girl-sad-thinking-favim-com-222038_large

”Det känns som jag är ett andrahandsval”


Hej!
Jag har börjat träffa en kille här från happy pancake och har fått starka känslor redan efter några veckors dejtande. Redan när jag såg honom för första gången klickade det till hos mej. Det känns underbart MEN har ingen aning om vad han känner. De första gångerna vi sågs kändes det besvarat men den senaste gången vi sågs började han prata lite om sitt ex, att hon börjat höra av sej och va väl lite fundersam kändes det som. Emellan gångerna vi ses hörs vi inte så mycket..jag väntar på att han ska ta steget och göra det men det slutar alltid med att det blir jag som gör det. Nu känner jag mej ledsen över att han kommer såra mej. Han säger när vi är tillsammans att han jättegärna vill fortsätta ses men ändå känner jag mej tveksam, det känns som att jag är ett andrahandsval.

Vad ska jag göra? Ska jag fortsätta leva i ovisshet om vad han vill med mej för jag är rädd att när jag väl tar upp detta med honom om exet och att jag känner mej som ett andraval kanske jag skrämmer bort honom. Vad ska jag iså fall säga och hur ska jag lägga fram det?

Det var så längesedan jag kände såhär och jag har blivit så sårad förut och är så rädd att det återigen ska bli så.

/M

Håkan svarar

Hej M,

Du skriver att du har träffat en kille, att du har fått starka känslor för honom och att det känns underbart. Jag kan verkligen förstå det. Förälskelse är berusande och euforisk och ett härligt tillstånd att vara i. Du skriver också att du inte har någon aning om vad han känner, vilket får dig att bli osäker. Jag kan förstå det också. Det är förälskelsens ytterligheter du beskriver, den rymmer både lycka och osäkerhet. Det är priset vi får betala när vi går in i en relation. Fullt ut säkra på varandra kan vi aldrig bli. Det är en del av livet och något som vi behöver förhålla oss till. Inledningen i en relation är många gånger trevande. Det är som om när vi för första gången lär oss en ny dans, osäkra på vilket nästa steg vi ska ta. Ibland går det bra och ibland går det mindre bra, kanske trampar vi varandra på tårna. Alla människor längtar efter att känna närhet. Däremot skiljer vi oss åt på det sätt vi närmar oss varandra. För en del är förälskelse som att ha alla känslor utanpå kroppen där man vill tala om för hela världen att man har träffat sin prins eller prinsessa och vill umgås dygnets alla timmar. Andra behöver mer utrymme och distans utan att det betyder att den förälskelsen är mindre värd. Men den har ett annat uttryck. Du skriver att du väntar på att han ska ta första steget till kontakt och när han inte gör det så är det du själv som tar kontakt, vilket gör dig osäker på hans känslor för dig. Du skriver att han har sagt att han vill vara tillsammans med dig, men att du ändå känner dig som ett andra-handsval, bortvald. När vi är förälskade vill vi stå i varandras strålkastarljus och vara den viktigaste i världen för varandra. Om vi inte känner så, smyger sig osäkerheten på. Allt du tänker och tror om relationen är viktigt att förstå, att det är dina tankar och på det sättet inte den exakta sanningen.

Utifrån det du har beskrivit är mitt råd att du nästa gång inväntar honom och ser om han tar kontakt. Även om det är arbetsamt för dig med all den osäkerhet det innebär. Försök stå ut med den känslan. Han har kanske ett behov av utrymme. Om du kliver ett steg tillbaka ger du honom en chans att kliva fram. Gör han inte det, är det en form av svar som du då behöver fundera på och förhålla dig till.

Lycka till,
Håkan

dating


Det finns 39 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Ann

  Jag skulle tokbacka för att rädda mitt eget hjärta… Som Håkan skriver – låt honom ta steget om han vill ses. Du har talat om var du är med honom (om inte annat, gör det och våga chansa), men om han fortfarande har känslor för exet så kom du in vid fel tillfälle och blir ”the rebound girl”. Den rollen vill man ALDRIG ha. Kram och lycka till!

