nervös

6 knep för att tackla dejt-nervositeten!

Vi har alla varit där. Känt magen vridas om och hjärtat banka hårt, munnen blir torr som papper, samtidigt som armhålorna blir mer och mer fuktiga av svett. Att vara nervös är riktigt jobbigt, men det finns knep att ta till. 

1. SO FRESH AND SO CLEAN

Att ha kläder som du känner dig bekväm och som ditt snyggaste jag i kanske inte kommer trolla bort nervositeten men det kan i alla fall vara ett steg på vägen. Tänk igenom dina alternativ i förväg så du slipper dras med detta jobbiga beslut till sista sekunden. Var extra noga med hygienen. När vi blir stressade kan vi både få dålig andedräkt på grund av muntorrhet och svettas extra mycket. Ha en  mintablett eller tuggummi redo som du kan smyga in om det vankas hångel eller om du känner att det kanske kan behövas.

2. HA EXTRA TID

Ett enkelt men viktigt tips. Ha god tid på dig så du hinner samla dig och kanske köra ett pep-talk och några djupa andetag på toaletten.


3. TRÄNA – INNAN!

Träning frisätter endorfiner som gör oss glada och avslappnade. Om du ska göra något nervöst på kvällen är det därför riktigt smart att träna på dagen. Oavsett om det är att ta en rask promenad, simma några längder eller lyfta vikter på gymmet så kommer det att ge dig en bra uppladdning för dejten.

4. VAR ÄRLIG! (OCH GLÖM INTE ATT ANDAS)

Att vara nervös inför en dejt är hundra procent naturligt. Det finns nog ingen som inte varit det, och med största sannolikhet är den du dejtar också pirrig. Lägg korten på bordet och säg rätt ut att du är nervös – bara av att uttala meningen kommer du antagligen att slappna av och vips så är du mitt uppe i ett intressant samtal och nerverna har lugnat sig. Om en panikattack är på väg – upprepa tyst för dig själv att det bara är en fysisk reaktion i kroppen och ingenting som är farligt. Fokusera på den andra personen och på att andas djupt.

Vanilla Photography

5. TÄNK PÅ KROPPEN 

Kroppsspråket säger otroligt mycket om en människa, så tänk på vilka signaler du sänder ut. Är du nervös är det lätt att man kurar ihop sig lite och flackar med blicken. Försök att sträcka på dig, söka ögonkontakt och le stort. Ingen kan gissa hur du känner dig inombords, och kanske lurar du till och med dig själv…!

6. Öva, öva, öva!

Vi vet att det är jobbigt men det enda sättet att komma över sin nervositet och blyghet är att öva, öva, öva. Utsätt dig för ”läskiga” vardagssituationer så ofta som möjligt för att utmana dig själv i små steg. Prata med busschauffören, hälsa på grannen, sök någons blick och håll kvar den, bjud ut din trevliga kollega på lunch. Bara för att du är blyg nu betyder det inte att du alltid kommer att vara det. Många artister och skådespelare vittnar till exempel om fruktansvärd scenskräck i början av sina karriärer.

TIPS PÅ DEJTER SOM PASSAR BLYGISAR!

 • Välj ett ställe med mycket folk och en lagom hög ljudnivå där ni kan smälta in. Fördelen att vara på ett ställe där människor rör sig är att det alltid finns något eller någon att prata om.
 • Gör något aktivt istället för att bara ta en fika. På en promenad slipper ni sitta och stirra på varandra utan kan gå bredvid varandra och prata, vilket många upplever som mer avslappnat. Det kan även vara bra med en aktivitet som ni kan fokusera på för att undvika pinsamma tystnader.
 • Underbart kan vara kort. En dejt behöver inte innebära en helkväll – är du nervös kan en snabb lunch eller kaffe vara en bra början.
 • Föreslå en plats att träffas där du känner dig trygg och bekväm. Varför inte välja ditt favoritcafé eller kvarterskrogen? Att försöka imponera på dejten genom att ta med hen till en ny trendig restaurang du aldrig varit på, är inte att rekommendera. Ju mer kontroll du har över situationen, ju mer kan du slappna av .

LÄS MER! 9 dejtingtips för dig som är blyg 

dating


Det finns 70 reaktioner.

