Bored-at-Christmas-001

Det här kan du göra som singel i mellandagarna!

Julen är över och kanske sitter du i soffan och jäser, äter resterna från julbordet och funderar på vad du ska göra de kommande lediga dagarna? Mellandagarna kan kännas lika trista som det låter. Ett par dagar inklämda mellan jul och nyår där ALLA andra verkar ha låst in sig för att mysa med sin familj. Men har du myror i benen och vill hitta på något på egen hand så ska du inte låta dig stoppas! Det är faktiskt helt okej att öppna dörren och gå ut på egna äventyr.

Här är 12 singelsaker att hitta på:

 1. Gå på museum. Många museum har öppet i mellandagarna. Googla hur det ser ut just där du bor. Hur mysigt som helst att strosa runt på egen hand och se och lära dig nya saker.
 2. Simma i en simhall och njut av att sitta i bastun en lång stund efteråt.
 3. Läsa ikapp alla de där böckerna du aldrig har tid att läsa annars.
 4. Se Fröken Frimans krig på SvtPlay. Världens bästa miniserie om klass och kvinnokamp i början av 1900-talet. Start idag, 25:e december.
 5. Pyssla! En otroligt underskattad aktivitet. Alla barn älskar att pyssla, så varför slutar vi med det bara för att vi blir vuxna? Leta på Pinterest efter inspiration och sätt igång!
 6. Få julfeeling på julmarknad. Både Skansen och Liseberg har öppet under mellandagarna.
 7. Åk skridskor. Kanske en aktivitet som är roligast med en kompis eller dejt-  men hey det går att göra själv också! I Malmö har folkets park finns en stor isbana som är öppen från morgon till kväll hela vintern med fri entré. I Stockholm hittar du en isbana i Kungsträdgården som dessutom bjuder på discomusik på kvällarna och på Göteborgs stads hemsida hittar du enkelt scheman om vilka isbanor som är öppna för dig.
 8. Sortera garderoben. Kanske inte låter superkul, men oj vad skönt det är efteråt! Sortera ut kläder du inte använder längre och ge bort till bättre behövande. Det värmer att göra gott och din garderob kommer att kännas så mycket fräschare. Kanske hittar du ett favoritplagg längst in som du kan återupptäcka?
 9. Gör en bucket-list på allt du vill hinna göra innan du dör. Perfekt för dessa dagar när vi har tid över till eftertanke och reflektion. Ett nytt år kan också innebära nya förändringar.
 10. Besök en kyrka. Även om du inte är religiös så är det någon speciellt med stämningen i kyrkor, speciellt i juletider. Få en stund för dig själv och lyssna på en gudstjänst eller njut av en julkonsert.
 11. Gå på bio! Jul betyder vanligtvis att det släpps en massa nya filmer på biograferna. Helt perfekt att smyga in själv med en bunke popcorn och en läsk i biomörkret.
 12. Extrajobba på ett härbärge. I de flesta städer anordnas soppkök eller liknande för hemlösa och behövande. Dessa organisationer behöver alltid nya volontärer! Anmäl dig och jobba ett par timmar extra. Det kommer troligtvis att få dig att känna tacksamhet för det du har.

Bubblare!

Vi har listat de bästa filmerna i kategorin romantik deluxe.
Snyfta till en riktigt smörig kärleksfilm! 

unknown

Varför inte ta tillfället i akt att bjuda ut någon på en dejt? De flesta är lediga och de flesta saknar någon att hålla om så här i juletider. Har vi några dejtsugna läsare som sitter och rullar tummarna just nu? Skriv till varandra i kommentarsfältet och hooka upp en dejt! 
Bästa dejtstället i Sthlm, GBG och Malmö.

Skärmavbild-2014-05-09-kl.-07.35.11

Mellandagar = tid för TV. Hitta en ny favoritserie!
Höstens bästa TV-serier!

tv

Berätta gärna vad du brukar göra i mellandagarna. God jul och kram!

dating


Det finns 37 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. John G

  Jag funderar på vad man tar sig till när man redan gjort hela listan tidigare år som singel.
  Och numera är grundligt trött på att göra saker med sig själv hela tiden?

  # 1
  Jo tack, jag är nörd när det gäller museum. Det finns säkert museum i Stockholm jag inte varit på, eftersom jag inte ens vet att de existerar. Men tro mig, dom är nog inte många. Samma sak med museum i resten av södra Sverige. Och numera är det bara tråkigt att gå på museum med sig själv.

  # 2
  Done that, been there, seen it. Också tråkigt att göra med sig själv numera.

  # 3
  Jag läser i snitt 300 sidor i veckan. Och trots det ligger jag ständigt efter med läsandet.
  Men ärligt talat, jag hade gärna hamnat ännu mer på efterkälken om jag i stället fått umgås med en trevlig tjej.