 2. Gullig tjej

  Jag får kontakt med killar här och vidare på telefon och vi pratar lite sen verkar de tappa intresset för mig…

  Fick jätte bra kontakt med en kille och vi mailade och chattade varje dag i en månads tid även när han åkte utomlands.
  Han ville skynda långsamt pga att en tjej här hade nobbat honom.
  Sen hörde hon av sig till honom och jag ville han skulle prata ut med honom och det resulterade i att hon blev förstahandsvalet fast hon hade varit elak, ställt in träff och inte hört av sig på flera månader…

  Besviken !

 3. Star

  Jag har fått uppfattningen att alla killar pratar om sina ex. För mig har det alltid varit på första dejten, kanske till och med innan. Det är som om de behöver häva sig på något sätt. Visst, kul att du har haft förhållande innan, men det är jag personligen faktiskt inte så intresserad av. Sen om killen/tjejen ifråga hade större delen av sitt umgänge med ”exet” så kan man väl i så fall prata om det på ett annat sätt? Jag vet inte, kanske jag tycker så här för att jag själv inte har några ex som spökar i garderoben!

  För att återgå till frågan i inlägget så är det synd att han säger en sak men visar en annan. Han kanske också är kluven och inte vet vad han vill. Men nu är det ju hon som har hört av sig till honom, om han var seriös så hade han stolt berättat att han träffade en annan osv. Dock är det svårt att veta när man inte vet hur deras förhållande såg ut och varför de bröt.

  Jag vet en som blev tillsammans med sitt ex (som jag var på dejt med), men även är inne på Happy då och då, behovet borde väl inte finnas? Det känns så hemskt att jag vet det men att hon inte vet. Hur känner ni inför det, är det ok att vara aktiv på HP när man dejtar seriöst, samt är i ett förhållande? Har varit med om det också vid dejtande, som att mannen fortsätter leta ifall att det finns ”något bättre”. Hur tänker ni?

  • MsWatson

   Hej!

   Nej, jag tycker inte alls det är ok att vara aktiv på HP om man dejtar seriöst med någon, och definitivt inte om man har ett förhållande. Vad sänder det ut för signaler till den man är tillsammans med? Jag själv skulle bli jätteledsen och sårad om jag fick reda på att killen jag är tillsammans med är aktiv på en dejtingsida, vilket faktiskt hände i min tidigare relation, när jag konfronterade honom med detta fick jag svaret, att det är bara en sysselsättning, något han gör av ”gammal vana”. Nu är det slut sedan en tid tillbaka, jag litar inte på honom, varför leta efter andra tjejer om man redan har en?

  • akkurat

   Jag tycker inte alls att det är okej att vara aktiv här när man är i ett förhållande. Jag har varit med om det och hade jag inte blivit misstänksam från början hade jag inte ens trott att någon skulle göra något sådant.

  • MG

   Man ska inte dra förhastade slutsatser om andra om man inte exakt vet vad de har för relation. Det är klart att det är fel att vara på HP om man har en exklusiv monogam relation med någon som man då går bakom ryggen på – men det finns ju faktiskt de som också har poly- eller öppna relationer, och då har de kommit överens om att det är okej att träffa andra.

  • Buffy

   Ja för hon har ju inte redan gjort. Hon hör av sig till honom och visar att hon vill ha kontakt. Han tar ju inte steget att höra av sig till henne flertalet gånger.

   Ska hon skaffa ett mariachi band och be dem sjunga serenader under hans balkong?

  • What_A_Man

   Jag läste tydligen det ovan helt fel… Mittåt!

   Taskigt läge ungefär. Har varit där några gånger själv. Saker och ting gäller ju inte utan att det är ömsesidigt när det gäller att skapa något.

