c0adebf850df781f61122ae7e6f48dc1

Alkohol – en dealbreaker?

Påsken har passerat och vi har spenderat högtiden på olika sätt. Vissa har kommit tillbaka till jobbet tröttare än innan ledigheten, slitna efter flera dagars festande. De med en hälsosam livsstil, utan alkohol, är förmodligen pigga och utvilade. Skulle två sådana typer av personer kunna ha en relation? Eller är synen på alkohol en så kallad dealbreaker?

För ett tag sedan dejtade en av mina vänner en tjej som verkligen betonade hur viktig alkoholen var för henne. Att bli tillsammans med en nykterist var helt uteslutet. Alkoholen var en dealbreaker, så uttryckte hon ordagrant det. Eftersom min polare dricker alkohol var det inget problem, men hennes tydlighet fick mig att tänka till. Visst borde inställningen till alkohol, i teorin, inte ha någon större betydelse? För är man rätt för varandra så bör det väl kunna bli bra ändå. Men i praktiken är det kanske trots allt en rätt stor grej, där man riskerar att hamna i jobbiga diskussioner?

För några veckor åkte jag och en tjejkompis till Göteborg för att titta på den allsvenska fotbollspremiären mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Klockan 8 på morgonen satte vi oss på tåget på Malmö C och strax därefter knäppte jag min första öl, hon sin första cider. Det blev lite dryck till innan matchen, på tåget tillbaka och väl hemma igen summerade vi matchen på en pub.

Jag umgås också i andra sällskap där alkoholen har en naturlig plats. Jag dricker inte särskilt ofta, men är det fest så är det liksom fest. Då kan jag ligga länge på söndagen och inte vara särskilt produktiv.

Hur skulle det här fungera om man partner var nykterist? Skulle jag kunna ”sälja in” att jag ska dricka öl en hel dag och då och då bli berusad? Jag vet faktiskt inte, jag har ingen erfarenhet av det. Däremot har jag flera manliga bekanta som kraftigt underdriver sin alkoholkonsumtion när de pratar med sina icke drickande flickvänner. Allt för att slippa att få skit, inte minst dagen efter. Och skulle de visa tecken på bakfylla, trots att de påstod att de bara tog ”en öl” kvällen innan, blir det inte roligt.

Här menar jag att allting nog blir mycket enklare om den man är ihop har samma syn på alkohol som en själv. Om min flickvän själv skulle gilla att ta sig ett glas eller två, och kan ligga och dega halva söndagen, blir allt mycket mer avslappnat. Man är på samma nivå, vilket jag skulle säga är skönt. Även om hushållssysslorna troligtvis blir lidande just den dagen.

Vad tycker ni? Är alkoholen en dealbreaker? Eller finns det andra dealbreakers som ni vill ta upp?

 

P.S! Min påsk gick i träningens tecken. Jag sprang ett 21 kilometer långt traillopp i snö och lera, som uppladdning inför det kommande maratonloppet. Jag drack inte en droppe alkohol under påskhelgen.
7bb3b91cfb46c8d2e4832b86d28f471e

/Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


Det finns 104 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Inqvist

  Det är nog viktigt att man är ungefär på samma nivå i många avseenden. Jag som helst är alkoholfri men kan ta för sällskaps skull, har sällskapat med kvinnor som varit vana vid mer drickande. Men en riktig dealbraker var det när jag försökte sällskapa med en kvinna som var en verklig alkoholist, det blev kortvarigt mellan oss när jag fick veta att hon avsiktligt hoppat över sin antabus-medicinering i flera veckor. Innan dess hade jag en förhoppning att jag med stort tålamod skulle kunna hjälpa flickstackarn ur sitt beroende, men då måste hon verkligen visa att hon ville detta. Där tog den förhoppningen slut, och därmed även relationen.
  En liknande jämviktsfråga gäller förhållningssätt till ekonomi. Är man som jag, och tar med en bomullskasse till Ica och faktiskt ALDRIG köper några plastkassar, skulle jag nog ha svårt att trivas med en person som alltid köper plastkassar och som kastar dessa i soporna vid hemkomsten. Det är inte bara ett ekonomiskt förhållningssätt utan även en syn ifråga om miljön. Men en sparsam har nog alltid svårt att i längden trivas med en slösa.

 2. Patrick

  Jag gillar inte alkohol, kan gå ann i små mängder. Men tycker mest saker går illa utav det, och att det blir ”falskt” istället för äkta. Försöker att undvika att dejta tjejer som dricker mycket. Nej, jag föredrar det där man säger om folk som dricker för att kul, bli avslappnade, känna sig säkrare osv osv. Det är människor som inte är roliga, avslappnade eller säkra i grund och botten. Och hur hållbart blir ett dejtande med en sån person?

 3. Alexander

  Dealbreakers är ett mycket bra ämne att ta upp. Är alkohol verkligen en stor sådan så länge den ena inte är alkoholist? Jag tror att många killar stör sig på tjejer som röker och snusar. Det uppstår även friktion mellan vegetarianer och köttätare.

  • Christian Persson

   Alexander,

   Jag tror nog att det är mängden alkohol som kan bli en dealbreaker. Och hur högt man prioriterar alkoholen när man är en i relation. Det känsliga med alkohol, jämfört med vegetarian/köttätare, rökare/icke-rökare, tror jag också handlar om att alkoholen kan förändra personligheten hos vissa. Och det är ju väldigt jobbigt om ens partner blir en annan person under alkoholintag.

 4. Jimmy

  Regelbunden alkoholkonsumption är nog en dealbreaker för mig. Jag dricker mycket sällan, och det har blivit allt mer sällan med åren. Och ännu mer sällan blir det nog i framtiden, för jag ser allt färre fördelar med alkohol. Men om en partner skulle dricka då och då så skulle det nog inte vara något problem. Jag har ju trots allt vänner och familj. Dem som inte dricker kan räknas på en hand. Jag behöver mer än två händer för att räkna dem som dricker ofta och/eller mycket.

  Och jag är på samma sida som Inqvist angående synen på ekonomi. Jag känner ingen som är så ekonomisk som jag, och jag begär såklart inte att en partner måste ligga på samma nivå. Men jag skulle nog ha väldigt svårt att vara tillsammans med någon som aldrig har några pengar över i slutet av månaden. Det skulle inte bli ett jämställt förhållande.

 5. Malin

  Äsch. Så länge man har KUL ihop spelar detaljer ingen roll! Jag vill inte ha en nickedocka, Jag vill ju ha en operfekt människa!
  Man tar det hela paketet och tackar tacksamt för sig!
  Finns, glädje, kul och lust så är resten inget att hänga upp sig på!

  • Ada

   Så länge man har kul ihop och det inte stör ja, men med väldigt olika inställning gör det oftast det efter ett tag. Om en bara dricker något enstaka glas ibland eller kanske aldrig, och den andra vill festa helgerna igenom. Vad hittar man på ihop då?

