giveandtake

Be the bigger person

Dejtingvärlden på nätet kan ibland kännas som ett laglöst land där inga regler existerar. Där det är okej att döma någon på en sekund, att skriva otrevliga eller sexistiska kommentarer eller att inte höra av sig efter en dejt. Jag vågar nog påstå att alla som någon gång nätdejtat har upplevt något av ovanstående.

Innan Internet slog igenom var man tvungen att möta människor ansikte mot ansikte för att det skulle bli någon dejt. Man var tvungen att ringa till en hemtelefon för att bestämma träff istället för att slänga iväg ett sms eller mail. Det var innan dejting-appar gav oss chansen att rata människor vi aldrig mött bara för att deras utseende inte matchade vår idealbild av en partner. Vi var tvungna att ta konsekvenserna av våra handlingar på ett annat sätt då dejterna inte var lika anonyma. Var det då bättre och enklare förr? Jag är inte säker.

Tänk på fördelarna som nätdejting har gett oss. Miljontals singlar över hela världen är uppkopplade och letar efter någon att prata med. Med olika sökfunktioner kan du knappa in exakt vem du är intresserad av att träffa. Du kan scanna av området där du bor eller kontakta någon i en annan stad. Människor från landsbygden där det endast bor några tusen invånare har möjlighet att lära känna personer i närliggande städer och öka chanserna till kärlek. Människor som gillar andra av samma kön ökar sina chanser att träffa likasinnade. Med mobilen kan du chatta och möta upp människor över hela världen när du är ute och reser. Äldre och ensamma personer som mist sin make/maka har möjlighet att uppleva kärleken igen. Alla kan nätdejta. Från tonåringar till 90- åringar.

Jag tror bara att vi måste uppgradera vett och etiketten när det kommer till nätdejting. Du måste inse att bara för att du sitter bakom en datorskärm och skriver så kan du fortfarande såra. Vi måste försöka vara gentlemen och gentlekvinnor även i nätdejtingvärlden. Jag har ett mantra som jag försöker hålla mig till när jag dejtar, vilket är ”be the bigger person”. Det betyder att även om jag blir illa behandlad så tänker jag hålla huvudet högt och inte sänka mig till samma nivå som personen som sårat mig. Jag tackar alltid efter en dejt och försöker vara så ärlig som möjligt, även om vi inte klickade. Jag ställer inte in en träff i sista sekunden för att något roligare har kommit upp och jag tycker inte att man dejtar flera personer samtidigt om inte båda är överens om det. Om vi alla försökte upprätthålla ett schysst dejtingklimat så är jag övertygad om att fler skulle våga kasta sig in i nätdejtingen utan rädsla för att bli avvisade och sårade. Är inte det ett bra nyårslöfte för 2016?

dating


Det finns 43 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Seb

  Du verkar vara ett unikt föredöme bland tjejerna här inne, vi får hoppas det kan smitta av sig på några andra 🙂
  Jaja, män kanske behöver en gnutta vett också, verkar det som när man hör en del historier här inne… :/

  • Cecilia Salamon

   Seb: Jag tror, eller ja, det är väl uppenbart med tanke på kommentarerna här, att det inte handlar om bara män eller kvinnor. Och tack 🙂 Försöker att vara så schysst som möjligt men har säkert råkat bete mig drygt eller sårat någon omedvetet.

 2. Jag

  Tyvärr stämmer det väldigt bra… i skydd av PC-skärmen/mobilskärmen så beter sig många på ett sätt som dom aldrig skulle göra annars.

  Som man har jag enbart erfarenhet av kvinnor, men vet att män inte är ett dugg bättre utan lika goda kålsupare… problemet är inte könsbaserat utan individbaserat. Egna erfarenheter av kvinnorna i dejtingdjungeln är dock övervägande positiva, det måste jag säga. ödmjuka, ärliga och trevliga.

  Sen har jag givetvis träffat på kvinnor som påstår sig ha stort hjärta, vara ödmjuka och som poängterar ärlighet som det absolut viktigaste… men själv betett sig vidrigt och totalt respektlöst mot mig som medmänniska… allt i skydd av sin mobil/PC skärm.

  jag har en tumregel att behandla min motpart som om hon stod öga mot öga med mig… behandlar henne med den respekt jag själv vill bli behandlad med… Vill jag inte bli behandlad illa själv så är det mitt förbaskade ansvar att inte behandla henne illa.

