”Det där var väl fyndigt, men…” – Gästinlägg

nätdejting

 

Att skriva en presentation till sin dejtingprofil är svårt. Veckans gästbloggare ger dig sina bästa tips!

”Det där var väl fyndigt, men…” – Gästinlägg

Vi har alla varit i samma situation, där hjärnan knyter sig och fingrarna är betydligt mycket mer svårrörliga än normalt. Jag tänker på det här med att skapa sin presentation. Då är det lätt att försöka ta till några fyndiga knep, en formulering som är lite tuff, eller några foton som är lite extra speciella. Men det finns en sak att tänka på – se till att du inte använder samma knep som alla andra gör. Det som är fyndigt eller nydanande när någon första gången springer på det kan lätt bli tradigt när det är gång tjugo. Här nedan har jag listat några saker som är väldigt vanligt förekommande i kvinnors presentationer. Det vore spännande att veta om det är lika vanligt i mäns?

* Att skriva presentationen som en anställningsannons eller som en bilannons. Tanken är jättegod – att dra paralleller med något som många har sett och ramlat över. Men när jag får trettioelfte gången läser att ”tjänsten är en provanställning och kan innebära tjänstgöring på obekväma tider” så har nyhetens behag försvunnit, och det blir lite platt. Förslag på förbättring: Det finns många andra typer av annonser att parodiera. Beskriv dig som ett tvättmedel, eller varför inte en matkasse?

* Att som foto ha en studiobild, liggande på en spegel. Det finns en väldigt vanlig ”modell för en dag”-pose, där ansiktet är placerat i händerna ovanpå en speglande yta, så att personen visas både rättvänt och upp och ner. Jag minns när jag såg den typen av bild första gången att jag tyckte den var supersnygg. Men när alla och deras mostrar har bilder med samma komposition så försvinner intresset och det unika. Förslag på förbättring: Ersätt spegel-fotot med någon av dina andra studiobilder, eller annan bild som du gillar.

* Att i presentationen ha ett eller flera stående uttryck såsom ”Carpe Diem”. Jo, jag har förstått att du gillar att fånga dagen, att det är utsidan som får dig att stanna upp men insidan som får dig att stanna kvar, och att du inte söker den som du vill gå till sängs med utan den du vill vakna upp med. Men när denna typ av fraser används till höger och vänster så betyder de mindre och mindre, och tillför inte mycket. Förslag på förbättring: Om du vill ha ett citat, leta upp något mindre känt; det finns listor på nätet. Nämn gärna varför citatet i fråga passar väl in på just dig, det blir mycket intressantare då.

Lycka till med presentationsskrivandet!

/Man 42 år

dating


Det finns 1 reaktion.

Lämna kommentar

Kommentera