bio

Biotips just nu!

Att gå på bio själv är faktiskt riktigt mysigt och påskhelgen är ett perfekt tillfälle att göra det. Filmupplevelsen blir så mycket större än hemma i tv-soffan och du får dessutom behålla popcornen för dig själv… Här är ett gäng aktuella filmer som vi gärna hade velat se just nu!

Tomb Raider


Lara Croft är en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

Black panther


Efter händelserna i Captain America: Civil War återvänder T’Challa till sitt hemland, det isolerade, högteknologiska afrikanska landet Wakanda, för att bli dess kung. Men när en gammal fiende dyker upp måste T’Challa, både som kung och Black Panther visa sin styrka. Han dras in i en konflikt som hotar inte bara Wakandas öde, utan hela världen.

Tårtgeneralen


I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig. ”Tårtgeneralen” är en varm, rolig men också lite vemodig berättelse, baserad på verkliga händelser.

Red sparrow


Mot sin vilja rekryteras Dominika Egorova till att bli en “sparv”, en tränad förförerska i tjänst i den ryska säkerhetstjänsten. Hon tvingas lära sig att använda sin kropp som ett vapen, men måste kämpa för att upprätthålla sin självkänsla under den extremt icke-humana träningsprocessen. Dominika blir en av säkerhetstjänstens mest värdefulla tillgångar och hennes första mål är Nate Nash, en CIA-agent som är ansvarig för USAs kontraspionage mot Ryssland. Det uppstår en oväntad attraktion mellan de två unga agenterna, och som kan komma att hota både deras egna karriärer samt de bägge ländernas säkerhet.

C’est la vie!

För brud och brudgum är det den viktigaste natten i deras liv. Men för cateringkillen Max, fotografen Guy och sångaren/underhållaren/DJ James är det en kväll precis som alla andra, likväl som för alla dem som jobbar bakom kulisserna i det extravaganta slottet strax utanför Paris. Pierre och Helena är ett av de par som bestämt sig för att fira sin kärleksförening på slottet. Från första morgonstund till och med nästa dags soluppgång får vi följa deras bröllopsfest, men genom ögonen hos dem som får denna magiska tillställning att bli verklighet. Och självklart blir inte allt som de hade tänkt sig. Eric Toledano och Olivier Nakache, duon som skrev och regisserade EN OVÄNTAD VÄNSKAP, är tillbaka med en ny komedi som är en hyllning till livet, kärleken och all kalabalik däremellan.

Vad tycker du? Har du någon favoritfilm som vi har missat eller har du sett någon av dessa? Tipsa gärna!

Läs mer: 10 klassiska kärleksfilmer du måste se

dating


Det finns 4 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Fenrisulven

  Tombraider: 50% på rotten tomatoes
  Black panther har legat på topplistan sedan den kom ut men har fått skit för hur den presenterar afrika vill jag minnas, 97% på rt.
  Tårtgeneralen ser ut att ha genomsnittligt fått 3,6 av 5 http://kritiker.se/film/tartgeneralen/
  Red sparrow, 47% på rt
  C’est la vie har fått 82% och det är den enda som inte har massiv media backning, så bra jobb!

  Jag hade för övrigt tittat på film i 320×200 upplösning på en telefon under filt med någon som tuggar knäckebröd med öppen mun än att gå på bio ensam.

 2. Elle_

  Älskar att gå på bio själv! Brukade göra det fler ggr i månaden förut. Fast de senaste åren har jag kommit av mig lite… det blir att jag tar långpromenader eller kollar På serier hemma istället. 😊


Kommentera