 6. Markus

  som typ nykterist så skulle ja inte ha några som helst problem med en flickvän som konsumerade alkohol. fast de får ju gärna inte va överdrivna mängder. Då är istället Tobak en dealbreaker utan dess like

 7. Tjej79

  Men, det är väl just det att möjligheten att kunna dela en flaska vin eller sätta sig på en uteservering kan man icke göra med sin dejt/partner som är nykterist. Visst finns det alkoholfria alternativ ute. Men, jag som inte är nykterist hade valt bort alkohol på en uteservering i sällskap med en som inte dricker då det känns lite dumt att sitta och dricka själv 😂 och den andra kör på vatten/juice/läsk etc fast jag hade å andra sidan inte känt att det varit en större grej. Då det är sällskapet som är viktigast.

  Men, som med allt annat så, kan man göra detta med andra personer man har i sin omgivning.

  Har inte heller den erfarenheten. Men, om ingen dömer den andra. Så, visst då borde det funka.
  Håller med om att tobak är en dealbreaker. Fast det säger nog icke-rökare i högre grad än de som faktiskt gör det.

  • Christian Persson

   Tjej79,

   Jag känner som du. Det är ingen större grej, men jag skulle heller inte dricka själv om den andre kör på vatten/juice/läsk. För mig är det vinet plus sällskapet som är poängen, inte vinet i sig.

  • Romantisk-tjej

   Varför är det viktigt att personen dricker samma som du? Hen kan väl dricka något annat i sitt glas om du tar vin, vad är det som inte funkar med det?

   Jag tycker inte det är någon skillnad om min pojkvän tar något alkoholfritt de gånger jag valt vin, det har hänt flera gånger när vi gått på restaurang. Vi har lika trevligt ändå 🙂

   Men det hade varit intressant att veta vad som gör att det skulle bli mindre trevligt om man väljer olika drycker 🙂

  • Catwoman

   Jag undrar samma sak som romantisk tjej här: Varför är det viktigt vad den andra personen har i sitt glas? Påverkar det din upplevelse av vinet som du dricker? Jag dricker själv aldrig alkohol, men för mig är det helt oväsentligt vad andra dricker, om det är alkoholhaltigt eller inte. Christian: du säger att det inte är vinet som är det viktiga, utan sällskapet. Menar du alltså att den som inte dricker vin inte kan vara ett bra sällskap eller vad menar du??

  • Tjej79

   Om vi skulle sitta hemma hos mig öppnar jag inte en flaska vin själv då jag för det första inte dricker upp en sådan själv. Det är själva vitsen med att korka upp ett gott vin tillsammans och laga god mat ihop. Alltså ett gott vin till själva maten ihop med sitt sällskap. 😄

   Därför att jag vill inte sitta och vara påverkad och den andra spiknykter ute på en uteservering.

   Det är möjligt att jag kanske hade gjort detta om jag varit i ett förhållande där jag kännt mig trygg med personen.
   Men, inte under de första dejterna med någon ny människa som väljer bort alkohol.

  • Catwoman

   Tjej79: OK, jag förstår. Ja, i ett sånt fall hade det nog varit en dealbreaker för mig. Om den andra personen skulle kräva av mig att jag ska vara alkoholpåverkad för att vilja umgås med mig, det är ett krav jag inte kan tänka mig att leva upp till. Själv har jag inga krav på att den andra personen ska vara spiknykter, det väljer hen förstås själv. Däremot skulle jag aldrig acceptera att någon beter sig illa på något sätt och sedan skyller det på alkoholen. Vuxna människor har alltid ett ansvar för vad de gör och säger, tycker jag, oavsett berusningsgrad. För mig är det alltså beteendet som är en dealbreaker, snarare än alkoholen i sig.

  • Christian Persson

   Romantisk-tjej, Catwoman, Tjej79,

   Jag är inne på samma linje som Tjej79. Det är själva upplevelsen ”att dela en flaska vin” som lite faller om den bara den ene dricker alkohol. Därmed inte sagt att det här är speciellt viktigt och att man inte kan ha kul ändå. Men med en ny dejt tycker jag också att det skulle kännas lite konstigt att vara påverkad om den andre inte är det. Vid sådana tillfällen kör jag hellre på alkoholfritt själv också.

  • Romantisk-tjej

   Det exemplet jag tog upp var om man är på restaurang. Om jag har med mig en flaska vin på utflykten så dricker jag så klart inte den själv. Då har mitt sällskap delat den med mig. Och jag har såklart frågat innan om han vill det. Om han inte är sugen tar jag med något annat att dricka. 🙂

   På det sättet förstår jag vad ni menar, Christian och Tjej79. Men däremot om jag går ut är det inte samma sak, jag beställer sällan en hel flaska. Utan ett glas. Av den mängden blir jag inte berusad. Och då stör jag heller inte någon. Och mitt sällskap stör inte mig heller, om han tar exempelvis väljer en cola 🙂

  • tjej79

   Alltså vet inte om ni kanske missuppfattat mig? Jag kräver inte att personen jag träffar ska dricka alkohol. Det är valfritt. Men, jag säger också att om en person väljer att inte dricka alkohol.
   Ja, då väljer inte jag det alternativet heller.

   Jag väljer också att dricka glas om jag befinner mig på en restaurang.
   Men, det har också hänt att jag delat en flaska vin ute i ett sällskap för att vi båda ville detta.

   Jag föreslår ju givetvis inte detta för en person som jag vet ej dricker alkohol. Det är rätt självklart enligt mig.

   Men, hur ska jag kunna veta hur den andra personen har för inställning till alkohol?
   Det är ingen fråga jag ställer i början av en ny relation. För antingen är personen dömande eller ok med det. Det lär man ju märka när man väl sitter ute för första gången.
   Men, mina första dejter brukar inte heller handla om att sätta sig på en restaurang eller pub ihop.

   Även jag anser att vuxna människor har ett ansvar i hur de beter sig, alkoholpåverkad eller ej.

   Romantisk tjej; Men du kan göra detta för att du befinner dig i ett tryggt förhållande. Ni dömer inte varandra i det. Ni har lärt känna varandra. Så, jag förstår varför du kan ta dig en drink och han en cola. Ni är ok med det.

   Men, inlägget syftade till om en nykterist och en som dricker kan ha en relation ihop. Mitt svar kring det var. -Ja, om ingen dömer varandra i det. pratar fortfarande om måttlighet, inte redlöshet eller där personen har ett tydligt alkoholmissbruk.

   Så, en nykterist och en som dricker hade t ex inte delat en flaska ihop. Då hade man fått göra det med någon annan istället man har i sin bekantskap. Inte svårare än så. Det finns många goda alkoholfria alternativ också.

  • Romantisk-tjej

   Tjej79:

   Om man bestämmer dejt på en bar eller pub är det också givet att man tar någon alkoholhaltig dryck. Då antar jag att nykteristen säger nej tack till förslaget och föreslår något annat ställe. Min pojkvän går aldrig på barer och pubar och skulle säga nej om jag föreslog det.

   Bestämmer man träff på en restaurang kan det däremot variera. Då kan den ene vilja ta ett glas alkoholhaltig dryck och den andra alkoholfritt. Jag kan ibland vilja ha en drink före maten. Eller ett glas vin till maten. Men oftast väljer jag något utan alkohol. Inga konstigheter.

   Jag tar ett glas om jag känner för det även om mitt sällskap inte gör det. Det är ingen big deal, vi har kul oavsett, för sällskapet är ju det som är det viktiga för mig. Och för att förtydliga blir jag inte påverkad av ett glas. Speciellt inte ihop med mat.

