Skärmavbild 2018-03-23 kl. 12.46.15

Ålder är bara en siffra!

Stirrar du dig blint på personnumret istället för personen? Här är kändisparen som bevisar att åldern bara är en siffra!

Den forna One direction sångaren har varit tillsammans med sin tio år äldre flickvän sedan 2015. I mars 2017 fick barnet sitt första barn tillsammans. Grattis säger vi!

Scott som är känd från serien keeping up with the Kardashians har kilat stadigt med sin 15 år yngre flickvän Sofia Richie (dotter till Lionel Richie)  ett bra tag nu (i Hollywood mått mätt).

The Rolling Stones medlemmen Mick Jagger har varit tillsammans med ballerinan Melanie Hamrick sedan 2014, och de har en son tillsammans. Ålderskillnaden mellan paret är hela 43 år!

Det här snygga paret har haft ett av och på- förhållande sedan 2004. Men nu verkar de stabilare än någonsin och är numera trebarnsföräldrar. Ålderskillnaden är 13 år.

Koreografen och sångaren har en ålderskillnad på hela 18 år och hade ett förhållande i fem år. De gjorde slut i augusti 2016 men hävdar att de fortfarande är goda vänner.


Vad säger ni? Är ålder bara en siffra eller finns det nackdelar att dejta någon med ett stort åldersglapp? Vad är era erfarenheter? 

Läs också: Ålderskillnader = dynamik? 

Bli medlem HappyPancake om du har inte hittat din drömdejt ännu!

dating


Det finns 46 reaktioner.

Lämna kommentar
  • george

   Å andra sidan är jag inte känd. och plånkan är tunn. Där sket det sig.

   Kvinnor är som lotto. Man drömmer om den fräscha, härliga och underbara vinsten. Men det enda man får är en flottig, sliten, unken och gammal nitlott.

   Eller som triss… Plötsligt händer det andra men inte dig.

  • Mark

   *suck* Räcker det inte nu med det där att 3 killar är inloggade för varje tjej..?
   Du gör ju samma inlägg varje gång ett nytt blogginlägg kommer.
   Vi har fattat nu

 1. ViraStina

  Om åldern enbart vore en siffra, skulle 15-åringar kunna ha bra relationer med 75-åringar, och det är nog inte helt problemfritt att tänka sig. Och jag erkänner glatt att jag inte önskar mig en svärson eller svärdotter som är äldre än jag själv.

  Ju större åldersspann, desto större är sannolikheten att skillnaderna blir väldigt påtagliga och till sist oöverstigliga.

  Men i varje enskilt fall är det naturligtvis enbart en siffra. Det går ju inte att döma ut ett par för att det skiljer mycket i ålder. Det är deras privatsak. Vad gäller paren i Cecilias inlägg, har säkert en 20-årig och en 40-årig Hollywoodkändis mer gemensamt med varandra, än om de skulle träffa någon icke-kändis i samma ålder.

  • Markus

   Kan säga att de är lika för mej som kille.. Alla över 35 kan hålla sej undan. Då de oftast har barn redan. Och många tjejer under 25 har inte lekt klart än ;p

 2. Tord

  Det var 19 år mellan morsan och farsan. Mellan mig och en annan person kommer det bli den största åldersskillnaden någonsin. Hon kommer nämligen alltid vara 0 år då jag inte lär eller orkar bry mig att skaffa en tjej. Man kanske får gifta sig med katten om man frågar snällt? Hon är ju den sötaste jag kommer att få oavsett vem som skulle fråga mig av människotypen 🙂

