o-WOMAN-SECRET-facebook

Dejting-spanaren avslöjar…

Vi lät en helt vanlig tjej från Stockholm avslöja allt om sina HappyPancake -dejter. Vad är det största misstagen killarna gör? Kyss eller kram på första dejten? Och vem brukar ta notan? Säg hej till Sara, 28 år!

Minns du din första Internet-dejt? 

– Det var med en flera år äldre kille, jag var oroligt nervös innan men när vi väl sågs så kändes det jättebra! Vi tog en drink på Mosebacke och gick sen vidare och tog en öl på en annan bar, innan vi skiljdes åt. Vi blev faktiskt tillsammans ett tag och har haft kontakt till och från under flera år efter att det tog slut.

Vad är en riktigt bra dejt enligt dig?

– En bra dejt för mig är helt enkelt en kaffe och en promenad. Det känns avslappnat och mycket enklare att prata samtidigt som man går tycker jagMed rätt samtalsämnen kan man snabbt känna om det är intressant eller inte. Attraktion är också väldigt viktigt!

Berätta om den mest lyckade dejten?

– Det var med en kille som verkligen hade ansträngt sig. Han bjöd mig först på middag och sen gick vi och bowlade och avslutade med drinkar och kyssar. Vi sågs ett tag men jag avslutade relationen då vi tyvärr var i alldeles för olika stadier i livet.

Och den minst lyckade..?

– Mina minst lyckade dejter har varit med killar som har haft helt olika värderingar än vad jag har. Till exempel någon som börjar prata illa om personer i närheten på grund av deras utseende, ursprung och så vidare. Eller som en kille som ville bestämma innan dejten exakt hur många timmar vi skulle ses? Vi skulle ta en promenad och han undrade om vi skulle ses mellan 12 – 17? Det kändes lite märkligt.

Vilket är ditt bästa dejtingtips!

– Att vara öppen och träffa alla möjliga olika personer för att se vad man gillar. En viktigt sak att tänka på är att träffas på en plats där ni båda känner er trygga och bekväma! Jag tycker till exempel att att det är ganska jobbigt att sitta på en fullsatt restaurang eller café och prata om mig själv och lära känna varandra, man jag vill ju inte heller ses där det är folktomt. Så en promenad där det är lagom mycket folk passar mig bäst.

Vad är det största misstaget man kan göra?

– Det största misstaget man kan göra innan eller på första dejten är att utge sig för att vara någon annan än den man. Det lyser snabbt igenom och blir pinsamt!

Hur fångar man ditt intresse från början?

– Helt ärligt så är bilderna väldigt viktiga, och även hur lång killen är då jag själv är ganska lång. Men det är helheten ihop med texten som är det som avgör. Presentationstexten får gärna vara skriven med lite humor och visa på att personen är intelligent och ödmjukhet. Ett fint leende på bilden lockar också!

Efter hur lång tid brukar ni ses och vem föreslår oftast första mötet?

– Jag brukar oftast träffa killarna inom 1-2 veckor för att känna efter, för det viktigaste är ju ändå personkemin och humorn tycker jag. Det kan man inte se på några bilder eller i en profiltext. Dock tycker jag om att maila mycket innan och skriva på till exempel Kik innan. Men att prata i telefon innan första träffen tycker jag oftast är alldeles för nervöst! Killarna brukar oftast ta initiativ till en dejt, men jag har också gjort det.

Vem betalar på första dejten?

– Jag betalar för mig och han för sig. Men om han insisterar så kan jag låta honom betala…

Ligga på första dejten? Nej eller okej?

– Nja… Jag vill gärna träffas några gånger och lära känna honom lite först. Men sen är det bara att köra, haha.

Vem ska höra av sig efter en lyckad dejt?

– Om man vet säkert redan under första dejten att man vill ses eller inte ses igen så tycker jag att man kan säga det redan då! Behöver man känna efter och fundera så gör man det, men det spelar ingen roll vem som hör av sig först.