   Och ja, jag har tagit ett glas även på en dejt. Jag behöver inte känna dejten för att göra det. Och jag behöver inte först se vad han beställer in och anpassa mig till det. Vi är vuxna människor.

 8. All.in.Twin

  Jag är öppen och flexibel av mig och om tjejen inte är det så är det en dealbreaker, jag dricker inte ofta men är inte nykterist.
  Med det sagt så jag tycker att det är super nice att t ex ta dejten till skrapan på söder, till skybar och ta en drink/vin/öl och se ut över våran vackra stad…Även om dejten visar sig vara stel och tråkig så blir min dejt lyckad, utsikten var ju fin…hahaha
  …egoistiskt…ja kanske men jag är ute efter att ha kul på en dejt.
  Och jag har haft super kul på dejter då tjejen var nykterist och då beställde man in alkoholfritt åt henne…
  Huvudsaken är att hon känner sig bekväm och man själv gör det.
  Så hon får gärna vara nykterist om hon är det men samtidigt så måste hon låta mig vara den jag är…annars så är det en dealbreaker.

  • Christian Persson

   All.in.Twin,

   Ja, jag tror att respekt för varandra är nyckeln. Jag skulle inte ”krusa” någon som inte dricker att dricka bara för att jag gör det. Samtidigt vill jag heller inte att någon säger åt mig att inte dricka, bara för att personen inte själv gör det.

  • All.in.Twin

   @CHRISTIAN PERSSON

   Instämmer, känns lite som kontrollfreak tendenser att ge ultimatum, typ ”du måste tänka, tycka och göra som mig för att jag ska vilja spendera tid med dig” Om jag dricker men tjejen inte dricker, vem är jag att döma henne, och varför? Hon kanske är lätt påverkad och vill först känna sig trygg att personen hon dejtar inte utnyttjar det, trygghet och tillit kan ta tid att bygga upp, hon kan vara uppvuxen i ett hem med missbruk, eller nått kan ha hänt i tonåren som gör att hon vill avstå från alkohol…då är det inte ens svårt att vara empatiskt inför hennes ställningstagande även om man själv har en neutral inställning till alkohol. Respect is the key…Som du sa 🙂

 9. G

  Som nykter alkoholist skulle jag inte vilja leva med någon som har en tvångsmässig relation till alkohol. Det handlar inte om vilka mängder eller hur ofta, utan om vilket förhållande min partner har till drickandet. Har alkoholen blivit så viktig att jag blir satt i andra hand vill jag inte vara med. Kan ju tycka att det är lite tråkigt om min partner inte vill vara fullt närvarande i våra möten. Iallafall om det blir ett mönster.

 10. MBa

  Jag dricker gärna öl, vin och starksprit, jag gillar smaken och det är för mig ett sätt att lyfta god mat till nya nivåer, men jag tycker inte om att bli onykter så det blir aldrig i några mängder.

  Men ett tag så var jag ihop med en tjej som tyckte att 4 cl whisky en tisdagskväll och sedan inget mer var problematiskt men när det var fest så hävde hon i sig gigantiska mängder alkohol tills hon knappt kunde stå, det hände sällan men det ledde absolut till att det blev friktion i vårt förhållande.

  Hade jag befunnit mig i den situationen idag så hade det absolut varit en dealbraker. Skulle jag träffa en tjej som var nykterist vi skulle klicka men hon tycker att alkohol är en dealbraker så är alkohol inget jag kommer sakna.

  • Christian Persson

   MBa,

   Det låter som ditt ex var av den ”gamla skolan”. Alltså ingen alkohol alls på vardagar för att sedan råsupa på helgerna. Så var det när jag växte upp, eller i alla fall i de omgivningar jag rörde mig i. Idag dricker nog fler för att det är gott och i kombination med mat. Men självklart kan man hamna i ”riskzonen” även då.

  • John G

   Lite OT kanske…
   Men, har det inte konstaterats att detta är det nya alkoholproblemet i dagens Sverige. Vi har anammat det kontinentala sättet att dricka till maten på vardagar, samtidigt som vi håller kvar vid det gamla beteendet att råsupa på helgerna. Vilket skapar någon form av ”dubbelt supande,” typ.

 11. Ada

  Kan absolut vara en dealbraker om man har väldigt olika alkoholvanor. Liksom rökning och i viss mån spara/slösa- mentalitet. Märks kanske inte så mycket så länge man bara dejtar. Men att ha ett stadigt förhållande eller bo ihop med helt olika inställning till lämpligt levnadssätt blir i längden svårt. Bäst att vara på ungefär samma våglängd.

 12. george

  Tror nog att vi har olika erfarenheter av alkohol. En del har kanske sett mycket elände pga alkohol andra inte. Själv dricker jag ytterst lite. Det är nog en rätt viktig sak att ta upp med varann hur man ser på alkoholen. Annars kan det bli lite kärvt.

 13. Romantisk-tjej

  Min pojkvän är i stort sett nykterist och dricker bara någon gång för att göra mig sällskap, som vid speciella tillfällen som en picknick ute, midsommar och nyår. På en resa eller restaurang kanske jag dricker en drink och han väljer en alkoholfri dryck.

  För mig är det ingen big deal att han inte har alkohol i sitt glas. Jag tycker mest det är ett bra val att han avstår.

  Jag dricker sporadiskt, för jag längtar sällan till alkohol numera. Jag gillar juicer mer än vin 🙂
  Och det funkar både för honom och för mig.

  • KARL- INGE

   Min erfarenhet som dörrvakt är på det bestämdaste att otrevligheter står dom för som använder droger alkohol och Cola , av 1000 st som jiddrar är det 1 nykter och då har dom råkat ut för ngn form av dålig behandling

   Så vi ska inte försköna alkohol o droger ,, utan det finns kategorier med personliga problem som blir halvgalna av detta och slagsmål och mkt andra fyllegrejer samt att många tjejer hamnar i oönskade situationer typ sex osv

 14. Petra

  Jag dumpade faktiskt mitt ex till stora delar pga att vi hade så olika alkoholtänk.
  Jag delar gärna en flaska till maten på helgen eller går ut o tar några öl eller bubbel medans han gärna tog några glas varje kväll till maten och tog sen alltid lite extra utöver det vi drack ihop på helgen.
  Till saken hör att alkohol, även i liten mängd, gjorde honom väldigt gråtmild. O jag orkade inte va i det varje kväll så det slutade med att jag började avstå även när jag va sugen för att inte ”uppmuntra” hans drickande med en förhoppning att han också skulle avstå. Vilket han inte gjorde…
  Så efter att ha tagit upp det o han inte ville se problemet funkade det inte längre helt enkelt….

 15. Maud

  Som med allt annat tänker jag mig att man bör vara beredda att anpassa sig. Om den jag träffar inte dricker, så bör jag nog vara beredd att dra ned min egen konsumtion. Om vi står väldigt långt ifrån varandra från början, så blir anpassningen kanske svår.

