madonna

Åldersskillnader = dynamik?

Vad betyder ålderskillnader när vi dejtar? Har den mer erfarne en viss makt eller, eller kan den yngre slå ur ett angenämt underläge?

Varför söker män alltid kvinnor som är yngre än de själva? Det fenomenet vill många bloggläsare att jag ska skriva om, men det har vi redan diskuterat så mycket här på bloggen. Så detta inlägg får en annan vinkel, nämligen vilka roller man får beroende på dejtens ålder.

Träffar jag någon som är mycket yngre än mig själv känner jag, per automatik, att jag har det större livsperspektivet. Jag har levt längre, lyckats med mer, misslyckats med mer, träffat fler olika människor och så vidare. Jag tror mig i alla fall vara den som vet lite mer om världen. Dock är det ingen roll som jag direkt trivs i. Att förklara för någon annan hur saker och ting fungerar ger inte mig så mycket, inte i ett förhållande. Tjejen har förmodligen en mamma eller en pappa som kan ta sig an den uppgiften.

Dejtar jag någon som är äldre än mig känns det annorlunda, till exempel om kvinnan har barn. Då har hon alltså varit gravid, kanske levt familjeliv, bott i hus och verkligen tagit ett steg längre än mig på livsresan. Och så har vi mig som motpol, en fullkomlig novis i de här sammanhangen. Men jag gillar det här läget ändå, på något sätt. För jag slår ju ur ett rätt skönt underläge. Kan jag, som är ”så ung”, komma med någon klok poäng då och då överraskar jag ju positivt.

Om jag träffar en jämnårig borde en ljuv balans uppstå. Och på ett sätt känns det som om man är på samma nivå. Ingen kan sno åt sig rollen som den bättre vetande, i alla fall inte på grund av åldern. Ändå är det ju faktiskt många som lever med stora ålderskillnader. Ja, männen trivs uppenbarligen med yngre kvinnor. Men ingen kan tvinga en kvinna in en relation med en äldre man. Kanske tycker båda könen att det känns bra, att det skapar en dynamik och tydlighet som såväl mannen som kvinnan trivs med? Fastän många inte vill erkänna det.

/Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


Det finns 166 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Jag

  Tycker du generaliserar lite när du skriver att män alltid söker yngre kvinnor. Jag är 45 och söker en kvinna 40-52. Nästan alla kvinnor jag dejtar är något äldre än mig…

  Jag har provat stora åldersskillnader och har ingen bra erfarenhet av det… Mitt i livet kanske åldersskillnaden inte märks, men det kommer en dag då den gör det… Sen finns det givetvis undantag, men mina relationer med stor åldersskillnad har inte funkat i längden. 🙂

 2. Maria

  Vad är en stor åldersskillnad då undrar jag?

  Är det bara ålder som spelar roll här eller mer att man faktiskt lever i olika faser i livet med eller utan barn exempelvis.
  Är det samma sak att dejta en säg 5-10 år äldre person om den har eller inte har barn?

 3. MR Wise Guy

  CHRISTIAN Du resonerar som att det alltid uppstår en kamp mellan man och kvinna , eller pga åldersskillnad,, jag tycker att det är delvis sant och att man ska söka och sträva efter så mkt utjämning som möjligt ,
  Ålders skillnaden är ju mer av ett akademiskt värde, jag upplever det nog mera som personligheten är mer avgörande och våra gemensamma nämnare , fritidssysselsättningen intresse som väger tyngre ,
  Om man träffar ngn som har utvecklats mindre oavsett ålder så rinner det ofta ut i sanden i tidigt skede eller har helt olika musiksmak eller den ena vill hänga på lokal ofta .
  Jag tror att det har utjämnats väldigt mkt lika ofta söker båda könen yngre respektive äldre . Mitt senaste förhållande skilde det 17 år , Och det uppstod en spricka i mellan oss hon var orolig att jag lekte med henne ett tag , vilket inte var sant och jag gjorde vad jag kunde för att hon skulle vara trygg , och visst var vi handen på hjärtat i olika faser här i livet ,
  Sen tror jag att man får skylla sig själv om det skiljer 20 år eller mer visst det funkar fram till 65 år kanske men när man blivit 80 år och partnern är 55-60 ja det säger sig själv hur kul är det att byta blöjor på moatjén och använda gåstol på krogen det Rullar dåligt på golfbanan också.

 4. MR Wise Guy

  Ett problem är ju när kvinnan kanske är 10-12 år äldre och träffar en yngre man 35-40 år och han önskar skaffa barn och kvinnan har gått in i klimakteriet.

  Två saker som forskarna har slagit fast för ett lyckligt och långt äktenskap / förhållande är följande Kvinnan bör vara mer högutbildad än mannen, och mannen bör vara 5-10 år äldre

  • tjej79

   Behöver inte bli ett problem om man diskuterat den frågan från början.
   Jag tillhör skaran som inte vill skaffa familj och det innebär också att jag tar reda på hur mannen resonerar kring det. Anser det är slöseri med bådas tid om den ena vill ha barn och den andre ej. Alltså inleder jag inte en relation med en person som vill ha familj.

   Det finns andra alternativ som t ex adoption.

 5. MR Wise Guy

  Vist det är sant det är Ägget som blir gammalt inte Hönan Men om en man på 50- 60 år kommer hem med en kvinna som är 12 -13 år äldre så undrar omgivningen vad som hänt vederbörande Har du blivit sjuk eller.? men omvänt är det ingen som reagerar och höjer på ögonbrynen Så jag instämmer med

  JAG ) DET FUNKAR 30 – 40 ÅRS ÅLDERN

  • MR Wise Guy

   TJEJ 79 Absolut det är ju många som väljer adoption i dag och gör en god gärning som ger det barnet en bättre och trygg tillvaro det är nog ingen skillnad som förälder, man älskar dom nog lika mkt som biologiskt födda.

 6. Anton

  Jag brukar mest titta efter jämnåriga eller äldre. Men nu blev jag kär i en 20 år yngre tjej. Det bara hände. Om hon skulle vilja ses, då bryr jag mig inte om åldersskillnaden. Hon är underbar och jag trivs i hennes sällskap.

 7. MR Wise Guy

  Skönhetsoperationerna kan ju ge tio år yngre utseende och tajta till kroppen på här och där, lyfta gamla trötta tuttar på kvinnan och kanske ta bort hängbröst på män som tappat testosteronet.
  sen är det självklart ett eget val om man lägger ner tid på att hålla sig fysisk trim och tjäna 10 år på det med . det finns ingen som helst anledning att man ska väga mer än max tio kg än då du var 20 år plus muskelmassa på män MKT av lockelsen att söka yngre faller ju bort om man har en platt mage / sexpack fasta muskulösa lår och skinkor som kokosnötter . huden har lyster och energin finns kvar samt att vederbörande faktiskt känner sig attraktiv och sexig

  • Helen

   Mr Wise Guy: Du resonerar om kvinnan på ett litet nedvärderar sätt, tycker jag. ” gamla trötta tuttar på kvinnan – ta bort hängbröst på män. Olika beskrivning du ger fast det är samma. Och hur du beskriver här i forumet fler exemplar som tex kommentar du har fått höra och det kanske inte stämmer ” Vad som har hänt vederbörande? Har du blivit sjuk eller? Jag tror Mr Wise Guy, som inte verkar vara vis, att inte omgivningen ser det så. Kanske några enstaka, men du beskriver det så nedvärderande. Idag har blivit mycket mer accepterat med om kvinnan är 10 år äldre eller lite mer. Och vad forskarna skulle ha slagit fast , vet jag inte heller om det stämmer för ett långt lyckligt äktenskap? Att kvinnan ska vara mer högutbildad än mannen? Nej verkligen inte! Och forskning på att mannen ska vara 5-10 år äldre tror jag inte heller stämmer. Det är nog inte avgörande faktorer för ett långt lyckligt äktenskap.

  • MR Wise Guy

   HASSE NU har du stulit äldres önskemål och ideal,,, sitt inte och gör dig till 100 ggr har du sagt att kvinnan inte ska ha 2 bildäck och brudarna i Köpenhamn har grejerna där dom ska vara

   STÅ FÖR DINA ÅSIKTER

 8. Tidigare medlem

  Tjejerna bryr sig inte ett skit om din ålder bara du är snygg på bild. Det är helt utan självinsikt de skriver. 20 år yngre lika väl som 30 år äldre. Är du fotomodellsnygg skriver tjejer.

  • John G

   Tidigare Medlem:

   Nu skall du veta att jag är inte speciellt entusiastisk till tjejer för tillfället. Jag är mer likgiltig, blasé, urless, på dem.

   Men, samtidigt måste jag säga att den här ständiga klappjakten på tjejer är tröttsam. På samma sätt som klappjakten på killar vissa tjejer ägnar sig åt är lika tröttsam.

   Och så säger jag, som ändå själv har drivit klappjakten under en tid.

   Men i alla fall, snälla du, kan vi inte försöka få till en diskussion utan slagord, utan anklagelser, utan ilska? För ärligt talat, är vi killar så annorlunda.

   Jag menar, jag är sådan i alla fall. Ser jag två tjejer sida vid sida så tittar jag gärna på den jag anser vara snyggare. Om de inte är lika snygga, för då går ögonen i kors och mina två hjärnhalvor börjar slå varandra medvetslösa… Vilket ofta leder till problem 😉

   Jag tittar hellre på en ung snygg tjej, än en snygg kvinna i övre medelåldern.

   Jag Pratar ju hellre med tjejen jag anser vara snygg, än tjejen jag anser vara mer…? alldaglig?

   Och ja, när jag var medlem gick jag mycket på fotografiet också. Och såg jag tio tjejer som var värda att skriva till, ja, då rangordnade jag dem efter hur jag bedömde deras utseende. Och så gick jag in på deras presentationer i en fallande skala.

   Så min Första rangordning var ju exakt lika ytlig som den du anser att tjejer ägnar sig åt. Och så tror jag det är med alla killar också. På ett eller annat sätt, mer eller mindre. För våra ögon dras helt enkelt till det våra hjärnor säger är vackrast.

   Likadant med bilar. Står det tio bilar uppradade så dras mina ögon ofrånkomligen till Dodge Chargern. Och inte till Volvon eller Audin.

   Och får jag välja En bil att provköra så väljer jag ju naturligtvis Dodgen. Inte Volvon.

   Men, återigen, får jag helt enkelt be om att vi utelämnar påhopp i den här tråden? Så kan vi få till en kreativ, upplysande diskussion i stället 🙂

  • Romantisk-tjej

   Tack John G för att du vågade bryta av från mängden! Självklart går alla mer eller mindre på utseende. Det har inget med kön att göra.

