jul

Bli het bland hemvändarna

 

Numera är jag permanent boende på platsen där jag vuxit upp. Men under en massa år var jag en hemvändare, precis som många andra är under julen. Man åker hem några dagar, käkar god mat, får julklappar och festar till det med de gamla polarna. Särskilt vanligt är det här nog på mindre orter, där ”alla känner alla”.

Som hemvändande singel var förväntningarna på julens utekvällar ofta skyhöga. Tiden ”i exil” hade nämligen stärkt mitt självförtroende, både när det gällde raggning och rent allmänt som människa. Nu skulle jag visa att jag var en annan person, som hade större framgångar hos det andra könet än tidigare. Men så blev det inte riktigt, istället slutade det ofta i djup besvikelse. På dansgolvet eller i baren var det fortfarande killen som var populär i nian som var hetast. Obegripligt, i min värld. Och sjukt frustrerande. Känner ni igen er? Därför skulle jag vilja ger er ett par tips, som kanske kan hjälpa.

Ha tålamod

Folk kommer inte att lägga märke till din utveckling direkt. De gamla kontakterna kommer att tro att du är precis likadan som när du lämnade orten. Och om människor runt om dig har en viss bild av dig är det oerhört lätt att bete sig exakt så. Därför måste du vara ihärdig. Vill du visa att du idag är en charmigare eller trevligare individ måste du uppträda som en sådan, gång på gång, tills det står klart för alla att du verkligen har förändrats till det positivare.

Inse att andra också förändras

Alla, inte bara du själv, förändras. I större eller mindre omfattning. När du därför träffar på något ”span från förr”, försök att se personen med fräscha ögon. Ställ frågor som inte handlar om hur det var förr, utan om vad som händer nu. Då kommer du att få en fingervisning om hur, i mitt fall, hon tänker 2016. Kanske klickade ni inte helt förut, men idag har ni kanske utvecklats åt samma håll och är en perfekt matchning!

Lycka till i jul och nyårsraggandet och jag ser fram emot att höra hur det gick!

juldans
/Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


Det finns 103 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. ViraStina

  Frågan är väl om man kan bli profet i sin hemstad. En av de svårare uppgifterna att lyckas med, skulle jag tro.

  I sina gamla kretsar är det svårt att byta roll. Ungefär samma princip som att det är svårt för en vanlig anställd att plötsligt bli befordrad till chef.

 2. 00cosy

  Först som sist vill jag säga att jag kommer från en av dom större städerna i landet men det enda bra med den staden var att det fanns en tågstation så man kunde ta tåget därifrån .dvs ingen hemlängtan

  Självhävdelsebehovet lyser säkert igenom om man har såna tankar som du beskriver christian,
  bara för att man bott i en större stad behöver det inte betyda att dom som bor kvar har stannat i utvecklingen dom kanske åker på möten i Stockholm London USA och är minst lika världsvana

  med internets hjälp har dom vänner över hela världen och även åker och hälsar på . semesterresor till Thailand México USA Spanien Grekland Turkiet mm gör att dessa msk är lika vana som du att hävda dig och umgås med kreti och pleti så att dansa in som en ny msk typ John Travolta är nog ett självbedrägeri

  Det är nog personligheten som är avgörande i första hand som avgör din utveckling det är kanske ett värde i mindre småstäder där tryggheten ligger i det välkända svårt att börja manipulera det vi har ju JANTELAGEN

 3. 00cosy

  Jag träffade en samekvinna från norra Finland sameland längst upp mot gränsen 30 mil från närmaste stad där bodde ca 200 personer hon kom till Sverige som 35åring
  inom tre år så var hon ansiktet utåt för ett miljard företag med ständiga kundkontakter, hon har högt anseende och är charmig och omtyckt,
  det kan lika gärna gälla ngn som levt i ngn by i djungeln det är personligheten som är ytterst avgörande tror jag en del är födda med gott självförtroende och charm och dragningskraft på motsatta könet ,,, sen visst ger träning färdighet och ett visst mått av självförtroende

 4. Romantisk-tjej

  Jag träffar aldrig någon från förr. Jag är helt enkelt aldrig på samma plats precis samtidigt som dem. Och särskilt inte på julen, för då är jag oftast i en stuga på landet hos min mor. Det finns inte en människa där förutom familjen 🙂

  I år var jag dock hemma hos mig med pojkvännen.

  Det var många år sedan (c:a 30 år sedan) jag gick i högstadiet. De flesta därifrån har jag inte träffat sedan dess. Jag började dessutom 8:an i en ny skola på annan ort där jag i princip aldrig lärde känna någon.

  Jag har på min höjd sett någon på håll och gissat att det kan vara någon från skolan, men att jag inte var säker. På jul är de flesta hemma hos respektive familj och då ser man dem sällan i något sammanhang där man kan mötas.

  Jag måste säga att det låter urjobbigt att göra sig till för att passa in eller ställa sig i bra dager, bli populär inför människor som man tidigare hade låg status hos…för mig låter det rent av plågsamt.