   Men ni kvinnor som läser det här inlägget… Tro mig, det känns för oss män också när ni drabbas av det egna dödsfallet. Vi mår lika kass som den som har ställt frågan. Sen hävdar jag ändå att hon kan ta telefonen och be att få ett klart besked från människan. Få ett avslut om det nu blir ett sådant.

  • Buffy

   Men det är inte säkert han kan ge ett klart besked, kan inte pressa en människa till svar. Han kanske är osäker och kan inte ge ett besked.

   Som det säger på engelska. ”Love is like a fart if you have to force it. Its probebly ****”

 4. Bigsis

  Man måste våga chansa! Om du vill gå med ”ångest” och vänta ut honom…Then fine! Gör det!
  Men vill du inte vänta och låta honom stjäla en massa tid av ditt liv (som du faktiskt kan använda till nåt bättre!) så ring honom! Var ärlig, tala om hur du känner och fråga vad han vill!
  Och du… Gör det NU, innan han tar mer plats i ditt hjärta och din själ.
  Du riskerar att få ett ”Nej tack”, men du har chansen att få ”Ja tack” oxå…

 5. Sandra

  Tyvärr verkar han inte vara intresserad. Är han inte mer engagerad så låt honom vara. Du vill väl vara med någon som vill vara med dig? Gör som Håkan säger, ligg lågt, gör roliga grejer som gör dig glad och fokusera på annat. Hör han inte av sig och tar initiativ till att ses , ja då är det bara att move on. Låt dig vara ledsen några dagar men sen får du fortsätta. Du är värd det allra bästa! Glöm aldrig det : )

 6. Skånsk tjej

  Svar till ”Star” (ang ”Hur känner ni inför det, är det ok att vara aktiv på HP när man dejtar seriöst, samt är i ett förhållande? Har varit med om det också vid dejtande, som att mannen fortsätter leta ifall att det finns “något bättre”. Hur tänker ni?”)

  Är man intresserad av nån så borde man ge det en ärlig chans och inte hålla på med andra. Hålla på med andra innebär för mig att fortsätta flörta med andra på Happy P såväl som irl, spec. på Happy P då de man pratar med inte riktigt har en chans hos en (man slösar deras tid utan de vet om det).
  …Bästa är väl att säga man vill dejta och skulle det gå långt (på ett fysiskt plan) är det väl allmänt hyfs som gäller för båda; dvs lek inte runt om ni nu säger ni är ute efter något seriöst. Vill man ligga runt finns badoo (och tinder för de som vill ha klassigare ”liggletande”).

  Kanske hon/han kan hitta något bättre men de har nog inte så stor chans på lycka om de inte kan bestämma sig för någon, då finns det alltid något (någon) bättre. Utveckling av relationer tar tid! 🙂

  Om man aldrig faller (för någon) får man aldrig uppleva tjusningen med att falla. Sen kan man bli öm efter ett falll men livet går vidare! 🙂

 7. Fredrik

  Det är ju bara att hoppas på att den killen känner sig lite osäker i sin situation, och förstår sedan vad han vill. Ringer han inte eller tar kontakt på något annat sätt (inom din acceptabla väntetid + ytterligare 50% för säkerhets skull), så gå vidare. Det är dumt att tortera sig själv på det viset. Eller så säger du rakt ut vad du känner, och vad dina förväntningar är. Då kanske du får ett snabbt svar, och kan sedan antingen fortsätta om han är intresserad, eller gå vidare när du vet att han inte vill samma sak.

  Sen är killar minst lika benägna att ringa om man känner att det är något på gång. Ofta redan efter första gången man träffas om kemin finns. Jag själv kan inte hålla mig från att höra av mig så ofta som jag bara kan utan att det blir creepy. Det är ju som relationsexperten säger, att man vill berätta för alla hur man känner för den personen, och inte kunna slita sig från det. Känner han inte så, då är det nog ingen idé att bry sig om honom mer.