   Då jag var medlem var det få killar som ens nämnde det som stod i min presentation, det var mest utseendet som lockade. Det märktes inte minst när jag lade in ett proffsfoto från studion, då skrev många fler eftersom det var snyggt, (fixat med ljussättning och foundation). Ett annat, mer intressant foto utomhus lockade däremot färre. Det tycker jag säger en del.

   Och jag kan bara säga att de som föredrog mig på mina personliga foton också var killar som jag hade mer gemensamt med. Kanske för att jag gillar personer som går efter andra saker än en perfekt yta. De som ser något annat, till exempel egenskaper. Att någon tycker jag ser känslig ut, drömmande, tänkande, intelligent, mystisk, allvarlig…Just det sistnämnda gick aldrig hem märkte jag. Log jag inte på ett foto fick jag ofta anmärkningar. Det tyckte jag var trist och lite förutsägbart.

   Min pojkvän fotar mig ofta och han tycker det är intressant eftersom jag är som olika personer på bilderna beroende på min sinnesstämning. Jag antar att det är för att jag är mångfacetterad att det visar sig även i utseendet.

   Man får inte glömma att snygg är subjektivt, jag tror många tjejer gillar en vältränad kille som visar mycket hud, men för mig är det helt ointressant. Jag föredrar hellre en som är lite smalare än genomsnittet om jag får välja. Som min pojkvän. 🙂

   Utstrålning kan göra en person mycket attraktiv. Det kan t ex vara en glad och vänlig person som skrattar hjärtligt eller någon som har stark personlighet och går sin egen väg.
   Och sådant ser man inte förrän man träffar personen.

  • Miss Z

   JOHN G

   Har tillräckligt med självinskt för att veta att jag inte alls är som du….

   Du kör med fint vokabulär, formuleringar för att framstå som mycket bättre. Din typ av männiksor har man stött på förut.

   Provocera inte katten och gnäll sen för du blivit riven. Ditt eget fel…

 9. Inqvist

  Att män oftast vill ha en kvinna i yngre ålder än de själva, är säkert sant. Men jag är nu 67, och när jag söker en kvinna från 60 år och uppåt får jag den överraskande upptäckten att kvinnorna i de flesta fall anger sitt åldersspann för mannen de söker, till upp till deras egen ålder. Exempel: en kvinna som är 60 år anger att hon vill träffa män som är 54-60 år. Jag vill mena att detta gäller för en majoritet av kvinnorna både här på HP och på andra dejtingsajter.

 10. frostha@gmail.com

  Ett uttjatat ämne , en del vill ha jämnåriga, andra äldre eller yngre. Preferenser som gällande så mycket annat, folk får föredra vad de själva vill och får acceptera att andras preferenser kan vara en annan.

  I och med det vore det ju bra om dejtingsajter helt kunde dölja dem som angett åldersramar för dem som faller utanför.
  De som inte har specifik syns då för alla som inte heller har specifik samt de som Specifikt söker någon i den åldern som man är.

  Hade varit skönt för dem såsom mig som är lagom trött på speciellt alla långt över ens egen ålder kan ta plats i ens inkorg, besöka en ett gäng ggr eller annat. Visst kan man blocka och rapportera men hade ju varit skönt att slippa helt å hållet.

  Det gör ju kanske också att medlemmar alltid sätter åldern man de facto söker och är de enda som en då kontaktar å svarar.

  En del kanske fejkar sin ålder då men majoriteten skulle förhoppningsvis enklare se dem som åtminstone åldersmässigt verkligen söker del utan avbrott ifrån Andra.

  Man kan ju Söka specifikt men inte filtrera bort besök å kontakt annat än varje individ för sig. Lite filter till inkorgen kommer man ju iaf åt såvida man Inte använder mobilversionen då.

 11. MR Wise Guy

  MISS Z förvånansvärt många kvinnor också har den åldersintervallen

  men en del gömmer sig bakom 18-99 jag har skrivit till dom många ggr för att kolla på skoj och då fått bekräftat att det är dom yngre dom är ute efter men inte vågar stå för sin läggning påfallande ofta är det samma kvinnor som söker kvinna eller man

  • Miss Z

   MR WISE GUY

   Min erfarenhet av män i den åldern som söker en 18 åring är mest intresserade av att få sitt ego bekräftade, en fjäder i hatten…

  • Crazy8000

   MISS Z

   Inte nödvändigtvis.
   Vissa har hög standard att det måste kännas rätt hur personen är inuti, utstrålning synkning och så vidare, en viss del det yttre för en del av dem.

  • John G

   Miss Z:

   Jag är 46.
   Det senaste året har jag varit med några tjejer i åldern mellan 20 och 25.

   Men det handlar inte om att jag vill ha mitt ego bekräftat, i alla fall inte mer än om tjejen varit 40 i stället. Det handlar inte om att jag behöver sätta en fjäder i hatten. Det handlar inte om att jag behöver bekräftelsen från andra människor att jag sannerligen duger åt en så ung, snygg, tjej.

   Jag skiter nämligen i allting sådant, jag har inte det bekräftelsebehovet som gör att många andra visar sig på styva linan och spelar pajas. Jag behöver inte hela tiden stå i uppmärksamhetens centrum.

   Utan vad det handlar om är att dessa tjejer har visat ett aktivt intresse för Mig.
   Och tro mig, jag är inte så bortskämd och ständigt framgångsrik att jag kan låta en bagatell som åldersskillnad stå i vägen när en tjej visar ett uppenbart intresse för mig.

   Och som avslutning säger jag samma sak till dig som jag sade till Tidigare Medlem:

   Snälla, kanske kan vi avhålla oss från klappjakten på killar också?
   Ha det

  • Miss Z

   JOHN G
   Självklart handlar det om att få sitt ego bekräftat iallfall till en viss del. Kanske inte inför andra men för sig själv. Kompisar och jag själv upplevde ofta när äldre män ragga på en va mest för sitt ego. Visst finns det undantag…

   Och då jag är tjej så utgår jag från min upplevelse och tjejkompisars perspektiv och då blir det ”klappjakt” på killar/män…

   Pratat med män i din ålder med som ofta bekräftat att det är en egoboost när en tjej under 30 visar intresse. Likaväl om det är omvänt.

   Och just den attityden att läxa upp är genomgående för män i övre medelåldern. Precis som du nu gjorde och tidigare gjort….

   CRAZY8000
   Må så vara, men det ena utesluter inte det andra…

  • John G

   Jo men självklart, jag håller med dig om vad du säger. Sex handlar väl Alltid om bekräftelse.

   Men sedan handlar det väl också om hur man hanterar sex?

   För jag menar, många äldre, både kvinnor och män, skyltar ju med sina erövringar, visar upp dem som troféer. Andra har ju inte Det bekräftelsebehovet, utan är i stället glada åt det som hänt. Utan att skriva om det på FB, eller berätta det för kompisar och bekanta.

   Dessutom anser jag inte att jag ”läxar upp” någon. Jag framför bara en önskan om att vi kanske kan ha en diskussion, debatt, utan att sänka oss till samma låga nivå som vi upplevt i tidigare trådar.

   Sedan om det har någonting med min ålder att göra eller inte?
   Tja, inte en aning?

  • Miss Z

   JOHN G
   Vart kom sex in i bilden?
   Egoboosten behöver inte handla om att ha fått en yngre i säng.

   Sänka nivån? Att jag ger ett perspektiv utifrån ett kvinnligt synsätt? Är det att sänka nivån? 😉

   Är det mer legitimt då att jämföra kvinnor med bilar? Plåtburkar med motor?

   Att prata med sina närmaste kompisar om vem man träffat, legat med, etc behöver inte vara ett bekräftelse behov eller stoltsera över det.. Ibland kanske det motsatta..

  • Inqvist

   I alla kärleksaffärer är förstås ALLA kvinnor oskyldiga stackars villebråd som utsätts för de elaka männen, som alla män är. Det är förstås bara männen som vill ha bekräftelsebehovet tillfredsställt av att få en yngre kvinna. Men i så fall, hur kommer det sig att de flesta kvinnor jag ser på HP och andra dejtingsajter söker män i yngre ålder än deras egna? Förutom förstås de 20-åriga tjejer som vill träffa en man i ålder upp till 99 år.

  • John G

   Tja…

   Men då kan jag ge ett perspektiv om medelålders kvinnor, utifrån ett manligt perspektiv.

   Och min erfarenhet är att kvinnor i medelåldern, eller äldre medelåldern, är fientliga, cyniska, okänsliga och dryga.

   Så du ser, jag kan också.

  • Miss Z

   JOHN G!
   ”Klappar händerna”
   De kanske har en anledning till att vara det. Långt ifrån den ålderskategorin. 😜

   Hade och göra med en man i din ålderskategori för ett par år sen ute på krogen. Efterhängsen, spelade på sin ålder för att få en med hem och kunde trotts sin ålder inte begripa att jag inte var intresserad. När han blev avvisad agera han exakt som du gjort i diskussion med en. Kanske därför kvinnor i övre medåldern är bittra och cyniska då de måste hantera män i samma ålder. 😂

  • John G

   Tänk, då måste du ha åldrats fort eftersom du beter dig som en kvinna i äldre medelåldern.

   Och tänk så billigt du beter dig 😉
   När du nu försöker skuldbelägga mig, enbart och uteslutande för att vinna diskussionen.

   ”Efterhängsen… När han blev avvisad agerade han exakt som du gjort i diskussionen med en.”

   Men vet du vad. Jag framförde ett önskemål om att vi kanske, kanske, kunde hålla diskussionen på en trevlig nivå? Och som svar på det så fräser du åt mig och visar klorna.

   Och det är faktiskt någonting jag inte längre tolererar från en tjej.
   Utan då ger jag igen med fulla bredsidor.

   Så nästa gång du tycker att någon är efterhängsen och otrevlig, så föreslår jag att du funderar på hur du själv har agerat. Innan du försöker lägga skulden på någon annan.

  • Miss Z

   JOHN G
   Hahaha 😂 menar du att det är nåt på medelålderskvinnor? Eftersom du svartmålar dem så? Använda sig av det som skällsord för att förminska känns rätt omoget…

   Mitt bemötande speglar sig i hur du bemött mig i tidigare trådar. Har man en annan åsikt än din går du till offensiven dirket. Och förminskar…

   Du är bara nasty, du menar att det är den som blir stalkad som får skylla sig själv?

   Du vart arrogant och otrevlig i tidigare inlägg både mot mig och andra….

  • John G

   Tjaaa…

   Alltså, jag måste säga att om du känner dig stalkad här på bloggen bara för att jag vägrar lägga mig för dina argument, ja, då tyder det för mig på ett stort mått av paranoia.

   Men ja, jag skall ge dig rätt, jag har varit otrevlig i tidigare trådar. Absolut. Jag har definitivt varit otrevlig mot dig vid tidigare tillfällen.