  # 4
  Säkert väldigt bra och intressant tv- serie. Men ärligt talat, att titta på tv är också mycket roligare och intressantare om man gör det tillsammans med någon… Typ en tjej då.

  # 5
  Njaaa…? Ärligt talat? Jag hänvisar till punkt 3.

  # 6
  Återigen, efter att ha varit på otaliga julmarknader med mig själv genom åren så börjar det också förlora sin lockelse. För numera är det bara ett av alla ställen i raden där jag träffar tjejer som vill placera mig i kompisfacket.

  # 7
  Jag har haft hjärnskakning två gånger i mitt liv. Båda gångerna efter att ha åkt skridskor…? Eller okej, vem försöker jag lura? Det var inte så mycket att Åka skridskor, mer att vurpa på skridskor. Såååå…? Nej tack.

  # 8
  Hmmm…? Tjaaa…?
  Alltså, jag är funktionalist, det finns helt enkelt inga kläder att sortera ut i min garderob. Men det finns gott om plats om en tjej vill hänga in sina kläder.

  # 9
  Johns Bucketlist:
  Träffa tjej, bli kär, leva lyckliga resten av livet.
  DET är vad jag vill uppleva innan jag dör.

  # 10
  Återigen, bara ett av ställena i raden av ställen där jag träffat tjejer som vill placera mig i kompisfacket.

  # 11
  Och då var vi tillbaka vid att göra saker med sig själv. Jag vill inte längre gå på bio för mig själv längre. Ledsen Cecilia men numera är det bara skittråkigt att gå på bio ensam.

  # 12
  Hänvisar till punkt 2.

  Och vad jag vill komma till med detta är frågan:
  Vad gör man när Allting numera är pisstråkigt att göra själv?
  Jag är helt enkelt blasé på livet eftersom tjejer hela tiden vill placera mig i sina kompisfack.
  Livet har i grund och botten förlorat sin färg, smak och lukt, eftersom jag hela tiden varit tvungen att göra sådana här saker ensam sedan urminnes tider.

  • Cecilia Salamon

   John G: Det gör mig på riktigt ledsen att du känner att livet ”förlorat sin färg, smak och lukt”. Jag vet inte hur bokstavlig du var med detta men om ingenting känns riktigt roligt eller meningsfullt längre skulle jag säga att du borde ta detta på allvar. Det låter som en dålig spiral som kan vara svår att ta sig ur på egen hand. Jag är ingen psykolog men jag vet att livet inte ska kännas grått och tråkigt hela tiden ”bara” för att man inte har någon partner att dela det med. Alla råd låter klyschiga och det är absolut inte min mening att vara nedlåtande på något sätt (förlåt i så fall!) – men jag tror verkligen att man måste börja med sig själv och hitta sin egen lycka, även om det är jättesvårt. Kanske kan du gå och prata med någon? Försöka bena ut vad är det som gör att du halkar in i ”kompisfacket” gång på gång som du skriver? Ge inte upp!

  • John G

   Tack Cecilia.
   Nu tog jag det i och för sig inte som att du var nedlåtande.
   Så du har ingenting att be om ursäkt för 🙂

   Men sanningen är att jag var fullständigt allvarlig. Det finns helt enkelt ingenting som är roligt att göra längre. Inte ens med kompisar är saker roliga längre, tvärtom faktiskt. Med kompisar kan jag ha roligt för stunden, men sedan kommer jag alltid hem ensam till en tom lägenhet. Och då känns tomheten och ensamheten värre än innan jag gav mig i väg, eftersom jag går från glädje och skratt till mörker och dysterhet. Alltså undviker jag till och med mina vänner nuförtiden.

   Vilket jag verkligen tar på fullaste allvar, tro mig.

   Och allt detta bara för att tjejer jag träffat genom åren är så vansinnigt otåliga att de inte är kapabla att ta sig tiden för att upptäcka mina spännande sidor. (Som i och för sig blir färre och färre också hela tiden.) Utan i stället avfärdas jag, blixtrande snabbt och obarmhärtigt, av tjejer som vill göra mig till sin bäst vän. Samtidigt som de jagar vidare efter den omedelbara fixen jag nämnt i tidigare inlägg.

   Och efter ingående ”benande” så vet jag varför det blir så här.
   Det är nämligen som jag också skrivit i något tidigare inlägg, tidigare i livet när jag träffat en intressant tjej så har jag talat till hennes intellekt. Jag har uppmärksammat hennes tankar, idéer, drömmar, erfarenheter, intressen och så vidare. Allt med tanken att vi skall komma vidare till den sexuella, romantiska delen i steg 2. Vilket bara är fett fel av mig.

