A morning run on the track.

Dejting – som ett maratonlopp

Dagen efter att ha genomfört mitt livs första maratonlopp inser jag att en mara påminner om den, till synes, eviga jakten på kärlek.

Planering

De flesta singlar vet nog ungefär vad de söker, eller har i alla fall teorier om det. Till exempel vilka egenskaper man finner attraktiva. Man vet också vad man själv kan erbjuda. Då borde det ju inte vara så jäkla svårt att hitta rätt, eller hur? 

På samma sätt är det inom maratonlöpningen. Jag ”sökte” en tid på 3 timmar och 45 minuter, vilket jag skulle fixa om jag ”erbjöd” det jag trodde att jag skulle klara, 5,20 minuter per kilometer. En enkel matematik!

 

Genomförande

Kanske såg din dejt mycket bättre ut i verkligheten än på bild. Men å andra sidan var personen kanske inte lika rolig som hen gett sken av vara. Ja, det kvittar egentligen hur minutiös din planering varit. Det blir ändå aldrig som du tänkt dig, på gott och ont.

Mina löpningsförberedelser kastades också omkull. Yttre omständigheter som tävlingshets och ett inspirerande väder gjorde att jag sprang för snabbt i början, för att sedan tappa på slutet. Det var inte alls meningen, men så blev det.

 

Efteranalys

När vi går från en dejt tror jag att vi, beroende på hur fungerar, tänker olika. Vissa gläds åt hur trevlig dejten var och hur mycket man hade gemensamt, även om hen inte uppfyllde precis allt på önskelistan. Men tillräckligt mycket för att vilja ses igen. Andra fokuserar på den där lilla skavanken som gör en ny träff omöjlig.

Till slut tog jag mig i mål på 3,48. Det är en helt okej tid för ett första maraton och jag gissar att jag borde vara stolt över min prestation. Men jag bommade trots allt min målsättning med tre minuter, så nöjd? Nej. Det var däremot min kompis, som siktade på samma tid som jag. Han sprang över mållinjen nio minuter EFTER mig och var själaglad, jätteimponerad över sin egen insats. Jag kunde inte låta bli att bli lite avundsjuk på honom.

 

Så nog finns det likheter mellan dejting och maratonlöpning. En annan gemensam nämnare är såklart den smärta som kan komma när allt är över. Men den släpper den också, hoppas jag verkligen.

/Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


There are 92 comments

Add yours
 1. Peter

  Mera som en maratonstafett där man ska samarbeta men får vid växlingen reda på att man kan kan ta nästa etapp med. Och nästa. Och nästa. Ändå till tjejen säger att det inte är kul för hon får inte känna sig delaktig.

 2. Skinnylove

  Jag tycker att lopp är betydligt lättare 😉 man har ju hela ansvaret över sin prestation själv jämfört med dejtandet där det alltid finns en motpart som kan krångla till det 😂

  • KARL- INGE

   Du har så rätt skinnylove !!! en människa med självinsikt, fantasi , självdisciplin, och lite jävlar anamma .

   Den personen kan visualisera sin egen Målgång, om man har gjort sin läxa sprungit igenom en mara på träning en gång eller två och verkligen tagit i då .

   inga överraskningar behöver inträffa då av allvarligare art

   CHRISTIAN är bara ett bevis på att du inte hade den självinsikten vad du presterar och förmår under press
   förhoppningsvis springer du dina 5-6 mil / veckan och lägger in ett par 35-40km pass sista kvartalet

   Förövrigt är det en vinst att genomföra en mara Stort Grattis

 3. george

  En fråga jag aldrig får svar på.

  En gång i tiden kunde man ringa dejting linjer. Män fick betala mellan 4.50 – 19.90/ minut. Kvinnor ringde gratis.

  Med andra ord är dejtingen kvinnans marknad.

  Dom som höll i dessa tjänster visste mycket väl att om kvinnor fick betala lika mycket som männen skulle det vara ytter få kvinnor som ringde.

  nu till frågan

  Varför fick kvinnor ringa gratis medan männen fick betala?

  • Nadine

   Tjejer vill ej betala för en kille som snackar snusk,,,,enkelt 🙄tjejer söker inte samma saker,,,dom vill ha seriös kärlek. Inte många som hittar kärlek från telelinjer . Dom var värre än dating sidor vad jag hört,,,😣så var väl därför dom lockade dit tjejer som kunde tänka sig ringa gratis trots snusket dom fick höra,,,,var inte många som nappade ens när linjer var gratis Handlar bara om att dra in pengar för dom som ägde numret,,,så klart. Det är inte attraktivt om bara killar ringer liksom

  • ViraStina

   Exakt som Nadine säger:
   Kvinnor är väldigt sällan intresserade av den sortens kontakt. Vi letar oftare riktiga, långvariga relationer. Och sådana hittar man inte på ett dyrt betalnummer. Där hittar man mest pervon.

   Jag vill instämma i en grej som Romantisk tjej har skrivit om tidigare. Nämligen att killar som är seriösa och familjeorienterade sällan behöver vara singel någon längre period. De män som vill stadga sig och skaffa barn, råder det en smärre huggsexa om från 25-årsåldern och uppåt.

   Men för de killar som bara letar ytliga relationer och ONS, blir det förstås kvinnobrist. Helt enkelt för att det inte är något som lockar majoriteten av tjejer.

  • Hasse

   George: det är som vanligt att kvinnor vill att mannen betalar allt. Inget nytt under solen.

  • Itzack

   Virastina: Jag har varit singel i 12 år och tycker inte att jag är varken oseriös eller kortsiktig när det gäller relationer. Har dock aldrig hamnat i det som beskrivs som huggsexa men det låter ju härligt om det finns nån sanning i det =)

  • Elle_

   Med tanke på hur män generellt beter sig på dejtinglinjer etc skulle jag i det närmaste kräva betalt för att hänga där… 😀 Jag har t o m bytt alias på mina ordspelsappar till könsneutrala, för man kan vara helt utan bild eller ha en bild på sitt husdjur, heter man något som låter kvinnligt poppar de upp där också – männen som ska posta dickpics eller snacka snusk i chatavdelningen… 😀
   Precis som VS säger tycker jag inte att det är något fel med tillfälliga förbindelser med sexfokus. Däremot tycker jag att det är rätt oförskämt (för att inte säga otroligt korkat?) att öppna gylfen och vifta med den i folks ansikten utan att först pejla läget. Jag är ledsen, MÄNskligheten, men vill ni att kvinnor ska vara lite mer tillmötesgående får ni börja med att se över hur ni marknadsför er, för ni gör verkligen ett helt undermåligt jobb på den fronten. Inte minst i kommentarsfälten här… 😀

  • Peter

   Virastina och andra tjejer med, ni lever i en drömvärld om ni tror på det ni skriver.

   Gör experimentet att skapa en ordinär och småtråkigt killeprofil. Inget speciellt, ospännande jobb, inga uttalade intressen. Naturligtvis inget speciellt utseende.

   Ni kommer att märka hur ni fullständigt upphör att existera…

   När ni har den erfarenheten kan ni uttala er om hur det är att vara kille här. Att vara seriös är bara en bisak i sammanhanget.