  • Cecilia Salamon

   Jag: Ja, den gamla klassiska regeln om att ”behandla andra som man själv vill bli behandlad” borde fler försöka leva efter. Inte alltid så lätt som det låter dock. Ibland får någon sota för någon annan persons dåliga uppförande. Då kan man råka ”dra alla män över en kam” tex. och råka såra någon helt oskyldig. Tror tyvärr det är ganska vanligt inom just nätdejting. Att det är svårt att sålla bort de schyssta personerna från rötäggen.

 3. What_A_Man

  Detta låter sig sammanfattas med en mening:
  Bemöt andra som du själv vill bli bemött.

  Ibland undrar jag om den här sidan har lyckats samla på sig alla som är icke socialt fungerande individer… Ärligt alltså.

  För övrigt saknar jag bloggposten vilka förändringar deltagarna vill se av sidan.

  • Seb

   En blogpost blir nog mest rörigt, är väl enklare att kontakta pannkakan via mail om man har synpunkter på förbättringar?

  • What_A_Man

   Cecilia: Jag har dragit mina förslag här några gånger. Det är en hjärnas tänk. Jag hyser tron att flera hjärnor tänker bättre än en. Släpp loss kraften hos 149 hjärnor eller vad nu antalet personer som skriver utgör här. Där kommer säkert en hel del likartade förslag som kan vara värda att beakta.

   Till saken hör att HP faktiskt har de funktioner som behövs för att få kontakt och träffas. Sidan är bra, men det betyder inte att den inte kan bli bättre.

 4. new-hope1

  Den enda gången jag fått mail tillbaka var när jag skrev nåt elakt. Skriver man nåt snällt, trevligt eller seriöst får man inga svar tillbaka

  Var en skitstövel och skicka vidriga mail = Få svar tillbaka

  Vara en trevlig person och skicka fina mail = Inget svar tillbaka

  • Fredrik

   Tragiskt nog så stämmer det. Gör som jag och sluta med nätdejting. Det är inte bra för självkänslan att bli ratad hela tiden.

  • Sandra

   Men det här med att svara på mejl….om jag får ett mejl från någon som inte faller mig i smaken (baserat på presentation och bild) så svarar inte jag. Det blir tokigt att svara på frågan ”hur är läget” när en inte är intresserad av fortsatt kontakt. Jag skickar många mejl som inte heller besvaras och det är något en måste ta på en nätdejting – site. Däremot är det ju en helt annan grej om en hörts med en person på ex sms och tom setts och sen svarar personen helt plötsligt inte och det blir total tystnad. Där tycker jag en kan visa så pass mycket hänsyn och respekt för motparten att en helt enkelt svarar och säger att en inte känner för fortsatt kontakt. Jag är trött på i dessa kommentarer att läsa om att ”alla killar gör si” och ”alla tjejer gör så”. Som kille har en erfarenhet av tjejer och tvärtom. Det är individer vi talar om och det finns folk till allt oavsett kön : )

  • Crazy8000

   En liten fråga sandra.
   Brukar du göra så med någon i verkligheten när någon kommer fram och säger ”Hur är läget” som du inte är intresserad av?

  • Cecilia Salamon

   Det är väl ändå det som är en del av poängen med nätdejting. Att man i lugn och ro kan välja på olika profiler och prata med endast de man tycker verkar intressanta? Det är svårt att jämföra med möten IRL då syftet inte är lika uttalat. Eller har jag fel?

  • Crazy8000

   Vem har sagt att man behöver prata med alla?
   Avisa en samtalsinvit eller öppna en samtalsinvit är 2 skilda saker. och ignorera är något helt annat även via text.

   Jag kan ta det lite såhär lite lätt generellt mellan kön med hur saker tolkas undermedvetet.
   Kvinnor ignorerar vid ointresse mellan varandra och män ibland med vissa saker och tar detta med en nypa salt. men många kvinnor har inget överseende att motsatta könet inte ser det så.
   Män är rakt på vid ointresse och tar inte illa upp i det undermedvetna och föredrar det. men brukar ha överseende att motsatta könet inte brukar se det så.

   Ser du skillnaden?

   Så länge man urskiljer sitt vett och etikett beteende mellan olika kommunikationsformer blir man per automatik en sämre person, även när man ignorerar hur andra funkar mentalt. Samma om man beter sig tarvligt när man mår på olika vis även om personen egentligen inte har med det att göra.