 8. Erik

  Utifrån mitt lekmannaperspektiv skulle jag vilja vara lite mer konkret och inte så luddig och präktig som ”experten”. Det här handlar om två faktiska frågeställningar att ta ställning till.
  1 – Vad är mitt ansvar för min reaktion på den här situationen?
  Med detta menar jag att du bör reflektera över vad det är som får dig att tänka som du gör angående den respons, eller brist på respons såsom du ser det, som du får från din partner? Är det så att du har tidigare förhållanden å åtanke och tycker dig se liknande reaktioner som visat sig leda till en viss typ av situation?
  Kort sagt, har du blivit sårad tidigare och därför tar din hjärna fram de basala överlevnadsinstinkterna och låter varningsklockorna ringa .. kanske tidigare än nödvändigt.
  MEN .. då har vi också den andra frågeställningen, som inte nödvändigtvis är raka motsatsen ..
  2 – Vad är det egentligen som du väntar på att han ska göra? Vet han vad du väntar på? Har ni pratat om hur ni har det och vad du behöver vs vad han behöver? Är han fortfarande inte över sitt ex, vad förväntar han sig då att du ska göra?
  Kort sagt, kommunicera tydligt hur du känner och hur hans sätt att prata om sitt ex berör dig och att du gärna skulle vilja att han tog initiativet till kontakt. (Skulle han då tycka att du är tjatig/för ”på” eller ”needy” så ligger problemet i en större grad hos honom och inte hos dig.

  Viktigast av allt som jag ser det är ändå tydlig kommunikation och att inte i allt för stor grad själv försöka fundera ut olika scenarion eller ”tänk-om..” möjligheter/risker.

  Vad du absolut aldrig bör göra är att trycka undan dina egna känslor till förmån för någon annan och tänka ”äh, han behöver nog bara lite tid .. ”. Om du inte tycker det känns ok, säg då det. Förklara hur det känns, varför och hur du skulle vilja att det var. Men var också beredd på att kunna kompromissa och se en lösning som ligger någonstans mittemellan, om nu era tankar skiljer sig så markant eller att det rentav är din egen osäkerhet som bygger upp ett större problem av en situation som kanske inte är vad du tror. (Men den kan också vara vad du tror .. men utan att kommunicera så kommer du aldrig att få veta).

  Hoppas du hittar ett sätt att komma till rätta med dina funderingar och att ni kan lösa situationen tillsammans för båda parters bästa.

  Lycka till.

 9. GuldStjärnan

  Hej.
  Det känns omöjligt att få ngt svar från ngn tjej alls på denna sida. Jag tycker jag ser bra ut och jag är seriös. Vet att tjejerna säkert blir överöst med mail men jag försöker att fatta mig kort och fånga deras intresse , men nu känns det svårt. Tror jag har skrivit till typ 30st och ingen har svarat.
  Så himmelens ointressant kan jag väl ej vara. Trodde denna sida skulle bli trevlig och att man skulle få chansen att börja dejta och även så småningom hitta ngn kanske. Nu känns det bara som mitt självförtroende och även självkänslan slagits i botten.
  Jag menar, tillslut tror man ju att man är värdelös eftersom ingen annan bevisar motsatsen. Det är sorgligt tycker jag.
  Snälla hjälp mig att komma upp till ytan igen.

  • Jonas

   Guldstjärnan, jag känner precis likadant. Tyvärr kommer det att fortsätta så. Att inte få svar på 30 brev är bara början. Det kan ta uppåt 100 kontaktförsök innan någon kvinna slutligen svarar. Och när de väl svarar och en konversation uppstår så kommer de ändå i 9 fall av 10 plötsligt att sluta svara utan förvarning efter några brev. Det är så nätdejting funkar nuförtiden, tyvärr. Fullkomligt förödande för mäns självförtroende.

