julia_roberts

Baby, jag har skaffat dig en lägenhet

Jag har blivit bränd av kärleken massor av gånger. Fler gånger än jag kan räkna faktiskt. Jag har gråtit, slängt mobiltelefoner i väggen och till och med varit så där dramatisk att jag klippt sönder foton. (Så gammal är jag att jag faktiskt har haft RIKTIGA foton att klippa sönder). Trots det så ångrar jag ingenting. Som den franska sången ”Non, je ne regrette rien” (jag ångrar ingenting).

Det här låter klyschigt, men det är bättre att ha älskat och blivit sårad än att aldrig vågat släppa någon riktigt nära och aldrig fått uppleva kärlek.

I mina relationer är det jag som varit romantikern. Den som har gasat och gett allt för relationen, medan killarna oftast varit mer realistiska och bromsat. Kanske har det varit bra så här i backspegeln. Men samtidigt. What´s the point om man ändå inte vågar tro på relationen? Vad är meningen med att hålla tillbaka sina känslor och ta det lugnt? Vi kan ändå inte styra hur framtiden kommer bli. Vi kan aldrig gardera oss från att inte bli sårade. Jag har offrat extremt mycket för kärleken, men det gör mig inte ett dugg bitter. Tvärt om så är jag stolt över det. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag verkligen gjort allt jag kunnat för att få mina förhållanden att fungera.

Det är lätt att tro att alla bara träffar sin livspartner hux flux och att alla andra verkar ha det så enkelt. Ja, så är det kanske för vissa – men de flesta måste kyssa många grodor för att träffa sin prins eller prinsessa.

Med den kalla faktan att hälften av alla äktenskap i Sverige slutar i skilsmässa så kanske det verkar naivt att tro på livslång kärlek. Men låt mig fritt citera den fantastiska filmen Pretty Woman. Julia Roberts har precis fått erbjudandet av Richard Gere att han kan hyra en lägenhet till henne så att han kan komma och hälsa på henne ibland.

”- När jag var liten drömde jag om att bli räddad av en prins på en vit häst. Men aldrig sa han ”baby, jag har skaffat dig en lägenhet så att vi kan ses ett par kvällar i veckan”.

Vi förstår ju alla vad Julia Roberts menar. Hon vet att hon förtjänar ALLT, så varför ska hon nöja sig med brödsmulor?  När du träffar den där personen som inte vill ha en relation ”just nu” men gärna kan tänka sig att fortsätta ses och ”ha det trevligt” men du vill mer. Då ska du inte nöja dig! Du vill inte ha någon liten ynklig lägenhet. Du vill ha ett jäkla slott och din prins. Och din prins ska inte vilja ligga med andra för att han ”inte är redo för en relation” för det var inte så sagorna slutade, eller hur?

Våga drömma och våga tro på att du förtjänar någon som vill vara med dig fullt ut.

dating


Det finns 25 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Nadine

  Bra sagt ! Har gått på såna nitar många gånger. but not anymore,,,Det verkar vara ett killigt drag att vilja ha nån att leka med då o då,,,👿men det är tjejen som vill ha det seriöst o juste.💘 Men får ta brödsmulorna o sveken när killen drar vidare på nya äventyr. Klassiskt, alla jag känner har varit med om den grejen med killar . Killen går tillbaka inom No time på date sidor för att inte missa något,, 😳typ,varför ta en när man kan missa någon som är,,,,
  Ännu läckrare 😓👯😎

  • Tjej79

   Tja, båda får ju titta på sin del. I de fall där killen slösar med tjejens tid pga oftast anknytningsproblem, som inte vågar gå in i en relation, som anser sex är bättre än ingen relation alls. Där är det killens fel OM han inte kan förmedla detta. Tjejens fel pga hon VÄLJER att stanna kvar, tror det kan bli bättre, hoppas på en relation.
   Så, tänk vad lite kommunikation hade gjort skillnad 😂 Fast man lär sig också av sina erfarenheter och förhoppningsvis väljer ett annat sätt att titta på en person och granskar sitt egna beteende. Kan man se mönster där själv så, har man utvecklat sig själv och utmanar sig förhoppningsvis själv nästa gång.

  • Nadine

   Hur menar du då? Om killen sticker när tjejen vill vara seriös är det hennes fel då? Först ljuger killen o säger att han alltid är seriös. Nonsens snack det är inte juste😢😟

  • Andrea

   Jag tror det med.

   För att göra det värre var det några kommenterare här i bloggen för ett tag sedan som menade att vara seriös eller oseriös inte Alls hade med att söka ett långvarigt monogamt kärleksförhållande utan de minsann var seriösa, men sökte mer casual/kk.