  • Elle_

   Jag håller inte med om att det råder huggsexa om alla män som är seriösa och familjeorienterade. Inte de som saknar sociala skills eller som är för blyga för att visa att de har några, t ex. Känner flera exempel. De är fina killar som har många goda egenskaper, somliga är till och med normsnygga! Men eftersom varken kvinnor eller män vill bli ihop med exakt varje person de träffar på som är innehavare av egenskapen “snäll”, och eftersom väldigt få människor kan tänka sig att bli ihop med någon för att hen i rättvisans namn skulle förtjäna en partner, förblir de singlar år ut och år in.
   Jag har en killkompis som är snygg, smart och snäll, men otroligt tafflig socialt. Det är en fasa att umgås med honom på egen hand för han hjälper inte till att driva samtalet alls. Han är lite tjurig och petig och säger gärna och ofta ifrån om vi ska till något uteställe han inte gillar, men kommer aldrig med några egna, alternativa förslag. Han är plump och säger saker som sårar folk utan att förstå det själv. Han kan vara väldigt rolig och humoristisk, men har ingen fingertoppskänsla så när det hamnar fel kan det bli ordentligt obekvämt. Han är intelligent och jag tror inte att han har någon diagnos men han är som ett bortskämt barn, ur så många aspekter. Jag upplever att många män är sådana. De har ingen talang för socialt samspel, men de har inte heller behövt öva upp de skillsen. Som tjej drillas man i det från barnsben oavsett ens ursprungliga förutsättningar. Pojkar, däremot, kan segla genom såväl barndom som tonår utan att någon ens påpekar att de brister i lyhördhet och empati. Boys will be boys etc. Och resultatet blir tafatta jättebebisar med kasst självförtroende (vilket ibland yttrar sig som arrogans…) som drar sig undan allt mer och till slut inte ens vågar försöka. Och jättebebisar är inte jätteattraktiva? Det är synd om dem men det eh… hjälper ju inte? Jag har ibland tänkt att jag önskar att jag kunde bli kär i min snygge bäbiskompis, men jag skulle gå in i väggen efter bara några veckor. Jag är för nojig, uppmärksam och omhändertagande och skulle inte kunna fokusera på något annat än hur han mår och hur han uppträder i alla sociala sammanhang. Skulle aldrig orka vägleda och uppfostra en vuxen man, än mindre bilda familj med honom, och utöka barnaskaran ytterligare…
   Det är synd att vi hamnat så snett med våra märkliga föreställningar om vad som är normalt och att det blir så skevt i uppfostran. Det är så många som hamnar i kläm, vars personlighet aldrig får blomma ut, som sitter fängslade i sitt eget självtvivel och blir sin egen självuppfyllande profetia.

  • ViraStina

   Elle:
   Nej, visst är det så att en grundläggande social kompentens är ett måste för de flesta. Utan den, hjälper det inte vilka övriga goda egenskaper man visar upp. En person som man t ex upplever att man inte kan föra ett givande samtal med, brukar man inte bli attraherad av.

   Och vi kan ju konstatera att män heller inte särskilt ofta dras till kvinnliga kufar med avvikande beteenden. Även om de är aldrig så snälla. Män tycks inte anse att det är deras plikt att bli intresserade av någon bara för att denne är snäll. Det kravet lägger de istället på oss kvinnor. 🙂

  • ViraStina

   Peter:
   Jaha, vad är det som inte är sant med det vi skriver då? Att ganska få kvinnor är intresserade av snusksamtal och tillfälligt sex? Lever jag i en drömvärld för att jag hävdar det? Påstår du motsatsen, är det nog du som lever i en drömvärld. 🙂

   Eller är det för att jag anser att de familjeorienterade männen har betydligt bättre odds när det gäller att träffa någon, än de män som ogillar småbarn och vill ha kortvariga, tillfälliga relationer?

   Det är ju möjligt att jag drömmer hejvilt, men för mig är det väldigt logiskt att den man som måste ljuga om att småbarn är söta, och som äcklas av gamla tanter, inte har särskilt stora chanser att få följa med tjejen på släktmiddagen.

  • Elle_

   VIRASTINA: Absolut, kvinnor blir också bortvalda, speciellt om de inte är normsnygga eller “för gamla”. Och dubbelmoralen som de bittra trollen här håller sig med, är skrattretande.
   Det verkar helt omöjligt för dem att ta in att kvinnor också blir olyckligt kära och att det inte är så kul att “få komplimanger” eftersom dom inte ens försöker sätta sig in i hur hotfullt det kan uppfattas, samt hur förminskande och tröttsamt det är att reduceras till en sexleksak. (Kvinnornas marknad, my ass… Det är inte männen som måste vara vaksamma i varje kontakt med främmande kvinnor…)
   Men jag tror ändå att det finns fler ensamma män än ensamma kvinnor. Jag upplever det som om flickor faktiskt har en fördel där, eftersom de tvingats lära sig empati och är bättre på att vårda relationer. Generellt tror jag att kvinnor har ett större nätverk, och en större trygghet i det, än män.
   Jag tror att allt hänger ihop på det sättet.
   De stackars männen förstår till slut att makt och pengar inte gör dem lyckliga. De vill ha närhet men pallar inte mer komplexa grejer som kärlek, relationsvård och sånt, så de fokuserar på kvinnornas yta (lättare att begripa sig på än personligheter) skickar dickpics, tafsar och våldtar. De blir arga, ledsna och/eller besvikna men kan inte sortera sina känslor eller uttrycka dem, så de slåss lite istället.
   De blir bittra och sitter på nätet och spyr galla, gör allt för att klamra sig fast i villfarelsen att kvinnor är skit för att slippa se sig själva i spegeln. Behandlar kvinnor därefter, blir arga för att det inte resulterar i sex, vältrar sig i självmedömkan som stöter bort ännu fler människor…etc, etc…

  • ViraStina

   Peter:
   Du svarade aldrig på min undran om vad av mina åsikter och upplevelser som tyder på att jag lever i en drömvärld.

  • Peter

   Virastina med flera, här är gott om tjejer som söker rena sexkontakter. Sen är där ännu fler som söker samma men presenterar det lite finare bara. I det stora hela söker mer eller mindre alla tjejerna sex men på tjejens villkor.

  • ViraStina

   Peter:
   Okej, men då tolkar jag det som att allt är frid och fröjd? Att ni män också får förslag och blir uppraggade, och att tjejer tar initiativ till ONS i samma grad? Och att det inte alls är “kvinnornas marknad”? Att det i själva verket är väldigt rättvist och jämställt?

   Det låter dock inte riktigt så när man läser kommentarerna här.

  • Peter

   Det gick inte att säga det på ett fint sätt, så mer rakt på sak då:

   En minoritet av killarna träffar, och knullar, en majoritet av tjejerna. Sen bölar tjejerna högljutt över att de gång på gång stöter på den oseriösa Don Juan. Sanningen är mer att hon leds inte i frestelsen av honom. Hon går dit själv.

  • ViraStina

   Peter:
   Det här skulle jag verkligen vilja se matematiken bakom!

   Hur stor del av männen är det egentligen som får alla dessa kvinnor? En tiondel? En femtedel?
   Hinner de männen med att ha ett förvärvsarbete? Hinner de ens lämna sängen? Eftersom det enligt dig inte blir några kvinnor över till resten av den manliga befolkningen, menar jag.

