Att hitta honom under varannan vecka – Gästinlägg

hitta honom hur mamma

Hur gör man för att hitta honom när man är varannan-vecka-mamma? Det funderar veckans gästbloggare över. Ni är säkert många som känner igen er i svårigheten att träffa någon när du har ett varannan-vecka-liv samtidigt som du letar kärleken. Läs inlägget!

Att hitta Honom – Gästinlägg

Varannan-vecka-mamma till två tjejer på 10 och 11 år. Gift 2002-2007. Alltid singel. Bor och jobbar söder om Stockholm. Jobbar kommunalt och drömmer om att bli kär igen…

Det där med att hitta någon på krogen – det borde ju vara jättelätt. Man är förfriskad och har därför helt andra förutsättningar för att gå fram och prata med någon än vad du har om du går runt på Ica Maxi. Man har gjort sitt yttersta för att se snygg ut. Förhoppningsvis så har man sminkat sig snyggt, man har valt hyfsat passande kläder och man har fixat håret. Det skulle ju aldrig hända att du hamnar på krogen med mysbyxor och sliten T-shirt från 1987. Alltså finns förutsättningarna att någon ser dig och som tycker du ser ok ut. Raggningsfaktorn är hög eftersom många som rör sig på krogen är singlar (förhoppningsvis). Få personer står ensamma i ett hörn och tittar ner i golvet, ointresserade av alla andra. Nä, på krogen går man för att ragga. Men om vi alla är överens om det så varför hittar man inte någon som det säger klick med? Varför säger det inte klick med någon under hela kvällen? Utbudet är ju stort. Det kryllar av män som står utmed baren och spanar på kvinnor. Men ändå går man hem utan nytt nummer inlagt i telefonen. Lördag efter lördag.

Historia 
2007 började livet om på nytt. Vi hade bestämt oss för att separera. Världen öppnade sig på ett sätt som den aldrig gjort tidigare. Nu hade jag två barn och ingen som helst längtan efter fler. Kändes skönt att aldrig mer behöva leta efter en potentiell pappa till mina ofödda barn. Nej, nu skulle man hitta en man att vara med och roligt med, istället för att se honom som pappa.

Vi skulle ha tjejerna varannan vecka vilket innebar att jag fick 50 % av all min tid ensam. Roligt? Eller läskigt? Hade ångest över att barnen skulle sakna mig. Mer ångest över det än att jag skulle sakna dem. Jag visste att jag skulle få träffa dem oftare om jag ville det. Vi bodde ju hyfsat nära varandra och barnen skulle gå kvar på samma dagis. Vi hade en bra relation och bråkade inte så ofta… Vi var båda överens om att gå skilda vägar eftersom kärleken var borta sen länge. Alla skulle få det bättre visste vi. Så blev det också. Det var lätträknade gånger som de var ledsna på kvällen för de saknade någon av oss. Vissa kvällar var det tomt utan tjejerna, men då åkte jag hem till dem och pussade på dem lite och så kändes det bättre. (Tills mitt ex träffade en ny, men det är en helt annan historia)

Utekvällarna var stadigt varannan lördag. Vi tog kryssningar till Finland och åkte på festaresa till Ibiza. Livet lekte. Tack o lov så blev min bästa kompis också singel ungefär samtidigt som mig, så vi körde varannan vecka-liv med barnen och varannan vecka-liv med party. Ibland träffade jag en kille som jag tyckte om, men det lyckades alltid vara så att han tyckte om mig mer än vad jag tyckte om honom. Jag hängde ändå med honom ett par veckor för det var trevligt att ha någon, men innerst inne så visste jag att jag inte var riktigt kär… Supersvårt att göra slut med någon som tycker om en. Hatar att såra. Hatar att göra illa. Kunde ibland ta tillbaka honom bara för att han ville så gärna. Slutade bara med att jag fick göra honom illa en gång till… Men detta var när jag var nyskild. Skulle ju ALDRIG göra så nu. Visst. 6 månader sedan sist. Ville så mycket med honom. Ville så mycket för han var så bra. Vi hade ju jättekul ihop. Klart vi skulle hänga. Så tyckte han om barnen också. Kunde inte bli bättre. Visste innerst inne att jag inte var jättekär i honom, men inbillade mig att det kommer… vilket det aldrig gjort tidigare. Folk som säger ”kärleken växte fram” har jag aldrig förstått mig på. Är jag kär så känns det direkt. Jag vet vid första ögonkastet om jag tycker om honom eller inte.

Nej, såhär 7 år senare kan jag konstatera att det är svårare än någonsin att hitta Honom.  Jag letar fortfarande varannan helg utan resultat.

Känner du igen dig i Varannan-vecka-mammans historia?

Berätta gärna om dina erfarenheter från liknande situationer.

Vill du dela tankar från ditt singelliv?

Skicka ett mail till love@happypancake.com

 

dating


0 kommentarer

Lämna kommentar