singellivet

7 tecken på att du varit singel väldigt länge…

1. Du sover raklång över hela sängen.

kirsten-dunst-bed
2. Dina vänner förväntar sig alltid att du kan hjälpa dem att flytta en lördag morgon. ”För du har väl inget speciellt för dig?”

sad
3. Tjejen i kassan i mataffären har börjat titta medlidsamt på dig när du för 365:e gången i rad handlar mat för endast en person. (Och kanske några burkar kattmat.)

shopping
4. Du har slutat att använda snygga underkläder eftersom du ändå aldrig får chans att visa upp dem.

trosor
5. Du har seriöst börjat fundera på om det kanske är du som är för kräsen…?

trottasinglar12
6. Eller om du kanske är gay…?

gay
7. Och att känna sig som tredje hjulet när dina kompisar har med sig sina respektive är snarare regel än undantag.

trottasinglar15

dating


Det finns 32 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. HoppfullSkeptiker

  1: Japp. Men jag får inte plats annars för jag är rätt lång!

  2: Typ så, men de flyttar lyckligtvis inte så ofta.

  3: Det gör hon säkert utan att jag märker det…

  4: Äh, alla mina underkläder är snygga. 😉

  5: Mnjae, faktum är nog att jag snarare blivit mer kräsen av varje tjej jag varit ihop med eftersom jag fått se både något jag lärt mig att jag vill undvika i framtiden, och något jag vill ha igen med någon annan. Och det har jag nog påsättochvis ändå sett som något positivt, eftersom det innebär att jag blivit klokare gällande vad jag faktiskt vill ha och inte vill ha i ett förhållande. Men visst, det blir ju inte direkt lättare av att man är kräsen…

  6: Nädå, jag har vetat väldigt länge att jag bara är lite smått ”bicurious”. 😛

  7: Japp… Allt fler får fru och barn, snart bara jag kvar…

  • Emma

   Håller med fast tvärt om då jag är tjej 🙂

   ”Ja vi kanske kan ses, ska bara höra med XX om han planerat nåt i helgen” så brukar det låta från några av mina kompisar på frågan om att ses… Tycker det är så trisst att vara enda singeln bland ens kompisar, bli ojjad över och typ ”det kommer, en dag” jo tjena, när man är döende eller?. 🙁

 2. jacob

  1. Sover som en banan i sängen! Har hund….

  2. Mina systrar tror det, mina vänner tror jag är full fortfarande. Men egentligen jobbar jag..

  3. Hon vet redan hon har sett min profil på hp…

  4. Vilka underkläder? ah trasorna som var underkläder en gång i tiden…

  5. Nej då det är jag inte! 🙂 men man kan inte ta vad som helst för då tror dom man är desperat ju 🙁 aldrig nöjd..

  6. Hade jag funkat med killar hade utbudet varit större! 😀 men nu är det inte så 🙁

  7. Vilket tredje hjul? Dom har slutat att räkna med mej….

 3. ViraStina

  Som 40-plus-singel stämmer det ju inte riktigt. Jo, jag tar upp hela sängen! Och jag har väl snuddat vid det där att vara för kräsen.

  Men med två halvstora ungar i huset blir det snarare storhandling varje gång man vågar sig in på Ica. Bekantskapskretsen är så stadgad, så de flyttar inte en meter. Om någon mot förmodan gör det, räknar de knappast med att tant kan ställa upp som bärhjälp heller. I den här åldern hyr man hellre in en firma för att ingen ska sträcka ryggen eller bryta lårbenshalsen bland flyttkartongerna.

  Och går man ut med tjejkompisarna följer sannerligen inga män med – vi pratar om dem istället.

 4. Romantisk-tjej

  Har nog aldrig någonsin delat min säng och sovrum med någon…

  Har väl hjälpt någon enstaka och flytta men det var väldigt längesen. De flesta har ringt en firma.

  Tjejerna och killarna i kassorna är många, liksom affärerna jag handlar i. Så tror inte någon tänker på vad just jag handlar.

  Jag köper alltid fina OCH bekväma underkläder. För min egen skull.

  Har nog alltid varit kräsen. Eller åtminstone alltid snöat in mig på en viss sorts killar.

  Ja det har jag faktiskt tänkt mycket på senaste tiden. Jag är nog för feminin för de flesta killar. En tjej skulle definitivt se mig och förstå mig bättre.