   Vi måste ju räkna med ert utgångsläge – nämligen att kvinnorna faktiskt vill ha lika många sexuella förbindelser som männen. Och lika ofta. Samt att det är kvinnornas marknad. Det vill säga, att kvinnorna i princip har fri tillgång till sex, så fort de önskar.

   För det var väl själva grejen?

   Hur i all sin dar går det ihop, både praktiskt och teoretiskt, för den lilla lyckliga skaran av utvalda hingstar?

  • Elle_

   Ahaha! Vilken rolig illusion de bittra männen målar upp! De där som tar hand om de sexuella behoven för största delen av alla kvinnorna, det är inte dom som kommer ridande på vita hästar väl? Nä, det blir förstås svårt att klämma in i schemat… 😀 Lustigt också att jag aldrig själv hört talas om någon såndär proffsförförare själv? Borde inte de vara rätt välkända bland mig och mina väninnor, de där sexmaskinerna som avverkar kvinnor på löpande band?

  • Erik

   @GEORGE:

   Aldrig ringer jag till sådana linjer, för att jag tror att även där dessa tjejer är inget vidare jämfört på gratis sidor eller i även busshållen. Jag går till snabbdejter inte hellre. FÖRVAD? Det blir inte högre kvaliteé med tjejer om jag betalar ngt till sådant tjänst. Det e lika illa med dyra dejtsidor jämfört med gratis dejtsidor.

   Så, frågan är bara att för vad betalar man egentligen då? Får inget egentligen — då det är helt fusk.

   I livet är det som så:

   Männen fick betala för dejtlinjer.
   Männer får betala för dejter.
   Ändå någon tjej gnäller att “karl har högre lön…” men ignorerar helt att
   männer får betala för ALLTING. (speciellt om du är utanför Sverige). OCH tjejer i mesta fall vill leva på killars kostnad, hade lärt sig att “ta emot” dyra presenter m.m.! De klassiska är “Gratis drink, gratis skjuts, gratis allting”.
   De vill inte att det ska vara “millimeterrättvisa”, initierar skilsmässor (80% av fall) för att det är riskfria och till deras nytta.

   Jaaaa… här snackar tjejer om rättvisa och att ha jämnt.
   Men vad händer om jag protesterar och ger faktura? Då 48 tjejer av 50 blir sura, säger “Hur vågar du!”, medan ENDAST 1-2 tjejer säger “naah, du hade otur jag är inte sådant fästing som andra tjejer. Jag betalar för allting, och vill inte leva på ngn annans kostnad”.

  • ViraStina

   Erik:
   Leta upp tjejer som har andra värderingar då.

   Vi är hur många som helst som känner oss obekväma av att låta en karl betala åt oss. Vi har växt upp med självständigheten som ett mantra.

   Bland mina vänner är det oerhört sällsynt att låter tjejerna låter sig bjudas. Det känns konstigt. Icke-svenskt. Man betalar sin egen mat och delar på bensinkostnaden. Så har alla mina (få) dejter sett ut, och jag har inte ens reflekterat över något annat.

   Men något säger mig att vi inte riktigt duger till alla dessa killar som klagar på att tjejerna minsann vill bli bjudna. Vi är väl för enkla och osofistikerade för er. 🙂

 4. John G

  Nadine, ViraStina:

  Skitsnack.

  Men visst, fortsätt ni leva i er fantasivärld som bygger på tjejers förträfflighet och högre moral. Snart kommer ni väl också påstå att tjejer pissar champagne och skiter tryffelpaté samtidigt som de rapar rosendoftande luftrenare…?

  Eller nej just det, en tjej skulle ju aldrig hemfalla till någonting så tarvligt som att rapa. Gör tjejer någonting så äckligt som att gå på toaletten förresten?

  • catwoman

   JOHN G: Så din teori är alltså att tjejer fick ringa gratis eftersom de aldrig rapar eller går på toaletten?? Intressant teori, kan du utveckla den?

  • ViraStina

   Kvinnor söker tillfälligt sex i betydligt mindre utsträckning än män. Det är knappast omtvistat.

   Är det förträffligt? Är det ett tecken på hög moral? Enligt dig kanske, John G. Men inte enligt mig. Det är varken bra eller dåligt. Det är bara som det är.

   Jag anser heller inte att män har låg moral om de föredrar tillfälliga historier. Gör du det?

   Själv tycker jag att man kan ha både hög och låg moral i såväl långvariga som tillfälliga relationer. Moral har ingenting med viljan att stadga sig att göra, om du frågar mig.

   Jag anser däremot att är det är ett ganska stort glapp mellan mäns och kvinnors inställning till relationer. Detta glapp gör att konkurrensen är mycket hårdare om familjefokuserade killar än om killar som bara söker något tillfälligt.

  • Romantisk-tjej

   I ett nära förhållande kan man skämta om sådant. Då är det knappast tabu, John G. Men det är normalt att man inte tar upp pinsamma saker i början och kanske går på toa någon annanstans. Men fortsätter man att tokdölja naturliga saker som toabesök är det kanske bara ett tecken på att man inte har någon riktigt nära och trygg relation.

   Det är befriande att kunna skämta om sådana saker, att slippa lägga på en “fin” fasad. Det verkar så krångligt och energikrävande att låtsas att man inte är än en normal människa 🙂

   Men jag förstår inte vad det har att göra med att en tjej inte tänder på snusksamtal? Jag har själv ringt heta linjen på 80-talet så vet hur jobbigt det var när det kom in killar som stönade och pratade snusk stup i kvarten, och störde därför alla som var seriösa och ville prata normalt.

   Sexlinjer har jag aldrig varit intresserad av, någonsin. Jag föredrar sex när jag är kär. För mig är det helt sammankopplat med personen jag älskar.

  • george

   Johng

   Jag gillar dina kommentarer. Dom är klockrena.

   Kvinnor tror att dom är så mycket mer än män. Dom kvinnor jag råkar utför hade man inte ens torkat av skorna på. Man sitter på en strand. 50 meter från nån människa. Å vad kommer fram då. En desperat medelålders kvinna som söker medlidande för att hon är singel o ensam.

   Jag skulle aldrig sjunka så lågt som att erkänna att jag är singel för helt främmande kvinnor.

   Kvinnor är fulla av skit.

  • Romantisk-tjej

   Det är normalt att söka kontakt med andra. Vi människor är ett socialt släkte. Du såg ner på kvinnan som var ärlig och sa att hon var ensam. Trots att hon inte hade gjort något ont. Du tyckte hon hellre skulle ljuga. Det säger mer om dig än den medelålders kvinnan.

  • Elle_

   Word, Romantisk-tjej!
   Din människosyn är bedrövlig, George. Du resonerar så oerhört vilset och omoget? Har du funderat på samtalsterapi?

  • John G

   CatWoman:

   Nu bryr jag mig i och för sig inte om kostsamma telefonlinjer på 80- talet, eller för den delen hemsidor i dag där killar betalar och tjejer är medlemar gratis.

   Men, jag tror Hasse var rätt på det. Ägarna till dessa hemsidor, telefonlinjer, vet att tjejer Måste bli bjudna för att de skall bry sig. Killar däremot är vana att betala för sig, på telefon, i baren, på dejten, på internet.

