happy pancake

”Jag känner mig tvingad att ösa pengar över henne”

Hej hej hallå,

Tack för att ni gör vad ni kan för att hjälpa oss relationstörstande människor!

Har träffat en tjej ett tag och vi har det ganska bra tillsammans men det är något som tynger ganska rejält och det handlar om värderingar kring ekonomi. Jag tjänar ganska bra och försöker spara en stor del av lönen för att i framtiden kunna investera i ett bra boende utan några större lån – i bästa fall ihop med fröken jag nu träffar. Hennes inkomst är betydligt lägre och enligt henne själv är det för det mesta bara smulor kvar i slutet på månaden och hon har inte så värst sunda tankar om ekonomi. Jag har försökt att förklara att 30 kronors fika/frukost om dagen på stan ganska snabbt blir stora pengar men då tycker hon att jag är snål.

Jag jobbar 50 timmar i veckan medan hon gissningsvis ligger på ca 80% av en normal arbetsvecka.
Mitt problem är att hon trots sin ekonomiska situation håller märkesvaror högt i skyn och påtalar hur mycket bättre kvalité det är och hur glad hon skulle bli om hon hade både det ena och andra. Det är så pass ofta att jag börjar känna mig träffad som tusan, och nästan tvingad att lägga pengar på att köpa dessa dyra varor åt henne för att slippa höra på tjatet.  

Självklart lägger jag gärna pengar på hennes behov men när jag påtalar att jag tycker att hon tjatar svara hon ofta med att hon bara skojar medan jag känner mig mer och mer tvingad att ösa pengar över henne. Till sak hör att jag oftast betalar när vi hittar på saker ihop då det borde göra det lättare för henne på det ekonomiska planet. För min del handlar en relation inte om det materiella, givetvis hjälps man åt på alla plan men jag upplever att jag måste lägga pengar på henne i tid och otid för att hon ska vara nöjd och lycklig.

Varje gång jag ifrågasätter hennes uttryck om att hon skulle bli lycklig om hon hade något menar hon att det är på skoj, men det är inte så lätt att se ironin längre.

Hur tusan hanterar jag situationen?

Tack på förhand!

Håkan svarar

Hej,

Tack för din fråga. Många gånger är värderingar det som blir en komplikation i en relation. Våra olika sätt att se på saker och ting, i ert fall ekonomi. Utifrån det du beskriver tycks ni ha skilda åsikter i frågan och ni har också olika ekonomiska förutsättningar. För dig är sparande viktigt. T.ex. till en bostad. En relation handlar inte heller om det materiella, skriver du. Ändå läser jag att det utgör ett av problemen i er relation? Du beskriver det som att din tjej tycker märkesvaror är viktigt, trots att du inte tycker att hon har ekonomi till det. Hon uttrycker också hur lycklig hon blir om hon skulle ha allt detta. Du har också försökt förklara för henne att en fika på stan varje dag, blir dyrt i längden. Ändå lyssnar hon inte. Istället svarar hon att det bara är på skoj.

Precis som alla frågor som dyker upp i en relation är det viktigt att kommunicera. Har du ställt frågan till henne hur hon ser på ekonomi? Vad hon tänker om framtiden och hur hon ser på ekonomi i förhållande till det? Bostad, resor, nöjen, etc. Säkert är att hon ser på ekonomi på ett annat vis än dig. För en del är sparandet viktigt medan det för andra inte är lika viktigt, ofta kopplat till olika skeenden i livet. Ekonomi handlar om inkomster och utgifter. En lägre inkomst betyder inte att personen ifråga per automatik upplever sig ha sämre ekonomi och rörelsefrihet. Kvalitet kan ju också handla om hållbarhet på sikt.

En annan fråga, du kan ställa till henne, är hur hon upplever dig kopplat till ekonomi. Hon kanske ser dig precis så som du beskriver dig själv, sparsam och målmedveten. Eller också upplever hon en snålhet som hon då och då ironiskt försöker skoja bort. Kanske känner hon sig ifrågasatt och kritiserad gällande sin ekonomi. Ett sätt att dölja den skam, som kommer som ett brev på posten, är att ignorera den genom att skoja bort den.

När du möter upp hennes önskningar genom att köpa de märkesvaror hon vill ha, tänker jag att du hjälper henne att vidmakthålla sitt begär. Du blir en del av det, som du upplever är hennes problem. Hon tjatar och du faller till föga. Du sätter också krokben på dig själv, då du inte står upp för det du själv tycker är viktigt. Exempelvis sparande.

