o-MAN-COMPUTER-facebook

8 tips för en vinnande dejtingprofil

Att skriva en presentation kan kännas krystat och svårt för många. Det är inte lätt att sammanfatta hela sin personlighet och vad man söker efter i några få meningar. Men ge inte upp! En välskriven presentation med fina och tydliga bilder ökar chansen till att bli kontaktad av andra medlemmar. Så det är ingen dum idé att lägga ner lite extra tid på att sticka ut med din dejtingprofil. Här kommer 8 tips som förhoppningsvis kan ge dig inspiration på vägen! 

 

Ärlighet varar längst

Visst kan det locka att skarva med sanningen och beskriva sig själv på ett extra fördelaktigt sätt. Men det är stor skillnad på att lyfta fram sina bästa sidor och på att ljuga. Det blir så mycket enklare att träffa någon när man har varit ärlig från början och även schysst mot den andre.

Ha nytagna bilder

Ha nytagna bilder på dig som stämmer överens med verkligheten och som helst inte bör vara mer än två år gamla. Självklart vill man visa upp
sitt bästa jag men det kan bli pinsamt om du bara lagt upp bilder från den där semesterresan för sju år sedan, där du var 15 kilo smalare och brunbränd.

Tänk utanför selfie-boxen!

En bild säger mer än tusen ord heter det ju. Se till att din personlighet får lysa igenom ordentligt! Använd fotoalbumet för att komplettera presentationen och ge en ännu bättre bild av dig själv. Ett nybörjartips är att foton tagna ute i dagsljus nästan alltid blir bättre än bilder tagna inomhus. Variera bilderna, att ta fem olika stycken selfies där du ser ungefär likadan ut är ingen hit. Försök istället att hitta bilder på dig själv som symboliserar ditt liv och vardag. Gillar du att vara i skogen, hänga med din hund och åka skidor? Visa det!

Negativitet klär ingen

Var inte för negativ. Allt för många staplar upp allt de INTE letar efter, men det kan göra mer skada än nytta. Ingen gillar negativa personer.

Vad är du ute efter?

Beskriv klart och tydligt vad du söker. Det är lättare att hitta rätt om andra inte får fel förväntningar. Är du ute efter ett seriöst förhållande, så var inte rädd för att berätta det.

Korrekturläs

Gå igenom texten så att du inte har stavat fel. Det borde inte spela så stor roll, men det kan ändå ge ett fel intryck av dig och vara något som andra hakar upp sig på.

Varning för ironi!

Ha glimten i ögat och var gärna humoristisk och bjud på dig själv. Men var försiktig med ironi och sarkasm. Det kan lätt missförstås i textform.

Ha en grymt bra avslutning

Vässa avslutningen! Få personen att känna att den bara måste skriva något till dig.
Till exempel den romantiske ”Är det dig jag har väntat på?”
eller den humoristiska ”rädda mig från HappyPancake!”
eller med en fråga ”vad är din drömdejt?”

Stort lycka till med ditt dejtande!

Fler tips om hur du lyckas med din dejtingprofil hittar du HÄR, HÄR och HÄR!

dating


Det finns 35 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. CRAZY8000

  Låter som en i mängden.
  Alldeles för många som skriver liknande på HP ibland tjejer.

  Sedan att vara för positiv utstrålar att man ignorerar hela det negativa spektrat, det är lika motbjudande som en som är hel negativ.

  Har den som läser problem att man stavar fel (språkpolis) är det en stor varningssignal att undvika personen (denna person upplyser andras problem för att dölja sina).

  De flest människor har en tendens att framhäva sig som hur de vill vara lika väl som de tror sig vara. (väldigt vanligt fenomen även om det egentligen är en lögn)

  Det kvittar vad man skriver för de flesta som hänger på kontaktsidor tolkar lite hej vilt till något det inte är.

  • Andrea

   Ja man gillar ju vad man gillar, för dig kanske tydliga slarvfel/stavfel är ett tecken på rätt person för dig och det är la bra för dig att du vet vad du vill ha.

   Men jag ville ändå, att reagerar på dålig stavning behöver inte ha med leta fel hos andra istället för sig själv att göra.
   Är man själv van att skriva ”korrekt” så sticker ju motsatsen tydligt ut för att det för en själv känns så självklart att man inte fattar hur man kunde missa det.