   SkinnyLove:

   Nej du, jag är inte ett dugg bitter. Jag är bara så sjukligt trött på det ändlösa, stinkande skitsnacket tjejer ägnar sig åt för att skönmåla sig själva som finare, mer belevade personer. Och både i Cecilias senaste inlägg och bland kommentarerna i denna tråden så läser jag exakt samma skitsnack som tjejer matat mig med sedan jag kom in i tonåren.

   Hur tjejer i mindre utsträckning söker tillfälligt sex. Men ursäkta mig, om en kille skall kunna ha tillfälligt sex så förutsätter väl det att en tjej är inblandad också? Eller vill ni ha det till att det bara är ett väldigt litet fåtal tjejer som har kopiösa mängder tillfälligt sex med Alla de killar som vill ha tillfälligt sex?

   Och jag menar, om det är som ni säger så dräller inte finlandsfärjan mellan Stockholm och Helsingfors av kåta tjejer som åker på helgkryssning Bara för att ha tillfälligt sex? Tjejer åker minsann Aldrig någonsin på semester till Kanarieöarna eller Thailand med förhoppningen att få uppleva lite äventyr med olika killar i solen och värmen.

   Och alla ONS som genomförs varje vecka, med koncentration till fredags, lördagskvällar? Är det någonting som killarna bara har hallucinerat ihop? De har fått ett så desperat, sexuellt psykbryt att de inbillar sig att de gick hem med en tjej?

   Samma sak med kk- relationer. En sådan kan aldrig ingås utan att tjejen känner sig lurad och utnyttjad?

   Eller för den delen, jag föreställer mig att ni tror att tjejer Aldrig någonsin frivilligt skulle gå på en sexklubb och ligga med ett flertal killar? För jag menar nej, det går ju inte, eftersom det sexet sällan är relationsorienterat. Utan varje tjej som kommer till en sexklubb har blivit tvingad att gå dit av någon ondsint, hänsynslös karlslok? Eller?

   ViraStina:

   “Kvinnor söker tillfälligt sex i betydligt mindre utsträckning än män. Det är knappast omtvistat.”

   Men nu är du ju igång IGEN och snackar ditt propagandaliknande, hjärntvättade, skönmålande, stinkande skitsnack. För det du säger är ingenting annat än en jäkla myt.

   Som lever vidare därför att tjejer Säger en sak och Gör någonting annat.

   Och jag påminner mig en artikel jag läst i Illustrerad Vetenskap, som faktiskt säger att tjejer upp till 40 i snitt har haft Fler tillfälliga sexpartners, fler ONS:s, än killar i samma ålder. ( Skall försöka leta reda på artikeln. Kommer dock inte ihåg rubriken eller exakt när den publicerades? )

   Så snälla, sluta snacka som att tjejer skulle vara bättre än män när det gäller sex. För det är ni inte. Tjejer är precis lika kåta, lika intresserade av ONS:s och andra tillfälliga lösningar, som män är.

   Skillnaden är bara att tjejer är så fega att de inte vågar erkänna det. Utan i stället försöker de skönmåla sig själva och få oss män att tro att de pissar champagne, skiter tryffelpaté och rapar jordgubbsdoftande luftrenare.

  • Skinnylove

   John G:
   Problemet är att du drar alla över en kam och saknar förmåga att nyansera bilden du har av andra. Du förflyttar ansvaret från dig själv till andra. Börja jobba med dig själv och din syn på andra och kanske lossnar det. För det är många kvinnor som aldrig skulle dejta eller ligga med en som du.

   Mina sista ord. Lycka till!

  • ViraStina

   John G:
   Det är du som säger att det “bättre” att inte vilja ha tillfälligt sex. Inte jag. Varför har du den synen? Den låter både fördomsfull och förlegad. Varför lägger du ens någon värdering i det? De som gillar det, får väl ha det bäst de vill?

   Jag säger bara hur det ser ut i praktiken. Det är ovanligare att tjejer vill ha tillfälliga relationer och tillfälligt sex. Det är vanligare att män kan tänka sig det, och kanske även föredrar det framför en fast relation, med alla förpliktelser det innebär. Titta bara i kommentarerna här på bloggen.

   Om det INTE vore så – då skulle inte ni killar sitta här och klaga över hur höga krav kvinnor har. Då skulle det finnas lagom många tjejer ute på varje krog som ville gå hem med främmande män.

   Då skulle det vara lika många kvinnor som gick till prostituerade män.

   Då skulle kvinnorna också ringa till de där sexlinjerna, och ni män skulle få en massa halvdesperata sexförfrågningar från kvinnor när ni registrerar er på en dejtingsida.

   Och då skulle ni inte behöva raljera över att kvinnor har orealistiska drömmar om prinsen. För vad de drömmarna egentligen handlar om, är en önskan om en stabil och fast relation med en enda person.

   Kanske hinner kvinnor med fler sexpartners under livet, det har jag ingen aning om. Men det väsentliga är inte hur många sexpartners man har haft i praktiken. Det är inte alls något bevis för att kvinnor vill ha tillfälligt sex. Det kan lika gärna innebära att kvinnorna varje gång har trott att det är början på något seriöst, men sedan blivit besvikna. Så som vi har kunnat läsa exempel om här i bloggen vid åtskilliga tillfällen. Och jag är själv en del av den statistiken.

   Grejen är istället vad vi önskar oss. Vad vi söker. Vad vi strävar efter. Vilket ideal vi har.

   Och det är få kvinnor som önskar sig ett fritt sexliv med den ena nya sexpartnern efter den andra. Vissa gör och trivs med det. Förmodligen är det den minoriteten du hittar på sexklubbarna. Men jag gissar att 95% av svenska kvinnor aldrig har varit på en sexklubb.

   De allra flesta kvinnor drömmer inte om en framtid med en massa korta relationer. Naturligtvis finns det en hel del kvinnor som kan tänka sig kravlösa ONS, särskilt i vissa perioder av livet. Men det är betydligt vanligare att vi längtar efter en långvarig, seriös relation med en enda man, och efter att få bilda familj.

   Det är en mycket vanligare dröm hos kvinnor, än att ha många, korta relationer.

  • ViraStina

   Aningen less jag blir när man fastnar i modereringen. Få se om originalinlägget dyker upp här ovanför snart. Men tills vidare:

   Jag skrev ett långt svar till John G, som i komprimerad form innehöll två kärnpunkter.

   Dels att jag aldrig har påstått att det är “bättre” att inte vilja ha tillfälliga relationer. Det är din egen åsikt.

   Dels att om kvinnor vore lika pigga som män på att ha tillfälligt sex skulle vi inte ha de här evighetsdiskussionerna. Då skulle ni inte ständigt återkomma till att det är kvinnornas marknad. Då skulle ni män bli uppraggade och få sexförslag från främlingar lika ofta som kvinnor, både på webben och IRL.

   Men så är det inte. Ni pratar hela tiden om hur svårt det är för er män. Och det beror inte på att kvinnor är kräsna. Det beror på att majoriteten av oss inte söker tillfälligt sex.

  • catwoman

   JOHN G: Förstår ändå inte kopplingen till att rapa och gå på toaletten, men det kanske är jag som är trög. Annars är det väl så i en marknadsekonomi att man betalar för det man tycker är värt att betala för. Tydligen tycker fler killar än tjejer att den typen av dejtinglinjer ger dem vad de är ute efter, svårare än så är det inte. Det är väl självklart att de som står bakom linjerna (och hemsidorna) sätter priset efter vad folk är beredda att betala, varken mer eller mindre.