Vad är det som gör att du faller för hennes begär och önskningar? Är du rädd för att bli bortvald ifall du inte köper det hon vill ha? Kanske ett sätt för er att komma vidare, är att göra ekonomin till ett gemensamt projekt? Att t ex spara en del av era löner gemensamt och sätta upp mål och en gemensam vision. Att gå från krav om ändring av beteende hos henne/varandra till önskningar och drömmar om en gemensam framtid?

Lycka till,
Håkan

dating


Det finns 58 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Hope

  Jag är helt på Håkans linje här.
  Att ge/överraska den man tycker om är supertrevligt, vilket jag gärna gör…MEN!
  Ja det finns ett stort MEN, nämligen att det inte är kopplat till krav/förväntningar.

  Det finns, enligt mig, få saker/egenskaper som är så avtändande som en tjej som just förväntar sig eller kräver att skämmas bort av partnern.

  För att sammanfatta: lika glad, fylld av lyckokänslor etc, som jag blir av att överraska en tjej som inte förväntar sig, begär eller kräver, lika äcklad blir jag av en tjej som gör tvärtom.
  Så som den här tjejen verkar göra.

  Det är en absolut dealbreaker för mig.
  Finns ju inget som är så enerverande och relationsdestruktivt som att behöva tjafsa om ekonomi med en partner som vill leva över sina tillgångar.

 2. Miss Z

  Hade en sån diskussion med en tjejkompis som är av iden att mannen ska betala på första dejten och även senare i förhållandet. Vi var rätt oense, då jag själv är av den stolta sorten och vill hellre betala själv. Enda jag vill ha av den jag är i förhållende med, dejtar är hans tid, vill jag ha nåt så köper jag det själv och förväntar mig inte att min partner ska stå för allt.

  • Crazy8000

   Hon kommer vara den där tjejen som gör tvärt om hon inte hittar en pengar kalv först.
   Det är en omedveten skittest som har lagt sig i attityden också.

  • Miss Z

   Jag vet inte men med risken att få rasist stämpeln tror jag det hör till hennes kultur där hon komme ifrån, tror inte alla tjejer som är därifrån är så. Men mer vanligt förekommande i vissa kulturer att mannen är den som ska betala…

   Vet att den attityden finns hos svenska tjejer med, men mer vanligt förekommande inom vissa kulturer…

 3. Crazy8000

  Frågan är om hon tar honom för pengarna och materiella ting i de sammanhanget eller om hon rent ut sagt testar honom om han ska stå upp emot de tramset (skit test).

  Personligen hade jag inte köpt de grejerna utan gjort kärleks gester istället de få gångerna och hade hon inte börjat ge av sig själv hade jag slutat ge av mig själv, att låta dig få ha sex med henne är inte att ge av sig själv utan ett sätt att kontrollera dig. Hade även vänt på det och gjort samma saker tillbaka med vissa saker.

 4. Romantisk-tjej

  Jag tror det är viktigt att ha en liknande syn på ekonomi när man är ihop.

  Jag är glad att killen jag träffar inte går på dyra restauranger, för jag skulle aldrig lägga pengar på sådant mer än i undantagsfall, och jag får alldeles för dåligt samvete om jag skulle låta honom bjuda.

  Jag tipsar honom om sajter där han kan köpa samma saker som han brukar köpa, (till sig själv) fast till lägre pris. Eftersom jag alltid jämför priser, väntar in när det blir rea innan jag köper något, vill jag såklart att även han ska få del av mina spartips.

  Jag skulle bli jätteglad om han köpte en julklapp till mig på mellandagsrean än innan jul när det är dyrare. Jag är lika rädd om hans plånbok som min egen. Trots att han har mer tillgångar än jag.

  Jag är en sådan person som gillar att överraska och ge presenter på vanliga dagar. Men jag förväntar mig inte att alla är sådana. Jag gillar att ge till den jag är kär i, helt enkelt. Svårt att låta bli 😀

  Att ”tigga” som ett barn av sin partner är ju bara hemskt.

  Tiden vi har är det jag uppskattar mest, mycket mer än om han skulle köpa prylar!

  • jacob

   Han kan redan i sommras köpt en julklapp till dej! Sånt brukar jag göra men oftadt då ifall jag känner att det passar personen ifråga 🙂

 5. Anki

  Känner man så där i fasen då man borde vara hals över huvud förälskad så har det tyvärr ingen framtid.

  Ekonomi är tyvärr viktigt och har man totalt olika syn där så får man ordentligt svårt.