4 snabba! 

Fika eller romantisk middag?
Handslag eller kram när man ses?
Hejdå-kram eller hejdå-kyss?
Dejta en äldre eller en yngre kille?

Sara, 28 år är veckans dejting-spanare!

dating


Det finns 16 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Boccaccios

  Nu vill jag börja med att säga så här, allt jag skriver nu kan vara fel?
  För jag har inte läst alla inlägg som finns publicerade på bloggen.

  Men, för ett tag sedan gick jag längst bak och läste de första trådarna som publicerades.

  Bland annat var det ett antal inlägg om…? 6? tjejer som under en månad skulle dejta ett antal killar. Sedan fick dessa tjejer rapportera hur det hade gått.

  Bland kommentarerna till dessa inlägg fanns frågan om HP skulle anordna någonting motsvarande med 6 killar?

  Nu vet inte jag om HP har gjort det för som sagt, jag har inte läst Alla inlägg.

  Men, nu har vi en dejtingspanare, som också är en tjej.

  Och då undrar jag om inte HP Måste låta en tjej/ tjejer medverka i sådana här inlägg för att det överhuvudtaget skall bli någonting att skriva om.

  För om de istället haft en manlig dejtingspanare hade det kanske låtit ungefär så här:

  1. Hon ställde in, hade fått halsfluss
  2. Hon ställde in, hästen var sjuk
  3. Hon ställde in, barnens pappa var konstig
  4. Hon ställde in, var orolig att tåget inte skulle gå när hon ville hem
  5. Första dejten, det var jättetrevligt men dagen efter sade hon upp kontakten
  6. Hon ställde in, orsak okänd

  Och så vidare, och så vidare.

  Alltså blir frågan, när skall ni HP skriva om ett manligt dejtingmarathon och när får vi höra från en manlig dejtingspanare?

  • MiMi

   Men Christian och hans manliga vänner bidrar som jag har förstått det med sitt/sina perspektiv?

   Jag skulle vilja påstå att det inte nödvändigtvis alltid _måste_ vara skillnad mellan könen, att allt inte behöver generaliseras i kvinnligt och manligt. Kan vi inte se till individerna istället? Alla kvinnor får inte tusen perversa inviter i veckan, alla män blir inte ignorerade.

   Jag har blivit stood up på dejter, jag har fått massor med dåliga ursäkter till att ställa in, jag har också skickat massor med mail och blivit ignorerad och så vidare. Jag är precis som många andra rädd för att inte duga, för att inte räcka till, för att ingen ska vilja ha mig eller se mig för den jag är. För mig är inte dejtandet någon ”rolig hobby” eller ett intresse i mängden av alla andra. För mig är dejtandet ett verktyg för att träffa någon jag gillar och som gillar mig tillbaka – någon med samma målsättning och det att bygga upp ett förhållande. Även om man ibland kan undra varför alla människor hänger på HP så hoppas jag någonstans att kunna sålla ut ett enda guldkorn och då räcker det för mig. Finns det en seriös kille där tycket är ömsesidigt är jag mer än nöjd.

  • fenrisulven

   @boccaccios, HP har kanske redan har försökt skriva en sådan artikel, men det blev inte så mycket av det eftersom det aldrig blev så många dejter.

   @mimi, visst är alla individer men statistiken talar sitt tydliga språk. En genomsnittlig tjej får fler besök och meddelanden än motsvarande kille.

  • What_A_Man

   Den listan hade nog föregåtts av ett bra gäng inlägg åt hållet:

   Jag skrev, men hon läste inte mejlet.
   Jag skrev, hon tittade på mejlet men svarade inte.
   Vi satt och skrev i gårkväll, men idag är jag som luft för henne.
   Vi var på väg att bestämma träff men då slutade hon att logga in och nu är hennes profil pausad.
   Vi sågs, nu svarar hon inte ens på sms.
   Vi sågs, och det var ett under att vi kunde göra det, för nu är hon så upptagen att hon inte har tid att prata i telefon eller logga in.
   Vi sågs och hon var jättevettig, men vill inte träffa mig mer av outgrundlig anledning.
   Vi sågs en andra gång och hon undrade varför vi skulle göra det…

   Och så vidare och så vidare och så vidare…

   Och nä, jag tvivlar inte för en sekund på att där är gott om män som beter sig likadant. Men detta ovan och vad Boccaccios har beskrivit är ett vanligare beteende än att man faktiskt träffas och sen försöker närma sig varandra, att båda jobbar för att det ska bli något.