   Men kom igen nu, du måste erkänna att du har inte varit speciellt trevlig mot mig heller. Så jag tror nog att vi båda är lika goda kålsupare.

   Samtidigt finns det någonting som heter bot och bättring.
   Och jag försöker bättra mig.
   Kan du säga samma sak?

  • Miss Z

   JOHN G
   Du måste känna dig som en riktig man i ditt agerande. ”Klappar händerna”

   Så länge man stryker dig medhårs är du ”snäll” i annat fall håller du på som du gör nu…

   Du kunde inte tolerera ett annat perspektiv på saken och angrep mig direkt. Rätt småaktigt…

   Och gällande stalker repliken refera den inte till dig… Tyvärr…

   Du är bara nasty tyvärr…

  • Miss Z

   När du konstant attackerar och otrevlig ser jag ingen vits med att vara trevlig..

   Ungefär som i förra tråden.. Du är en mobbare JOHN G

  • Miss Z

   Tackar för mig uppenbarligen är JOHN G den som bestämmer vad man får tycka, skriva etc här.

   Håller man inte med honom blir man nedtryckt, etc…

   Vidrigt JOHN G, vidrigt…

  • John G

   Det handlar inte om Att säga emot mig, för det uppskattar jag faktiskt.
   Det handlar i stället om Hur någon säger emot mig.

   För precis som du uppskattar jag inte om någon, vem som helst, är oförskämd och fientlig i sin opposition. Och det upplevde jag ärligt talat att du var.

   Jag framförde ett önskemål om att vi kanske kunde låta bli de vanliga dissningarna av respektive kön. Och som jag sade tidigare, det önskemålet fick dig att spänna ut klorna och visa tänderna. Du fräste tillbaka och var rent allmänt bara otrevlig.

   Sedan försökte jag en gång till med att vara diplomatisk, i alla fall så som jag upplever det. Och den enda responsen jag fick var mer fräsande och spottande.

   Och då är det så, jag tolererar helt enkelt inte längre att bli behandlad hur som helst. Jag behandlar som jag blir behandlad. Vilket innebär att jag börjar säga i från i samma tonfall, med samma retorik som du använder.

   Vad som sedan gör mig riktigt beklämd är hur du börjar spela på den ”Lilla, försvarslösa, oskyldiga, svaga tjejen som jagas av den onda, efterhängsna, otrevliga, farliga mannen.” För det är billigt. Och fegt.

   Ungefär som att kasta första stenen mot någon annan. Och när sedan den andra personen plockar upp en egen sten, så springer du med svansen mellan benen in i glashuset och hävdar att ”Stopp, är jag inne i glashuset får du inte kasta sten tillbaka.

   Men jag menar, hur tänker du egentligen i den här situationen. Förväntar du dig verkligen att du skall kunna säga precis vad som helst, i vilket tonfall som helst, formulerat hur som helst, till andra människor, mig, utan att det får någon form av konsekvens???

   Och nu är det så att tycker du inte om konsekvenserna, ja, då kanske du skulle ha tänkt dig för innan du uttalade dig med det tonfallet, med de formuleringarna, med de orden.

   Och hela ditt uppträdande i den här diskussionen har återigen gjort att jag börjat tänka på Doris Lessing, nobelpristagare i Litteratur, och vad hon en gång sade:

   ”Jag blir alltmer chockad över den tanklösa nedvärdering av män som i så hög utsträckning blivit en del av vår kultur att vi nästan inte uppfattar den längre.

   De dummaste, mest obildade och hemskaste kvinnor kan göra ned de hjärtligaste, vänligaste och mest intelligenta män utan att någon invänder.

   Männen verkar dessutom vara så nedtryckta att de inte försvarar sig.”

   Men du skall veta att är någon oförskämd mot mig, så biter jag tillbaka. Jag protesterar. Jag säger i från. Därför att jag tänker inte stillatigande bli behandlad hur som helst.

   Jag tänker dock ändå avsluta den här diskussionen. Därför att jag har insett att du kommer Aldrig inse hur du själv har bidragit till hur diskussionen har utvecklat sig.

   Jag föreställer mig att du helt enkelt inte har så mycket självinsikt att du kan förstå det.

   Alltså, trevlig helg.
   Tjing tjena.

  • MISS Z

   JOHN G

   Du kanske ska fundera över hur du själv skriver till någon, inte din sak att tala om för någon annan vad det ska skriva och inte skriva. Du blir otrevlig om nån tycker något annat, det har du påvisat förut…

   Du skriver att det drar ner ”nivån” jag replikera dig med hur du själv väljer att jämföra kvinnor med döda ting, etc. Den biten va tydligen inte att okej att referera som svar till dig gällande att dra ner nivån…. Du hoppade över flera saker som jag skrev, och gick direkt mot strupen…

   Om det får dig att framstå och må mycket bättre att gå på mig om jag är paranoid etc, fine. Men det säger mer om vem du är som person och människa än mig. Och det framför allt när jag pratar om efterhängsen man på krogen. Vad vet du om det inträffade en det jag angivit här? Du lägger ord i munnen och spelar psykolog, använder dig av tjusiga ord för att framstå som så mycket bättre. Finns ett ord för det, ”Översittare”….

   Du har ett mästrande sätt i att argumentera, det visade sig i förra tråden gällande om världen behöver mer kärlek…. Jag argumenterade normalt emot dig och du blev tjurig och ”jaha då vet jag hur viktigt semantik är för dig”… Om någon konstant hoppar mig, har ett otrevligt bemötande i och ska mästra mig, ja då visar jag klorna och fräser till. Thats it, tar inte skit från någon…

   Om det är någon som saknar självinsikt är det nog du, bor uppenbarligen en liten Donald Trump i dig..

   Vad du tror om mig och insinuerar är lika mycket värt som en cykel är för en fisk…

   Du kasta första stenen, och då syftar jag inte gällande denna tråd enbart… Du har gång på gång attackerat mig… Så är det någon som springer med svansen mellan benen är det du själv.

   Du är en mobbare JOHN G så är det bara…..

  • Romantisk-tjej

   Jag ser inte problemet här. Du John G säger att medelålders kvinnor du träffat har varit fientliga, cyniska, okänsliga och dryga. Och det är uppenbart att du föredrar mycket yngre kvinnor än dig själv. Det har du även skrivit om tidigare, du tyckte att unga tjejer var benägna till att vilja ha sex utan förpliktelser och att det passade dig.

   Miss Z skrev att hon och hennes vänner upplevde att äldre män som stöter på yngre gör det för en egoboost. Och inte för att de vill bli seriösa med tjejen. Det kan jag också skriva under på. Jag tycker äldre gubbar alltid stött på mig fast jag hellre velat ha en jämnårig, till exempel när jag var i 20-års åldern. De här männen var bara ute efter sex och godtog ofta inte ett nej. Dessutom var många redan gifta.

   Jag var au pair i London på 80-talet och fick sluta då männen i familjen stötte på mig. Det var väldigt obehagligt och så fick jag ju inte jobba kvar eftersom jag sa nej till mannens inviter.

   Detta hände även nästa gång men då var det jag som drog. Jag blev jag nedtryckt i en säng när ingen var hemma men hann försvinna iväg med en nödlögn. (hittade på en historia om hur jag smittats av HIV, i sjukvården), på den tiden trodde man nämligen att man kunde smittas av en puss, så han släppte mig.

   Jag var tonåring, så det var en jobbig upplevelse att se hur mycket makt äldre män hade, och hur de utnyttjade den eftersom jag var ung och aningslös och trodde folk om gott.

   Det var något jag aldrig trott då jag fortfarande inte stött på den typen av problem tidigare. men det var heller inte sista gången jag gjorde det. Jag kan ta fler exempel på samma beteende, senare i mitt liv, men jag avstår. Vill inte börja diskussionen om vilket kön som har det värst, åter igen.

   Jag mådde riktigt illa av detta och det förändrade min syn på främst äldre män avsevärt. Jag upplevde även en hel del ”street harassment” bilar som stannade där killar viftade med sedlar. (Nej jag gick inte på en Sådan gata) Jag kände mig som ett villebråd.

   Och jag blev deprimerad av att se hur telefonkioskerna var fulla med lappar med nummer till prostituerade. Jag var naiv och trodde folk sökte kärlek, det var ett hårt slag att se och uppleva detta ”sodom och gomorra” som ung och aningslös.

   Jag trodde kärlek var det alla sökte, men jag hittade aldrig det hos någon kille. Och senast jag sökte var på nätet, upplevde jag åter igen oviljan att vilja lära känna mig. Killar ville ha sex men ingen commitment, eller bara skriva lite för stunden. Ingen kärlek och förhållande. Det räckte inte att vara trevlig, svara på alla mail, vilja träffas.

   Vilken tjej blir inte en cynisk okänslig kvinna i medelåldern efter detta….

   Det jag berättat kanske gör mig till manshatare enligt andra, varsågod. Men jag vill ha respekt av en man. Sådan är jag. Och jag har åtminstone förmågan att älska en man, och det säger väl en hel del om mig för övrigt. Min pojkvän älskar mig och förstår inte att jag aldrig hittat kärlek tidigare, han säger att jag är en drömkvinna och är rädd att någon annan ska upptäcka det. 🙂

  • John G

   Okej, ett sista tillägg.

   Vi är precis lika goda kålsupare båda två Miss Z.
   För allt det du beskriver om mig har du också utsatt mig för i tidigare trådar.

   Men som sagt, du har väl inte så mycket självinsikt att du kan inse hur du själv har bidragit till hela denna situationen.

   Och nu kallar du mig för mobbare. Trots att det enda jag gör är att inte heller ta skit av någon. Och eftersom du inte heller gör det kanske du också är en mobbare?

   Men i alla fall…
   NU skall jag göra som jag sade, avsluta mitt deltagande i denna diskussionen.
   Så varsågod Miss Z, sista ordet får bli ditt. För jag gissar att du tvångsmässigt måste ha det? Trots att du avslutade Ditt deltagande i denna diskussionen klockan 22.59 i går kväll.

 12. MR Wise Guy

  ROMANTISK- TJEJ
  Det är trots allt en del som vill ha allting snyggt gulligt vänligt men också personlighet jag tycker att oftast så tänder jag på ngn som har ngt lite avvikande i ansiktet sned näsa , vindögd,
  mina vänner tycker att jag har konstig smak, men som du säger smaken är som baken delad. Sen har jag en tendens att koppla ihop vänlighet sårbarhet med skönhet är kvinnan snäll i RIL så blir hon snyggare.