  Detta är ett mycket bra tillfälle att se om hon verkligen vill ha dig, på riktigt.
  Var dig själv helt enkelt.
  Lägg pengarna i en spargris och säg att det är till ert gemensamma boende, om ni når i mål.
  Föreslå att i stället göra något som ni båda gillar som inte är kostsamt, eller motsvarande där någon av er visar något som hen gillar för den andre. Vill hon inte umgås utan shoppande eller ute-ätande så är det ett mycket dåligt tecken. Det är bara att inse. Bättre att ta det nu än senare i så fall. Dumpar hon dig pga detta så var hon helt enkelt inte rätt för dig.

  Motsvarande bra tips till kvinnor för att se om han är seriöst intresserad av dig kan vara t ex:
  Att låta bli att anpassa dig till mannens vanor, tider, utan att båda bjuder till ömsesidigt.
  Att låta honom komma till din stad första mötet, för att se om han vill satsa något på er.
  Att inte ha sex förrän du själv känner helt för det och du har sett att han är det som du söker.

  Ha det bra!

 6. sundsvallskv

  Jag är själv en sparsam person, även om jag fått väldigt lite pengar så har jag alltid kvar minst 1000 kr dagen innan nästa lön kommer, har även ett barn också.,,
  Jag skulle bli arg om jag träffar en man som vill att jag ska köpa åt honom för han slarvar bort pengarna på skitsaker, det kan han glömma och jag hade inte velat bli sambo med en sådan slarver!!
  Nej ingen ska utnyttja den andra, då är det inget balanserat förhållande.
  Visst är det kul att glädja ibland med gåvor men får jag inte tillbaka samma omtanke så blir det slut med sådana glädjeämne också,,, Ett förhållande bygger på att både ge och få., Balans är otroligt viktigt och kommunikation,
  bra att hon visar vad hon är för slags kvinna redan nu innan ni flyttar tillsammans… Finns många fina kvinnor därute som är både vackra, snälla och skötsamma i ekonomi..

 7. ööö

  du älskar ju henne vad jag förstår av orden och med framtid med hus m.m.? Och Du tycker nog egentligen att du hellre betalar än att ev. då kanske missta henne som du tydligen går och tänker på,om hon inte får som hon vill och säger! jag tycker inte att du verkar ha några problem med att hon vill att du öser pengar över henne om jag får säga min tolkning av dina ord!

 8. C

  Jag skulle fly. Känna mig utnyttjad. Som mannen i brevet alltså.. Lite förödmjukad tom. nedvärderad… Duger så länge pengarna räcker, för att dra till det extrema.
  Att inte kunna kommunicera kring pengar lär inte leda till en bra relation i längden…hon verkar ju totalt ointresserad, oengagerad, krävande därtill och (förlåt) lite dum .. saknar även självinsikt.
  Hennes goda sidor avhandlas ju inte i brevet, men de måste vara bra många för att ens komma i närheten av att väga upp detta oförskämda beteende; usch, så dåligt.. bland det värsta jag vet är när någon säger ”jag bara skojar” och båda vet exakt vilken stor lögn detta egentl är…

  Själv har jag det ok ekonomiskt, är väldigt generös i fråga om gåvor till nära och vänner och kompisar och arbetskamrater… antingen är man givmild (utan att förvänta sig något tillbaka, självfallet), ell inte… men om någon jag dejtar kommer och hintar i tid och otid om dyra presenter? Nähä.. jag skulle dra åt mig öronen.. absolut inte köpa saker för att slippa höra på hennes tjat?? Vad är det för trams, ursäkta?
  Såå avtändande, dessutom..

  Nämn Äktenskapsförord innan det kommande bostadsköpet, vänta, och se, om hon stannar kvar…
  Apropå ”test”.

 9. Erik

  att någon ska leva på min plånbok? Aldrig i livet! Hitills vi har OLIKA HUSHÅLL, då det måste vara olika plånboker.
  Om transport och alla andra kostnader ska delas jämnt.

  Dumpar hon, då hon var inte rätt till mig.

