c7b81ce8503ea17cdde3515b075628dc

5 knep som gör ditt hem dejtredo!

Dags att bjuda hem din dejt första gången? Ingen panik. Vi hjälper dig att göra ditt hem dejtredo! 

1. Har du bara tid att fixa i ordning ett rum – se då till att det är badrummet! Inget kan väl vara mer oromantiskt än bajsränder i toaletten, hårstrån i handfatet eller en oangenäm doft som hängt sig kvar. Kör en omgång med rengöringsmedel och toalettborste och glöm inte att fylla på tvål och toalettpapper. Pricken över i:et är att tända ett doftljus.

2. Kör på grundregeln ”rent, fräscht och mysigt”. Om hemmet är FÖR kliniskt städat och tillrättalagt kan det lätt bli en lite stel stämning. Så låt gärna din personlighet lysa igenom i inredningen! Se till att det finns en mysig hörna där ni kan umgås, kanske med någon extra filt. Kör även en liten genomgång där du plockar bort dina mest pinsamma prylar som du inte vill skylta med…

3. Tänk på belysningen. För att generalisera något oerhört, så kan män behöva tänka lite extra på detta. Allt blir så mycket mysigare och hångelvändligt om man släcker ner litegrann. Ingen vill gå på dejt i ett rum med belysning som en operationssal. Tänd smålampor och levande ljus istället.

4. Ta inte för givet att ni kommer att ligga med varandra, men OM det skulle ske är det dumt att inte ha kondomer hemma på ett smidigt avstånd. Bädda även rent med nytvättade sängkläder.

5. Dags för musik! Välj på förhand en avslappnad musiklista som spelas i bakgrunden när din dejt anländer. Det gör tystnaden som kan uppstå mellan er mer bekväm. Välj något som du gillar! Att sätta på typ Berry White för att få en romantisk stämning kan lätt bli lite smörigt och krystat.


Nu finns det inget som kan stoppa dig. Lycka till!

Läs också: 7 pinsamma första dejten-situationer som kan uppstå när du är väldigt nervös

dating


Det finns 11 reaktioner.

Lämna kommentar
  • catwoman

   De punkterna antyder att det kan bli hångel och kanske sex, men jag ser inget som antyder att det skulle vara tillfälligt. Tvärtom, i inledningen står det ”Dags att bjuda hem din dejt för första gången?”, vilket antyder att man redan har träffats ett tag innan man bjuder hem dejten.

 1. Fenrisulven

  Om personen i fråga gillar dig, så spelar inget av detta någon roll. Om det är jag som skall komma hem till personen känner jag dock som det största problemet är att personen har bajsränder i toaletten och bara gör rent och städar undan pinsamma bilder först när folk kommer och besöker.

 2. Ada

  Någorlunda välstädat och mysigt vill jag ha det hemma, oavsett vem som kan tänkas komma på besök. Om det känns bra med en dejt beror nog inte så mycket på hur man förberett det i bostaden.

 3. Kristina

  Jag skulle absolut se till att det var städat och fint, nu är jag väl lite så som person ändå, att jag har det nästan ”fint” jämt! Men det är även så med klädsel kan jag tycka, när man skall träffa en ny person som i det här fallet i en dejt, då har man kanske vissa förhoppningar om att tycke skall uppstå. Så för att visa sitt intresse och respekt genom att ha städat och ansträngt sig lite med sitt yttre skulle iallafall jag uppskatta 🙂

 4. ViraStina

  Nu har ju jag en särbo, så jag känner fortfarande lite krav att fixa till det värsta innan han kommer en helg…

  Med två tonåringar hemma kan man tycka att man är tre som hjälps åt att hålla lägenheten fräsch, men riktigt så enkelt är det inte. Det kan vara en dusch som är full av långa hårstrån, pizzakartonger som ligger och väntar på att bäras till återvinningen eller lortiga kalsonger som konstigt nog inte själva har hittat till tvättkorgen.

  Distansförhållanden leder till att man behåller en del av singelkänslan. Och jag vill gärna att det är fint och prydligt till vardags förstås, men särskilt när han ska hälsa på mig.

  Doftljusen hoppar jag över! Jag har hört att de inte är så nyttiga att andas. Och de ger mig nästan huvudvärk.


Kommentera