 10. Alexandra

  Oj, det låter precis som mitt ”ex”, som inte precis är ett riktigt ex utan vi har gjort en timeout och inte uttalat att det är slut. Och jag hittade honom just här på Happy Pancake. Det var precis samma för mig, att jag föll för honom direkt. Han har en enorm karisma och en härlig oförställd charm. Sen så var det precis så att han inte hörde av sig knappt mellan dejterna. Jag tror att det är för att han vill känna sig fri och han vill inte att man ska hålla koll på varandra via telefon, han hatar att känna sig inlåst och sa att skälet delvis var det. Hans ideal är ett polyamoröst förhållande, dessutom. Förhållandet började bra och jag var störtkär, omväxlande med jätteledsen när han inte hörde av sig. När det kom fram att han fortsatt att nätdejta fastän vi var ihop sen över två månader blev det kris. Speciellt som han snärjde in sig i lögner kring skälen till att ha kvar profilen (på Mötesplatsen). Som att hans företag inom redovisning också hade verksamhet inom nätdejtingcoachning, vilket han aldrig hade nämnt innan.

 11. ViraStina

  Guldstjärnan

  Det är helt enkelt en sjukt ojämställd könsfördelning på dejtingsidorna, av någon anledning. Jag förstår fullt och fast att du känner dig dissad när du aldrig får svar – det skulle jag också göra – men du måste tänka att det inte har med dig personligen att göra.

  Jag har frågat ett gäng olika män (vissa som jag har dejtat och vissa som jag känner sedan tidigare) om hur deras svarsfrekvens ser ut i de här sammanhangen, och de flesta säger att de i princip aldrig får svar. Han som låg bäst till, trodde att han fick respons på ungefär ett av tio kontaktförsök. Och alla dessa är i mina ögon helt vanliga trevliga killar.

  Så nej, även om det är trist att inte få svar här, ska du inte låta det sänka självförtroendet. (Lättare sagt än gjort, dock. Jag vet ju hur nedslagen jag känner mig när jag har skrivit ihop en suverän jobbansökan, och så får man inte ens ett svar. Efter tio gånger börjar man tro att det faktiskt är något fel på en.)

  För att anknyta till topic: En hård men enkel tumregel är att människor ser till att göra det de vill. Vill de prata med en person, då ringer de. Vill de träffa en viss person igen, då föreslår de det. Tar de inte kontakt, beror det nästan alltid på att de inte har någon större lust.

  Visst kan det finnas undantag. Men min erfarenhet är att även de blyga och osäkra hör av sig med åtminstone sms, om det är så att de vill ha fortsatt kontakt.

  Själv följer jag ingen uttalad princip om vem som ska höra av sig först. Konstruerade regler som t ex att man ska undvika att vara den första att maila efter en dejt, eftersom det kan framstå som desperat, struntar jag högaktningsfullt i.

  Men om jag märker att jag är den som har initierat kontakten de senaste tre, fyra gångerna, då börjar jag dra öronen åt mig. Det ska vara ömsesidig balans, annars fattas intresset från endera sidan.

 12. Andy

  Det kan ju vara lite komplicerat det här med att hur mycket man ska höra av sig. Verkar som vissa vill ha bekräftelse en gång varannan timme via sms. Man måste väl ha lite självdistans? Själv ser jag inte att man måste höra av sig hela tiden. När ni säger att ni blir ledsna när en kille inte hör av sig, vad pratar vi om tidsmässigt? Är det 6 timmar? En dag eller 3 dagar?

  Jag försöker inte vara ironisk på något sätt men istället försöka första vad som är generellt ok när det gäller att höra av sig?

  • E

   För mig handlar det om killen inte ens kan slänga iväg ett sms på 2-3 dagar så kan jag inte va i hans tankar mycket. Det tar 1 min att skriva och fråga hur den andre mår eller bara att man tänker på den. Jag vill gärna ha någon sorts kontakt varje dag om jag dejtar någon, men kan tycka det är okej om det blir varannan eller så också. Jag vill inte känna mig inträngd i en hörna eller jagad, men vill inte heller ifrågasätta om den andra tänker på mig?