   Har träffat några kvinnor som resonerar på motsatt vis med att bete sig annorlunda via text när man blir tilltalad.
   Personligen avråder jag alla jag känner och har kontakt med IRL när ämnet kommer upp på grund av utvecklings skiftet på den nordiska internetdejting marknaden som har hänt de senaste 5 åren.
   Avrådde mitt barns mor som senast igår om alla konsekvenser, och även fördelar som är väldigt får.
   att de få som var störiga då vi båda var aktiva online är majoriteten idag.
   Det sabbar självförtroendet självkänsla, är man inte socialt skadad blir man det efter ett tag.
   Fördomar skapas hur andra funkar. och så vidare.

  • Cecilia Salamon

   Sandra: Ja det blir lätt pajkastning kring vilka som beter sig värst. ”Killarna eller tjejerna”. Vi är ju alla människor med olika bakgrund, tankar och värderingar. Och kring din fråga om man måste svara fast man inte är intresserad så kan jag tänka mig att alla har olika åsikter om vad de tycker är rätt i det fallet. Personligen så tycker jag inte det. Det är ju aldrig roligt att behöva avvisa någon så att inleda en konversation bara för att man ska avsluta den artigt är inte heller schysst känner jag.

  • Peter

   Skriv att hon är snyggast på bild på HP så får du också svar. Du får ett tack. Typ så, men inte ett enda dugg mer. Men det stämmer, börjar man bråka så får man massor av brev. Sjukt.

  • Cecilia Salamon

   New hope 1: Det var väldigt tråkigt att höra att du känner att det är så. Men att skriva något ”vidrigt och otrevligt” bara för att få någon respons tycker jag låter som en riktigt dålig idé. Det är ju sådana typer av mail som gör att folk blir ledsna och tappar hoppet på att träffa någon vettig. Jag förstår att det är riktigt frustrerande att aldrig få något svar – men snälla, det är inte rätt väg att gå.

 5. ViraStina

  Bra Cecilia!
  Vi skulle behöva en Magdalena Ribbing för webbdejtingvärlden. Det är fortfarande lite vilda västern. Folk tycks inte riktigt kunna visa hyfs och fason på eget bevåg, utan det krävs kanske uttalade regler.

  Visserligen bryts det mot gemensamma överenskommelser också, men då vet man i alla fall någonstans att man betett sig som en skitstövel.

  Det lustiga är att alla klagar över hur de blivit bemötta, men ingen medger att de själva betett sig illa. Jag tror dock inte detta enbart beror på ren och skär självgodhet, utan på missförstånd, för att vi inte riktigt har koll på hur andra uppfattar oss. Vi är kanske inte så rutinerade när det kommer till dejting i vår kultur? Vi har kanske inte så mycket erfarenhet, och inte så många att fråga?

  Så när killen tycker att han bara gör en smidig sorti från en hopplös dejt eller konversation där inget klickade, kanske tjejen tycker att han smet helt fegt. Eller när tjejen tycker det är självklart att de fortsätter dejta andra, har kanske han redan räknat med att hon stängt sitt konto?

  Jag är alltså den första att medge att jag kan ha gjort något sårande när jag var medlem. Det vore nästan konstigt annars. Men jag försökte alltid vara reko. Så jag utgår från att de flesta också försöker det, på sitt sätt.

 6. classe

  Jag är man och får nog betraktas som en ”elak” nätdejtare då jag för tillfället mest håller på med det som ett tidsfördriv.

  Jag har på en månad fått över 400 Gillat och Flirtar och ingen endaste av dessa har jag responderat till. Men saknar just nu engagemang (pga av viss orsak), men ändå trevligt att småprata med en och annan, ja ganska mycket faktiskt, men alltså inte med dem som Gillat o Flirtat.
  Mail brukar jag svara på för det mesta, tycker jag man ska göra, sen behöver man ju inte snacka bort o fram hur mycket som helst om man är 0,0 intresserad.

  Och jag har ju rättighet att vara här även som tidsfördriv, brukar alltid försöka hålla en trevlig ton i mailen.
  Jag är inte ”elak” nätdejtare med vilje, utan kanske betraktas så av en o annan(som Flirtat o Gillat) som hade tänkt sig få någon typ av respons.

  • Cecilia Salamon

   Classe: Bra att du ger en nyanserad bild av debatten. Man kan ju inte kräva att alla ska lägga 100 % engagemang och svara på alla mail. Ibland är det ju som du skriver så att man är i en mer passiv fas i sitt nätdejtande.