   Tjejer väljer nämligen inte killar som inledningsvis uppmärksammar sådana ”civiliserade” sidor hos dem. I stället väljer tjejer den killen som framstår som mest djurisk. Och som också behandlar dem mest djuriskt. De väljer den killen som från första ögonblicket ser på dem som sexobjekt. Den killen som uppmärksammar deras bröst, ben, sköten, midjor och överlag deras kroppsliga attribut. Därför att de misstar den primitiva, underutvecklade, killen för en alfahane. Och när en kille behandlar dem på det sättet så känner de sig extra kvinnliga. Allting handlar i grund och botten fortfarande om sex.

   Och det är vad jag menar med en annan sak jag också skrivit flera gånger i tidigare inlägg.
   En tjej är beredd att ge den ”spännande” killen hur många chanser som helst, för att han också skall kunna bevisa att han på något enda litet sätt är en ”bra” kille.

   Men, det skulle Aldrig i Livet falla en tjej in att ge den gediget ”bra” killen chansen att bevisa, att han också faktiskt har ”spännande” sidor. Tjejer är alldeles för otåliga och beroende av den omedelbara fixen för att göra det.

   Alltså handlar precis Allting numera om sex för mig också inledningsvis. Jag vägrar att fortsätta vara den gediget bra killen som blir placerad i kompisfacket. I stället tänker jag uteslutande vara den spännande killen som tjejer knullar med som kaniner.

   Och det är därför jag anammat mitt nya förhållningssätt till tjejer. Jag kommer aldrig någonsin mer umgås med en tjej, om inte hon Först bevisar sitt värde genom att ovillkorligen lägga upp sig och ha sex med mig. Och jag är fullständigt kompromisslös och obarmhärtig med det kravet. Vill en tjej inte ligga med mig så kan hon helt enkelt bara flyga och fara. Då får hon hitta någon annan kille att placera i sitt kompisfack och utnyttja som vän.

   Sedan att ”prata” med någon? Tja, då säger jag samma sak som jag sade till punkt 2 på din lista. Done that, been there, seen it. Och tro mig, när man träffar en psykolog så haglar verkligen klyschorna och plattityderna, precis som du själv nämnde i ditt svar. Därför att numera är jag inkapabel att ”hitta min egen lycka”. Jag har nämligen hamnat i den spiralen du nämnde, jag behöver positiva erfarenheter för att orka ta mig för någonting. Men jag upplever inga positiva erfarenheter eftersom jag inte orkar ta mig för någonting. Svaret för mig är inte längre att hitta lyckan tillsammans med mig själv, det går inte längre. Och eftersom Sveriges prostitutionslagstiftning gör det förbjudet för landstinget att erbjuda den hjälp jag behöver så är det fullständigt meningslöst att söka hjälp hos sjukvården.

   Så tro mig, jag var fullständigt allvarlig när jag sade att livet inte längre smakar eller luktar gott. I stället är livet helt enkelt bara en lång rad av färglösa, tråkiga, ensamma, dagar som jag är tvungen att uthärda. Vilket jag också kommer att fortsätta göra, för vem vet, kanske ser det annorlunda ut i morgon? Förmodligen inte i och för sig, men kanske?

  • Karin

   Hej John!
   Jag förstår att du är bitter. Det är vi alla ibland. Men när bitterheten tar över och man låter det bli en del av ens personlighet, då är det nog dags att rannsaka sig själv.

   Det är tungt att vara den enda singeln kvar i umgängeskretsen när man kommit upp till den ålder där lyckonormen betyder fru/man och barn. Det är lätt att tro att det är målet med livet och att när man väl kommit dit är ens lycka fullständig och allt är perfekt.
   Det är dock en farlig föreställning.

   Lycka och tillfredställelse med livet måste alltid, alltid börja med DIG. Om du tror att allt i ditt liv kommer lösa sig och bli perfekt bara du hittar en kvinna som vill vara med dig, då riskerar du att upptäcka att även om du hittar henne så är du fortfarande lika olycklig och missnöjd med dig själv. Alternativt riskerar du att vara missnöjd och ledsen för resten av ditt liv för att du inte hittar den där perfekta kvinnan. ÄR DET VÄRT DET?
   Låt oss säga att du kommer hitta henne om, säg 10 år. Ska du vara olycklig och bitter fram till dess? Är inte det ett himla slöseri på ditt enda liv?

   När jag läser igenom dina långa haranger så ger det mig en bild utan en ganska ocharmig man. Din inställning till dig själv och till kvinnor är ytterst osmickrande. Du kanske skulle ta dig en titt på hur du behandlar människor runtom dig i allmänhet och kvinnor i synnerhet.