  Kan bara säga att jag är glad som slipper det 🙂

 5. 00cosy

  KRISTINA jag känner inte att jag behöver stå till svars inför dig om min livssituation när det gäller kvinnor
  det innebär inte att jag skäms eller är stolt utan mer att jag har valt en livsstil med många möten ,

  lite mer vatten på kvarnen varför säga Sverige eller norden jag har haft förhållanden som varit långdistans bla Nederländerna där många skulle ha tvekat har jag gasat och som sagt vad jag har varit singel och dejtar så mkt jag vill , jag har aldrig varit otrogen eller varit elak vad jag minns så för mig är det inget problem
  utan att det är ngn som ska ha ngt att invända mot det och anser du eller andra med dig att det är klandervärt så bjuder jag på det

 6. Hasse

  Minns en nyårsafton. Jag var på en stor fest, kanske 60 pers. Min ”bordsdam” verkade trevlig och vi språkade hela kvällen om det mesta. Nu är jag ingen karl som klänger och tafsar men det var snubben bredvid henne. En äcklig typ som bröt av våra samtal med diverse hån och trams. Vem tror ni grovhånglade med henne vid 12-slaget?

  Jag kan säga att jag traskade hem själv som alltid.

  • _scrubs_

   Är 36 och känner igen mig mycket där. Och även mycket i det andra du skrev :”Jag är den jag är. Jag har aldrig spelat något spel och tänker inte börja. Jag har accepterat ensamheten och det är på ett sätt befriande. Jag förstår inte hur människor orkar hålla på med sitt tjafs.”

   Hade mycket i tankarna när jag såg kommentarerna men glömde helt bort nu.. Återkommer säkert igen :-). Hur gammal är du förresten, om du inte tar illa upp att jag frågar?

  • Romantisk-tjej

   Jag hade visat intresse för killen som sa ifrån, alltså sa åt den hånfulle tafsande killen att han beter sig ohyfsat mot tjejen och att han borde sluta.

   Den typen kille är sällsynt men han står högt i kurs hos mig. Och det är jag inte ensam om. En kille med civilkurage och medkänsla är attraktivt.

   Den där killen du beskrev som tafsade verkade ju vara en slibbig pajas..En sådan tar jag inte i ens med tång..

   Men vad hjälper det då min erfarenhet säger att finkänsliga män är sällsynta och dessutom sällan singlar. Om de är singlar tenderar de vara svårflirtade, de är inga män som tänder på var och varannan kvinna. Utan vill lära känna henne först. Och det i sig kan bli knepigt eftersom det kräver flera tillfällen att träffas i lugn och ro. Och det är sällan jag vågar be om telefonnummer vid första träffen. Själva tycker de att det är påfluget att göra så. Speciellt om de är blyga. Detta har jag nämligen testat på till exempel fester. Utan resultat. En gång fick jag höra: ”Ger du numret till alla du träffat en gång”…
   Knepigt.

  • Hasse

   _SCRUBS_, jag är runt 50. Välkommen åter. 🙏

   RT: Som många andra har skrivit här från och till så lönar det sig inte att vara gentleman om man ska fånga en tjej/kvinna. Ända sen jag var liten har jag sett hur mina vänner har ”raggat” med stor framgång, med ett beteende helt främmande för mig. Jag har rent ut sagt blivit äcklad.

   Mitt stora problem är att jag har satt kvinnorna på piedestal. Alltid behandlat dem med stor respekt och omtanke. Det har tyvärr inte betalat sig.

   Men som sagt, det går att leva alldeles utmärkt ensam.

  • ViraStina

   Som jag skrev i förra tråden: det lönar sig absolut inte att vara en skötsam, präktig tjej heller. Sånt tråkar ut män.

   Det där med att vara ”snäll” är ingen könsfråga. Det handlar bara om att kaxiga, självsäkra personer med färgstark utstrålning ofta har större framgång än försynta, tystlåtna och tillbakadragna personer. Åtminstone på kort sikt.

   Och det gäller ju för övrigt inte bara i relationer, utan lika väl när man söker jobb, till exempel.

  • Hasse

   VS: Du har ju lyckats hitta en snubbe trots allt. Det måste väl ändå kännas som en framgång i den är besynnerliga samtiden?

  • ViraStina

   Hasse:
   Jepp, faktiskt! Men han är ju heller inte sorten som har haft framgång bland de där mest eftertraktade tjejerna.

   Han har visserligen inte saknat erbjudanden, men han har ofta sjabblat bort det ändå, för att han inte är så där medvetet självsäker när det gäller flirtande och relationer. Vi är rätt lika varandra på den punkten, han och jag.

   En gång när vi talade om våra tidigare erfarenheter och misslyckanden, kom vi in på just detta med osäkerhet.
   -Hade man vetat vilka tjejer som gillar en, då hade det ju varit enkelt! sa han. Då hade man ju gått fram till dem! Men man har ju varit för feg för att chansa!

   Han har alltså inte varit beredd att riskera något. Han har velat vara på den säkra sidan, innan han har tagit något initiativ. Och eftersom jag har känt honom i bra många år, vet jag att andra kvinnor har spanat in honom och försökt hinta lite. Men han har missat de tillfällena. Inte vågat tro det.

   Tafatthet är den största dödssynden i dejtingvärlden! Fråga mig. 🙂

   Och jag tror alltså att det är tafatthet och osäkerhet som folk försöker undvika när de ständigt väljer folk som drar åt farlig badboy eller bitchig dramaqueen. Det är inte snällheten som är problemet, utan bristen på tydlig självsäkerhet och stark utstrålning.

   Snällhet lönar sig alltså absolut inte i bemärkelsen att någon en vacker dag kommer upptäcka hur snäll man är där, i sitt dolda hörn. Men det lönar sig däremot för den som kan kombinera snällheten med en tydlig, självsäker, utåtriktad personlighet.

