dålig relation

”Det känns som hon leker med mig”

Hej,

Jag är en kille på 27 år som har träffat mitt livs kärlek. Allt är så bra när det bara är vi två tillsammans och vi gör det som hon föreslår. Vi har hängt ihop i snart ett år och jag vet att hon tycker att jag är bra i sängen och hon uppskattar när jag hjälper henne fixa och renovera hennes lägenhet. Jag vill gärna ta nästa steg i relationen och har föreslagit att vi ska flytta ihop och börja umgås med varandras familjer och vänner och även göra annat som svetsar oss samman. Hon svarar inte på det utan säger att vi har tiden framför oss. Nu när det närmar sig jul, har hon bestämt att hon ska vara med sin familj och jag med min. När jag istället föreslår att vi ska umgås tillsammans, säger hon att hon vill vara helt säker på mig innan hon presenterar sig för sin familj. Det känns konstigt, jag blir osäker och känner mig rätt ofta ensam. När vet jag att hon känner sig säker? Det känns ibland som hon leker med mig. Ibland har jag tänkt på att göra slut. Jag känner mig förvirrad. Har ni något råd på hur jag ska tänka?

Håkan svarar

Hej

Tack för ditt mail. Julen är en speciell helg på då det finns många uttalade och outtalade krav på vad som förväntas. Inom kärleksrelationen, familjen eller bland vänner. En helg med många glada miner men också ledsna miner. Ensamheten blir för många påtaglig under denna helg.

Att få vara tillsammans med den man tycker om är begripligt, oavsett om det är julhelg eller inte. Att bli bortvald av den man tycker om är smärtsamt. När jag läser dina rader tolkar jag det som att det här är en del av er vardag. Som om relationen är begränsad och fungerar när det bara är ni två tillsammans och dessutom på din flickväns villkor. Hon håller i taktpinnen och på så sätt blir det obalans i er relation. Hon utnyttjar dig för att få sina behov tillfredsställa, som sex och renovering av sin lägenhet. Jag utgår ifrån att du gör det för att du själv vill och att det i stunden känns bra? Oavsett vad, är det behov som hon har, som du hjälper henne att tillfredsställa. Du blir med beröm godkänd. När du sedan kommer med mössan i hand och uttrycker dina egna behov, blir du inte lyssnad till. Ni har tiden på dig, får du till svar. Du exkluderas och existerar inte i hennes familj och på så sätt inte heller fullt ut i din flickväns värld. Du känner dig bortvald och ensamhet är inte allt konstigt att då känna.

En relation består av två huvudrollsinnehavare. Du tycks ha abdikerat till en statistroll och bör fundera på varför du har gjort det. Dina behov och det du tycker är viktigt i en relation upplever jag att du har klart för dig. Utmaningen för dig är att ge dem en högre röst, så att de når fram till din flickvän. Kommunikation är i en relation lika viktigt som andning är för livet. Föreslå för din flickvän att ni två sätter er ned för att prata. Att du försöker förstå genom att lyssna vad det är som gör att din flickvän agerar som hon gör. Ibland finns förklaringar till beteenden som gör det begripligt och blir då en öppning för utveckling. Att du också ber henne lyssna på dig, att du berättar om dina behov och på vilket sätt de är viktiga för dig. En relation där vi inte har förmåga att lyssna till varandras behov är dömd att misslyckas. Att lyssna är inte detsamma som att hålla med, däremot öppnar det upp för att nyfiket utforska varandras världar.

Lycka till,
Håkan

dating


Det finns 6 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. jacob

  Jag skulle ge rådet att han söker en ny istället!
  Hon är inte intresserad utan gillar singel livet.

  Punkter som talar om det:
  Ni har inte träffat varandras familjer.
  Ni gör inget som svetsar er samman.
  Hon skyller på att hon är osäker på honom.

  Jag tror att ingen vet om att ni är tillsammans efter snart ett år!

  You got friendzoned!
  Men i det här fallet utnyttjar hon dej mer!