  • Christer

   Trevliga individer du har lyckats få kontakt med.
   Du har aldrig tänkt på att du kanske lyckas dra till dig den sortens kvinnor som är rädda att vara uppriktiga för att inte såra och tror dom gör det bättre för dig i detta sammanhang så dom tror dom gör rätt.
   Jag har mina aningar i de fallen att du missar en hel del viktiga icke verbala kommunikationer vid varje tillfälle du beskriver så det värkar ok för dig men är motsatsen. detta är väldigt vanligt oavsett kön. Det och en del andra saker brukar skapa osäkerhet och tvivel.

 2. Sussi

  Ja Mimmi jag har definitivt fått nobben fast jag är tjej.Sen har jag inte fått så många dåliga ursäkter antingen har de inte dykt upp vanligast är dock att de bara tystnar inte ovanligt efter att de frågat om jag vill ses och jag svarat ja.

  Men precis som du skriver så finns här en seriös kille som tycke uppstår med är jag mer än nöjd.

 3. Peter

  Alltså inse hur det är. Tjejerna slåss om ett litet antal killar som ser bra ut på bild och missar, nä ratar, den som kan vara den rätta bara utifrån bild. Även tjejerna som spelar i lägsta divisionen ställer krav som de själv inte kan leva upp till. För att inte snacka om de som är med här utan minsta tanke på att träffa någon. Sen har vi könsfördelningen. Tre killar inloggade för varje tjej.

 4. Marie84

  Tror inte att utseende är allt man söker hos en kille.
  Eftersom jag alltid har varit med olika män (utseendemässigt),så dras jag inte till en typ bara.
  Jag letar efter något speciellt som finns i hans personlighet och egenskaper.
  Har dejtat lite men det känndes inte alls bra.
  Klickade inte och det var ingen som riktigt intresserade mig att fortsätta ses.
  Har mest kännt mig besviken på dejtingsidor och därför gjort en paus .
  Konstigt nog så har jag ingen ”längtan” precis på att träffa nån nu heller.
  Vilket är konstigt för jag kännde verkligen en längtan att träffa någon i början, när jag blev meddlem på dejtinsajt.
  Kanske alla mejl från konstiga typer som gett mig en avsmak hehe

 5. Christer

  Vilken dragkamp mellan könen vilka som har det what ever.

  Jag förstår att en minoritet av tjejer inte får så mycket mail.

  Samma med män att majoriteten inte får.

  Tyvärr så har det blivit dålig stämning på internetdejting sidor som har eskalerat genom åren. Varför är rätt meningslöst att diskutera.
  Det löser inga problem och de som bidrar till det läser inte dessa bloggar och om dom gör det så har dom uppfattningen att det inte är dom många gånger. även de som känner sig träffade som är en av de kommer bara att gå i försvars mod och drar sig inte för att måla upp något annat. så varför ni lägger energi på gnälla här istället för att börja fundera och rota lite på nätet hur man väcker intresse och skapa känslor via text, känns väldigt destruktivt.