 16. Fisken

  Är själv nyckterist, dock är många som ser det som ett hot. Att du försöker vara så mycket bättre en mig… Själv tycker jag att man inte skall behandla sin kropp som en soptunna. Om båda har ungefär samma syn på alkohol, så tror jag inte att det kommer vara ett problem. Själv har jag svårt för folk som dricker sig redlösa. Rökare/snusare luktar å smakar så illa…

  • All.in.Twin

   På tal om soptunnor…Alkohol har en renande effekt…just sayin…
   Varför ha svårt för folk som dricker sig redlösa?
   …deras val och deras kropp trots att dom inte delar din syn av perfektionism. Det är ju inte ditt tempel som dom smutsar ner…just sayin
   Vill du rädda dom, sorry fisken…Man måste vara delaktig i sin egen räddning…Vilket man kanske inte är… då man står med en avslagen öl och fylle sjunger ”I did it my way”…trots att karaoken är stängd sedan 2 timmar tillbaka…just sayin,
   Fisk är inte heller nektar för nos och tunga…just sayin…:)

  • Christian Persson

   Fisken,

   Jag kan tänka mig att folk tänker precis så, alltså att nykteristen är en person som vill vara duktig och komma med pekpinnar om att det är dåligt att dricka alkohol. Men så behöver det såklart inte alls vara. Man kan ju ha starka skäl att själv inte dricka, utan att man har synpunkter på hur andra väljer att göra.

  • Catwoman

   Christian: Ja, som helnykterist själv kan jag bekräfta att många blir provocerade av att man inte dricker alkohol. När de väl upptäcker det. Det finns folk som jag har känt i många år och festat många gånger tillsammans med som inte har förstått att jag håller mig till alkoholfritt. Och när folk får veta att man inte dricker alkohol så måste man alltid motivera varför, vilket jag tycker är ganska konstigt. De som dricker alkohol behöver ju aldrig motivera varför de gör det, tydligen är det det som anses ”normalt” i vår kultur. Jag känner några andra som heller aldrig dricker alkohol, och varken jag eller någon av dem har någonsin kommit med några ”pekpinnar”, vad jag känner till. Däremot blir vi som inte dricker som sagt ganska ofta ifrågasatta pga detta.

   Jag känner även en del personer som egentligen skulle vilja avstå helt från alkohol, men dricker ändå ”för det måste man ju av sociala skäl”. Jag menar att det måste man inte alls. Det går bra att välja själv.

   Jag har även haft pojkvänner som har tyckt att det har varit problematiskt att jag inte dricker alkohol, som att de behöver göra uppoffringar pga det, och behöver avstå från att dricka själva, vilket alltså jag aldrig har krävt, utan det har varit helt deras eget val. Men visst, om det här med att dela en flaska vin tillsammans är något som är viktigt för en kille, då är jag nog helt enkelt inte rätt för honom, lika lite som jag skulle vara rätt för någon som tycker det är viktigt att man går i kyrkan tillsammans varje söndag. Däremot skulle jag aldrig dissa en kille pga att han är troende eller att han dricker alkohol, så länge han inte kräver att jag också gör det.

  • Christian Persson

   Catwoman,

   Jag känner verkligen igen din beskrivning. Av mitt inlägg att döma kanske det framstod som jag både dricker ofta och mycket, men så är det inte längre. Jag dricker väldigt sällan jämfört med när jag var yngre. Och jag har själv upptäckt hur provocerade vissa blir av det och att man ständigt måste förklara sig. Till och med när man kör bil kan man höra ”en öl kan du ta”, skulle man tacka nej blir det en konstig situation.
   Nu är jag så pass gammal att jag inte bryr mig om vad folk tycker, men att det finns en stark press att säga ja till alkohol står helt klart.

 17. KARL- INGE

  Grattis Cristian

  du är på god väg med löpträningen men ska benen hålla bör du nog ha minst ett 3milslopp i kroppen.

  När man just träffat ngn och är förälskad så är det standard för mig att laga mat tillsammans med tjejen och dricka en eller två flaskor vin till maten och under kvällens gång både fredagen och lördagen det är en toppen känsla och inget konstigt med det , vill hon avstå Alkohol för att hon inte gillar det eller för att hon njuter mer av nykter sex så är det helt ok ,

  Är tjejen nykterist är chansen mindre att det kommer tråkiga överraskningar
  Personligen föredrar jag tjejer som har ingen eller liten konsumtion

  ALKOHOLEN som sups med polare så man blir liggande dagen efter,

  man dricker kanske mer eller samma mängder när man är yngre än dom äldre
  men på mkt kortare tid efter 3 timmar har den yngre oftast fått i sig dubbla mängden mot den som äldre

  Och det är inte häftigt att ha mest paraplyn

  när man är Äldre tar man gärna ett glas vatten då och då i mellan drinkar och vinet

  konsumtionen är mer ett problem av mognad eller ej dels vet man inte sina gränser
  och kroppen har mindre tolerans och klarar betydligt mindre alkohol när man är 20 – 30 år..
  .
  som äldre brukar spriten dvs man får inga negativa följder utan alkoholen är en stämningshöjare och källa till glädje.

  som yngre missbrukar man spriten och du har alla negativa följer hangover
  dom kanske inte uppträder på ett lämpligt sätt och även fysiska o psykiska tråkiga följder

  Javisst var det rå supa förr 60-70 talet helgen fredagen började ofta på arbetsplatsen bland arbetare ,,
  ett ,, tvåtiden började krökas i byggbodar , industrier, ja överallt där det jobbade grovisar

  så frugan fick hem en halvfull gubbe vid femtiden med en blomsterkvast i ena handen och en oöppnad 75a vodka /renat i andra handen samt ngn lite ursäkt
  och var man ungdom på industrier så började det tankas tex på fre kvällen vid skiftgång sen brände man i väg hem till ngn och ut på krogen och halva gänget sov över hos ngn och så körde man i gång på morronen kl8 ett par rejäla groggar lördagen förflöt i dimmornas värld och sen ut på krogen
  och full fart igen

  men det fanns inget AW eller att ngn som tog en öl i veckan det sågs med oblida ögon ,,
  Så den som drack måttligt i veckan blev kallad halvalkolist

  den där jävla alkoholisten kunde det låta av ngn som söp så ögonen blödde på helgen

 18. KARL- INGE

  CHRISTIAN

  OM TJEJEN betyder mkt och hon ber mig att avstå alkohol för hennes skull
  då hon och jag är tillsammans , hon kan ju ha ngt traumatiskt i bagaget
  Så känner inte jag att det är ngn big deal

  Jag får väl dricka då jag inte är med henne inga konstigheter alls i mina ögon

  Men stoppa tungan i munnen på ngn som är rökare eller snusar hur jävla äckligt är inte det
  Det spelar ingen roll om tänderna är skinande vita och hon sköter sin munhygien perfekt
  Så använder hon tobak går hon Fetbort
  och skulle jag se en massa lyckopiller i badrumsskåpet så skulle jag konfrontera det också

  kan hon kasta skiten och följa med ut på joggingspåret så har jag erbjudit ett mkt bättre alternativ
  och hon visar att hon tar ansvar för sitt liv hon behöver inte tvärsluta men på sikt 6 mån så där
  men visst måste man se till hälsan i första hand och vara flexibel.