 2. Crazy8000

  Fråga henne rakt ut vad är du ute efter egentligen!
  Om hon inte svarar rakt ut lika väl som slingrar sig är du bara en leksak att fördriva tiden med. Även vänner brukar bli bjudna till päronen normala fall om det inte är ett relations problem i hennes familj.

  Hon har för många inre demoner som hon inte vill ta itu med och du hamnar i kläm.

  När en kvinna säger hon inte är säker i den situationen osar det katt.

  Du kan även säga. mina känslor börjar svalna när du är så och då ser jag ingen mening med att vara ihop med dig och jag har inget intresse av öppen relation så du vet.

  Personligen hade jag testat henne fullt ut på olika saker och konfronterat henne varje gång något sådant hon pysslar med kommer.

 3. Romantisk-tjej

  Personligen ser jag inte det som ett måste att umgås med varandras familjer och vänner. Det kanske är människor som man ändå inte har särskilt mycket gemensamt med.

  Har bara mamma i livet och hon är inte särskilt intresserad av vem jag träffar 🙂 Det är inte så att hon behöver ha koll på sådant. Jag hälsar gärna på henne ensam några gånger per år och det är vad hon föredrar också. Resten av familjen har jag inte någon närmare kontakt med. Killens familj har jag träffat, de är väl okej, men det är inte så att jag direkt längtar efter att fira högtider med dem. 🙂

  Flytta ihop är ingen självklarhet, många vill fortsätta bo på varsitt håll. Man slipper tära på varandra med vardagssaker som disk, städ, tvätt och hur man vill inreda. Man kanske är van att bo ensam (i mitt fall hela mitt vuxna liv) , eller så har man olika syn på hur man vill bo. Vidare kan det finnas bonusbarn och det gör det ännu mer komplicerat. Förhållandet kan vara precis lika starkt och äkta även om man inte bor ihop.

  Ert problem verkar vara att ni inte är kompatibla med varann. Frågan är om det ens finns någon stark kärlek där? Jag tycker det ni har verkar ”ihåligt”. I värsta fall är hon med dig i brist på annat. Inte för att vara elak, men jag tror hon skulle bjuda till mer om hon var kär i dig.

  • Crazy8000

   Precis, Run from your life!
   Seriöst
   Precis som romantisk-tjej skriver i sista stycket.
   Och ditt har tvivel och osäkerhet är en varningsklocka när det är så långt gånget att du får egentligen ingen kärleksrespons i den icke verbala kommunikationen från henne, våra undermedvetna är hyperkänsliga på sådant om det blir gensvar eller inte. samma om otro och så vidare.

 4. Yoron

  Pinsamt svar Håkan. Skulle dra om någon uppförde sig så. Låter som hon bara vill på sina villkor, och en tjej som uppför sig så är inget att tro på. Så gå, förklara dig inte, bara gå och låt henne fundera. Och kryp inte tillbaks bara för att hon ber om ursäkt. Det finns bättre tjejer där ute.

 5. ViraStina

  Jag tycker också att Håkans svar är lite för snällt. Men som professionell rådgivare, måste man givetvis vara tämligen diplomatisk.

  Men jag är inte professionell, utan bara luttrad. Och jag tycker det låter som att du har en relation med henne, medan hon bara har ett strul med dig. Tvekar hon fortfarande, är sannolikheten tyvärr minimal att hon ser dig som den rätte. Särskilt som du säger att allt är bra så länge ni gör det som hon föreslår. Men tillsammans med en livskamrat, ska det ju kännas bra oavsett vem som föreslagit aktiviteten.

  Inte vill du leva ett liv med att tassa på tå, helt på någon annans villkor?

  Däremot tycker jag att du kan vara tydlig. Du behöver inte ”straffa” henne genom att låta henne grubbla. Tala bara om för henne (i vänligt tonfall förstås) att du letar efter ett seriöst förhållande, och eftersom hon uppenbarligen inte är intresserad av det, så har ni med andra ord ingen gemensam framtid.


Kommentera