   Å folk som vill ligga men menar att de inte får nåt ligg om de inte ljuger. De spelar tydligen mer roll om de fått ligga än vad de lämnar efter sig när de fått sitt. Barneyfasoner från HIMYM.
   Forumtrådar med förfrågningar om hur mkt kan får ligga på pannkakan. Samma tänk där mer tror jag.

   Sigh.

  • tjej79

   Då får man också ställa följdfrågor vad personen menar med seriöst 🙂 Får man flumm svar tillbaka då vet man. Det avslöjar sig ganska direkt om personen är det eller ej enligt mitt tycke.

  • Dold

   ANDREA:

   Jag tillhör dem som anser att en sexuell relation kan vara minst lika seriös (och monogam) som en kärleksrelation. Varför skulle den inte kunna vara det? Det är väl den överenskomna avsikten med relationen som ska värderas, inte mängden känslor den innehåller? Och med tanke på den stora mängd gifta män som söker älskarinnor på HP, skulle jag knappast säga att deras fruar har dragit vinstlotten när det gäller seriösa relationer, men det verkar som om många kvinnor är beredda att sticka huvudet i sanden så länge det finns en tomtebolycka att visa upp på Facebook. Är det något jag lärt mig under min tid på HP, så är det en mans känslor väger ganska lätt när de ställs mot hans libido…

  • Andrea

   Dold: tydlighet. Om någon som söker kärlek och du inte gör det men svarar henne att du söker seriöst så blir det ju missförstånd. Det är ju vardagsspråk i förkortandes tid att säga att man söker seriöst eller inte, istället för monogamt kärleksförhållande långt framöver; en pojkvän/sambo/make.

   Å sluta, det handlar inte om män vs kvinnor det handlar om att vara ärlig och söker kan inte kärlek får man bannemig säga det och inte slösa den andres tid.
   Å känslor.

  • Dold

   ANDREA:

   Min invändning handlade inte om de som använder ordet ”seriös” på ett lättvindigt och vilseledande sätt, utan om din kommentar att en sexuell relation inte kan vara seriös. Man ska naturligtvis vara både ärlig och tydlig, och de du kritiserade som tidigare skrivit att de betraktar sig som seriösa trots att de söker sex, var väl just det – tydliga?

   Jag vet inte vad i det jag skrev, som kan tolkas som ”män vs kvinnor”, men det var i alla fall inte min avsikt.

  • Andrea

   Allt jag ”begär” att om man inte söker kärlek var Tydlig med det.
   Söker man seriöst förhållande på en dejtingsajt så är det kärlek det handlar om. Du må tycka att du inte är oseriös men på dejtingsajt för folk som söker kärlek så är du det, sorry. Så är det. Se det i sammanhanget.

   Det finns sajter specifikt för sexuella kontakter och tror t.o.m att pannkakan nekar presentationstexter som söker ”rena sexuella kontakter” eller nåt sånt.

   ”…ka att visa upp på Facebook. Är det något jag lärt mig under min tid på HP, så är det en mans känslor väger ganska lätt när de ställs mot hans libido…”
   Var vad jag syftade på.

  • Nadine

   Kolla ‘tinder dejten freudian slip productions’ på Youtube,,, där finns en sketch som säger mkt om vad killar Vs tjejer vill med en date. Tjejen ser romantiskt på dejten o killen vill bara slå ihjäl lite tid o ha sex, döva ångesten typ,,väldigt kul men med svärta 💔😢

  • Hasse

   Kvinnor kastar ut sin gubbe för minsta lilla, sen sitter de på HP och prinsletar. Finns ingen frisk man som vill försörja andras barn. Gilla läget typ.

  • Dold

   ANDREA:

   Jag vet inte om vi kommer så mycket längre i diskussionen, eftersom du missförstår det jag försöker säga. Precis som du, så anser jag att man ska vara tydlig med vad man söker, och respektfull mot andra, och jag har heller aldrig sagt emot dig på den punkten.

   Det jag vänder mig mot är den norm som du – och många med dig – tillämpar, som säger att om en relation mellan två vuxna inte är baserad på kärlek, så är den inte seriös. Det är begränsande och trångsynt att resonera så, och för mig verkar den typen av normer endast ha kommit till för att en grupp av människor ska kunna sätta sig till doms över en annan grupp. Precis som du gör med mig, när du kallar mig oseriös för att jag är öppen för en sexuell relation, likväl som en kärleksrelation. Jag tycker att man kan söka både kärlek, vänner, bridgepartners, resesällskap och kk på HP, så länge man är öppen och tydlig med det. Och respektfull. Det kan ju faktiskt också hända att man söker kärlek, men hittar sex? Jag för min del, är som sagt öppen för båda.