  Däremot är jag fullständigt allergisk mot övervikt.
  DU föredrar den smalare typen av man säger du ,men det är också en form av ungdomlighet vi är ju smala som ungdomar det kan ´jag förstå ,
  men jag har träffat en hel del kvinnor som säger att dom gillar en man med pondus läs ölmage men samma kvinnor är alltid om som dreglar mest när dom ser muskulös man med sexpack

  • Romantisk-tjej

   Ja, ovanliga drag kan vara intressant, jag håller med. Just unika egenheter är jag svag för, även i personligheten.

   Min pojkvän är flera år yngre men vi är på liknande nivå. Han har barn och ex-fru så på det sättet kan man ju säga att han levt mer som någon som är äldre än mig. Känns som jag är den unga i förhållandet i den bemärkelsen. Men när det gäller hans kropp ser han ut att ha slutat åldras någonstans vid 17…Inte mig emot då jag gillar att han är så smal. Jag har svårt för stora killar. Både när det gäller övervikt (som du skrev Mr Wise Guy) men det gäller även muskulösa killar.

   Jag tror knappast siffran i födelsenumret är det som är avgörande hur någon är i sätt eller utseende. Men är det så många år som 15-20 års skillnad tror jag det märks mer. Då tycker jag att det är svårt att ha liknande livsstilar och få ett bra utbyte av varandra.
   Och vill man som jag, leva med samma person hela livet, är det en fördel att vara hyfsat jämngamla.

 13. Hope

  Christian:

  Det är intressanta frågeställningar du berör.
  Jag blev, med dagens mått mätt, förälder (pappa) tidigt (21 års ålder) och 2-barnsfar innan 25 så jag har helt andra referensramar än vad du har gällande synen på mognad eller ej kopplat till tex om den potentiella partnern är mamma eller ej.

  Kort sagt så är jag väldigt medveten om att föräldraskapet bara visar om hon just är förälder, inte något annat gällande eventuell mognad, erfarenhet, inställning eller liknande.

  Mina barn har för övrigt just blivit vuxna.

  Beträffande åldersskillnader så drar, av någon anledning, kvinnor ner till 15 år yngre, sig till mig.
  Det ser ut så åt andra hållet också, och (nu generaliserar jag naturligtvis) då jag upplever tex kvinnor som kanske är tex 10 år yngre som mer intresserade av att tex testa vissa av de intressen jag har, så gör det dem mer intressanta i mina ögon.

  Jag skulle personligen inte dras till en kvinna som är 10-15 år äldre än mig, får lite av känslan att de kunde vara min mamma.

  Vad jag aldrig blir klok på dock är de kvinnor som i sina profiler under sökkriterierna för ålder, angivit högsta ålder som tex 10 år lägre än min ålder och då ändå hör av sig utan att jag tagit kontakt.

  Det kanske någon kvinna har svar på?
  Jag förstår att man kan hitta undantag, men att frångå sina egna kriterier med så stort avsteg verkar för mig lite underligt.
  Det händer inte konstant, men tillräckligt frekvent för att jag ska se en trend.

  Jag har vid några få tillfällen skrivit till några av dessa och undrat om de verkligen skrivit till rätt person, med hänvisning till min ålder samt deras kriterier.
  Svaren har då blivit flörtiga och i stil med ”allt är ju inte hugget i sten”, eller ”ålder är ju inte allt”.

  Personligen så ser jag (med den ålder jag är i) inga problem med att dejta eller ha en relation med en kvinna som är 10-15 år yngre än jag själv är, men där någonstans känns det som det går en gräns gällande livserfarenhet, mognad och livsåskådning för min del.

  Rent generellt så är jag övertygad om att ålderskillnad blir ganska irrelevant när båda passerat en viss ålder.
  Då handlar det för mig mycket mer om att må bra ihop och hitta gemensamma värderingar, samt naturligtvis att attraktionen finns där.

  • MR Wise Guy

   HOPE JAG VAR FARSA VID 19 tvåbarnsfar vid 21 trebarns far vid 24 år och den tiden som småbarns föräldrar är jag klar med,,, gränsen går vid 13 14års ålder då har dom egna intressen och hänger inte morsan i kjolarna tvärtom

  • Romantisk-tjej

   Hope:
   Kvinnor som söker yngre är antagligen ute efter en kille som ser ungdomlig ut och/eller har mer aktiva intressen än vad som är brukligt för männen i deras egen ålder. Kort sagt: De tycker du stämmer in på en yngre kille. Och då tummar de på åldern. Eftersom du förmodligen har dessa (ungdomliga) egenskaper. Inte konstigare än så.

   Jag själv satte åldern ganska lågt eftersom jag ville ha kontakt killar som inte gått igenom många relationer och/eller har barn. Alltså oerfarna, liknande min livsstil. Jag sökte mig delvis till yngre för att jag tänkte att chansen att hitta någon i min situation var större. Därför hade jag 10 år nedåt och 5 år uppåt. Dessutom ser jag yngre ut och har mest yngre vänner.

  • Hope

   Romantisk-tjej:

   Jo, du kan säkert ha rätt i det, men man blir ju emellanåt lite förvånad då vissa av dem även väldigt tydlig i sina profiler skrivit ”var vänlig och respektera mitt åldersintervall, jag kommer inte svara någon som ligger utanför det.”

   Och i dessa lägen kan jag som man undra över logiken, men du har rätt gällande mig.
   Jag har nog en ungdomlig aura, och är aktiv, så det kanske sätter kriterierna ur spel för vissa.

  • Romantisk-tjej

   Hope:

   Känslor rår inte på logik 🙂

   Jag har aldrig velat dejta en kille med barn. Men nu är mitt livs kärlek en kille med barn.
   Vi dejtade visserligen inte, men vi blev kära. Man kan inte planera vem man ska bli förälskad i.

   Tjejerna kontaktade dig trots att de prompt hävdade att de endast sökte inom ett yngre åldersintervall. Detta intervall satte de säkert för att de tyckte att för många äldre herrar hörde av sig och de flesta av dessa föll dem inte i smaken.:-D
   Alltså, de flesta äldre var inte intressanta för dem. Men så såg de dig och föll för din ungdomliga stil.
   Du var ett undantag.

  • John G

   Romantisk Tjej:

   Jag måste säga att min upplevelse är tvärtom mot vad du säger.
   För enligt mina erfarenheter är det så att logik och rationellt tänkande inte har minsta lilla chans mot känslor och instinkter.

   Och kanske är det därför jag för länge sedan läste någonstans att:
   ”Vara kär är lite som att vara galen. Därför att en kär person beter sig både ologiskt och irrationellt.”

  • ViraStina

   Förnuft och känsla är två separata saker. Det visste redan Jane Austen. 🙂

   Nåja, visst kan de enas och samarbeta rätt ofta. Särskilt om man lägger sig vinn om att låta båda komma till tals.

   Men nog är det väl generellt så, att saker som handlar om känslor – kärlek t ex – också huvudsakligen ska styras av känslor. Inte av logik och argument. Så när det gäller relationer, är det ju rimligt att känslorna är överordnade förnuftet.

   Själv har jag större delen av livet gjort misstaget att trycka undan känslorna, och försöka agera förnuftigt hela tiden. Detta för att intellektet av någon anledning har mycket högre status än känslorna. Det är ”finare” att vara rationell än att vara känslomänniska.

   Men det är ju inte ett dugg smartare att ständigt ignorera känslorna, än vad det är att ständigt ignorera logiska argument. Så jag övar för fullt på att bli mindre analyserande och mer kännande!

  • Romantisk-tjej

   Jag bestämmer inte vem jag ska bli kär i , jag bara blir det. Allt handlar om tur (rätt människa, rätt plats, rätt tillfälle). Det blir logiskt eftersom man trivs ihop. Jag behöver aldrig tänka och fundera i det fallet. Gör man det tror jag alltid man kan hitta logiska luckor. Men jag behöver inte det, för jag känner att vi är ett och jag skulle gå sönder om han gick ifrån mig och han skulle gå sönder om jag gick ifrån honom.

   Jag har levt så pass länge att jag inser att den kombinationen vi har är svår att toppa.
   Få killar passar mig, och jag matchar sällan ”grabbiga” killar. Min kille har både kvinnliga och manliga egenskaper. Han står för det, han går sin egen väg och han är mycket intelligent. Dessutom är han en känslomänniska, vilket är ett måste om jag ska få ett utbyte med en person.

   Jag har träffat många som har hämningar, har svårt att ”committa” och är osäkra på sina känslor. De skyller på partnern när de inte orkar se sig själv och sina tillkortakommanden. Eller de har en naiv inställning att allt måste vara bra hela tiden annars drar de för att de inte orkar jobba på det. Sådant går fetbort för min del.

   Jag måste dessutom känna att jag vill vara nära en person, att jag är attraherad och förälskad. Det blir jag sällan i praktiken.
   (I teorin däremot har jag inga som helst problem). Men med den här killen kunde jag känna det även i praktiken, det blev en genuin, självklar känsla att jag vill vara nära.

   Tidigare blev jag lätt svartsjuk och klängig istället för att ta ett steg tillbaka. Jag har upptäckt att det har att göra med en törst efter kärlek men att jag inte hittat rätt person. Jag klänger mig fast vid något jag önskar, men som inte finns där i verkligheten. Jag vet någonstans att det inte är rätt person och att han egentligen inte är kär i mig, men vill inte lyssna på den inre rösten. Och då beter jag mig också fel. Och det märker killen.

   Men nu när det är genuina känslor (och rätt person för mig) är upplevelsen helt annorlunda. Nu är jag inte osäker, jag njuter av min egentid lika mycket som tiden när vi träffas. Jag vet att han finns där. Han hör av sig ofta, vill träffa mig så mycket som möjligt och han ger mig ömhetsbetygelser, jag behöver inte fråga om han älskar mig, för det vet jag att han gör. Vi är synkade när det gäller längtan efter varandra och behov av ensamhet. Vi har inget behov av att flytta ihop.

   Vi har jobbat ganska mycket på hur vi vill leva tillsammans. Och vi kan ta motgångar, för sådana har vi haft. Och det har bara stärkt oss.

  • Tina68

   Hej romantisk tjej
   Du skriver så bra om ett förhållande – vad som är viktig och vad som avtrubbad. Underbart att du hittat en så fin kille! Undrar bara – fann du honom från en dejtingsite eller irl?

 14. ViraStina

  När jag var 20, tyckte jag att killar i 20-årsåldern var mest attraktiva. De som var flera år äldre, kändes gubbiga.

  När jag var 30, hade det ändrat sig. Då tyckte jag att 20-åringarna såg ut som pojkspolingar, och 30-åringarna var istället intressantast.

