blogg dejtingpodden

Dejtingpodden #3: När vänskap utvecklas till kärlek

Idag släpper vi ett nytt avsnitt av Dejtingpodden – som är HappyPancakes egna podcast!
Programledare Sofie Strandberg har bjudit in bloggaren Dasha Girine och snowboardproffset Chris Sörman för att prata om dejtingregler!

Lyssna på avsnitt 3 här:

Dagens ämne är alltså dejtingregler, men det pratas även om: vad som händer när vänskap utvecklas till kärlek, ärlighet när man dejtar, nätdejting som det nya sättet att ragga, att kissa med öppen dörr på en dejt, att splitta notan på första dejten och gentlemän.

Vill du gå på dejt med Chris Sörman?

Dasha lyckas under inspelningen övertala Chris att testa nätdejting och Chris har nu skapat ett konto på HappyPancake! Så ifall du vill ta chansen att få gå på dejt med snyggingen Chris, logga in på HappyPancake och skicka ett meddelande till: chris_sörman

 

chris

Chris Sörman. Foto: Daniel Rönnbäck

Dasha Girine.

 

Nästa avsnitt av Dejtingpodden släpps på onsdag den 17e juni, då är Dasha och Chris tillbaka för att diskutera fler dejtingregler! Ska regler följas eller är de till för att brytas? Missa inte nästa avsnitt!

 


SÅ LYSSNAR DU PÅ DEJTINGPODDEN…

… med iPhone

 1. Öppna appen ”Podcaster” i din iPhone. Om du inte har den i mobilen kan du ladda ner den via App Store, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”sök” längst nere i högra hörnet.
 3. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 4. Klicka på Dejtingpodden och börja prenumerera – då kommer du få alla avsnitt automatiskt när de släpps varje onsdag.

… med Android

 1. Ladda ner Beyondpod, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”Feeds” i vänstra hörnet.
 3. Klicka på ”Add feed” nere i högra hörnet.
 4. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 5. Börja prenumerera på Dejtingpodden så kommer du automatiskt få alla avsnitt när de släpps.

… via datorn

 1. Enkelt! Lyssna direkt via mediaspelaren i detta blogginlägg eller via SoundCloud.

 

dating


Det finns 12 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Juan

  Ang senaste podden,

  När dom pratar om ”gentlemanna-move” att betala allt på första dejten.. Jag kanske är snål, men nuförtiden så dejtar man så OTROLIGT mycket, och ska man som kille betala allt på första dejterna så kommer det kosta skjortan och till slut kanske det blir en kostnadsfråga om man vill fortsätta dejta, dags att införa en oskriven regel – splitta notan!

  Mer kärlek till folket och en jäkla massa dejtande!

 2. fredrik

  Jäklar, denna Chris kommer att drunkna i meddelanden. Lite bondesökerfru-syndrom, efter att han syns så kommer tjejers libido varva upp och konkurrensens stimulera till järva kontaktförsök.. Tror redan att omgärdas av kletiga tjejer som snowboardsproffs. Inte mig emot, han verkar ju vara en trevlig och talangfull pöjk.

  • ViraStina

   Jo, för det är ju ett typiskt kvinnligt fenomen att dras till de populära. Killar svärmar minsann aldrig runt just de tjejer som alla andra killar också vill ha… 😉

  • fredrik

   Nja..kändiskulten och groupiefenomenet är dominerande bland kvinnor. Allt från bonniga hockeyspelare till pokerspelare har groupies. Alla kvinnor är potentiella groupies. Även du;)

  • ViraStina

   Som jag skrev i någon av de andra trådarna – kvinnor blir groupies runt duktiga män. De som briljerar inom musik, sport eller liknande.

   Män bryr sig dock inte särskilt mycket om duglighet, utan blir groupies runt snygga kvinnor. Och ja – även du! 🙂

  • P-Bone

   Njaa, det stämmer inte riktigt. Kvinnor lockas runt folk som kan ge dom status, dvs fotbollsspelare, musiker osv. En ”ful” kille som är känd har mycket mer brudar än en ”average joe” som ser bra ut.

 3. Simon

  Känns lite fånigt att de som snackar om dejtingpodden har så pass dålig koll på nätdejting och dejter. Självklart är det en härlig gest att bjuda på en fika, men som Juan säger så kan man inte bjuda varenda tjej man ska träffa, och artighet är en sak – men könsrollen att män betalar har vi släppt. Bjuder gärna, och blir gärna bjuden själv, men det ska inte vara ett krav. Dealbreaker att jag inte tar notan? NEXT!

  Och Chris syn på hur folk är på dejtingsajter? Nope, inte riktigt. Själv är jag rätt övertygad om att jag träffar en härligare drömtjej genom att aktivt söka än att ”hoppas att hon dyker upp” i de sammanhang jag rör mig.

  Hur kvalificerar jag mig till nästa dejtingpod? Röra om i grytan lite? ^^

 4. Jimmy

  Håller definitivt med föregående om att man bör dela på notan. Att säga att det är snålt av killen att inte vilja bjuda är ju löjeväckande, det är väl tjejen som inte vill betala för sitt eget som är snål? Med det sagt kan jag definitivt tänka mig att bjuda på första dejten, speciellt om tjejen har det sämre ställt ekonomisk, om hon till exempel är student. Men om hon skulle insistera på att jag betalar, ja då skulle det kunna vara en dealbreaker för mig.

  Sen skulle jag också vilja påpeka en teknisk sak. Jag har märkt att både med det här avsnittet och med förra så har volymen höjts rejält efter reklamen. Det borde gå att lätt åtgärda.

  I övrigt tycker jag det är en mycket trevlig podcast och jag ser fram emot nästa avsnitt.

 5. The Incredible Tom

  Stort tack ska ni ha!!! Efter 3 episoder har jag redan lärt mig så mycket. Alltså man ska se proper ut, inte var snål, man ska inte stinker, man ska vara intresserad av dejten och föra ett samtal och ingen monolog! Fantastiskt, vem trodde det?

  För dem liksom jag vill veta mer, kommer här kvintessensen av avsnitt 4, är du beredd?
  – Prata inte med öppen mund så maten trillar ut
  – Peta inte i näsan
  – Dra inte för många grova skämt
  – Oenighet rådde inom panel om man ska överdriva antal one-night-stands och hur bra man är i sängen.

  /TheIncredibleTom

  PS: Den som hittar ironi: Grattis, du får behåller den ;o)

 6. Dennis

  Bjuda på notan. Tänk så här! Vill du ge signalen att du inte duger alltså köpa den andres tid och trigga de som inte har vett att du är en sugar daddy med följd inga djupare känslor mer än en finansiell trygghet!
  Du kan använda det som en test om det är en bli bjuden ridare !

 7. J.G

  Alltså, vart är alla feministrar nu? Självklart betalar kvinnan för sig själv, eller menar ni att hon säljer sin kropp till mannen för en kort stund? Han köper hennes tid eller? En kvinna är väl en jämlik varelse som tjänar sina egna pengar? Varför ska mannen behöva köpa henne? Vill hon inte leva i ett jämlikt förhållande, utan i ett där mannen köpt henne och står för underhållet? Trodde vi kommit längre än så?


Kommentera