   Du skriver: ”Vill en tjej inte ligga med mig så kan hon helt enkelt bara flyga och fara. Då får hon hitta någon annan kille att placera i sitt kompisfack och utnyttja som vän.”
   Har du funderat över vad det här ”kompisfacket” betyder? Känner du att vänner bara är folk som ”utnyttjar” dig? Det låter inte som att du har så bra vänner. Om du inte kan hålla dig öppen och verkligen möta kvinnorna du träffar som hela människor så kan det bli svårt att kräva att dom ska se hela dig och bli intresserade av dig.
   Testa nästa gång att vara genuint intresserad av människan du möter. Vem är hon? Vad har hon för drömmar och mål? Kanske upptäcker ni något gemensamt? Kanske har ni roligt tillsammans? Kanske uppstår det vänskap?
   Att anstränga sig för att lära känna en annan människa ska inte vara en uppoffring du gör för att bli återbetalad i sex. Vill hon inte ha sex med dig behöver det inte betyda att erat möte har varit värdelöst eller i onödan. Om du tycker det så förstår jag varför inga tjejer vill ha dig till pojkvän.
   Att någon vill ha dig som vän är bra mycket mer värdefullt än att någon kan tänka sig att ligga med dig. Tro mig. Om du lär dig att se det så kommer du tillslut att hitta någon som vill både och.

  • John G

   Hej Karin.
   Tack för att du engagerar dig.

   Och nu hade jag kunnat skriva ett utförligt svar.
   Men det tänker jag inte göra.

   För du vet helt enkelt inte vad du pratar om.

  • Karin

   Tråkigt att du känner så.
   Nej, jag har ju ingen aning om vem du är, jag bara reagerar utifrån vad du har skrivit.

   Jag kan ju inte säga mer en lycka till i jakten då.

  • new-hope1

   Det är alltid dem snällaste killarna som kommer sist. När kvinnorna och killarna är unga väljer kvinnorna the bad boys.
   Antagligen för att dem är mer spännande och mer av en utmaning. Sen när kvinnorna blir äldre och inser vilka skitstövlar
   the bad boy är då får dem snälla grabbarna chansen. Det är då det trista kommer… Kvinnorna är fula som stryk. Dem snälla grabbarna
   får skiten. Dem får aldrig uppleva kvinnan när hon är ung och snygg och full av energi och galna upptåg. Den snälla killen får
   en orkeslös, tjock, ful och tråkig kvinna i 40års åldern med barn. Barn som den snälle killen får försörja, barn som inte är hans egna. Några egna
   barn kommer inte den snälle killen att få för kvinnan är färdig med barnafödandet pga att hennes kropp är för gammal. Kvinnan är då enligt mig
   en vandrande nitlott som inte är värd att lägga energi på.

   Mitt råd:

   Har du ett ställe i din stad där kärringar går ut (40 år och upp)? I den åldern är dem för gamla för att vara kräsna.

   Klä dig fint.

   Gå ut till stället och sätt dig i baren.

   Lär inte dröja innan tanterna kommer.

   Dra hem till dem för sex. Se bara till att dem inte får nåt ut av sexet. Dem ska känna sig billiga och smutsiga.

   Hämnden är ljuv.

   Eller så kan du köra med det här när ni står utanför hennes dörr… ***vlar jag har glömt mata fiskarna och vända på klacken och gå hem. Lämna henne så där är också kul.

  • ViraStina

   New Hope:
   Har du nåt tips till oss kärringar på 40, som inte ens dög åt de ”snälla” killarna i ungdomen? Eftersom de stod och trånade efter de ouppnåeliga snygga tjejerna, och inte ägnade oss plugghästar en blick?

   Vi som idag är betydligt mer välbevarade och välutbildade än de där ”snälla” killarna, som idag har förfallit ganska duktigt och till råga på allt är bittra och eländiga över att de aldrig fick den snyggaste tjejen i klassen? Vi som märker att de jämnåriga männen idag spanar in oss, för att vi har tagit hand om oss till både kropp och knopp, till skillnad mot dem?