  Och Det värsta nästan dom kan vara är socker och fett och kolhydratberoende
  bara jäser och blir fetare och fetare och hittar på tusen undanflykter för att slippa ta tag i sitt beroende

  ofta går överkonsumtion av fett och socker hand i hand med hög alkoholkonsumtion.
  Detta tar jag avstånd från och väljer bort såna brudar pga 1 hälsoskäl 2 oattraktivt
  och liten eller ingen motion ,,

  Detta kan vara ett problem för det finns smala som kan äta och dricka vad som helst utan att lägga på sig ett gram fett men det flyter fett i blodådrorna som mat olja.

  men det syns i hyn att den är ofräsch i färg och ytan

 19. KARL- INGE

  En kompis drog aldrig med sig ngn chick hem !
  han hade dille på att köra och släpa hem en stor kundvagn i metall ca tre kilometer stan och krogen och sen släpade han upp kundvagnen tre trappor kl 4,5 på morronen
  gissa om det skramlade och sen fyra fem polare som skrattade så tårarna rann vilket liv det var,

  Till han s grannars stora förtvivlan som blev väckta både lör och söndagsmorgon 4, 5

  ibland var det en matta eller vad han hittade som hängde ute på klä sträcken som han plockade i vagnen
  Det var hans stora fyllegrej ,,,,

  Ja det finns hur många såna här anekdoter som helst från ungdomstiden

  Men samme gubbe som drog hem vagnar blev utsatt för ett taskigt skämt på sin svensexa
  Han blev som vanligt redlöst berusad och endast

  i en rosa frotté overall blev han fastlåst med handbojor i en tågkupé och blev bortplockad
  morgonen därpå i Luleå borgerliga vigseln blev framskjuten en vecka

  • Romantisk-tjej

   Jag håller inte med dig. Det låter gammaldags syn på saken. Att tjejer ska vara ordentliga men att killar minsann kan få fylla sig, fåna sig och gapa lite…Jag anser att alla blir dumma och oattraktiva när de gått över gränsen för ”salongsberusad”.

 20. KARL- INGE

  ROMANTISK- TJEJ

  Jag hänvisar framför allt från min tid som dörrvakt

  DET är en stor skillnad på en gravt berusad kvinna och en lika berusad man i bästa fall har tjejen ett antal kompisar som hjälper henne hem annars är det stor risk att det blir tråkigheter
  jag har inget krav att tjejer ska vara mer ordentliga men,, mkt oftare så spyr tjejerna och vissa asberusade tjejer kysser 30 killar på en timme det är inte lika vanligt med killar som gör .
  jag håller med om att många killar bär sig illa åt

  jag kan ha fel men jag tror inte det, ,
  man kanske tycker att det inte är slabbigt att kyssa 30 killar på en tim
  ta fram brösten för beundran av den som vill se och smaka på osv

  Jag tror att din syn beror på att du har varit ute i hetluften betydligt mindre än jag dom sista åren
  och att det är du som inte är up to date

  • Ada

   Du får tydligen se väldigt mycket som dörrvakt. Dessa vidriga och äckliga asfulla tjejer, står dom vid dörren och visar brösten när dom kysser sina 30 killar??? Du verkar ha hängt på rätt bra för att hinna med att se det. Så väldigt vanligt förekommande är det nog inte. Illa är det när människor blir packade och tappar kontrollen, men det gäller både kvinnor OCH män.

  • catwoman

   KARL-INGE: Men vad hittar de asfulla männen på då, som inte är lika farligt? Antastar 30 kvinnor på en timma, ”grab them by the pussy” eller något värre? Muckar slagsmål med 30 killar och kommer hem med en rejäl blåtira och en spräckt läpp, eller hamnar sönderslagen på akuten? I mina ögon är det betydligt värre än att kyssa 30 killar. Är det verkligen så att fulla tjejer spyr mer än lika fulla killar? Låter osannolikt i mina ögon…

 21. Mattias

  Jag är helnykterist och är rädd för onyktra människor. Jag brukar säga direkt till den jag dejtar att jag inte dricker och att jag inte vill att hon ska dricka när jag är med. När de får höra det brukar de dumpa mig. Det känns tråkigt.

  • Ada

   Det låter väldigt tråkigt om du dumpas för det. Om du inte kräver att de ska avstå helt från alkohol så bör det inte vara problem att avstå de gånger ni går ut ihop. Du har nog bara inte träffat rätt tjej ännu. Lycka till!

  • KARL- INGE

   ADA jag gör det inte till en genusfråga jag bara hänvisar till min upplevelse

   killar beter sig illa på andra sätt som jag har diskuterat och angripit hårt, tillsammans i hop med catwomen , virastina mm
   och kanske med en retorik som legat på gränsen

   det är helt enkelt så att det är skilda problematik sprunget ur samma grundproblem

   nämligen droger och fylla i alldeles för stora doser

  • Hasse

   Som gammal musiker har jag sett ett och annat hur tjejer beter sig när de är fulla. Vidrigt minst sagt.

  • Ada

   Jag arbetar själv extra några nätter per månad som bartender på en nattklubb. Ser förstås många som är alldeles för berusade, men då låter jag ej dessa köpa mer. Har dock inte sett tjejer som beter sig fullt så illa som du beskriver. Gillade inte din generalisering tidigare, att det skulle vara så mycket värre när det var tjejer…rentav vidrigt och äckligt. Det som gjordes av killar var bara nåt att skratta åt.

  • Romantisk-tjej

   Jag har varit ute mycket och inte sett det du beskrev. Ett par som hånglar i ett hörn kanske, men då håller de sig till den killen. Eller en tjej som grinar på toaletten för att killen kärat ner sig i inte bryr om henne.

   Att tjejer är så skabrösa som du beskriver är ovanligt.

  • Elle_

   Mm, det är ju värre med skräniga, påträngande och berusade kvinnor förstås, än alla dessa fulla män som slår ner varandra till höger och vänster, drar omkring i gäng och brölar, muckar gräl, skärmmer folk, samt trakasserar och våldtar kvinnor… 😀

 22. KARL- INGE

  ADA romantisk-tjej

  jag ska ge min syn väldigt kort varför det tar sig olika utryck för män som kvinnor

  ALKOHOL Etanol c2h5oh brännvin

  Vid samma mängd förtärd alkohol för kvinnan och mannen och dom har samma vikt säg 70kg
  Kvinnan har mer fett och underhudsfett än mannen men mindre vätska vatten

  Mannen har alltså mer vatten och mindre fett vilket får till följd att alkoholen som är vattenlöslig späds ut mer i mannens kropp så vid lika mängd alkohol så får kvinnan signifikant högre promille
  det frisätts endorfiner / kusin till morfin dopaminer frisätts och Ökad testosteronhalt

  män får minskad testosteronhalt i kroppen ca ett dygn

  Kvinnor får ökad testosteronhalt och blir därmed sexuellt mer upphetsade / slår på den sexuella lusten
  dom bryr sig mindre om uppförande och risktagande gäller båda könen

  kvinnor vid ca 1 promille minskad kontroll av känslorna och förhöjd känsloupplevelser
  lätt illamående kan börja musklerna slappnar av och minskad kontroll lätt sluddrande

