bra saker med singellivet

26 bra saker med singellivet

Nybliven singel? Läs den här listan och inse att det inte är så dumt trots allt…

1. Du behöver inte ha dåligt samvete över att du försummar din partner. Det betyder att du kan vara 100 % egocentrisk när det kommer till din fritid!
2. Du slipper ligga vaken för att någon snarkar, pratar i sömnen, sparkas, tar hela täcket eller kudden eller envisas med att spela Candycrush på mobilen.
3. Du kan lägga mer tid på dina vänner och de kommer älska att hänga ännu mer med dig. Med handen på hjärtat så gillar ingen den där kompisen som alltid släpar med sin partner på allt.

80eaf31b4b53d739cfb043d63515a5f3
4. Du kan ta upp kontakten med den där kompisen som ditt ex hatade.
5. Du får ha din rakhyvel ifred.
6. Du får ha dina kläder ifred.

shave woman
7. Chansen är stor att du börjar leva mer hälsosamt. Alla vet att sambosar blir tjocka av allt mumsande framför tv:n. (Dessutom har du ju massor av tid till att träna.)
8. Du kan ta med jobbet hem om du vill utan att någon blir sur.
9. Singlar träffar fler nya människor och fler kommer intressera sig för dig. (Ingen orkar börja prata med ett trist par). Varför inte passa på att åka på en utlandsresa på egen hand?


lovetravel7
10. Du kan köpa vilka kläder du vill. Ingen klagar på att kjolen är för kort eller att dina byxor är töntiga.
11. Det är okej att frossa i vitlök. Du behöver inte kyssa någon.
12. Du slipper plocka upp efter någon annan än dig själv.

b60ed7242448209e24e0a450c9af273f
13. Du slipper kompromissa med inredningen hemma. Gå all in med leopardmönster om du vill!
14. Du slipper gå på lika många urtrista släktmiddagar.
15. Du kan sova exakt hur länge du vill när du är ledig.

8ac003de42960460d79257f57ee4cfa6
16. Sa jag att du får ligga med vem du vill?
17. Du kan förverkliga dina drömmar utan att behöva ta hänsyn till eller komromissa med någon annan. Är det inte dags att ta tag i den där surfdrömmen nu?
18. Det är så mycket roligare att gå på fest och att gå ut på krogen som singel! Du kan flirta hejdlöst med vem som helst utan att göra någon svartsjuk eller sårad. Dessutom finns det alltid en spänning i att du kanske springer in i din stora kärlek just ikväll…

woman-home-party-cocktail-vert

19. Du bestämmer vad du ska se på tv. Din fjärrkontroll. Din makt.
20. Du behöver bara göra dig fin för dig själv. Du kan gå runt i noppriga mjukisbyxor och smutsigt hår hemma utan att någon ska kommentera det.
21. Det finns ingen som flyttar på dina saker eller ber dig att städa. Vill du skita i att diska på en hel vecka är det ditt problem.

anigif_enhanced-buzz-21984-1412102762-4
22. Toaletten är alltid ledig.
23. Du slipper radera sökhistoriken på datorn….
24. Köper du godis så kommer det ligga kvar när du kommer hem också.

candy
25. Du kan låta dina kompisar sova över på soffan utan att behöva be din partner om lov.
26. Du har troligtvis din stora kärlek framför dig!

dating


Det finns 19 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. HoppfullSkeptiker

  Ärligt talat så känns många av dessa som sådant man slipper om man bara har en vettig partner!

  Om jag hade en partner som hatade mina kompisar, blev sur om jag var tvungen att jobba hemifrån nån gång, inte lät mig köpa vilka kläder jag vill, kollade igenom min sökhistorik, hindrade mig från att förverkliga mina drömmar, osv, osv, så skulle jag verkligen börja tvivla på att vederbörande öht var rätt för mig.

  ”9. Singlar träffar fler nya människor och fler kommer intressera sig för dig.”
  Så känns det verkligen inte för mig. Se bara på alla kommentarer här på bloggen (från mig och många andra, både män och kvinnor) om hur otroligt svårt det är för många att öht få fatt i någon att gå på dejt med…
  Plus hela den välkända klyschan som alla män känner till: ”När du är singel är det ingen kvinna som ens ser åt ditt håll, men sen så fort du är i ett förhållande så flirtar var och varannan kvinna med dig.”

  ”16. Sa jag att du får ligga med vem du vill?”
  AAAHahahahahaha, nähädu, det får jag faktiskt VERKLIGEN inte!