  De flesta av mina vänner är singlar så det händer inte så ofta.

 5. Jimmy

  Inte så mycket igenkännande där faktiskt.

  1. Min säng är 90 cm bred.

  2. Just nu kommer jag inte på någon som inte varit singel som jag hjälpt flytta, och fått hjälp att flytta av. Är man i ett förhållande så behöver man väl ingen flytthjälp, då är man ju två 🙂

  3. Det kan nog se ut som om jag handlar till mer än en person då jag lagar mycket mat åt gången så att jag får några matlådor också.

  4. Jag tror inte jag skulle ändra vilka underkläder jag har om jag var i ett förhållande.

  5. Nej, jag är inte för kräsen. Jag har inte ofta kommit så långt med någon att jag kunnat avfärda henne. Men främsta anledningen att jag fortfarande är singel är nog att jag inte engagerat mig tillräckligt för att försöka hitta någon. Och att jag varit blyg och haft dåligt självförtroende. De där sakerna ändras dock till det bättre nu när fler saker i livet går bättre.

  6. Jag skulle gärna ha varit homosexuell. Det hade nog varit lättare. Fast bäst hade nog varit om jag varit asexuell. Nu är det som det är dock, och när det kommer till förhållande så är det bara kvinnor som är av intresse.

  7. Ja, här känner jag igen mig. Men jag har ju umgåtts betydligt mindre med mina vänner sedan de inlett ett förhållande med någon. De är inte lika intresserade av att umgås när de har en partner, och det leder till att jag inte heller blir intresserad. Och när vi väl träffas blir det aldrig lika kul som det var förr. Men nu är det en kompis som precis blivit singel, och plötsligt börjar han prata om att han vill åka på festival. Jag som var chockad att han ens ville gå på konsert. Så nu blir det till att hålla tummarna att han förblir singel till nästa sommar, annars blir det nog inget med festivalen. Och han är inte den första av mina vänner som nyss kommit ur ett förhållande och plötsligt varit festivalsugen.

  • Lila_Fjäril

   Nej du, knappast bättre om man är gay eller asexuell. Jag vill ha ett romantiskt förhållande utan sex med en tjejer (är tjej själv). Finns fan ingen i hela världen. Ni heteros som vill ha ett traditionellt förhållande vet inte hur lyckligt lottade ni är!
   Fast alla ofrivilliga singlar är väl olyckligt lottade…

 6. David

  1. Har en 1.20m bred sang som jag ligger raklång

  2. Bara hjälpt min styvbror och mamma att flytta.

  3. Ingen i kassan som sneglar på mig.

  4. Jag har snygga underkläder som jag får använda vid särskilda tillfällen en gång i månaden. Dock inget jag kan vara öppen med

  5.Har svårt att få ens en dejt trots otaliga försök med föreningsliv, speeddejting, singelfester, raggning på gymet, barer och nattklubb. Till och med kostat på mig dejtingcoach utan resultat. Mår mycket dåligt av detta

  6. Det hade underlättat om jag var bi, eftersom att jag skulle ha ett alternativ att falla tillbaka på. Men jag är bara intresserad av kvinnor. Tyvärr ingen som ens varit i närheten att attraheras av mig

  7. Är helt utan vänner sedan ett år tillbaka. Dels för att de är i förhållande. men också för att de fick veta min månatliga hemlighet. Vilket de ansåg mycket omoraliskt. I synnerhet med tanke hur länge jag hållit på. Slutade med att jag blev utsparkad ur gemenskapen.

 7. A.N

  Har vart singel mer än 5 år nu,vilket också har varit självvalt pga. att inte tiden kännts rätt av olika anledningar att ingå ett förhållande pånytt!

  men kan iaf. säga att inget av ovannämnda symdrom stämmer överens på mig trots att jag vart singel väldigt länge nu.

  Jag gör som jag alltid har gjort och som jag är som person.

  -Jag storhandlar alltid..Och det blir endast 1ggn./månad..och nu sisst jag storhandlade var 14/5..Och varför jag storhandlar är just för att jag tycker det är så jävla tråkigt att handla mat!

