maxresdefault

24 saker att göra på egen hand

1. Rensa garderoben och skänk bort det du inte vill ha till välgörenhet.

2. Gå på museum eller en utställning. 

3. Gör nya spellistor på Spotify med din favoritmusik. 

4. Dra sedan ner gardinerna och dansa loss framför spegeln. 

5. Ta ett bad eller en lång skön dusch och ha ett eget litet hemmaspa.

6. Lägg ett pussel!

7.  Fram med färg och penslar. Minns du när du var liten och ritade och pysslade utan prestation? Se om du kan hitta tillbaka till den skaparglädjen igen.

8. Skriv ner allt som du skulle vilja kunna – välj en sak och börja öva på en gång.

9. Skriv ett sms till någon du tycker om men inte har hört av på länge.

10. Baka ett bröd, gör en efterrätt eller laga en maträtt du aldrig gjort förut.

11. Gör en sak på din jobbiga-att- göra-lista och var sedan stolt över dig själv. 12. Försök att stå på händer.

13. Plantera något.

14. Sälj något på blocket som du inte använder och köp något annat.

15. Återupptäck en serie du gillade för längesedan.

16. Skriv ner fem saker du vill göra innan året är slut.

17. Möblera om.

18. Läs på inför valet.

19. Skriv ned vad du är glad och tacksam över.

20. Skriv ett brev till dig själv som du får öppna om ett år.

21. Bli inspirerad på Pinterst. Oavsett om du gillar träning, heminredning, smink eller hundar – så kommer du hitta något för dig där.

22. Titta på hus på Hemnet och föreställ dig hur det skulle vara att flytta imorgon.

23. Läs den där boken som står och dammar i bokhyllan.

24. Om du hellre föredrar att lyssna på en ljudbok kan du ladda ner en ljudboksapp (ofta får du testa tjänsten gratis i början) – och sedan ta med dig boken i hörlurarna ut på en långpromenad. 

Läs också! Saker att göra när man känner sig ensam

dating


Det finns 206 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Peter

  Tramsiga tips. Greppa någon av de tre killar som sitter inloggade för varje tjej i stället och sluta vara ensam. Kräver i och för sig att konsten att skaffa pojkvän övas upp. Men träning ger färdighet.

  • Håkan

   Var ju ett jäkla tjat om förhållanden mellan killar o tjejer på dejtingsidor. Det är 50/50 utanför dörren och där lyckas lika få träffa någon.

  • Dold

   Peters ”mantra” är inte ovanligt hos dem som inte klarar av att ta en titt på sig själva och sina eventuella tillkortakommanden. Det är enklare att skylla på yttre omständigheter, som att konkurrensen är för stor, eller att andra (kvinnor som inte kan konsten att skaffa en pojkvän) besitter stora fel och brister. Tanken på att misslyckandet ligger hos en själv (oförmåga att skaffa en flickvän), måste tryckas undan till varje pris eftersom den kan öppna dörren till en obehaglig – men förmodligen välbehövlig – självrannsakan.

  • george

   Håkan

   Du har rätt. Tror att det är ännu svårare i IRL.

   Trist att bli gammal. Man får inte längre njuta av fräscha fasta unga sexiga kvinnokroppar. Man får nöja sig med halvruttna avdankade och fula gamla tanter. Livet suger verkligen.😭

  • Nadine

   Du är bara omogen George,,,har aldrig haft tjej verkar det som typiskt omoget att kolla efter tjejer på samma sätt som när du var ung ! Du har inte följt med tiden,,,nu är du medelålders men kvar i din 18 års hjärna,,inte lätt 😁🤔😓🤤

  • ViraStina

   Jag tycker det är oerhört synd om mig som måste nöja mig med en 43-årig man.

   Tänk. Som ung var jag den där snälla, töntiga tjejen i bakgrunden. Jag var vuxen och hade flyttat hemifrån innan jag träffade min första kille.

   Det borde väl betyda att jag idag har ett gäng 18-åringar innestående? Som en tilldelad kvot?Annars är ju livet orättvist. Och om de 18-åriga killarna inte ställer upp på det, är det ett bevis på hur ytliga och utseendefixerade män är.

  • Alex

   njah, vad som helst berättar och tjatar tjejer och feminister… ÄNDÅ är de fast i könsroller. Fortfarande, tillsvidare.

  • Hasse

   Cecilia är 30 och du snart pensionär Karl-Inge. Jag är så tacksam att det inte är du som bloggar här…

 2. J.A

  Vill ju inte lägga en blöt mörk hinna över glädjeyttringarna här, men ser att en punkt saknas. Nämligen den att googla på juridik och åtgärder att vidta när man får stalkare och nättroll på halsen här eller på andra sociala medier. Hur ska man se på det hela och bete sig? Ja jag måste iaf ta reda på detta och det var inte något jag tänkt att kvällen skulle användas till. Att leta efter kärlek och försöka våga vara öppen mot folk och sen få hotfulla och kränkande mejl där emellan. Nej fy. Och det är ju inte ovanligt tyvärr eller första gången. Kanske ett ämne för bloggen att ta upp? Är det något man kanske ska tåla om man ger sig in i leken? Eller har all respekt försvunnit, är vi bara prylar i ett slit- och släng samhälle där man kan bete sig hur man vill mot sina medmänniskor… Bara undrar. Orken att hantera idioter tryter.

  • Ada

   Nu får du fan skärpa dig, Karl-Inge. Vad har du för anledning att klanka ner på mig och kalla mig dumsnut. Vad har du för problem? Rent intellektuellt verkar du inte äldre än en 10-åring. Du vill bara reta upp andra och visst lyckas du bra med det. Man borde inte alls bry sig utan bara inse att du är en patetisk stackars gammal man som inbillar dig att du är sååå eftertraktad av tjejer. Ja de mindre bildade kanske 😂

  • Dold

   ADA:

   Det är ett typiskt beteende för en mobbare. Eftersom Karl-Inge inte upptäckte detta själv och fick vara ”bäst”, så gör han det till något inte bara oviktigt, utan något som bara ”dumsnutar” fokuserar på.

  • KARL- INGE

   ADA DOLD

   Dold gå och göm dig !!!

   ADA Jag skulle vara mkt försiktig med att uttala mig om IQ och eventuell ålder om jag var du

   det är ju inte det mest begåvade jag läst av en femåring så ta du och tagga ner lilla gumman..
   Och att du nämner bildad säger allt efter ni inlägg och alster i dom föregående blogginläggen

   till låt mig skratta hahahahaa antagligen är du för blåst för att begripa hur dum du framställer dig själv LER

 3. Fenrisulven

  Typ alla av dessa saker är bättre om man inte vore ensam. ”Möblera om” är dessutom svårare att göra på egen hand. Typ alla saker är bättre om man inte vore ensam, så efter ha funderat lite så har jag bara kommit på en sak som är enklare som singel:

  25. Köp en stor burk glass, ta på mjukisbyxor, kör igång ”all by myself” på repeat, googla på ”happy couples” bilder, gråt en skvätt och ta en stor sked och ät lite glass.

 4. KARL- INGE

  Dold on 14 March, 2018 at 09:05

  ADA:
  Det är ett typiskt beteende för en mobbare. Eftersom Karl-Inge inte upptäckte detta själv och fick vara “bäst”, så gör han det till något inte bara oviktigt, utan något som bara “dumsnutar” fokuserar på.

  DOLD OSYNLIG
  Skrattar dold vad var det som var viktigt att vara bäst på ,,, ? siffror som inte finns ? skrattar

  Seriöst detta inlägg måste nog höra till det absolut hjärnbefriade inläggen som har gjort på HP

  Det skulle verkligen vara skojigt att få se figurerna bakom dessa Nick

  • Dold

   KARL-INGE:

   Det faktum att du fokuserar mest på mitt nick och mig som person, i stället för att bara ifrågasätta det jag skriver, bekräftar det jag redan skrivit flera gånger; du är en mobbare med mindervärdeskomplex.

   Du känner dig underlägsen för att du inte förstår allt av det som skrivs, och för att du inte kan bemöta argumenten på ett sakligt sätt, så då väljer du att förminska skribenten bakom orden genom att kalla denna lögnare, hjärnbefriad, fördomsfull, idiot etc. Därmed blir det som skrivs också betydelselöst och då kan du fortsätta känna dig störst, bäst och vackrast i din lilla inskränkta värld.

   Det är verkligen tragiskt att en man i övre medelåldern inte har förstått, att andras kunskaper och åsikter kan vara en källa till utveckling för honom själv, och inte utgör ett hot mot hans självbild.

 5. Ante

  Jag tycker det är bra att göra roliga saker som singel. Vad man tycker är intressant och kul är ju personligt. Tycker Cecilias lista är en kul idé även om det inte allt passar mig. Tror det är bra på att lägga fokus på att inte tycka synd om sig själv. Många här i bloggen verkar lägga tid på att hata det motsatta könet eller gå till personangrepp mot personer för att man själv känner sig misslyckad och inte orkar jobba med sina egna problem. En bra idé kan ju vara att titta lite inåt och fundera på hur man blir en bättre partner innan man ger sig in i en ny relation man kan ju inte ändra på andra. Under tiden man jobbar med sig själv kan man ju ha lite kul. I alla mina aktiviteter lär jag mig något nytt om mig själv. Det är nog alltid bra för alla relationer om vi blir bättre på att kommunicera och som bekant handlar kommunikation mer än om ord.

  1. Har matlag som jag träffar regelbundet.
  2. Är med i en filmklubb.
  3. Dansar latindans.
  4. Gymmar
  5. Lär mig ett nytt språk
  6. Går en kurs i personlig utveckling

  Det är bara i danskursen som man behöver en partner. Bra tips till män som vill träffa kvinnor förresten, gå en danskurs för där går det 3 kvinnor på varje man😉.

  • george

   3 medelålders tanter som vill ha toyboys. När jag var ung var jag ute en del å dansa. I tron att hitta nån i min ålder. Men icke. Bara gamla tanter.

   Mitt råd:

   Är du en ung kille. Gå för fan inte dit. Du lär ångra dig djupt.

  • george

   Sen kan man undra var Karl inge såg dessa fräscha kvinnor. När jag var ute på dans fick man lyfta runt kylskåpen på dansgolvet. Inte nån kvinna under 100kg.
   Då var jag i Helsingborg å dansade.

 6. KARL- INGE

  ANTE

  jag instämmer om dansen och har slagit ett slag för den ett par ggr

  själv dansar jag salsa bugg foxtrot och ska börja med west coast swing grymt skojigt och det bästa sättet att få tjejer och dom är vältränade smala och fina luktar gott och vet att se snygga ut utan överdrifter. och sen är dom ju skojiga o sociala Det är sant Varje danstillfälle minst 3 kvinnor på varje man dansar man bra så får du vem du vill !!!! så är det bara.

  Själv hade jag matlagningskurser för många år sen outbildad men hade fisk special och fortsättningskurser och grabbarna i köket mm Jag har träning och öppnar ett gym ett par ggr i veckan för att det är skoj,, fyra tim vid varje tillfälle
  Även jag går en kurs,, vänner och fred över gränserna .

  Det kan förefalla galet att jag har dom här sidorna ,, men det är mitt riktiga jag jiddret med tjejmaffian är endast ett nöje för att dom är så inbilskt otrevliga och stöddiga utan att ha det minsta täckning. dom får vad dom förtjänar !!! ja även vissa killar får en släng av sleven.

  • george

   Det är fel och säga att det är fulla människor som dansar. Det finns. Men många har dansen som motion. Det är ungefär samma sak o säga till dom som åker Wasaloppet. Dom tar en rejäl grogg innan dom drar ut i spåret.

   Jag är uppvuxen med föräldrar som var med i svenska fokkdanslaget mm. Dom kunde hålla på i flera timmar och öva. Det var som att springa maraton. Ska man dansa så dansar iallafall jag nykter.

 7. george

  Mina föräldrar tävlingsdansade i modern och gammaldans samt bugg å annat. Så dansa fick jag lära mig. Det enda som denna kunskap ledde till var nobbande unga tjejer man frågat om lov till dans. Och gamla tanter med blöta trosor som blev alldeles till sig när dom såg en ung kille dansa bra.

  Så om det skulle vara nån fördel med att kunna dansa. Nä skulle inte tro det.

 8. KARL- INGE

  GEORGE

  Om det stämmer att du var ung duktig att dansa ! och ändå fick bära runt feta tanter på 100 kg

  ok då är du ett hopplöst fall !!!!!
  att äldre överviktiga klimakterier tanter jagar blåsta ungdomar stämmer säkert..
  jag ser ju på dejtingsidan snusktanterna på 50+ som söker 20-30åringar och det är många det värsta är precis som du säger att dom är slitna och skitfula och försöker att dölja det med tatto mkt smink och annat skräp. och sen säger dom lite hurtigt här finns en ungdomlig,,,

 9. KARL- INGE

  Två saker som jag finner egendomligt med HP det är just kvinnor 45 + som funnit en fristad här och jagar stötande unga män för det andra är det märkvärdigt många som är 175cm och längre här samt varannan säger att dom är tvillingar märkligt

 10. Mll

  Det jag finner mest egendomligt är att gubbstruttar som uppenbarligen inte gillar kvinnor lägger så mycket tid på en blogg för att tala om det,om och om igen.

  Kanske dags att börja knyppla eller samla frimärken istället ?
  Kan man göra i sin ensamhet så slipper ni ondgöra er över hur hemska kvinnor dag ut och dag in..

 11. Nadine

  Samma med killar,,finns många avdankade farsor som tror dom är snygga o stöter på unga tjejer så vidrigt,,knappt ngn i ens egen ålder som tar kontakt !! Har noll själv insikt !!!😂sen fattar jag inte varför alla killar med ungar hör av sig , vem vill passa ungar när man blivit ihop,,fattar inte hur dom tänker. Skaffa en ensam mamma isåf ! o så finns det gubbarna som tror man vill skaffa barn med dom,,,,fast man är 20 år yngre ,🤣för att dom kommit på att dom är gamla nu o det är ‘ bråtom’,,,då måste dom ha en som är fertil dvs mkt yngre,,, Adjö !!😖

 12. KARL- INGE

  NADINE

  Jag håller med dig det spelar ingen roll om det är en man eller kvinna det känns unket , snuskigt

  personligen så kan jag skoja o flirta med yngre inga problem . men att ta det till seriös dejting det finns inte, det finns säkert undantag från regeln som vanligt men att aktivt söka unga som är yngre än dom egna barnen kanske t o m 10 – 15 år yngre , såna människor är störda på ngt vis

  Jag frågade en sån kvinna en gång hur hon kunde skriva seriöst ,, hon var 54 sökte seriöst skrev hon sökte 18-30 . hon hade två barn som var äldre.

 13. Ante

  Finns väldigt många yngre som kontaktar äldre och tvärtom. Själv får jag både meddlande och flirtar från 15 år äldre och 15 år yngre. Ointressant för mig, 5 år plus/minus är ungefär min gräns. När det gäller vänskap har jag naturligvis inga åldersregler men när det gäller en potentiell partner så vill jag att vi ska ha värderingar och referenser gemensamt.

  • KARL- INGE

   För min egna del ca 10 år plus minus ngt år yngre än mig ,, men jag är extremt ungdomlig vältränad minus 15 år minst

   flirtar och brev får jag från hälften så gamla som mig själv regelbundet

  • Romantisk-tjej

   För mig är det inte siffran som avgör utan livsstilen. Det är inte så att jag frågar hur gammal någon är innan jag vet om jag vill träffa honom. (Och då tänker jag på att träffas irl, då man oftast inte känner till åldern ännu). Det är andra saker som avgör, som livsstilen, livserfarenhet, ödmjukhet och utseendet också såklart. En siffra ändrar inget hos mig.

   Men – det mer troligt att killen som faller mig i smaken är yngre än att han är jämnårig/äldre. 10 år neråt brukar vara någon sorts gräns. Killar som är yngre än så brukar sällan passa eftersom det blir för många olikheter; vi är för långt ifrån varandra gällande referenser/livsstil. Det blir svårt att nå varandra och känna igen sig. En annan sak som inte passar mig är att de troligtvis vill bilda familj.

   De jämnåriga/äldre har i de flesta fall levt ”svensson-liv” med barn familj och släktträffar. Något jag inte varit i närheten av. Jag har oftast väldigt lite gemensamt med medelålders män (och kvinnor) fast jag själv är medelålders.

   Jag har bekanta i parrelationer som umgås med släkten varje ledighet…Oftast hos den ena partnerns föräldrar. Då inser jag hur olik jag och min pojkvän är. Vi vill vara tillsammans bara han och jag, den lilla dyrbara tid vi har när vi båda är lediga.