  ”26. Du har troligtvis din stora kärlek framför dig!”
  Ja man kan ju hoppas iallafall…….

  • Jonte

   Oj vad spot-on du är alltså! Särskilt bra tycker jag det stämmer med hur intresserad tjejerna blir av killar som är i förhållande/är uppvaktade av andra tjejer. Det är väl något biologiskt. Som kille handlar det ju uteslutande om att bygga momentum, tappar man takten så är man ju kvickt helt ute ur leken. Det är störande för alla bra och snälla killar att man ska behöva vara lite små svinig för att det ska hända något i kärlekslivet. Alla killar förstår mig i detta medan de flesta tjejer antagligen inte kommer göra det.

  • Romantisk-tjej

   Jag känner inte alls igen det där. För mig är en kille som ingen ”upptäckt” ett kap, då är chansen större att jag får ha honom för mig själv. Vad andra tycker är attraktivt behöver ju inte nödvändigtvis överensstämma med mina preferenser.
   Låter som rena mardrömmen att ha en kille som brukar bli uppvaktad av andra tjejer. Det väcker upp svartsjuka och skulle bara tära på förhållandet.
   Så fort jag upptäcker att en kille är upptagen eller precis lämnat ett förhållande brukar mitt intresse svalna.

 2. Mysan

  Hahahah……..jag garvade nästan läppen av mig 😀
  Som enda singeln i vänkretsen så är man inte den som är mest social och träffar mest folk.Det är tvärtom pga just det faktumet som man inte längre passar in,för att vännerna går på parmiddagar,umgås med andra barnfamiljer,reser med andra barnfamiljer och firar div högtider med andra som är par.Det är naturligt för dem för de blir inbjudna på sådant. Som singel så är man sällan välkommen på sådana tillställningar just pga att man inte passar in,och tyvärr blir man lite bortglömd också.
  Nya vänner osv i 30+ åldern är extremt svårt att finnna då många verkar vara misstänksamma och skeptiska till sådant.De är väldigt måna om att de vänskapsband och gäng de redan har inte skall bli ”invaderat” av nytt folk.

  Jag tycker inte att singellivet är specielt roligt.Man är ensam ofta,man har ingen att laga mad med,hitta på spontana saker med,ingen att resa med elr mysa i soffan med,ingen att prata och planera lediga dagar med osv osv.Listan kan göras lång.
  Och nej….det är inte lockande att dra iväg på ngn singel-resa fullt med okända människor och sen känna sig tvungen att umgås med alla just pga att man inte har ngn resekamrat.

  Singellivet är inte så himla underbart som en del kan tro.Det är i slutändan ganska tråkigt och ensamt och man strävar hela tiden efter att få lämna den……

  • Erik

   Så otroligt sant.
   Jag trodde häromåret att jag kunde komma in i en ny vänkrets via bekanta till en bekant .. som jag också råkade på ett par gånger. Men efter att ha varit tvungen att tacka nej till en fest pga sjukdom, så har jag inte hört ett ord. (Och nej, jag väntar inte enbart på att bli kontaktad utan har försökt sondera läget och föreslå saker .. utan minsta respons).
   Försöker jag ens försöka kommentera någons status på FB .. så är det oftast utan motsvar eller reaktion oavsett.

   Kanske handlar det om att ha flyttat till en annan stad och det som student .. där studenttiden nu ligger långt bakom och 95% av kurskollegor flyttat från stan, skaffat familj eller inte ens var kompatibla såsom bekanta trots 1 eller flera terminers kurser ihop. (Nej man kan ju faktiskt inte passa ihop med absolut alla).

   Givetvis förstår jag att det handlar om att ha något gemensamt, och inte minst om de där så oerhört viktiga första intrycken … som är svåra att släta över om de på något sätt orsakat gnissel eller friktion inom den homeostatiska gruppen.
   Men jag tror ändå att om man kan hitta någon form av gemensam nämnare att samlas kring, intresse, musiksmak, humor ja eller rentav en person … så går alla typer av vänskaper att fås att gro, så länge de tillåts det .. utan den där misstron.

 3. Jimmy

  Ja jag är ju knappast ”nybliven” singel, men jag ska inte gnälla. Det finns många saker som jag känner igen mig i på den här listan. Främst friheten såklart. Det finns saker som jag gjort/kommer göra som jag ser skulle vara problematiska i ett förhållande.