   Å den som skriver korrekt jämnt kan upplevas som torr ev snobbig fastän det egentligen inte är sant.

   Livet är inte lätt ibland…

   Å jo, det är typ klassiska dejtingsråd, speciellt att vara positiv. Tror det var mötesplatsen som tipsade om det och ett steg längre; vara så öppen och positiv att det var otydligt vad man verkligen sökte och absolut inte ville ha. Få så mkt mejl som möjligt och sedan sålla.
   Vilket jag tycker känns så falskt, bättre att vara positiv och Tydlig med vad man söket genom formuleringar där man vänder negativa termer för vad man inte söker till positiva för Vad man söker.
   Typ; inga lata soffpotatisar – hälsointresserade och tycker det är roligt att hålla igång.
   Osv.

  • CRAZY8000

   Du är gullig 🙂

   Läs igen om det var riktat till mig.

   Söka uppmärksamhet och reaktion här = Bottennapp med oanade konsikvenser

  • CRAZY8000

   (Det du pratar om angående de som alltid stavar rätt och det lyser med självklarhet hur denna kunde missa är ett tecken på att den har dålig tolerans för andras brister, då är vi inne på inre demoner igen, överkompensera, dölja sina egna, upplysa andras, bortförklaringar och ursäkter… . Bara för att det är självklart för en person behöver det inte vara det för andra.)

  • ViraStina

   Att alltid stava rätt beror på inre demoner…? Nu får du nog utveckla tankegången en smula, Crazy.

   Man kan visa förståelse för att någon inte alltid stavar rätt.
   Man kan även visa förståelse för att någon tycker stavning är viktigt.

   Det vill säga – att föraktfullt säga ”språkpoliser” om den som värnar om stavningen, är i min bok inte ett dugg bättre än att håna den som skriver fel.

   Varför ska toleransen bara gå i ena riktningen?

 2. Peter

  Varför bry sig? Tre killar inloggade för varje tjej. Snyggast på bild gäller.

  De tjejer som följer råden här, utan att ha läst dem alltså, försvinner fortare än en lön från den här sidan. De som jämt är inloggade är de som är blasé och fördärvade.

  • tjej79

   Är du blasé och fördärvad? Det måste det ju innebära gällande dig med? Under förutsättning att du har en sida på hp såklart. Annars låter meningen rätt komisk om du samtidigt sitter inloggad där.

  • Peter

   Det är väl klart att det inte gäller mig. Där är inte tre tjejer för varje kille inloggad.

   Hade det varit så hade jag som mest behövt två månader på sidan för att hitta henne att stanna hos och att hon hade stannat hos mig. Men tjejerna ser den här sidan som sitt harem.

   Det skulle för övrigt inte förvåna mig ett dugg om någon av hps låtsasprofiler skriver till mig snart precis som de gjorde för några månader sedan och erbjöd byte av intima bilder när jag skrev mycket i tråden om det ämnet.

  • ViraStina

   Tjej79:
   Vet du inte att HP:s medlemmar består av 100% fantastiska, seriösa och snälla män, och 100% bortskämda, egoistiska, hopplösa kvinnor? 😀

  • george

   ViraStina

   Eftersom ingen kvinna svarade på brev man skickade så måste man utgå ifrån att alla kvinnor på en dejtingsida är oseriösa, själviska, bortskämda mm.

   Det var en av anledningarna till att jag gick ur HP.

  • ViraStina

   Eller också kan man utgå från att man skriver på ett sätt som inte funkar, eller att man skriver till sådana som inte matchar, eller att ens bitterhet och konstiga kvinnosyn lyser igenom, eller något annat som åtminstone är aningen kopplat till ens egen del i det hela.

   Man kan även utgå från att väldigt många kvinnor hellre vill ha en man med självinsikt och ansvarskänsla, än någon som anser att allt som händer är alla andras fel, och att man själv är helt maktlös i sin relation till andra.

   Så prova att se över din egen roll och din egen framtoning. Vem vet. Du kanske upptäcker något klargörande.

  • Tjej79

   Ja, jag förstår inte om man nu ger uttryck för att vara så, pass klok att man har den insikten om att det hade räckt med max 2månader och samtidigt säger det kommer inte ske?! Ja, då loggar man inte in mer och hittar ett annat sätt. Ska det vara så svårt eller mår man bra av att dag ut och dag in älta om samma sak?! Vad ska det leda till? Det sitter 3, det används ju snarare som en ursäkt att luta sig på.