   Mitt eget förslag är i alla fall att släppa förtreten från tonåren och inte låta den förstöra nuet. Hur var det Nelson Mandela sa… Att vara bitter är som att dricka gift och hoppas att den andre ska dö. 😉

  • new-hope1

   ViraStina

   Jag har också tagit hand om mig. Har tränat nån form av idrott sen jag var 7år.
   Handboll. basket, taekwondo, orientering och nu är det styrketräning varvat med
   cykling som gäller. (Har en vilopuls på 47slag i minuten.) Idag kan jag inte ens
   gå i en livsmedelsbutik utan att få tanter efter mig. När jag är ute med gubbarna
   så tar det ungefär 2minuter efter det att jag kommit in på stället så har jag en tant
   på mig. En gång var det så extremt att jag fick två 50åringar efter mig. Jag hann inte ens ta min första klunk på den första ölen.
   Jag klär mig som en uteliggare när jag går ut men det hjälper inte.
   Jag får ändå dem efter mig. Så jag kan med rätta påstå det jag skrev innan
   i denna spalt. Man dög inte som ung för unga tjejer, men nu duger man. Tror du
   att man tränar för att få gamla tanter efter sig? Jämför man med mig så har jag aldrig sett en vältränad och vårdad 40årig kvinna ute i samhället nånsin. Enda välbevarade kvinnorna i 40 års åldern ser man på film. Och dem är få. ( Dem är säkert fixade så att dem ska vara snygga).

   Som en kvinna sa till mig en gång, – Ju mer vältränad du ser ut ju äldre och fulare
   blir kvinnorna som är efter dig. Och det är sant.

  • ViraStina

   New Hope:
   Jag börjar undra om du bor på en annan planet! Eller om du bara väljer uteställen med ett märkligt kvinnligt klientel. Tro mig – bland 40-plussarna i mina kretsar är det nämligen helt klart kvinnorna som klarat sig bäst från förfallet.

   Och med ”förfall” syftar jag givetvis inte till normalt åldrande, utan till ett beteende och utseende som skvallrar om att man slutat bry sig om sig själv. Kvinnorna är medvetna, pålästa i kostfrågor och ambitiösa. De tränar, håller vikten och har fräscha kläder. Detta vet jag ju, eftersom jag har bra koll på konkurrensen! 😀

   Många män tycks däremot ha gett upp. De har behållit ungdomens cola- och chipsdiet lite för länge och anser att kvinnorna får ha överseende med deras solkiga, urtvättade t-shirts. Utom en liten skara som istället tillbringar alla vakna timmar på gymmet i sällskap med proteindrinkar och Spotify.

   Nåja, vi får väl enas om att det finns folk av alla slag, oavsett kön. Och förmodligen fokuserar du betydligt mer på hur kvinnorna ser ut, medan jag främst kollar in männen. Därav våra skilda uppfattningar.

  • new-hope1

   ViraStina

   Då kan jag säga det samma. Vilken planet lever du på? Där jag är finns inga fräscha 40åriga kvinnor. Mest feta och fula. Sen jag var 20 år har jag haft kärringar som varit 20-40år äldre än mig efter mig. Polisanmälning och annat för att slippa dem. Haft ett rent helvete med dem. Timmarna på gymmet är betydligt trevligare än kärringarna på krogen. På gymmet får man vara ifred och njuta av Spotify och proteindrinkar.( Har i och för sig aldrig druckit nån proteindryck nånsin) Hade en gång en tant efter mig på gymmet men hon fick en rejäl utskällning av en PT för att hon störde. Sen slapp jag henne. Männen med solkiga kläder har jag inte sett till på dem uteställena jag varit på. Vill nog påstå att det är tvärtom. Dem har kostymer och moderna kläder på sig. Det vet väl jag när dem konkurrerar mot mig. Dem feta och fula gubbar och gummor med solkiga kläder sitter väl hemma och vräker i sig onyttigheter och gnäller över sina patetiska liv istället för att vara ute. En tjej kompis till mig sa en gång att hon inte förstod varför männen ville smyg kolla på kvinnorna i omklädesrummen. Hade dem fått komma in där hade dem rivit väggen för att komma därifrån. Där kan man snacka om kvinnligt förfall sa hon. Japp sa jag. Det är likadant hos oss i vårt omklädesrum.

   Det är bara att erkänna att förfallet finns både hos kvinnor och män. Vi få som tar hand om oss och lever sunt får stå ut med mycket…

  • ViraStina

   Det låter faktiskt som typiska stadsfenomen, när jag tänker på det. Tur att jag har börjat dejta en man som aldrig hängt på vare sig krogen eller gymmet! 😀 En äkta lantis, i ordets mest positiva bemärkelse, som hållit igång helt naturligt. Back to basic.

  • new-hope1

   Tur för dig det. Basic är alltid bäst.

   Men du ska inte tro att jag går på det där om panelhönsen och plugghästarna som bara satt och väntade på att dem snälla gossarna skulle komma fram till er. Ni var avundsjuka på dem snygga tjejerna som tog bad boys ifrån er. Ni ägnade inte dem snälla gossarna en tanke för att ni tyckte dem var barnsliga. Det var bättre med bad boys som hade löjliga kepsar och snus under läppen.