 3. Kristina

  Jag tror inte vi skall titta på kändisar och hur åldersskillnaden ser ut där ! (ta ett av paren och placera dom i ”vårat” liv/vardag) så skulle vi nog få se något helt annat 🙂 Så om vi håller oss till våra önskemål så ser dom väl ut som dom alltid gjort, män vill ha yngre kvinnor och ja ja med det, men sedan har det skett en förändring i utvecklingens tecken, för nu har även kvinnan en möjlighet att träffa en yngre man, och det kommer att ta tid för kvinnor som inte tillhör kändisskapet eller har någon form av makt, att få det godkännandet.
  Det betyder inte att jag personligen känner mig bekväm med en stor åldersskillnad, väljer nog en man som är lite äldre före en som är yngre, särskilt på sådana här sidor. Det är nog annorlunda om man träffar någon ”på ICA”. 🙂
  Stora åldersskillnader kan nog fungera ett antal år där den äldste är ca 50 år, sedan tror jag nog att åldern tar ut sin rätt, förr eller senare. Kvinna som Man ! Män har gått som i en skyddad verkstad med sina åldersåkommor, till nu. Men kvinnor idag vet, och de har precis som män sina önskemål beträffande sin partner.
  Man måste ju ändå tänka på vad en 15-20 år yngre människa har kvar/möjligheter/livsglädje!
  Men om man är beredd på risken att bli lämnad ? Är det väl Ok!

 4. Eros

  Min högst personliga åsikt utefter de erfarenheter jag själv gjort så är det svårt i längden med alltför stor åldersskillnad. Jag har provat det där åt båda håll s.a.s. och det har inte fungerat i längden… även om det mitt i livet kanske inte är så stor skillnad så kommer det en dag då skillnaden börjar märkas ordentligt.

  Numera håller jag mig vid + – 6-7 år (give or take något år hit och dit)…

 5. Ada

  Nja, nog är det mer än en siffra. Speciellt när man kommit upp en bit i åldern. För mig som 50+ känns 5 år + eller – lagom. Jag har blivit mer inskränkt i mitt ålderstänk på senare år. Att det sedan finns så många unga män som söker äldre kvinnor känns inte ens lockande, bara fel.

  • Hasse

   Jag är realist och söker ingen längre. Kvinnor runt 50 med 14 ungar och barnbarn är inte realister, och de tror fortfarande på prinsen och hästen.

  • catwoman

   ROMANTISK-TJEJ, och övriga: Bara för att förtydliga: Det var alltså den här typen av kommentarer, som den från Hasse, som jag syftade på i min kommentar nedan. En person, i det här fallet Hasse, som är övertygad om att hen är mycket attraktivare än samtliga andra i sin ålderskategori. särskilt de av motsatt kön.

  • ViraStina

   Hasse:
   Sagotroende finns av båda könen. Men mäns önskade sagofigurer ser annorlunda ut än kvinnors.

   Jag undrar mest varför du anser att det är kvinnorna som har höga krav när du själv inte ens kan tänka dig en kvinna i din egen ålder.

   Och du får förstås drömma om vad du vill, eller välja att avstå om du inte kan få DIN sagofigur (den barnlösa 22-åriga prinsessan kanske…)

   Men det blir väldigt inkonsekvent när du samtidigt dömer ut kvinnor som kräsna, trots att de allra flesta kvinnor mer än gärna accepterar män i sin egen ålder. Med rynkor och alltihop.

 6. Fenrisulven

  Stämmer att ålder bara är en siffra. Så är också hur mycket pengar på kontot man har, bh storlek, antalet tidigare sex partners och med hur många procent mödomshinnan har spruckit. Det är som om folk fokuserar på onödiga detaljer när det är kärleken som är viktigast.
  Det spelar väl ingen roll om det är 35 år mellan Woddy och Soon. De har 2 barn och har varit gifta sedan december 97, så med hollywood mått så har de väl firat guldbröllop för länge sedan?

  • Ada

   Har aldrig hört talas om att man kan räkna procent på hur mycket mödomshinnan spruckit 😀 hur går detta till?

  • Nadine

   Dom kvinnor med mkt äldre män tycker de är okay o vårda sin gubbe sen,,,🤡💩det vill inte killen,,,oftast. Han vill ha en fräshing !! Är väl bra att tjejer oxå vill ha nåt fräsht att se på. Om man inte måste väljer man väl inte Viagra gubben ?? Hur tänkte Soon ,???😆Pengar är kul men vem vill bo i guld bur,, gubben kommer väl vara som en hök så man får inte festa o ha kul utan hålla honom sällskap o laga mat,,,,skål 😹👄👠💄🥂🍾

  • Fenrisulven

   @Ada, metoderna är inte direkt vetenskapliga och vanligtvis brukar folk bara vara intresserad om den är sprucken eller ej(dvs till närmaste 100% avrundat uppåt), då det på något kvacksalveristiskt sätt skulle ange om tjejen i fråga är oskuld eller inte, så. Jag har även svårt att föreställa mig hur något som är 50% sprucket skulle se ut.
   Tog det mest som exempel på ett av många kriterier som folk ratar varandra på. Kändes som en bra ”summering” av något fysiskt istället för hur lång en person är, hur många och stora bröst en annan har eller biceps på en tredje.