  Nu är jag drygt 40, och inte helt otippat tycker jag att män i 40-årsåldern ser bäst ut och har mest karaktär. Karln jag har lagt beslag på blir 43 i år, och jag tycker han är hur snygg som helst, med skrattrynkor och antydan till grå stänk i håret. 🙂

  Så jag kan konstatera att jag alltid har hållit mig till min egen åldersgrupp, och jag lär nog fortsätta med det också. Antagligen kommer jag spana in de jämnåriga herrarna när jag flyttar in på hemmet i framtiden, om jag känner mig själv rätt.

  Men det är knappast en utseendefråga egentligen. Det beror snarare på att jag känner att jag har mest gemensamt med dem i samma ålder.

  • Crazy8000

   Du beskriver precis som efterforskningar hade visat för 10-15 år sen hur kvinnor brukar va intresserade av på kontaktsidor.

   Vid 35 brukar kvinnor vara öppna för de som är lite yngre än dem.
   40 även ännu yngre typ 10-15.
   30 runt sin egna ålder och äldre.
   25 nästan bara äldre ca 5- 10.
   20 absolut inte yngre än de själva men helst äldre typ runt 5 år men.

  • ViraStina

   Hur menar du då? Jag tycker att jag beskriver precis tvärtom – att jag alltid föredragit män i min egen ålder.

   Oavsett vilken ålder jag befunnit mig i.

 15. Arcnice

  Jag tror att det till stor del är biologiskt betingat att män söker yngre och kvinnor äldre (generellt talat). Nu beror det ju självklart på inom vilken åldersintervall vi pratar om, men yngre kvinnor är ju i regel mer fertila och anses också många gånger vara vackrare eftersom åldern ännu inte hunnit påverka rynkor mm.
  En högre ålder på män signalerar nog generellt sett en högre mognad, mer livserfarenhet och framför allt att de har ordnade liv med stabila ekonomi mm.

  Detta är givetvis väldigt generellt, men stämmer nog bra om man ser till populationer.

 16. Anna

  Jag är snart 55 men har alltid sett mkt yngre ut, i dagsläget tippar folk mej att vara i 45 års åldern.
  Attraheras inte av gubbar ,,, och då syftar jag inte på ålder utan det handlar om en kombination av utseende , personlighet , klädstil osv…
  Men oftast blir jag attraherad av män i 40-50 årsåldern ..
  Tyvärr så höjs det alltid på ögonbrynen när det är kvinnan som är äldre men en äldre man kan ha hur ung kvinna somhelst nästa i alla fall utan att det är nått konstigt…
  Män sitter här och gnäller att vi kvinnor är ” kräsna” och bara går efter utseendet , välkomna till kvinnans värld , så har det varit för oss i århundraden.

  • Uttråkad

   Ursäkta .. har du levt i århundraden? Om inte så sluta med den patetiska klyschan att ”så har vi kvinnor haft det .. ”. Det är bara ett löjligt ultrafeministiskt pseudoargument för att slippa stå för att ens ageranden är om möjligt än mer inskränkt av snedvridna värderingar.

   Tror att den som gnäller över att andra gnäller .. är den som gnäller mest.

 17. Crazy8000

  Finns studier där de såg på hur unga deras föräldrar var och såg ut när de växte upp angående hur man blev attraherad åldersmässigt.
  De som hade unga föräldrar när de var barn sökte sig till ungefär samma grupp angående de kön de attraherades till och även ålders skillnaden mellan föräldrarna vilken som är äldre.

  Hoppas detta ger lite mer ljus på det hela vad som spelar in i ekvationen.

  • MR Wise Guy

   CRACY8000 mkt intressant det finns säkert fog för dom uppgifterna . våra val verkar inte vara så stora trots allt kultur -uppväxtens påverkan och det genetiska tillsammans , styr nog mer än vad man har förstått, det är ingen tillfällighet att man gör sina val och klickar med vissa i så fall, Det finns ju ggr då man frågat sig efteråt vad fick mig att välja henne och det ter sig fullständigt obegripligt men kanske det är svaret då.

 18. PECKA

  katten

  1 november, 2016 kl 18
  Jag har träffat en man som är 60 år, jág är 24. Vi har underbara djupa samtal, och i sängen är det lika underbart! Och alla andra får tycka det de tycker, skulle aldrig ge upp min lycka på grund av andra människors fördomar eller begränsningar. Är mycket medveten om att vi inte kommer få ett helt långt liv tillsammans, men den tiden vi får är bättre än ingen. Dessutom vet man inte hur länge ett förhållande kommer att hålla med en jämnårig heller. Jag är lycklig med honom sedan cirka ett år, och hoppas att alla människor därute följer sina känslor ock skiter i vad andra tycker! Det gjorde jag, och jag är lycklig. =)

  • ViraStina

   Ja, kors i taket, men jag håller med dig.

   Folk VILL tydligen hugga direkt, och leta syndabockar, istället för att se vilka likartade problem de flesta av oss tampas med, och diskutera konstruktivt utifrån det.

  • PECKA

   HASSE JAAA DET KOM FRÅN RÄTTA

   det finns ingen som är i närheten av dina ordlekar som bara är negativa T o m att du vill få det att låta värre än det är här på bloggen och att det är du som står för 90 % ALDRIG att du skriver ett inlägg i ämnet

  • Hasse

   VS: Jag har inget kors i taket men jag ska snart fälla in spottar. 😍

   00cosy, så du vädrar gamle ”Pecka” nu. Jag visste att du inte kunde hålla dig. Du kanske kan skaka fram studien jag bad dig om? När man hänvisar till ”fakta” som du gör kan man vara så fin att länka till studien också.

  • Andrea

   Jomenvisst spys en del galla, men bör vi inte skilja på galla och en anekdot om några individer man mött och frågor man börjat undra därav.
   Att den handlar om man lr kvinna, ens motsatta kön, har väl mest att göra med att någon bi lr homo sällan kommenterat än en allmän könsjakt.

 19. Ankan

  Själv dras jag till äldre män eftersom dom är mer känslomässigt mogna, lite mindre ego och lite mera förståelse för hur viktigt d är med känslor. Jag kan dejta yngre också, men gränsen går vid 25 för jag har hört att hjärnan inte är fullt utvecklad förrän man är i den åldern haha.. men även dom runt 25-35 kan vara ganska svåra att nå känslomässigt. Kvinnor kan såklart också ha problem, men rent generellt så får vi lära oss i tidig ålder om känslor och omtanke, medan männen lär sig att vara tuffa och får sedan lära sig om känslor (förhoppningsvis) när dom har vuxna relationer med kvinnor.

 20. Tina68

  Anna
  du är snart 55 och jag är 68. Precis som du ser jag minst 10 år yngre ut, har modern snygg stil, är bildad och nyfiken, lättsam och social samt håller mig i form. Ser rätt bra ut men min personlighet är troligen min största skönhet.
  Har dejtat flera män och de flesta har varit äldre än jag. De allra glesta män i min ålder, även yngre och äldre söker kvinnor som är yngre än dem själv. Synd och tragiskt för dem. För iland oss som är plus 60 finns jättemånga underbara fräscha och skärpta kvinnor. Ni män som exkluderar kvinnor som är äldre än er själva kan gå miste om många drömkvinnor. Åldern ÄR INTE det viktigaste! Det är dom Anna skrev så.myrket annat som.är betydligt viktigare. Jag var gift över 30 år med en lång snygg man som är 10 år yngre än mig. Och det var inte han som ville skiljas. …
  Tyvärr har inte personkemin synkat med de män jag dejtat , jag har varit betydligt mera ungdomlig och nytiken mm.
  Nu har jag gett upp att hitta någon via nätdejting. Har gått in i den sk dejting väggen efter så många förhoppningar följda av besvikelser.
  Jag vill ha en man som är nyfiken på livet har en trevlig personlighet utan att behöva en massa bekräftelser. Helt enkelt trygg med sig själv. Jag trivs inte ihop med gubbiga män som fastnat i sitt livs rutinrutor och sitter i sitt hus och inte gör nåt avvikande nånsin. Jag är helt enkelt hellre lycklig singel med goda vänner, reser, dansar salsa ordnar middagar med mkt skratt och vänskap ÄN dejtar tråkiga män som det inte kan klicka med.
  Tror wtt jag en dag träffar honom irl – och då spelar faktiskt ÅLDERN mindre roll! Han kommer stt fastna för mig som jag är! Kom nyss hem från en äventyrlig resa i Sydamerika, solbränd och lycklig och är nu på väg till mitt gym.
  Kanske ska jag bara skaffa mig en ung älskare, jag får många mejl av unga män som vill träffa mig. Visste ni killar att kvinnans sexlust består livet ut och faktiskt bara blir bättre hela tiden! Det har jag personligen erfarit. Så det så.
  Hälsar en 68 årig pangtjej

  • George

   Männens testosteronnivåer sjunker med åldern. Likaså blir kvinnor fulare med åldern. Ingen bra kombo. Jag har tydligen en väldig otur. Jag har aldrig möt en snygg fräsch medelålders kvinna. Alla har varit feta och ur form.

   Jag dejtar absolut ingen medelålders kvinna vars enda motion är att gå ut i köket och hämta 4 påsar chips å 6 liter Coca cola. För att sen sätta sig ner i soffan å vräka i sig allt. Då dejtar jag hellre yngre kvinnor som har äventyrslusten kvar och som är nyfikna på vad livet har mer att erbjuda.

   Tina68 lät det här kul att höra? Det finns tantiga tanter o gubbiga gubbar. Jag är snart 50 år. Har en vilopuls på 42 slag i minuten. Allt hår kvar på huvudet. Har inte blivit gråhårig än. Ser ut som 35år. Är i mitt livs form. Så det finns faktiskt män som håller sig i trim också.

  • Hasse

   00cosy, vem är det som konstant mobbar och beter sig som ett litet barn i en sandlåda? Jo du. Var snäll och lämna mig i fred. Tack.

  • MR Wise Guy

   HASSE Du får nog vad du förtjänar nu har du inte äldre eller andra som backar upp dig
   men jag ska överväga det om du lägger ner din fördömande stil.

 21. MR Wise Guy

  VIRASTINA Det finns en annan aspekt som vi inte talat om

  det är ju lite jobbigt att träffa ngn som är 10 -13 år äldre om man kommit upp i50 plus det är ju då ålder sjukdomarna börjar sockersjuka reumatisk värk hjärta lungsjukdomar framför allt man vill ju inte bli förälskad och sen rycks kärleken ifrån en efter 10 år man ökar ju chansen till ett längre förhållanden om man träffar jämnårig eller yngre egoistiskt sett

  • Romantisk-tjej

   Det är delvis sant. Men det finns ju folk med bra gener som blir närmare 100 och de som får dödlig cancer vid 50. Sedan har vi ju det här med separationer, det kan vi inte vaccinera oss mot. Det har man ju sett även hos dem som verkade vara så lyckliga i åratal.

   Så det bästa är att leva för dagen med den man har kär. Livet är för kort för att inte våga älska!