  • ViraStina

   New Hope:
   Mmm, eller hur. Jag förstår att det är din bild, om du var helt insnöad på de trendiga innetejerna och blind för alla andra. 😉

   Fast när jag växte upp, stod inte snusgrabbarna alls högt i kurs.

  • ViraStina

   Eller också ogillar vi bara att klumpas ihop med en massa random folk, som vi inte har något mer gemensamt med än att vi råkar tillhöra samma kön.

   När du inte känner igen dig själv i mina generaliseringar om män, är det då ett bevis på att du inte ‘tål sanningen’?

   Om inte, föreslår jag att du slipar lite på argumenten ett tag. 🙂

 2. Jimmy

  Här är två saker jag själv ska göra:

  Träffa några vänner som jag inte sett på flera år. Vi pluggade ihop i Lund 2010-2011. Vi har inte setts alla tillsammans någon gång sedan dess, och jag har inte träffat någon av dem på några år nu. Så det ska bli kul att träffa dem igen.

  Jag har köpt ett gammalt datorspel som jag ska fördjupa mig i. Det är uppföljaren på ett spel jag spelade mycket för 12-13 år sedan. Kommer bli en nostalgitripp.

  Jag skulle väl hellre gå på en dejt, men jag ser fram emot mina aktiviteter.

 3. ViraStina

  Om julen är den stora prövningen för dem som saknar familj, tycker jag nästan nyår är tristare som singel.

  Eftersom jag har barn, föräldrar, syskon och syskonbarn, är det fullt ös på julafton. Men på nyår ska alla stå och tindra och skåla i skumpa med sina respektiven. Det är en utpräglad parhelg. I fjol drack jag äkta champagne med mig själv och visste inte riktigt om jag skulle känna mig fri eller miserabel.

  Och nu när jag äntligen har träffat någon som jag gärna skulle fira nyår med, då kan han inte komma förrän ett par dagar senare. Aldrig får man vara nöjd. 🙂

  Just ja – listan! Jo minsann, gå på bio ska jag göra redan imorgon. Och Fröken Frimans krig tänker jag nog också beta av. Annars har jag ett oslagbart tips till er som hänger här: kolla upp några amerikanska diskussionsforum om dejting. Det är en helt annan värld med en helt annan kultur. Jag har varit osunt uppslukad i timtal.

  • Cecilia Salamon

   ViraStina: Ja det kan vara så, att tolvslaget är lite extra plågsamt att genomlida på egen hand (jag vet!). Förhoppningsvis har man fina vänner att fira med eller lyckats göra en trevlig helg på egen hand. Tycker att både jul och nyår kan vara ganska laddade och drar personligen en suck av lättnad när dessa helger är över…… Och bra tips! Vilken film blev det? Själv såg jag ”Joy” häromkvällen (själv faktiskt) och den var himla bra. Tips!

  • classe

   VIRASTINE,
   den där amerikanska diskussionsforum om dejting, blev jag nyfiken på, har du tips?
   och
   hur skiljer det sig där tycker du mot sverige?

   tack för ordet 🙂

  • ViraStina

   Cecilia:
   Jag såg ”En man som heter Ove” och sällar mig till den stora massan som hyllar den! 🙂 Underbar. Jag blev lite kär i unga Ove.

   Classe: Just nu läser jag en hel del diskussioner i konmentarsfältet på en blogg. Som här på HP ungefär! Bloggen skrivs av en av alla dessa dejtingcoacher som blir rika på andras usla kärleksliv. 🙂 Jag har inte läst någon av hans böcker, men hans principer och tips framgår tämligen tydligt i blogginläggen. I princip går det ut på att kvinnor ska bete sig kvinnligare och männen ska ta ledningen.

   Han heter Evan Marc Katz (evanmarckatz.com) och har övertygade lärljungar såväl som hetsiga kritiker, men killen skriver riktigt roligt och debattonen i kommentarerna är faktiskt sansad. Utifrån inläggen och kommentarerna kan man sedan få tips på massor av andra forum med olika inriktningar.

 4. Romantisk-tjej

  Vilken otur, Virastina! Håller med om att nyår är en parhelg och julen mer av en familjehelg med släkten.

  Jag har varit ensam på nyår så länge jag kan minnas, men i år får jag äntligen mysa med någon. 😀

  Blir kanske inte så mycket dricka då eftersom älsklingen inte är så förtjust i alkoholhaltig dryck. Men det är bara en bagatell tycker jag 🙂

  Den här listan är sådana aktiviteter jag gärna njuter av med en vän, så varför göra allt detta ensam? Det är ju nu när det är storhelg som man äntligen är ledig och har tid. (och då vännerna kanske också äntligen har lite tid över).