 13. Jake

  Har försökt få kontakt med tjejer här men det verkat ju helt omöjligt, av de 32 senaste tjejerna som jag skrivit till har ingen svarat och jag har använt mig av massor av olika öppningsfraser. Något om deras intressen, bilder osv. Jag matchar med dem och de med mig men som kille på dejtingsidor så konkurrerar man 100 killar på en tjej typ. Och att sticka ut och sedan kunna uppehålla detta intresse är helt omöjligt, för de verkar alltid hitta/vänta på något bättre. Sedan har jag aldrig varit med om att en tjej skrivit först till mig, kan vara många besökare men ingen som skriver något. Vad är grejen? Hur gör man?

  • Erik

   Tips till dig,
   Försök fyll i din profil lite bättre så kommer du säkert få fler svar. Som det är nu har du inga som helst fakta om dig själv i stort sett, vilket gör det svårt för folk att ens veta om ni har något grundläggande gemensamt som de kan utgå ifrån och kanske inleda en konversation med.

 14. Alexandra

  Andy, det beror ju på i vilken fas man är. Om man dejtar och precis börjat dejta så tycker jag det är okej med lite längre tid mellan gångerna man hörs, några dagar är okej men blir det en hel vecka så tar jag det som ointresse. Blir man sen ihop så vill jag höras varje dag, absolut. Går det flera dagar då och allt som oftast så, så ger det mig en känsla av att inte riktigt vara ihop och att han inte är speciellt kär eller intresserad. Gillar man inte riktigt att prata i telefon är sms okej, men det där att undvika telefonkontakt som min kille gjorde delvis för att behålla friheten i att man då inte håller koll på vad den andre har för sig är väldigt oseriöst, som att man vill kunna fortsätta träffa andra utan problem. Btw kan jag tillägga att killen jag tänker på (mitt ”ex”) troligen inte har förmåga att känna starkt för någon, han sa att skälet till att ha ett förhållande för honom var praktiska skäl, någon som lagar mat och någon att dela hyran med, samt sällskap. (Detta kom fram efter ett tag, i början sa han faktiskt att han kände sig kär i mig, när jag frågade vad han kände, men det var nog inte sant.) Dessutom hade han gift sig med sitt ex för att han tyckte att han kunde ställa upp på det, som han uttryckte det.

  C, om jag var du skulle jag dra mig undan. Men det är lätt att vara efterklok, svårare att vara klok när man är störtkär.

 15. C

  för er som som gnäller om att inte få några svar här inne säger jag bara. isolerar er inte i en virtuell värd, det finns en hel värld där ute med fler möjligheter än här på den fronten och ni bör inte ta detta virtuella på så stort blodigt allvar som om ni redan var ihop redan innan ni skickade ett medelande eller har chattat ett tag. det är en mental lek att få någon slags gnista till mer än en flashig profil eller 1 meddelande.
  det finns inga magiska fraser ord eller meningar som funkar universellt.

  för fröken M så säger jag ta upp det mellan fyra ögon på ett lugnt sätt utan att vara upphetsad eller hoppa på honom om de som tynger ditt hjärta utan att vara aggressiv eller upprörd eller som ett förhör, försök inte att sätta ord ur hans mun för då bruka det bli lustigheter. lättast brukar vara att ta honom på pulsen om ex biten lite grann och fråga honom vad hans rädslor är eller kommer att vara känslomässigt med någon ny som håller på att komma in i hans inre svär av känslor och vad du är förhållande till detta, först då kan du avgöra om det är värt, funkar inte det så får du vara uppriktig hur du känner för han och vad du känner angående exet när det blir på det viset som han har hanterat det mot dig och att det ser illa ut och du tolererar inte det. detta måste du göra i ett lugnt tillstånd där du inte höjer rösten eller höjer tonläge på rösten eller tempo och inte gråter så ser han att du menar allvar och inte är dömande. går aldrig till attack om det är något du inte tycker om att höra då vänder han taggarna utåt och det går inte att föra ett vettigt samtal där du får det uträttat du vill eller behöver. låt han förklara och tala till punkt utan tids press och välj dina ord hur du utformar det du säger och frågar.
  om det visar sig att han inte vill gå vidare med dig så måste du gå vidare att hitta den rätta. man måste vara väldigt direkt många gånger och är det en minsta gnutta känslor för dig på rätt vis så triggar det bara mer när man visar att man inte tolererar saker och är lite hård och bestämd, den känslomässiga delen av hjärnan funkar så lustigt i det undermedvetna (love hurts sometimes no matter if its right or wrong).
  Var inte desperat !