Lämna kommentar
  • Peter

   Där är logik bakom. Brist på killar är det inte. Som minimum sitter det tre killar inloggade för varje tjej. Kolla själv om du inte tror mig. Men här sitter också alltid ett stort gäng tjejer som aldrig har lärt sig konsten att skaffa pojkvän. De som kan lägger du liksom inte märke till för det är inte, träffas och att inte rulla runt i haremet utan hålla sig till en.

 1. Hasse

  När jag var yngre kunde jag bli rejält nervös. Numera finns det sällan tillräckligt attraktion för att bli nervös. Känns som man dejtar sin morsa. Folk tar dåligt hand om sig; McMage, dålig hy, fett hår, solariumrynkor… örk vilka skunkar man har dejtat. 🙁

 2. KARL- INGE

  Jag har påpekat det förut, Läs gärna dina ungdoms bloggar och lektyr upp till 13

  Men det du beskriver är ju oerfarna osäkra barnrumpor Om man är vuxen så har man ju växt ifrån sånt du beskriver det är ju det som är att bli vuxen,
  Och till skillnad från HASSE så selekterar jag bort smutsmänniskor, och skulle inte drömma om att dejta såna kvinnor som är smutsiga till kropp och själ. KAKA SÖKER MAKA

  Jag har aldrig efter 15 års ålder känt nervositet eller osäkerhet , man vet att man duger bra och då finns inte den barnsliga känslan,

  Seriöst jag tror att det i och för sig att det är skadade marginaliserade kategorier här på bloggen , men jag tror inte att du gör dom ngn tjänst med att skriva om dom utsatta ,, Cecilia,, genom att du hela tiden försöker normalisera svagheter och beskriva överkänsliga människor som ngn normal åkomma .
  Träna bort det njae är dom vuxna åldersmässigt men inte mentalt! så finns det nog medicin och kognitiv behandling inom psykvården yrkesmän som kan hjälpa dom .

  • Hasse

   KI: Dejtar inte smuts heller… inte mitt fel att man ljuger om ålder eller sätter in bilder där 20 kilo fläsk saknas.

  • KARL- INGE

   HASSE Nej det är alla elaka kvinnor som lurar dig och som ser dig som sitt sista halmstrå

   För dom har äntligen hittat ngn som ser lika smutsig och fet ut som dom ,,
   och då tror dom självklart att ni båda känner att ni är erat livs kärlek

   Fotona/Selfien som är det bästa ni kan producera är när fettet rinner på kinderna bland finnar,, stora som ilsket röda körsbär när ni tuggar på helgdagsmiddan bestående av Pizza
   och öl ,
   skorna som ni har på i sängen uppfattar ni som normalt för ni har inga lakan i sängen som kan smutsas ner av hundbajset som ligger i högar på köksgolvet,

  • Hasse

   Det finns bara en lågutbildad nolla här och det är du. “Livets hårda skola” står det på din Facebook. hahaha sicken nolla du är. 63 år, dricker billigt vin och flirtat på Tjocka-Berta på färjorna. Hahahahahaha

 3. KARL- INGE

  TJEJ79

  Är åter inne på småbarns filmer och figurer sånt som vi vuxna inte ens visste att det fanns och ännu mindre skulle drömma om att titta på !

  JAG har självcensurerat fyra meningar i detta ämne——————————–

 4. KARL- INGE

  HASSE då måste det vara hemskt ! att bli totalt intergjord av den där Nollan du beskriver

  vad kan vara värre än att nollan du ser ner på skrattar överlägset åt dig och allt du står för

  Ler stort åt dina krampaktiga försök att ljuga och ge tillbaka skrattar lika gott åt dig varje dag

  Gud hade nog en plan åt dig med HASSE att vara en narr på de normalas bord .

  • Hasse

   Karl-Dinglund: Jag förstår att du är bitter och går igång på att förstöra stämningen här. Det som återstår i ditt liv är pensionen och hänga med gamla fyllotanter från Tensta. Heeeeeeeej då Kalle lelle.