 14. Kristina

  Åldersskillnaden följer med högt upp i ålder kan jag berätta som befinner mig i pensionärsåldern , jag blir oxå uppvaktad av yngre män 20,30,40 och 50 åringar! (de män som är i min ålder vill som sagt ha yngre kvinnor)
  Min senaste kontakt 72 år, det tog emot.. hade lite svårt att vänja mig vid dessa vithåriga män.
  Men han väckte iallafall ett intresse hos mig till slut 🙂 Till jag en dag upptäckte att han hade ändrat sitt önskemål om ålderssök av kvinnor. 72 år söker kvinna 50 – ..
  Jag förstår inte hur man tänker? Lite mysigt en sista gång kanske, för risken är ändå ganska stor att den kvinnan hittar en lite ”piggare man” om 10 år då hon är 60år, då är han över 80 och hur lätt är det att hitta en kvinna då, om man nu är intresserad att avsluta i tvåsamhet före ensamhet! Detta gäller naturligtvis även kvinnor i nämnda ålder. ?

 15. Peter

  Nu var jag iväg och träffade en till igår som inte kan konsten att skaffa pojkvän. Hon jobbar på dagis. Jag vet allt om hennes jobb och arbetsplats. De har ett kuddrum, ett lektält, de ska bygga en ny klätterställning. Jag vet vad hennes kollegor heter, vad barn heter, vilken personlighet vissa föräldrar har. Hon bakade en sockerkaka till föräldramötet.

  Jag vet inte ett skit om henne jag träffade. Även om jag sitter och ställer frågor i stil med är du något att ha så fortsatte hon babbla om sitt jävla jobb.

  Snacka om bottenskrap till tjej.

  • catwoman

   Du menar alltså på allvar att du räknar med att en tjej ska bli intresserad av dig när du sitter och säger ”Är du något att ha?” till henne??? Jag har länge misstänkt att du driver med oss här på bloggen, men nu börjar jag bli allt säkrare på att du gör det…

  • tjej79

   Seriöst? Ställer du frågor som; Är du något att ha??? Vilken idiot fråga haha
   Vad pratade du om gällande dig själv? Vad lyfter du?

   Var det inte du som skrev att man lär inte känna varandra efter en dejt? Så, varför blir hon då ett bottenskrap? Baserat på att hon pratar om sitt jobb? Du verkar ha extremt höga krav själv med.

  • Mll

   Tänk positivt Peter 🙂

   Du fick ännu en gång chansen att såga en tjej.
   Kliv ur garderoben och gå över till killar istället och bjud på en smaskig solskenshistoria.
   Bjud ut George eller KI eller skaffa ett liv en hobby eller ett jobb kanske ?

  • Peter

   Och när du chattar här eller snackar på dejt,: Vad försöker du få svar på då? Just det, är du något att ha?

   Ibland undrar jag om tjejerna som skriver i bloggen har aspbergers. De hakar upp sig på detaljer i ett och sitter slaviskt och följer alla inlägg.

   Jag kan sammanfatta hp i ett par enkla meningar. Här sitter tre killar inloggade för varje tjej. Tjejer som är något att ha träffar någon direkt, vi pratar om någon timme eller så. De som är skräp blir kvar för att undersöka haremet i detalj.

  • ViraStina

   Peter:
   Du kan alltså inte ens konsten att konversera neutralt med en ny bekantskap. Undra på att du misslyckas precis hela tiden.

   Gå nån kurs i personlighetsutveckling så lär du dig hur du blir trevlig och får människor att känna förtroende för dig så att de vill prata om annat än väder och vind.

   Den här kvinnan avstod naturligtvis från det på grund av att du utstrålar ett kroniskt förakt och fientlighet. Eftersom hon arbetar i förskolan är hon van att läsa av människor och avgöra vem som är värd att öppna sig för. Du klarade inte det testet, utan hon dösnackade sig igenom det hela.

  • ViraStina

   George:
   Jag gillar visserligen MLLs inlägg, men jag är ju dessvärre upptagen!

   Undrar hur ni förklarar det. Jag misslyckades rejält på dejtingsidorna, och är alltså skräp och avskräde, enligt Peter, som anser att det inte ska ta mer än en timme för en kvinna att hitta någon. Enligt dig är jag extremt ful och/eller kräsen, som alla kvinnliga 40-plussare.

   Ändå var det en toppenkille som ville ha mig, och fortfarande vill ha mig, efter närmare tre år. Visst är det jättekonstigt? Det är nästan som att era teorier inte riktigt… stämmer?

   Eller beror det på att jag är allsmäktig? Det måste jag ta och kolla upp.

  • Peter

   Virastina, här sitter tre killar inloggade för varje tjej. Tjejerna har fått tag på någon inom den timmen om de inte dummar sig aktivt.

   Hade det varit omvänt hade jag inte behövt mer än en timme att välja ut någon av alla de som hade skrivit. Jag hade inte behövt mer än två månader att få tag på någon att stanna hos.

   Men tjejerna kan inte hantera haremet, de ska ha mer av allt utan egen ansträngning. Dagisfröken kommer att babbla om sitt jobb på nästa träff och nästa och nästa. Liksom att hon inte kommer att förstå att hon inte har lärt sig konsten att skaffa pojkvän utan skylla sina misslyckanden på att killen är ju för kort, saknar skägg och tatueringar i all oändlighet.

  • ViraStina

   Peter:
   Du tycks ju få hur många dejter som helst – som inte leder någon vart. Hur kommer det sig?

   Själv fick jag i princip inga dejter på HP eller Mötesplatsen. Bara ett stort antal manliga brevvänner som var experter på att hitta undanflykter till IRL-träffar.

   Och faktum är att jag inte är ensam om den erfarenheten som kvinna. Vi är rätt många som anser att männen ständigt letar efter en ÄNNU bättre träff, och är rädda att missa någon som är lite snyggare, lite yngre, bland alla tusentals kvinnor som de väljer och vrakar bland. De ser HP som en postorderkatalog.

   Därför dissar ni de alldagliga kvinnorna som svarar. Precis som du gör gång på gång. De är ju inte så snygga och unga som ni hade hoppats! Sedan blir ni besvikna på att de snyggaste kvinnorna ratar er.

   Men i verkligheten dög jag ju alldeles utmärkt. Där var jag inget avskräde. Mitt utseende och min ålder och min kräsenhet var inte alls något problem när det kom till kritan. Vet du hur jag tolkar det? Inte alls så nedlåtande och föraktfullt som du tolkar saker och ting.

   Jag tolkar det som att män generellt har helt normala krav och förväntningar. Precis som kvinnor. Men i nätdejtingen är det svårt att matcha, det mesta bygger på upplevelsen av ett par foton, det är svårt att tajma sina känslor och det är en ganska konstlad situation där man nästan förväntas pressa fram känslor om man kan bocka av tillräckligt många punkter på listan.

   Att tro att nätdejting är för alla, och att beteendet där säger något om hur folk är på riktigt, är naivt. Och nedslående. Det leder bara till förakt för det motsatta könet (som du har drabbats av) om man inte kan se det i ett större perspektiv.

  • Peter

   Det lyste väl igenom att du inte kan acceptera andras åsikter.

   Mitt knep är att träffa tjejerna innan de har hunnit bli fördärvade av haremet. Men de flesta verkar hysa en stor inre längtan att leva ut utan ansvar för hur de bemöter folk.

  • Elle_

   Peter: Tjejer är människor precis som du. De fortsätter vara tjejer oavsett vilka kläder, rädslor, drömmar och preferenser de har. De fortsätter vara tjejer även om de inte vill öppna sitt hjärta och anpassa hela sitt förhållningssätt till en man som sitter mitt emot dem och frågar om de ”är något att ha”. Dehar fortfarande ett människovärde även om du inte attraheras av dem eller om de inte attraheras av dig. Även om de är snorkiga eller kräsna eller ointelligenta eller arga eller otydliga eller har beslutsångest eller psykiska problem är de människor precis som du.

  • ViraStina

   Peter:
   Jaså, du är en sån som anser att om man inte håller med dig – då accepterar man inga andra åsikter?

   Det blir ytterligare en begränsning för dig om du försöker träffa någon. Du har ju redan en massa regler om bland annat hur länge tjejer får ha hängt på HP och vad de inte får prata om på första dejten.

   Tänk om nästa dejt råkar ha samma åsikt som jag och åtskilliga andra kvinnor här? Att det är svårt att nätdejta som kvinna? Och så nämner hon det för dig? Då blir du tvungen att sortera in även henne under avskrädesavdelningen.

   Jobbigt att vara så kräsen som du…

 16. KARL- INGE

  Det lär aldrig bli ngn svårighet att hitta kvinnor,, dom står på rad oavsett ålder
  Det raggas hej vilt på PRO och andra ställen jag blev uppraggad av en lite gumma ca 85+

  då hon frågade om hon fick dansa så sa jag visst kom igen ,, hon reste på sig från bordet och på vägen fram till dansgolvet fick jag höra att jag var mkt sexig och att hon spanat in mig,,

  det kändes rätt kymigt så det blev en artig dans och sen tillbaka med henne till skambåset

 17. Ante

  För en person som gillar att dansa spelar ålder ingen roll. De bästa dansörerna kan vara unga eller gamla, det gemensamma intresset att dansa gör att man inte direkt bryr sig. Ren glädje. Hellre en bra dansör som är äldre än en dålig som är yngre. Bryr mig inte om han är 100 år om han kan dansa bra. Kul om min partner kan dansa men inget måste men han måste absolut kunna kommunicera, helt centralt är att han inte har stort ego och bryr sig om annat än sig själv. Kan inte heller ha en relation med någon som inte kan gräla utan att gå till personangrepp. Jag gillar människor som känner kärlek till sin omgivning och är omtänksamma mot andra. Man behöver inte tycka lika men respekt för varandra ska man ha. En diskussion handlar inte om konsensus utan om att vidga perspektiv. Har så svårt för elakhet.

  • KARL- INGE

   ANTE

   Samma gäller mig ,, mitt fokus ligger självklart på kemi och utseende när jag dansar

   och väljer partner,, dom snyggaste är oftast bäst på att dansa beroende på att dom får dansa mest och får därmed mest träning, en del har fått alla goda anlag, o kan allting .

   sen har vi kategorin mindre vackra som är kanon att dansa med, dom har rytmen följer minsta steg dom är mjuka och lätta på fötterna en klass för sig helt enkelt,,

   det finns ett par st på varje danshak och danskväll dom blir man vän med och ngn sorts lätt attraktion o upphetsning uppstår , dom kan dansa allting och dom förgyller danskvällen på ett underbart sätt dessa kvinnor förstår oxo att det är mannen som för.

   dom träffar man ofta och det finns en konsensus av outtalad partnerskap i dansens tecken,

   oavsett om man är förälskad eller ej och har vikt ngn för kvällen så blir det många gemensamma danser med varandra. dom är nr 1 på ngt sätt pga total kroppsförståelse med varandra ,

   jätteskoj när man träffas och inte visste att dom skulle på samma dans , dessa kvinnor har man kanske samlat på sig ngt hundratal av och ibland vid större danstillfällen så kan det vara 10 – 15 av dessa dansvänner/partners och då är lyckan gjord den kvällen .

   javisst har det hänt att det blir sex med ngn av dom och då visar det sig att man verkligen är skapta för varandra på det sättet oxo , men inte livspartner.

  • Catwoman

   Karl-Inge: Nej, din teori stämmer inte. Jag är själv ganska duktig på att dansa, om jag får säga det själv, men har väl inget väldigt märkvärdigt utseende, och jag brukar få dansa ganska mycket när jag är ute och dansar! Jag antar att männen gör likadant som jag: spanar lite på dansgolvet efter vilka som är duktiga på att dansa och ser sedan till att bjuda upp dem. Ja, jag bjuder gärna upp, trots att jag är kvinna, och det brukar uppskattas av männen. Och din teori att man är ute och dansar pga att man är ute efter sex stämmer inte heller, inte i mitt fall iaf… Jag kan gärna tänka mig att bjuda upp eller tacka ja till uppbjudning även av män som jag absolut inte kan tänka mig att ha sex med, men som ändå är väldigt trevliga att dansa med. Frågor på det?

  • george

   K I

   Är man 70pr så tycker man säkert 50åriga tanter är fräscha. Men var man 25år så var 50åriga tanter vidriga. Idag skulle jag inte få för mig att gå ut å dansa. Huga å få en ful medelålders kvinna efter mig.

   Dejting kvinnors marknad

 18. Ante

  KARL-INGE
  Skönhet sitter i betraktarens ögon, personer har en tendens att bli vackrare om de har en bra personlighet och fulare vid en dålig. Vet inte var du dansar jag går på ställe där de är par också. Sedan går jag kurser. Sedan behöver inte heller en danspartner vara av motsatt kön. Jag vill dansa och sitter inte och väntar på att bli uppbjuden man kan ju dansa helt själv om man är hemma, fest, danskurs eller på nattklubb. Så din tes att de som är snyggast dansar bäst är ju lite märklig för man kan ju träna på kurs, där blir man ju inte uppbjuden. En bra lärare, talang, motivation och träning är väl det som gör skillnad och att man utvecklas. Oavsett hur bra/dålig man är kan man bli bättre. Du kanske bara dansar på singelträffar vad vet jag. Jag tittar inte på utseende eller ålder i och håller inte med dig om att snygga människor dansar bättre. Som sagt om man ger någon en chans så kan man hitta guldkorn, kemi är viktigt och det känner man ju när man dansar för det är kommunikation på en annan nivå. Om någon börjar med stereotypa komplimanger angående mitt utseende blir jag ointresserad, jag är inget objekt eller någon trofé. Jag blir intresserad av män som är intresserade av annat än sina egna behov, som är intelligenta, är omtänksamma och som känns genuina och ärliga.

 19. KARL- INGE

  ANTE
  Inget flosker nu vad är det för trams .. skönhet i betraktarens öga självklart så tänder jag på en mjuk behaglig trevlig smart kvinna om hon ser normal /söt ut så är det

  Men visst finns det kvinnor som är kanonsnygga och verkligen kan göra männen intresserade pga visuellt fin
  utan att hon öppnat munnen så dreglar vi män.

  Tjejer som dansar med varandra om vi fortfarande pratar social dans kan fortsätta med det jag vill inte ha dom , det finn brudar som Gnussar med varandra och gnuggar musen lika mkt som pannan , nej tack, Jag har upplevt dans för singlar en ggr och det var sådär ,

  Vad är det du säger är du inget objekt ??? varför tror du att männen bjuder upp dig om det inte var för just att du signalerar att du är singel och ett objekt som kan leda till ngt , självklart får du dansa om du är bra på det ( Men jag ska avslöja ngt för dig 90% som åker på dans , när förhoppningen att dom ska träffa ngn som dom blir tillsammans med om dom är singlar och i medelåldern eller mer.
  Och åter igen den som regelbundet åker på dans och får dansa alla danser med olika partner blir dom bästa dansarna,, tekniskt sätt kan man säkert bli lika bra på träning och kurser men dans handlar om känslor för partnern och rytm musik och samspel

 20. Ante

  KARL-INGE
  Du är verkligen rolig och har hela sanningen på hur saker och ting fungerar. Du får ju ha din tro på hur saker fungerar så kan jag få ha min. Du har din manliga blick och tror allt handlar om sex. Vad är gnussa och vem trycker könen mot varandra, vilka nattklubbar sker sådant på? Sådana ställe har jag aldrig bevistat? Jag dansar gärna modern dans där man inte har ngn partner för att jag gillar rörelsen. Svenska män är ju ofta lite sämre generelt på att dansa än kvinnor. Jag dansar sådana danser där man är nykter för som sagt flåsande onyktra ofräsha sluskar orkar jag inte med. Jag tycker extremt illa om att bli objektifierad, jag är betydligt mer än mitt utseende. Jag har en mkt bra partner som jag oftast dansar med, men det finns andra också, som sagt även kvinnor men inget sådant som du pratar om. Vi rör oss nog i helt olika kretsar tror jag. De människor jag umgås med har stil och kan föra sig. Jag tror inte jag är unik som söker någon som matchar mig både när det gäller intellekt, humor, ålder och utseende.

  • KARL- INGE

   Du behöver inte säga mer om du inte vet vad gnussa är så har du inte varit på ett riktigt dansställe dom senaste 30 åren

  • KARL- INGE

   ANTE

   Skrattar jaså du tror att jag inte kan föra mig och går inte riktiga dansställen ,,

   ANTE Du skulle skämmas ögonen ur dig om du visste vad det är du sitter och säger blossande röda kinder .. för jag lovar dig att jag är tongivande på alla dansställen där det spelas levande musik och du har en du kan dansa med fast det finns andra,, TÖNT-ANTE såna som du stirrar och hoppas att du ska bli uppbjuden av mig ibland så bjuder dom upp och jag har lärt mig att nobba utan att tycka synd om såna som dig Du får fortsätta att stå framför dansbandet och sjunga o dansa själv med dom likasinnade och dansbanden har överinseende med såna som dig

   LOGDANSER MALUNGN DANSBANDSVECKAN MM ps jag är med på tre olika filmer då jag dansar på Youtube.