  • Jonas

   C, du säger ”isolera er inte”. Ärligt talat så känns det som en liten nedlåtande kommentar… För mig personligen, och säkert för många andra, så träffar jag ytterst sällan öht kvinnor ”där ute”, bl a eftersom jag nästan aldrig hänger på krogen eller så, och för att jag jobbar inom en mansdominerad bransch. Så jäkla lätt är det faktiskt inte att bara gå ut och träffa någon hur som helst.

  • Erik

   Jag håller med Jonas här, du låter väldigt nedlåtande och mästrande i din ton .. som om du ser över alla andra och är bättre än dem genom att vara perfekt ”rationell” i sättet att tänka. Varför säger jag det, jo för att ditt resonemang är precis i enlighet med alla rationella teorier kring relationsbeteenden.
   Du antar att folk enbart har HP och andra ”virtuella värdlar” där de söker kontakt, kanske för att det i den tråden du kommenterar enbart handlar om uttryckt besvikelse över detta virtuella medium. Men varför skulle man börja dra upp andra situationer som inte har något som helst med den här bloggen alls att göra?
   Nu ska jag göra som du och mästra dig lite, du förstår .. vanliga människor kan faktiskt leva i flera olika ”världar”. Till exempelvis arbetsplatsens värld, familjens värld, nära vännernas värld, krogen, gymmet, kvällskursen .. etc.
   Du tycker dig vara ”bättre” än alla andra som fixerar så vid denna ”virtuella värld” .. men det är en paradox eftersom du själv sitter här och kommenterar, vilket i sin tur tyder på en fixering vid denna värld som ju inte skulle tas på så ”stort allvar”? Varför skulle du annars ägna din tid åt att kommentera något som inte betyder något?

 16. Lis

  Har också upplevt detdär. det var skittrevligt när vi sågs, hade massor att prata om, och det kändes allmänt riktigt bra, men han var skitdålig på att höra av sig. Jag blev ganska osäker på intresset och provade vänta lite extra för att se om han hörde av sig. Nån gång gjorde han, hörde av sig först alltså. Han var också alltid online, mer än en gång per dag, vilket gjorde mig väldigt nojig (det sagt så var jag ju också online ibland, men kände inte nåt behov av HP. Jag är personligen inte att fokusera på och träffa flera män samtidigt.)
  Efter sista gången vi sågs var han mycket fåordig och jag blev ganska säker på att han tröttnat. När jag sen föreslog träff hittade han på vaga ursäkter varefter jag frågade direkt och mera vagt fluff, men då kom det fram att han tyckte vi skulle gå vidare bägge två.
  Jag ser det som så att vill man träffa en person så ser man till att göra det. Känner man något för personen så vill man träffa/kommunicera med denne.

  • Erik

   Att han inte vågar stå för vad han anser rakt ut utan är så där vag, tyder på att han är en sån person som ständigt måste ha någon .. för bekräftelse. Han släpper således inte det han har innan han greppat i nästa ”fäste” så att säga. Förkastligt enligt mig och ytterst egoistiskt och fegt sätt att agera i relationer.
   Mina 50-öre i den här frågan.

  • Lis

   Tack Erik, jag trodde jag höll på bli paranoid, men som sagt så misstänkte jag ju det från början, bara lite svårt när saker och ting rör sig mellan sådana ytterligheter 100% eller 0%. Eller kanske lättare då? 😉
   Men du har nog rätt, tror det var något nytt i sikte redan före han släppte det som redan var på G. Verkar på folks kommentarer här att det nog är fler som upplever detta också. Äsch, va tusan, de e som de e.