 5. KARL- INGE

  TJEJ79

  Ja den mannen verkar ju njuta av musik och livet , att han skulle vara lustig får stå för dig

  han var grym och har fattat att livet ska levas ungdomarna har ngt att lära sig av honom

  jag såg att HASSE har sin transvecka men det hjälper inte samma feja som vanligt förutom cigarren i mun

 6. Ante

  Det är ju roligt med par som lever ihop länge, de blir mer lika varandra ju längre tiden går. Inte så konstigt egentligen, männens testesteron- och kvinnans östrogenhalt sjunker …vi närmar oss varandra ju äldre vi blir…

  • KARL- INGE

   ANTE

   HELT RÄTT

   männen halverar nästan testosteronet mellan 20 -60 år självklart så får mannens östrogen större % utrymme i det endokrina systemet ,, och vise versa med kvinnorna

   Rätt föda och träning och muskler bromsar dock nedbrytningen av kroppens hormonstatus
   och åldrande och framför allt psykiska viriliteten hjärna behåller sin storlek och så mkt längre

   SJÄLV har jag genom denna strategi och bra gener fortfarande 18- 20 kg mer muskler än genomsnittet för 30 åringar och en fetthalt på ca 14, 15 % men då har jag lite mer nu än i sommar då är jag nere på 10 % jag bänkade en 2a 157,5 kg i går med lite öm axel
   ps Jag hade 22 mol på morronen för ett halvår sen

  • Hasse

   ”SJÄLV har jag genom denna strategi och bra gener fortfarande 18- 20 kg mer muskler än genomsnittet för 30 åringar och en fetthalt på ca 14, 15 % men då har jag lite mer nu än i sommar då är jag nere på 10 % jag bänkade en 2a 157,5 kg i går med lite öm axel”

   HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA
   HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
   HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA

 7. KARL- INGE

  HASSE VISS KÄNNS DET FÖR JÄVLIGT FÖR DIG DU HÅNAR MIG ATT JAG SOM DU GISSAR ÄR ÄLDRE ÄN DIG

  OCH SÅ KÖR JAG SOPRENT MED DIG I VILKEN FYS GREN SOM HELST

  DU FÅR FORSÄTTA ATT SLICKA RÖV TILLS DIN TUNGA BLIR BRUN DIN FJOLLA

 8. KARL- INGE

  HASSE

  När du vem du nu är ? kvinna ,hen , eller gubbe, HASSE , ART, GEORGE ,PETER och TJEJ79

  oavsett identitet så när argumenten vissnar för er så kör ni med roliga gubbar

  men det är bättre ! än att läsa skräpet ni skriver vilket inte har varit en klok rad på den här sidan av året.

  • Hasse

   KI: Vettig mening:
   1. U FÅR FORSÄTTA ATT SLICKA RÖV TILLS DIN TUNGA BLIR BRUN DIN FJOLLA
   2. jag såg att HASSE har sin transvecka men det hjälper inte samma feja som vanligt förutom cigarren i mun
   3. Fotona/Selfien som är det bästa ni kan producera är när fettet rinner på kinderna bland finnar,, stora som ilsket röda körsbär när ni tuggar på helgdagsmiddan bestående av Pizza
   och öl ,
   skorna som ni har på i sängen uppfattar ni som normalt för ni har inga lakan i sängen som kan smutsas ner av hundbajset som ligger i högar på köksgolvet

   Psykopaten Karl-Dinglund har talat.

 9. KARL- INGE

  HASSE

  Du utelämnade att du ska se dig i spegeln din stackare !

  Sticker du ut hakan så får du ta konsekvenserna det är inte ett dugg synd om dig ,, men du gör som TJEJ79 tar på dig offerrollen och tycker så synd om dig själv att ngn säger åt dig att veta hut .

  • tjej79

   Du, det är ingen som tar dig på allvar. Så, lägg ner. Inse att du är det stora skämtet härinne K-I.

  • Hasse

   Din förmåga att tänka är på IQ-badboll nivå. Se nu till att öppna balkongdörren och studsa ut. Hej då Dinglund.

