dejtingpodden happypancake

Dejtingpodden #5: Fungerar tredagars-regeln?

Idag släpper vi det femte avsnittet av Dejtingpodden, som är en podcast om dejting och singelliv.
I avsnitt 5 fortsätter Dasha Girine och Chris Sörman att prata om dejtingregler tillsammans med programledare Sofie Strandberg!

Lyssna på avsnitt 5 här:

Vem ska höra av sig efter en första dejt? Fungerar 3-dagars regeln? Hur mycket ska man dela med sig av sina framtidsplaner på en dejt? Hur stor betydelse har åldersskillnad? Och hur gör man för att avdramatisera en dejt?

Chris Sörman berättar även vad han tycker är det viktigaste i ett förhållande och Dasha Girine avslöjar vilken hon tycker är den allra bästa dejtingregeln!

Programledare Sofie Strandberg

Vad tyckte du om dagens avsnitt?

Håller du med Dasha, Chris och Sofie i deras resonemang? Vilka dejtingregler följer du? Kommentera gärna!


SÅ LYSSNAR DU PÅ DEJTINGPODDEN…

… med iPhone

 1. Öppna appen ”Podcaster” i din iPhone. Om du inte har den i mobilen kan du ladda ner den via App Store, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”sök” längst nere i högra hörnet.
 3. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 4. Klicka på Dejtingpodden och börja prenumerera – då kommer du få alla avsnitt automatiskt när de släpps varje onsdag.

… med Android

 1. Ladda ner Beyondpod, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”Feeds” i vänstra hörnet.
 3. Klicka på ”Add feed” nere i högra hörnet.
 4. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 5. Börja prenumerera på Dejtingpodden så kommer du automatiskt få alla avsnitt när de släpps.

… via datorn

 1. Enkelt! Lyssna direkt via mediaspelaren i detta blogginlägg eller via SoundCloud.

 

dating


Det finns 14 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Tmtk

  Ang podden #5

  Oj, vilken förlegad syn Dasha verkar ha – då tänker jag utifrån om man ska höra av sig och när efter första dejten. Jag, tycker personligen att vi som dejtar ska undvika ”regler” och bara känna av om det ”klickar” eller inte på första dejten, och bara köra och då spelar det ingen roll om du hör av dig 2 min efter ni gått era skilda vägar.

  För om en tjej är intresserad av mig och tyckte att dejten gick bra, då vill jag inte att hon väntar sina dagar, för att inte verka PÅ, det är ju bara löjligt.

  Mer kärlek och mer dejtande åt folket!

 2. HoppfullSkeptiker

  Helt ärligt så har jag faktiskt inte lyssnat på podcasten så jag vet väl inte helt och hållet vad jag talar om…

  MEN, när jag får se dessa inlägg om podcasten här på bloggen så blir jag tyvärr inte särskilt sugen på att lyssna. Varför? Jo, främst eftersom det känns som att gästerna enbart är snygga och framgångsrika kändisar. Jag tror ärligt talat inte att dessa snygga och framgångsrika kändisar har en realistisk syn på dejting i allmänhet eller nätdejting i synnerhet, och jag tror verkligen inte att de öht är kapabla att relatera till mina egna erfarenheter av dejting. Och jag tror omvänt inte att deras erfarenheter är så relevanta för mig heller, för jag är ingen snygg och framgångsrik kändis.

  Men visst, jag borde kanske faktiskt lyssna på podcasten innan jag uttalar mig alltför sågande. 😛

  • HoppfullSkeptiker

   Ok, nu har jag faktiskt lyssnat igenom alla avsnitt av dejtingpodden så att jag vet vad jag pratar om. 😛

   Överlag är det en helt ok podcast, men en sak som verkligen störde mig var att reklampauserna är insprängda mitt i avsnitten och ofta avbruter folk mitt i att de håller på att säga något! Detta borde kunna göras bättre. Lägg reklamen i naturliga pauser istället.

   Ungefär som jag väntade mig kände jag dock att jag inte hade så mycket gemensamt med de gäster som varit med hittills, även om en hel del bra saker sades. Cimon verkade vara en rätt skön och avslappnad typ, men i övrigt var det dock en del saker som sades som jag verkligen reagerade rätt starkt på.

   T.ex.:

   – Att folk skulle vara ”modiga” som vill gå på fika eller promenad på en dejt, för att det annars skulle vara läskigt på nåt sätt att gå på dejt om man inte får vara lite lagom onykter och vistas i nån mörk stökig lokal där man knappt syns eller hörs… Ärligt talat låter det väldigt omoget, och som nästintill tonårsaktig osäkerhet!

   – Hon som sa att hon ”inte skulle klara av” om en kille hade på sig kostym och bergklättrarkängor, och sa nåt om ”har han ingen koll alls eller?”… Alltså… HERREGUD så ytligt!!! Vad spelar skorna för roll??? Han kanske visst ”har koll” men valde de skorna ändå för att det var kul eller bekvämt eller annorlunda? Oavsett, varför bry sig öht? Att öht kunna tänka att ”nä alltså han var en helt underbar människa och vi klickade på alla sätt, men jag var tvungen att tacka nej ändå för han hade fel skor på sig”… Alltså allvarligt… Väx upp! 😛

   – Hon som i princip sa rätt ut att hon var en hycklare som sätter upp vissa regler för män som inte gäller för henne själv… Närmare bestämt att hon själv fick ”dubbeldejta” men männen hon dejtade fick inte göra det… Och sen sitter ni bara och skrattar åt detta, och du som programledare sa att du höll med henne… Alltså, vad i hela friden???