   Nä, jag håller med Virastina jag tror detta lyser igenom.

   George räknas inte för han har enbart valt att kontakta modellsnygga 18-25 åringar skulle jag tro 😂 så, han har en hel åldersgrupp som han missat och inte kan yttra sig om hur de är på hp.

  • Peter

   Virastina, det konstiga är att jag träffar en del lite då och då. I de flesta fall dagen efter att hon gick med, ibland samma dag. Bland det första de säger är att jag är den första hon träffar och indirekt inte den enda. Sen måste hon nästan undantagslöst fortsätta undersöka sitt harem och kvadda vad som hade kunnat bli något bra. Tjejerna blir fördärvade här, mister förmågan att hålla sig till en.

  • tjej79

   Peter,
   ”I de flesta fall dagen efter att hon gick med, ibland samma dag.”

   Menar du att du träffar kvinnor direkt? Sedan blir du förvånad över att det inte blev mer? Är det så du menar? Då kanske du ska byta taktik och lära känna personen liiite mera innan träff. Det låter som ytliga träffar. Jag menar vad har ni båda att gå på?!

  • ViraStina

   Peter:
   Att träffa flera nya människor parallellt är dels inte typiskt kvinnligt, dels inte någon dödssynd i dejtingvärlden.

   Om man inte kan hantera att den presumtiva dejten kanske har ett par tänkbara kandidater till i början, ska man nog inte dejta alls på nätet. Det är nämligen väldigt vanligt. Jag har träffat män som har sagt rent ut att de även pratar med/träffar någon fler. Och jag reflekterade inte ens över det. Jag såg det som självklart. Det tar ju tid (åtminstone för mig) att se om det kan bli något.

   Det har diskuterats här förut, men man kan knappast förvänta sig att en främling kommer säga nej till någon annan som också har potential, bara för att vara artig mot den som kräver ensamrätt redan från start.

   Eller kan – det kan man väl. Men då får man vara tydlig med det. Säg till den du ska dejta att du förväntar dig att hon inte träffar någon annan samma vecka/samma månad, eller vad du nu anser är ett rimligt tidsspann. Säg att du tycker att det gör folk kräsna och splittrade, och att du själv vill fokusera på en ny person i taget och därför förväntar dig samma sak i gengäld.

   Hade en man skrivit så till mig, hade det visserligen larmat ”KONTROLLBEHOV!” i öronen på mig, och jag skulle ha avbokat. Men många kvinnor vill inte att killen heller ska ha någon annan på gång samtidigt, så det borde egentligen inte vara så svårt att hitta någon likasinnad.

  • Peter

   Tjej79, varför tror du att jag ser till att träffa tjejerna som jag skriver med?

   Tjejerna kan inte konsten att skaffa pojkvän helt enkelt, för de sabbar sina chanser själv.

  • Peter

   Virastina, just det. Reglerna för killar och tjejer är olika för här sitter tre killar inloggade för varje tjej.

  • ViraStina

   Ja, men det är tre gånger så många fler tjejer som är seriösa och beredda att träffas, så det jämnar ut sig.

  • Hasse

   Peter; strunta i dem då. Fråga dig själv varför du vill förstöra ditt liv med ett irrationellt fruntimmer.

   Helt underbart att leva utan dessa glädjedödare. Nybakta frallor, gott kaffe, vinterstudion hela morgonen och lugn och ro. Go MGTOW. 👍

  • Peter

   Virastina, var får du den fantasisiffran från?

   Tjej79, varför är du själv med? Nog av samma anledning som jag.

  • Dold

   PETER:

   Du har låst dig vid en tanke, som inte är korrekt. Om du tar en titt på HP:s egen statistik för annonsering längre ner på den här sidan, så ser du att medlemmarna består av 55% män och 45% kvinnor. Med lite enkel matematik, kan man räkna ut att ditt påstående om ”tre killar inloggade för varje tjej” helt enkelt inte är rimligt.

   Det är ju inte alls ovanligt att vi försöker skylla vår bristande framgång inom olika områden, på yttre faktorer, och här på bloggen handlar det om allt från HP:s tekniska uppbyggnad till att kvinnor inte förstår sitt eget bästa. Men svaret finns oftare att hitta i den egna attityden och det egna beteendet, vilket Virastina m fl har försökt hjälpa oss att förstå, i en mängd utmärkta kommentarer.