 10. KARL- INGE

  TJEJ79

  Det är helt ok det kan jag leva med ,,
  det är mkt värre för dig som inte inser vilken liten människa du är du springer säkert och håller med den som du sist har pratat med
  vänder kappan efter vinden och bildas det ngn grupp av mobbare så avvaktar du tills mobboffret är försvagat

  då hakar du på och får utlopp för dina tillkortakommande här i livet det skulle vara väldigt roligt att se hur du ser ut, om det stämmer med min bild av dig ,
  du är säkert jätteful och illa omtyckt av dina arbetskamrater och killarna undviker dig av ngn anledning mer än att du en taskig personlighet,
  TJEJ79 det säger sig självt att du borde vara gift och ha fått barn eller åtminstone en kille,,

  Och inte sitta på en blogg med 90% med svåra personliga problem och psykiska störningar Hela kvällarna och helgerna Noppe det är ngt som är riktigt vajkalle med dig

  HASSE ÄR JU ETT STORT SKÄMT PUNKT SLUT.

  • tjej79

   Vem säger att jag vill vara gift eller ha barn? Det är inget jag liv jag strävar efter.
   Du vet inget om vilka relationer jag har eller haft. Skulle aldrig skriva om de positiva erfarenheter på en störd blogg som utnyttjas av såna som dig, kräk.

   Det är ju du som är riktigt psykiskt sjuk i huvudet ahahah som håller på här år efter år med samma skit och kastar skit på så många personer härinne så, det finns inte. Du borde få flera diagnoser och faktiskt som Hasse skriver käka någon form av medicin för dina sjuka utlopp.

  • tjej79

   Hasse? Är det inte sån skitmusik som den sk vuxna fjanten dansar till på alla båtresor och logdanser ute i middle of nowhere?!

  • Hasse

   Tjej79, jo det är sånt mög de dansar till. De åker ju med PRO och Samhall. Karl-Inge skröt ju hur han själv är sponsrad av AC3 comfort som håller honom med skor och galonkalsonger.

  • george

   K .I

   Då är ju denna bloggen rätta platsen för dig. Kaka söker maka. Du är lika störd själv annars hade du gett fan i denna blogg och varit den gubbe du drömmer om att vara. Du är en gubbe med otroligt låg självkänsla. Det bevisar du genom att du hela tiden försöker hävda dig på ett eller annat sätt. En man med god självkänsla låter andra skryta om honom. Han har inget behov av att skryta om sig själv. Han njuter av livet o har intressanta aktiviteter som förgyller hans dag. Han behöver inte ha en kvinna vid sin sida för att må bra.

   Har sett för många sorgliga exemplar som inte står ut med att vara själva. För står du inte ut med att vara själv hur står du då ut med att vara två?

   Har haft kompisar som sett ner på mig för att jag varit singel. Kompisar som sen legat i fosterställning o gråtit när det tagit slut med tjejen. Ynkliga män är vad dom är. Det är män som vill ha en mamma som stoppar om dom på kvällarna.

 11. KARL- INGE

  TJEJ79

  DU INSER SOM SAGT VAR INTE HUR DU FRAMSTÄLLER DIG SJÄLV GAPSKRATTAR
  hahahahaahaa

  Jag gissar att det är en relik från hasses storhetstid 69 ,70 innan han fick psykbryt det är ju i och för sig sorgligt ,, men jag har svårt med sympatier till tjej79 och hasse ,,
  det är den skitmusiken som hasse spelar på sina dansbandsalbum på kvällarna och deppar och gråter,

  tjej79 du är dum i huvet tror du man dansar till Torleif i dag , visst dansar jag fox -Gnussa, foxtrot , bugg , lite West Coast , disco Salsa lite bachata ska lära mig Line dans också

  För mig är det helt egalt var dansen är ,, det viktiga är vem jag dansar med och om det är en nykter publik och ett bra dansband ,, Stureplan eller logdans helt ok ………..

  slott eller koja noll betydelse är det dans på ett slott så får det väl bli en vals eller två är det koja får jag väl köra Shuffle och disko
  Det är mer än vad du mäktar med i 8 timmar tjej79

  men inget stort bekymmer för dig för det är ingen som bjuder upp dig i alla fall

  • Tjej79

   Ja, till skillnad från dig så, har jag självinsikt vilket du saknar. Du har ju verkligen noll koll på hur du framställs. Förklara varför så många på bloggen har synpunkter på dig, hahaha fundera på det. Varför hamnar du alltid i centrum? Och inte på ett bra sätt. Fundera på det!