  • Erik

   Jag brukar säga att om fler personer svarar med liknande erfarenheter, så bör det finnas mer än bara en subjektiv sanning i detta. =)

 17. Vänner i rymden

  Att man inte alltid får svar får man ju räkna med. Vad som är betydligt jobbigare är att 98% försvinner förr eller senare även sedan man verkar ha fått riktigt bra kontakt. Jag tar det på allvar och tror att vi är vänner på riktigt. Och så upptäcker man att man bara var en kontakt. Ibland händer det att personen plötsligt inte ens läser mina meddelanden, trots att hon är on-line varje dag.

  Jag är fullt medveten om att man tänker och känner olika och det är ju det som är lite knepigt också. Det som får en att se rött kan vara en självklarhet för en annan. Men det är tråkigt och energislukande att skiljas på det sättet när man redan har lagt ner en hel del känslomässigt energi på kontakten. Kan bara skiljs som vänner så är jag faktiskt ändå väldigt glad. 🙂 Då har ändå relationen gett mig något den stund vi hade kontakt och det är något jag sedan kan ta med mig genom livet. Jag känner mig då privilegierad. 🙂

  Men jag har börjat överge nätet mer och mer och ger mig ut på krogar och nattklubbar istället. Där tar ju tjejer initiativ och jag får närheten till en annan verklig människa av kött och blod. Det verbala är ju egentligen inte det viktigaste i kommunikationen.

  • Lis

   Jag håller med. Tror det är naivt – jag är iallafall känd för att vara naiv på denna punkten, men blir snabbt vän med ( eller klassar folk som mina vänner ) efter etablerad kontakt – ja vänner, inte mer – och då känns det också som att man plötsligt mist en vän när personen i fråga väljer att försvinna ut i universums mörker och damm.

   Men det er min naivitet ju….

  • Erik

   Det kan jag hålla med om.
   Sen kan jag väl tillägga att jag inte är den som förväntar mig att alla vill eller kommer att bli vänner med mig. Vi är alla olika och det är teoretiskt omöjligt att någon ska passa precis alla, men de hindrar inte att man ändå har ambitionen att betrakta alla som potentiella vänner (tills de visat på något annat).

  • Jonas

   Tar tjejer initiativ på krogar och nattklubbar?? Jag har aldrig någonsin blivit uppraggad när jag varit ute. Och då ser jag ändå relativt bra ut och kan dansa osv.

 18. Malthael på HappyPancake

  Jag har varit nära träffa en del, men de har pausat medlemskapet strax efteråt. Jag misstänker att jag var andra, tredje eller fjärdehandsvalet. Inget mig emot. Bra att man inte ägna mer tid och intresse att lära känna personerna i fråga. Blivit bränd så mycket att jag inte är rädd längre, det känns mest vanligt.

  Och detta med att ”vågar inte för jag blivit bränd” kan inte stämma, för då hade man aldrig dejtat. Ju. Inte i min värld. Så om ni dejtar, kör era kort från början. Var ärliga, framförallt mot er själva så ni inte lurar den andra personen att tro att där finns en chans.

 19. vänner i rymden

  För att kommentera bloggen: Det borde inte vara något problem att han inte bestämt sig. Men naturligtvis är det ett jobbigt läge. Jag tycker att du bör ge dig själv en rimlig tidsfrist. Har han inte bestämt sig inom en rimlig tid så gå vidare för ingen vill hamna i ett evigt vacklande hit och dit där man inte vet hur det skall bli. Men att låta honom ta initiativet tycker jag låter vettigt och klokt. Gör han inte det så är han ju inte särskilt intresserad egentligen. Det är inte så roligt om det bara är den ene som tar initiativen i en relation och detta gäller såklart oavsett vad för slags relation vi pratar om.

  Sen är ju också frågan om det är bara är ett förhållande som är intressant eller om du kan tänka dig att vara goda vänner om det inte fungerar.


Kommentera