  Var inte rädda att bli negligerade eller att förlora någon när ni chattar så konverserar ni bättre med bättre resultat och samma med profiltexten.
  1 Ge bara en trailer av allt nedanstående
  2 Vad du vill ha i en relation känslomässigt som är känslomässigt skrivet (inte skriva i fakta form nu eller data form som det kallas som majoriteten av män brukar skriva och prata).
  Ett bra tips, vad du vill uppleva igen eller vill uppleva.
  3 Skriv lite om dig själv vad du gillar vad du gör kanske någon hobby, intresse och så vidare.
  4 Ett slut som inte på manar något som typ ”kontakta mig” på något vis, oförskämdhet.
  5 Skriv alt i positiv och glad form.
  6 Helst inga jätte djupa saker hur du ser på saker och ting, politik och liknande saker man normala fall inte pratar om.
  7 Fyll i de väsentliga sakerna i profilen som längd kroppsform, ursprung, ögonfärg, tobaksbrukare alkohol, barn, husdjur. de ni inte fyller i kommer tolkas negativt, alltså som o ifylld tobak tolkas som att ni röker och kan inte stå för det, o ifylld om barn att ni har.
  8 Var inte rädda att kolla in andra profiler som söker samma kön som dig i det område du söker om du är rädd för att bli en i mängden med texten.
  9 Vad du skriver och hur bestämmer vilken slags person som dras till dig.

  När du shattar som man ska du inte ge ditt namn om tjejen frågar efter det för många tjejer testar dig omedvetet om du är mesig och lättvunnen och så vidare så det är bättre du frågar tillbaka när en tjej frågar innan du ger ditt namn, vill hon inte ge sitt ge inte ditt bara move on med samtalet annars blir det bara lustigt för båda.
  Du ska inte vara rädd att avsluta samtalet eller antyda att du ska om det är på ett vist vis. detta funkar på båda kön.
  Låt bli att fråga vanliga tråkiga saker som ”hur är läget” ”vad gör du till helgen” ”Hur mår du” i början när ni får lite känn av varandra.
  Försök att låta bli att ge slutna svar (som typ.Nej, Ja) i början.
  Samma med frågor låt bli att ställa slutna frågor som bara kräver ”Ja” eller ”Nej” i början av kontakten.
  Undvik att prata om sex om den ena inte börjar antyda om det annars säg ifrån att du inte gillar det.
  Måla inte upp dig på ett vis som du inte är IRL så du värkar vältalig när du inte är det till exempel. (Detta felet gör många på dessa sidor innan en träff)
  Försök att ha lite trailer stuk när du chattar alltså ge inte ut mer än nödvändig info om dig själv så blir man mer intressent för den andre. (lite mystik)

  Detta kanske ger en hint varför det inte funkar för många.
  Och tänk på att folk är ytliga på kontakt sidor även om det inte spelar någon roll i det riktiga livet.

  • What_A_Man

   Jo, varför det har blivit en dragkamp är väldigt intressant att diskutera. Då kan man ändra förutsättningarna så det faktiskt händer lite här. Jag har lämnat förslag, rätt många med.

  • Boccaccios

   Tack Christer.

   Du har precis givit oss ett antal tips som i princip varenda existerande dejtingcoach har använt i…? 15 år? I dag är dessa tips inte innovativa utan i stället väl beprövade.
   Och vet du vad, jag har själv använt alla metoder du beskriver när jag var aktiv.
   En sak jag dock har lärt mig om dessa tips är att:
   De Fungerar Inte.

   Därför att det är Bara tips till den som skriver.
   Kanske hade de fungerat om du kompletterat med ett antal tips till den som förmodas ta emot ditt meddelande.

   Exempelvis:

   1. Läs Alla meddelanden som innehåller mer än en mening.
   2. Avfärda inte slentrianmässigt den som skriver,
   läs gärna meddelandet en gång till dagen efter.
   3. Läs presentationen hos Alla som skriver ett civiliserat meddelande till dig.
   4. Avfärda inte slentrianmässigt en person baserat bara på första intrycket,
   fundera gärna på saken och läs deras presentation en gång till dagen efter.
   5. Viktigast av allt, lär dig lite hyfs och prata tillbaka till den som skriver till dig
   på ett civiliserat sätt.

   Sedan håller jag med What_A_Man, detta behöver diskuteras.
   För är det inte så att första steget mot att lösa ett problem är att erkänna att problemet existerar?