  • ViraStina

   Säg mig George… Om en ung, snygg tjej hade kommit fram på badstranden och börjat prata om hur ensam hon var, hur hade du reagerat då?

   Hade det varit lika upprörande?

  • ViraStina

   Nämen se där. Mitt inlägg släpptes igenom till sist. Jag trodde jag hade lärt mig vilka ord som utlöser automatlarmet, men uppenbarligen inte.

   Killarna tror alltså inte på tesen att vi kvinnor generellt inte alls är lika intresserade av tillfälligt sex. Att vi i första hand önskar oss långvariga, trygga relationer.

   Nu skulle jag vilja veta hur de i så fall förklarar snedfördelningen som de själva upplever och beklagar sig över. Det är kvinnornas marknad, säger ni. Men om kvinnorna är lika ivriga att ha tillfälliga relationer – varför råder det då inte balans på marknaden..?

  • Dold

   JOHN G:

   Kvinnans sexualitet är omgärdad av en enorm “rosendoftande” dubbelmoral, som till stor del upprätthålls av både män och kvinnor.

   När jag var tonåring, var det stående rådet från äldre tjejer, att aldrig ligga på första dejten om jag ville ha en relation med killen ifråga. Däremot gick det bra att gå på bio nästa kväll, och sen ligga. För mig är detta rena dumheterna, inte minst för att det gör kvinnans sexualitet underordna mannens, och framställer mannen som en lättduperad korkskalle som ser 24 timmars behärskning från kvinnans sida, som en garanti för hennes “anständighet”. Ändå är ju detta förfarande mer eller mindre praxis, än idag.

   Kvinnor bedöms så gott som alltid utifrån en sexuell måttstock. När jag går en promenad en varm sommardag, och möter en man som tagit av sig tröjan och bara har shorts på sig, drar jag inte in honom i en buske och förgriper mig på honom. Jag tänker inte ens tanken att han med sin nakna överkropp tigger om sex, bara att han är svettig och varm. Om nästa person han möter, är en ung kvinna med urringad topp och kort kjol, ska hon däremot inte bli förvånad om hon i sin tur blir indragen i en buske och våldtagen, eller åtminstone blir avklädd av hans blick och visslad efter, eftersom hon genom sin klädsel tydligen signalerar att hon är fritt villebråd.

   Enligt min egen erfarenhet, så finns det även i utpräglat sexuella relationer, en underförstådd förväntan från mannens sida att den ska vara exklusiv för kvinnan, medan han själv är fri att ha flera sexpartners, så länge inga känslor är inblandade.
   Män vill helt enkelt inte att kvinnor ska bejaka sin sexualitet i samma utsträckning som de själva gör. Oavsett hur attraherad en man är av en kvinna, tror jag inte att han hoppar jämfota av glädje och tänker, att här mamman till mina framtida barn, om kvinnan berättar att hon haft 300 ONS.
   En kvinna ska gilla sex, och vara bra på det, men helst skaffat sina kunskaper på teoretisk väg eller i enskildhet.

   Så min egen slutsats är, att även om män säger att de vill ha kvinnor som äter, tänker och sover sex, så är det inte de kvinnorna de i första hand inleder kärleksförhållanden med. Och i förlängningen blir resultatet av många kvinnors “mörkande” av sin sexuella erfarenhet och sina sexuella preferenser, att många par inte har ett lika rikt och varierat sexliv som de skulle kunna ha.

  • John G

   ViraStina:

   Först och främst kan jag bara ge dig rådet att tagga ner lite. Mina kommentarer fastnar också i modereringen. Men vem bryr sig? Så bråttom har vi inte, tycker inte jag i alla fall 🙂

   Men, för att gå vidare:

   Nu har vi ju en ganska intressant situation här.
   Du påstår dig veta sanningen om hur kvinnor tänker när det gäller sex.
   Det påstår jag också.

   Vi baserar våra påståenden på olika erfarenheter och en fortsatt diskussion kommer inte föra oss ett dugg närmare någon form av samförstånd. Alltså lägger jag inte mer energi på att försöka övertyga dig, eller för den delen någon annan tjej.

   Jag kan bara konstatera att baserat på mina erfarenheter ser jag på saken så här numera, att vill jag ha riktigt bra raggningstips, ja, då skall jag bara lyssna väldigt noga på när tjejer pratar om vilken typ av kille de vill träffa, vilka egenskaper de vill att en kille skall besitta. Jag behöver bara lyssna väldigt noga när tjejer pratar om hur De vill att killar skall ragga på dem.

   Och sedan behöver jag bara göra precis tvärtom. För DÅ är jag en vinnare.

   SkinnyLove:

   “Du förflyttar ansvaret från dig själv till andra. Börja jobba med dig själv och din syn på andra och kanske lossnar det.”

   Baserat på det stycket så ställer jag de här frågorna:
   Vad är det med tjejers agerande som gör att killar får för sig att det är förmånligt att hela tiden spela sexkortet, oavsett plats, tidpunkt, eller veckodag?

   Vad är det i tjejers agerande som gör att killar tror att de kan vara framgångsrika om de skickar ett mejl till, ett mejl till, trots att tjejen inte svarar på deras första, andra, tredje mejl?

  • ViraStina

   John G:
   Det handlar inte om brådska, utan om att diskussionen blir osammanhängande när inläggen inte publiceras kronologiskt.

   Nej, vi kommer knappast vidare, för jag pratar om vad kvinnor söker generellt, och du pratar om hur du bäst lyckas med tillfälliga ragg. Det är två helt skilda saker.

   Det är ingen hemlighet att vissa knep och beteenden funkar utmärkt om man bara vill ha hem någon för natten.

   Jag kan ju avslöja att om jag ville ha ett ONS, skulle jag naturligtvis inte välja att leta upp ett gäng präktiga familjefäder, och framställa mig som en ordentlig och skötsam mamma. Det skulle inte direkt gynna mitt kortsiktiga syfte, om jag säger så.

   Jag skulle sikta in mig på en helt annan målgrupp och köra en helt annan stil, än om jag letade en livskamrat. Och lyckas jag få napp i den målgruppen, säger det naturligtvis ingenting alls om vad män söker i långvariga förhållanden. Jag kan inte använda den erfarenheten som ett bevis för hur män EGENTLIGEN vill ha.

   Därför säger dina erfarenheter inget mer än vad som funkar på de kvinnor som bara är ute efter något tillfälligt, de också. De gäller inte oss som vill ha stabila, trygga relationer.

   Och min poäng är fortfarande att majoriteten av kvinnor i första hand längtar efter en långvarig och seriös relation, snarare än efter nya hugg varje helg. De kvinnorna nobbar vanligtvis de män som de identifierar som icke relationsinriktade.

   Vilket av någon obegriplig anledning gör att ni som skriver här, dömer ut dem som kräsna, bortskämda och lögnaktiga.

  • John G

   ViraStina:

   Som sagt, fortsätt du leva med din åsikt om den gör dig glad 🙂

   Jag vill dock bara säga att allt det du säger nu är precis samma skit som tjejer har matat mig med i hela mitt liv. Och det är att jag varit så naiv, så godtrogen, så dum i huvudet, att jag trott på dem som tidigare gjorde mig till en av världens största förlorare när det gäller tjejer.