 7. Goji

  Det är som historien i Bibeln där Job(?) ber till Gud om hjälp men nonchalerar varenda välsignelse som kommer i hans väg, och förtvivlat undrar varför Gud har övergivit honom.
  Det finns en tro om att ”den rätte” kommer att serveras på ett silverfat, dukat och klart. Så funkar inte livet så vitt jag vet, endast i sagornas skimrande värld. Vi måste göra någon ansträngning, eller åtminstone vara närvarande nog att se de dolda möjligheterna som uppkommer eller redan existerar. Att förvänta sig att den andre ”ska få mig att…” är dömt att misslyckas. En relation föds i en gemensam god vilja att mötas, och blir vad båda går in med för inställning. Att tro att den andre måste ta en ur sitt låsta sinne, är en romantisk vanföreställning, och även om någon rackare lyckas charma riktigt ordentligt, så kommer det bara fortgå ett litet tag, tills luften gått ur.
  Skål för en ökad medvetenhet under 2016 och att alla här inne hittar en passande dejt-kandidat.

 8. Bafatt

  Tycker det är märkligt att föreställningsförmåga, social kompetens och smidighet kan ligga på så låg nivå i såna här sammanhang som de ofta visar sig göra. Samtidigt inte.

  Kroppsspråket, som lär utgöra ca 80 % av vår kommunikation i ett samtal IRL, uteblir helt och hållet från start. Eventuella bilder visar hur man ser ut under bråkdelen av en sekund och många ord har olika laddning för olika individer o.s.v.
  Förutsättningarna för ett bra möte verkar ganska små och helt beroende av vår kommunikationsförmåga och förståelse för dessa mekanismer. Vill man snygga till oddsen bör man ta luren eller träffas så snart som möjligt. Man kan vinna eller förlora på det, men insatsen blir mer realistisk än om man drar ut på det och gör ett drama av det hela.
  Själv tycker jag upplevelsen är 50/50, men kan bli ganska nedstämd av vissa kvinnors högdragna beteenden att inte svara eller att självbelåtet tillskriva mig en massa felaktiga egenskaper och avsikter utifrån sin egen rigiditet och fördomsfullhet.
  Man får passa sig för att generalisera och alltid rannsaka sitt eget beteende. Att skriva några råder och be om ursäkt eller lämna en förklaring är väl något man kan kosta på sig för att bidra till färre negativa upplevelser.

  För övrigt kan det ju inte vara så svårt att förstå hur det kan kännas för en del att bli ratade eller osynliggjorda och icke existerande för andra. Det är ju helt fruktansvärt hur det måste kunna såra individer som kanske redan är osäkra och ändå vågar söka lyckan.

 9. Jahopp

  Jag håller helt och hållet med om att lite mer hyfs vore trevligt. Behandla andra som du själv vill bli behandlad helt enkelt. Jag är uppfostrad att svara på tilltal, så jag svarar på mail även om jag inte är intresserad. Har personen tagit sig tid att skriva så får den åtminstone ett ”tack men nej tack”. Däremot svarar jag inte alla som gillar och flirtar, men det förväntar jag mig inte själv heller. Det är tråkigt att inse att såpass många tycker att det är ok att inte bry sig om att svara, eller att t ex skriva något otrevligt och sedan blockera. Men å andra sidan är man ju inte intresserad av sådana personer ändå – det är ju bra att de visar sitt rätta jag. Men visst tar det lite energi, det gör det.

 10. Sandra

  Men hur tycker ni då en ska bete sig? Ska jag svara på mejl i stil med ”hej tack för ditt mejl men jag är inte intresserad”?

  Personligen skulle jag hellre föredra ett icke-svar. Men alla är vi olika. Oavsett så blir en ju ratad och det är något en får stå ut med på en sida som HP.

  • Crazy8000

   Faktiskt är det en fördel att göra så, majoriteten av kvinnor och män tar samma sak på olika vis.
   Du kan lägga till att du inte är det just nu för du redan har kontakt med någon/några lika väl som inte alls så slipper du få de som fortsätter sända meddelanden lika väl som att slippa blocka, du får en skans till med någon som hade varit intressant om du inte hade haft ett intresse för någon/några, alltså skapa möjligheter till längre fram om det skulle skita sig just nu.

   Detta kallas för framåt tänk, bygga broar i skillnad till det ignoranta som är självdestruktivt i längden. dom som bara tänker kortsiktigt har alltid en massa med förklaringar ursäkter och så vidare för att övertyga både sig själv och andra.

   Och sedan har man också det att man bidrar och fö ett otrevligt klimat som skapar fördomar som inte stämmer de flesta gånger.
   Detta klimatet du har nu var inte för 7 år sen, så som majoriteten beter sig idag var minoriteten då och dom blev ratade (Bottenskrapet).