  • KARL- INGE

   ANTE FÖR ETT ÅR SEN

   var jag med och tävlade med flera hundra ,, jag fick bronspengen ( 3a ) danserna var Bachata foxtrot, bugg och Disko

   grattis du har en bra dansör plus flera till vov jag har flera hundra runt om i Sverige

   sa du berusade ofräsha sluskar skrattar Vi spelar inte i samma division det har du rätt i du
   i gärsgårds serien och jag i toppen

   om du bara visste vilken klass skillnad det är bonnpiga stil och klass det står jag för.

  • KARL- INGE

   ANTE

   Du värjer dig mot att männen ska tycka att du ser bra och gilla ditt utseende jag sätter vad som helst på att du får dansa själv eller med din väninna pga att du ett utseende som talar emot dig

   Du är säkerligen helt oattraktiv ,, Svenska män dansar sämre än kvinnorna svenska män som är på banan helt säkert minst lika bra som utländska män vilka fördomar du har och dessutom helt felaktiga ,,

   däremot så har vi av tradition haft svensk folkdans och gammeldans som en folkrörelse ca 500,000 medlemmar 70talet dessa människor hade dansat skjortan av utländska män i våra danser hambo schottis masurka snoa mm ,,
   Österrikes dans var Wienervals dom var säkert bäst på det finnarna har sin Tango m,a,o det är olika kulturella strömningar som styr vad vi dansar,,
   Dessa olika folkslag finländare svenskar mm är betydligt mer än bara ett folkslag landsmän,,

   snacka inte objektifiering med din dubbelmoral Sen avslutningsvis har du inte ett dugg stil för du ljuger och far med fördomar och pratar om saker som du inte har insikt ett dugg i .

   FÖR DET TREDJE Var har du fått ifrån att jag och mina dans vänner är ofräscha onyktra sluskar!

   Du kan gissa o tro vad du vill om mig men att du dömer ut nästa hela dans Sverige som fulla sluskar visar bara på vilken liten kvinna otrevlig o okunnig du är , 98 % är nyktra för dom prioriterar dansen dom har kanske inte kostym eller kavaj den hänger på ryggstödet på stolen eller i garderoben för det blir för svettigt , och dom byter skjorta par tre ggr per kväll

   Att Kristina och Virastina berömmer dig för dina lögner som ingår i varje text som du skriver är skrattretande.

 21. KARL- INGE

  OK Här sitter du och snackar om social dans tillåt mig skratta ja jag vet betydligt mer än dig då det gäller dans för vet du inte vad gnussa är som är minst 30 år gammal dans då har du aldrig varit i Malungn eller logdanserna som gäller för hela Sverige inte heller har du varit på dansbandsveckan Cinderella eller normala danshak. där det verkligen är dansen som gäller

  Du jag dansar dubbelt så bra nykter som berusad så det är det som gäller men du verkar inte ha en aning om dans, ,,,, Vad är modern dans utan partner är det 60-70tals disko du pratar om det är enda dansen utan partner sen finns det förståndshandikappade som står framför dansbandet och rör sig och sjunger med är det de du gör.. Jag applåderar du har en danspartner jag har minst 200 st runt om i Sverige dansbandsgängen och jag känner o dansar med dom alla..

  Svenska män dansar sämre än kvinnorna skrattar gott åt dig jag rullar på höfterna o axlarna så du ser ut som en skurkärring

 22. Ante

  Härligt för dig att du är kung i dansbandsvärlden. Jag dansar inte till dansband så det är ju inte så konstigt om jag inte känner till vad gnussa är. Jag dansar ju latino eller modern dans och där förkommer inte det sakerna som du refererar till, gnida kön och allt var det var….Jag står alltså inte och trånar efter att någon ska bjuda upp. Finns det fortfarande ställe där det är mannen om väljer och bjuder upp? De ställe jag går på är moderna och jag dansar ofta i andra länder, där är det dansglädjen som är i fokus och inte parningsriter som det verkar vara på de där ställena som du rör dig på. Du tror att din verklighet är norm och hela sanningen. Väldigt tråkigt att diskutera med dig och din snäva lilla verklighet. Så fort du känner dig trängd går du till personangrepp, det är väldigt låg nivå på din kommunikationförmåga.

  • KARL- INGE

   ANTE

   Du dansar utomlands skrattar om du läste rätt så tävlade jag i bachata Latino

   även salsa / sås är min melodi Ja det finns ställen där mannen bjuder upp salsa och bachata hör dit det är Machokultur om ngt och hade du inte suttit och ljugit så hade du vetat det
   Latinos är mkt sensuella och sexuella ibland

   ANTE SLUTA SITT OCH LÅTSAS OC LJUG MER NU

 23. KARL- INGE

  ANTE och jag går på ställen där dom har publik som har råd att pröjsa kvällen så att det finns levande musik

  du är för sorglig en högfärdsapa utan minsta täckning som sitter och fantiserar och ljuger

  och hoppas att ngn ska tro att du har ngt att komma med NADA

  Fråga NADINE HON VET KULTUREN MED LATINOS OCH DANS OCH BRA DANSTÄLLEN

 24. Ante

  Du är verkligen one of a unkind person. Det är bara så att dina pesonlighetangrepp träffar inte mig någonstans. Utan att jag har påstått något om dig angriper du och påstår en massa om mig som du inte vet ngt om, drar felaktiga slutsatser. Jag refererar över min upplevelse på de ställe jag dansar, anklagar mig för både det ena och det andra som du inte vet något om. Härskartekniker biter inte på mig.

  • KARL- INGE

   ANTE

   Fjantade dig inte mer det fanns inte ett vettigt ord i den rappakaljan du levererade nu

 25. KARL- INGE

  ANTE

  Du vet inte om det själv men din nivå på dans är som ditt språkbruk och retorik

  Botten det blir inte bättre för att du desperat ljuger och fantiserar det är så transparant som silkespapper

 26. Ante

  Jag tror du är en stackare utan socialt liv och har skapat dig en låtsaskaraktär här. Sorgligt att du får leva ditt liv här och inte har något att hämta i den riktiga världen. Nu ska jag iaf gem mig ut irl och göra mig en helkväll…och inte ägna en endaste tanke på dig som sitter där ensam och stirrar tomt framför dig för att hitta på bittra utfall. Trevlig kväll där framför skärmen önskar jag dig. Prova att vara lite trevlig du kanske blir förvånad om vad som kan ske om man bemöter människor med respekt och omtänksamhet istället.

  • KARL- INGE

   ANTE

   brist på kärlek och omtanke lider jag knappast av

   men jag väljer vilka jag respekterar och det ska dom förtjäna !!!!!!

   ,beter dom sig som dig ljuger och tramsar och pratar ut i det blå så får dom vad dom tål och det förtjänar såna som du

   Vad du tror är mig fullständigt egalt det räcker så bra med faktan jag har avslöjat om dig

   Du är knappast populär men säkert bipolär ,, du är en dumsnut och det utan prut

  • KARL- INGE

   VIRASTINA

   jag förstår att det här är din nivå och att avslöjade lögner ger ett sympatiskt intryck

   VIRASTINA DÅ KAN DU JU INSTÄMMA MED ANTE ATT INTE MANNEN BJUDER UPP I LATINOS

   OCH ATT DET INTE FINNS LEVANDE MUSIK SOM SPELAR LATINOS PÅ DANSSTÄLLEN OCH RESTURANGER KROGAR låt stå

  • Kristina

   Ja, vad roligt med ytterligare en person, som klarar av att hantera skrivandet/argumenterandet på ett så bra sätt, oavsett… 🙂

  • Catwoman

   Noterade ni andra också att Karl-Inge var mycket positiv till Antes inlägg så länge han trodde att det var en man som gömde sig bakom den signaturen, men så snart han insåg att hon var en kvinna så ändrade han attityd helt och började råskälla och förolämpa henne på olika sätt… Intressant…

  • ViraStina

   K-I:
   Jag dansar inte, som sagt var. Jag spelar. Jag håller koll på tempo, tonart och antalet repriser. Inte på vem som bjuder upp vem.

 27. KARL- INGE

  KRISTINA VAD SKOJIGT ATT FÅ BÖRJA ARGUMENTERA MED DIG OXO DU DYKER JU ALLTID UPP NÄR DU TROR ATT NI ÄR NGR ST

  håller med du kanske skulle ta en snabb kurs av den duktiga ANTE ÄR INTE DET ETT HERR NAMN FÖRESTEN

 28. KARL- INGE

  KRISTINA

  Hur går det med bantningen och dejtandet var den yngsta dejten 72 år men det är väl rätt ålder för dig jag har absolut för mig att du sa en gång att du har blivit 70 år

  och det är ju kul att du inte har gett upp än bra KRISTINA KÄMPA PÅ MED BANTNINGEN OCH DEJTANDET

  • Kristina

   Den 72 åriga mannen var ett exempel på att man önskar sig yngre kvinnor även högt upp i ålder, och i det här fallet 20 år yngre. Och som jag skrev var det en kontakt jag hade, ingen dejt!
   Beträffande min ålder så hoppas jag på några år till innan 70. Och någon bantning har jag inte haft några planer på ?

 29. KARL- INGE

  TJEJMAFFIAN

  Det är inte förvånande att många föraktar er ni sitter och pratar och låtsas vara sak kunniga

  jag har avslöjat er så många ggr virastinas påståenden att det var väldigt få barn som svalt och dog i sjukdomar nu för tiden helt sanslösa uttalanden och sen hänvisade till ngn expert som hon hittat då hon googlat

  Miljöfrågan total frånvänd inte en aning på område efter område mkt snack men ingen egentlig susning

  NI ÄR TOTALT BLÅSTA

  • catwoman

   Äntligen, inte en dag för tidigt! Vad skönt, då kanske det kan bli lite sakliga diskussioner här i bloggen igen…

  • Ante

   KARL-INGE
   Ja, ta en paus och ge dig ut och få lite nya perspektiv på livet, vidga dina vyer så du lär dig att allt inte är svart eller vitt. Du kanske också upptäcker att du inte är norm . Var rädd om lilla blodtrycket bara för det kan vara farligt för hjärtat om man blir så arg bara av att ngn inte tycker som du. Du kanske skulle använda det gamla hederliga knepet att räkna till 10 när du blir arg. Lycka till!

 30. Ante

  KARL-INGE
  Ojoj vilken öm tå som jag trampat på. Du larmar och står i och angeper mig personligen och lägger in argument och gör tolkningar som jag aldrig någonsin sagt. Jag har aldrig pratat om varken etnicitet eller sagt att någon dans är sämre än någon annan. Jag har heller inte sagt något om huruvida ditt beteende är treblig eller ej i danssammanhang. Däremot kan du inte föra en respektabel ton i en diskussion för du går stäändigt till personangrepp. Från början ville jag bara göra ett enkelt inlägg om glädjen dans ger mig och att på de ställe jag dansar nu så gäller respekt och att JAG aldrig blivit utsatt för att bli objektifierad där. Du har börjat med att föra in en massa andra saker i diskussionen, där du säger att min upplevelse är lögn medan din är sanning. Jag säger inte att du ljuger utan bara att min upplevelse är en annan än din. Allt detta enbart för ett inlägg från mig om glädjen med dans som handlar om samspel och att lyssna på de andra partnerns signaler. Jag tycker att ditt sätt kommunicera är trist och lågt. Jag har aldrig sagt att du är si och så men du kanske ska fundera på varför du känner dig utpekad och tolkar det som att alla skriver direkt till dig? Sedan kanske du också kan fundera på om andras upplevelse kan vara sann även om den inte stämmer med din bild, vidga dina vyer lite eventuellt? Om du bara går runt och umgås med folk som bekräftar din världsbild lär du ha det svårt i sociala kontakter. Jag kommer aldrig bli en sådan person som sänker mig till din nivå. På det sätt du för en diskussion definierar dig på pricken, en liten människa. Ajaj, nu blir det versaler, larm, ståhej, missförstånd och arga haranger och nya personangrepp för mig från dig igen….

 31. KARL- INGE

  ANTE SOM SAGT

  VÄND OCH VRID PÅ DET DIN FALSKA KVINNA !!! Jag har aldrig påstått att du sagt ngt om vilken dans som är bäst Däremot hävdade du att kvinnor dansade bättre än män likaså att dom dansade bättre utomlands för där är det dansglädjen och inte parningsriter som gäller där jag verkar gå
  du spottar på hela Sveriges dansmiljö där det verkligen är dansen i centrum typ Malung veckan

  100, 000 besöker och dansar den veckan vi har flera metropoler och org som sliter ihjäl sig för den svenska danskulturen . jag har bara förakt över till såna som dig För du vet inte ett dugg om danskulturen utan bara sitter och snackar skit.

  ANTE AV DIN BESKRIVNING DÅ DU ÄR UTE PÅ DANS SÅ VET JAG VILKEN KATEGORI DU TILLHÖR
  DEN HELT VÄRDELÖSA SOM STÅR OCH SPRATTLAR FÖR DIG SJÄLV MEN TROR ATT DU KAN DANSA ,,
  JAG SER DIN TYP OFTA OCH VI SOM DANSAR HAR OFTAST ÖVERENSENDE MED SÅNA SOM DIG ELLER SÅ DANSAR DU MED DIN VÄNNINA ,,
  PAR DANS ÄR FÖR MAN OCH KVINNA TILLSAMMANS DET FINNS HUR MKT FAKTA BESKRIVET SOM HELST OM DET MEN I BRIST PÅ MAN SOM INTE BJUDER UPP DIG SÅ FÅR DU HA NGT MANHAFTIGT FRUNTIMMER I DINA ARMAR MEN DET ÄR OK MEN SNACKA INTE SKIT OM DANSEN I SVERIGE FÖR DU HAR INTE EN ANING .

  VAD DET GÄLLER MIN PERSONLIGA NIVÅ SOM MÄNNISKA RÅDER DET SAMMA SAK SOM DANSEN , JAG ÄR I TOPP OCH DU ÄR I BOTTEN JAG HAR VÄNNER I HELA SVERIGE MÅNGA INVANDRARVÄNNER OCH VÄNNER UTOMLANDS ÄVEN SLÄKT UTOMLANDS ,,

  DU ÄR HELT SÄKERT SKITFUL HELKORKAD OCH NOLL CHANSER TILL ATT FINNA PARTNER.
  DU GÖR SAMMA SAK SOM TJEJMAFFIAN LJUGER ER BLÅ I HUVET ANTE LER

 32. Mini

  Oj oj oj här finns en stackars herre som inte mår bra.Synd bara att Hp tillåter någon som uppenbarligen har så grava problem få så många inlägg publicerade.Och kanske ännu värre ha en profil och träffa kvinnor från Hp.
  Hoppas verkligen någon tar ansvar här

  • KARL- INGE

   MINI

   JAG mår väldigt bra och ja jag dejtar hela tiden det är därför jag är här på HP

   och det är väldigt mång som verkligen är förtjusta i mig som träffar mig RIL

   Är det ngn som har problem så är det du och dina tjejkompisar för kan du inte skilja på debatt om den så är dålig i dina ögon
   och att jag är en härlig kille som får ögonen att glänsa på mina mysiga tjejer jag möter, Det visar bara på vilken liten kvinna du är MINI som inte accepterar att vi människor är olika och för debatter /inlägg olika du och ngr tjejer dyker upp efter långa debatter och försöker glida på faktum att ni är flera st hyenor av sämsta sorten med inlägg av denna typ.

   Faktum kvarstår dock Ante snackar utan vetskap rakt ut i det blå och visst retar det mig när dom försöker flytta fakta till fokus på debatteknik eller grammatik

   lögner som stavas rätt är fortfarande lögner ,,,

  • T.R

   Här är det de fräcka påhoppen som drar mest kommentarer. Bloggen skulle inte leva vidare särskilt länge utan dem. Några väl avväga (”trevliga”) inlägg räcker inte. Vi vet redan vad som sker i dejtingdjungeln. Vi har fått tips om hur vi ska framhäva oss som intressanta inför det motsatta könet. Ämnet är uttömt och uttjatat. Vi har läst att vi inte bör vara ivriga, att vi bör höra av oss lagom mycket, fortsätta till nästa person om hen inte svarar inom rimlig tid eller slingrar sig (eftersom detta betyder att hen aldrig kommer bli intresserad senare heller.) Det finns inget mer att tillägga i debatten.
   Därför drunknar vi i kommentarer som inte alls knyter an till det ursprungliga bloggämnet. Det är självaste ”cirkusen i sandlådan” som får alla att känna sig manade att skriva. Du är dum…nej du är dum som säger att hen är dum…och så fortsätter det i all evighet. Påhopp och försvar är det som trissar upp mängden av inlägg. Det är tydligt vilka de är som vaknar när det stormar och vilka som hellre avstår att kommentera i denna meningslösa fight…

 33. KARL- INGE

  ANTE,, KRISTINA,, VIRASTINA

  Försök inte föra folk bakom ljuset genom att klaga på grammatiken eller versaler eller stav fel

  För det är inte mer sant om det är grammatiskt perfekt ,,, skitdålig retorik men typiskt falska löngnarmänniskor

  • ViraStina

   När det finns substans i ett inlägg, spelar skrivsättet ganska liten roll. Då kan man ha överseende med spaltmeter av versaler.

