dejtingpodden happy pancake

Dejtingpodden #15: Att gå vidare

Idag släpper vi säsongens sista avsnitt av Dejtingpodden, som är HappyPancakes podcast om dejting och singelliv!

Förra veckan gästade Amanda Berg och Daniel Glasman Dejtingpodden för att prata om dumpningar. Både hur det är att dumpa och bli dumpad. I säsongens sista avsnitt är Amanda och Glasman tillbaka för att tillsammans med programledare Sofie Strandberg reda ut hur man på bästa sätt går vidare efter en avslutad relation!

Hur bearbetar man ett breakup? När är det okej att börja dejta någon ny? Kan man vara kompis med sitt ex? Och hur gör man med relationer till exets vänner och familj?

LYSSNA PÅ AVSNITT 15 HÄR:


Vad är ditt bästa tips på hur man går vidare efter ett breakup? Skriv gärna en kommentar och berätta!  

Dejtingpodden Happy Pancake

Daniel Glasman, Sofie Strandberg och Amanda Berg under inspelningen av Dejtingpodden


SÅ LYSSNAR DU PÅ DEJTINGPODDEN…

… med iPhone

 1. Öppna appen ”Podcaster” i din iPhone. Om du inte har den i mobilen kan du ladda ner den via App Store, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”sök” längst nere i högra hörnet.
 3. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 4. Klicka på Dejtingpodden och börja prenumerera – då kommer du få alla avsnitt automatiskt när de släpps varje onsdag.

… med Android

 1. Ladda ner Beyondpod, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”Feeds” i vänstra hörnet.
 3. Klicka på ”Add feed” nere i högra hörnet.
 4. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 5. Börja prenumerera på Dejtingpodden så kommer du automatiskt få alla avsnitt när de släpps.

… via datorn

 1. Enkelt! Lyssna direkt via mediaspelaren i detta blogginlägg eller via SoundCloud.

 

dating


Det finns 10 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Micke

  Klart som fan att man kan vara kompis med sitt ex. Att säga att man inte kan det är lika infantilt som att säga att man inte kan vara kompis med det motsatt könet. Däremot så bör man definiera vad som menas med att vara kompis med sitt ex. Jag och mitt ex (sonens mamma) har en bra relation idag. Vi kan exempelvis äta en lunch tillsammans. Men det är kanske inte så lämpligt att ha sitt ex sittandes i knäet på en fest när sin nuvarande sitter bredvid.

  • Jonas

   Det jobbiga blir väll när man blir som mest förvirrad av vad ens ex vill. Jag e.x. blev dumpad för ett litet tag sen och hon sa att hon så gärna ville ha kontakt med mig och vi började skriva men lite sådär när man gråtit klart men så utan förvarning får man aldrig svar och sen när hon väl skriver så är det korta svar typ med indexet av att ”jag tänker inte engagera mig i oss längre”. Man vill ju hålla kontakt och skapa sig en vänskap på nytt men när motparten som desutom varit den som etablerade att kontakt ska utgivas utan att bry sig så blir man bara förbannad 😛

 2. Saga

  Vad är problemet? Jag menar att om det är någon av parterna som finner det jobbigt eller inte riktigt vet hur den ska gå vidare? Så måste du ju såklart handla om att Just den personen i ett brejk tydligen inte riktigt ville brejka förhållandet! Och är båda parter helt överens med att de inte passar ihop/fungerar ihop,eller har de känslor som man faktiskt måste ha för varandra om man ska känna sig trygg och älskad av den andra i ett förhållande mellan varandra och för varandra? Ja då bör de ju absolut inte vara några problem alls med att gå vidare för någon av parterna ett brejkat förhållande då heller! Eller?

  Och dedär med att vara kompis med sitt ex? Ja de beror ju såklart helt på vilken nivå man är kompis också! och såklart så spelar ju just detta med vad jag innan skrev om att om ett par separerar och det övervägande enbart är 1 av parterna som ville separera? ja då är de väl inte så jäkla enkelt,och för att inte säga egentligen jävligt opassande att då fortsätta vara nån slags kompis med den som personen själv ville separera ifrån! För de betyder ju isf. att den andra parten som då `´Inte´´ville separera från början då också fortfarande såklart och säkerligen då har känslor kvar för den part som ville separera också! Eller?

  Och hur trevligt tror nån att det känns för den nya parten som killen/tjejen då träffat om killen/tjejen ska fortsätta vara kompis med parten som denne innan var tillsammans med som då heller ”Inte´´ville separera!? Den nya parten som killen/ el. tjejen då träffat kommer ju aldrig kunna känna sig tillfreds med vad som kan uppstå de ggr. de träffas som kompisar eftersom den som ”inte ´´ville separera då säkerligen vill försöka få tillbaka den partner hon/han inte ville brejka med från början! De bör väl varenda en fatta att det lätt skulle kunna bli den utgången! Vilket också förekommer rätt ofta kan jag tänka mig. Så sådana ggr. skulle de såklart deffinitivt inte kännas okej att en kille/ el. en tjej vill eller väljer att fortsätta vara kompis med den den själv valde att lämna från början!! eller?

 3. liz

  Släpp all kontakt med ex det finns oftast en mycket god anledning till att de är just ex man försöker ju i det längsta innan man ser sig besegrad o gör slut så funkar det flesta människor idag om man inte måste ha kontakt på grund av barn. Världen vimlar av människor so Movie in slösa inte bort livet för kort för det

 4. Lipstick

  Vad är att gå vidare? Klart man äter, sover, jobbar och lever vidare. Vi är så eller försöker vara så pedagogiska alltid. Kan man vara vän med sitt X är det toppenbra. Men inte självklart. Min f d man satte spionprogram i min dator i över en månad….tillgång till allt, nästan 700 skärmdumpningar, mina lösen till allt, alla mina chattar, mejl….ja ALLT, fick han tillgång till. Och tog sig rätten att inkränka i privata sfär. Det känns ännu som att någon har stulit mina tankar. Gå vidare? Jodå, det har jag gjort men jag kommer för alltid att hata honom för det. Det finns något som heter att sätt sig ner och prata om det uppstår konflikter i en relation. Men att spionera…? Nä, fy fan…det där kommer jag aldrig förlåta.

 5. DummaJag

  Vadå gå vidare efter en avslutad relation? Det är ju de oavslutade relationerna som är problemet. De avslutade är ju avslutade. Jo, jag är dum – jag förstår hur det är menat – men det ensidiga perspektivet känns för mig ändå något irriterande. Nyligen var det en vän jag känt i tre år som skrev att hon inte läser mina mejl längre hädanefter. Det är klart att jag blev väldigt ledsen, men i och med att jag fått ett klart tydligt problem så är det ju inget som är svårt att förhålla sig till. Men alla de här vänskaperna när man varken vet ut eller in, där det pendlar fram och tillbaka från att vara sött och gulligt till att personen plötsligt försvinner, sen talar om att hon vill träffas för att sedan skjuta upp träffen fyra gånger på raken och sedan försvinna för att sedan vara söt och gullig igen får mig att må piss och jag kan då inte gå vidare med mitt och nya relationer (oavsett slag), nej.


Kommentera