  • Andreas

   Har du skrivit en presentation där du beskriver vem du är ute efter.

   Flesta tjejer här har inte någon sådan, så måste skriva om man skall får reda på det, till följden av att du får massor av mejl och jag väldigt få svar.

 11. J.G

  Alla som har nätdejtat ett tag vet ju om massor av de vedertagna reglerna.

  Som att:
  -Är du inte intresserad så svara du inte / Har du inte fått svar på en vecka var nog personen inte intresserad.
  – Nästan alla har fler personer som intressanta samtidigt, för skulle du fokusera på en person åt gången. Där du först väntar på svar i max en vecka, skriver brev fram och tillbaka några gånger innan dejt, för att efter första eller andra dejten vänta ytterligare någon vecka på att inse att personen inte var intresserad, så skulle du inte hinna med så många personer på ett år.
  – Flirtar verka mera vara ett sätt att få personen att titta på din sida, sedan om den flirtar tillbaka så är det ok att skriva ett mejl.

  Finns fler regler, bara att fylla på, jag tappade gnistan 😀

  • J.G

   Det låter inte kul det!

   Mina fördomar säger att du är kille? Alternativt en flerbarnsmamma lite till åren?

   Du behöver nog leta efter lite hjälp på hur en profil ska se ut. Skaffa en hyfsad text och några bra bilder på dig själv. Sedan är det dags att skicka ut en massa ”personliga” brev till en drös personer, och inte bara rikta in dig på de snygga. Leta efter personlighetsdrag som du gillar.

   Om du är kille, arbetslös och lågutbildad, så skulle nog rådet vara att leta på andra ställen än här. Nätdejting kan rasera ens självförtroende, men lite positiv respons ute kan höja den.

  • Crazy8000

   Det är rätt så självklart att du har tappat gnistan.

   Första punkten:
   Tecken på omognad som många kallar det.
   Även självupptagna med oförmåga hur andra tycker tänker och känner.

   Andra punkten:
   Kan inte öppna sig för att skapa något hållbart med djupa känslor.

   Tredje punkten:
   Blyga, nervösa, vågar inte ta kontakt och är rädda för avisning, göra bort sig.

 12. MisterBister

  Jag tror att en av grundförutsättningarna för att man ska ha någon chans att lyckas med nätdejting är att man inser att det INTE är verkliga livet, och att andra förutsättningar gäller.

  Jag har skrivit om det här tidigare; att ignorera någon i verkliga livet är en aktiv handling. Det är svårare att strunta i en människa som står framför dig än att bekräfta den människans existens. Men att ignorera någon på nätet kan lätt ske på grund av avsaknad av tid och energi, utan att man egentligen menar något med det. Alla människor äger rätten att prioritera sin egen tid och energi, och jag tycker det är en ganska självupptagen tanke att bara för att jag valt att prioritera att skriva till någon så måste de prioritera att skriva tillbaka. Jag kanske prioriterar HP mycket högre än tjejen jag skriver till?

  Sen tycker jag det hjälper att tänka på att vi faktiskt aktivt jobbar för att andra ska kunna ”utvärdera” oss. Vi fyller i profiler och lägger upp bilder, och förväntar oss att andra ska göra detsamma, för att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om varandra. Men i att bilda den uppfattningen så ingår en risk att personens uppfattning om oss är att de inte är så intresserade av oss. Det är så det är TÄNKT att fungera.

  Sen tycker jag att HPs profilsystem är ganska dåligt vad det gäller personliga egenskaper och intressen, vilket inte direkt uppmuntrar ”bra” matchningar, men det är en annan historia.