  • Fenrisulven

   Inte då. Det är ett krav som vissa har, oavsett vad man själv tycker om det. Ett annat ganska vanligt krav är kön och eftersom jag har tråkigt, så är här samma blogginlägg med avseende på kön:

   Sluta vara så heteronormativ!
   Stirrar du också dig blind på könet istället för personen? Här är kändisar som hittat kärlek på samma sida könet!
   Mark Levengood & Jonas Gardell
   Neil Patrick Harris & David Burtka
   Ellen DeGeneres & Portia de Rossi
   Elton John & David Furnish
   Russell Edgington & Talbot Angelis
   Vad säger ni? Är livet mer fab som gay eller finns det några problem?

   Att dessutom ha en titel som, av att döma av förbluffande många tjej profiler, är en ganska vanlig ursäkt som ”gubbar” använder sig av när de skickar skamliga dejtförslag till betydligt yngre tjejer, är ganska magstarkt.

 7. catwoman

  Det är intressant hur en del personer (av båda könen) skriver typ: ”jag är xx år men är så välbevarad och ungdomlig att jag passar bäst med någon som är tio år yngre”. Om man då föreslår att de även kan passa ihop med någon som är lika gamla som de, men också väldigt ungdomliga och välbevarade så håller de inte alls med… De menar att just de är de enda i sin ålder som ser mycket yngre ut än vad de är… 🙂

  • Romantisk-tjej

   Catwoman:

   Känner mig lite träffad av din kommentar…Jag sökte mest yngre (och har nu en många år yngre pojkvän).
   Anledningen är främst att få killar delar min livsstil/värderingar i samma ålder eller äldre. Många bli ”gubbiga” i sätt och utseende i medelåldern och jag attraheras sällan av det. Det står jag för, men det betyder knappast att jag tänder på 25-åriga vältränade hunkar heller, de är i princip lika förutsägbara och banala som 50-åringarna kan vara.

   När jag inte kan uppleva kemi och några gemensamma nämnare blir jag sällan attraherad. Liknande referensramar är viktigt, så utseende är långt ifrån allt. Men nämner man utseende är det lätt att man faller i fällan och tror att det betyder att man bara kollar in modellsnygga, moderiktiga och tränade killar, eller något ditåt. Så är det absolut inte för mig. Jag tycker vissa saker är mer estetiskt tilltalande och mer bekvämt, men attraktionen i sig är mer komplicerad för mig.

   Det råkar bara vara att de killar jag fallit för hittills har sett unga ut men hur många år de levt har varierat från person till person.

  • catwoman

   Romantisk-tjej: Nej, jag syftade faktiskt inte på dig, du har ju berättat att det i ditt fall har med livsstil att göra, det är en lite annan sak, tycker jag. De jag tänker på är de som framför allt går på utseendet och som inte kan föreställa sig att någon annan än de faktiskt kan se yngre ut än vad de är…

  • Andrea

   Så sant!xP

   I teorin borde ju de ungdomliga själarna kunna finna jämlike i sin egen ålder, men sedan så stämmer ju inte alltid självbild och verkligheten alltid.
   Men, folk får göra som de vill och vara så ”kräsna” de vill, man vill ju ändå komma fysisk attraktion & kemi i en partner;)

   Det sunda är väl att med det sagt kunna acceptera att det gäller alla andra med och att man inte är ”berättigad” någon bara för att i sin egen självbild inte ser någon anledning till att vara ointressant för någon man söker.

 8. Romantisk-tjej

  Jag släpper aldrig in folk i mitt hem innan jag känner dem väldigt väl. Men det är alltid nervöst första gången. Jag är inte så van att ha folk hemma, ses för det mesta på andra ställen när jag träffar folk. Mitt hem är lite som min borg. 🙂 Så några dejter har jag aldrig haft i mitt hem, endast de närmsta vännerna.