   Men när inläggen till övervägande del består av förvirrade personangrepp och långa haranger av förolämpningar mot 80% av övriga skribenter, tappar man däremot toleransen för skrivfel väldigt fort.

 34. Ada

  KARL-INGE

  Så skönt att fler än jag reagerat på dina personangrepp och att du tror dig veta allt. Dina normer ska gälla, nåde den som tror något annat. Du vet allt och kan allt och är dessutom hett eftertraktad av alla kvinnor oavsett ålder. Är du så egotrippad i verkligheten så tycker jag uppriktigt synd om dig. Har svårt att tro på att någon kan falla för de egenskaperna.

  • KARL- INGE

   ADA

   jag vet nog mina fel och brister och visst ger jag tillbaka med personangrepp

   Skillnaden på mig och dig och dina vänner typ virastina Är att jag står för det,

   ni ljuger och förnekar allt som ni gör som är mindre smickrande av eran personlighet.

   Inte heller erkänner ni att ni inte var insatt i ämnet utan attackerar mitt skrivsätt och att jag använder personangrepp och ni låtsas vara offer när ni själva verket är dom som gjort fel

   ANTE grattis du har träffat en vän som har exakt lika falsk och lögnaktig sida som du

   Nu plötsligt sitter du och spekulerar om min personlighet och nyss var det en massa påståenden
   om densamma

   VIRASTINA STAVFEL MÅ VARA HÄNT MEN NÄR DU SATT FÖR ETT ÅR SEN OCH SA ATTDET HAR ALDRIG VARIT SÅ BRA PÅ JORDEN OCH SVÄLTEN VAR NÄSTAN UTROTAD ,,

   OCH LIKASÅ MILJÖN VAR DET MINSSAN INGEN FARA MED,,
   DONALD TRUMP OCH DU HAR SAMMA FÖRNEKELSE ELLER OKUNIGHET HAN SPARKAR ALLA SOM PÅSTÅR ANNAT
   DU SITTER OCH LJUGER OCH FÖRNEKAR FÖR DET ÄR DITT VAPEN

   PS TITTA PÅ AKTUELLT NGN GÅNG OCH HOPPA ÖVER BLOGGEN SÅ KANSKE DU FÖRSTÅR MER OM DIN OMVÄRLD DÅ KANSKE DET TER SIG FJUTTIGT ATT PRATA OM VERSALER ÄVEN FÖR DIG.

  • KARL- INGE

   VIRASTINA JA DOM 80 % DU TALAR OM ÄR DU OCH TJEJMAFFIAN SOM JAGGÖR PERSONANGREPP PÅ FÖR ATT NI LJUGER OCH ÄR ALLMÄNT VEDERVÄRDIGA PERSONER

   DU SITTER HÄR I DIN LILLA VÄRD OCH FANTISERAR OCH LJUGER DAGARNA I ÄNDAN
   SJÄLVKLART ATT JAG SÄGER EMOT ERAT SKITSNACK

  • ViraStina

   K-I:
   Vad du skriker.

   Det är möjligt att tanterna du träffar är stendöva, men här blir det faktiskt bara jobbigt att försöka läsa.

   Å andra sidan missar vi ju inget, så det kvittar.

 35. Ante

  K-I
  Återigen missförstår du, jag har inte med en stavelse nämnt ngt om din skrivförmåga men nu börjar jag fundera över din läsförmåga. Däremot har jag funderat på din argumentationsförmåga som till största delen handlar om att du är arg på mig för att jag inte tycker eller har samma upplevelser som du. Du har dessutom hel felaktigt fått för dig att jag har något emot dansband, det har jag inte. Jag tycker det är kul att dansa till det mesta med en bra partner. Jag gillar inte att dansa med människor som är onyktra som jag inte känner. Jag har aldrig sagt ngt om dig i de sammanhangen. Jag bryr mig inte ett dugg om vad du tycker eller tror om mig. Sedan när man skriver med versaler så betyder det i en blogg eller i ett sms att man skriker. Du läser in saker och tolkar in saker som aldrig sagts. Det måste vara ganska jobbigt att vara du, en vuxen man som missföstår saker hela tiden. Jag tycker heller ingenting mer än att det är lite synd om dig bara.

  • KARL- INGE

   ANTE SLÄNG DIG I VÄGGEN , ,HÅLL VIRASTINA I HANDEN DÅ !

   DET KOMMER SÄKERT EN BLOGG SNART OM OTROHET,,

   DÅ KAN NI BERÄTTA OM ERA SVEK OXO FÖR DET ÄR SÅNA SOM NI SOM LJUGER UTAN BLINKA SOM INTE HAR NGN MORAL OCH BLIR FÖRPASSADE TILL BLOGGEN

   VI SYNS OM ETT KVARTAL

  • ViraStina

   K-I:
   Skulle det vara väldigt smärtsamt för dig att INTE komma tillbaka om ett kvartal…? Du kanske kan hitta på något annat istället? Något som inte gör dig så upprörd, så att du tappar kontrollen och måste skrika och ljuga så förskräckligt?

   Bara ett förslag i all välmening.

  • Nadine

   Unga tjejer vet inte vad work out är,,,det är typ det mamma tränade när hon var ung,,🤣så om 50,60 åringar är unga för dig fattar jag,,,, ( nu har du avslöjat din ålder )det alltså pensionärer som stöter på dig ??? Hehe Jo dom brukar inte va blyga längre så kanske därför dom pratar o vill dansa,,,men tror inte dom vill mer ( som du verkar va rädd för,,,)

 36. george

  Rätt intressant Karl inge. Du säger dig vara ett kap för kvinnor och har många omkring dig. Hur har du tid för denna blogg? Tror nog mer att du är en liten lönnfet gubbe med begynnande flint. Du sitter där i din fåtölj med ditt gulsvettiga vita linne och slitna grå träningsbyxor.

  • Elle_

   Det tror inte jag. Jag har sett den profil som han påstod var hans och visserligen var den långt ifrån min smak (tänker inte gå in på detaljer eftersom jag försöker låta bli att göra personangrepp), men jag tror säkert att hans gymtimmar och hans flirtiga sida går hem hos en del kvinnor. Jag skulle gissa att K-I är rätt behaglig i en kvnnas sällskap – dvs om hon är attraktiv och behandlar honom som den kung han anser sig vara. Jag vågar inte spekulera i hur de hätska, osammanhängande versalinläggen motsvaras i hans beteende IRL, dock, så själv skulle jag inte gärna möta upp honom på stan. Det skulle inte kännas helt stabilt att säga emot eller ens underlåta att dyrka honom på tu man hand.

  • T.R

   Ni har inte tänkt på hur trist ni kommer få det när den här Karl-Inge försvinner? Ni tycks inte märka att det är han som är er drivkraft, den som får er att reagera och kommentera flitigt? Jag har läst i bloggen ganska länge nu och ser ett mönster. Bloggen sjuder av inlägg när den här mannen yttrar något. Han kan ruska om dem som knappt ens orkar bry sig (i ett redan uttjatat dejtämne.) Jag funderar på vad det är som är så lockande att bemöta honom då han redan visat att han vill provocera? Krigar instinkter? Bloggämnet i sig själv glöms gärna av till fördel för Karl-Inges inlägg.
   Elle’s analys är säkert korrekt. Han är en man som lyckas stjäla rampljuset var han än befinner sig, och inte enbart IRL, utan likväl i denna blogg…

  • catwoman

   T.R: Det stämmer faktiskt inte riktigt. Flera av oss försöker tappert hålla oss till att diskutera ämnet i blogginlägget, men det slutar ändå med att vi får ägna tid åt att bemöta en massa aggressiva och bittra off-topic kommentarer som åtminstone jag inte tycker ska få stå oemotsagda, oftast kommentarer med en väldigt nedlåtande kvinnosyn. Det vore eldigt skönt om folk faktiskt höll sig till ämnet och inte ägnade spaltmeter åt att kalla kvinnor i allmänhet för bottenskrap eller kalla alla som inte håller med för vidriga, dumsnutar, falska osv.

   Åtminstone jag har nästan tröttnat på att kommentera här av den anledningen, om de värsta sabotörerna kunde hålla sig härifrån skulle iaf jag nog skriva här oftare…

  • ViraStina

   T.R
   Jag har skrivit på den här bloggen i närmare tre år. Det var betydligt mer fart på diskussionerna här innan K-I dök upp med alla sina obegripliga förolämpningar. Folk vågade skriva mer personligt, eftersom ingen fick för sig att vrida till deras berättelser till oigenkännlighet och anklaga dem för lögner.

   När han har härjat runt här i omgångar, har diskussionerna dött ut, och det enda som har återstått är trötta påhopp. Ingen vill skriva något i själva ämnet eller om dejting, eftersom man vet att det kommer att spottas på. Själv avskräcks jag inte trots påhoppen eftersom de är så absurda, men jag ledsnar ändå för att alla vettiga som kan diskutera drar sig undan i ren självbevarelsedrift.

   Sedan har det förstås varit ups and downs ändå i perioder. Men min upplevelse är raka motsatsen till din. Det är livligare här när inte en viss person gör allting för att sabba, och det har varit åtskilliga väldigt bra intensiva och givande debatter här, när han har hållit sig undan.

  • Nadine

   Fast du svarar väl k-i hela tiden fast han är elak ?? Det är som med docku såpor dom säljer !! Klart att de är mer spännande att läsa o garva åt om det finns någon som vågar säga annorlunda eller provocerar,,,än alla som skriver samma sak( fast med olika ord ) o håller med🤗🤐😱

  • ViraStina

   Nadine:
   Jag har varit konsekvent hela tiden. Jag sade till K-I för länge sedan att jag skulle ignorera exakt vartenda ett av hans inlägg – så länge han inte nämnde mig i dem.

   Och det har jag hållit. Jag har aldrig kommenterat det han skrivit, och jag har låtit hans stollerier stå helt oemotsagda, för att inte uppmuntra honom.

   Men han har inte kunnat hålla sig särskilt länge från att sprida dynga om mig ändå. Han har blandat in lögner och förolämpningar om mig i inlägg efter inlägg, helt utan koppling till det övriga innehållet . Naturligtvis för att få uppmärksamhet. Och då svarar jag i samma stil.

   Främst av en anledning: När man försöker ignorera hans påhopp, får de stå kvar på sidan.

   När man svarar blir det fort en lång tjafstråd – och då kommer admin kvickt dit och raderar alltihop. Det har alltså varit enda sättet att få bort hånen och lögnerna.

   Jag vet att vissa tänker annorlunda. De tycker att påhoppen ska synas, så att den som skrev dem får stå för dem. Och därför lägger jag mig inte i andras tjafstrådar.

   Men jag personligen vill inte ha det så när det gäller mig själv.

  • Elle_

   T.R. Hur vet du vad som r vår drivkraft? Såvitt jag vet har de hätska kvinnohatarna hängt här i flera år? Utan dessa inlägg kanske den här bloggen skulle blomstra av kloka diskussioner och meningsutbyten. Som det är nu orkar/vågar säkert många inte öppna sig och ta sig själva och sakfrågan på allvar. Det här klimatet är under all kritik.

 37. Kristina

  Ok TR tråkigt att du ser det så, men oxå ganska typiskt ngn som inte riktigt har förstått!
  Det finns några här som försöker .. men blir avbrutna.. i att faktiskt vilja försöka att förklara kanske utifrån egna upplevelser!

 38. Romantisk-tjej

  Jag håller med T.R, jag tänker ungefär likadant. Jag har också undrat varför man väljer att fortsätta en diskussion med en person där man redan från start vet att svaren kommer leda till påhopp. Man brukar ju säga att man inte ska ”mata trollen”. Och i det här fallet finns det ju skäl att låta bli.

  Ett tips är att nämna något kring bloggens ämne, till exempel något självupplevt istället för att gå i polemik på en meningslös kommentar. Det är ju faktiskt det som är trollens bete, att man svarar dem. Kanske kan vara tänkvärt?

  Jag är säker på att det blir mer intressanta diskussioner om alla låter bli att svara de som mobbar eller pratar strunt. Peter kommer t ex fortsätta att kalla tjejer avskräde, inget kommer förändra saken för att ni talar om för honom att man inte får tänka så. George kommer fortsätta mässa om alla fula gamla tanter som jagar honom. Och K-I kommer fortsätta klanka ner på icke-smala eller de som inte tänker exakt som han.

  Det kommer alltid finnas troll på nätet, folk som vill provocera/avreagera sig. Vill man att diskussionen ska gå i en mer seriös riktning kan man välja att svara endast seriösa inlägg.

  Jag fick många korkade mail när jag var på dejtingsidor. Men jag ägnade såklart inte min tid åt dessa killar för jag förstod att det var meningslöst. Det är inte min uppgift att fostra vuxna människor. Men jag kan alltid välja att låta bli att ha kontakt och blockera dem – och istället ägna tiden åt roliga och intressanta konversationer. Samma tänk kan man ha här.

  • Tjej79

   Så, om K-I hade hoppat på dig med diverse olika påhopp så, hade du ignorerat det? Hmm, Jadu jag provade ju att göra det. Jag gick också in i debatt trots att jag visste det var lönlöst. Men, inget hjälper ju. För så länge hp inte tar sitt ansvar så, tillåts vissa personer härja fritt. Då är det mest effektiva sättet att faktiskt stänga ner bloggen eller stänga av personer som inte sköter sig. Men, det sker ju inte.

   För jag kommer aldrig dela med mig av något privat så länge det tillåts att personer sedan kommer få hacka på en. Något svårt att blockera en person härinne. Väldigt svårt att ägna tiden åt intressanta diskussioner med påhopp däremellan och rätt grova påhopp med, förstör hela chatten faktiskt.

  • Dold

   ROMANTISK-TJEJ:

   Jag tycker att man alltid ska stå upp mot mobbare och översittare, och göra det på ett tidigt stadium. Om det togs krafttag mot mobbning redan i skolan, då skulle vi också ha färre troll. Det fungerar inte att försöka tiga ihjäl en mobbare, och det hjälper definitivt inte den som blir kränkt – tvärtom. Förutom att bli kränkt, upplever personen också att den inte blir tagen på allvar av skolpersonal, chefer etc. Bara det att fenomenet tystnadskultur existerar, visar hur dåliga vi är och ha varit på att ta mobbning och kränkningar på allvar.

  • Ada

   Helt rätt talat R T! Jag har tänkt till och insett att det inte tjänar något till att försöka diskutera något i såna sammanhang. Jag gör det inte i verkligheten så varför göra det här. Jag har låtit mig provoceras ibland och sen ångrat mig eftersom det inte är min stil att vara så. Tack för ett tänkvärt inlägg som skulle leda till ett trevligare klimat där fler vill dela med sig, om alla kunde följa dessa råd.

  • Romantisk-tjej

   Dold:

   Det är skillnad på troll på internet och mobbing IRL., t ex på en skola eller arbetsplats.

   De som skriver här vet inte ens vem som står bakom ett alias. Oftast handlar det om en person som bara vill synas så mycket det går och provocera. Det är stor skillnad på det och mobbing, som ofta handlar om att den mobbade är i minoritet i en grupp och därför inte ha något att säga till om och ingen som står bakom dem.

   Att fortsätta kommentera leder ingenstans, däremot kan man frysa ut de som säger dumheter, så som du själv gör.

  • ViraStina

   Som jag skrev längre upp, har det bara funnits ett sätt att få bort de sviniga kommentarerna, och det har varit att gå i polemik.

   Då har admin raderat hela tråden.

   Om någon annan inte bryr sig om att det står en massa vidriga påhopp om dem själva, fine. Det är deras beslut, och jag scrollar bara förbi de inlägg som jag vet kommer innehålla enbart fjanterier. Alla får naturligtvis hantera påhoppen på det vis som passar dem bäst.

   Men jag accepterar helt enkelt inte att det står en massa påhopp om mig, obesvarade. Jag är en av få som använt samma alias här som jag hade som medlem, och det betyder att det kan finnas personer som känner till mig IRL. Skulle någon sätta upp lögner om mig på anslagstavlor på jobbet, skulle jag riva ner dem och ställa till ett rejält liv. Jag skulle INTE ignorera det och hoppas på att det gick över av sig själv.

