första dejten

7 stadier du går igenom efter en lyckad dejt

Få saker slår känslan efter en lyckad första dejt – när du kommer hem med ett leende på läpparna och med ett pirr i magen. Här är 7 stadier som du garanterat kommer att känna igen dig i! 

1. Du ser ut så här på väg hem: 

sjunger

2. Och du fantiserar i smyg om att ni ska gifta er och du prövar dejtens efternamn mot ditt eget. 

gifta sig

3. När du tänker på allt du vill göra med personen slår ditt hjärta dubbla slag och du får fjärilar som susar runt i magen. 

kär

4. Du känner dig on top of the world. Ja, du känner dig till och med så självsäker att du skickar iväg ett flirtigt sms redan samma kväll. 

2

5. …Tills det har gått 4 timmar utan att du fått någon respons på sms:et och du börjar kallsvettas i ångest.

panik

6. Du går igenom hela dejten om och om igen i huvudet och försöker komma på om du sa eller gjorde något fel. Hur kan du ha missuppfattat situationen så totalt? Du kommer så klart att dö ensam med 42 katter. 

cat lady

7. Känslan när du sen får det där sms:et och din dejt undrar när ni ska ses igen?

happy2 brad pitthappy3

dating


Det finns 30 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Norrland

  Okej, okej, jag hänger på, lite i samma komiska anda. Här är mina sju steg efter en lyckad dejt (långpromenad, en fika och en sväng till biblioteket, där vi diskuterade favoritförfattare och gammal kurslitteratur), baserat på en riktig historia:

  1. <>
  Trots allt, var det verkligen en bra dejt? Åsikter är subjektiv. Hon kanske hade det hemskt. Jag kanske har helt fel. Åh Gud, är jag så emotionellt blind?

  2. <>
  En pessimist blir, som värst, positivt överraskad. Hon kanske bara använder mig för en gratis kväll av kul. Det har hänt förr. Statistiskt sett så är oddsen emot mig. Är jag så blåst? Är jag lurad igen?

  3. <>
  Det var hon som sa att det var dags att göra kväll. Jag hade tänkt säga det själv, men jag ville gå med henne till bilen först. Hon sa god natt innan det. Det var jag som inledde kramen där på slutet. Hon kanske inte ville egentligen? Var jag för framfusig?!

  4. <>
  Jag skickar ett tack för en trevlig kväll. Men hon svarar inte. Nä, hon har nog gått och lagt sig. Eller? Fan, jag var nog bara en billig middag.

  5. <>
  Nästa dag. Inget svar. Inget mail. Det är kört. Dags att dricka rödvin och gråta i duschen. Fan vad dum jag är. #rödviniduschen

  6. <>
  Nä, åt helvete med självömkan. Kanske ska jag flytta till Ukraina, jag har hört att de uppskattar bra män där. Åt helvete med Sverige och alla bortskämda fruntimmer! Hon tjänar fan mer än mig, ändå betalar jag för allt! Men å andra sidan… jag kanske inte är bra. Inte om jag tänker sådär. Skärpning. Fy fan, jag är nog inget att ha ändå. Förlåt, världen.

  7. <>
  Jävlar! Ett sms! Kanske vill hon gå ut på en tredje dejt!
  ”Vi kan fortsätta ses om du vill, men jag vill inte gå vidare.”
  #rödviniduschen
  Orka.

  • Norrland

   Wow, mina fina rubriker försvann. De var:
   1: Ifrågasätt allt, du har mest troligen fel.
   2: Förutsätt det värsta
   3: Kanske är jag jobbig?
   4: Kanske är jag dum?
   5: Kanske har jag rätt?
   6: Bli arg, skyll allt på kulturen och skäms
   7: Ge upp

  • ViraStina

   Kanske är jag jobbig?
   Kanske är jag dum?
   Kanske har jag rätt?

   Hur många gånger har man inte ältat den sekvensen i huvudet? Kommit fram till att jo, tyvärr, jag är både dum och jobbig. Det finns ingen annan förklaring.

   Men hittade jag en karl som frivilligt går till biblioteket, skulle jag inte släppa taget oavsett. 🙂

  • Norrland

   Stina: Om du har någon trevlig kamrat i norra Sverige som har samma inställning som dig, se till att de hör av sig, och ge mig goda lovord! Jag är alltid för att nörda ner mig i något slumpvalt bokämne, eller bara snacka strunt. Men det märks nog, jag kommenterar nästan allt här.