  180bred säng..kan va skönt att ha utrymme helt enkelt.

  jag är inte mer kräsen än tidigare. jag är presis lika kräsen!

  har alltid sköna,snygga,sexiga trosor..sover bättre då 😉 viktigt sånt där 😉 och de har jag alltid haft hur singel och själv jag än varit.jag tycker de är jätteviktigt att känna sig fin i sina underkläder även fast man är själv,eller sovlinne som inte alls måste handla om bomull! silkig kvalite är mkt. skönare´,snyggare och sexigare..känns bra helt enkelt att ha underkläder man trivs i. 🙂

  Går inte ut på krogen el. party särskilt ofta..sisst var snart ett år sedan. och isf. går jag aldrig ut med andra som är ett par..jag går endast ut tillsammans med ev. singelväninna/kompis om det handlar om krogen el. liknande. Men på bio,ut på restaurang för att äta t.ex.? De spelar mig ingen roll alls om jag sådana ggr. följer med andra som är ett par!De stör mig deffinitivt inte. Och mina vänner som är sambo eller har familj? Dom sitter inte och klistrar på varandra eller hånglar mitt i ett samtal..Men de hör väl också till vilken ålderkategori? De är väl övervägande personer upp till max 25år som kanske måste hångla mitt va de är under t.o.m en vanlig middag med gemenskap och samtal. Dom kan inte vänta med kyssandet tills ens maten tystat mun?Och de tillhör inte min ålderkategori heller,så jag behöver inte se nåt sånt och reagera över att det är opassande eller ofint!? Vilket jag tycker att de är. För de är nåt som jag själv aldrig skulle ha gjort ens när jag var yngre vid t.ex. ett sådant tillfälle!

  och nån flata kommer jag aldrig heller att bli. Och de är jag glad för. Har inte dom känslovibbarna inbyggda i min skapelse som person helt enkelt!

  Så? ovannämnda symdrom stämmer då ”Inte´´in på mig iaf. jag är som jag alltid har varit helt enkelt,förutom att jag har blivit ett antal år äldre. Men de är en annan historia de om att bli äldre och äldre.

 8. Norrland

  Här är min lista på när man varit singel för länge:

  1. Du börjar känna igen ansiktena på de singelmänniskor som finns i din stad när du söker på dejtingsidor; du vet att de ändå inte är intresserade.

  2. Du funderar seriöst på att flytta till ett annat land, där man i alla fall skulle bli uppmärksammad för att vara annorlunda.

  3. Du inte längre tycker det är konstigt att gå på bio själv – igen. Jurassic World är grymt bra.

  4. Du är för less för att tillfredställa dig själv. Sexuellt.

  5. Att tanken ”Varför försöker jag ens?” dyker upp innan du säger ”Hej” till nya bekanta.

  6. Du börjar fundera på om de ”Heta sexiga singlarna” som spam-reklam snackar om kanske finns. Visst, chansen är liten, men en liten chans är bättre än vad du har just nu. *Klick*

  7. Du kikar på dokumentärer om mail-order brides. Först på skoj, men det börjar bli ett intresse. Du börjar ta upp det på skämt med dina polare för att väga deras reaktioner.

  8. Du skrattar hånfullt åt amatörer som kvider över att de varit singel ”i flera månader”. Å, era jävla stackare.

  9. Du har gått igenom flera cykler av ”Jag älskar att vara singel” till ”Jag orkar inte vara singel”. Du har gått igenom det så många gånger att du nu uppnått ensamhetens nirvana; ”Jag minns inte hur det är att inte vara singel”.

  10. Du försöker skriva en topp 10 ”du har varit singel för länge”-lista, men orkar inte göra en tionde punkt. Trots allt; Varför försöker du ens?

  • HoppfullSkeptiker

   1: Japp.

   2: JA! Jag fattar inte hur det kommer sig att det tydligen är så mycket lättare för oss svenska män att få kontakt med utländska kvinnor än det är för oss att få kontakt med svenska kvinnor. Inte för att det direkt händer jätteofta, men jag får relativt sett ändå mycket fler spontana mail från utländska tjejer på t.ex. OKCupid än jag nånsin får av svenska tjejer här på HP. De är ofta mycket mer initiativtagande, och ofta mer entusiastiska och livliga i sin kommunikation än de flesta är här på HP…

   Sverige stoltserar ju med att vara världens mest jämställda land, vilket i princip innebär att svenska kvinnor (överlag, relativt sett) blir behandlade bäst bland alla kvinnor i världen, och att vi svenska män (överlag) behandlar kvinnor bäst av alla män i världen. Smått ofattbart hur vi svenska män ändå står så lågt i kurs bland Svenska kvinnor… Jag menar, det är såklart inte alls omöjligt för svenska män att få fatt i svenska tjejer, alla tjejer jag haft har varit svenska, men det är ändå märkligt att det känns som att vi svenska män är så mycket mer populära hos utländska kvinnor än bland svenska.