   Att det drabbar hela sidan är förstås synd, men det är trots allt inte mitt ansvar. Det faller på den person som startar alltihop, och på admin som ser mellan fingrarna tills det spårar ur fullständigt.

  • Romantisk-tjej

   Jag förstår om man vill försvara sig men det är ju ofta folk här skriver hur den och den borde tänka, och det tjänar ingenting till. (särskilt inte om man redan försökt några gånger). Man behöver inte nita tillbaka varje gång, ofta är det inte enbart personliga påhopp utan bara trams i övrigt. Men många kan ju inte låta bli att replikera då heller. Sedan är det igång. Och slutar med att admin tar bort allt. Gång på gång. Inte så konstruktivt.

   En sak som jag har tänkt på är att när det kommer in någon som reflekterar över bloggens tema så står det inlägget ofta okommenterat, särskilt när det samtidigt är något bråk på gång kring K-I eller Nadine. Då är det faktiskt de som blir det viktiga att prata om och själva huvudfrågan i bloggen glöms av. Det gör säkert att många nya personer inte känner att det är lönt att kommentera. Deras inlägg märks ändå inte för de är inte lika intressant som den pågående ”konflikten”.

  • ViraStina

   Nej, det tjänar ingenting till i bemärkelsen att man kan få någon att ändra sig och plötsligt bli sansad. Den tanken gav jag upp väldigt fort.

   Men det tjänar något till i bemärkelsen att man visar vad man inte accepterar, och att den/de som blir utsatta ser att de inte är ensamma. Jag vet att folk försvann härifrån efter några dagars galna påhopp, eftersom de kände att det fanns en tyst acceptans för angreppen.

   Sånt vill jag inte vara bidragande till. Då ser jag hellre att det blir vanvettiga tjafstrådar som sedan raderas.

   Men återigen, var och en måste behandla det som man själv känner.

  • Dold

   ROMANTISK-TJEJ:

   Nu vet inte jag om du menar att jag fryser ut de som säger dumheter, eller att det är jag som säger dumheterna? Men hur skulle det kunna märkas om jag fryser ut någon, på en blogg? Jag kan ju lika gärna ha missat att läsa något, så jag antar att du menar det senare? Tråkigt i så fall, men du har naturligtvis rätt till din åsikt.

   Jag kan hålla med om att det är skillnad på troll och troll. En del provocerar på ett generellt plan, medan andra ger sig på enskilda personer. När det gäller den senare kategorin, så är mobbning på nätet minst lika allvarligt som IRL, och ofta allvarligare eftersom det inte finns några gränser för hur kränkningarna kan spridas och föröka sig. Det finns åtskilliga exempel på nätmobbningens tragiska följder för den som utsatts.

   Det Karl-Inge har ägnat sig åt här, är mycket mer än att bara skriva dumheter, och för min del är det viktigt att markera mot den typen av beteende – oavsett om det är förgäves- eftersom det inte hör hemma i ett civiliserat samhälle. Det är alltför vanligt att omgivningen använder sig av det ”filter” du själv visar prov på i ditt svar till ELLE_: ”Jag tror knappast någon vettig person tar det som vissa killar här skriver på allvar…” Men varken du eller jag kan avgöra hur mottagaren av kränkningar och påhopp reagerar och eftersom det inte går att mäta kränkthet – gränsen mellan att inte alls känna sig kränkt, och att känna sig kränkt ända in i märgen är hårfin – måste vi ha en nolltolerans mot mobbning. Överallt och alltid.

  • Romantisk-tjej

   Dold:

   Det jag läst är att tjejerna som blir påhoppade av Karl-Inge knappast bryr sig. De verkar starka nog att stå emot och argumentera tillbaka. Men i de fall det inte är så – när mottagaren är skör och ensam, är det en helt annan sak. Det jag läst är att de skriver att de inte tar åt sig. Karl-Inge är lite väl utflippad för att man ska ta honom på allvar..

   Du glömmer också att de flesta här är anonyma eller näst intill. Nätmobbingen du talar om är mot personer som syns med sin identitet på nätet. Det går inte att jämföra. I de fallen får vänner, arbetskamrater och familj ta del av påhoppen. Dessutom är det svårt för många att få jobb, nya vänner och partners för att de blivit uthängda.

  • Romantisk-tjej

   Jag kan känna mig väldigt ensam här med mina åsikter men det är ju knappast någon som kommer försvara mig…Tvärtom är många emot mig. Men alla som fått en släng av Karl-Inge skyddas direkt av flera här. Det tål att jämföras.

   Påhopp från Karl-Inge har jag också fått i början och jag blev kränkt jag med.. Men sedan såg jag att han mest var en kille med problem som ville provocera (sådana är inte första gången jag stött på) och då brydde jag mig mindre. Jag blir inte provocerad av George längre heller, nu vet jag ju bara att han kommer fortsätta sitta i sin bubbla och säga att alla gamla tanter jagar honom…Ursäkta, men tar ni det på allvar?

   Karl-Inge är troll för mig. Han säger ju själv att han mest skämtar och vill provocera. Och eftersom han dessutom blivit paria här är det ju inte lika smärtsamt om han säger något.

  • tjej79

   Fast jag upplever ändå att du har kloka tankar Romantisk-tjej. Jag syftade mer på att jag upplever att det spelar ingen roll om man ignorerar eller svarar. Det blir samma resultat. Jo, jag har också funderat på vad som sker om ingen svarar. Hade det blivit bättre? Jag vet inte. Men, samtidigt hade en person fått härja fritt utan gränser och på något vis sänder det också ett budskap från hps sida att jamen, detta beteende anser vi är ok och vad har vi då för klimat?! Men, jupp det är vad det är och åter igen inte min blogg. Så, inget jag har att säga till om det.

  • Elle_

   Man kan ju inte räkna med att få medhåll om andras åsikter skiljer sig från ens egna? Däremot tycker jag att det är rimligt att bli lyssnad till och tilltalad med respekt så länge man för fram sina åsikter på ett trevligt sätt. Jag tycker att det är milsvid skillnad på att säga ifrån när personangrepp och kränkningar haglar, och på att föra en diskussion och argumentera för en åsikt som skiljer sig från en annan. Jag förväntar mig inte att folk rycker in och ”försvarar” mig om någon/alla tycker annorlunda än jag? Om du känner dig påhoppad och inte vill att folk uttrycker en avvikande åsikt än din, säg ifrån så respekterar iaf jag det.

   Jag tycker inte att jag måste ta folk på allvar för att bemöta de de säger? Säger de helt oacceptabla saker säger jag ifrån när jag orkar. Även om de aldrig kommer växa upp är det inte rätt att de får hållas utan att någon ens reagerar. Det är fler som läser här, vi vet inte vilka eller hur gamla. Jag tycker det tillhör civilkurage att markera mot undermålig människosyn, kvinnohat etc. Moderatorerna har betydligt högre i tak än vad jag tycker är rimligt och då säger jag ifrån. Ibland trissar det säkert upp saker – det betvivlar jag inte det minsta – men det tycker jag ändå är bättre än en tyst acceptans.

   Andra får förstås tycka och tro annorlunda. Men jag har lika stor rätt att kommentera här som vem som helst, och kommer fortsätta handla efter min övertygelse. 🙂

  • Romantisk-tjej

   Tjej79:

   Tack för dina snälla ord! Jag får sällan läsa att jag har något bra att säga trots att jag skrivit här i 3 år och lämnat ut mycket som är ganska privat. Det känns trevligare när man uppmuntrar varandra ibland också. 🙂

  • Dold

   ROMANTISK-TJEJ:

   Jag har också läst att de står emot men några har även valt att periodvis lämna bloggen eftersom de inte orkat med fler påhopp, och det tolkar i alla fall jag som att de påverkas negativt av det Karl-Inge skriver. Att han är för utflippad för att tas på allvar är din åsikt, men den som blivit påhoppad kanske inte känner likadant.

   Nej, jag talar om att vi måste ta all mobbning – på nätet och IRL – på allvar, och sluta värdera den efter en skala som sätts av den som inte är drabbad. Det går inte att säga ”det där var väl inte så farligt” om mobbning, för då måste vi också kunna säga När det bli farligt, och det kan vi inte. Det är bara den som drabbas som kan tala om hur det känns, och det måste vi respektera.

  • Romantisk-tjej

   Det jag menar var att ingen visade att de blev ledsna/mobbade av Karl-Inges kommentarer. Men det kan ju bero på någon slags stolthet att hellre argumentera och vara spydig tillbaka än att säga att ”jag blev ledsen av din kommentar”. För många är det ett tecken på svaghet att visa att man känner sig mobbad. Man vill inte att folk ska tycka synd om en. Men för mig är inte känslor något att skämmas för, även om det är ses som svaghet för andra.

  • tjej79

   Ja, fast det med känslor skrev jag att jag tog illa vid mig..men, då hette det att jag gjorde mig till ett offer och bla bla…så, oavsett vad går det inte att föra en diskussion med personen. De inläggen är ändå raderade för de innehöll många grova påhopp med.
   Så, jag sa ifrån för jag anser inte heller känslor är att visa sig svag. Men, på nätet är det uppenbarligen så.

 39. Ada

  Jag förstår din tanke, Virastina.
  Jag har också svårt att låta det bero när det handlar om lögner och förtal. Men eftersom man insett att personen inte slutar utan tvärtom hetsas till mer så känns det inte som mycket mening med det. Men helt klart bör admin gå in snabbt och rensa bort dylikt för att få ett slut på det.

 40. Elle_

  Jag tycker att frasen ”mata inte trollen” inte är riktigt genomtänkt. För det första anser jag, precis som flera ovan, att man inte kan tiga ihjäl problem och att det är viktigt att säga ifrån när kvinnoföraktet och förolämpningarna haglar – det är flera som läser här och att låta det stå oemotsagt kan lätt tolkas som att man håller med eller iaf tycker att det är helt OK att uttrycka sig så. För det andra är det väl bra att hålla trollen sysselsatta? Jag tvivlar på att riktiga troll begränsar sig till att sitta här och spy galla. På andra håll, tex helt omodererade platser, kanske de gör betydligt större skada? För det tredje: Det finns väl viss chans att någon av de invändingar som görs på sikt letar sig in och kan påverka trollen? Jag skäms inte för något enda inlägg jag har gjort här, står för alltihop. Skulle handlat likadant i samma situation igen. Och igen.

  • Romantisk-tjej

   Jag tror knappast någon vettig person tar det som vissa killar här skriver på allvar så om de kallar
   fula saker är det inget som är hugget i sten.

   Därför anser jag inte att man ska mata ”trollen”, de kommer inte ändra sig för att jag skriver hur de bör tänka, tvärtom, de kommer bara bli ännu mer hatiska om man hetsar dem.

  • Elle_

   Jag tror inte att folk är indelade i två kategorier: vettiga och ovettiga. Jag tror att vi påverkas av varandra och att saker kan eskalera om inte motkrafter finns. Men vi tror olika, sånt är livet. 🙂

 41. Ante

  Jag håller med om mycket ni skriver. Det finns en del vettiga personer men de flesta skräms ju bort såklart. Jag är ju ganska ny här och blev ganska chockad över den hårda tonen som vissa för. Om det är för att synas och provocera må så vara. Nu i den diskussionen som varit mot mig med ganska grova påhopp så valde jag att möta dem men att försöka att inte gå in på samma nivå som den personen. Kanske lyckades jag inte fullt ut men jag ville inte låta det stå saker om mig eller några andra oskyldiga osagda som också drogs med in i inläggen…Jag tycker också att adminstratören borde stoppa inläggen och kommentera att ett visst bemötande med personangrepp inte är ok. Tycker det ska vara en schysst ton här. Det är ju intressant om man kan få höra olika perspektiv som nu när det gäller om hur man ska lösa det med personer som inte kan hålla stilen ska man möta eller ignorera? Tål att funderas på.

  • tjej79

   Men, det bisarra nu Ante som många andra också av oss fått uppleva. Det är ju att nu kommer du så fort du skriver något bli påhoppad ett bra tag över och det kommer vridas och vändas till det negativa.

   Jag minns själv. Det började med ett ämne där jag inte höll med vederbörande och sedan dess har det bara urartat. Man tillåts inte tycka något annorlunda även om tonen från början är god. Begreppet ”tjejmaffian” är bara för tramsigt. Man dras in i en debatt även om man inte ens skrivit i inlägget. Ja, oavsett vad så dras det till sin spets. Därför anser jag numera att ansvaret ligger på de som står för denna sidan.

 42. Ante

  Ja, det är ju helt bisarrt att det inte går att sätta stopp. Det som är skoj är just det att människor är olika och tillför något nytt till mitt tänk, eller förhoppningsvis jag till någon annans…Respekt till att kunna lufta tankar och gärna högt i tak men utan tillmäle, angrepp och glåpord. Det är tydligen önsketänkande…

 43. catwoman

  Ni som menar att man ska tiga ihjäl trollen, ni kanske kommer ihåg ett inlägg för några veckor sedan där K-I skrev första kommentaren på sitt vanliga föraktfulla och generaliserande sätt, och sedan något i stil med ” nu kommer tjejmaffian och börjar gnälla, stackars mig”, men sedan var det i princip ingen annan som kommenterade, och efter ett tag skrev han igen något i stil med ”jaså ingen annan som vill kommentera, vad synd”. Just den gången blev det ingen tjafstråd, alla hade tröttnat på att munhuggas med honom. Det hindrade dock inte att han fortsatte som vanligt, att sprida sitt förakt mot kvinnor i nästa blogginlägg, och nästa och nästa… Och då fick han mothugg igen. Det hjälper alltså inte att ignorera honom, han fortsätter ändå…

  • ViraStina

   Ja, att ignorera troll/mobbare funkar bara till en viss gräns, såväl IRL som på nätforum. I vissa fall är det bättre att markera tydligt och drämma tillbaka.

   Det finns tyvärr de som ser tystnad som ett godkännande, och trissar upp personangreppen så länge det bara går. Så länge ingen säger något, tycker de att de har fått klartecken för sina påhopp.

  • Dold

   ROMANTISK-TJEJ:

   Det är inte riktigt likt dig att reagera såhär, så jag hoppas att allt är bra med dig.

  • Romantisk-tjej

   Mitt mående är som tidigare, så du behöver inte oroa dig, Dold. Blir bara trött på att det är så många som missförstår mig medans de flesta andra (tjejer) här håller med varandra.

   Kanske bara speglar den verklighet jag lever i där jag sällan har något gemensamt med andra kvinnor i min ålder.

   De gånger jag är i något sammanhang med bara kvinnor sticker jag alltid ut. Särskilt om de är medelålders. Jag passar bäst med vissa killar, det är mycket enklare att diskutera med dem.

  • ViraStina

   Jag kan säga att Nadines påståenden om att ”alla” höll med mig, kändes helt obegripliga för mig. Hon skrev att hon mest sa emot mig av den anledningen!

   Det var nästan komiskt, för jag upplever väldigt sällan rent medhåll här. Jag vet inte hur många gånger jag har envisats med en egen åsikt, eller att någon slår ner på detaljer bara för att kunna hacka sönder mitt resonemang.

   Men det kvittar ju! Jag är inte här för att få medhåll! Det stör mig inte en sekund att någon tycker tvärtom. Att mina argument utmanas är bara stimulerande. Om jag inte gillade aktiva diskussioner, skulle jag hellre söka mig till forum där jag fick enbart applåder av likasinnade.

   Däremot stör det mig något enormt när någon aktivt saboterar, ljuger, förvränger och förtalar. Jag kommer aldrig kunna rycka på axlarna åt det och tycka att det inte spelar någon roll, för det är ju bara en nätdiskussion.

   Att delta i bloggdebatter är ett av många sätt att föra ett samtal på en offentlig arena, och därför tycker jag inte att påhopp ska inte bagatelliseras. Det har betydelse. Det märks inte minst på Minna Dennerts initiativ #jagärhär. Otroligt många människor vittnar om hur de inte törs delta i nätdiskussioner, på grund av rädslan för påhopp. På lång sikt är det förödande för demokratin och yttrandefriheten.

   Och även om jag personligen dömer ut någon som ett troll som inte behöver bemötas utan snarare ignoreras, är det stor risk att andra som inte följt med lika länge, tar trollkommentarerna på allvar. Jag som arbetar med ungdomar vet att de tar väldigt illa vid sig av ett hårt samtalsklimat på nätet, som ingen ingriper mot.

   Det handlar om att sätta en standard. Att inte acceptera att det blir djungelns lag som råder. Att inte lägga hela ansvaret på den som blir utsatt och säga att ”äsch, det är ingenting att bry sig om”. Då tvingar man folk att antingen bli hårdhudade – eller hålla tyst.