   Och det är först på senare tid, när jag börjat göra precis tvärtom mot vad tjejer säger att de tycker om, som jag har börjat bli framgångsrik.

   Och du, det fungerar inte bara på tjejer som är ute efter något tillfälligt som du uttrycker dig. Det fungerar på Alla tjejer.

  • ViraStina

   “Och du, det fungerar inte bara på tjejer som är ute efter något tillfälligt som du uttrycker dig. Det fungerar på Alla tjejer.”

   Absolut. Tricket att faktiskt visa intresse istället för att enbart bete sig som en kompis är jätteeffektivt, både för korta och långvariga relationer. Det känns inte direkt som en banbrytande slutsats. Det är nog bara en nyhet för dig, George och Hasse, misstänker jag.

   Men signalerar man att man bara söker något kortsiktigt, når man bara dem som själva söker något kortsiktigt. Samt dem som är så naiva/oerfarna, att de luras att tro att han menar något seriöst med sina närmanden, förstås.

   De som inte lockas av något ONS, kommer däremot inte vara mottagliga för några metoder, knep eller attityder. Det kommer inte att funka att spela varken snäll eller stygg, om mottagaren inte efterfrågar det som erbjuds – dvs tillfälligt sex.

   Och som jag redan har nämnt, är kvinnor generellt betydligt mindre intresserade av tillfälligt sex än män. Det är fler kvinnor än män som tycker att sex är ganska meningslöst utanför en riktig relation.

   Vilket ni gärna tolkar som att kvinnor är kräsna, som bekant.

  • Nadine

   Och du har haft ett lång förhållande eller???😁😂😂nä just det,,,,funkar inte på seriösa förhållanden . Men på one night stand, ja,,,ibland,,,

  • Hasse

   VS: Jag betvivlar att män är mer intresserade av ONS. Det är nämligen omöjligt då det är kvinnor de har sex med. 50/50 är den sanningsenliga faktorn här och den kan inte förskjutas åt något håll.

   Men visst vi män känner tydligt till kvinnlig logik där all fakta ignoreras för känslomässigt dravel.

  • ViraStina

   Hasse:

   Ditt påstående förutsätter att män i allmänhet får så mycket tillfälligt sex som de vill. Att tillgången matchar efterfrågan, alltså.

   Annars går inte din logik ihop.

   Och skulle det vara så, existerar därmed inte fenomenet “kvinnornas marknad”. I så fall betyder det att kvinnor får anstränga sig lika mycket som män för att hitta sexdejter.

   Vilket av dem är det som gäller, enligt dig?

  • Hasse

   Nej VS, det ÄR kvinnornas marknad och det har det alltid varit. Hon bestämmer ytterst om det ska bli sex.

   Och det är inte bara inom det området. Kvinnor använder sin offerroll för att få som de vill. Därav frustrationen när nu riktiga män inte längre köper ert trams. Ni får nöja er med beta-män. 👍

  • ViraStina

   Hasse:
   En kvinna kan inte bestämma att det ska bli sex, om inte mannen är med på det. Hon kan bara säga nej. Och det kan alla män också.

   Alltså har vi samma villkor, oavsett kön.

   Det där med betamän förstår jag inte riktigt, däremot. Är det de du kallar toffel? De som är relationsinriktade? En som aldrig har fått för sig att han måste spela badboy?

   Ja, en sån har jag fått tag i, och jag klagar verkligen inte. 🙂

  • Erik

   @JOHN G:

   Japp, allt sådant du säger håller jag med. 🙂 Kan inte beskriva det bättre än du gjorde. (samt tjejer hatar det att när allt är sagt ut hur det är egentligen 🙂 ).

   … Fascinerande, hurså att sådana saker som Virastina. Romantisk-Tjej (m.m. 2..3 det samma namn som skriver i varje blog) säger, orkar med sin propaganda i alla andra kommentarium, samt att är i relation som är fin-fin lycklig.

  • ViraStina

   Erik:
   Usch så jobbigt det måste vara för dig att vi är ett gäng kvinnor som inte alls hatar män, som inte skyller allt på män och som inte gav upp tron på kärlek – utan som till sist hittade killar som vi trivs med.

   Det måste vara väldigt besvärligt för dig att vi har lyckats skapa relationer med bra män, trots att vi misslyckades med nätdejtingen. Män som inte är några players eller badboys, utan vill ha riktiga förhållanden. Man riktigt märker hur provocerad du blir av det!

   Skulle du känna dig bättre till mods om vi kvinnor som skriver här var lika bittra som er killar? Om vi slutade komma med “propaganda” som inte passar din världsbild?

 5. tjej79

  De företag som erbjöd dem tjänsterna…om ni minns så, fanns ju även det på text-tv. Det enda jag kan tänka mig är ju att det var många x antal år sedan detta fanns och det kanske rådde en gammeldags syn på det?! Inte vet jag… de tänkte kanske män betalar och för att få en kvinna att ringa..så, fick företaget se till så, att det var gratis för kvinnorna..kanske för att locka män till att ringa samt fler kvinnor till att vilja ringa. Inte vet jag och samtidigt ville de tjäna pengar!

  Fast jag ska erkänna jag och en tjejkompis när vi var yngre så, testade vi på att ringa gratis..men, där fanns aldrig någon seriös i andra ändan av luren, inte för att vi trodde på det heller haha…antingen möttes man av någon som satt och…ja, ni kan räkna ut själv eller gick direkt på sexsnack eller så, var det bara trams.
  Så, man klickade vidare nästa samtal rätt fort när man hörde nivån och tillsist fick man den man startade med från början= fanns inte så, många män som ringde. Vilket jag kan förstå. De män som valde att betala såg nog det som dagens porr, live, vad de nu trodde de skulle få ut av det. Kan inte svara för de andra kvinnorna som ringde..men, fanns säkert ett och annat sexsamtal som skedde i samtycke. Men, jämfört med idag så, har vi tillgång till det via nätet. Men, då gällde telefonen. Då satt man med telefonen med nummerskiva 😉
  Dock minns jag en kul snubbe…vi satt och pratade om radioprogrammet rally som gick på p3 då haha.

  Jag hoppas du driver med dina exempel John G
  Men, apropå det..så, finns den typen av trådar på internet där män säger ja, minsann alla ska fisa och rapa och så, har vi män som skriver..jag hade lämnat tjejen om hon rapat HAHAH och där är en hel tråd om en kille som har problem med att hans tjej fiser och så, har vi de tjejerna som säger ja, jag gör detta och så, en annan tjej nej, minsann jag bajsar aldrig eller jag lämnar lägenheten och går till Mcdonalds…jaa, ibland är jag lättroad men, roas av Flashback där dessa kommentarer existerar och hade jag varit komiker hade jag haft det som inspirationskälla.

 6. george

  Rätt intressant.

  Moraltanter som Virastina o Nadine ringer sexlinjer å tror att männen där pratar om senaste kakreceptet i Allers eller stickmönstret i Hänt i veckan. Sedan anklagar männen för att vara odjur som bara tänker på sex. Och på en sexlinje dessutom. Fy vilkas svin män är.
  Män som tror att kvinnan på andra sidan tråden också är ute efter tillfällig sex.