  ”Man får sova hur länge man vill” – haha, jag sover väldigt sällan längre än till klockan 6, även på helger.

  Känner verkligen igen mig i nummer tre. Jag har några vänner som jag i stort sett aldrig träffar mer sedan de är i förhållanden. Och om man träffar dem så är deras partner med. Väldigt tråkigt att det är så. Men det är bara att gå vidare. För även om jag inte vill vara singel så vill jag inte leva som dem heller. Man ska inte behöva ändra hela sitt liv bara för att man är tillsammans med någon.

  Rolig lista. Och ja, den stora kärleken ligger fortfarande framför mig, så jag har något att se fram emot.

 4. ViraStina

  Det är väl mest en lista för unga, barnlösa singlar? Rätt många av fördelarna ovan faller när man har barn. Toan är aldrig ledig och det är sannerligen inte bara mig själv som jag plockar efter. Och visst får jag sova hur länge jag vill, eftersom mina ungar är patologiskt morgontrötta. Men å andra sidan kan jag inte gå och lägga mig i tid istället. Och nej, med en tonåring i huset får man inte ha kläderna i fred heller. 🙂

  Men jag slipper samtidigt många av de trista delarna av singelskapet!

 5. Camilla

  15,22 och 23 gäller ju inte om man har barn…

  4.7, 11, 18, 20 kan jag inte heller hålla med om men nog resten. Det har absolut fördelar. Det handlar ju inte om att fördelarna med en partner överväger utan att känslorna gör det

 6. Penny

  Hej Cecilia ! Du skrev i ett annat inlägg att du ville ha tips på fler blogginlägg. Ett fenomen som jag funderat mycket på sedan jag gått mer här är varför många tycks söka någon som är helt utanför det som har rimligheten att bli en ”perfekt match”. I mitt fall gäller det män, så har ingen aning om vad kvinnor söker här.
  Jag får så otroligt många mejl från män som antingen är 10 – 20 år yngre än jag, eller från män som är betydligt äldre, väldigt sällan från någon jämnårig. ( med jämnårig menar jag plus, minus några år ).
  Så det kanske är så att folk egentligen trivs med singellivet i alla fall 😉
  mvh

 7. Sussi

  Jag tycker också man skall försöka se saker på ett positivt sätt och med humor något jag tycker Cecilia gör bra.Sen för egen del känner jag inte direkt igen mig i mycket har aldrig haft en partner som försökt bestämma el kontrollera mig och har heller aldrig haft behovet göra det.

  Har nog tvärtom trots att jag är social och har en bra vänkrets fått känna på hur otroligt ensam man blir som singel.Att plötsligt vara den enda skilda i bekantskapskretsen är lite som att börja om på noll igen.

 8. Hanna

  Underbar lista!! 🙂
  Stämmer helt in på hur jag känner mig som singel! Fri, glad och positiv!

  Jag har tid och energi att satsa stenhårt på karriären, fritidssysslor, vänner och min familj (föräldrar och syskon)! 😀
  Dessutom får jag träffa massa spännande nya personer i och med att jag dejtar. Efter två långa förhållanden så vet jag exakt vilken typ av kille jag söker. Så jag bestämmer bara träff med såna som jag vet finns potential hos och som jag vet iaf skulle kunna tycka att jag är söt och trevlig att umgås med. Man måste ha rimliga förväntningar, bra självinsikt och inte för blyg. Så får man i alla fall en trevlig afton – oavsett hur det går sen!
  Såhär mycket kärlek och bekräftelse från familj, vänner och dejter som jag har fått det senaste halvåret som singel, har jag inte fått på flera år!

  Jag tror dock att man måste lära sig att älska sig själv först och vara nöjd med sitt liv, innan man kan njuta som singel! Det är också viktigt att man gör roliga saker om dagarna! Gå på kurser, dansa, träna osv för att må bra och ha kul, och dessutom träffa på nytt folk!

  Och viktigt: Se till att vara bland folk! Även om det bara är en ensam promenad ute på stan. Det sämsta man kan göra är att sitta hemma och bara glo på serier, filmer och surfa på internet…..då är man inne i en dum spiral och man mår bara sämre. Så ut på stan, ta en dejt med dig själv och bara titta på och va bland folk. Rätt som det är får man ögonkontakt eller så börjar någon prata med en. Eller varför inte börja prata själv med någon annan som sitter ensam. 🙂

  Njuuuut av livet!!! 🙂

  //Hanna

  • Scholfa

   Låter wunderbar. Den enda frågan jag har till dig, som jag som man ställer till dig som kvinna är:
   Om du har lust att ge ett runt nummer på hur många av dessa kontakter du tagit initiativet till att lära känna, och hur många som kommit fram till dig/mailat dig först:
   Vilken sorts skala kommer du då fram till?
   Tar du kontakt med alla dina nya kontakter/dejter eller vad det nu är? Är det 50/50? eller blir du kontaktad först i större delen av fallen?