  • ViraStina

   Norrland:
   Jag och större delen av min bekantskapskrets befinner oss visserligen i Västernorrland. Men tjejkompisarna har nog inte riktigt min inställning, för när jag ger någon goda vitsord, får det tyvärr oftast motsatt effekt.

   -Vänta nu, ViraStina gillar honom. Då är han garanterat en nörd.

   Den stackaren blir alltså guilt by association, utan att få en rättvis chans. Så jag brukar försöka avstå från rekommendationer, för deras egen skull. 🙂

  • Norrland

   Som om ”nörd” skulle vara dåligt! Det är ju bara ett annat ord för hobbypassionerad. Bättre det än lilla lagomsvensson som så många strävar efter att vara.

 2. bofh

  Nej.

  Hittar så få jag vill gå på dejt med och än färre som vill gå med mig och av kvarvarande så har nog ingen känts som den gått bra. Hade en sökfunktion efter gemensamma intressen dragit ner reklamintäkterna för mycket?

 3. Boccaccios

  Okej, nu hade jag tänkt skriva en längre kommentar om Misslyckade första dejter.
  Men jag orkar inte, jag ger mig ut och joggar en runda i solen i stället.

  Vill dock fråga, helt OT, så här först:
  Är det någon annan som funderar på Varför Cecilia har en sådan stor förkärlek till Listor, Listor, Listor??? Gärna med korta blixtrande filmsnuttar som nästan kan ge ett epileptiskt anfall när man tittar på dem. Trots att man inte ens har epilepsi.

  • MiMi

   Ja! Det har jag funderat lite på:

   1. En lista går fort & enkelt att klippa ihop.
   2. Det kräver ingen större tankeverksamhet.
   3. Innehållet ser ut att vara mer än vad det är.

   Ovanstående punkter är en snabb och smidig genväg att tillämpa om man får betalt per blogginlägg. 😉
   Eller så kanske bilderna kanske förväntas ha en hypnotiserande effekt som ställer in de nätdejtande singlarna på samma våglängd? Detta för att hjälpa till att skapa fler par och öka antalet solskenshistorier, något jag tror att flertalet bloggbesökare behöver. 😀

  • Boccaccios

   Det där med hypnos kan jag köpa Mimi.
   Kanske är filmsnuttarna dagens version av det snurrande, svartvita hjulet?
   Du vet, det svartvita hjulet med svängt ekermönster.

   Sedan tror jag ärligt talat inte att vi behöver Fler solskenshistorier.

   Jag brukar i och för sig inte läsa solskenshistorierna eftersom de ger mig en bitter smak i munnen. För de visar ju aldrig på Hela sanningen.

   Solskenshistorierna är för mig som en av Svenska Spels reklamfilmer som visar hur lycklig du blir när du vinner högsta vinsten på Lotto. Alla möjligheter som uppenbarar sig när du har många miljoner kronor på fickan.
   Men, reklamfilmerna, och solskenshistorierna, visar ju Aldrig på alla dem som förlorar, som vecka efter vecka lämnar in en kupong men som aldrig vinner en krona. Eller som i bästa fall får 5 rätt med en utdelning på 82 kronor.

   Och nu känns det som jag plagierar Norrland, men han har ju rätt i sitt resonemang, att hitta kärleken är lika svårt och lika slumpartat som att vinna högsta vinsten på lotto.

   Vilket gör att solskenshistorierna retar mig, eftersom de bara visar en sida av nätdejtandet. Men nätdejtandet består ju av så många fler sidor. Och varför lyfter inte HP fram de sidorna på samma sätt som de lyfter fram solskenshistorierna?

   Jo, därför att HP är inte intresserade av att vi skall känna till All statistik, All information.

   HP vill i stället att folk Skall leva i en positiv, optimistisk, guldglänsande bubbla där möjligheterna är oändliga och nya dejter Alltid lurar runt hörnet.

   HP är helt enkelt inte intresserade av att folk skall veta hur mycket besvikelser och gnetande som ligger bakom varje genomförd dejt.

   Precis som Svenska Spel inte är intresserade av att visa på den stora massan spelare, som vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, upplever besvikelser och frustration över att Deras rad aldrig ger utdelning.

   HP, precis som Svenska Spel, vill ju Bara visa på vinnarna. För det är Hoppet om vinsten som gör att människor stannar kvar och fortsätter spela. Sedan om de spelar om kärleken eller pengar spelar liksom ingen roll.