  Jag vill ha hyfsat städat och ordning för min egen skull. Så jag städar inte extra för att pojkvännen kommer på besök.

  Jag har alltid varit ensam i bostaden och van vid att ha saker utspridda när jag jobbar med något, det går ju plocka undan senare och är bara jag som ser. Men nu när jag har pojkvän (som ibland kommer hit spontant) brukar jag i de fallen bara dra undan det värsta 🙂
  Men rent är det i stort sett alltid, alltså i bemärkelsen renstädade golv och mattor samt skurat i toa, badrum och kök, rena handdukar, kökshanddukar/trasor och lakan.

  Doftljus tål jag inte heller, liksom Virastina får jag huvudvärk…Men jag har ofta vanliga stearinljus tända när det skymmer/är mörkt. Starka lampor typ taklampor har jag ofta inte tända. Har mest smålampor lite varstans. Blir mysigare då 🙂

 9. Wera

  Urlöjligt att visa Hollywoodkändisar! Finns ju massor av kända par i Sverige där tjejen är ca 20 år äldre!

  Jag har ALDRIG jagat yngre eller mycket yngre utan det är de som jagat mig. När jag var 50 år träffade jag en kille på 29 och vi höll ihop i 15 år. Delade på oss pga hans jobb. Åldern spelade absolut ingen roll för någon av oss och inte heller för någon enda i vår omgivning.

  Hans föräldrar (bara 1-2 år äldre än jag) välkomnade mig med öppna armar och min gamla (normalt mycket fördomsfulla) mamma var också glad.

  För mig är det alltid PERSONEN som betyder något. Det finns unga pojkar på 80 och gubbar på 25 år! Har mött många. Nu är jag nästan 80 år men fortfarande får jag förslag från 30-åringar.
  Är nöjd med mitt singelliv och vill inte ha någon ny sambo – men en särbo skulle kanske vara trevligt!

 10. Rebecka

  Jag är strax över 30 och dejtar enkom män över 40, helst runt 45-50. Det har att göra med att jag har mer gemensamt med dem samt finner dem så mycket mer attraktiva utseendemässigt. Jag menar på att åldern spelar roll, den är inte ovidkommande utan hjälper oss att hitta vår preferens.

 11. Kristina

  Jag tror de flesta kvinnor på de här sidorna är överens om att vi blir uppvaktade av unga män och väldigt unga män.. Men vad vet vi om just de här unga männen ? Ingenting.. det kan ju faktiskt vara väldigt ”enkla” el. ”komplicerade” svar på det! Så att bli uppvaktad av unga män i min ålder ser inte jag för min del som ngn komplimang, sorry !

  • george

   Anledningen är att det är totalt hopplöst att få kontakt med yngre tjejer. Därför väljer yngre män äldre kvinnor. Så var det när jag var ung. Jag stötte aldrig på äldre kvinnor men såg många killar göra det.

 12. Wera

  Det gör inte jag heller!
  Ville bara skriva och lämna min synpunkt på att det är väldigt vanligt att killen är yngre eller mycket yngre. Känner till åtskilliga par i min omgivning och bland kändisar i Sverige.

  Killarna på HP vill bara en enda sak – och de vill ”uppleva” den med en äldre. Åtskilliga har berättat i mailen att de haft sitt livs bästa sex med en milf eller gilf.

  Har skrattat många gånger när 40-60-åringar här i chatten berättat hur avskyvärda äldre tanter är. Vi är många som vet att vi i stället är begärliga. Sen är det en annan sak att vi inte är intresserade särkilt ofta av uppvaktningen.

  • ViraStina

   Haha, ja, en period hade jag en 22-åring som tjatade – alltså verkligen tjatade! – på mig. Han messade dagligen och försökte övertala mig att åldersskillnaden faktiskt inte betydde något. Han ville absolut ha en milf.

   Men jag har aldrig haft längtat efter att vara ett äventyr eller ett undersökningsobjekt eller en punkt på någons bucket list. Jag fick för mig att han mest ville ha en historia att dra för sina jämnåriga polare över en öl eller fem. Nej tack. 🙂

   Någon brist på unga grabbar som jagar 40-plussare är det i alla fall inte. De tycks inte riktigt anse att vi per automatik är sådär vansinnigt motbjudande som det brukar skrivas här bland kommentarerna.

