kärlek happypancake

”Den största prövningen kom direkt”

En månad efter Johanna och Fredriks första dejt ställdes de inför en stor prövning. Läs deras fantastiska kärlekshistoria 

Johanna fastnade för Fredriks profilbild där han såg snäll och söt ut. Fredrik var glad över att en så snygg tjej skrev till honom. Meddelande dit. Meddelande hit. Äntligen var det dags. Vädret var skakigt. Fredrik var nervös. Under dagen hann han avstyra kvällens utedate till en ordinär träff på lokal. Men precis innan daten så började det riva i molnen. Den optimistiske Fredrik tänkte om en sista gång. Rusade hem och såg vad som fanns i kylen. Två öl och två cider. Det här får duga tänkte han!

Ett snabbt sms till Johanna. Ändrade planer. Igen. Vi ses utanför Mariatorgets tunnelbana. Fredrik hade nått den ståtliga åldern 30 och manifesterade detta i tid och otid med att lägga till sig en medveten obryddhet. Därför bar han de kylda dryckerna i en direkt ful men väldigt bekväm ryggsäck.

Så möttes dom där på Mariatorget. Johanna sken som en sol. De gick upp till Monteliusvägen för den vackra utsikten över staden Stockholm. Gentlemannamässigt lät Fredrik Johanna välja valfri kyld dryck från den direkt fula men bekväma väskan.

Samtalet flöt på i majkvällen. Optimismen befogad. Inget regn och utsikten var bedårande. Fredrik kunde sina moln och sitt Söder. Men den kylda drycken tog slut. Vilket nog var bra för ska vi vara riktigt ärliga så är ju svenska majkvällar sällan så varma som vi minns dem. Så in i värmen på nästa pub för att fortsätta den trivsamma kvällen.

Alla kvällar har sitt slut. Även denna. Med en rejäl kram skildes paret året och lämnade varandra i den ovissa osäkerheten. Kommer det bli en fortsättning?

Fredrik tror verkligen inte på ödet. Men ibland tvingas även han vackla i sin övertygelse. För det som hände fyra dagar senare är så osannolikt att det nästan måste vara en utomstående kraft som styrde parets öde.

Fredrik spelade svår och skulle messa på söndagen. Det är i alla fall vad han hävdar. Men så, på lördagen så var de båda ute. I dunklet spanar Johanna in en krullhårig kille. Kliver fram för kontakt. När de står öga mot öga så blir det uppenbart. Det är Fredrik. Som skiner upp.

Där och då började det. En kyss den kvällen har blivit tusen och åter tusen under de tre år som Johanna och Fredrik varit tillsammans.

Men inga relationer utan prövningar. Och i detta parets historia kom den största prövningen direkt.

En månad efter de träffades ställdes Fredrik inför frågan om att ta över släktföretaget hemma i hans lilla by Gräfsnäs. Tillsammans fick de hitta lösningar på detta. För åtta månader senare var Fredrik på plats i Gräfsnäs för att driva pokalfabriken vidare. Strax därefter lämnade Johanna Stockholm och paret blev sambos. Två singlar i Stockholm hade blivit ett par på landet. Med 3 år tillsammans,  eget hus och stora planer för framtiden. Allt tack vare HappyPancake. 🙂

dating


Det finns 9 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. OriginalPer

  Grattis. Allt låter som tillfälligheter och så är livet. Ibland är det bättre gå på impuls. Ett råd är att alltid ha lite dejtingkläder och dejtingsaker till hands. Jag ser inte dålig ut men sällan någon tjej faller för min presentationsbild.

 2. Romantisk-tjej

  Jag hade en flaska vin i kylen förra våren just av den anledningen. Jag var ganska blåögd och trodde väl att någon kille skulle tacka ja att dela denna med mig. Men ack så fel jag hade!
  Inte ens folk som bodde mindre än en km därifrån orkade ta sig dit. Inte heller föreslog de något annat.

  Verkar som få personer över lag vill göra spontana, oväntade saker. Tråkigt att det är så stelbent. Det var ju ändå i stan bland massor av folk. Jag vågade chansa fast jag är tjej.

  Så den våren gick jag faktiskt till parken själv och dränkte mina sorger. Det var en underbar majkväll för en dejt så det var faktiskt väldigt tråkigt att jag inte fick någon att nappa.

  Men roligt att det tricket funkade för er!
  Kul att ni träffades spontant ute innan en till dejt. Kanske det rent av var meningen? 🙂

 3. Apan

  Suck, orkar folk fortfarande spela svåra?

  Dejtade en tjej från HP för knappt två dagar sedan och hon har fortfarande ”inte läst” mitt senaste mail som jag skickade efter dejten (det första där jag tackade för en trevlig kväll svarade hon på och tackade).

  Hur svårt är det att svara artigt att man inte är intresserad om någon ändå la tid och pengar på att bjuda på dejt och mat? Nej tydligen måste jag vänta och vänta och bli besviken. Dessutom pratade hon om att det och det kunde vi göra nästa gång, varför ens säga det om hon inte vill träffas igen?

  Får hoppas att hon bara är ointresserad och inte spelar svår för nu tänker jag blocka henne.

 4. Malin

  Apan : Vart med om samma sak som dig flera gånger har fått väntat på svar men fick aldrig nåt svar. Sjukt trist när sånt händer. Hur svårt är de o skriva att man inte är intresserad liksom. Men finns folk till allt.

 5. Romantisk-tjej

  Många killar blir ställda/rädda om man frågar om en dejt. Eller tyckte man var desperat.
  Det funkade sällan. Man fick helt enkelt vänta tills killen frågar. Det är något jag lärt mig av många års dejtande.

  Jag sökte igenom alla möjliga profiler. Och är det då någon som matchar eller som tilltalar mig så är det klart jag skriver. Hur ska vi annars få chansen till kontakt?

  Jag tror många killar missuppfattar att tjejer bara sitter och tittar när mailen trillar in. Ska jag vara ärlig så är sällan de som trillade in seriösa eller sådana som tilltalade mig. Därför sökte jag och skrev själv. Alla jag pratat med gör samma sak. Man vill hitta en matchande dejt, det är det som är hela poängen. 🙂

  • Apan

   Enda gången jag inte skulle säga ja till en dejt med en tjej är om hon har en väldigt otydlig profilbild eller ingen profilbild alls (och inga andra bilder) men vi ändå mailat en del. För jag har inget intresse av blind dates…. Mailade med en kvinna med sån otydlig bild (hon mailade mig först) men när jag frågade efter kanske tio mail om hon inte hade några bättre bilder på sig själv för jag kan inte relatera till en otydlig ansiktsbild så slutade hon direkt att svara.

   Om man inte vågar visa upp sin bild på nätet ska man nog inte hålla på med nätdejting. Ser henne fortfarande online varje dag, gissar att ingen annan nappat heller.

   Sen tycker jag att en del tjejer uppenbart fiskar efter en dejt när de frågar om man har något roligt inplanerat eller var man bor etc… Så tjejen kan indirekt fråga efter en dejt (inte för att jag haft något emot om hon frågat rakt ut heller).

  • ViraStina

   Jo, det är en himla balansgång att vara lagom ”på” som kvinna. Det är väldigt lätt hänt att initiativförmågan uppfattas som desperation, och spontaniteten som påflugenhet.


Kommentera