  Har då kvinnan tjejen ngn form av problematik eller jobbig livs situation typ separationer mm
  Tar tjejen också ritalina – kåt tjack amfetamin cola i hop med alkohol ja gissa vad som kan hända

  parentes:
  KVINNOR som dricker mkt alkohol långa perioder blir alltså mer manliga permanent av den ökade testosteronhalten i kroppen

 23. Polo

  Som du skrev tidigare Karl-Inge så stack du ut hakan och de gjorde du och fick lite på skallen och det med lite rätta, som ja tänker så borde du som jobbat som vakt ha en vidare vinkel på vad du sett, spriten gör vad deb gör med oss människor men att du tycker att en kvinnas fylla skulle vara värre än en mans är ju lite anmärkningsvärt för hur ofta blir inte en kvinna misshandlad av en man som är onykter och rätt ofta så går det ännu värre för kvinnan, att en man varit aggressiv mot en kvinna tycker ju jag att du borde sett i kraften av ditt arbete men ändå så har du fokuserat på kvinnorna…
  Om du ursäktar så är din åsikt lite muggig sen är det väl strunt samma om du får uppbackning av andra…

 24. KARL- INGE

  ADA

  NU är du ute och cyklar rejält det finns ingen man på denna blogg som har försvarat kvinnorna mer än jag

  och jag har sagt vad jag tycker om männen som har sablat ner kvinnorna,

  OBS! Det är fysiologiskt skillnad på män och kvinnor kvinnor har mer fett o underhudsfett och mkndre vätska vatten

  vi män har mkt mer vatten och det späds med etanol så vid samma vikt på en man o kvinna säg 70 kg så får kvinnan signifikant mkt promille kvinnan frigör testosteron och får ökad dos av det är därför kvinnor som dricker mkt ser ut som män,,

  Testosteron är triggaren till sexu ell upphetsning tillsammans med endorfin o dopamin
  så redan vid en promille har omdömet påverkats och alla andra effekter har dom tagit ritalina kå t chack
  amfetamin cola tillsammans så är det inte konstigt att det blir en och annan malör har dom separationsångest och andra dysfunktionella problem jag behöver inte säga mer

  • Ada

   Du är nog själv ute och cyklar på lite sidospår. Det handlade inte om hur du försvarat kvinnor här på bloggen, eller hur kvinnor/män påverkas olika mycket av alkohol m. m.
   Du säger själv att du inte gör det till en genusfråga. Men ändå utpekas fulla fruntimmer som vidriga och äckliga, de beter sig alltid slabbigt åt. Som om fyllegubbar vore mer attraktiva!
   Har dessutom aldrig sett någon tjej/kvinna bete sig på sättet du beskrev.

 25. KARL- INGE

  Har du en aning om hur mkt tjejer som kommer i på herrtoan och stannar en stund

  PÅ vissa ställen är det så vanligt att männen inte höjer på ögonbrynen ,, men jag håller med om att det är en marginaliserad grupp men lika synd om dom för det..
  och det är stor skillnad på ställena och främst ett problem med dom unga

  jag ska inte peka ut ngt i Stockholm med det är rätt många

 26. KARL- INGE

  ADA

  Gender – genus/= Socialt kön
  Den vill säga den sociala konstruktionen

  Här däremot är det frågan biologisk kön som jag sa inledningsvis
  Fysiologiska skillnader på kvinnor och män exp har mannen 6ggr grå hjärnmassa
  och kvinnan har 10 ggr vit hjärnmassa det är den vita som påverkar ditt IQ

  Sen tog jag upp fysiologisk vad som händer i hjärnan och dom kemiska budbärarna det är fakta

  Nej vi släpper inte in fyllgubbar vad har du fått det ifrån vi som jobbar med skyddet för gästerna är seriösa

  Du ska vara glad att du aldrig sett kvinnor i det tillståndet på väg till krogen eller blivit asfull på plats

  EN liten parentes 80 % av allt våld i samhället sker i krogmiljön eller tur o retur

 27. KARL- INGE

  Senast i lördags när jag och mina vänner åt middag,, ute på restaurang, så satt det en främmande kvinna till vänster om mig

  efter ca en timme började hon hänga på mig och blev verbalt närgången
  efter 10 min till så kände jag hennes han i mellan mina ben ,

  så jag uppmanade henne att lämna bordet ,,
  vilket hon gjorde under lite protester och bortförklaringar

  I din värld händer inte det här !!!men jag har tyvärr upplevt det ganska många ggr under mitt 60 åriga liv
  lika så mina vänner och söner

  • Romantisk-tjej

   Nu börjar du låta som George, som blir antastad så fort han vistas bland folk..
   Jag tycker tvärtom att folk är rädda för att göra bort sig och knappt vågar prata med någon.

   Detta beteendet är långt ifrån min verklighet. Att dricka städat är också kutym på de flesta ställen. De flesta ser ner på någon som svinar och den personen riskerar att bli illa sedd i vänskapskretsen. Särskilt viktigt är det bland tjejer. Är dock lite högre i tak med svinerier i killgäng.

   Idag anammar man det kontinentala drickandet. Det är nog mest på landet och i småorter man fortfarande ligger och spyr….

  • Ada

   Synd om männen nu för tiden. De måste inte bara utstå den hemska synen av dessa vidriga asfulla kvinnor, nu måste de dessutom värja sig emot deras händer mellan benen på dem. Kan undra vilka ställen du håller till på. Jag har aldrig hört talas om någon man detta hänt för under ett restaurangbesök. Kanske får du ta det som en lärdom över hur det alltid varit för kvinnor då vissa män ansett att det är fritt fram att kommentera kroppar, klappa rumpan o.d.

  • KARL- INGE

   ADA HON var utan sällskap och hovmästaren frågade om det var ok , att hon fick sitta ner vi ville inte vara taskiga så hon fick ok från oss

   Jag går nog på lika fina ställen som du , ska jag lära mig som blir utsatt offer jag har aldrig gjort så mot ngn

   om du hade läst vad jag har skrivit sista halvåret här på bloggen så hade du inte sagt ngt så dumt

   Helt klart så har du och romantisk-tjej inte sett och varit med om mkt

   Frågan är varför ni två tar så illa vid er raden ovan skrev jag 8,,22 och du slänger ur dig så dumma kommentarer i allafall

  • Ada

   Ja du anser att jag slänger ur mig så mycket dumma kommentarer. Jag har inte sett mycket bara för att jag inte sett vad du har sett??? Men det du säger är förstås alltid rätt och riktigt. Jag har inte påstått att jag går på särskilt fina ställen. Men man kan ju undra varför det händer dig, dina vänner och söner att ni antastas av fulla kvinnor som tafsar på er. Låter väldigt märkligt. Men vi lever i olika världar och jag lever helst kvar i min, den verkar trevligare.

 28. KARL- INGE

  Fast jag tror inte en sekund på vad du säger kan inte tänka mig att du inte har sett hur det är på festivaler midsommarfirande o krogar sist jag var på Öland midsommar låg det flera aspackade brudar som polisen la olika presenningar och annat för att skyla tjejernas nakna kroppar med .