  • ViraStina

   Ja okej, dejtandet är visserligen värdelöst på HP och andra sidor. Men det är ju rätt kul här i bakvattnet. 🙂

  • MiMi

   Bocca:
   Läser igenom ditt svar och alltså… Det där med hypnos vore nog ett smart drag av HP ändå.
   Inget illa ment, jag hade också behövt en dos. 😉

   Lägger inte heller någon vikt vid solskenshistorierna. Däremot har jag nog frågat varenda vän hur det gick till när de träffade sin partner och ingen väg har varit helt rak. Ibland har det varit riktigt riktigt krokigt, oavsett om de träffats på nätet eller IRL.
   Jag kan tänka mig att många chanser till förhållanden går i stöpet på grund av en orealistisk förväntan. En förväntan att allt ska vara perfekt från start – det där ”plötsligt händer det” och sen lever man i himmelriket resten av sitt liv. Det är ganska långt från verkligheten.

   PS: Klart att ett företag måste marknadsföra sig positivt, annars kunde de lika gärna lägga ner 😉

  • C

   Hej ☺
   Jag gillar hennes listor, de små filmsnuttarna lättar upp eländet 🙂 hjälper mig iaf få perspektiv på det..
   Dessvärre så har hon ju en del poäng att kamma hem just i det här inlägget…

   Till alla läsare:

   Skulle önska att självkänslan var på topp oavsett respons på kontaktsökandet.. vet att det är lättare sagt än gjort, men let s face it… varför låta sig nedslås efter att ha blivit avfärdad av en ytlig bekantskap? ”Bara” se det som det är..dvs att förlusten är deras. Se hellre över vad man kan göra annorlunda nästa gång; tex inte vara för pushig, vänta ut den andra parten, ta det framåt steg för steg, för finns det ömsesidigt tycke och intresse och vilja så finns det en väg….

  • Boccaccios

   ViraStina:
   Visst har vi kul 🙂
   Och tänk hur det hade kunnat se ut i dag om man under sin aktiva tid hade träffat tjejen/killen man hade skrivit lika intensivt, lika djupt och lika omfattande med.

   Mimi:
   Problemet med hypnos är att du Alltid vaknar upp till verkligheten igen.
   Men visst, jag skall inte säga någonting, jag går på bio och joggar för att slippa verkligheten så passar det någon att bli hypnotiserad skall inte jag säga nej. Blanda bara inte in mig i eländet.

   Visst har du rätt om den orealistiska förväntan om perfektion. Och jag tror att väldigt många missar chansen när de väljer bort drömpartnern, därför att han/hon inte ger den ”omedelbara fixen” som jag har nämnt någon annanstans vid annat tillfälle. Människor är helt enkelt så otåliga att de inte tar sig tiden att upptäcka alla sidor hos andra människor innan de avfärdar dem. Eftersom allting måste hända Nu, Nu, Nu.

   Självklart skall ett företag lyfta fram sina positiva sidor. Men, jag skulle uppskatta en nyanserad marknadsföring. För när man Bara får de positiva sidorna så innebär det att folk blir lurade.
   Det är lite samma sak som när staten för många år sedan propagerade för etanolbilar. Då lyfte staten Bara fram de positiva effekterna vi skulle uppleva här i Sverige. Men vad det inte sades någonting om var hur det påverkade människor i Brasilien där etanolen producerades. Skövling av regnskogen för att utöka odlingsarealen, sämre atmosfär på grund av ökad dieselkonsumtion, svältande människor, eftersom bönderna ställde om från matproduktion till produktion av sådant som användes till etanolproduktionen.
   Och det är därför jag kallar sådan ensidig marknadsföring för bedrägeri.

   Fenrisulven:
   Nu måste jag få fråga:
   ”yay, ytterligare en tumblr mrw post fylld med gifar från Cecilia”
   Tumblr, mrw, gifar, är det akronymer för någonting?
   För jag förstår tyvärr inte vad du menar.

  • ViraStina

   Boccaccios:
   Ja, det ser onekligen ut som att vi som hamnar här på bloggen, har gemensamt att vi gillar att skriva, diskutera och prata både trams och allvar. Det är ju här man har chansen att verkligen utbyta tankar med andra på HP. Och det är väl därför det blir oenigheter här, av den där modellen ”ni tjejer säger att ni gillar män som skriver seriöst men jag får minsann aldrig svar”.

   Eller ”ni män påstår att ni självklart uppskattar om en kvinna tar initiativ, men det har jag aldrig märkt”. Vi är nog helt enkelt inte särskilt representativa för HP: s medlemmar, någon av oss, men vi vill ändå ha svar från det andra könet på varför alla andra beter sig enligt stereotyperna ovanför.