 44. Nadine

  Alla tjejer håller med i allt du säger vira stina,,,bara killarna som inte gillar dig för att killar ( dom flesta ) är emot feminsm artade åsikter. Jag har märkt att många tjrjer retar sig på ‘rom. Tjej’ många säger något när hon skriver ngt här,,,, så jag förstår henne faktiskt,,, men dom berömmer alltid dig,,,du fortsätter skriva fast hp bloggen står för såna här diskussioner. Om du är då super god som människa varför hänger du upp ditt liv på vad en kille säger på en blogg ??? Finns ju viktigare forum isåf,,, ( o seriösare ) o varför är det så viktigt med ett date forum för dig när du har en kille ? Och varför ägnar du din tid här med en så liberal admin som tillåter konflikter??? ( är admin som styr vad som är okay,,,,) har du inte fattat att dom lägger upp saker som ska provocerar ?? Typ tjejer versus killar,,är ju bara en date blogg, inte super seriöst precis,,, Ingen viger sitt liv till detta isåf är dom riktigt ensamma )så nä jag tror ingen tar åt sig av k-i på riktigt. Sorry,,,( o nu ser Jag redan att tjejerna inte kan hålla sig för att hålla med dig som vanligt,, ) ja, jag tycker alla håller med dig,,,iaf tjejer här !!!

  • Nadine

   Vad mensr du förresten, att ungdomar blir knäckta när dom läser här ? Dom flesta är omkr 30 o uppåt tror inte ungdomar läser på HP blogg sorry men dom tröttnar på alla bittra gubbar här 😂😂😂 jag gissar att dom har andra forum som riktar sig till deras intressen o utan bittra människor som aldrig får dates lr aldrig får mejl,,,,

  • ViraStina

   Nadine:
   Ja, om du tror att ”alla” tjejer håller med mig får du väl tycka det. Jag tänker inte hindra dig. Men jag kommer inte instämma. Jag har haft en hel del meningsutbyten här med kvinnor som inte alls har tyckt likadant. Du har väl missat dem.

   Men det verkar i vilket fall mer vara du som lägger vikt vid vem som får medhåll eller inte, snarare än om faktaåsikterna i sig. Och det gör inte jag.

   Och varför har du behov att påstå att jag skulle tycka att jag är ”supergod”? (Nej, man behöver verkligen inte vara ”supergod” för att inte vilja ha mobbning på nätet!)
   Samtidigt som du tidigare har berömt dig själv om att minsann vara den enda som försvarar en kille? Det låter mer som att du vill vara den modiga hjältinnan i så fall? Det där är en helt onödig icke-diskussion som handlar om att du stör dig på mig. Inget annat.

   Och därför: Eftersom du uppenbarligen stör dig på allt jag gör, bara för att det är jag, ska du kanske ta och leta upp ett annat forum där inte jag finns? Så slipper du irritera dig? Det är precis lika logiskt som att jag skulle leta upp ett forum där man inte låter provokatörer härja fritt. 🙂

  • Elle_

   Du gör jättemånga generaliseringar här, Nadine. Skriver du här för att få beröm? Blir du ledsen om folk inte håller med dig? Vill jag ha beröm väljer jag att göra andra saker än att diskutera med folk på nätet i ett kommentarsfält där de flesta inte håller med mig för fem öre.

   Varför ifrågasätter du VS:s engagemang här? Vad har du med det att göra och hur driver det något slags diskussion om relationer vidare? För att spegla ditt eget, irrelevanta resonemang: Har du inte bättre saker att göra? Viktigare och mer meningsfulla?

   Hur är det dåligt att ha folk som håller med en? Vad ska en göra åt det, tänker du? Och de som håller med någon – delar någons åsikter och tycker att resonemangen är vettiga – ska de skämmas för det, tänker du? Vad är det du vill, Nadine? Hur ska man bete sig här för att du inte ska håna beteendet? Berätta gärna!

  • ViraStina

   Tillägg:
   Jag skrev inte att ungdomar hänger på HP, om du läser noga. Jag skrev att de tar illa vid sig av sådant som skrivs på nätet. Det är en högst reell verklighet för dem.

   Och det är det för alla. Jag ogillar att man avfärdar nätet som obetydligt och att det bara är att strunta i det som skrivs. Så ser det inte ut. Så fungerar inte människor. Psyket gör ingen distinktion mellan skriftliga påhopp eller påhopp som uttalas. Mycket tyder på att ett hårt nätklimat bidrar till att ribban sänks även i IRL-möten.

   Och vuxna som beter sig som mobbare här, gör det även på andra ställen – där ungdomarna finns. Det sätter tonen för klimatet på nätet i stort. Ungdomar tar efter vuxnas nivå, det vet du säkert.

 45. Nadine

  Haha där kom Elle som ett skott o försvarade vira stina,,,,😁😁jeez vad väntat de var !!! 🤣 Vad jag frågade bara varför detta ( bloggen ) är hennes lifsluft i flera år när hon har kille,,,det vågade hon inte svara på ,,,
  Jo man kan skriva juste om något personen säger inte dissa rakt av. Du har bara hållt med vira stina för att hon är hon,,,även om k-i skulle säga NGT vettigt har du inte hållt med honom en enda gång,,,( håller inte med honom själv i allt, men han kan vara under hållande oxå, när han inte är ‘taskig’ ) sen kom det in en tjej o med person angrepp o då var du tyst,,rom tjrj hittar du fel hos fast hon ofta säger vettiga saker,,,men du plockar bara ut de du inte gillar,,,du har tom sagt att hennes kille kanske visar samma sidor efter några år som din fd kille gjorde,,en sån grej skulle du aldrig aldrig säga till vira stina,,isåf är du hellre tyst,,,sorry men sett såna saker förut,,, personer är inte medveten om de själv tyvärr. Är lixom ‘blinda’för det !

  • ViraStina

   Nadine:
   Exakt samma sak som du påstår att Elle gör, upplever jag att du gör hela tiden.

   Det var t ex väldigt tydligt att du gick in och försvarade en kille, enbart för att andra tjejer – däribland jag – sade emot honom. Det kändes inte särskilt övertygande att du egentligen höll med killen i sak, utan du sade mest emot för sakens skull. För att det var vissa personer med i tråden. Personer som irriterar dig.

   Det är klart, jag kan ju inte VETA det. Men om du tror dig veta avsikten med Elles inlägg, så är ju min uppfattning om dig lika ”sann”?

   Jag tror helt enkelt inte att du är helt neutral, medan alla andra styrs av upprörda känslor… 🙂 Jag tror att du är precis lika färgad av det som alla andra. Och en bra idé är därför att inte anklaga andra för vem de håller med eller inte, eller försöka använda det som argument i debatter. Det är nämligen inget argument alls, utan snarare ett tecken på att man saknar bättre argument.

  • Romantisk-tjej

   Nadine:

   Det där med att min kille kan komma att bete sig som Elle’s f.d. kille kommer jag inte ihåg. Däremot var det väldigt mycket diskussioner när Love skrev här och då de flesta tyckte att han var helt fel ute som BARA gjorde det han förmådde och kände var rätt – i hans relation (även om det inte tillfredställde alla hans tjejers behov). Och då skrev jag något om att min kille inte är den gentlemannaktiga typen han heller men att man kan ha ett fantastisk relation ändå.

   I den vevan var det nog Dold som hade läst ett inlägg från mig att min pojkvän hade vid ett tillfälle sagt att jag lagt på mig några kilon… Och detta minns hon mycket väl och tog upp det längre fram i ett inlägg och hintade att min kille var taskig… Jag blev väldigt förvånad att hon trodde det om min pojkvän efter allt jag skrivit om hur vi har det…

   Vi har en väldigt öppen relation så för mig skulle det tvärtom vara konstigt att inte säga något alls när man ser sin partner förändras på något sätt. Man känner ju varje centimeter på sin partner…Vi behöver ju inte förställa oss inför varandra. Lyckligtvis förstod Dold att det med vikten inte var så dramatiskt, men det var ändå jobbigt att höra när jag vet att vissa andra här aldrig skulle bli ifrågasatta på detta vis.

   Och det är ofta jag känner att jag måste försvara det jag har. Tidigare fick jag läsa att jag hade skrivit så mycket fint om min relation så det kanske var därför de som hade misslyckats med relationer var avundsjuka och därför var hårda i sina ord. Det kom också från en tjej. Även om det inte var direkt elakt var det ändå den typen av kommentar som just jag får.
   Hon hade kunnat säga något till min favör istället för att låta mig bära hundhuvudet för deras missunnsamhet. Det lät ungefär som att jag måste förstå att de blir uppgivna när jag alltid skriver så fint om min kärlek…(Den som skrivit det känner sig säkert träffad om hon läser detta, så jag nämner inga namn).

   Jag har svårt att även detta skulle sägas till någon annan än mig. Hittills har jag inte sett det. Jag kan hålla med om att inte Virastina får liknande kommentarer från TJEJER här. (Jag jämför oss eftersom vi båda har partners). De verkar förstå henne till punkt och pricka. Men jag håller med Virastina i mycket också, även om vi verkar väldigt olika som personer för övrigt.

   Samma sak kan jag säga om John G som skrev här tidigare. Jag gillade verkligen hans engagemang och åsikter – men när det gällde hans syn på tjejer som grupp tyckte jag det var botten…
   Men visst har Nadine en del rätt när hon säger att vissa blir mer gillade än andra här i bloggen. Det blir liksom fler ”ryggdunkningar” åt vissa…Och det är inte bara på grund av åsikterna vilket blir tydligt då och då.

  • ViraStina

   Och jag tycker att jag har fått komiskt mycket mothugg i många diskussioner. Jag har dock aldrig brytt mig om att kolla om vilket kön som håller med mig. Det är inte särskilt intressant för mig. I de långa trådarna med A. var det t ex inte särskilt många som stödde mig. Inte heller i diskussionerna som har handlat om hur man bäst bygger relationer (hur lång tid man behöver etc).

   I många diskussioner hade jag medhåll av signaturen Hope, som är man. I andra tyckte vi helt olika. Men folk blev bara provocerade när vi tyckte lika, lustigt nog.

   Som sagt var – det har funnits diskussioner åt alla håll och kanter. Och det passar mig. Jag gillar att diskutera både med folk som håller med och de som inte gör det. Jag gillar däremot aldrig att diskutera med folk som gör allt för att förstöra och missförstå med flit.

   Vad jag inte förstår, är fokuset på medhåll eller inte. Varför är det ens på tapeten?

  • Dold

   Det är jag som står bakom båda kommentarerna som Romantisk-Tjej tar upp, och eftersom det ofta blir feltolkningar när man tar saker ur sitt sammanhang, så kommer här det jag skrev i sin helhet:

   ”Du delar med dig så generöst om hur du har det i ditt förhållande, och det verkar som om du är lycklig, och det är naturligtvis det viktigaste. Men av det jag läser, upplever jag att du gör betydligt fler eftergifter för din man, än vad han gör för dig.
   För ganska länge sedan, skrev du att han påpekat att du lagt på dig några kilo, så då avstod du de godsaker du tidigare unnat dig och du gjorde det så gärna, för att du tyckte att han hade rätt. Du accepterar att mycket är på hans villkor, och det kan naturligtvis bara vara kärlek och ett tecken på att du anser att många av de förväntningar man kan ha i en relation är onödiga bagateller som man kan klara sig utan – ungefär som Love, med skillnaden att du själv väljer bort dem, inte får dem bortvalda – men i en del relationer kan det vara en varningsklocka man bör lyssna på. Jag säger inte alls att det är så i ditt fall, bara att det finns risker med att alltid anpassa sig, och alltid se något positivt i det ens partner förväntar sig och gör. Det mest extrema är förstås den misshandlade kvinnan som accepterar att hon förtjänat vartenda slag, för att hon gjort något “fel”.”

   ”Jag uppskattar verkligen att du och Virastina delar med er av era erfarenheter. Men jag tänker att det kan vara lätt att tappa perspektivet även när budskapet är positivt. Många, långa kommentarer med den fantastiska historia om hur du träffade din förträffliga pojkvän och hur ni utvecklas tillsammans, kanske inte alltid mottas med odelad glädje av den som själv längtar efter tvåsamhet. Observera nu att detta inte är något jag själv känner – jag är glad för både din och Virastinas skull, och önskar er allt gott – men det är en tanke som slagit mig, speciellt den här veckan. Jag tror att Hasses irritation på att ni som har förhållanden skriver här, handlade om just detta; det egna misslyckandet kan kännas värre än det är, när andra framhäver sin egen lycka i alltför stor omfattning. Det kan helt enkelt bli för mycket av det goda, även om syftet är gott. 🙂”

   För övrigt trodde jag att detta var ett diskussionsforum, inte en plats där vi kvinnor förväntas bekräfta varandra. Finns det inte gott om andra forum för sånt? Jag tycker att det är tråkigt om någon tar illa upp av det jag skriver, men den risken finns ju alltid, när man väljer att delta i en diskussion. I fortsättningen hoppas jag att den som blir sårad av något jag skriver, tar upp det omedelbart så reder vi ut det direkt. Jag är den första att be om ursäkt om jag trampat på någons tår.

  • Romantisk-tjej

   Virastina:

   Men det kanske är intressant för MIG att jag ofta får dylika kommentarer som är från tjejer. Att du inte ser skillnad om det är killar/tjejer som kommenterar dig hjälper ju inte mig? Nu skriver jag ju vad jag ser och känner. Det är väl bara bra att du inte bryr dig om det, men jag ser det annorlunda och därför skriver jag det.

   Att det är så mycket lättare att prata med killar, att mina tankar ofta faller i god jord hos dem. Det gäller såklart inte alla män, men jag har definitivt haft fler manliga riktigt nära vänner. Jag blir sällan kritiserad så som jag kan bli av tjejer. Och blir jag det av killkompisen är det ofta med en varm och vänskaplig ton även när det är väldigt rakt på sak.

   Vad jag menar är att få uppmuntran när man skrivit så länge här. Inte att man alltid måste hålla med till 100% Men tycker inte du att det är märkligt att jag sticker ut så mycket att ingen kan hålla med mig? Har jag verkligen sagt så märkliga saker att det är naturligt att få mer mothugg än medhåll? Det kan man ju också fråga sig. Men det kanske är ”fel” enligt dig att jag ens känner så?

   I kommentarerna om A var det bara jag som tyckte ni var onödigt hårda mot henne. Vet att både du, Hope, Dold och kanske två, tre andra tyckte det var befogat att pressa henne samt behandla henne som ett barn. Och ingen reagerade utom jag – som jag minns det – när en viss person skrev kränkande saker till henne. Jag reagerade starkt på att alla plötsligt var tysta.

   Du Virastina var däremot aldrig kränkande utan höll en god ton. Jag kände igen mig i A och jag har fått precis sådana kommentarer själv, som sårade mig djupt, ja faktiskt rent av skadat min självkänsla. Kanske därför jag engagerade mig extra mycket, förutom såklart min empati för hennes totala ensamhet. Jag tyckte hon behövde försvaras mot vissa påhopp och blev djupt bedrövad hur folk t om trodde att hon satt och ljög…Och då har jag inte nämnt det värsta hon fick höra, saker som gjorde mig illamående. Tillåt mig slippa att gå vidare om A är ni snälla. Jag känner att det är färdigdiskuterat. Jag vet att ni ändå inte kan sätta er in i hur jag kände eller håller med mig det minsta.

   Karl-Inges fåniga haranger vägde lätt i jämförelse, kan jag tycka. För övrigt var det väldigt många som försvarade personerna som blev påhoppade och då blir det en helt annan situation – än om man står ensam och blir missförstådd. Vi är ju flockdjur, att så ensam i en grupp ger ofta ångest. Men att få stöd av andra som en varm famn kan göra underverk.

   Och som jag skrev förut ser nog alla honom som en sorglig person. Han hade olika tjejer varje månad och kunde inte knyta an, det var någon sorts åldersångest inblandat också, som jag ser det. Jag läste aldrig att någon blev direkt sårad av hans inlägg heller. Utan bara mer diskussionslystna. I övrigt reducerades han till paria av de flesta utom kanske nadine. Några slog till med diverse personangrepp mot honom också, så ett hot var han ju knappast. Men det är väl mitt sätt att se på saker, att jag ser helheten.

   Jag har träffat på de som har ett dolt hat, personer som många håller av. Jag vet inte hur många trevliga ”gentlemän” som jag fått varna diverse personer för. De visar såklart inte sina hemskare sidor utåt… Jag har till och med fått övertyga personer om att det funnits barnporr på en persons dator, men då var det ingen som trodde mig. Väldigt obehagligt, men folk vill se det de vill se! Är killen trevlig, städad och hjälpsam kan han väl inte ha något fuffens för sig..

   Dold:

   Hur kunde du plocka fram det inlägget så snabbt? Vet inte vad jag ska säga, men du verkar ha stenkoll på allt du skrivit… 🙂 Tack för att du räckte ut handen.