   ”Är det något jag lärt mig under min tid på HP, så är det att en mans känslor väger ganska lätt när de ställs mot hans libido…”
   Med det menade jag de män som skriver saker som ”jag älskar min fru, men hon vill inte längre och jag kan inte tänka mig att vara utan sex…” De är alltså beredda att riskera allt de byggt upp i sina äktenskap, för sex. Och det i sin tur, säger mig att kärlek inte är en garanti för en alltigenom seriös relation. En sexuell relation kan därmed vara både mer seriös och respektfull, än ett äktenskap baserat på kärlek, där den ena parten bedrar den andra.

  • tjej79

   Hasse:

   Fast vi kan ju vända på det.
   Finns väl ingen frisk kvinna som vill försörja en mans barn?
   Har du ngn aning om hur många singelpappor det finns både på hp och i verkliga livet? 😉

  • Romantisk-tjej

   Om man inte har sex i en relation låter det mer som en vänskapsrelation. Man kanske vill ha kvar tryggheten och vanan att bo med en person men om behovet av intimitet bara finns hos den ena parten kallar jag inte det för en kärleksrelation.

   Och att sedan bedra den man säger sig älska… Måste vara svårt att gå bakom ryggen på den man ”älskar” och sedan orka hålla inne med lögnen. Då måste ju kärleken OCH respekten tagit slut någonstans på vägen. Eller så fanns den inte där från början. Då var det ju knappast en seriös kärleksrelation på lika villkor. Men många kanske luras att tro att de har det?

   Det som är seriöst i det läget anser jag är att göra slut och söka sig en ny partner/sexkontakt. Även om det är smärtsamt att bryta upp från den invanda relationen. Man kan inte ha kvar kakan och äta den.

  • Hasse

   Tjej79; nä vi behöver inte vända på det, för det är verkligen dags att kvinnor slutar att vara offer. Dags att ni tar ansvar helt enkelt.

  • tjej79

   Men, väljer du de männen som är gifta och vill vara otrogna?? Jag vet själv för fick massvis med såna inviter. Sorligt att se..men, många av dem var också direkt otrevliga när man skrev man inte var intresserad då hette det att man visste inte vad man gick miste om etc.

   Problemet är ju att många män har inte ett bra sätt att beskriva på en dejtingsida att de enbart söker efter sex…för det mynnar oftast ut i något otrevligt när man t om är tydlig om det på sin profilsida för många läser ju inte heller ens text, det är bilden de går direkt på. Det gör jag själv också. Men, sedan måste där finnas ett innehåll jag blir nyfiken på med och ett givande samtal. Tomma profiler eller endast bildprofiler är icke intressanta för mig.

   Men oftast de som söker de relationerna med. Det mer intressant är ju de som faktiskt beskriver att de letar efter sims-livet haha och sedan är snabba med och skriva men, gärna ngt skoj längs vägen på ens följdfrågor…. Jo, men då har de iaf klämt ur sig det och man vet vart de står.

   För mig går det inte ens att likställa dem relationerna. Det är 2 separata relationer och det går inte ens att jämföra. Huruvida pass seriös en sexrelation kan bli beror ju på vad man menar med seriöst?
   För ingen av dessa ”par” som inte blir ett uttalat ”par” i just en sexrelation.
   De har ju hela tiden detta med sig att när som kan någon bli utbytt. Mot någon annan sexpartner. Eller en fördom hos mig baserat på egna och andras erfarenheter.

   Så, hur pass seriös kan en sådan renodlad sexrelation egentligen bli på en skala? Det är ngt tillfälligt som sker i livet.
   Säg mig finns det ens utrymme för tillit i en sådan relation?? Du har ingen aning om den personens erfarenheter, du kan lika gärna råka ut för en person som bär runt på en smitta. Är personer ens ärliga i den typen av relationer där de vet att de inte ens behöver bygga upp den på något annat sätt?! Den rena omtanken för varandra tror inte jag existerar i den typen av relationer. Hur skulle den se ut? Frågar man ens varandra om vilken dag man haft etc. Så, hur pass seriös är den egentligen då?

   Däremot lägger jag inga värderingar för var och en väljer själv i samförstånd med den andra.
   Men, jag motsätter mig att jämställa de 2 olika relationen med varandra.