  • Cecilia Salamon

   Romantisk tjej: Härligt att du har träffat någon att fira in det nya året med! (Med eller utan bubbel…!) Och javisst, alla aktiviteter kan man givetvis göra ihop med sina kompisar 🙂

  • ViraStina

   Romantisk tjej:
   Ja, det är ju lite dålig tajming, men jag får väl tåla mig. 🙂 Och min dejt är heller inte någon vän av alkohol, så det hade ändå inte funkat att dela champagne med honom.

   Det verkar som om du är mer säker på att du hittat rätt (jag är snarare i en nyfiken, utforskande fas), men i övrigt har jag fått intrycket att du och jag verkar dras till ungefär samma typ av män. 🙂

   Hoppas ni får ett riktigt sprakande nyår!

  • Romantisk-tjej

   Virastina:
   Det är nog inte omöjligt att vi dras till liknande typ av män. 🙂

   Vi har träffats sedan i somras och pratar öppet om känslor även svårare sådana, så vi har kommit en bit på väg i utforskandet. Känslomässigt strävar vi åt ungefär samma håll även om våra liv ser olika ut. Vi är båda högkänsliga och det är säkert en del i varför vi har en så pass fin växelverkan tillsammans.

   Det emotionella är det viktigaste för mig och det är alltid det jag har misslyckats med tillsammans med alla andra killar.

 5. Jag

  Förutom jobb i mellandagarna så kommer jag inte att göra mycket mer än att lägga tid på mina vänner samt reflektera över året.

  Ytterligare ett år som singel… det börjar bli ett antal nu. orsakerna är fler än en… Jag har svårt att bli intresserad… och de få gånger jag blir det så har det inte varit ömsesidigt, alternativt någon som har svårt för ärlighet eller inte gjort klart gammal skit. Nu är inte jag speciellt förtvivlad över det eftersom jag trivs väldigt bra som jag har det… och med det är jag nogräknad vilka jag är intresserad av att dejta, det ska vara inom åldersspannet 37-50 (jag är 44), det ska vara inom rimligt avstånd osv.

  Dock inleddes mellandagarna att jag träffade en kvinna spontant på ett uteställe som jag fått kontakt med via en dejtingsite samma eftermiddag. Henne kommer jag att träffa igen för att se om det finns något att bygga på… Kanske, kanske inte. 🙂

 6. New-hope1

  ViraStina

  Insnöad, blind haha.

  Snälla du, har du läst vad du har skrivit? Har du läst vad jag skrivit? Jag var den snälle och skötsamme gossen i skolan och nu får jag skit av dig. Precis som jag skrev. ”Det är alltid dem snällaste killarna som kommer sist. Sen kommer det trista (skiten). Varför tror du dem snygga tjejerna var snygga? Jo, dem tog för sig och visade att dem ville ha uppmärksamhet. Det gjorde tydligen inte du. Du drog dig undan och tjurade och tyckte killarna var dumma. Är det mitt fel? Folk dras till dem som vill att man ska dras till dem. Jag snackade med dem ”fula plugghästarna” många gånger men man fick aldrig nån signal på att dem var intresserade av grabbar. Vad gör man då? Vad hade du gjort. Går du fram till folk som visar ointresse eller väljer du dem som visar intresse? Man valde dem snygga. Rätt naturligt. Nu är jag den snälle och får skiten… Precis som jag skrev
  .

  • ViraStina

   New Hope:
   Nej, jag ger inte dig skit – jag låter bara bli att ta emot skit från dig. Det är inte samma sak, även om det givetvis likt förbaskat innebär att du står med en massa skit i famnen.

   Du har en väldigt rigid bild av hur kvinnor är, och vad vi söker. Vare sig det handlar om högstadiets mest eftertraktade tjejer för 25 år sedan, eller alla vi andra i nutid. Egentligen vill jag inte älta tonårsperioden i mitt liv mer – jag har ägnat onödigt mycket energi av mitt liv åt det redan – men bara för att du ska få en liten hint om hur många olika vinklar det finns av samma grundstory, så…

   Jag var en äkta plugghäst och drogs absolut inte till några badboys. Tvärtom. Det var de som mobbade mig, så jag utvecklade snarare blixtsnabba reflexer och ögon i nacken för att identifiera dem och raskt undvika dem. Däremot hade jag en crush i sjuan på klassens manliga plugghäst. Förstås. Han var ju ordentlig, smart och skötsam. Dessvärre föredrog han klassens två sötaste tjejer. Lika självklart det. Men de i sin tur trånade efter de coolaste killarna i årskurs nio.

   Intet nytt under solen. Samma mönster upprepas garanterat i skolorna än idag. Du har helt rätt i att det är de som ”tar för sig” som lyckas. Men det gäller ju killarna också. Om du inte hade framgång bland tjejerna då, tog du helt enkelt inte för dig tillräckligt. På vilket sätt skiljer du dig från mig på den punkten?