  • Catwoman

   HASSE: Får jag fråga vad du gjorde, exakt, för att visa tjejen på nyårsfesten att du var intresserad av henne? Alltså inte bara tyckte hon var trevlig och gärna satt och konverserade med henne på en fest, utan att du var intresserad av henne som kvinna? Hon kanske hade varit intresserad tillbaks om hon hade förstått att du var det?

  • Romantisk-tjej

   Det får mig att tänka på alla gånger jag visat intresse men killen inte fattat att jag är intresserad. Många killar har svårt att se hintarna, precis så som du beskrev det om din pojkvän.

   Det gör att jag känner mig påflugen eftersom det alltid är jag som måste ta initiativen. Jag har alltid önskat att samma intresse tillbaka, att killen ringer innan jag gör det, att han går fram när vi ses o.s.v. Men det hände sällan.

   Istället var det ju de där sviniga ”grottmännen” som alltid hängde på en, och de var jag aldrig intresserad av. Istället stod jag där och trånade efter den oåtkomliga fina killen…

   Min pojkvän har berättat att han kunde vara kär i en tjej i skolan i ett helt år utan att gå fram till henne. Han trodde inte att han var intressant för dessa tjejer, så han vågade aldrig chansa.
   Istället trånade han efter tjejer på avstånd. Jag var precis sådan själv.

   Han var den enda i lumpen som inte hade tjej och aldrig haft någon.
   Men däremot kunde han råka ut för att tjejer satte sig i hans knä eller tafsade vid de tillfällen han var ute, men de tjejerna utnyttjade han aldrig. Han längtade efter någon som var seriös.

   Så jag och min pojkvän är också lika på många sätt 🙂

  • ViraStina

   Romantisk tjej:

   Ja, man börjar undra hur stor andel av nederlagen som helt enkelt beror på missmatchning och missförstånd.

   De kvinnor som har spanat in min kille under årens lopp, är ju inte själva de kaxigaste och mest självsäkra. De är oftast själva ganska försynta och blyga, och tycker kanske själva att deras intresse är helt uppenbart. Men när han inte har förstått, eller inte vågat ge rätt gensvar, har de förstås backat. Och så har det runnit ut i sanden. Kanske har de till och med tänkt i efterhand att det inte lönar sig att vara ”snäll”, för killar vill ju bevisligen ändå inte ha snälla tjejer… Det är ju de som är fräckast och mest framåt som lyckas!

   Jag fattade för övrigt inte heller själv att min kille faktiskt stötte på mig. Jag tyckte bara att han betedde sig som en omtänksam kompis. Det var mina vänner som upplyste mig..! Och om han har varit lika diskret hela livet, förstår jag att han har haft svårt att komma förbi kompisfacket, trots att han är en väldigt öppen och social person.

   Att han är genomsnäll och respektfull är naturligtvis inget hinder. Men att han inte vågar vara tydlig, är det definitivt. Precis som för de där försynta tjejerna, som också var alltför diskreta.

   Så kanske är tydlighet den faktor som påverkar resultatet mest.

  • George

   Svårt att se hintarna? Önskar att kvinnor kunde vara lite mer tydliga i sina kontaktförsök. Det räcker inte att bara stå och vifta med ögonfransarna och le.

   Att vi missar era hintar är för att ni är otroligt dåliga på att visa intresse.

  • ViraStina

   George:
   Och när vi visar för mycket intresse, lägger ni benen på ryggen. Det är f-n inte lätt att vara kvinna och pricka in exakt nivå för er ömtåliga karlar, ska jag säga dig.

 7. 00cosy

  HASSE ja omdömet är ju inget vidare när man har druckit du skulle försökt att ta med henne därifrån gått vidare till krogen eller tagit hem henne och bjudit gott

  gett äckeltypen mothugg du har ju talets gåva och kan vara tuff och tafsar han skulle du påpekat det olämpliga så hade kanske hon sagt ifrån oxo

 8. 00cosy

  Hasse du är för snäll eller för civiliserad du skulle gett äcklet en match du är ju tuff och har talets gåva

  du skulle brutit av kvällen mkt tidigare och bjudit med bruden till krogen eller hem till dig
  gör han poäng på dig så finns ju ingen anledning att lägga fingrarna i mellan hade du knäckt honom hade du fått hångla plus att andra tjejer sett det och haft pluspoäng till nästa fest

  • Hasse

   00cosy, tack för din kommentar. Jag är den jag är. Jag har aldrig spelat något spel och tänker inte börja. Jag har accepterat ensamheten och det är på ett sätt befriande. Jag förstår inte hur människor orkar hålla på med sitt tjafs.

  • MGTOW...

   @00COSY
   Så mycket fel och nervärderande av både män och kvinnor här så jag vet inte vart jag ska börja.

   Du menar alltså att kvinnans val av ett äckel var Hasses fel?
   Hon har ingen egen vilja?
   Han skulle ha betett sig mer aggressivt, dominant och ”övertalat” henne?
   Då skulle hon bli naturligt undergiven?

   Du antar också att Hasse är ute efter ”pluspoäng” för att kamma hem engångsligg?
   Låt oss sluta använda negativa termer så som slamp-hen.

   Antingen ligger det något i stereotyperna kvinnor och män emellan eller också borde samma sorts riktlinjer och normer gälla för båda..
   Ena sidan kan inte bara ha allt det goda och den andra bara vara vider.