   Mitt råd till dig är att släppa den där tanken, för det enda den gör är att stjäla din energi – och trötta ut oss som matas med den.

  • CRAZY8000

   Den procentsatsen kan vara missvisande. (Det säger bara hur många profiler som finns på sidan inte hur många som är aktiva eller på loggade, har stött på en hel del tjej profiler som inte har varit aktiva på över 2 månader ända upp till flera år vid sökning, när jag gjorde samma sökning med män var det inte ens en bråkdel passiva konton)

   3 på 1 inloggad kan nog stämma. (ska jag vara uppriktig var det fler män i snitt på loggade när jag hade både tjej profil och man profil vid sökning)

   Om ni inte visste raderas inte konton när man ber om att få det raderat när man pausar. Inte ens efter 1 år.

  • tjej79

   Peter; Jag har inget konto på hp längre.

   Så, min fråga kvarstår varför är just du med? För det verkar inte leda någon vart. Vilket du själv konstaterar gång på gång.

  • ViraStina

   Peter:
   Åh, från ”verkligheten” Precis som du. 🙂

   Efter skilsmässan hann min exmake dejta tre seriösa tjejer, innan jag lyckades hitta en enda dejt. Han var ganska snart i en ny, fast relation medan jag kämpade vidare på dejtingsidorna. Och det beror bland annat på att han är en genuint snäll och familjeinriktad kille som dels föredrar kvinnor i sin egen ålder, dels inte skyller motgångarna på någon annan. Sådana killar försvinner fort från marknaden.

   Det är väl bevis minst lika goda som dina egna privata upplevelser, eller hur? Eller är det bara manliga klagomål som gäller som sanningar här?

   Kolla in Dolds siffror också, om du inte nöjer dig med personliga anekdoter som bevis. Förutom de som kommer från dig själv förstås…

 3. Mll

  Men Peter så gör ju även killarna.Jag har också träffat flera både som nyligen gått med och de som varit med i flera år.Jag har klickat väldigt bra med flera men det räcker inte till.De bryter iaf kontakten då de har så många på gång ( ett harem att välja ).Efter några månader (el år) söker de upp mig igen och vill ses när de avverkat sitt harem.
  Så det är inte bara tjejer som omger sig med harem även killar kör den stilen på dejtingsidor.De som vill ses vill säga de flesta vill inte träffas irl alls.

  • CRAZY8000

   Håller med.
   Även ibland män pågår harem liknande fenomen. Har själv hamnatt i den sitsen flera gånger och försöker undvika det för det suger onödigt med energi till ingen mening. Alla var i olika utveklingsfaser men de flesta är den här stereotypiska tjej fenomenet att mannen ska dra och vara spontan och hon ska vara passive. såg ingen mening i att fortsätta att hå kontakt med passiva när jag fick nog och har dissat alla som visa det minsta passivitet sedan dess.

   Men det är rätt vanligt ibland män i vissa åldrar också på HP har jag fått reda på. Dessa brukar uppvisa att ha lika mycket mentala problem som motsvarande tjejer.

   Dessa tjänster ger en bild att det är lätt att få relationer och träffar, de som mår dåligt klingar det bra med quick-fix utstrålningen, dessa tjänster får en majoritet av dessa, dessa ställer till det med sina ticks och beteenden på grund ut av de mentala, de som inte faller i den skaran blir beblandad i den mixen, de som inte klarar av att hantera dessa blir antingen dåliga själva och börjar göra samma skit eller lämnar tjänsten.
   I de dåliga ingår de som ignorerar, sänder sex liknande förslag, asociala respons, viker ut sig… och så vidare…

 4. Axer

  Men, alltså, ser inte varenda kommentars-tråd ut precis så här? Vad än det ursprungliga ämnet var? Vareviga gnäll-mynt som kastas in går att vända på, right? Från bägge håll, faktiskt. En ide vore kanske att kolla baksidan på sitt välputsade gnäll-mynt och räta ut den istället, så kanske det också får en reflektion? Bara en tanke…. 🙂

 5. Ajaj i hjärnkontoret

  Flera gånger önskar jag att det gick att klicka på like-knappar när tjejerna skriver! Era kommentarer lyser precisa och korrekta på vari problemet ligger, i frågan som hela tiden återkommer!