   Är det såhär du stiger in på dansen? HAHAHAHAH

  • tjej79

   Jag har ont i magen, jag klarar inte mer hahahah
   först stiger han in som trololo mannen jajajaj jeee och så tränar han sådär HAHAHA och så lite gammeldans på det och ”fin hångel” HAHAH läs vad han skriver, jag orkar inte hahah

 12. KARL- INGE

  TJEJ79 OCH HASSE

  när ni sitter här och snackar om ingenting eller snackat skit om ngn

  Då är jag ute och dansar både vardagar och helger inte varje kväll men säkert 9 -10 kvällar i månaden ,,

  Då sitter ni och tuggar på PIZZA och Roar er här på bloggen
  det är säkrast så eller hur !!!!
  så slipper ni träffa riktiga människor som ändå inte vill träffa er..!!

  men jag har skoj med dans och får känna mig eftertraktad och speciell ,,

  jag får mänsklig kontakt och fin hångel och värme för kropp och själ

  Efter varje Danskväll så ringer telefonen dagen därpå från några kvinnor som är intresserade av mig det är också härligt,

 13. KARL- INGE

  TJEJ79

  Vad du inte har förstått !! det är att jag upptäckte efter ca en vecka att det var en samling stollar här inne och jag har med flit gått in och provocerat dessa människor på pin jävelskap

  HASSE SLOG SIG I HOP MED , DEN ÄLDRE OCH GOERGE OCH NU SENAST PETER

  DU ÄR SAMMA SKROT OCH KORN DU ÄR EN HYENA SOM ANFALLER I GRUPP OCH BAKIFRÅN ,

  SÅ länge jag ser att det finns såna ruttna människor ,, så länge kommer jag att gå in och visa vilka snuskiga personligheter ni har även om det kräver att jag oxo ska ner i skiten och förnedra mig
  jag gör vad som krävs , som du påstår jag är gammal vad bryr jag mig ett skit

  men så länge jag kan se att du inte kan ta dig härifrån så är det värt det för det betyder dålig

  livskvalité för dig vilket gläder mig , För du är verkligen en falsk och vedervärdig person.

  • tjej79

   Ta mig härifrån? Ja, vi alla skriver härinne, det betyder inte att vi inte har ett liv vid sidan av, hahahahaha. Det var nog det löjligaste jag hört på länge. Att man inte har en förmåga att göra andra saker vid sidan om en blogg? Är du på riktigt? hahahaha

   Bla, bla, bli den enda falska härinne är ju du och det håller ALLA med om.
   Så, länge du håller på här på denna blogg,Du kommer alltid att möta detta här. Och vill du ägna dina sista år till det. Varsågod. Då har du inte mycket till liv hahah. Då framstår du som en rätt ensam, bitter, gammal gubbe.

   Och förresten vem går på det? Att du upptäckte efter en vecka??? Gick in och drev? Är inte du en mobbare då med den inställningen??? Medvetet valt att provocera?? Det var nog snarare som så att folk insåg vilken stolle du var ganska snabbt. Du är ju inte diskret av dig.

 14. KARL- INGE

  Hasse on 1 May, 2018 at 19:47

  Var har du Nadine ikväll? Har du glömt att ta din östrogen-tablett?

  NADINE HAR ETT LIV TILL SKILLNAD FRÅN DIG HASSE OCH TJEJ79

  Det är en snygg tjej som är smartare än sitta här och jiddra med vrak som er

  Hon har roligt och många vänner och vettiga värderingar , det visade hon inte minst då hon skrattade åt dina taffliga flirtförsök HASSE. Oavsett om jag skulle käka en näve Östrogen varje dag så skulle jag inte bli hälften så FEMENIN SOM DU HASSE däremot KANSKE DIN VÄN TJEJ79 skulle behöva några lådor

  • tjej79

   Har du träffat Nadine? Hur vet du att hon är snygg? För såhär resonerar du
   Elaka värdelösa människor är fula
   Men, då är ju också du ful, din egen logik ju hahahaha

  • george

   k i

   nu får du faktiskt använda spegeln. å ge fan i damunderkläderna. jag tror inte att grannen Nadine är glad att du tog dom när hon hade tvättid i tvättstugan. och sen använder du hennes namn här. fy på dig.