   Men jag är övertygad om att det skulle kunna bli fler solskenshistorier bland kommentatorer härifrån som finner varandra, än från hela övriga HP. Jag tycker man uppfattar kemi lite här och där mellan vissa, med jämna mellanrum! 🙂

   Bara det fanns någon vettig möjlighet att kontakta varandra.

  • MiMi

   C:
   Nej! Jag har nog testat att anpassa mig alldeles för mycket för en potentiell partner. Tagit det lugnt, vridit och vänt, sett till att inte vara för på, vänta vänta vänta… Hållt mig på halster för att inte råka göra fel… Yada yada! Jag fixar inte att försöka bete mig på ett sätt som jag tror passar för någon annan. Vem är då jag?

   Numera är jag istället sann mot mig själv & är ”bara” mig själv, för min egen (självkänslas) skull.
   Jag tänker träffa någon som passar mig, inte någon jag måste anstränga mig för att passa in på. =)

   Bocca:
   Haha! Skulle inte göra ett aktivt val att gå på hypnos för dejtandets skull. Precis som du säger finns det andra verklighetsflykter att ta till vid behov. Själv träder jag in i litteraturens värld med jämna mellanrum.

   Vad jag ogillar uttrycket ”Quick fix”! Allt ska gå fort, allt ska vara effektivt, snabba cash, korta leveranstider på allt… Nä, långsiktiga lösningar & genuin serviceanda gillar jag bättre. Såg filmen ”Seeking a friend for the end of the World” på TV igår, väldigt tänkvärd i sammanhanget.

   Ja tänk att sälja drömmar kan vara så lukrativt! ”Med CHANS på kärlek” – hade kanske passat bättre?

  • Boccaccios

   Mimi:

   Tyvärr är det nog dock så att den Snabba Fixen är ledstjärna i dagens samhälle?
   Det har ju blivit så eftersom vi vant oss vid supersnabbt bredband, över natten leveranser, lån som beviljas och utbetalas samma dag du ansöker. Och dessutom, tack vare smarta telefoner, så finns hela tiden allting så lätt tillgängligt. Vi behöver aldrig vänta på någonting.

   Och nu vet jag ingenting om hur det var tidigare när det gäller romantik och parbildning? Kanske har det alltid handlat om den snabba fixen när folk träffat varandra? Även när man träffades på logdansen för 100 år sedan? Men jag tror verkligen inte det? Jag undrar om det inte är så att den snabba utvecklingen vi haft de senaste 25 åren, också medfört att vi numera är så otåliga att vi inte tar oss tiden att grundligt lära känna människor vi träffar. Vi har helt enkelt inte längre tålamodet att utforska andra människor, utan allting Måste hända Nu, Nu, Nu?

   Att sälja drömmar har Alltid varit lukrativt. Titta bara på Holland för 400 år sedan. När drömmarna om det stora klippet gjorde att du till slut kunde köpa ett helt hus och lite till för En tulpanlök. Eller varför inte använda Refaat El Sayed och Fermenta som exempel. Han målade upp ett drömscenario om det stora klippet som fick folk att investera. Vilket gjorde honom förmögen men lurade alla andra.

   Samma sak är det väl när man nätdejtar, oavsett vilken sida man är på.
   Vi blir lurade av drömmen om att göra det stora klippet, nämligen träffa drömpartnern.
   Och självklart använder nätdejtingsidorna den drömmen tillsammans med vår förmåga att intala oss själva att: ”Okej, jag vann inte denna gången. Men Nästa Gång, dååå är det min tur.”

   C:

   Jag tror det är helt fel väg att försöka ändra sig själv.
   För tänk dig att jag träffar tjejen som tycker jag är För På. Det får henne att säga upp kontakten. Okej, då har jag lärt mig någonting och jag ändrar mig. Bara för att nästa gång träffa tjejen som säger upp kontakten för hon tycker att jag är För Av.
   Och samma sak tror jag gäller om allting angående mig. Ena dagen har jag långt hår och träffar bara tjejer som gillar snaggade killar. Alltså klipper jag mig. Men då träffar jag bara tjejer som tycker om långhåriga killar. Och så vidare och så vidare.
   Alltså tänker jag att det är bättre att komma fram till vem är Jag? Hur vill Jag vara? Vad trivs Jag med? Och när man bestämt sig för det så kör man på det Utan att ändra sig.
   För ett ständigt ändrande tror jag ärligt talat minskar chansen till framgång.
   Däremot om jag är mig själv, så ökar chansen att jag träffar tjejen som tycker om Mig.
   Då träffar jag inte tjejen som tycker om den jag försöker vara.

