller med varandra, beror det på att vi ingår i en feministmaffia.

   Men när män håller med varandra (som du, Hasse, George, Peter…), då beror det förstås på att ni har tänkt helt självständigt och skådat sanningen! 😀

   Dessutom missar du en ytterst väsentlig sak i vårt resonemang: Ingen av oss har någonsin förnekat att det finns kvinnor som gillar tillfälligt sex. Jag har t o m skrivit tidigare hur mycket jag uppskattar att tidigare generationers feminister har drivit fram möjligheten för kvinnor att ha tillfälligt, obundet sex.

   Men det vi säger är att det är ovanligare. Vi är mindre benägna till det. Många av oss har nån period i livet där vi vill vara fria singlar. Kanske som unga. Kanske efter en skilsmässa. Några vill aldrig binda sig, utan vill vara singel hela livet. Och då blir förstås ONS ett alternativ.

   Men generellt är det mycket vanligare att kvinnor letar en stabil, fast relation med en enda man som vi litar på, respekterar och känner djup samhörighet med. Först då blir sex bra. Först då blir det intressant. Flera av mina singelväninnor är totalt ointresserade av sex. De saknar det inte ens, för det finns ju ingen specifik man som väcker lusten. Att ta hem någon för natten är det sista som skulle falla dem in.

   En del saknar visserligen sex, men de anser inte att det är värt grubblet och ångesten som ONS medför. Till den gruppen skulle jag höra, om jag blev singel igen.

   Vi är väldigt, väldigt många som har testat en sån där tillfälligt-sex-period och kommit fram till att det bara skapar oro hos oss. Visserligen dröjer det nog ofta upp till medelåldern innan vi inser det. Innan dess inbillar vi oss nästan att om vi inte lever Sex-and-the-City-liv när vi har möjlighet, så är det fel på oss. Man vill ju inte heller vara sådär kvinnligt fånig och gå och vänta på drömprinsen, eller hur var det nu..?

   Så ganska många kvinnor går emot sina inre känslor, och har tillfälligt sex mot sin egentliga vilja. Som jag själv gjorde, till exempel.

   Jag gissar att det är många fler som gör det, än vad det är kvinnor som avstår från tillfälligt sex av moraliska skäl.

 21. -Lillajag-

  Jag tror att det handlar om bekräftelse. Att man skickar bild på sitt kön till någon handlar nog till stor del om att man vill att den som får bilden ska gilla vad den ser. Kanske ser män det som en sexinvite att skicka en bild på sitt kön, vad vet jag? Jo att det är mer regel än undantag att få oönskade bilder.

 22. Nettan81

  Jag har äntligen funnit världens bästa kille! Dock inte på hp utan på mötesplatsen. Han har alla egenskaper jag tycker en kille ska ha. Han är positiv, omtänksam, snäll, rolig, trogen osv. Jag trodde aldrig att jag skulle träffa någon kille som han. Men nu kommer jag hålla hårt i honom. Äntligen min tur att bli lycklig!


Post a new comment

(OBS! Din E-postadress publiceras ej.)