 15. KARL- INGE

  TJEJ79 OCH HASSE

  ni hånar dansen ni hånar styrketräning ni hånar att jag är gammal skrattar visst sitta här bakom en skärm och låtsas att ni på ngt sätt skulle vara bättre än mig det kan ni ju

  Men faktum kvarstår jag skulle krossa er oavsett fysisk prövning styrka balans split spagat eller volter
  jag är så mkt mer vältränad och vacker jämfört med er så det är genant att veta sanningen

  Jag vet att ni har kanske ngn enstaka som pratar med er ,,,jag har 100tals vänner över hela Sverige , ni har ett fattigt liv på alla sätt och vis inte underligt att ni är så avundsjuka på mig
  och mår så dåligt av att veta sanningen som jag har beskrivit ps jag ser säkert yngre ut än dig TJEJ79 så du kan lägga ner din åldersnoja jag bryr mig inte ett skvatt

  • Hasse

   Att du orkar… vilka komplex du bär på. Jag tycker faktiskt synd om dig. Sök KBT eller annan hjälp på din vårdcentral. Det är inte hälsosamt att må så dåligt. Ta hand om dig.

  • KARL- INGE

   TJEJ79
   det är klart att du säger att jag ljuger ,, inget som ngn annan är bra på eller ser bra ut kan vara sant ,, det får bara inte vara sant för då mår du så dåligt

   för du ser så äcklig ut och är så kass precis som din broder HASSE

  • Hasse

   Att du orkar… vilka komplex du bär på. Jag tycker faktiskt synd om dig. Sök KBT eller annan hjälp på din vårdcentral. Det är inte hälsosamt att må så dåligt. Ta hand om dig.

  • tjej79

   Men, snälla du. Du ska inte inbilla mig att Nadine på fullaste allvar vill att du ska kolla in hennes profil. Hon hade väl inte ens ett konto på hp?! Men, hur som då vänder vi på det om Nadine är så snygg varför är hon då singel?! Du har såna konstiga uträkningar för hur sådant ska gå ihop.

 16. KARL- INGE

  HASSE

  du utgår från dig själv jag mår väldigt bra och komplex är det minsta jag har

  men du din stackare som skiter ner dig när en tjej pratar med dig för att du är så ful och har så mkt komplex att du isolerar dig din skrubb mässande kvinnor är elaka och vill ta mina slantar
  hon har sex barn som hon vill att jag ska försörja elaka kvinna och inte nog med det så vill hon ge sin äldsta dotter min skrubb

  • Hasse

   Att du orkar… vilka komplex du bär på. Jag tycker faktiskt synd om dig. Sök KBT eller annan hjälp på din vårdcentral. Det är inte hälsosamt att må så dåligt. Ta hand om dig.

  • tjej79

   eller nä det var visst på 6 sekunder haha jaja skit samma, kolla in det. Det har säkert tillkommit minst 20 inlägg imorgon från hans sida.

 17. KARL- INGE

  HASSE OCH TJEJ79

  skrattar vilka människor det finns jag hade inte en aning att det fanns såna sopor som ni

  men det är skoj med HP man möter individer som man aldrig skulle möta i verkliga livet

  och dit hör ni två . Det värsta är att jag tror att ni är seriösa och har såna här tankar och värderingar ihop med ett antal andra på bloggen , Det är så lätt att bli elitistisk och samtidigt
  känna att ni är ömkliga och utsatta svaga människor ,, så jag slits mellan att jiddra och att tycka synd om er , era stackare inte ens eran mamma tyckte om er tror jag

 18. KARL- INGE

  TJEJ79

  JO DET ÄR ABSOLUT SANT JAG HAR SETT HENNES FOTON OCH PRESENTATION OCH FAKTA

  NADINE

  Är en Kvinna med fina känslor på sin lyra hon vet att hon kan få vilken kille hon vill
  hon har ingen brådska och väntar på den rätta vilket jag tycker att hon gör rätt i
  hon är snäll och lojal hon är smart och har humor och hon är vacker som en dag
  hon är oberoende och har fixat en bra ekonomi

  HON KOMMER ATT BLI EN PERFEKT MOR OCH HUSTRU DEN DAGEN HON TRÄFFAR DEN RÄTTA


Kommentera