  EN tjej hade spytt så fiskmåsarna fick sig ett skrovmål
  måsarna var nästan och tog spyorna i mungipan

  Många av dom här tjejerna har seriösa personliga problem

  • KARL- INGE

   ADA JAG FICK INTE BESTÅENDE MEN

   Hon fick ju lämna bordet omgående.
   60 , 70 TALET var det mkt fiffel under bordet och fot flirt

   När det gäller fetman gör jag ingen skillnad som du vill få det till jag sa osexig tjock gubbmage att nästan alla kvinnor tycker det

   och vi vet ju så väl vilka sjukdomar som följer i fetmans spår att bli arg och kalla det mobbning dålig kvinnosyn det gör ju inte saken bättre och ja jag föredrar normala till smala kvinnor

  • Ada

   Varför rikta den kommentaren om fetman till mig? Jag har inte ens kommenterat den. Har du svårt att hålla isär, då bör du inte skriva vem det riktas till.

 29. KARL- INGE

  ROMANTISK-TJEJ

  Jag är full medveten om hur det låter men det värsta är att jag talar sant och att blunda och förneka dessa allvarliga problem är att svika dom ytterligare en ggr till,jag säker på att dom fart illa

  Det var inte helt ok att du tycker att jag låter som George nu har ju inte du haft en massa tjejkompisar och hela gäng som har tjej middag eller AW och fortsätter till det stängs i dessa gäng finns det nästan alltid en eller två som blir asberusade och får hjälp av väninnorna att sättas i taxi hem

  Nu vet inte jag var ni bor och vilka krogar ni besöker du väljer ju det lugnaste och dansar och festar du till det stängs

  vet du romantisk-tjej bland det jobbigaste är att du misstror mig känns lite som ett svek faktiskt jag har vad jag vet aldrig ljugit med flit för dig jag förväntade mig mer av dig

  NEJ ÅTER NEJ svinen som förnedrar unga kvinnor för att få ligga är för jäkligt men det finns kvinnor som beter sig i stort sett lika dant den här kvinnan var ca 50 år men jag har inga problem att skydda mig

  • george

   Skönt att fler män upplever det jag upplever. Har fått alldeles för många fulla tanter efter mig. Nu för tiden går jag inte ut på krog och dyl. Finns trevligare ställen att gå till. En tur m kajaken. Tält, en skön brasa och en eller två öl. Detta gör jag på en ö i skärgården. Inga fulla typer där.

 30. KARL- INGE

  FETMA- EN dealbreaker det är verkligen ett stort hälsoproblem och i sanningens namn varken

  kvinnor tycker om män med stor mage mkt osexigt enligt dom jag har pratat med

  motsvarande överfeta kvinnor 40- 50 år som tur är så har ju dom flesta tagit tag i i kostvanor och träning några ggr i veckan det är ju ett karaktärsdrag så gott som ngt att hålla sig fräch

  • Elle_

   Karl-Inge: Du tror dig vara så jämlik och vill utge dig för att ha god kvinnosyn, men det är ju inte sant. De är horor eller madonnor för dig, inte komplexa människor med egna personligheter. Dricker de för mycket, säger emot dig för mycket, väger för mycket eller sminkar sig för mycket är de bara slödder i dina ögon. Inga nyanser över huvud taget. Känner du att du inte vill stå för dina värsta drapor till/om kvinnor här i kommentarsfältet, byter du helt enkelt nick.
   Folk som inte håller med dig här slutar du läsa eller ens försöka förstå. Du förvrider det de skriver, inbillar dig att de menar saker de aldrig ens antytt, anklagar dem för att vara lögnare och vägrar att ens överväga att någon kan ha någon som helst insikt som du inte redan besitter, eller att deras åsikter eventuellt kan ha viss grund. Du spyr ditt förakt över dem och skräder inte orden. Det är frätande anklagelser, personangrepp och noll pardon. Du förföljer dem, vägrar ge dig, ska ha sista ordet och är på dem så fort de vågar andas. (Sen återgår du till att prisa din egen förträfflighet och gotta dig i din schyssta, genomgoda människosyn…)
   Tyvärr finns det folk som låter sig luras av dig. Men allt finns ju i historiken under inläggen på den här bloggen, så på det sättet kan man ju säga att du är rak och ärlig…
   Jag är övertygad om att du har charm, Karl-Inge, och jag förstår att du har lätt att träffa kvinnor. Men jag tycker inte heller att det är jättekonstigt att du fortfarande är singel, om man säger så…

  • Nadine

   Elle du snackar bull! !! Karl inge har skrivit 90 procent bra saker om tjejer andra här typ hasse John och George har bara skrivit dynga rakt igenom om Tjejer,,,och dom bytwr oxå alias! !! Har du tunnelseende eller? och du slänger ut värsta brandfacklan åt den som är snäll generös o älskar tjeje,,😉😙,han går på date med tjejer alltså självklart han inte tänder på en tjej som dricker tills hon spyr,,,o tycker dom är äckliga. gymma är hans största intresse typ. Klart han vill ha en tränad tjej !!! Alla killar tycker tjejer är äckliga stupfulla Han bara råkar säga det högt hallå !!!!lurad ??? Ingen dejtar honom här. Dom blir knappast lurade. Är etdiskussions forum,,,det var en tjej här som gjorde slut med sin kille för han blev ledsen av alkohol,,, hon kanske har dålig mans syn då.

  • Elle_

   Nadine: Du är charmad, jag vet. Och visst skriver han mycket vettigt, varmt och fint. Men det är bara en av hans sidor, tyvärr. 😀
   Nej, har inte tunnelseende, har bara lagt väldigt mycket tid på att läsa kommentarerna i bloggen, har läst bakåt och har fått god överblick. Började för länge sedan, mycket intressant kvällslektyr faktiskt. En inblick i mänskliga psyket. I början deltog jag i samtalet men sen insåg jag att jag inte fick ut något av det och övergick till att betrakta på avstånd. Skulle rekommendera dig att göra lite research i historiken? Fast det är klart, det kan ju vara mysigt att fortsätta gulla med K-I istället, förstås. 🙂

  • Nadine

   Hej Elle_ om du ser det som att jag blir charmad av Karl inge så är det okay för mig😂de bjuder jag på! Han är nog dubbelt så gammal så vi kommer inte gå på date om du nu var rädd för det,,,,nu skiljer han sig mkt från andra killar i bloggen , dom som ständigt rackar ner på tjejer,,,o sällan får kommentarer av andra ,,,är roligare om det blir positiva inlägg oxå,,och k-i får bloggen att sjuda lite,,,är själv positiv person men blir inte lurad för de,,😋 du får gärna skriva mer !!! kul om fler yttrar sig så att säga,,,blir ofta bara tre stycken som kacklar o då blir det inte så varierat om du förstår😅läs gärna bloggen som kvälls lektyr men skriv ännu hellre! Ha en bra kväll!😁

  • Elle_

   Nadine: Jag är inte rädd för att du ska dejta KI. Du gör vad du vill. 🙂 Min tes att du är charmad stärktes ju av ditt försvarstal, och i min värld kan man vara charmad av någon utan att vilja dejta hen. 🙂

  • george

   Nadine

   Jag behandlar kvinnor som dom behandlat mig. Jag var en go å fin person innan. Nästan för snäll. Å vad fick man för det? Jo skit. Högvis med skit och utnyttjande. Jag har suttit i kompisfack, varit dörrmatta å klagomur. Har varit kompis med tjejer dom hävdat att dom vill ha snälla män. Tjejer som sen hoppat i säng med kåkfarare och våldsmän som misshandlar kvinnor. Min tro på kvinnor finns inte mer. Du har inte upplevt kvinnor på det sättet jag gjort. Det är för att du är en kvinna och har aldrig varit i rn mans situation.