 9. 00cosy

  Hasse jag håller med dig om falskspel men man är inte tvungen att ägna sig åt det
  jag vet att det inte är en förutsättning för att få till bra dejter,, tvärtom så är det hedervärt av dig att vara så karaktärsfast

  sen så börjar du bli äldre och då uppskattar kvinnor som är i samma ålder mer och mer ärlighet och din typ som man även dom är trötta på spelet , lögnerna

  men det förutsätter ju att du visar att du finns och vill ha till ett möte !
  Om du sen står fast vid ditt val så måste man ju respektera det

 10. 00cosy

  MTWG
  jag skriver klart och tydligt att han skulle sagt ifrån mot äcklet ,,,,, inte mot henne,
  var får du det ifrån ? förstår du inte vad du läser ?
  var beskriver jag henne som slampa ?
  Klart jag tror att hasse ville hångla med henne han säger att dom har haft trevligt hela kvällen men att äcklet fick hångla istället för han sen pratet om att hon skulle bli undergiven var får du såna slutledningar ifrån ,,, har du läst ngn annans inlägg frågar jag mig var har jag pratat om slamphen
  I inlägget efter betonar jag att man inte måste bete sig illa eller spela spel för bra möten

  jag vet inte vad du snackar om ? var har jag sagt ngn gång att kvinnor inte skulle ha samma rättigheter och skyldigheter som män

 11. Miss Z

  Springa på oldies från högstadietiden känns så där lagom skoj. Har inte vart ute på juldagen på år och dar. Även om man förändras som person finns vissa taggar kvar. Såg en gammal plågoande från högstadietiden vid ett tillfälle. Han va sig lik, både till utseendet och sättet. Även sett den man hade sin tonårsförälskelse i, visst kände man pirret i kroppen.

 12. 00cosy

  Jag reflekterar över det faktum att alla säger, förutom romantisk tjej att tjejer likväl killar dras till dom oputsade och lite svin , jag håller med att så är fallet för unga och oerfarna även dom som är lite extra utåtriktade dras till dom personerna för det händer alltid ngt runt dom,

  mesar och blyga personer står oftast inte högt i kurs, Dock vill jag invända och hävda att det funkar ännu bättre med äkta självförtroende,, där man behandlar man som kvinna med respekt om dom förtjänar det,

  Man tar plats och är utåtriktad skojar och har allmänt avslappnad stil Dock man raggar inte man är bara allmänt småflirtig , rätt vad det är så har flera brudar lagt märke till den cola killen och då händer ngt intressant nu generaliserar jag ,,
  många kvinnor vill konkurrera och blir intresserade initialt pga uppmärksamheten som mannen ådrar sig.. Samma fenomen om man går på dans gå gärna med ett par kvinnor en på varje arm,, så blir dom flesta tjejer intresserade och nyfikna vad man är speciell för

  spela inga spel utan man är genuint trevlig men har stark integritet om ngn halvfull typ kommer och spelar allan, sätter honom på plats så det ryker om det med små medel oftast räcker det med en blick som säger du hoppade på fel person. Är det ngt som äcklet busen inte vill så är det att förlora prestige, då backar dom innan det gått för långt och oftast är dom osäkra med tuff attityd bara..
  Jag har jobbat som dörrvakt på discon och krogar och har därmed sett det mesta,, har varit ute privat mkt och jag älskar att dansa så många olika miljöer har jag upplevt , och mkt privata fester, det finns alltid undantag men i stort är det min sanning.

 13. 00cosy

  Sen är det som romantisk tjej intygar kommer det ngn otrevlig typ fram till bordet eller sitter och grisar och man avstyr det på ett bestämt sätt alltså pekar med hela handen utan att mucka gräl
  så blir nästan alla kvinnor imponerade av att man har kontroll och känner sig trygga och tänder på makten man utstrålade i skarp läge det är suveränt det är t o m så att det är smart att sätta sig där det är lite stökigt dock inte bråkigt för att hamna i den situationen ,, men framför allt var i stort sett nyktra om ni vill träffa en brud.

  • Kristina

   Spela inga spel ! Det är väl precis det du gör, och predikar om här i det ena inlägget efter det andra, hur man skall bete sig för att vinna kvinnorna minsann.. bara så du vet Hasse och MGTOW.
   Undrar vad det är för kvinnor du pratar om? Har du tänkt på att det kanske sitter kvinnor och iakttar dig ”in aktion” ler, har lite småkul, el ruskar på huvudet åt dig!
   Så Va inte så säker på att just din ”medicin” är den som gäller !

 14. 00cosy

  KRISTINA

  ja det har jag tänkt och jag bryr mig inte ett skvatt om det är ngn som tar illa vid sig för att jag är tvärtemot alla andra inlägg som predikar om hur omöjligt det är att träffa ngn
  Varför ska det ses som ngt dåligt eller skryt jag delar med mig av mitt liv utan överdrifter eller lögner.

  Precis som alla andra det finns ngr som uppskattar det och sen finns avundsjuka svaga msk som du som gör allt för att misskreditera pga dina egna tillkortakommanden HAR DU TÄNKT PÅ DET

  Men jag har förstått att du är en av dom som jag har nobbat kanske till och med varit på dejt med
  och fått ett nej tack till vidare umgänge, vad det gäller mina dejter så vet jag ju fakta om hur många jag dejtar så det kan jag vara 100% på men du verkar vara arg av ngn anledning

  för det andra så har jag samtidigt en annan dejtingsida till och den är mkt välbesökt också
  Vad det gäller Hasse så är han 50 år och är minst lika klok som du vad han anser om mig det vet jag inte.
  och det behöver han inte redovisa heller.
  Kvinnor jag pratar om är från vilket land som helst allt i från mogna 45åringar till 60 år ser bra ut i mitt tycke och verkar sympatiska och skötsamma. Jag vet inte vad du föll på MEN TA DET INTE SÅ HÅRT

  • Kristina

   Det är just det, du kan helt enkelt inte ta kritik, utan då som i mitt fall (kvinna) måste det vara så att jag blivit nobbad av dig, snälla vännen jag tillhör precis den typen som skulle ha lite roligt åt ditt uppträdande, ute någonstans tex med 2 kvinnor under vardera arm 🙂
   Det jag menar är jag kan bara inte sitta och läsa om hur du instruerar andra män om hur dom skall göra för att ”fånga kvinnorna”! Varje man skall göra som han känner, och han kommer därmed få det mest ärliga tillbaka! Oavsett det blir bra eller dåligt!
   Bra blir det aldrig om man gör något som inte hör till sin egen personlighet!