   3: Nä, det har jag väl iofs aldrig tyckt. Men jag brukar ta med mig en kompis iallafall.

   4: Absolut inte! Aldrig i livet.

   5: ABSOLUT, speciellt inom nätdejting, här tänker jag så varje gång jag ens ser en profil för en tjej som verkar attraktiv och trevlig… ”Det är inte lönt, hon kommer ändå aldrig svara” är det första som dyker upp i huvudet på mig. Smått deprimerande att det ska behöva vara så, faktiskt.

   6: Hmm.. Njaa… Ok, jag har väl tänkt tanken kanske.

   7: Inte direkt.

   8: Heh, jo…

   9: Jag har aldrig nånsin förstått mig på folk som säger att de ”älskar att vara singel”!

   10: 😀

  • Fredrik

   Det är nog åtgärder på myndighetsnivå som ingriper i jämställdheten i arbetslivet och familjesfären, som gör att vi räknas som det mest jämställda landet i världen. När det kommer till dejting så är nog kvinnor bekväma i den föråldrade könsmaktsordningen. Kanske män också. Inte jag, tycker passivitet är oattraktivt ..men möjligen många andra män.

  • ViraStina

   Jag ska sannerligen inte säga att det är bekvämt att rätta in sig i traditionella roller som kvinnlig singel. Passivitet är gruvligt obekvämt för mig som person. Men motsatsen – att ta för sig, detta förhatliga uttryck! – kan tyvärr vara ett ännu sämre alternativ många gånger.

   Det uppskattas inte, man riskerar att ses som påflugen, konstig och desperat och man har heller ingen riktig mall att förhålla sig till. Inga riktlinjer eller sociala förhållningsregler.

   Kort sagt kan män bli ytterst förvirrade om en kvinna tar initiativ. Jag tycker det är hopplöst minerad mark, även här på en dejtingsida.

  • HoppfullSkeptiker

   Det värsta jag fått höra på den punkten var en tjej jag känner som sa på fullaste allvar att om hon tar initiativ mot en kille så är hon övertygad om att han tänker att hon är en slampa.

   Men alltså, jag tycker nog ändå att… Om en man blir ”ytterst förvirrad” av att en kvinna tar initiativ, eller ser henne som en påflugen/konstig/desperat slampa på grund av det… Då är det ju påsättochvis bara bra att man genast får veta att den här mannen uppenbarligen inte är nåt att ha! 😛

   Att det finns människor som är helt slut i huvudet är ju ett ofrånkomligt faktum, och det är ju tråkigt och synd såklart, men dem vill man väl inte vara med ändå? Jag skulle faktiskt inte tro att män som är vettiga och schyssta och i allmänhet är bra personer i grunden faktiskt tänker sådär om tjejer som tar initiativ.

   Jag menar… ”åh nej jag träffade en kille som var så himla bra och perfekt på precis alla tänkbara sätt, men åh nej jag råkade ta initiativ själv så han blev avskräckt och ville inte ha mig på grund av det!” … said no woman ever. 🙂

  • ViraStina

   Hoppfullskeptiker: Du har förstås rätt i teorin. Jag är ju ändå inte intresserad av män som är rädda för driftiga kvinnor. Men i praktiken är det svårare.

   Jag kan ju inte veta om de är fegisar. Eller om det är jag som misstolkar signaler, eller om jag letar i fel målgrupp, eller om jag helt enkelt är en jobbig jäkel.

   Någon form av fel eller missförstånd måste i alla fall ligga bakom, för jag tror inte att jag bara har slumpvis otur hela tiden.

  • Sussi

   Beror nog på vad man menar med jämställdhet ? Ja vi har samma rättigheter och möjligheter idag men vi är nog långt ifrån jämställda.Jag har sett många exempel på familjer där kvinnan sköter allt fast hon är jämställd med sin make och jobbar och tjänar lika mycket som sin make ( eller mer).Men visst jag skall inte säga att killar inte klarar av att ta kontakt på dejtingforum det är absolut inte ovanligt de är handlingskraftiga och tar första steget.Sen brukar de lugnt luta sig tillbaka och invänta att tjejen styr upp men antar det är det som kallas jämställdhet ?