   Men, det är kanske begränsat och trångsynt att inte anse den kan vara lika seriös som en kärleksrelation. Fast för mig handlar det nog om att jag hade icke kunna känna tillit till en sådan relation. Jag vet inte om man kan lita på personer som säger att de är monogama i en sådan relation. För väljer man ingången sex väldigt tidigt i en begynnande-lära-känna-varandra-dejt-fas gör man det för tidigt anses man ändå inte seriös av mannen och då tror jag det blir svårt att fortsätta bygga en sådan sexrelation för jag har varit med om att såna personer gärna fortsätter en sådan relation. Men, tilliten, att fördjupa sig i en annan person, bry sig ärligt om någon upphör att existera helt plötsligt.
   Och jag fortsätter inte gärna en sådan relation när det inte blir mer än så. Är inte alls bekväm i det.

   Så, det är kanske mer så man tänker när man menar med seriöst…för ni som söker enbart sex är ju heller aldrig intresserade av att höra hur vi tänker med annat synsätt utan då heter det att vi dömer. Medan ni själva faktum dömer oss och kallar oss trångsinta, etc och faktisk blir dömande i de ordvalen.

   Nä, man ska inte göra inlägg när man är trött…hoppas något blev förståeligt haha Obs min syn på det hela. Inser andra har helt andra åsikter.

  • Dold

   TJEJ79:

   Jag antar att det är mig du frågar? 🙂

   Nej, jag skulle aldrig ha en sexuell relation (eller en kärleksrelation för den delen) med en man som inte är singel. Däremot har jag haft ganska många – och ibland långvariga – kontakter med gifta män på HP, och fått en ganska bra insyn i hur de resonerar.

   Jag håller med om att det handlar om två olika typer av relationer, men jag för min del känner inte större osäkerhet när det gäller en sexpartner, än jag gör i en kärleksrelation. Man kan bli bedragen i båda, men ingen relation skulle fungera bra för mig, om jag inte kände tillit till mannen i fråga. Mina sexuella relationer har fungerat utmärkt, till stor del beroende på att vi verkligen har resonerat och kommit överens om hur relationen ska se ut. I en kärleksrelation är ju mycket underförstått, men när man sätter ord på förväntan om monogami, att berätta om man träffar någon annan, att avsluta på ett respektfullt sätt osv, då blir det tydligt och känns tryggt.

   Undanhållna erfarenheter, könssjukdomar etc, kan man ju råka ut för även när man blir förälskad. Jag skulle nog säga att jag är noggrannare när det gäller sådant i en sexuell relation, än vad många förälskade par är. Dessutom lär jag känna mannen ganska noga innan det överhuvudtaget blir aktuellt med sex. Dels av trygghetsskäl, och dels för att det är viktigt att ta reda på om vi har samma förväntningar på relationen.

   Jag har upplevt stor omtanke och ärlighet i mina sexuella relationer, och en intimitet som jag ibland saknat i kärleksrelationer, hur konstigt det än kan låta.

   Som jag skrivit tidigare, har jag inget emot kärleksrelationer, eller de som enbart vill ha sådana, och jag har aldrig propagerat för att sexuella relationer skulle vara de enda rätta. Jag tror på båda, och att var och en får välja det som passar den bäst.

  • ViraStina

   Jag är en av de som använder ordet ”seriös” som benämning på en fast/stabil/monogam/långsiktig/vadmanföredrar relation.

   För min del lägger jag ingen värdering i själva ordet, eftersom jag anser att en KK-relation kan vara fullt så seriös, om det är vad båda önskar. Men – det är ett behändigt och förhållandevis etablerat uttryck som gör att de flesta förstår vilken sorts relation man menar.

   Säger jag att jag söker ett seriöst förhållande, greppar de flesta vad jag syftar till. Och det är ett ord som effektivt skrämmer bort de män som INTE vill samma sak, fortare än jag hinner säga ”Vill du följa med på släktmiddag?” 🙂

   Dock inte i dejtingprofiler. Där kan man skriva exakt vad som helst, utan att någon kommer ta notis om det. Det är IRL man måste vara supertydlig i kommunikationen.

 2. Kristina

  TJEJ79
  Du har så rätt, jag tror det är typiskt för kvinnor att tänka, nej, men vad säger han? varför säger han så, eller gör så, osv… Och sedan fortsätter det hela .. med att hon tänker, det menade han säkert inte, det måste finnas en förklaring.. och så är analyserandet igång.. tror inte att män fungerar riktigt så . Finns självklart undantag män/kvinnor


Kommentera