   – Allra värst var nog när ena tjejen satt och berättade om hur hennes väninna hade blivit ”så himla arg” för att en kille hon gick på blind date med var ”för kort”, och sen bara utbrister ni alla i skratt över detta! WHAT!?! Hur hade ni reagerat om könen hade varit omvända, och det handlat om vikt istället för längd? Tänk er en kille säga ”min kompis blev så himla arg för att tjejen han gick på blind date med var alldeles för tjock! Hahahahahaha!” … Uhm… Inte så himla charmigt va? Nä precis. Och det är faktiskt precis samma sak. SKÄRPNING för fasen!

 3. Jimmy

  Det har varit kul att lyssna, men överlag tycker jag gästerna, i alla fall de här två, verkar ganska trångsynta. Att inte kunna tänka sig dejta någon på grund av en ålder som är för långt ifrån ens egen är ju löjligt. Det finns många lyckliga par där åldern skiljer mer än 5 år som Chris hade som gräns.

  Nu ska man väl inte döma för mycket efter bara 4 gäster, men jag hoppas på lite mer variation när det drar igång igen. Jag gillar att lyssna, och ser fram emot säsongsstarten i september.

  Jag har inga önskemål om gäster, kändis-Sverige har jag extremt dålig koll på. Jag hade ingen aning om vilke dessa personer var. För mig skulle gästerna kunna vara helt vanliga människor. Varför inte några medlemmar på Happy Pancake? Lägg ut en fråga på startsidan om folk skulle vilja vara med. Jag skulle hellre lyssna på medlemmar här för jag har nog mer gemensamt med dem än för mig okända kändisar.

  • HoppfullSkeptiker

   Jag håller med, att ta in lite slumpmässiga ”vanligt folk” som faktiskt befinner sig i skyttegravarna och har mer erfarenhet av hur just nätdejting känns och fungerar skulle nog kunna bidra till relevanta och intressanta diskussioner. Det vore också intressant om nån av bloggens ”experter” kunde vara med och bidra med sitt sakliga/psykologiska perspektiv på vad som tas upp.

   Själv har jag fått höra att jag har en väldigt behaglig röst och har lite podcast-vana genom mitt jobb, så jag skulle kunna tänka mig att ställa upp som frivillig. 😉

 4. Pervers Hingst?

  Jag håller precis med Jimmy om det där! Jag är 20 någonting… och håller mig endast till kvinnor 40 – 50 + för seriösa relationer. Jag har precis haft min första lite längre relation avverkad och det har fungerat jättebra och jämställt på de allra flesta plan. Anledning var inte att jag var för ”omogen” utan till stor del att vi har olika tro. Att anse att åldersskillnad (oavsett vilket håll) i alla sammanhang vore ”grisigt” är ett väldigt naivt sätt att tänka på och man ska komma ihåg att detta inte är någon slags fakta utan helt och hållet personliga åsikter. Dessutom en personlig åsikt som långt ifrån alla håller med om. Dessutom handlar det till stor del om mentalitet… Men visst kan jag hålla med om att när en 70 årig tjock farbror raggar på och utnyttjar en labil 18 årig flicka för sex så skulle man kunna kalla det för ”grisighet”. Men så ser inte verkligheten alltid ut! Jag tycker att samhället bör utveckla en högre tolerans med åldersskillnader som en sexuell läggning, precis som andra sexuella läggningar. Åtminstone så länge det rör sig om vuxna och stabila människor. Att vara gay var minst like tabu (och förbjudet?) för 70 år sedan i Sverige som att ha en äldre kvinna som ung kille idag. Samhället förändras konstant och det betyder inte det aktuella samhällsidealet är något konkret facit på vad som är rätt och fel.

 5. xxx

  ? Ja är man så handlingsförlamad så att man måste börja tänka på om vem som ska kontakta vem först efter en dejt?Då har jag svårt att alls förstå att ens dejten ägde rum? Vilket dravvel!!!

 6. sötnos

  Dessa personer berättar om sina egna personliga erfaranheter och man är inte trångsynt för att en själv inte kan tänka sig att dejta nån som är för långt ifrån ens eget ålder.
  Jag tycker likadant och kan säga ifrån eget erfaranhet pågrund av att jag har dejtat både äldre killar än min ålder och yngre killar än min ålder så vill jag bara dejta killar runt min egen ålder nu.
  Finns många som är både mer mogna än sin ålder och barnsligare än sin ålder men detta spelar ingen roll,man dejtar dom personer det känns mest bekvämt med och jag har kommit fram till att träffa nån runt min ålder är bäst för mig.
  Sen om det finns par där ute med stor ålderskillnad och som kommer super bra överens så är det bra för dom och bra att dom inte stör sig på åldern.
  Det är bara kul att inte alla tycker/tänker likadant.

 7. Liz

  Blev bara grinig av att lyssna på podden. Förvånad att ”ungdomar” är så fördomsfulla…vadå plus/minus 5 år och att killen ska vara äldre…känns som en förlegad tanke…låter som en 60+ har uttalat sig…

 8. Maria

  Jag har dejtat en helt underbar kille som är 8 år yngre än mig, vilken förlegad kvinnosyn vi har i sverige fortfarande ändå! Jag kände själv också först att det inte var ok, men han gav sig inte utan fortsatte visa intresse och till slut så blev det vi. Bästa killen, så fint, men då började mina kvinnliga vänner säga till mig att akta dig han kommer lämna dig för en yngre tjej när du blir 50, det är inte bra att ni har sån åldersskillnad. What, why??? Ingen skulle säga så till en kille som var tillsammans med en 8 år yngre tjej. Så tråkigt!! Jag blir illa berörd av att podden också spär på den föreställningen. Kärlek borde handla om personer som hittar varandra, inte om ålder!! Tycker att det är nåt som alla borde fundera kring och göra sig av med sunkiga gamla värderingar.


Kommentera