   Som student i 20-årsåldern fortsatte jag söka mig till plugghästarna. Nu i form av nördarna på universitetet. De som häckade i datasalen, med hög IQ och minst en bokstavsdiagnos, men utan badboytendenser. Och se, nu funkade det bättre! Jag gifte mig med en av dessa nördar, och vi separerade i all vänskaplighet efter tjugo år och två barn.

   Och idag, som 40-taggare på dejtingmarknaden, dras jag fortfarande till de lite nördiga, intelligenta kufarna. De som alltid visar sig ha en skrotsamling på gården när jag blir hembjuden. Eller en uppsättning komradioapparater från fyra decennier. Eller faktaböcker om kolkraftverk på tyska.

   Så det var ett bra försök, men jag känner mig alltså inte nämnvärt träffad av dina förutfattade meningar att jag egentligen föredrar badboys. 🙂 Det har jag aldrig gjort och kommer aldrig att göra.

   Seså, dags att släppa bitterheten över hur synd det var om oss när vi var unga, och fokusera på dagsläget istället! Då behöver du inte fastna i osunda hämndtankar kring hur man bör straffa vissa kvinnor idag, för vad några tjejer gjorde i tonåren, vilket du rådde John G till här ovanför.

 7. new-hope1

  ViraStina

  Jaha, du säger att du blev ihop med en snäll plugghäst och sen gifte dig med honom. Sen föredrar du nördar framför andra ” bad boys” Det gör dig unik, så unik att du inte är trovärdig. Det skrev du bara för att rädda dig själv i denna tråd 🙂

  Bitter? Varför får jag då högvis med 40åringar efter mig om dan när jag går ut. Borde inte bitterheten lysa igenom och skrämma bort dem?

 8. ViraStina

  New Hope
  Har du verkligen aldrig träffat någon datanörd i 40-årsåldern som är gift? Vilken position tror du att han hade på högstadiet i så fall? Skolans värsting? Knappast.

  Du får gärna tro att jag hittar på. Själv anser jag ju att det är ditt scenario som låter ganska osannolikt. Att du ständigt skulle bli antastad av en massa kvinnor…? Men visst, säger du det så.

 9. new-hope1

  Virastina

  En sak till. Man får tacka att du till slut erkände att jag fick rätt. Snälla gossar hamnar alltid sist sen kommer skiten…

  Detta är en liten del av det jag skrev i början…

  Sen när kvinnorna blir äldre och inser vilka skitstövlar
  the bad boy är då får dem snälla grabbarna chansen. Det är då det trista kommer… Kvinnorna är fula som stryk. Dem snälla grabbarna
  får skiten. Dem får aldrig uppleva kvinnan när hon är ung och snygg och full av energi och galna upptåg. Den snälla killen får
  en orkeslös, tjock, ful och tråkig kvinna i 40års åldern med barn. Barn som den snälle killen får försörja, barn som inte är hans egna. Några egna
  barn kommer inte den snälle killen att få för kvinnan är färdig med barnafödandet pga att hennes kropp är för gammal. Kvinnan är då enligt mig
  en vandrande nitlott som inte är värd att lägga energi på.

  Du har lovordet den snälle gossen. Varför? Jo, den snälle plugghästen har idag 20år senare ett bra jobb, är oftast väletablerad eller hur? Han har hög lön eller hur? Det passar en ful 40årig kvinna med barn som handen i handsken. Då kan ju han försörja henne och hennes barn eller hur? Detta klarar ju inte en lågutbildad värstig av eller hur? Så då väljer hon den höginkomsttagande snälla plugghästen.

  Titta ovan så ser du likheterna.

  Sen är jag idag kompis med en av skolans värstingar som dessutom är gift.. Vet du vad han jobbar med? Datanörd inom sjukvården. Det är han som har ansvaret här i Skåne att ambulanserna har rätt program i datorn som ger ambulanspersonal rätt uppgifter om patienternas journaler. Så att dem vet vad som gäller vid en olycksplats eller liknande.

  Så nu kan vi avsluta denna tråd.

  Ha det så fint…

 10. ViraStina

  Men ge dig, gnällspik. Du kommer förgifta dig själv med din egen bitterhet.
  Fatta att jag gifte mig med min ”nörd” när jag var 23 och han 22! Men du trodde förstås att jag började svansa för honom på senare år? När han börjat tjäna pengar?

  Så det nog du som får erkänna att du hade fel. Igen.

  Ditt problem är sannerligen inte ”snällhet”. Det är att du har en människosyn som är helt befängd. Fixa det så att du kan gå vidare i livet nån gång.


Kommentera