 15. 00cosy

  KRISTINA Är jag en konkurrent till dig du beter dig som om du har en öm tå som jag trampat på

  varför klarar inte du av att läsa mina rader annars och hakar upp dig på att jag ger männen råd som du säger varför känner du dig hotad i din roll som kvinna

  • Kristina

   Vad är det med dig? är det det enda du klarar av, så fort någon inte tycker som du, så hittar du på något som måste vara fel hos den personen ! Jag tycker inte som du, jag tycker du har och gör fel!
   Öm tå, hotad vadå hotad, roll som kvinna, det här är ju löjligt!

   Och Troglodyte du får gärna välja motsatsen om det är receptet !?

  • Troglodyte

   Kristina:

   Varför så aggressiv? Mig veterligen så har jag inte sagt något som erfordrar en sådan respons. Du får även gärna gå in lite djupare på vad du menar med att man kan ”välja motsatsen”.

 16. äldre

  Men du 00Cosy, då är din träningen ju till ingen nytta, då du tycker att din målgrupp är för ”fläskig”.
  Men som Kristina säger, du tror alla (män) tycker som du (eller ska tycka som du).
  Jag ex.vis föredrar kvinnor med intellekt och egna intressen/idéer mm. om de sedan har extra ”kilon” så spelar det ingen roll för mig.
  Du vill nog ha en ”trofé” att visa upp, så att omgivningen ska se hur ”framgångsrik” du ”är”.
  Är jag imponerad av dig och dina resonemang ? NOPE
  Gott nytt år

 17. Hasse

  Visst tjockisar/soffpotatisar är heller inget för mig men ett par kilo upp och ner struntar jag i. Vi åldras… vad är där att göra åt det? Kvinnliga former i klänning/kjol eller par snygga långbyxor. Nu snackar vi alltså. 😍

 18. 00cosy

  ÄLDRE Var det inte du som snackade om mkt yngre kvinnor i samband med framstöten på nadine

  du vill ha ng n och ha sex med teater bla bla

  min träning är till nytta för kropp och själ sen att jag är topptränad och känner mig mkt attraktiv är ockso ett plus sen är det ju så att det finns kvinnor som har lite stil och klass förr i tiden var det förbehållet överklassen som var smala och fina nu kan alla äta bra mat och träna jag visar helldre upp en vältränad sund kvinna än motsatsen , jag anser inte att än kvinna är fläskig om hon väger 65 kg om hon är 160 cm men hon bör väga 55kg om hon vill vara snyggare ,,,,

  Varför skulle inte den som är normalviktig vara intellektuell ha egna intressen , jag förstår att du inte är imponerad av mitt resonemang för att bli det måste man veta vad jag pratar om och gör du det NOPPE

  • äldre

   Så det är ”troféer” du behöver visa upp. 🤔
   Storviltjägarna är ett utdöende släckte, tack o lov, då det gynnar arternas överlevnad.
   Vikt är ointressant, det är kvinnan bakom den som är intressant.
   Jag antar att du inte har barn eller också har du ett helt ”gäng” med tanke på din ”stories” 😭
   Du är den nya Casanovan 🤣

 19. 00cosy

  KRISTINA du har sagt ett antal ggr att du sitter och ler och tjejerna läser och iakttar mig kvinnorna som läser skakar på huvet sitter och hånar mig skrattar åt mig på krogen mm,,
  och sen säger att jag inte kan ta kritik du sitter och klagar på mig i tre blogginlägg då får du räkna med att jag avslöjar vad du står för och tänkbara anledningar som får dig att snacka skit det var ingen konstruktiv kritik du anförde
  sen att du tycker att allt är fel med mig det får du tycka så mkt du vill precis som jag får tycka och tänka vad jag vill om dig och dina konstiga inlägg eller rättare bakomliggande orsak till dina utfall.
  du undrade vad det var för kvinnor jag beskrev dom t o m
  Kvinnor som inte har problem ! med att män träffar kvinnor har varit tysta hittills det är bara du som har farit illa ..