   Oftast tas det ju inte emot på ett trevligt sätt när man bemöter en kommentar, det blir mycket försvar. Man får höra att man ska tåla att bli emotsagd i en diskussion annars har man inte här att göra.

   Att då någon gång begära lite stöd verkar få folk att tro att man är sjuk eller något…Men det kanske bara är så enkelt att man behöver det? För mycket motstånd kan ha fått bägaren att rinna över, helt enkelt. Är det så konstigt att man vill ha medhåll? Och så är jag ju en särskilt känslig tjej också.

   Sedan är jag inte så fyrkantig heller, jag kan se att ett forum kan rymma sympati/stöd även om man inte håller med i allt personen skriver.

  • Dold

   ROMANTISK-TJEJ:

   Jag vill inte förringa din upplevelse av att inte få stöd och medhåll: är det så du känner så respekterar jag det. Men jag är ändå lite förbryllad, eftersom jag själv upplever att du är en av dem som får mest bekräftelse av alla. Bara i den här tråden är det flera som skrivit uppmuntrande kommentarer till dig.

   Om vi skulle räkna tummen upp och tummen ner, tror jag att Virastina skulle hamna i botten på grund av Karl-Inge, och du i toppen på grund av densamme. Men den statistiken hjälper ju inte dig, om du ändå känner att du aldrig får stöd av någon.

  • Romantisk-tjej

   Det håller jag inte med om. Det är Virastina som oftast får höra att hon har välformulerade kloka kommentarer. Jag har bara sett att Nadine och Karl-Inge haft något att klaga på henne. Hasse, den som för det mesta bara häcklat tjejer som grupp här, har ofta hyllat just Virastina.

   Ett tag minns jag att han gillade Nadine, men det blev en kort kärlekshistoria, sedan förpassades hon till sophögen bland alla andra kvinnor, säkert mest för att Karl-Inge började flirta med henne. Och han är ju en man som gärna drar sig ur vid konflikter och vägrar svara, det har vi sett länge nu. MEN – han skulle aldrig ha en förnedrande attityd mot VS. Jag märkte tydligt hur han försvarade henne mot Karl-Inge också. Trots att det inte är hans stil att försvara någon här, han slänger mest in någon one-liner om hur skönt det är att slippa kvinnor. Det är alltså tydligt att de flesta respekterar henne extra mycket i den här bloggen.

   Elle vet vi ju är hennes bästis vid det här laget, Kristina tycker väldigt mycket om Virastinas kommentarer, Catwoman, Tjej79 och många fler jag inte minns (och har inte tid att kolla upp) men är ju inte livsviktigt för diskussionen. Hope och VS har alltid visat att de gillat varann. Trots meningskiljaktigheter vad gäller bl a feminism. Någon nämnde till och med att de borde dejta för att de var så lika. Men problemet var bara att de bodde för långt bort och VS redan dejtade. Ungefär. Men du kan säkert rätta mig då du så snabbt plockar fram hela luntan ur ditt ”arkiv”…

  • Dold

   ROMANTISK-TJEJ:

   Som jag skrev redan igår, så förstår jag inte varför det blivit så viktigt med bekräftelse här. Jag har själv aldrig tänkt i de banorna, eftersom det är ett diskussionsforum. För mig är det betydligt intressantare att få ta del av respektfulla och sakliga resonemang, som skiljer sig från mina egna åsikter. Att räkna ”likes” eller att lägga märke till vem som är ”kompis” med vem, har aldrig varit min grej, men tydligen är det viktigt för dig.

  • ViraStina

   Romantisk tjej:
   Pratet om bästis känns ganska onödigt. Jag tvivlar på att någon ser mig som min bästis här, och som jag har sagt tidigare behöver jag inget medhåll. Det enda jag har behov av, är att slippa tramsiga påhopp. Konkreta motargument gillar jag att sätta tänderna i. Och de brukar jag lära mig något av.

   Till exempel tycker jag att det är kul att läsa om hur annorlunda du och jag fungerar känslomässigt. Det ökar min förståelse för hur olika det kan vara. Att en förvirrad gaphals skriker åt mig att jag har anknytningsproblem för att jag inte blir kär vid första ögonkastet, lär jag mig däremot inget nytt alls av. Bara att det finns gott om tokerier här i världen.

   Jag gillar Elles inlägg – bland många – och jag tycker inte det är fel att visa när man instämmer i någon annans inlägg heller. Det blir dumt när man pikar någon som gör det och raljerar över bästisskap.

   I vilket fall är det väldigt roligt att notera hur otroligt olika man uppfattar saker och ting. Vi tycks vara många som anser att just vi själva får mer mothugg än medhåll. Förmodligen handlar det mest om att det är ytterst mänskligt att ta åt sig mer av kritik än av beröm. Psykologiskt och pedagogiskt brukar man prata om att det krävs fem positiva kommentarer på en negativ, för att vi ska tycka att det råder balans!

   Men sedan tror jag att många sorterar motargument i kritik-högen. Det gör inte jag. Det är först när det går in på personliga spydigheter som jag tar illa vid mig. Och nej – jag kan inte bara bortse från sånt. Jag blir upprörd över att någon tar sig tiden att vara gemen mot mig, och att fokusera på att klanka ner på mig som person istället för på det jag säger.

   Andra grejer som är intressanta är att alla har olika syn på vilken sorts kommentarer som är mest irriterande/kränkande. Någon tycker att inlägg av typen ”alla kvinnor är dåliga” är värre än en förolämpning mot en enskild, någon annan tycker tvärtom.

  • ViraStina

   Ser du verkligen nån dokusåpa i detta…? En helt vanlig diskussion med normalt tonfall? Då är du nog inte så van vid debatter.

   Det är ju inte automatisk en dokusåpa bara för att inte alla sitter och nickar tillsammans och blir överens. Det går utmärkt att ha olika åsikter utan att det blir utbrott och smutskastning, som du ser. 🙂

  • Nadine

   Jodå,,,för det är in absurdum vira stina !!! Det är så galet så jag visade två kompisar vad ni skriver o dom bara : shit dom där kan inte ha ett liv,,,ni har hållt på i 4 år nånting med samma tugg utan att komma vidare ,,,det psykologiska är att alla blir dom tokiga o måste läsa nästa svar,,,o då hugger dom direkt o det är dom Cliff hanger I en såpa,måste kolla vad dom skrivit NU!! Helst på jobb tid oxå,,,för en del är det en verklig såpa ,det är super super viktigt att man går rätt o folk spelar ut varann ,,,

  • tjej79

   Nä, jag har max suttit här i 1 år på bloggen. Och vissa blogginlägg har jag inte ens skrivit i.

  • ViraStina

   Nadine:

   Ja, jag kan ju inte hjälpa att du och din kompis tycker det är ett tecken på att ha mer ”liv” att ondgöra sig över vilka som skriver på en blogg, och hur länge, än att delta…

   För mig tyder ert beteende MER på bristande livsinnehåll: att sitta och fnissa och skvallra om att andra diskuterar på nätet. När jag träffar mina vänner IRL, gör vi helt andra saker. Då har vi inte ens telefoner/datorer framme.

   Skulle jag dra fram gamla diskussioner här för att visa mina vänner vad konstigt du argumenterar, skulle de med rätta undra vad det har med dem att göra, och varför jag tycker det är viktigt att visa dem.

   Men det är kanske en åldersfråga, vad vet jag. Olika tycker vi i alla fall. Du behöver ju inte tycka att mitt liv verkar ha något vettigt innehåll, och jag behöver inte tycka att ditt liv verkar ha något vettigt innehåll.

 46. Nadine

  Ja gud ja !! håller med dig rom tjrj !! Känner samma !! Bla en som anklagade mig för att sprida naken bilder,,,och andra person påhopp !! Ja precis det är bara tjejer som mobbat mig här oxå ! Ingen stod upp för mig då. Fast det inte hörde till diskussionen,,,,hade vira stina fått den kommentaren hade Elle varit där direkt o backat upp o vice verca,,,och minst några till.men det händer inte med mig ! Sen var det mkt ett tag om att jag egentligen var k-i fast med annat namn,,, och att jag var ett troll o att jag va korkad osv,,,grova grejer men inte en enda skrev NGT om att det kunde va taskigt att säga det. Jo förresten, k-i !! Men det var den enda som var juste mot mig !!! Inte konstigt att vi skrev till varandra här ett tag,,, Var den enda som var snäll mot mig,,,sedan var det en jätte vettig kille som Elle gick på agressivt o som jag backade upp bara därför ! Han var oxå juste o hade vettiga åsikter !! var bara jag som stod upp för honom o det gjorde att han blev jätte glad o lättad !!! Tyvärr glömt vad han hette,,,,Håller med om att det är bra att inte bara backa upp dom man har samma åsikter som !Dumt att lämna folk i sticket så som dom gjorde med dig. Om killen var taskig på riktigt om det med vikten hade du väl inte skrivit det isåf,,har bara hört fina saker om erat förhållande o då är det klart man fattar att han älskar dig och o inte vill såra dig. Även om dold förstås hittade fel med din kille precis som hon gjorde med love,,,( ingen av dom killarna gjorde tillräckligt mkt för tjejen ) antog hon,men hon hade fel,,,,men Jag är iofs inte förvånad . Det är väl samma slag av människor som hittar hit, dom är väldigt korrekta o ‘anala’ i skriv sätt,,,,o drt speglar vad dom är för personer oxå,,,

  • Romantisk-tjej

   Nadine:

   Det jag reagerade på i Dold’s kommentar var att hon såg det som att jag gjorde mycket på min pojkväns villkor än han gör för mig. Det stämmer inte riktigt, än en gång.

   Nu har jag skrivit hur bra vi passar ihop väldigt länge här, så det var bland annat därför jag tyckte det kunde vara på sin plats att nämna att även solen har sina fläckar…Ingen är ju perfekt. Och eftersom jag kände igen vissa saker som Love skrev om (vad gäller glömska och ärlighet) tog jag upp att min pojkvän också har svårt att komma ihåg bemärkelsedagar och att han är ärlig och har inga problem att säga vad han tycker, som att han anser att Alla hjärtans dag mest är en kommersiell dag och inte har något med kärlek att göra. Eller att jag har lagt på mig några kilon… 🙂

   Eller att han glömmer t ex namnsdagar och inte kommer med blommor och choklad på det där klassiska viset, som många tycker att en man ska göra. Jag har däremot aldrig hört en man klaga på sin kvinna att hon aldrig köper blommor och uppvaktar. Jag ansåg att könsperspektivet var intressant att ta upp i den här diskussionen.

   Att han har så mycket integritet och inte är ängslig för att vara en ”riktig man” är ju det jag gillar med honom. Han har ganska excentrisk och skiljer sig från de flesta män jag träffat. Han är ingen vanlig ”svensson-man”. Killar som tittar över axeln vad andra män gör och tror att det är så man måste göra är inte min melodi. Att de måste köpa den bilen, (min pojkvän har inte ens bil), ha de märkena på kläderna, umgås i de kretsarna, grilla med grannen, ta en bärs med polarna, vara icke-intellektuell och bara snacka sport (för att det anses manligt enligt vissa), aldrig läsa om psykologi och/eller analysera känslor eller gå i terapi, bara kolla action/data spel (min pojkvän gillar t ex Bergman…) slänga på en stor stek på grillen för det är ”manligt” att grilla och äta kött…bevare mig väl för dessa klyschor…

   Jag tycker verkligen om hans individualitet. Jag är inte mycket för fjäsk heller, hör av bekanta att ”killen gjorde det där för mig bara för att få sex”. Finns inte på kartan att min pojkvän skulle tänka så. Och det som Love skrev om att polarna skrockade på puben om att ”frugan ringer och är sur för att jag inte kommit hem” eller att hon klagar på att något aldrig blir fixat, är helt främmande i vår värld. Vi skrattar mest åt att andra gör så…

   Jag tycker jag lever mycket friare än mina bekanta som har relationer. En vän jag har hänger ständigt på tjejens släktmiddagar och tvingas umgås med folk när han inte orkar eller vill vara själv med henne. Han kan ju säga det till mig, och låter trött, men samtidigt tror han att det hör till att göra dylika uppoffringar i en relation. Jag själv känner inte alltid för att hänga med min pojkväns barn (när han har dem) och då är jag bara hemma och pysslar med mitt. Hans vänner och släkt träffar jag knappt alls. Det är okej för honom, han vill att jag bara ska göra saker jag själv känner för. Han har heller aldrig tjatat om att vi måste bo ihop, vilket också är ett krav för många. Och all den här friheten tror jag är ganska ovanlig att ha i en relation.

   Så att säga att mycket är på hans villkor blev helt enkelt väldigt fel. Jag har en alldeles för ingrodd i mitt singelliv för göra eftergifter. Jag gör det jag tycker är roligt, som t ex att laga mat, fixa utflykter och uppvakta lite extra för att jag själv känner för det. Och för att jag aldrig fått äran att göra det förut, som ständig singel. Men jag skulle inte begära att han måste göra samma saker. Han gör annat för mig som jag sätter ett stort värde på – utan att han nödvändigtvis tänker precis som jag eller som man ”bör” göra som man.

   Han är noga med att städa, diska, hjälper mig med tunga väskor och med att handla, hör av sig flera gånger per dag (även från jobbet) och delar med sig av allt han sett, hört och gjort under dagen, för att jag inte kunde vara där. Vi är lite som ungdomar med vårt chattande och fotande 🙂 När jag fyllde år fick jag flera fina presenter som var väl uttänkta. Det är inte hans starka sida annars, men även på det området kan han överraska om man ger honom fria händer att göra saker på sitt vis. Detta var några exempel och jag utesluter såklart det som är mer privat.. 🙂

  • Dold

   ROMANTISK-TJEJ:

   Det verkar som om det jag trodde att vi redde ut för länge sedan, fortfarande ligger och gnager. Jag tycker att det är viktigt att man har hela bakgrunden, så här är det du skrev i tråden ”rookie möter rutinerad räv”:

   ”Jag har varit med om klassiska fällor flera gånger, men tagit mig upp. Numera kan min kille säga att jag gått upp i vikt utan att jag blir ledsen. Tidigare blev jag det. Jag hade gått upp 5 kg och han sa flera gånger att jag var smalare när vi träffades…en sådan grej som varenda tjej skulle reagera starkt på. Och jag är inte bättre än att jag också gjorde det. Men med lite förklaringar förstod jag att han älskade mig precis som jag är.
   Det märkte jag inte minst på hur han betedde sig, han var lika attraherad av mig och min kropp, så det fanns egentligen inga tveksamheter.

   Men det sämre självförtroendet blossade upp och det blev en mindre konflikt. MEN – det behöver inte betyda att det måste vara något dåligt.

   Jag är inte överviktig men jag förstår honom, eftersom han själv är väldigt smal. Han kan äta mycket utan att lägga på sig ett gram så det är förstås jobbigt att laga samma mat, fika o.s.v. när jag går upp i vikt av allt gott (till exempel över jul och nyår). Och han bara ser smalare ut än innan….

   Men nu äter jag en frukt och han äter mackor/fika och vi skrattar mest åt det… 😀
   Nu har jag snart gått ner de där kilona, och med lite eftertanke var det bra att han var sporrande i sin ärlighet 🙂”

   Det som jag reagerade på i det här, är att han överhuvudtaget fann det nödvändigt att flera gånger påpeka att du gått upp i vikt, om det nu egentligen inte har någon betydelse, och att din initiala och fullt naturliga reaktion – du blev ledsen – sedan omvandlades till en svaghet hos dig själv. Och som jag läser detta, så var det ändå önskvärt från hans håll att du gick ner dessa 5 kilon.
   Du förklarade senare att du själv ville gå ner i vikt, men det uppfattade jag inte när jag läste detta.

   Ingen av oss har full insikt i andra skribenters liv, och det enda vi kan förhålla oss till och diskutera, är det som skrivs här. Du har skrivit flera gånger att du har ett fantastiskt förhållande och det är ju toppen, men om jag och andra hela tiden ska ta det du skriver genom det filtret, så blir det ju meningslöst att skriva och diskutera här. Eftersom alla gör sin egen tolkning av det som skrivs, så är det oundvikligt att det uppstår missförstånd, och som jag skrev tidigare så är det ju bra om man reder ut det till fullo på en gång.

  • Dold

   ROMANTISK-TJEJ:

   Nej, jag sparar ingenting. Allt finns här på bloggen.

   Du får naturligtvis tycka vad du vill, precis som jag. Och jag tycker att det är dåligt att dra upp valda delar ur gamla diskussioner när man blir motsagd i en ny, och inte får den bekräftelse man tycker att man har rätt till enligt någon måttstock som man har hittat på själv.