  • HoppfullSkeptiker

   ”Sen brukar de lugnt luta sig tillbaka och invänta att tjejen styr upp”

   Jag vet inte vad det är för skeva män som du stöter på men jag skulle säga precis motsatsen utifrån min erfarenhet.

   Precis som många andra män vittnat om här på bloggen så är det SÅ vanligt med kvinnor som känns otroligt oengegerade även när de för en gångs skull faktiskt svarar på mail. Väldigt vanligt att få jättekorta brev med enbart svar på ens egna frågor och inga frågor tillbaka, och om inte jag själv driver på med fler mail och frågar om date osv så händer aldrig något.

   Så nej, det du beskriver är inte jämställdhet. 😛

 9. Sussi

  Den var rolig Norrland 🙂 känner igen mig till viss del även om inte alla punkter stämmer in på mig.Har försökt förklara för mina gifta vänner säkert hundra gånger att det är troligare jag vinner melodifestivalen ( kan inte sjunga) eller blir USA nästa president eller något annat osannolikt än att jag faktiskt skulle träffa någon som är beredd på att satsa på ett seriöst förhållande.Händer sånt nuförtiden ens ?

 10. standart

  7 tecken på att man missköter sig som singel blev det. För sin bästa umgås man och skaffar sig vänner bland dem som har i samma situation i livet dvs SINGLAR. Inga gifta/familjer och om man vill inte sitta barnvakt inga med barn om man själv har inga barn. Det där om underkläder… Jag antar att i samband med det sköter man inte personlig hygien eller börjar klä sig som uteliggare. Att man vet inte vilken sexuell läggning man har? Nästa steg blir det att kolla i spegel om man ser en kvinna eller en man syns där. Det finns inga kräsna för att kaka söker maka och ingen bryr sig om eller observerar att du är singel
  Av det som skrevs om 7 tecken drar man slutsats att den människa borde ta reda på vem är hen och ordna sitt liv utan störande faktorer. Då blir man glad singel. Egalt om det är kort tid eller lång tid.

 11. CyniskPåGrundAvErfarenheter

  1. Jag sover på mage, på rygg, på sidan. Men sällan raklång.
  2. Inga av mina vänner har flyttat de senaste 10 åren.
  3. Jag märker det tydligt när jag handlar jul, påsk, midsommar och nyårsmat för en person.
  4. Underkläder är som omslagspapper på en chokladkartong, bort med dom för att komma åt
  godsakerna…? Ehhh… 😉
  5. Njaaaa, det är nog mer tjejerna som är för kräsna. De har ju Inget överseende med att jag har
  egna åsikter som jag står för. Eftersom det innebär att jag ibland har mage att säga emot
  tjejen i fråga :-/
  6. Nope
  7. Helt rätt

  Och för att anknyta lite till det Emma sade,
  numera avskyr jag människor som kommer med små klämkäcka, meningslösa kommentarer typ,
  1. ”Det finns någon för dig också, du har bara inte träffat henne ännu.”
  2. ”Du har bara inte träffat rätt typ av tjej.”
  3. ”Sluta försöka, för då händer det helt plötsligt.”

  1. Nä, och om jag nu inte träffat henne efter att ha varit intresserad av tjejer i 30 år så är frågan:
  Vad begär livet av mig egentligen?
  2. Och vad är rätt typ av tjej? Jag har träffat tjejer från alla samhällsklasser, alla yrkeskategorier,
  alla utbildningsnivåer, nästan alla etniska grupper och i nästan alla sociala sammanhang.
  Så återigen, vad är rätt typ av tjej???
  3. Vadå??? Jag slutade försöka och resignerade för många år sedan.
  Och skulle det hända i dag så är det inte alls ”plötsligt.”
  Jag skulle mer vilja beteckna det som ett stort fett ÄNTLIGEN…

  Så därför vill jag be alla er som befinner sig i förhållanden, sluta kasta ur er en massa meningslösa, löjliga ordspråk, dom tröstar nämligen inte.
  Dom är mer som en förolämpning faktiskt.


Kommentera