  • ViraStina

   Jag har definitivt alltid haft hälsan med som en aspekt. Jag har sett på ganska nära håll hur jobbigt det kan bli ur hälsosynvinkel när det skiljer närmare en generation mellan de två parterna.

   Men garantier finns ju aldrig, vare sig man är jämngamla eller ej. Och jag skulle inte lägga mig i ifall någon annan träffade någon där åldersskillnaden var stor. Det måste ju vara upp till var och en. Det är nog ett av få ”problem” eller vad man ska kalla det, där båda är helt införstådda med det redan från början, och går in i det med öppna ögon. Andra saker kan ju dyka upp som obehagliga överraskningar längre fram, men knappast åldersskillnad.

 22. Hope

  Ni som tjafsar är galet jobbiga med ert skyttegravskrig.
  Man har valt ”Meddela mig om nya kommentarer” för att man är nyfiken på frågeställningarna och debatt gällande densamma, men icke då… istället är mailkorgen full av tjafs/bråk/attacker och bara en massa blaj.

  Och nu kommer väl någon/några ifrågasätta om jag tar mig rätten att bestämma vad som ska avhandlas på denna offentliga blogg/forumsida, nej det gör jag inte, ville bara nämna att ni är skittråkiga med ert tjafsande.

  • Dold

   HOPE:

   Jag håller med och satt precis och tänkte, hur skönt det är att jag inte valt ”Meddela mig…” Med några få undantag, så är det inte mycket i trådarna som håller sig till ämnet. Och varför måste tonen bli så hård bara för att man inte delar samma åsikt?

  • Ankan

   Internet. Folk tar illa upp och misstolkar varandra hela tiden. Man hör ju inte tonläge eller kan läsa av kroppsspråk och då blir det lätt missförstånd. Jag tror inte många reflekterar över hur det kommer mottas innan dom trycker på ”skicka”.

  • Dold

   ANKAN:

   Nej, det är inte lätt att förmedla exempelvis humor, ironi och sarkasm i text, och det leder ofta till missförstånd. Men jag är inte helt säker på att det bara är internets fel. Vi har ju en del väldigt goda exempel på personer här, som brukar försäkra sig om att de förstått saken rätt, innan de svarar. Medan andra attackerar direkt. Jag tror att det handlar väldigt mycket om personlighet. Själv försöker jag ha en välvillig inställning till det jag läser, och utgå ifrån att den som skriver inte har för avsikt att i första hand förolämpa alla andra. Ibland är det naturligtvis det som är avsikten, men inte så ofta som man kan tro när man läser den här bloggen.

  • Ankan

   Ja vi har ju samma problem IRL men det blir mycket svårare i text. Jag tror vissa människor är mer medvetna kring hur dom formulerar sig och att sannolikheten att man misstolkar något är stor. Jag är tex mer benägen att misstolka och skriva aggressivt d dagar jag är stressad eller upprörd över något. Egentligen borde man hålla sig borta från internet då haha.. men ofta märker man om någon är omöjlig och då försöker jag hindra mig själv innan diskussionen blir för negativ. Men d är inte lätt.

 23. LoveMorr

  Minns en tid när det var både kul och intressant att läsa blogg och inlägg… det forumet är no more. Hjälp. Skriv helst inget mer – ut i faktiska världen istället – ansikte mot ansikte. Pröva fördomar i realiteten, liksom… puss och kärlek till oss alla

  • MR Wise Guy

   LOVEMORR Och sen finns det såna msk som dig som dyker upp då och då med ett bidrag som är kritiskt mot dom som skriver
   att det enda dom bidrar med är kritik av dom som ändå gör att det blir en debatt .

   så ynkligt så det är skrattretande , mitt råd stanna där ute i verkligheten om ni inte har ngt vettigt att säga

 24. MR Wise Guy

  DOLD Tack för dina kloka ord,
  jag vet ju med mig själv att jag har svårt att ta dom här ideliga småkommentarerna , inte så att jag blir arg eller upprörd , men mer känslan inte nu igen och jag tar inte dumheter , jag slår tillbaka och inte en ggr utan dubbelt , jag påstår inte att jag har rätt att mig dom friheten, men det är min personlighet som triggar,
  vänliga trevliga brev och jag blir engagerad och känner ofta sympati med den drabbade eller lyckliga. Sen försöker jag att lägga om stil och inte låta det gå över styr och bli för personlig.
  Jag reagerade själv över att virastina blev missförstådd och fick ett taskigt påhopp, men vi får väl dämpa oss lite gemene man, och försöka att anamma föredömena här.

  • MR Wise Guy

   HASSE Du vill inte ha en partner du vill ha en ny morsa lycka till det finns ju fortfarande postorder

   Då kan du ju gå från önskemål till verklighet , pengarna väger väl lätt i dom sammanhangen för dig .

   Du tjänar ju in stålarna på ett års resor till Köpen hamn.

  • Hasse

   Under ett par år var jag ihop med en Thai… helt perfekt men sen fick hon svenska flickvänner och så var den glädjen förstörd.

 25. MR Wise Guy

  HASSE SÅ KLART att hon sökte lite manligare partner än dig, hon tröttnade på att baka cheescake och muffins och sy och sticka . lyssna på vinyl rapa och fisa när du dricker pilsner , Det var ju otroligt att hon orkade stanna så länge så hon fick uppehållstillstånd,
  Men du får väl försöka igen

 26. MR Wise Guy

  HASSE Det finns 2 sorter dom som erkänner fördomar och dom som förnekar att dom har fördomar

  visst det är klart jag har fördomar ,, Kan bara konstatera att du inte har det och att dina värderingar är fantastiska och ett ideal om man levt på 1800talet

  • Hasse

   00cosy, en viss portion av självdistans hade gjort dig gott. Alla män vill bli omhändertagna av en kvinna. De som påstår annat bara hycklar för att få ett ligg.

  • MR Wise Guy

   HASSE vill bara tilläga att jag valt att inte Binda mig förrän jag tror mig hittat min sista kärlek

   jag har ganska hårda krav på min tillkommande , men laga mat diska och städa kan jag själv, likväl som meka med bilen eller renovera kåken, skjuta en älg eller hare likaså. får jag behålla min skinnfåtölj så får hon inreda bäst hon vill.
   Jag uppskattar om hon har tjejkompisar och drar till alperna och åker slalom en helg eller teater eller show ngn stans . och jag och mina polare drar en lång weekend till USA och kollar in MMA eller Boxningsmatch eller drar till STCC eller annan Racing Carrera cup , Rally mm

  • Romantisk-tjej

   Jag är mycket omhändertagande mot min kille. Jag tappar varma bad till oss, köpte en värmefilt till hans säng eftersom han kan vara frusen/förkyld, fixar hans fötter (fotvård), köper hem olika teer och hälsokostpreparat som är bra för olika saker han oroar sig för (han har hälsoångest), köper hem den mat han gillar så det ska finnas när han sover över här, gör frukost eftersom han knappt hinner det på morgonen då han duschar och fixar sig så länge, (mycket längre än jag trots att han är man 🙂 ) har förvaring för hans prylar/kläder (han får ha hela vardagsrummet som sitt rum), han har fått en extra hylla i badrummet för alla hans rakgrejor och krämer… o.s.v

   Vill göra det bekvämare nu när han har två bostäder. Men jag gör det av fri vilja, han skulle aldrig någonsin kräva det av mig. Inte ens frågat. (Jag ser vad han behöver, han behöver inte fråga).

   Han diskar och plockar upp efter sig, så det problemet har jag aldrig, han är renlig av sig.
   Jag städar/diskar/tvättar inte mer än jag gjorde som singel.

   Jag skulle däremot inte göra samma sak för någon som är krävande (skulle inte ens vara ihop med en sådan person). Det handlar om att jag vill att han ska ha det bra för att jag älskar honom. Och för att han behöver det. Helt normalt i min värld. Trots att jag bott ensam utan en man i 25 år kan jag förstå det.
   Livet kan ändras 🙂

  • ViraStina

   Hasse:

   Jag tror du har en poäng i det där med omhändertagandet, men vet du – jag gillar att känna mig omhändertagen av min man också!

   Jag gillar att han tar initiativ och har koll på läget, att han har tänkt på en massa små praktiska detaljer, att han byter däck åt mig, att han tar tag i saker hos mig som bara har blivit liggande…

   Det får mig att känna mig omhändertagen.

 27. MR Wise Guy

  HASSE omhändertagandet ligger på en annan nivå än vad du pratar om,

  Närhet, Intimitet, Omtänksamhet

  Lojalitet , Trohet Trygghet ingår i våra Personligheter och omhändertagande mot varandra lika för båda.

  Finns inte det då kan det kvitta

  • MR Wise Guy

   ROMANTISK-TJEJ Själv använder jag bara schampo tvål och rakhyvel och rakvatten thats it.

   men jag har berättat en ggr tidigare att mitt ex fick frukost dukad med kaffe och allting till under tiden skrapade jag bilrutan från is och snö varmkörde bilen ett par km och bar ut hennes väska mm till bilen så hon i princip kunde gå ut i blus och jeans och åka till jobbet väl framme skickade hon ett gulligt sms att resan hade gått bra.
   ROMANTISK-TJEJ Jag vet vilken känsla och stadie ni är i och det är toppen , Man blir glad av att kunna serva och visa omtänksamhet för varandra bekräftelsen som inte kräver några ord man vet att man älskar varandra, Det är en trygg och fin komfortzon som man ska jobba på och förhoppningsvis får behålla resten av livet

 28. CoolCat

  Har du verkligen tittat igenom hur många kvinnor som söker yngre män och hur många yngre män (mkt. unga) som söker äldre kvinnor, du verkar inte vara riktigt i takt med tiden.
  Väldigt få som är i sin egen ålder idag, kan tänka mig att det slår likadant över båda könen, men jag läser ju/tittar ju bara på kvinnornas annonser och väldigt många kvinnor idag verkar ha en rätt skev självuppfattning /åldersuppfattning, tror att de är yngre än vad de är ( men som sagt,jag kan tänka mig att det är likadant bland män).

  Finns väl få som tycker det är kul att bli gammal ( det blir man ju i Sverige så fort du är
  50-55 år…) och att uppleva hur kroppen stelnar, att man blir mindre värd på arbetsmarknaden och i samhället osv. men det är tyvärr naturens gång, och det drabbar alla, alla, det är ofrånkomligt och det enda vi vet med säkerhet.