 20. äldre

  Tydligen en känslig fråga 😁 du kanske inte är den ”he man” du vill vara.
  Men den är viktigt för helhetsbilden av dig, nu är bilden bara bara ”the conqueror”
  Som sagt ”gott nytt år”

 21. 00cosy

  ÄLDRE
  Ja det är en känslig fråga
  PGA att jag lever mitt liv och håller mina barn och barnbarn utanför av flera anledningar. jag har mkt bra kontakt med dom.
  dom har familjer alla tre med utsatta offentliga jobb son 40 år rektor hustrun no lärare gymnasiet sonen mkt framgångsrik tränare på högsta elitnivå

  dotter 38 år försäljningschef på ett av Sveriges större personbilsförsäljnings ställe maken mellanchef på medelstort företag
  son 34 år personalchef på ett stort internationellt företag makan kock på en bra restaurang
  alla tre har flera barn som går från klarhet till klarhet i studier och idrott högsta nivå
  Alla har blivit mkt med kännande och fina msk med gott anseende obs!
  håll mina barn barnbarn utanför hädanefter.
  JAG står för det jag säger och gör men dom har inte ett dugg med min livsföring att göra GOTT NYTT ÅR alla

 22. Catwoman

  Nu måste jag försvara 00COSY lite här, även om vi har haft våra meningsutbyten här i spalten… Det finns ett (ganska stort) antal män som skriver här på spalten om sina besvikelser i samband med att de inte har haft så stora framgångar hos kvinnor, och hävdar då bestämt att det beror på att de är för ”snälla” och att killar ”som beter sig som svin” har mycket större framgångar. Det spelar ingen roll att vi kvinnor här i spalten påpekar att det inte alls stämmer med vår erfarenhet, just vi utgör tydligen något slags undantag från ”normal-kvinnan”… Då kommer 00COSY och berättar om hur han i alla år har haft framgång hos kvinnor, utan att bete sig illa eller svinaktigt på något sätt. Jag tycker att det är väldigt intressant att läsa, och det stämmer betydligt bättre med mina erfarenheter, att män har framgång hos kvinnor genom att vara framåt, glada, kvicka, lättsamma, och ge ett tryggt och stabilt intryck. Det är en uppfriskande motvikt till alla ”ja-men-snälla-killar-får-ju-aldrig-ligga” – inlägg…

  • Hasse

   ”Exakt, OOCosy är den enda som verkar gilla kvinnor här. Därför har han framgång också”

   Va? Jag tillhör en kritisk generation som inte sväljer och tar vilket skit som helst från fruntimmer, men som vanligt drar konsensusgenerationen slutsatsen: Han hatar kvinnor. He he.

   Gott nytt år hälsar, med rak rygg, Hasse och hans vänner. 😍

  • Hasse

   Catwoman: Är det svårt att förstå att man inte har samma erfarenhet? ÄR det så konstigt att man går sin egen väg utan en kvinna? Måste man ha en kvinna för att vara glad? Fan, inte en enda kvinna har gjort mig glad. Bara ett förbannat gnäll om allt och alla. Visst älskar man dramatik och helvete varje dag för ett ”ligg” så varsågod. Det är upp till var och en vilket liv man vill leva.

   Om nu 00cosy har haft framgång med kvinnor får stå för honom. För mig hade det räckt med en kvinna som går att umgås med på ett normalt sätt, har varken lust eller tid att ”sprida runt min säd”. Så intressanta är ni inte…

  • Kristina

   Catwomen och Allena

   Tack för att min mamma klarade av att fostra 3 st döttrar som hon gjort! Och för att jag fick mina
   värderingar !

  • Catwoman

   HASSE: Nej, det är inte svårt att förstå att man har olika erfarenheter, inte för mig iaf, det är något jag har försökt hävda gång på gång här i spalten men blivit mer eller mindre idiotförklarad pga det. Och jag har aldrig någonsin påstått att man måste ha ett förhållande för att vara lycklig – jag har levt större delen av mitt vuxna liv som singel och mår alldeles utmärkt. Vad var din fråga nu igen?

  • Catwoman

   KRISTINA: ehhhh…. varsågod? Men borde du inte tacka din mamma direkt för det, jag känner inte att det är något jag kan ta åt mig äran för?

 23. 00cosy

  CATWOMAN

  Tack jätte mkt ,,, jag visste att det var kontroversiellt att säga sanningen för den är värre än allting annat,
  alla undanflykter och bortförklaringar och deras tillkortakommande faller ju finns inget att skylla på mer än sig själva,, det är klart dom inser sanningen men det är bättre att försöka förlöjliga mig än att se sig själv i spegeln nu gäller det bara ett par st
  den som har varit lika ärlig och stått upp för sina åsikter och handlande är Hasse och Romantisk tjej har imponerat på mig sista tiden sen är vi oense i bland det är så det ska vara

  • allena

   KRISTINA: Jag har skummat igenom de senaste inläggen här i bloggen. Det är tydligt att kvinnorna är mer positivt inställda till att det kan finnas bra män. Killarna däremot hånar motsatta könet all over, dom ser inget positivt alls. Dom skriver typ att kvinnor är fula (bara unga kan vara attraktiva) hysteriska,odugliga,lata,lögnaktiga, duger bara till att ligga med, vill bara vara med svin, ute efter pengar,,,,listan kan göras lång på trista kommentarer. Jag undrar varför tjejer ser att problem Även ligger hos dom själva och inte enbart hos mannen. Men männen här ser inte alls att dom själva kan vara orsaken till ett dåligt förhållande. Det är kvinnan och enbart kvinnan är fel på. Hur är det möjligt att vara så trångsynt. Det är på gränsen till narcissism! Den enda som sticker ut från killarna här är OOCosy.TACK och God fortsättning

  • kristina

   Allena: Jag beskriver bara vad jag känner! Det som däremot kan uppfattas på ett felaktigt sätt var min ”uppfostran” det fanns ingen sådan! Min Mamma var ensam med oss tre ”tjejer” och vi fyra har varit tillsammans, alltid, i alla våras olika tankar! Men även vi känner oss främmande för varandra vid vissa tillfällen och händelser som sker idag!
   Och att jag försöker förmedla något här, är inte, för att jag är den, du tror att jag är !
   Ett litet P.S skulle jag ändå önska, att du tänker på ordet snäll, och vad det egentligen står för!
   tex. i konsekvenser!
   mvh