  • Elle_

   George: Jag tror att du inte vet vad det är att vara snäll. Att vara snäll är inte att vara helt ryggradslös och låta sig trampas på. Det är att vara konflikträdd/viljelös och ja, då blir man tyvärr utnyttjad av mindre nogräknade personer av alla kön. Om man inte visar respekt för sig själv låter omgivningen också bli det, ofta. Dessutom blir man ju inte så intressant om man bara håller med och hjälper till… du blir ett redskap och inte en person med egna tankar och åsikter. Som du kanske känner till är män rätt bra på att utnyttja konflikträdda/fogliga kvinnor också? Till exempel så slår män ihjäl sina fruar/sambos titt som tätt i Sverige/resten av världen.
   Det finns inget motsatsförhållande mellan att vara snäll och stå upp för sig själv/säga ifrån för sin egen eller någon annans skull. Tvärtom. Att vara snäll på riktigt kräver ofta mod och civilkurage. Trist för dig att du missuppfattat den grejen och trott att du kan köpa sex/kärlek genom att bara utplåna dig själv och fjäska för tjejer du vill ha, men det är ju knappast något du kan beskylla kvinnor generellt för. Som sagt så funkar ni män exakt likadant fast lite värre, så…

 31. KARL- INGE

  ROMANTISK-TJEJ

  du har nog listat ut att jag inte är rädd att prata med okända msk
  tvärtom så älskar jag om man sitter ett stort sällskap och man känner hälften så minglar jag med vem som helst och mina vänner är på samma våglängd

  Jag kan vara trög att komma på festen krogen men kommer jag väl dit så är jag en riktig hållingare

  Jag är först upp på dansgolvet oavsett om jag är ensamt par ,,,det gillar jag att få uppmärksamhet

  • Romantisk-tjej

   Jag har inte gått ut på krogen på flera år och det jag sett har varit allt möjligt tokigt men det du beskrev (och i den omfattningen) är främmande för mig. Jag gick mest på musikklubbar, barer och pubar. hur det är nu kan jag inte uttala mig om mer än det andra berättar, och det har inte varit något liknande.

   Att supa sig så redlös hör nog mest ungdomen till, sedan lär man sig vilka mängder man tål och då dricker man inte tills man kräks. De som fortsätter dricka på det sättet har ofta omfattande alkoholproblematik.

   Alkoholintaget har minskat rejält bland yngre. Många röker cannabis och de som gör det dricker sällan alkohol. Sedan finns det många som nyttjar centralstimulantia, (metylfenidat) och det är för att det har blivit lätt tillgängligt i och med att oerhört många diagnosticeras med ADHD och får sådan medicin utskrivet.

  • KARL- INGE

   DU SER VAD CHRISTIAN SA

   Jag dricker inte så ofta men är det fest så är det ,, han är väl en normal kille

 32. Ada

  KARL-INGE
  Antingen höll du inte reda på vem som kommenterade ditt inlägg om fetma eller också tror du att jag låg bakom det eftersom du skrev svar riktat till mig. Men jag håller mig till min ordinarie användarprofil här, räcker bra för mig. Men håller med Elle, det var bra skrivet. Handlade inte heller om att fetma var positivt, du kanske inte förstod innebörden? Du har ett snävt tankesätt trots många och långa inlägg.

 33. MISS Z

  Det är nog snarare personens inställning till alkohol som är en dealbreaker. Själv kan jag ta en öl eller en whisky på fredagskvällen för att det är gott. Inte för att bli full. Den mentaliteten tycks finnas hos många, att de dricker för att bli berusade.

  • Ada

   Inställningen är naturligtvis A och O. Spelar väl ingen roll om man väljer olika typer av dryck. Men tror det finns gränser ändå. Om en är nykterist eller väldigt försiktig med alkohol och den andre vill festa så mycket som möjligt, då passar man kanske inte så bra ihop i ett förhållande.
   Jag dricker oftare men mindre mängd nu som äldre, gärna ett glas vin till maten ibland men dricker mig aldrig berusad.

  • catwoman

   Jag håller helt med om att det är inställningen till alkohol hos båda parter som är avgörande, men jag vill bara påpeka att det är ett missförstånd att personer som inte dricker alkohol inte skulle vara intresserad av att festa… Själv dricker jag inte en droppe alkohol och har aldrig gjort, men nog har det blivit mycket sena nätter, fester och pubrundor genom åren för min del… För mig är iaf inte ”festa” synonymt med ”bli full”…

 34. KARL- INGE

  ADA

  Det stämmer jag märker själv att jag blir allt mer korkad av sitta och prata med dig

  och några st av dina jämlikar jag skulle kunna säga en hel del om vad jag anser och det har inte med att göra att ni är kvinnor som är det enda ni kastar fram i varje argument kan man inte förstå bättre el
  er inte vill och ni är minst 50 år suck

  • Ada

   Ändå fortsätter du…betyder det att du vill bli mer korkad eller har du nått gränsen?
   Tror säkert du kan säga mycket om mig/oss, det brukar du klara av.
   Själv lägger jag ner totalt att bry mig i dina insändare, än mindre kommentera dessa. Du är inte värd att lägga energi på 😝

 35. Ada

  Catwoman
  Du har naturligtvis helt rätt i att det inte måste ingå alkohol i begreppet festa. Kan lika gärna säga att den som gillar utekvällar o hålligång kanske inte passar så bra i ett förhållande med någon som endast vill ha lugna hemmakvällar.

  • Ada

   Det kan man undra, men många sådana förhållande finns. Man hör ofta par som tjafsar/grälar över vad som ska gälla. Upp till dem så länge det inte går ut över ev. barn. Men hur de orkar o vad de kan se för mening med det fattar jag inte.

 36. Anna

  Ja, alko är dealbreaker. När båda är ”på samma nivå” vem ska ta hand om barnen den dagen? Alkoholist och nyckterist går inte bra ihop för alko-sambo släper allt ansvar omkring barnen på en nyckter. Seksigt är det inte. Dessutom alko-sambo saknar intresse i naturliga nöje intresse. T.ex. sex långsamt men säkert går boft från relationen. Lägga till här bodelningen efter skillsmessan till bästa intresse av alkis-partner och du ska inse, varför det är ointressant att svara typ på 99% av profiler på HP och andra sidor.

 37. Vero

  Ja herregud vad gubbigheten frodas. Det är tammejtusan som valfri Flashback-tråd. Om Karl-inge och gänget vill ha lite siffror på vad alkoholen gör, och vad män gör under denna påverkar (för all del, även utan) så kan ni med fördel besöka en kvinnomottagning en sen kväll. Det är ju givetvis fokus på hur äckliga och okvinnliga kvinnor är som närmar sig mäns beteende vid fylla, lika bekvämt är det att förtränga att 90% av våld mot mot både kvinnor och män utförs av -wait for it-män! Men kvinnor är ju äckligare när vi beter oss, det får man inte glömma.


Kommentera