  Det finns ett mycket bra uttryck som man nästa aldrig hör idag längre, ”att åldras med heder”, att man man vågar står för att vara vuxen ( har nästan blivit ngt. fult i den ungdomskultur vi lever i idag), med allt av vad det innebär av mognad o erfarenhet, det behöver inte betyda att man stelnat (mentalt,sexuellt osv.), förbereder sig för döden, eller fortfarande inte är nyfiken o aktiv och fortsätter att utvecklas och söker nya utmaningar, men inte heller att man springer omkring och uppför sig o klär sig som sina barn/en tonåring och lägger sig till med deras gester o språk o mode, det finns inget mer patetiskt.

 29. MR Wise Guy

  ANKAN jag tror att det är hans enda kontakt med yttervärlden och måste agera som han gör för att få svar och känna att han finns till , så av ren medmänsklighet så svarar jag honom , det finns inget värre än om ingen ser honom. sen så är det nog sant att han har stannat på grottstadiet

 30. MR Wise Guy

  ROMANTISK-TJEJ jag vill förtydliga att även om jag inte är längre än nödvändigt på badrummet eller smörjer in mig med krämer eller fotbad och värmefiltar mm så har jag ingen åsikt om det , huvudsaken är att ni trivs och är lyckliga och ger varandra utrymme för olika egenheter, det är fint gjort och sann kärlek
  ni älskar varandra för dom individer ni är.

  • MR Wise Guy

   ROMANTISK-TJEJ
   även jag har mina egenheter jag är gammaldags ,,,
   beställer in maten på restaurang smakar av vinet håller upp dörren, Säger ifrån om ngn berusad person blir för mkt på min tjej om det är mot hennes vilja och blir besvärad

   Jag vet att hon kan svara för sig själv , jag vet att hon kan beställa på mat och vin lika bra som jag
   hon kan även öppna dörren för sig själv och betala notan ,,
   men jag vill inte det jag vill sätta henne på en piedestal lite grand , jag bär flest matkassar oftast alla. hon orkar också. jag kan lika gärna som henne avstå att dricka vin och köra bilen så att hon får en helkvälls upplevelse och har hon varit ute på AW . vill hon bli hämtad så gjör jag det med glädje ,,annars
   så har jag kokat the och gjort en god räkmacka till oss när hon kommer hem.
   MATCHOMÄN SKULLE KALLA DET TOFFEL

  • Hasse

   00cosy, vad får du tillbaka? Ja du får ligga med henne som tack för att du behandlar henne som en prinsessa… nog lönt.

  • Romantisk-tjej

   Wise guy, jag gissar att du är en mer traditionell man än vad min pojkvän är 🙂 Inget fel i det!

   Min pojkvän är sig själv och har inget behov av att bry sig om hur andra män gör. Han är stark i sin manlighet och kan därför också vara ”kvinnlig” på sätt och vis utan att han ens funderat på om det är ”okej” eller inte. Han har sagt att det var han som var kvinnan i hans förra förhållande. Hon är längre än honom (och då är min kille i medellängd för en man) Hon tjänade mer pengar, hon intresserade sig för vapen och det militära, hade motorcyklar, pratade aldrig om känslor, hade aldrig feminina kläder, var starkare fysiskt än honom.

   Jag skiljer mig enormt från hans ex i allt från utseende, klädstil, intressen, känslor och kynne.

   Många av mina vänner har berättat att deras män söker sig till samma sorts kvinnor, att de egentligen bara vill ha en kopia av deras ex. Det låter för mig som en mardröm…. Jag vill inte bli jämförd med någon. På så vis är det skönt att han valde mig för den jag är. Och han är väldigt glad att jag är feminin och trodde inte det fanns sådana som jag 🙂
   Han får känna sig som en man med mig 🙂

 31. MR Wise Guy

  ROMANTISK-TJEJ Jag instämmer det ena är inte bättre än det andra men det är häftigt att ni funnit varandra och älskar varandra för dom individer som ni är, jag menar det verkligen
  det är nog rätt så ovanligt för det bryter ju lite på könsrollerna men inget är fel i mina ögon om ni är lyckliga med varandra så är det perfekt och bara att gratulera .
  Personligen har jag avstått att inleda ngt mer är en gemensam helgupplevelse sista året och det har varit underförstått från båda håll. och det beror på att jag precis som du säger har sökt samma typ av kvinnor hela tiden och det funkar inte ,
  Så nu har jag hunnit ifatt mig själv och är öppen för en ny typ av kvinna som jag tror kan passa mig bättre hon är nödvändigtvis inte bättre människa men passar mig och min ålder bättre

  • Romantisk-tjej

   Tack för de trevliga orden, Wise guy! 🙂

   Jag tror att det är en bra grej att intressera sig för en annan typ än den man inte funkat med hittills. Även om alla är olika kan skenet bedra ibland. Vissa kan ha likheter man känner igen i inledningsstadiet och då kanske man inte går vidare och tänker ”inte nu igen”.

   Men det är nog bra att lära känna någon först så kommer man se att många har olika referensramar och ryggsäck. Man kan bli förvånad om man lägger undan alla gamla fördomar. En ny värld kan öppna sig då. Jag tror det är vanligt att man stirrar sig blind på sådant man sett förut och omedvetet gör samma saker så man hamnar i samma fällor som tidigare.

   Jag har alltid dragit mig till udda killtyper, jag tycker om det som inte är förutsägbart.
   Jag intresserar mig för människor som tänjer på ramarna och inte påverkas av massan.
   Jag är själv ganska ovanlig och trivs sällan med vanliga ”medelsvenssons” med likadana vanor/åsikter. Jag känner mig inte hemma bland dem.

   Jag tror människor formas mycket av andra och jag har inte gjort det i lika hög grad som de flesta andra, eftersom jag varit ensam mycket och tänkt efter eget huvud. Jag var redan sådan som barn. Och det man var som barn sägs vara ens äkta personlighet.

 32. MR Wise Guy

  HASSE
  jag har en stark libido men 99% av alla kvinnor har starkare än mig ,
  det är min erfarenhet det är bara att erkänna att kvinnor vill ligga 6ggr per helg oavsett om man håller på i flera timmar per gång ,, men jag har inte tänkt tanken det kanske beror på att jag behandlar dom som en prinsessa, det är kanon i så fall men jag trodde det berodde mest på personliga egenskaper .

 33. MR Wise Guy

  ROMANTISK-TJEJ

  Tack själv jag hade lite svårt för dig i början jag förstod mig inte på dig,, men du vinner mer och mer i längden och jag älskar ditt öppna ärliga sätt att vara, det är bara en liten skara som vågar och kan stå för det, och jag tar tacksamt emot dina tankar och råd och kan bara instämma , jag ska ge nästa kvinna som det klickar med tid att visa vem hon är. Hon ska få extra mkt tid och hela min uppmärksamhet tills jag ser vilken typ av kvinna hon är. Själv är jag ju som en öppen bok och enkel att läsa av som står för vad jag tycker och tänker.

 34. MR Wise Guy

  ROMANTISK -TJEJ Det kanske stämmer som du säger men förut så kändes det som du och virastina och ngn mer krigade mot männen nu är det mer öppen och berättande tonfall från dig inte så konfronterande
  det kan ju lika gärna vara jag som ger mig mer tid att förstå vad du säger men bra är det i allafall

  • MR Wise Guy

   tänk på blodtrycket gamle man lakrits är dunder för,,, det rödvinet skickar upp trycket i morron bitti

  • MR Wise Guy

   HASSE
   Nej det är helt ok men äter du lakrits ofta är effekterna lindrar magsår, höjt blodtryck , hypertoni – hjärtrytmen rubbning , impotens beroende på det östrogenliknande ämnet som finns i lakrits
   Tar du ett glas whisky till också så blir det dubbel dos av östrogen pga ämnet som finns i ekträt i tunnan som whiskyn lagrats på sen äter du lite kina mat med soja bönor och sås , så får du en dos från det också ,,
   till råga på allt så har du sköljt disken dåligt och det finns rester kvar från diskmedlet nu gosse är det kris nu börjar brösten och röven växa på dig , sen är du en halv kvinna

 35. Helena

  Tänker bara återkoppla till vad Christian funderade över och hoppa över pajkastningen kön emellan som alltid dyker upp här 😳

  Äntligen fann min mamma en man som hon fungerar perfekt med i vardagen, hmm 14 år yngre… men vad spelar det för roll när de är som gjorda för varandra och nu varit gifta i över 20år, min Papsen ❤️

  En av mina vänner har varit tillsammans med en 12 år yngre kille och nu gifta i massor med år, hon har barn innan men han kommer inte få några, men valde kärleken istället 🙂

  En annan kompis bor ihop sen första dejten de gick på för 2 år sen med en kille som är 11 år yngre, han var den första som gav henne respekt och inte var elak och de kan bubbla om allt…

  Så i min värld är det inget konstigt att träffa en yngre kille än mig, men huvudsaken är att man har något gemensamt och trivs att umgås sen spelar inte åldern någon roll, bara en siffra på pappret 🙂

  Sen har jag ju faktiskt en tjejkompis som efter 5 barn och ett antal män bytte sida och skaffade en 12 år yngre tjej istället, och även de är ””ment to be” och varit ihop i 10år 🙂

  Nu kanske det låter som jag vill ha yngre män… näe, jag vill bemötas med respekten jag förtjänar och ingen som bestämmer över mig i vilken ålder du än är i… tillsammans blir vi ett team för vi har mycket kul ihop ❤️

 36. John G

  Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår hur du menar Christian?

  Nu har jag i och för sig aldrig haft ett långvarigt förhållande med en tjej. Men jag har alltid umgåtts med både äldre och yngre människor.

  Och jag har aldrig upplevt att mina äldre kompisar försökt lära mig hur livet fungerar. Visst, vi har olika erfarenheter, vi tänker inte likadant. Men det ger ju bara utrymme för väldigt intressanta diskussioner. Och står jag inför ett val, så kan det vara väldigt tacksamt att ha en äldre kompis att fråga till råds.

  Samma sak med mina yngre kompisar. Vi tänker inte heller likadant i många frågor. Men jag vet inte om jag någonsin har försökt lära dem hur livet fungerar? Okej, visst, om de ber om råd så ger jag dem det. Men jag kan ju bara ge dem just råd. Beslutet måste de fatta själva.

  Och som en parentes vill jag säga att min upplevelse är att yngre människor väldigt ofta underskattas. Det finns ingen anledning för mig att lära dem hur livet fungerar. De är faktiskt väldigt säkra på att själva räkna ut det.

  Så vad jag vill fråga är helt enkelt:
  Hur definierar du att försöka lära någon hur livet fungerar?

  • John G

   Om du inte menar det vi gör här på bloggen?
   För beroende på hur man definierar det så försöker ju alla vi här på bloggen lära varandra hur livet fungerar.

   Även om jag kallar det att utbyta åsikter, diskutera, debattera.