  • ViraStina

   Bra försök, George, men jag har inte ringt en sexlinje i hela mitt liv. Riktigt så väck är jag inte.

   Vad som är konstigt med dig, är att du tycks vara gruvligt bitter över att kvinnor inte är beredda att betala för något så meningslöst som sexsamtal med främlingar, bara för att du är det.

  • Romantisk-tjej

   George:
   Heta linjen var ingen sexlinje, det var ett sätt att prata med främmande personer genom att ringa olika nummer som saknade abonnent. När flera ringde samtidigt kunde man prata med alla. Man utnyttjade ett fel i Televerkets växlar.

   När man hittat ett nummer som fungerade spred man det till kompisar som i sin tur spred det till folk de kände. På så vis fick man ett socialt medium och kunde prata med nya människor och det var väldigt spännande när man var tonåring, minns jag 🙂

  • catwoman

   GEORGE: Men din ursprungsfråga handlade ju om dejtinglinjer, inte specifikt sexlinjer. Om din fråga egentligen var varför det är dyrare för killar än tjejer att ringa till uttalade sexlinjer så har du nog svaret redan klart, som flera redan har nämnt: Tjejer är mindre intresserade av tillfälliga sexuella förbindelser, det sexuella utbytet för en kvinna är ofta betydligt sämre när det är någon okänd man har sex med, och tjejer tar dessutom betydligt större risk om de involverar sig i något tillfälligt med en okänd än vad killar gör.

   Om din fråga istället handlade om det du faktiskt skrev, dejtinglinjer, så kan det, som flera också har nämnt, bero på att den urartade till en ren sexlinje, och då blev kvinnorna mindre intresserade.

 7. Skinnylove

  Det är tur att det finns andra killar här i världen än det som förekommer i bloggen (med vissa undantag).
  Inte sällan lämnas jag med känslan att det spelar ändå ingen roll vad vi kvinnor skriver här.
  Ha det fint allihop. Nu ska jag fokusera på dem som verkligen vill något och respekterar mig och mina medsystrar.

 8. Skinnylove

  Tycker i övrigt att det är lågt av Happy pancake att inte moderera diskussionerna bättre. Det är som att HP indirekt rättfärdigar den kvinnosynen också.
  Mvh spyfärdig

  • Hasse

   Jag tycker det visar på gott omdöme av moderatorn. Rena personangrepp är inte okej men sakfrågor måste få diskuteras med högt i tak.

  • Erik

   näeh, det behövs ingen moderator i kommentariumet. Jag tror i fria diskussionform.
   Inget sådant är sagt här vad vi vet inte, samt det är ju bara det samma 8..12 namn som i förra diskussioner, samt allt det samma prat igen och om igen. Så, förvad?

   och modereringen ändrar inte kvinnosynen.
   Att ta bort kommentarer som är “inte i websidors bästa intresse” är typ att supa problem undan matta bara men ändrar inget.

 9. Sussi

  Jag hade en studiekamrat som extraknäckte på en av dessa sk dejtinglinjer.Hon flåsade ihop pengar till en lägenhet.Vi blev ofta underhållna med hennes berättelser om dessa flåsande män som inte verkade förstå att tjejerna på linjen i själva verket tjänade pengar på att hänga där.

  Har alltid haft lite svårt tro att männen inte fattade det men tydligen så stämmer det..

  • Nadine

   Va??? Det var date linjer som kostade pengar. Du menar väl sexlinjer. Inte samma sak,,,men date linjerna var som på nätet. Mest tillfälliga sexkontakter. Stod att man kunde hitta kärlek men har aldrig hört någon som gjort det. Isåf någon som vara jäkligt naiv som trodde det men blev blåsta,,,Inget seriöst. Det förstår dom flesta. Och därför ringde inte tjejer .företag lockade tjejer att ringa gratis för att dom behövde då tjejer dit. Annars inga pengar till dom som ägde linjerna så klart,,,💵

  • Erik

   Och allt sådanat var väl snyggt vad hon gjorde, va? Hur många tjejer som helst vill vara som hon!

   Det finns ännu mer sådana vem går till dejt för att få gratis middag.
   Och hur många sådana tjejer finns kan ju bara illustrera att hur många singelhushåll finns.

   I statistik 80% av skilsmässor är initierad av kvinnor, samt bara 5% passar ihop… MEN vad fattar jag inte är att ingen karl får peka att det är så.

 10. Itzack

  Blir nästan lite skrämd över hur hårt klimat det är mellan män och kvinnor på detta forum =( Hur vore det om vi kunde mötas på halva vägen istället?? Tror att de flesta som hänger i denna typ av forum innerst inne gärna träffar någon för långvarig relation. Att det ibland blir en dejt sen inget mer är väl inte hela världen?!! För egen del har jag varit själv i 10-12 år trots att jag är både social, gentlemannamässig och ser bra ut… Jag är helt säker på att en stor del av mina bekymmer sitter i mitt eget huvud, men jag är väldigt oroad över hur dålig självbild många kvinnor verkar ha… Det är väl läge att folk börjar tro på att det finns fina personer bland båda könen…

  • Skinnylove

   ITZACK: Jag tror stenhård på att det finns bra killar och träffar sådana även om jag inte kommit till en relation med någon. Klart att det är det jag söker. En del personer här är absolut inte representativa för alla som dejtar.
   Tycker i övrigt att det är klokt, moget och ansvarstagande att du ser dina egna hinder. Tyvärr inte alla som gör det.

  • Itzack

   Skinnylove: Det finns massor av bra killar och tjejer!!! Vi måste bara lära oss att kommunicera ärligt och öppet med varandra =) Det hjälper inte att sitta och beklaga sig på att män gör si och kvinnor beter sig så… Självrannsakan är väl en stor brist i dagens samhälle?!! =)

  • Helena

   Ja usch vilken otrevlig ton bland kvinnor och män här. Ok en del vill bara ha sex och en del söker en långvarig relation (där sex ingår som en naturlig ingrediens). Det är väl bara att vara tydlig med vad man söker. Jag vill inte tro annat än att det finns båda sorter i båda könen.
   Och jag betalar gärna för mig själv första dejten. Sen kan det vara trevligt att bli bjuden någon gång. Vi har olika erfarenheter och tänker/ handlar därefter.
   Låt oss som drömmer om att träffa en långvarig relation få göra det. Omöjligt är det inte! Man finner det man söker.

 11. Anette81

  Jag har nu testat olika dejtingappar/sidor och alla är verkligen lika dåliga.
  Hp, Badoo, Mötesplatsen, Tinder. Man får verkligen inte svar på någon av dessa sidor, så nu ger jag upp dejtingapparna/sidorna. Det är bevisat att det inte går att träffa någon på det sättet. Har gjort som Virastina har föreslagit och kontaktat dom i min “liga” men det hjälper inte det heller. Ingen är verkligen intresserad av att svara, skriva eller träffas. Så jag håller med Romantisk-tjej i det du har skrivit om förut också att det inte är någon som vill träffas.

  • Erik

   … skicka iväg själv 50 meddelandet per kvartal, och du ska vara tacksam om du får bara 1 svar!
   Då får du veta hur känns det att vara kille. 🙂

 12. Skinnylove

  CHRISTIAN:
  Du kan väl kommentera lite kring modereringen. Det är liksom din blogg. Är det ok med allt som skrivs om kvinnor?