  Av mig får ni dessutom en virtuell stjärna för ert tålamod att pedagogiskt förklara för ständigt döva öron! Min hjärna hade aldrig klarat detsamma!

 6. MizzBee

  Hej, tack för en intressant tråd. Här fick jag vittna en del jag undrat över bl.a om simultana dajter. Oj, tycker ni så?
  Extra varmt Tack till VIRASTINA och CRAXY8000 för era fina utveckade inlägg. *Hjärta*
  Jag söker EN man, en alldeles speciell man, så speciell att jag behöver det skrivna ordet för att specificera så han känner sig träffad och alla andra inser att de inte är rätt.
  Jag vill verkligen INTE springa på massa dejter, och jag vill definitivt inte ha flera på gång samtidigt, för mig känns det som att jag skickar ut signaler om att min Älskade är utbytbar, det är Han inte! Jag är lojal, trodast och vill ha en likasinnad från första andetaget .

  Blir ledsen då jag läser om harem och simultana dejter, helt okay om det handlar om äkta polyamorösa själar, eller en öppen flirtig livsstil, men inte kanske förenbart om vi vill vara i Äkta, djup innerlig kärlek. Men jag kan ha fel? Men jag vill i alla fall inte bli samman med en man som ska ”jämföra” mig med andra, han känner: ”YES” och jag likaså direkt när vi … Är..
  Jag är en oerhört djup och selektiv person och jag ämnar finna en likasinnad, när vi väl har connectat kommer det helt självklart och naturligt glöda av frenesi och samklang (ofta uppstår telepati när vi väl kopplat upp oss, har mött många starka själsmöten och haft sanslösa Passioner på livets väg) så ur relationskärleksperspektiv så blir helt naturligt alla andra ointressanta i härvarande NU, men som presumtiva älskade vänner eller för lärande kanske ett ämne.
  Jag resonerar som så, att är en individ oerhört tydlig med vad en vill och definierar det klart, då ser Universum det och ju fler vittnen, ju större frekvens i önskans bärkraft, som kvantfysik ut i fältet, därmed inte sagt att Min ämnade är på en kontaktsite, men jag har i alla fall skickat ut mina lockrop. Det är viktigt att berätta vad en önskar och att i TACKSAMHET välkomna mer av det.
  Helt Ärligt: Det bästa som kunde hända är att jag finner min specifike man på annat sätt, för detta sätt stressar mig samtidigt som jag kan se alla för mig viktiga kriterier i hur han formulerar sig, då ord, medvetandegörande och kommunikation är min passion, hans bildval säger också en del, och hans memik och ÖGON samt längd, och om han är sund och rökfri och inte ägnar sig åt politik utan är mera holistisk och spirituellt lagd och väljer Renlevnadens njutning före Coca-Cola, skräpmat och alkohol till rus.
  Därtill vill jag att vi båda har oerhörd stark libido och att vi omfamnar dess kraft i innerlighet, själfullhet, sinnligt, busigt och att vi flödar i passion, lite som tantra men på vårt unika sätt före tradition, mainstream och prestation. Varför är jag här då? Jag är eremitiskt lagd, ör en sk HSP och jag mår inte bra på krogen och i dtökiga miljöer, jag är mest ensam, cyklar vid havet och är i kontempation i underbara tillstånd och ägnar mig åt skrivande och läkande processer, och de mera vuxna siterna med mindre censur, vilket jag egentligen behöver för att få vara helt tydlig är för inriktade på kropp, yta och ren drift och fetischer och ofta rått och okänsligt, kusligt ytligt.
  JAG VET att JAG ÄR KÄR i själva essensen av KÄRLEK och jag vet att det nånstans finns en perfect match, och den varelsen vill jag inte ge ALLT till, men väl så mycket så Universum gungar och Änglarna ler och fnittrar förtjust. Prio ett att Älska mig själv, och en Man som älskar hela sig kommer också bejaka sitt allra högsta bästa. I det kanske ingår en speciell. Åååh hjärtat ler.
  Lycka till oss alla. Kärlekens Seger är att vara modig nog att vara sann och helt dig själv. Anpassat är inte så sexigt. Äkta vinner i längden. 😉


Kommentera