 9. Romatisk Kvinna

  Hej..
  Jag håller med Mysan..
  Jag är en ensamståande mamma åt en 12årlig och singellivet är inte alls kul och roligt. De som mysan sa att man har inge och laga mat med och när dottern sover är jag ensam och kollar själv då på nån film..Inte alls roligt…Jag skulle vilja ligga med vem som helst..Man saknar ju en partner och leva med tills döden skiljer oss åt!!

  Jag önskar och träffa min dröm prins som accepeterar att jag har min dotter heltid boande hos mig och två hundar..Är säkert fortfarande singel för de finns ingen man som gillar hundar eller att jag barn från tidig äktenskap :'(..

  Man känner ju sig inte älskade från nån pga de…
  Hoppas ni som är singlar hittar eran man/kvinna snart och blir lyckliga igen med massa kärlek och trohet…
  Önskar en ensamståande mamma från Jönköping..
  Lycka till..

 10. Karro

  Jag förstår att skribenten bara menar väl med listan och vill försöka hjälpa singlar att se det positiva med sin livssituation. Tyvärr kan jag som inte direkt är nybliven singel inte alls se tjusningen med någon alls av punkterna. Tvärt om. Man vet att den så kallade frihet endast existerar i teorin. Man längtar efter någon att bråka om fjärrkontrollen med. Man har fått känna på, flera gånger om, hur ensamt och trist det är vara singel, när den sociala fokusen i ens vänkretsar ligger på parmiddagar och familjesemester. Man har sprungit på en lång rad bröllop och dop, där man (såklart) är i princip ensam singel på plats. Man har fått uppleva med råge hur sjukt svårt det är att träffa någon ny. Grattis ni singlar som kan njuta av livssituationen – för en annan har bitterheten slagit till för flera år sedan.

 11. What_ever

  Vad de flesta sätter onödiga mentala hinder för sig själva, märker jag.
  Oavsett om man är singel eller inte så blir det vad man gör det till.
  Ni som har mer beundrare när ni är upptagna har fel inställning hur du ser dig själv och andra och hur du ser andra och hur du ser hur andra ser dig när ni är singlar så ni ger ut skit utstrålning alltså kommunicerar det omedvetet med ert icke verbala som är oattraktivt för de flesta människor.

 12. c

  Karro…..när jag läste listan tyckte jag den var rätt kul och om man ser positivt på singellivet så stämmer ju en del av punkterna tycker jag….men! Jag förstår ändå precis vad du har att säga och vad du känner i ditt inlägg. För mig, som också varit singel allt för länge har hoppet som sedan blivit uppgivenhet som sedan blev bitterhet…blivit konstigt nog!..ett accepterande av att jag är singel, har varit väldigt länge och förmodligen kommer fortsätta vara det. Med denna acceptans började jag flytta fokus till vad jag kan göra av all min frihet!.. Och jag tror det har hjälpt mig….Visst jag är här på pannkakan och fluktar runt pp andra dejtingsiter men förväntar mig ingenting. Jag ska lägga fokus på annat nu..jag vill resa mer! Se platser jag ännu inte besökt, jag har anmält mig till kurs i ngt helt nytt och kul denna hösten. Och lite annat….visst dimper jag ner i offergropen ibland……men man får kämpa emot den känslan och försöka(för sin egen skull) att hitta något annat som känns kul och som fungerar istället. Kram

 13. Sofia

  Kul att läsa allt som ni har skrivit i ämnet. Tycker att det finns både plus och minus med att vara singel. Och jag tror att slutsatsen att tänka positivt inte är så dumt. Det är rätt gott att kunna frivilligt vara med sig själv ibland vilket inte är lika lätt då ett förhållande med eller utan barn är ett faktum. Samtidigt, jag tror att de flesta av oss längtar efter gemenskap. Och jag tror att ju bättre vi känner oss själva desto lättare har vi att acceptera oss själva och situationen. Och så småningom få den att ändra sig. Håll ut därute! ☺


Kommentera