  • Christian Persson

   John G,

   Jag menar att det finns en viss typ av personer som alltid tror sig veta bäst, oavsett vad det handlar om. Jag tror att den här typen av individer trivs rätt bra i en relation där man inte blir utmanad, utan där den man lever med finner sig i att ”lyda”. Och då kan det vara bra att ha ett åldersmässigt övertag på partnern, för att ytterligare befästa att man förmodligen är den som vet mest om världen. Till exempel kan man inta en ”lilla gumman-attityd”, som indirekt förminskar den andres åsikt.

 37. MR Wise Guy

  JOHN-G

  Jag tror att jag vet vad christian menar .
  men jag tror att det oftast är tjejer som grubblar över det delvis pga att dom oftast är yngre parten,
  sen behöver det inte per automatik stämma att mannen är den som sitter inne med mest kunskap för. Kunskap är makt.
  Men Livs vana och trygg i dom flesta sociala sammanhang inger ju respekt hos omgivningen och det är självklart att känner sig inte kvinnan lika bekväm i sin roll så känner hon sig underlägsen ,( notera att det kan lika gärna vara mannen,)
  Men kvinnor är fantastiska i detta fall dom är oftast prestigelösare än män och finner sig snart till rätta och lär sig snabbt och hämtar in erfarenheten och kunskapen på ett par år .
  Sen händer ngt Märkligt när man har gett dom stöd och hjälp att lyfta kommit upp flera nivåer i livserfarenhet och kunskap , känslomässigt och sexuellt, då börjar dom vända det mot mannen som har varit deras Mentor och försöker att ta kommandot , exp en vacker dag, sitter dom och kan svaren på postkodmiljonären och höns kammen växer.
  (min spekulation nu . pga att dom känt sig underlägsna i dom flesta sammanhang.
  DÅ Inträder en maktkamp som ofta kan vara början till slutet

 38. MR Wise Guy

  JOHN-G
  För att ta ett annat exp du har utbildat dig gått i i högskolan i 4 år du tycker att du har mkt på fötterna
  när du tar anställning så upptäcker du att det finns massor av saker som inte skolan har lärt ut utan är kunskap som man bara kan få praktiskt på jobbet har du tur så finns det ngn chef eller arbetskamrat som tar dig under sina vingar och lär dig koder och system som du inte visste fanns
  Detta blir startskottet att få dig på tårna och en vacker dag är du rutinerad och kan det mesta
  Beroende på din personlighet nu så kanske du trampar ner din mentor för att avancera, elle r fortfarande respekterar och är tacksam och bidar din tid för en bättre tjänst av ngt slag eller inte bryr dig alls utan bara gnuggar på.

 39. Hasse

  Jag hade svårt att gå upp idag. Kände mig lite sliten. Låg länge och funderar på vad det kunde vara, sen kom jag på att det är saknaden efter Nadine. Jag får trösta mig med en kopp kaffe och en löprunda. 😂

 40. Fredrik

  Vi människor har relativt simpla förklaringsmodeller när vi ska försöka förstå verkligheten. De brukar vara av det linjära slaget x ger y. När det kommer till så komplexa saker som kärlek eller attraktion där så många faktorer som inte är kända för oss samverkar, så blir det lite knepigt. Åldersskillnad för stor, nej funkar inte. Kortare än mig själv, nej funkar inte. Ej akademisk utbildning, nej funkar inte etc. Naturligtvis styr ens inställning till dessa saker möjligheten till gnista. Jag förespråkar större öppenhet, i synnerhet när det gäller mig själv.

 41. SuntFörnuft

  Sunt förnuft och respekt är något det verkar råda stor brist på inuti HP. Jag sätter min åldersspann på 19-30 år eftersom jag är 20 år själv. För stor åldersskillnad tilltalar mig inte men det är inget fel med att få nya bekantskaper som kanske inte är exakt jämnåriga. Det obehagliga är att oavsett hur många gånger man varnar, säger ifrån och skäller ut folk så fortsätter män som är 45+, ända upp till 60, att slemma sig, försöka köpa en med gåvor, resor m.m. Finns folk man blockerar, som gör nya konton och ändå envisar sig med att besvära en. De FÖRVÄNTAR sig att man ska vika sig till slut. Det är riktigt jävla obehagligt och äckligt, varför gömmer sig dessa slemmon bakom dejting-konton utan bilder och information och besvärar yngre kvinnor så kopiöst? Vidrigt är ordet.

  Vart finns respekten för individen? Om jag avvisar åldrar över 35+, varför fortsätter folk att bete sig som totala j*vla klappmongon och nöta, nöta nöta?

  SNÄLLA, lär er LÄSA, FÖRSTÅ, Skaffa SUNT FÖRNUFT och LÄMNA OSS IFRED!

 42. LJE

  Jag är så trött på den missvisande bilden av att män i större utsträckning söker den yngre kvinnan än kvinnan söker en yngre man…
  Jag har alltid fått kommentarer om att jag ser bra ut och att jag ser betydligt yngre ut än jag är.
  Jag är 40 år och tex av de 20 senaste kvinnorna som besökt min profil är två strax under 40 och resten strax under 50 eller däröver…och så här ser det ut hela tiden…
  Jag tror inte min besöksstatistik är särskilt unik på det sättet…
  Och ja, kanske är det så att jag inte ser yngre ut än min ålder utan tvärtom;-) kanske det förklarar saken….

 43. MR Wise Guy

  NU får det vara nog ,, känner att jag måste festa loss en vecka, drar i morron förmiddag har bokat in mat vin sång kvinnor och dans

  mat och vin och sång kan man ju avstå, Se upp alla galanta damer nu ska vi ha skoj

 44. Kristina

  Maria: Åldersskillnad mellan könen finns, och kommer alltid att finnas, pga varje persons egen känsla av hur man känner för en viss ålder! Det är bara du själv som kan känna..om du mår bra, att allt känns bra osv.
  Om någon av parterna har barn, betyder det inte att han/hon är mer erfaren, eller skulle vara säkrare i ett partnerskap! Men personen ifråga har blivit en erfarenhet rikare, utvecklats i mamma/pappa rollen! Och det är ytterligare något att tänka på, en äldre man/kvinna brukar inte komma ” ensam ”!

 45. Clementine2

  Hej. Jag förstår inget alls av ert smutskastande på varandra på denna sida. Miss Z och John G, bland annat. Kom ut ur er låda och se verkligheten – man behöver inte slänga skit på varandra bara för att man har olika åsikter. Vi är alla olika och bär på olika saker i vår ryggsäck. Se det fina i en människa istället.
  Jag har råkat ut för många män här som inte läser min profil o ser vad jag söker. Många har lite udda avsikter med det hela och jag kan inte riktigt förstå det men låter det vara. Jag söker någon som helst är kanske 4-5 år yngre för att jag känner mig själv yngre o vill ha någon som piggar upp mig. Inser dock att det är inte så sannolikt att hitta den seriösa på denna sida o håller mig nu till mina brevvänner o så får jag lära mig att fortsätta leva ensam fast det är jättetråkigt. Such is life!

 46. Åldersvilse

  När man umgås med kvinnor i olika åldrar så är det rätt enkelt att känna efter – vilka känner jag mig mest ”på samma nivå” som? När börjar de kännas som döttrar eller morsor? Eftersom jag trivs allra bäst med de i 40-45 års ålder, men även kan känna att de som närmar sig min egen ålder, dvs 50, 45-50 alltså, också fungerar bra, så börjar jag med att sätta 40-50 som okej. Äldre då? Nja, de känns så snabbt som morsor eller åtminstone storasystrar även om jag kan trivas väldigt bra med äldre kvinnor som kamrater. Men jag är förtjust i ett par kvinnor som är ett par år äldre, så det KAN ju finnas hopp…. 40-52 alltså. Men det finns även väldigt trevliga yngre tjejer. Svårt att säga hur det skulle fungera för förhållande. Får lämna det öppet. men kanske kan det fungera med max 15 års skillnad? 36-52 får det bli. Då ligger ju de jag trivs bäst med nästan mitt i registret!
  Min egen ålder? Jaaa det har alltid varit kul att ingen förstår hur gammal man är. Eller? Det är inte sååå roligt att aldrig bli tagen på allvar. När man hintar att man fyllt jämt och några kvinnor i sällskapet funderar lite… njaaa…. 30 låter lite otroligt. Kan han ha fyllt 40? Jo han har nog kanske fyllt 40? Näe, jag fyllde 50. Bara några minuter senare, fast hon fått reda på att jag fyllt 50 så blir ena kvinnan i sällskapet chockerad av att jag varit gift och har barn. Hon var flera år yngre än mig och har make. 3 barn och villa. HUR ska man ”ragga” när de enda som verkar lite intresserade blir kritvita i ansiktet när man berättar hur gammal man är, och de jämnåriga tror att man är en snorunge? Eller när man har sällskap som får frågan ”jaha, har du sonen med?” ”näe, det är maken”. Man blir sååå sugen på äldre kvinnor då…. Ungefär lika intresserad av de yngre blir man när de frågar hur gammal man är, man svarar och de säger ”Jaaahaaa, som pappa då…”
  Det är NÄSTAN så jag önskar att håret ska bli grått och tunt snart….

 47. Åldersvilse

  När det gäller dejtingsidorna så är det bara konstatera att nästan alla kvinnor som besöker min profil (typ ett besök per vecka) är äldre än mig själv eller 30 och söker män typ 45-99 år.
  Inte hjälper utseendet eller personlighet heller. Det är en annan sak som är helt avgörande. pengarna. Inget jobb = inga dejter, inga kontakter överhuvudtaget. De kvinnor man måste umgås med IRL är väldigt snabba med att tala om att det inte är tal om någon dejting och att det aldrig kan bli tal om ”något mellan oss” innan man ens nämnt något om förhållanden eller relationer, och jag är väldigt strikt och formel med ett rejält ”personligt revir” där jag inte släpper in någon utan vidare. Man skulle kunna säga att ”framfusig” vore en extrem överdrift, ändå är det av någon orsak jätteviktigt att göra ett statement om att det inte kan bli något… NÄR man berättat att man är arbetslös alltså. Snäll och trevlig, smart, ser bra ut men arbetslös. Nä, då tar vi den där neurotiske flintskalliga krångelgubben som aldrig vet hur han ska ha det, och aldrig slutar titta efter andra, men han HAR JOBB OCH PENGAR!!!

  • Kristina

   Jag tror att det kanske uppstår en del frågor beträffande att vara arbetslös, såsom osäkerhet, varför, är det något ”konstigt” med den här människan, döljer han/hon något osv. Och när det gäller den arbetslöses ekonomi, så brukar det väl utgå en del ersättningar av olika slag, beroende på vad som är orsak till den!?
   Och ”krångelgubben” precis som du beskriver honom, är definitivt inte rolig, oavsett jobb och pengar!!


Kommentera