 13. Ante

  Vissa söker trygghet, känslomässig eller ekonomiskt. En del blir attraherade av ungdom och/eller skönhet. Känner många par med ålderskillnad på båda håll. Tror inte det är någon skillnad på förr och nu. Varför vi attraheras av olika personer är högst individuellt vissa gillar korta, långa, rika, fattiga, tjocka, smala, gammal, smarta, dumma, goda, onda, eller långa. Sedan kan du välja någon för att den person passar in i ditt liv bara. Många fortsätter ju också att leva ihop av gammal vana och kanske lämnar man eller stannar ändå…kärlek och relationer är knepigt…finns det rätt eller fel…kärleken kan komma i så många färger… Som vuxen blir man bekväm och kanske ger man inte kärleken chansen att utvecklas. Tror att jag trivs bäst med någon mef liknande mental ålder. Om jag får lyckan att träffa på kärleken igen så hoppas jag våga släppa in den…

 14. Wilhelm

  Jag har alltid ansetts vara ”lill gammal” och därför föredrar jag något äldre fruntimmer – psykisk mognad och allt det. Men även något yngre går ju bra, så länge man slipper ”uppfostra” dem.

  Så ålder inom vissa marginaler går bra. +/- 5 år är min tumregel.

 15. Ante

  Det där med mental ålder är rätt kul…när jag var ung kände jag mig alltid äldre nu är det tvärtom. Då hade jag äldre pojkvänner men nu föredrar jag yngre eller om de är äldre attraheras jag om de är intelligenta och har ett ungdomligt sätt. Tror det beror på att jag lever i nuet, är inte nostalgisk och längtar inte framåt heller. Jag är bara här och nu, nyfiken på människor och gillar att lära mig saker.

 16. Elle_

  Catwoman: Haha, ja, jag håller med dig. Har haft diskussioner med äldre herrar som kontaktat mig på HP med just den inställningen. De vill ha tjugo år yngre tjejer eftersom de är så ungdomliga själva och ser så unga ut… Helt unika är de i denna sin spänst! De kan liksom inte tänka sig att de människor de ser omkring sig generellt kanske inte har den åldern de tror, heller? Sist upplyste jag en envis gubbe som vägrade ta in möjligheten att jämnåriga damer också kunde vara nyfikna och pigga, om att de ber mig om leg på Systemet varje gång (helt sant) så jag skulle ändå se ut som hans dotter… 😀

  Själv föredrar jag högst fem års ålderskillnad, men det kan ju finnas undantag förstås. Känns det rätt får man väl ge det en chans? Fast tjugo år… jag tackade nej när en 18 år yngre yngling närmande sig lite diskret härom året, trots att han är världens bästa och kommer göra någon annan mycket lycklig framöver. Tror inte det hade haft någon chans att fungera, det finns ändå någon gräns (jag känner mig själv som ca 80 år gammal, mentalt). 😀

  • Elle_

   Du är ändå rätt lustig med din dubbelmoral, George. Finns dockor om du nu tycker att kvinnor är så otroligt värdelösa/vidriga, men ändå gärna lägrar lite spänstigt kött?

 17. Kristina

  Fast jag tror ändå inte att de ”här” unga männen tar vilken ”tant” som helst! Men som jag skrivit tidigare… det är väl klart att det finns någon förklaring till dessa unga män, varför de uppvaktar så pass mycket äldre kvinnor , och då menar jag inte den minoritet som kanske dras till äldre kvinnor, för dom finns ju faktiskt.
  Vad det sedan gäller kändisskap el. makt, är det väl ingen skillnad om det är i Sverige eller..?

 18. Maria

  Åldern är bara en siffra?
  Sant men inte oväsentligt, då erfarenheter, preferenser och mycket annat spelar in när det gäller en partner och borde vara viktigare än själva siffran.
  Det jag fascinerats av och undrar över är orsaken till är varför 99% av männen i åldersspannet 47-57 ca, enbart söker kvinnor som är yngre än de själva?
  Menar inte att det är fel att vilja ha/föredra en yngre partner, men spelar ett par år verkligen roll? 49 eller 51? 😉
  Bara en reflektion……. :))


Kommentera