 13. Littleghost

  Jo jag håller verkligen med. På ett halvår har jag aktiverat mitt konto, avvaktiverat det och nu aktiverat det igen. Jag blev chockad första gången jag började med nätdejting (maj 2015) och det har tagit mig så här lång tid att förstå ”reglerna”. Förra gången jag var singel fanns inte nätdejting utan man träffades på lördagen, ringa till hemtelefonen (vakta den noga!!) och så bio på söndagen. Om man var intresserad så la man handen så killen kunde ta den och var man inte intresserad ändå så stoppade man den i godispåsen. Så efter 19 års förhållande kom jag ut till den här världen. Snacka om chocker!
  Jag har blivit en annan person på ett halvår. Tuffare. Inte riktigt lika godtrogen. Tar det för vad det är. Har förstått att människor kan vara mer benägna att ljuga när de sitter bakom en skärm.
  En sak som är väldigt annorlunda nu är att män vill vara sexobjekt. Det har jag inte upplevt förut. De skickar foton på sina kroppar. Jag tycker att människors kroppar är fantastiska men jag är inte riktigt så van vid den här öppenheten. Själv så existerar det inte nakenfotografier på mig. Men faktiskt har jag tagit några lättklädda som jag ska spara tills jag blir gammal så jag kan komma ihåg hur jag såg ut just nu. 🙂 Men inte naket, just för att jag vill kunna stå för allt jag gör. Även bakom skärmen. Däremot så har jag blivit så pass gammal att jag tycker att alla kroppar är vackra. Hur de än ser ut. Förstår de här gamla målningarna på stora kvinnor. Förr tyckte jag de var konstiga och undrade varför de skulle vara nakna. Nu kom jag lite ifrån ämnet kanske, men tycker även att det här (för mig nya) att man ska skicka nakenfotografier av sig själv är lite vågat. Men jag har absolut blivit tuffare där också. Och kanske har det en god sak med sig.. att vi tänker mer på våra kroppar som något vackert. Något som vi ska vara stolta över. Allihopa. Jag har nämligen reflekterat en del över det här fenomenet. Och människans kropp. Och har nog blivit öppnare. Mer tillåtande. Och det tycker jag är en bra sak. Jag ser nog mer skönhet i våra kroppar nu. När jag är mer van att se nakenhet. Konstigt. Men upplyftande på något sätt. Kramis

 14. Anita

  Hej! Jag läste ditt inlägg och har några kommentarer.
  Jag behandlar andra som jag själv vill bli behandlad. Däremot väntar jag inte i evighet på att de ska hinna träffa mig. Det finns många som bara vill skriva. En del är upptagna och andra blyga.
  Jag vill träffas och kanske hitta min soulmate till slut. Att inte träffa andra blir därför svårt att genomföra när man inte hittat 100 rätt. När jag ger nåt en chans skulle jag aldrig göra det heller. Jag är inte präktig i ord men ärlig mot dem jag skriver med.
  Finns de som har sex med många, men det funkar inte för mig i längden. Det ställer till det för alla parter i slutänden.

 15. Miss Z

  Tycker man generellt kunde va hyggligare bakom sin skärm, oavsett om det är på en dejtingsida.

  Minns när Skunk, Lunarstorm och andra comunitys va populärt. Folk kunde skriva allt möjligt vidrigt utan att ha nån sorts tanke på att människan de skrev till va en människa med känslor precis som dem.

  En konstig grej, idag beskylls flyktingar som kommer för att ha en snedriven kvinnosyn och man ser män som gärna för fram sin SD propaganda med det, samma män sitter och skickar sexinviter på nätet, bilder på sin lilla stolthet. Dubbelmoral deluxe…

 16. C

  På visat intresse svarade jag (kvinna) artigt att jag redan har kontakt jag vill gå vidare med, poängterade att jag undviker engagera mig i andra då.
  15 min dröjde följande svar (samt jag blockerades)

  ”Förhållande 41 Idag 22:13

  Vilka svin ni tjejer är som sitter kvar här inne när ni fått kontakt, samt att ni håller igång flera, ni skiter totalt i om ni sårar någon kille 

  Fattar ni inte att den som sitter på andra sidan är en människa med känslor av kött och blod??? 

  USCH för sådana som dig”

  Skrämmande respektlöshet. Jag är skakad. Men inte rörd. Blev en anmälan till Admin.

  Be the bigger person 🙂 absolut!

  • I

   Jag har varit med om samma! Konstig inställning att man är elak om man inte svarar på alla mejl man får men samtidigt är elak om man ”håller igång flera”. Just av denna anledning svarar jag aldrig något om jag inte är intresserad, annars blir man beskyld.

   Personligen kanske jag pratar med 2-3 samtidigt, men fler personer kan jag inte lära känna samtidigt. Då lämnar jag nya mejl ovesvarade även om någon verkar trevlig. Funkar det sen inte så kanske jag tar upp något äldre trevligt mejl. Naturligtvis avbryts all kontakt med andra om jag träffar någon irl. Jag har inte tid att sitta fler timmar per kväll och diskutera med någon som tycker att jag är en hemsk människa som inte vill skriva lite med honom bara även om jag försöker lära känna någon annan. Bättre att lämna obesvarat.


Kommentera