   Jag är också övertygad om att många tjejer upplever samma bekymmer som jag upplevde när jag var aktiv. Men, finessen med mina exempel är att dom inte är könsbundna. Dom gäller män lika mycket som dom gäller kvinnor 🙂

  • Christer

   Ingen orsak.
   Förstår man sig inte på psykologin bakom de olika råden som du gissar har varit runt i 15 år så är dom helt värdelösa och är inte sinnet öppet kan man inte lära sig något.

   Det med att utesluta för att någon inte skriver på ett vist vis är bara samma som redan är.
   och det var hen skrivet för utom det jag specificerade till han eller hon.

   Hur som helst handlar det om att väcka olika känslor oavsett om det är via något eller mellan 4 ögon, nu vet jag att jag skrev denna biten lite för oprecis så det kommer tolkas hej vilt och inte säga mycket till slutna sinnen.

 6. Molly_1

  Ja tänk om det bara var så lätt att man fyller i rätt information och sen fick man mejl från ”rätt” killar.
  Jag har provat med allt möjligt.
  Haft bara bilder men inget annat ifyllt,fick ändå konstiga mejl.
  Sen har jag fyllt i allt om mig och testat att skriva olika saker hela tiden.
  Fick ändå fel mejl.
  Ibland kunnde jag få arga mejl för något jag skrev i min text men fastän dom blev upprörda av vad jag skrev så skulle jag ändå få en chans att vissa vem jag är på dejt med dom.
  Endast KONSTIGA mejl fick jag.
  Finns inget bra sätt på hur man ska dra till sig bra och normala killar.
  Nån gång fick jag kontakt med nån kille som verkade bra och normal men det blev inget dejt för något kom alltid upp och till slut tröttnade jag.

  • Christer

   Ibland får man ha lite extra tålamod även om man har tröttnat, med vissa personer på grund av att dom är rädda att bli sårade blyga, rädda att göra fel, nya på dejting marknaden.
   Ska inte säga något om rätt och fel, jag har gjort samma med en hel del.

   De konstiga mejlen blir man sällan utan nu för tiden.

   De meddelanden du beskrev är inte så lustigt. bara ett annorlunda sätt att få en dejt som bara funkar på en viss kategori av kvinnor. Egentligen var dom inte upprörda, det är bara ett skitsnack spel.
   Jag hoppas det hjälpte dig angående den sortens mejl.

   Angående de med profilen och dra bra normala men måste du börja fundera vad du ser som en sådan och skriva ner det och sedan skriva ihop något som inte beskriver ordagrant att du söker en sådan utan vad som kan attrahera en sådan person som är du och vad du vill uppleva bland annat. ( Gör inte det misstaget som många gör att försöka skriva något som drar till sig nästan alla för det finns ingen sådan text och de som söker det du inte söker kommer alltid att maila vad du än skriver och fyller i)
   Du kan faktiskt maila en som du tycker värkar vad du söker och söker vad du är med en fråga som typ ” Hej! Jag har lite svårt att få ihop en bra profil text som riktar sig till en som dig och undrade om du kunde kolla in min och säga vad du tycker.
   MVH
   Ditt namn

   PS. Jag skulle uppskatta din åsikt”
   Nu helt plötsligt är du inte som en i mängden och är personlig på samma gång som du inte värkar söka ett svar och så vidare.

   Om man är seriös fyller man i de väsentliga sakerna annars värkar man oseriös på något vis lika väl som att vara en sådan som försöker bara gå på sitt yttre.

   Glömde att skriva att man ska vara lite sparsam och försiktig med smileys i början och i sina texter, de kan ge en felaktig bild av dig hos vissa om du bara använder dom som utfyllnad som vissa gör med LOL. samma om man använder punkt istället för utropstecken då kan man uppfattas som stel och neråt 🙂

   Detta kanske underlättade att få lite annorlunda tankebanor som kan leda till vad du egentligen söker.


Kommentera