dejtingpodden happypancake

Dejtingpodden #6: Hur skapar man en bra dejtingprofil?

Nu slipper ni vänta längre – höstens första avsnitt av Dejtingpodden är här!
Som vanligt leds Dejtingpodden av Sofie Strandberg och i dagens avsnitt har hon bjudit in Petra Månström och Daniel Glasman för att prata om nätdejting.

Några av frågorna som tas upp är: Hur skapar man en bra dejtingprofil? Vad ska man välja för bilder och vad ska man undvika att skriva i sin presentation? Det diskuteras även vad som är bäst att skriva i ett första meddelande till någon och Petra berättar hur det gick till när hon träffade sin kille på HappyPancake!

Lyssna på avsnitt 6 här:

 

VECKANS GÄSTER I DEJTINGPODDEN

Petra Månström
Petra Månström är journalist med inriktning på träning och hälsa. Hon är programledare i Maratonpodden och 2014 släppte hon boken ”Det är bara att springa”.
Ålder:
38
Civilstatus:
Träffat kärleken på HappyPancake
Bästa dejtingtips: 
”Dejting ska vara roligt! Jag tror mycket handlar om att ha en positiv inställning, peppa igång med en bra låt innan dejten!”

Daniel Glasman
Daniel Glasman jobbar med reklam och är en känd nattklubbsprofil i Stockholm, du hittar honom oftast på den mytomspunna klubben SpyBar.
Ålder: 33
Civilstatus: Singel
Bästa dejtingtips: ”Var dig själv! Prata om sånt som DU är intresserad av och skämta om sånt som DU tycker är roligt. Om man försöker framhäva sidor som inte finns så blir det bara fel.”

Vi kommer släppa ett nytt avsnitt av Dejtingpodden varje onsdag under hela hösten.
På onsdag den 7e oktober är Daniel Glasman och Petra Månström tillbaka som gäster! Missa inte det!


SÅ LYSSNAR DU PÅ DEJTINGPODDEN…

… med iPhone

 1. Öppna appen ”Podcaster” i din iPhone. Om du inte har den i mobilen kan du ladda ner den via App Store, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”sök” längst nere i högra hörnet.
 3. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 4. Klicka på Dejtingpodden och börja prenumerera – då kommer du få alla avsnitt automatiskt när de släpps varje onsdag.

… med Android

 1. Ladda ner Beyondpod, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”Feeds” i vänstra hörnet.
 3. Klicka på ”Add feed” nere i högra hörnet.
 4. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 5. Börja prenumerera på Dejtingpodden så kommer du automatiskt få alla avsnitt när de släpps.

… via datorn

 1. Enkelt! Lyssna direkt via mediaspelaren i detta blogginlägg eller via SoundCloud.

 

dating


Det finns 16 reaktioner.

Lämna kommentar
  • Palle Kulin

   Ja det är så orättvist. Vi män som tröttnar på att stånga oss fram och försöka vara charmigare, roligare och få tjejernas uppmärksamhet då? Om vi är passiva så händer INGENTING. Så var glad att du är kvinna. Sminka dig och svara till dom killar du tycker är intressanta.

  • ViraStina

   Palle:
   Jag fattar tyvärr inte vad du vill ha sagt. Är det ytterligare en sån där manligt/kvinnligt-grej, måhända? Jag är dålig på att anpassa mig efter sådant, nämligen.

  • robhob

   Vad jag minns, har jag aldrig någonsin stött på en kvinna i internetdejtingdjungeln som tagit initiativ – vare sig till kontakt, träff eller något annat. Och jag har över femton års erfarenhet av det.

   Skulle varit glad över ett initiativ, och jag har hört att en del andra män skulle uppskattat det, då det är hopplöst att få kontakt med kvinnor, hur man än gör / skriver et.c.. Så jag vet mindre vad det är för män du verkligen attraheras av – uppenbarligen är det någon annan än typ än jag, annars skulle du nog tagit kontakt, eller svarat på den kontaktförfrågan jag skulle kunnat ha skickat till dig.

 1. ViraStina

  Mimi:
  Nope! Här går jag bet!

  Men förmodligen handlar det i alla fall om att de vill följa sin egen planering. Om någon kontaktar dem först, mister de initiativet och kontrollen. Det kanske känns ovant och ”fel”.

  Anledningen till detta har jag dock svårare att gissa. Och många killar (även Daniel i podden) säger ju trots allt att de själva uppskattar kvinnliga initiativ. Många gör givetvis det också. Det är ju trots allt kul att bli sedd, även för män. Men jag har pratat med fler än en kille som har sagt att de vill ta kontakten. Utan att riktigt kunna förklara varför.

 2. HoppfullSkeptiker

  Varför skulle det vara nåt fel med att träffa någon på gymmet? Och varför i hela friden ska man följa nån ”tredagarsregel”? Jag tycker ärligt talat att det känns lite omoget och tramsigt att det kommer upp så många saker som man av nån anledning inte ”ska” göra… Jag hade hoppats att en Dejtingpod skulle haft en lite mer öppensinnad inställning till sådana saker.

  ViraStina,
  Lyckligtvis tyckte iallafall alla tre i programmet att det är fånigt att se det som något dåligt att kvinnan tar initiativet och hör av sig först. Jag har väl sagt detta förut, men män som blir avskräckta av att en kvinna tar initiativ är väl ändå inget att ha, iallafall inte om du själv är en kvinna som gärna tar initiativ, så strunt i dem. Det finns ingen som helst anledning att bry sig om vad ointressanta människor tycker! Jag som man som gillar att bli kontaktad av kvinnor blir nästan upprörd när jag ens ser antydan till att någon kvinna funderar på att hålla sig från att ta initiativ bara för att det finns vissa män som av nån anledning inte uppskattar det. Skit i vad de tycker!