  • Hasse

   SK: Du menar på fullt allvar att vi män inte ska få berätta hur vi ser på nätdejting och kvinnor vi har mött? På allvar?

  • Skinnylove

   Du missar poängen. Klart ni får berätta men ordvalen är beklagliga. Jag har mycket att säga om en del män men skulla aldrig uttrycka mig lika nedlåtande.

  • Nadine

   Håller med skinnylove,,,,Vi får aldrig veta vad christian anser om alla som har nedlåtande ton mot kvinnor här på blogen,,,why? Han har inte skrivit ett ord om deras åsikter trots att det är hans blog,,, Konstigt o tråkigt!!! Tjejerna skriver att det finns fina killar. Men killarna påstår att att alla tjejer är hemska,,,😣tråkigt!😑

 13. Tjej79

  Fast handlar inte allt det här om att en del män här som skriver inte vill ha en relation medan de kvinnor som skriver här vill ha en relation eller redan befinner sig i en?! Och utgår ifrån sig själva.

  Vi kan omöjligt veta hur många som går på sexklubbar av både män och kvinnor. Det kräver faktiskt att vi varit på en. Dvs en egen upplevelse.

  Orkar inte dra de andra exemplen kring sex heller utan konstaterar bara att alla vill vi ha sex oavsett kön. Förutom assexuella.

  En kvinna anses inte som ett flickvänsmaterial om hon hoppar i säng för tidigt. Egen upplevelse med 😂 Antal män man haft sex med och hur det gått till vill män innerst inne inte heller veta då betraktas man som oseriös, slampa etc

  Så, kanske därför många kvinnor förskönar sig John g. För när de en vacker dag möter en man de ser något det kan bli med så, blir han oftast dömande! Vad är alternativet då?! Förbli singel?! 😂

  • Erik

   Njah…det finns sådana vem säger att söker “seriöst” och är med barn. Så, varför håll de inte fast sin karl som de hittade redan?
   Samt dessa tjejer som söker “seriöst”, men inte ens har tålamod att lära känna ordentligt utan vill få omeddelbara attra.
   OCH profiler, som säger att SÖKER, ändå jag hade fått inte ens första brev från dessa tjejer.

   Så mycket om “seriöst”.
   Konstigt.

  • tjej79

   Jag försökte ge en förklaring till John G! Däremot träffade jag en man för många år sedan där vi hade sex rätt tidigt..men, där det sedan hette jag var inget flickvänsmaterial pga jag hoppade i säng för tidigt! Vi var 2 om beslutet 😉 när jag sedan visade noll intresse efter den kommentaren blev jag helt plötsligt intressant. Men, då hade jag lagt ner det och var inte intresserad av att ta kontakten vidare.

   Inte vet jag! Men, jag ser också hur många män som snabbt hittar en ny tjej fastän de har barn med en annan tjej. Har du någon aning om hur många singelpappor det finns på hp? Väldigt många. Vilket måste betyda att singelmammorna sitter där med 😉 logiskt.

   Seriöst har väl också blivit ett ord som folk slänger sig med och det står nog lite olika för oss alla.

   Jag tror väl också någonstans att du vill känna attraktion, krävs ju trots allt att båda känner det.

 14. KARL- INGE

  PERSONLIGEN SÅ finns det bara 2 st seri och fina tjejer här på bloggen
  som jag tror önskar träffa ngn partner
  det är NADINE OCH SKINNYLOVE

  dom andra varken kan eller vill träffa ngn deras förhållande är just bloggen

 15. What_A_Man

  Det är väl att hålla liv i förhållandet som blir ett maratonlopp.

  Försöket att få lite grepp om människan man träffar, känna in om man vill fortsätta att träffas, är en snabb affär i de flesta fall. En fika, sen är man nobbad även om det heter att man ska fortsätta att träffas.

  Det är inte heller så många av de här kontakterna som leder till träff. Grovt skulle jag säga att om jag skriver till tio stycken blir där noll respons från sex av dem. Men de brukar vara snabba med att titta på min sida. Tre svarar mycket pliktskyldigt på vad jag frågade om så länge jag ställer mina “få människan att prata med mig frågor”. När jag inte har fler såna att ställa är samtalet slut. En av tio börjar prata med mig, ger den där lilla merinformationen som gör att man kan börja berätta om sig själv, ställa följdfrågor, berätta om något helt annat. Det kan vara inbillning av mig men jag tror inte det. Den där tionde är oftare en jag inte kan träffa när vi är tvärtemot varandra i takt med varandra med barn. Det är en upplysning man kan läsa sig till på min sida att udda veckor kan jag träffas på tu man hand och jämna veckor är ungarna hos mig.

 16. Erik

  Ack, va har vi här igen?
  Ngn situation som är i vart samhälle, och igen… bara det samma 4-tjejer vem skriver allt det samma saker om och om igen (nästan det samma saker som i förra blogens kommentarer), och på andra sida 4..8 killar svarar, men inget ändras. Och i nästa blog allt repeteras igen. Ingen lösning, ingen förbättring.

 17. Kristina

  Skall få vara med och döpa mitt första barnbarn i morgon 🙂 🙂 Jaha, vad skall jag ha på mig? Gick igenom garderoben… det blev utrensning!! Packade papperskassar med sånt som inte används längre! Åkte till Röda Korset och lämnade det där! Blev kvar ett tag, lite roligt att se vad som fanns till försäljning! Och .. där har jag, om jag vågat, säkert kunna få kontakt med 2 män 🙂 Men man “sträcker ju upp sig” och låtsas som ingenting! Sätter sig i bilen och kör vidare!! Den här gången till ICA, återigen kontakt , man tar sina kassar är glad, känner att man faktiskt betyder ngt fortfarande 🙂 🙂 Så hur hopplöst det än må kännas…
  Så skulle man ju bara våga..tänk om jag gjort det, även när jag upplevt det dagtid i vardagen, ex. ICA , sopstationen, osv.

 18. Kristina

  Vad jag menar är att vi kanske inte behöver vara på sådana här sidor!? Om vi verkligen törs,vill,vågar, så är chansen kanske lika stor att faktiskt hitta ngn, utanför dessa dejtingsidor!
  Men vi kan ju fortsätta “prata” med varandra på de här sidorna för det 🙂 🙂

  • Hasse

   Kristina: man är för gammal för att jaga eller göra sig till. För obekvämt helt enkelt. Jag köper hellre något gott, ser en film, än hänger runt för att få till det.

 19. Kristina

  Hasse: Nej, “hänga runt” har faktiskt aldrig varit min grej, därför tänkte jag efter långt övervägande, kanske skall jag se vad som händer på ngt dejtforum? Men nej, det är nog inte min grej det heller!
  Kanske är det, eller har det blivit så, att “Man vet vad man har, men inte vad man får” 🙂

 20. Johan

  håller med till viss del. Dejting kan ibland vara kul – bara det klickar inom 2 dejter. Sen finns det långdragnar dejter kan ta tid men som även de är värt mycket. Man måste våga ge andra chanser. Den andra kan plötsligt öppna sig. Viktigaste är att vara sig själv och våga vara sårbar.


Post a new comment

(OBS! Din E-postadress publiceras ej.)