 24. allena

  Det finns tusentals troll, som skriver på samma vis som karlarna här. Alltså dynga om tjejer. Dom dyker upp på diverse forum lite varstans. Det har blivit som en farsot. Dom har hittat ett sätt att avreagera sig på för det är såå jobbigt att rannsaka sig själv. Lättare att sprida dynga .
  Dom struntar totalt i ämnet i bloggen. För syftet är ALLTID att slå på kvinnor. Det är så,fantasilöst. Jag säger inte att jag höjer OOCOSY till skyarna. Jag menar att han nyanserar bilden. Han kan se att kvinnor inte är likadana. Han verkar vara intresserad av sin omgivning och erfarit olika människor och skeenden. Och det är sundare än att sitta i en liten ankdamm o bli trångsynt.

  • Hasse

   Rädd för djupa känslor hahaha du känner inte mig för fem öre. Sluta ta allting så förbannat personligt, typiskt fruntimmer. Förutsägbart.

 25. äldre

  00COSY
  Beakta pkt 9. Beteende som du ofta återkommer till i dina texter.
  Är du på riktigt så ska du klara av detta verbalt.
  O nej detta är inte en beskrivning av dig som psykopat
  utan som en med ”Narcissistisk personlighet” (googla) , vilket även din text (och annan tidigare text ) om dina barn visade.
  Istället för att svara ja eller nej på min fråga, så skrev du ganska utelämnande om dina barn, vilka du enl. dig själv ville lämna utanför. jmfr pkt 1&2.
  Men som sagt Gott nytt år 🎆 och nya möjligheter
  Over and out

 26. Hasse

  Lägg din energi på verkligheten istället. Bara troll här. Zeb ska packa hästen och rida ut i natten. Snart kommer jag till stugan där en vacker och välsvarvad kvinna väntar på sin Hasse. 😂🤓

 27. Nadine

  HASSE: ja exakt killar här är riktiga dramaqueens!! Hade min bror igår på besök han garvade läppen av sig när han läste killarnas inlägg. Att vara så fega och slå ner på andra när dom är så dryga själva, är vad han sa,,,och han är kille. han skulle aldrig roa sig med att gömma sig bokom ett alias med en fantasibild o bråka som småpojkar som är rädda för tjejbaciller. ”det där är inga män” 😝 och han är verkligen en riktig man,,,tyvärr , domen blev hård 😎 dramaqueen kronan har gått till,,,,, John G 🏰👸för lång o trogen tjänst i gnäll och skäll 🎇 George, Hasse och troglodytes tätt efter 👺

 28. 00cosy

  Hasse
  Vetenskapligt är det detta som gäller , och du håller nog med , du påstår ju massor av manliga beteenden.
  Angående sprida min säd , det finns ju skydd mot det,
  men driften och generna som triggar det beteendet
  ligger ju i mannens natur mer eller mindre. mkt samlag med olika kvinnor ger många barn som sänder generna vidare ,
  det enda vi är programmerade för är att skicka generna vidare det är våran evolutions historia och bättre
  Gener ger ju en reproduktionsfördel . Utseende, personlighet, IQ fysiken virilitet
  Förenklat kan man säga att den som är bäst anpassad för miljön man lever i får chans till fler barn
  som är en produkt av arv och miljö det gäller allt levande även däggdjur

  • allena

   Jag menar att svaga också skaffar barn. Alltså, de gör inte ett test på sin arvsmassa och säger: jag har anlag för Als cancer och du har anlag för depression och schizofreni, så vi lever barnlösa, okej? Snarare vill dom flesta inte veta och litar på turen,,,,

 29. allena

  Den teorin gäller inte i ett högteknologiskt samhälle. Vi kommer snart att dö ut om vi är för många. I djurens värld får dom svaga självdö eftersom dom är dåligt material för starka gener. Blir djuren för många ser evolutionen till att skapa en sjukdom så att dom decimeras. Vi ligger före och skapar mediciner, ingen pest rår på oss. Sjukdomar ärvs vidare och blir allt mer förekommande eftersom människor blir fler och alla skaffar barn, även dom som är svaga genmässigt. Evolutionen rår inte på oss och har därför spelat ut sin roll på människosläktet.

  • 00cosy

   ALLENA
   Så sant men bara för att man har anlagen innebär det inte att det ska bryta ut är du i en bra miljö så triggas kanske inte cancer eller schizofreni eller depression , kriminalitet det måste till olika generna som ska samköras för att ngt ska hända , ett tanke experiment SOLENS UV strålar blir plötsligt dödande
   en period på ena sidan av jorden dör dom som flugor men det visar sig att det är 10 , 000 tals som är deprimerade och låg i sängen och gick inte ut under den farliga perioden nu händer ngt intressant plötsligt har deppiga fått större population rent procentuellt och därmed ökat antal barn som kanske är mer deppiga och därmed klarar sig för framtida livshotande uv bestrålning

 30. Troglodyte

  Nadine:

  Du får väldigt gärna citera eller peka på där jag har betett mig som en drama queen. Skall du komma med anklagelser, så får du ha kött på benen. Jag tycker att du är orättvis i ditt utpekande och bör kanske titta lite mer inåt.