  Och som jag säkert också sagt förut: av alla de gånger jag själv tagit första kontakten så har det i princip aldrig lett nånstans öht, men de bästa förhållanden jag haft i vuxen ålder har alla börjat med att hon tog initiativet. Enligt min erfarenhet är det alltså mycket större chans för framgång om kvinnan tar initiativet, och jag har också läst artiklar med intressanta och övertygande psykologiska argument för varför det är på det viset.

  • ViraStina

   Hoppfullskeptiker:
   Ja, jag brydde mig ju inte så mycket om det där i praktiken. Jag tog kontakt ändå. Sitta och vänta är inte min grej. Men visst påverkades jag en gnutta av det. Jag fick hela tiden känslan av att vad jag än gör, blir det antagligen fel.

   Fast det är jag knappast ensam om att ha upplevt på en dejtingsida. 🙂

  • Romantisk-tjej

   Jag har tagit i stort sett alla initiativ till kontakt. Skulle jag sitta och vänta på att någon ska skriva till mig först får jag också räkna med att många är oseriösa i sina intentioner. Som tjej har jag fått en hel del sexförslag, killar som redan har tjej/fru osv. Då föredrar jag hellre att själv leta efter killar som framstår som seriösa och intressanta. Man kollar helt enkelt in olika profiler, tar kontakt och väntar på svar. Jag kan inte vara ensam tjej som gör så!

  • fredrik

   Sällan Micke!

   Men en tjej ursäktade häromdagen att hon hade tagit så lång tid att svara. Hon angav att anledningen var att hon fick så mycket mail att hon hade fått överdos av happypancake och bara svarade vissa. Jag tackade för mig då jag inte uppfattade mig som konkurensmässig. Naturligtvis tackade jag tjejen för hennes sociala kompetens, tycker att det var fint gjort av henne.

 3. Jimmy

  Jag har sagt det förut, men det tåls väl att säga igen – jag blir jätteglad om en tjej hör av sig först. För mig känns det som en gigantisk genväg. Om jag själv ska ta kontakten, ja då måste jag skicka massvis av mail som måste vara grymt bra formulerade, innan jag hittar någon att ha en konversation med. Skriver tjejen först kan man gå rakt på konversationen. Då har man sparat massvis med tid.

  • What_A_Man

   Men den har jag ju föreslagit några gånger: Lämna kvinnorna i fred när de går med. Ge dem en vecka, eller ännu hellre en månad att själv leta upp den de vill ha kontakt med, omöjligt för andra att skriva till henne. Det är mer troligt det leder till träff när hon tar kontakt, än att jag skriver och ur ingenting bara slutar hon att skriva.

  • Jimmy

   Ja det är inte alls en dum idé. För så som det är nu så räcker det för många tjejer att bli medlemmar, fylla i sin profil någorlunda, sedan bara vänta på mail. Sedan kan de sålla bland killarna som skickat till dem.

   Fast med en veckas karens så skulle det ju bara innebära att de får vänta en vecka, sedan bli överösta med mail. Så jag vet inte om det löser problemet. Men det är ju värt att prova.

 4. robhob

  Ja, det här var ju annat än upplysande.

  Som relationsanarkist, solo-poly, en vilja att ha intima relationer som innebär egna boenden, gott om egna intressen, låta andra ta hand om fortplantning än jag, och en oförståelse vad ”seriös” relation innebär (seriöst = bara hetero-cis vardagslunk utan spänning), skulle jag sticka ut nog för att vara intressant nog bara att kontakta. Jajustdet. Dejtingvärlden är ju bara till för de som vill gå in i mamma-pappa-barn-stuket i majoritet, är min uppfattning, och för män i synnerhet de som är alfahannar (pengar eller muskler). Sorry, jag skall gå och gömma mig under mitt täcke igen och minnas att jag är från en annan planet, där kärlek handlar om annat än ägande av en annan människa.

  Jag har över femton års erfarenhet av nätdejting som man. Jag skulle med lätthet kunna få kontakt med en annan kille (erfarenhetsmässigt), men erfarenheten säger att honkön som vill ha heterorelationer är fullkomligt lata vad det gäller att visa något, eller att upprätthålla en eventuell kontakt. De påstår att de vill ha långa mail, men man har tur om de skriver något i sin profil. Man blir ignorerad (inte blockad, bara att svar saknas) oavsett hur långt eller kort man skriver. Man kan vara aggressiv, snäll, och andra typer av personligeter (förutom att ”vara sig själv”), och ha olika typer (samligngar) av fotografier. Tillslut kapitulerar en – man slöbrowsar och spammar, bara för att kanske var femhundrade utskick få någon form av svar. Och den ultimata förnedringen är när tjejer kräver att man skriver utförligt om sig själv – när det står massor utförligt i sin presentation. Och ja, jag har haft noll, eller minimalt i min presentation också. Och ja, jag ser normal ut, men saknar de där musklerna på en slätrakad inoljad kropp, eller något annat ytligt ”normalt”, som uppenbarligen attraherar den stora massan kvinnor, att svara ett fåtal antal män.

  Så kom inte med denna bullshit i denna pod, det är så generic så jag snart behöver leta efter mitt rymdskepp och lämna denna planet – hoppet för mänskligheten i denna fråga har lämnat bäst-före-datum för läääängesedan.

  Och jag vet redan att majoriteten av kontaksidor på Internet handlar om att tjäna pengar på att folk INTE träffas eller dejtar, men hålla kvar sina medlemmar på sidorna så läääänge som möjligt (vilket knappast sker om de träffas).


Kommentera