  • Romantisk-tjej

   Tycker bara det är konstigt att du är så intresserad av att missförstå mig när jag skriver något? Det är bara något jag noterat. Du skriver ju ganska sällan här, men mina inlägg har gjort dig manad att kommentera gång på gång. De andras kommentarer har du ofta inte brytt dig om att ta dig an på samma sätt – men när jag skriver något har du plötsligt ett och annat att säga. Varför du retar dig på mig vet bara du.

   Nu ska jag åka till min pojkvän och barnen. De ska iväg till en aktivitet som de vill ha med mig på 🙂

  • Dold

   ROMANTISK-TJEJ:

   Jag skriver här när jag har något att säga, inte för att jag har bestämt mig för att missförstå dig eller retar mig på dig. I så fall skulle jag väl kommentera precis allt du skriver?

   Jag tycker att uppfattningen att någon som har en annan åsikt än du själv, skulle vara ute efter att missförstå dig eller reta sig på dig, är ganska märklig. Det verkar som om det inte kan sägas nog ofta: det här är ett diskussionsforum där deltagarna ventilerar sina personliga åsikter och uppfattningar. Den som behöver ständig bekräftelse (eller i alla fall mer än vad Virastina får?) kanske bör söka sig någon annanstans.

  • Dold

   ROMANTISK-TJEJ:

   Hela den här diskussionen började med att jag hoppades att du mådde bra, eftersom du skrev en så okaraktäristisk passiv-aggressiv kommentar. Hur den omtanken kan vridas till att jag för en personlig kampanj mot dig där jag går in för att missförstå och reta mig på dig, det vet bara du.

   Och detta är det sista jag har att säga om saken.

 47. Nadine

  Alla har rätt att känna vad dom vill,,,inte din sak att bestämma. Är admins sak isåf,,o förresten är det ot kommentarer hela tiden så varför skulle inte rom tjrj säga vad hon kände lixom,,inte konstigt att hon undrade när du kopierade gamla inlägg i ett myller av flera tusen inlägg,,,,vem orkar göra sånt ? Klart hon känner att har något kontroll behov ,,,o använder emot henne,,,,helt onödigt det går att va juste oxå o fatta att folk känner olika !!! Det du tycker är bagateller kanske var jobbigt för henne,,,

  • Dold

   NADINE:

   Som vanligt ger du dig in i en diskussion fast du inte förstått en bråkdel av vad jag skrivit, och jag vet av erfarenhet att det inte är någon mening att komma med närmare förklaringar; du gör ju ändå dina väldigt fria tolkningar av det som skrivs.

   Romantisk-Tjej blir säkert glad för stödet, men själv kunde jag inte bry mig mindre om vad du tycker.

 48. Nadine

  Jag är väl bara en sån person som tar parti för känsliga o miss förstådda,,,,alla kompisar säger ‘ det där skulle Nadine ha gjort’ för dom vet att jag alltid stöttat dom när folk är taskiga,,,särskilt folk som inte får det stöd dom behöver typ tre mot en,,Är väl mänskligt ! Man behöver inte sätta upp regler som tex ‘här får man inte säga att man tog illa upp. Här ska man bara argumentera o inte känna’,,,är väl upp till var o en !!! här gäller det att hylla o backa upp några men strunta i dom lite ‘besvärliga’ el annorlunda för dom är bara fel,,,,det fanns människor som hade spännande o kul åsikter men dom hänger inte här längre ! Dom har förhållanden eller dragit till intressantare vatten hål. Dom som är kvar instämmer i åsikter rusar direkt åt samma håll,,,, så är det sällan på andra forum ! Här är det ‘ankdammen i kvadrat’,,,inte mkt nyanser typ samma saker som skrivs varje vecka det behövs mer olika typer o åldrar för att va intressant Dom som svarar mest på forumet är ganska lika. Ser direkt om folk stör sig på någon men som är inte gjort fel !!! bara sagt vad hon el han tycker o känner fast på annorlunda sätt. Gillar såna människor !!! Men kul om fler med annorlunda tänk börjar skriva här. Förutom rom tjej !! Gillade killen som skrev här som Elle var arg på. lite burdus om tjejer men juste annars !! Skilde sig från dom andra killarna här o hade humor, en brist vara här !! Plötdligt sken solen upp lite,,,,😎 Inte bara det vanliga om att ‘går tre tjejer på en kille’, det var lite mer nyanserat i texten än det !!!😂 Eros skriver oxå intressant ! Ante är okay oxå . Hon var juste mot k-i men tråkigt att k-i inte fattade det🤔😄Elle gillade jag från början mkt men sen var hon mest arg på allt o agerade höger hand åt vira stina,,,hon liksom tappade lite för att hon sprang för fort åt samma håll det enda ‘rätta’ hållet,,, Huva huva nu får man säkert klubban i pannan,,,😲🙉men varsegod ,,,shoot 😅

  • tjej79

   Men, vad är det som gör att du skriver här om du inte gillar folket på sidan längre? Om jag får fråga?!

  • tjej79

   Finns det inte vettigare saker att göra då? Ärligt? Du har ju skrivit om en rik fritid? Bara undrar,,, känns som en rätt bortkastad tid att sitta här och klaga och känna att du får mothugg hela tiden !!

  • ViraStina

   För du har ju ett LIV till skillnad mot alla andra! 😀

   Jag svarade dig längre upp, Nadine, under ett annat inlägg.

  • ViraStina

   Nadine:

   Nä? Och? Måste alla göra som du..? Bevare mig väl.

   Vet du, jag ifrågasätter inte dina syften med att skriva här. Ingen annans heller. Jag struntar fullständigt i varför folk intresserar sig för att diskutera på nätet. Och jag kan inte begripa varför man inte bör delta i diskussioner, för att man har ett visst civilstånd.

   Får inte folk som har flyttat ifrån sin villa, diskutera för- och nackdelar med att bo i hus jämfört med lägenhet? Får inte de som har haft hund tidigare, prata om hur det var? Får inte föräldrar vars barn går i skolan diskutera tidigare erfarenheter av BVC? Får inte du diskutera hur det är att vara i en relation, förrän du faktiskt har en relation? Kan tidigare erfarenheter vara värda något?

   Kort sagt: Är det bara de som i detta nu nätdejtar, som får vara med och diskutera, om man ska slippa gliringar från dig?

   I så fall anhåller jag allra nådigast om tillstånd att åtminstone diskutera relationer, könsroller och liknande, eftersom jag faktiskt befinner mig i en relation och där är sådant av högsta vikt. Går det bra för dig?

 49. Dold

  Sedan igår har jag funderat på vad bloggen betyder för de som skriver här. När jag själv började delta i diskussionerna, så förekom det inget annat än just diskussioner här. Inga personliga påhopp, inga krav på att ta ställning för eller emot enskilda personer, inget prat om att välja sida.

  Om jag sätter en stor parentes kring A:s tid här, så är det under det senaste året som bloggen verkligen förändrats, till det sämre. Det görs försök av deltagare att censurera och begränsa det som skrivs, och vem som skriver. Det förekommer mobbning och kränkningar, både mot enskilda personer och mot kvinnor (mestadels) som grupp. Det trollas och raljeras. En del använder bloggen som sin personliga dagbok, andra som sin spyhink. Och nu senast kom det krav på att bekräfta utvalda personer, och ignorera andra som redan är alltför ”populära”.

  De givande diskussionerna har aldrig varit längre borta, och det beklagar jag verkligen. Liksom jag beklagar diskussionen jag själv deltog i igår. Inte att den ägde rum – jag anser mig ha samma rätt som alla andra att förtydliga, förklara och försvara mig när saker tas ur sitt sammanhang och någon riktar anklagelser mot mig – men att den ägde rum här.

  Jag befarar att Christian har gett upp, eller tvingats ta en lång paus. Och vem kan klandra honom? Det måste kännas helt hopplöst att lägga ner tid på att skriva inlägg, som knappt ingen vågar diskutera om deras åsikter råkar skilja sig från censorernas och mobbarnas.

  • Nadine

   Nja,,,,tror inte det är att Chris tröttnat,,,isåfall hade han väl gjort det för ett år sen typ,,,är mer troligt att han kilar stadigt nu o då blir det väl konstigt att skriva om själv upplevd dating som gått fel, typ,,,🤔😋

  • ViraStina

   Det låter ju sunt. Jag tror nämligen inte det är så bra att bli så involverad i nätaktiviteter att man börjar ta med intrigerna till sitt IRL-liv!

   Själv har jag uträttat ett antal ärenden på stan idag åt mina lata tonåringar, handlat samt gräddat våfflor, dagen till ära. Jag räknar kallt med att hinna med att träna också, innan jag skjutsar ungarna till deras far.

   Jag vill bara nämna det, så att det framgår att man faktiskt kan ha ett helt normalt aktivt medelåldersliv, trots att man deltar i diskussioner. Det uppstår så lätt missförstånd annars. 🙂

 50. Dold

  ROMANTISK-TJEJ:

  För att du ska slippa oroa dig i fortsättningen, så kan jag meddela att jag från och med nu inte kommer att kommentera något du skriver. Även om hela min logik, mitt sunda förnuft och min livserfarenhet vrålar ”det där är inte okej!” när jag läser något du skriver, så kommer jag att tiga still. Jag kommer självklart inte att berömma dig heller, eftersom jag inte är någon marionett som går i andras ledband. Det blir knäpptyst från Dold, helt enkelt. Hoppas det känns bättre nu.

 51. Elle_

  Haha, jag är helt oitresserad av att bilda lag med folk här?

  Ja, jag är mindre benägen att säga ifrån när någon blir attackerad som själv kastat anklagelser och personangrepp omkring sig, än när någon annan blir det. Jag är även mer benägen att säga min mening när jag 1. alls har varit här inne och läst 2. ingen annan redan sagt exakt det jag tänkte jag skulle säga 3. ämnet eller diskussionen engagerar mig. Jag är inte, och har aldrig påstått mig vara, någon robot som har abmbitionen att bete mig som nåogt slags allsmäktig domare och behanda alla exakt lika.

  Jag har ingen ”bästis” här. Jag har haft diskussioner med Virsatina när vi tyckt lite olika… även om de är få eftersom hon verkar ha ungefär samma generella syn på relationer som jag. Ska vi alltså behöva be om ursäkt om vi är fler än en/för många som tycker samma?

  Jag har verkligen inga som helst förbehåll att uttrycka en annan åsikt än någon som helst här… utom möjligen Romantisk eftersom det verkar känsligt för henne och jag vill inte göra henne ledsen i onödan. Jag reagerade på exakt samma sak som Dold gjorde kring vikten dock, och jag tycker fortfarande att det låter skevt, vill jag påpeka nu. Jag tycker att det var modigt och schysst att säga ifrån men jag ville inte pressa på ytterligare när diskussionen var uppe. Tycker att det är fint att och viktigt att uppmärksamma när man blir orolig för någon, inte något som man ska få skit för i efterhand.

  Jag har aldrig sagt att någon kommer att bete sig som mitt ex gjorde. Det är en vanlig missuppfattning här, har jag märkt. Flera som tolkar det som om jag, och andra, menar att ALLA I HELA VÄRLDEN kommer att, eller bör bete sig exakt som de personer som man beskrivit i något scenario där man delar med sig av sina erfarenheter. Utgå inte från att det är så man menar om det inte är så man skriver? Fråga om det blir otydligt? Kan vi inte fokusera på att dela åsikter och erfarenheter istället för det här skolgårdskäbblet om vem som gillar vem och att det å något vis är något slags popularitetstävling där folk tävlar ”om beröm”? De premisserna kommer inte jag ställa upp på i alla fall. Jag är inte här för att samla på, eller dela ut ”likes”.

 52. Elle_

  Vill även påpeka att jag tycker att et är oschysst att sitta här och måla upp förvrängda scenarion kring hur folk diskuterat och vad de sagt, som du gör, Nadine. Det är creepy, om något. Du tar saker ur kontext och hittar på lite som du vill för att ge den bild av folk som du vill måla upp. Bemöt diskussionerna där de hålls så att andra får möjligheten att själv bilda sig en uppfattning och få bakgrunden till det som sker, istället för att sitta och hånflina och spela ut folk mot varandra utifrån hur du väljer att missförstå och minnas fel. Du gör inte så bra reklam för dig själv som du håller på nu.

  • Dold

   ELLE_:

   Bra skrivet! Och tack för det du skrev i föregående kommentar.

   Det tråkigaste med Nadines trollande och lögner, är att hon ibland får någon betydligt mera trovärdig person med på tåget, som är helt ovetande om att den för vidare en osanning.

   De drev vi ser allt oftare, börjar precis så; ”om trovärdiga X säger det, så är det väl sant?” Och så är cirkusen igång. Det har aldrig varit viktigare att vara källkritisk än nu, tydligen även på en harmlös blogg som den här.

 53. Nadine

  Tja,,,,vad ska ni prata om när jag inte skriver något här ?? ( Kommentarer ‘haglar’ när jag skrivit ngt o det är aldrig positivt,,,,, ) Hmm just det om dating pratas det om här,,,,men det är ni väl inte fullt lärda i än 🙊🤣 ,,tagga ner kolla vad dom händer utanför den här sidan,,,då blir ni ännu knäcktare😅 kanske liiiite dags för perspektiv nu !!! Finns allvarligare saker utanför dörren,,, hjälp en pensionär ut i solen ( på service huset där dom har ont om tid ) jätte roligt att prata med dom och o Dom blir så glada !! bra ideelt jobb på helger ! Dela ut kaffe o bulle på stan till hem lösa mm har ni pengar åk ut i världen o hjälp till,,bli volontär minst en gång i erat liv, Killarna har gett upp för länge sen i den här sörjan,,,,men tjej gänget ger sig inte en millim,, ,😂😂 seså ryck upp er vet ja ! 😋 Ta er ut ! de e vår !!!🤸🚵💘👙🕶️🌼 Jag planerar årets vår resa nu,,,yeeeeyy !! Glöm era sorger det blir bra snart, ni får hitta era stoff utan insperation från mig oxå,,,,starta en tjej klubb ihop ? Kaffe rep ? prata ut så ni inte blir så arga ? Ni har mkt samma egen skaper o de är dumt att missa tillfället att inte träffas ( roligare än att skriva )när ni inte hittar dates men har varann,,, Ni får gärna ignorera mig ( jag blir inte ledsen,,,)🤳🤞😜jag har att göra Irl ,,peace & love ! P.s. starta en egen oberoende blogg ! Kom på det nu 🙄

  • Elle_

   Nadine, du skriver mer och oftare här än jag gör? Seså, ut i solen och få lite perspektiv istället för att sitta här och håna folk på falska premisser!

  • ViraStina

   Nadine kör med det retoriska knepet ”falsk dikotomi”.

   Med andra ord: Hon ställer två tillspetsade alternativ mot varandra. Som om endast något av dem vore tänkbart, och det inte finns något mellanläge.

   Hälsa på pensionärer kontra diskutera på HP.
   Rycka upp sig kontra diskutera på HP.
   Planera en resa kontra diskutera på HP.
   Träffa vänner kontra diskutera på HP.
   Dela ut kaffe kontra diskutera på HP.

   Nadine, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara detta, men jag försäkrar att jag själv har mycket kontakt med pensionärer, trots att jag diskuterar på HP. Bland annat håller jag på med olika musikprojekt på äldreboenden.
   Jag behöver heller inte rycka upp mig, utan är väldigt nöjd med det mesta, trots att jag diskuterar på HP.
   Jag planerar kommande resor för fullt, trots att jag diskuterar på HP.
   Hela påsken kommer jag att träffa vänner och bekanta, trots att jag diskuterar på HP.
   Jag delar inte ut kaffe till hemlösa – men det beror inte på att jag diskuterar på HP.

   Jag är totalt övertygad om att de flesta andra som skriver här, också har fullt pågående liv utanför den här bloggen. Den är liksom bara en liten bråkdel av det stora hela. Så relaxa lite.

   Om du själv inte kan hantera att hänga här, så gör inte det då. Jag lovar att bloggen gick varm även innan du dök upp här. Innan jag dök upp här också. Släpp årorna. Du behöver inte styra upp andras engagemang. 🙂

  • catwoman

   VIRASTINA: Notera också att denna dikotomi inte gäller henne själv, utan bara alla andra. Själv har hon inga problem med att hinna med att träffa kompisar, planera resor, promenader i solen osv, och dessutom att skriva på HP. Däremot utgår hon från att ingen annan än hon själv klarar det konststycket…

  • ViraStina

   Catwoman:
   Den biten är onekligen lite märklig.

   Det har blivit favoritargumentet i den här bloggen: att påstå att ANDRA ägnar för mycket tid åt den.

   Men börjar man fokusera på vem som gör vad på fritiden och vem som egentligen har det mest viktiga och spännande livet – då har man ju verkligen tappat sakdiskussionen och istället snöat in på personfrågor.

   Vilket ofta brukar benämnas som skvaller.


Kommentera