 31. 00cosy

  ALLENA
  INTRESSANT men generna gör att det alltid finns möjligheter att överleva via mutationer och epigenetiken
  dvs generna ändras kemiskt och nedärvs med förbättrade förutsättningar
  att vi blir för många tror jag inte n sekund på periodvis har det varit värme rekord med 10 grader C och metangasen som frigörs i havsbottnar och tundran kommer att orsaka att grödor , vatten och livsbetingelser slås ut på stora delar av jorden golfströmmen ändrar sig vilket förändrar klimatet i Sverige bla orkaner blir värre och värre under dessa förhållanden är det självklart att födelsetalen sjunker i u länderna mm . Vi är ju en produkt av evolutionen och vi är inte endemiska tvärtom folkvandringarna har aldrig varit större. EXP att mänskligheten lever i dag beror på att arvsmassan generna som skapar olika skydd typ pesten en del hade genetiskt skydd en del har genetiskt skydd mot Aids osv generna anpassar sig och förändrar sig oavbrutet en del tål att leva under extrema förhållanden var det gäller kyla eller värme där massor av msk skulle dö

 32. Hasse

  Nadine, din bror? Tillåt mig skratta så magen hoppar, och tror mig den är stenhård men jag ska göra ett försök. Under året har du inte tillfört ett skit. Du slänger ut floskler som en snorsportare. Så nästa år kan du väl bjuda på dig själv istället för att bara komma med meningslös respons.

  Gott nytt år.

 33. nadine

  Ja vi är många killar i min familj. Men de beter dig som män. 😉 de du 😁 nä de skulle aldrig yttra såna patetiska saker om tjejerDom respekterar tjejer. Inge fel att vara dramatisk heller. Hellre det än en grå tråkmåns iaf!
  åh ja Hasse du har ju verkligen haft tänkvärda inlägg här. Snacka om att kasta sten i glashus .du är ju mest här för att tråka tjejer men har sällan något inlägg om något seriöst. Det ser väl alla 😫😄🎇🎉🎆

 34. Troglodyte

  Nadine:

  Jag väntar fortfarande på bevisföring gällande vad du har påstått att jag har gjort.

  Andra tjejer här på bloggen, tycker ni att detta agerande mot mig är fel? Eller tycker ni att Nadine har rätt i hennes anklagande? Jag är genuint nyfiken. Extra glad blir jag om ni kan utveckla ert resonemang.

  • Anette81

   Menar varför det är sån skillnad på vem som är på. När jag var det så var det jobbigt. Men inte när tjejen är på

  • 00cosy

   ANETTE81
   DET är hårfint när det är för mkt och när det är underbart och perfekt
   varje situation är ju olik den andra,
   själv tycker jag om när det är intimt och mkt närhet och bekräftelse

 35. 00cosy

  FAKTA OM MÄN
  Manligt beteende, Vad är det som styr det då ? Testosteron manligt könshormon, är svaret
  vid normal eller lite mer än normalt mängd testosteron sker det här med mannen.
  ökad andel muskler minskad andel fett , Kroppsammansättning, (titta på unga män med hög %.)

  psykisk energi ,motivation, stämningsläge, aggressivitet ökar , stark självförtroende,
  kamplust , mod ,emission ejakulation , intellekt, humör , arbetslust, SEXLUST
  FRÅN 40 års ålder tappar mannen i runda slängar 2% om året 90% tillverkas i testiklarna mindre del i binjurarna,
  Konkret betyder det att mannen blir mindre man för varje år som går fram till ca 60 år då det planar ut till kanske till hälften man hade som 18- 20 åring och det säger sig självt att lite testosteron – blir mindre angeläget att kämpa för att hitta en sexpartner och sitta på kammaren och gnälla.

  Unga män är beredda att slåss och kämpa för att få en partner, exakt som andra däggdjur som slåss intill döden för att få para sig den starkaste tar Vinsten och den mest lämpade med hög % testosteron
  många däggdjur har ett harem

  Vad innebär det att ha normal , hög % manligt könshormon – hög sexuell drift både män och kvinnor
  mkt muskelmassa lite andel fett mkt energi och jämnt humör med lätt till aggressivitet vid utmaningar som hjälper mannen att bli starkare smartare ökad kamplust mm prestations stark
  vad händer i förhållandet med en partner, .med hög %
  Hög sexdrift lika med många samlag stark självbevarelsedrift, självbekräftelse. självförtroende och självkänsla bättre harmoni med sig själv och partnern och livet i stort hög livskvalité känsla

  och tvärtemot vid låg halt av manligt könshormon. Detta är hämtat från specialister medicin

  • Kristina

   Men vad är det här nu då ? Vem har bett om dessa fakta ? Är det återigen en föreläsning, som du tror att du måste hålla för oss, eller är det för att skydda dig själv, och ditt leverne!
   Må jag slippa hamna i famnen på denna faktabok!
   Jag föredrar spänningen tillsammans med en personlighet 🙂

 36. John G

  George, Hasse:

  Jag har varit utan dator i tre veckor. Och på jobbet hinner jag sällan läsa, eller skriva, här på bloggen.

  Men, ärligt och uppriktigt vill jag ändå inte se detta som ett krig mellan tjejer och killar. Och därför vill jag inte heller vara ”förstärkning” åt någon sida 🙂

  Visst, mina kommentarer är skarpa, ibland obarmhärtiga? Men det enda jag egentligen försöker göra är att dela med mig av mina erfarenheter. I förhoppningen att någon kille kanske känner igen sig? Och inser att han inte är ett miserabelt litet missfoster eftersom han hela tiden blir dissad av tjejerna. Utan att det kanske kan bero på att tjejer tänker på ett, enligt mig, knepigt sätt.


Kommentera