   ViraStina:

   Jag tror också det hade varit kul att prata med vissa bloggare mer privat.

   Inte för jag vet om det finns kemi mellan oss, jag vet sällan, eller ärligt talat Aldrig sådant.
   En tjej måste i princip bokstavligen komma fram och sparka mig i arslet för att jag skall fatta att hon är intresserad. Jag är helt enkelt värdelös när det handlar om vinkar och antydningar.

   Men många har väldigt sunda åsikter och det hade varit kul att lära känna dem närmare 🙂

  • ViraStina

   Boccaccios:

   Jo, jag missar ju förstås konsekvent all eventuell kemi där jag själv är inblandad, haha! Men jag har lite lättare att uppfatta det mellan andra. 🙂

  • fenrisulven

   BOCCACCIOS,

   tumblr, blogtjänst som till stor del fokuserar på bloggar och ”poster” som enbart består av diverse bilder

   gifar, plural av https://en.wikipedia.org/wiki/GIF dvs ”filmsnuttarna”

   mrw, My Reaction When, en speciell sorts post, se även mfw (My Face When), där man kort beskriver en sitation och sedan visar hur man reagerar/vilken min man får med en bild

 4. xxx

  Jag vill säga såhär: Jag Tycker det verkar konstigt att trådskaparen valt detta ämne som sin rubrik,med att då fråga andra som då är på t.ex. denna sajt ; om vederbörande känner igen sig i en lyckad dejt? Och dess olika stadier !?
  Och då menar jag att? Och Om det nu är någon som också skulle upplevt detta? och också känna igen sig i dessa föreslagna stadier som ev. kan upplevas vid en förstadejt/el. dejt som då enl. trådskaparen ska vara lyckad? enligt då trådskaparens förslag? och då finns nog heller inte den såkallade personen som ev. upplevt detta heller kvar på denna eller en dejtingsajt,och kan då heller inte vara den personen som kan svara på detta här på H.P heller! Eller?

 5. xxx

  Eller är frågan riktad mot personer som befinner sig här på t.ex. H.P och hör till den typen av personer som gillar att vara tillsammans med så många som möjligt? och därför ska svara på hur alla dessa såkallade lyckade erövringar med dess stadier kännts till dags datum då dom åter igen söker en ny? Eller hur menar du egentligen som startad denna bloggtråd? helkonstigt måste jag verkligen säga!

 6. xxx

  Om dejten nu vart så lyckad? Så kan väl knappast de involverade i den såkallade lyckade dejten vara kvar på en sånhär sida och svara på detta heller!?

  Så just med tanke på trådskaparens rubrik i denna tråd? men tyvärr många andra trådar också som är skapade här? Så får det ju en att undra fakriskt mer än en ggn. vad det är för ärthjärnor som tycks vara så klippska med såna frågor!?
  Kan inte säga annat- tyvärr!

  • MiMi

   En eller ett par lyckade dejter behöver absolut inte leda till att man blir den ena halvan i ett par, även om man ibland hade önskat det.
   /Talar av egen erfarenhet

 7. Boccaccios

  Hahahahaha… 🙂

  Nu blir detta väldigt OT.

  Men, jag har suttit och tittat igenom tidigare solskenshistorier.
  Och gissa vad 🙂
  Under i princip allihopa saknas det kommentarer.
  ”Det finns 0 kommentarer”

  Undrar om det får dessa paren att känna sig som jag kände mig när jag var aktiv på HP?
  Jag skrev och skrev till tjejer. Och fick Ingen respons överhuvudtaget.

 8. Vadånamn

  Jag kan göra listan snabbare för att passa bättre med speeddejting.
  1) tycka att det gick asbra, bli glad
  2) inte få någon respons
  3) tills sist få korthugget svar
  4-6) göra nåt mer givande som att spela tv-spel
  7) ge upp

 9. Vadånamn

  Boccaccios, det är knappast HP som ska anklagas för att få folk att hoppas förgäves, det är snarare sidorna som tar betalt i så fall. Men inte ens då, folk måste ju tänka själva. Skulle du intressera dig för att vara på en sida som inte gav sken av att det nog kommer gå vägen?

  • Boccaccios

   Nja, jag har kommit till punkt 7 för länge sedan när det gäller nätdejting.
   Jag har givit upp. Numera söker jag mina kontakter IRL igen.


Kommentera