 10. Norrland

  Självklart måste du överösa henne med presenter och pengar. Om du inte gör det kommer det någon rikare och desperatare och gör det, och då är det kört.
  Som karl kan du antingen vara en plånbok eller singel. Eller ja, är du fotomodell så antar jag att du kan få en klapp på axeln om du är tillräckligt känd i klubbkretsarna på Södermalm.
  Folk hatar att bli lagd i fack, men avfärdar snabbt andra av de mest ytliga anledningarna du kan tänka dig.
  Du behöver ett relations-CV, minimum kandidatexamen såväl som ett välbetalt jobb med fem års arbetslivserfarenhet för att vara någon som man kan dela en bärs med.
  #DejtingSverige2015

  • Romantisk-tjej

   Inte alls sant, Norrland. Jag bryr mig inte det minsta om pengar och status. Har vänner som liksom jag skrev till hundratals (själv skrev jag till tusentals) och ytterst få killar hade tid att träffas.

   De flesta killar verkar inte ens se de tjejer som är ärliga, kärleksfulla och intresserade av allt annat än status. Vad är annars anledningen att ingen orkar/vill maila tillbaka till oss än mindre träffa oss? Flertalet vettiga tjejer har skrivit spaltmeter här på bloggen hur svårt det är att hitta en kille som vill ha ett seriöst förhållande med dem. Och hur killar ständigt avvisar när man frågar om de vill träffas. Ghosting är vardagsmat.

   Som jag skrivit så många gånger tidigare så har jag mailat i sex-sju månader innan jag ens fick en ynka dejt. Jag skrev flera timmar per dag. Flera var bara tidsfördriv fick jag snart veta. De slutade kontakten bara sådär, efter att vi börjat lära känna varandra via mail. Nästan ingen ville att jag skulle ringa dem eller vice versa. Och kanske två på tusen kunde träffa mig. Och då pratar jag om folk i samma stad (max 20 min restid till Stockholm city).

   Jag erbjöd mig resa över hela Sverige för att träffa de jag fick en fin kontakt med. I början skrev de att de JÄTTEGÄRNA ville att jag skulle komma men plötsligt sa de att de skulle resa bort, fick diverse förhinder eller helt enkelt bara gjorde en ghosting när tiden började närma sig för träff.

   Att själv ta initiativ till mailkontakt/dejt var big no-no fick jag snart erfara. Killen vill tydligen vara den som ”jagar”.

   Så vad ska man säga..att ni killar verkar bara vilja träffa tjejer som beter sig som svin? Det verkar inte bättre! Vi seriösa tjejer märks inte bland alla bimbos, helt enkelt.

  • DP

   @Romatinsk tjej, jag är en svensk kille och jag är skötsam, snäll, kanske inte den fagraste personen i världen, har lätt för att uttrycka mig och social. När vi kommer till svenska tjejer så har jag överhuvudtaget slutat att göra ett försök. Dom vill oftast att man skall vara tuff, stark, snygg med en massa 4 pack på magen, big-pack undanbetes…. detta om dom även själva är lite runda och så vidare. Min erfarenhet är att svenska tjejer har en så hög förväntan på killar att dom helt glömmer bort oss vanliga killar som finns här.
   Det känns att kravspecifikation är så hög så det finns inte en chans att uppnå hälften av vad som krävs.
   Att betala på en första dejt skulle vara helt självklart för mig, efter som jag tycker att det är legitimt och även skulle jag nog få mig en smäll på min manliga ego om kvinnan skulle betala själv. Men absolut i en relation så får det ju finnas en givande och tagande.

  • Norrland

   Var ska jag börja? Det kan vara tusen och ett problem. Jag är ingen personlig rådgivare; jag känner inte dig. Jag kan inte tänka mig att man skulle reagera på någon på det viset (ignorera/avvisa) om det inte var något allvarligt fel. Några exempel på problem:
   – Meningen ”Åh just ja, jag har två barn också” sagd två kvällar innan en träff.
   – ”Min sambo är okej med det, jag lovar!”
   – ”Om mina sju katter inte gillar dig så blir det inget av, grabben! DE KÄNNER FOLK!”
   – En obeskrivligt dråplig personlighet som får kardborre att verkar skoj.
   – Att direkt inleda ett samtal med ”ge mig barn, villa, volvo och vovve”

   Jag läser ofta det där ”en kille som vill ha seriöst förhållande”. Vad fan vet ni om vad andra människor vill? Finns det en hemlig grupp tankeläsare som man kan ansöka efter medlemsskap hos? Du vet inte hur andra tänker, och jag garanterar att flera som avfärdats som ”oseriösa” hade kunnat bli mer. Garanterat.
   För här är ett problem jag ser oftare och oftare: Desperationen efter ett totalhängivet förhållande. Om jag får höra från en person, innan jag ens träffat dem, att de vill starta en familj och ha barn med mig? Lugna ner sig, herrejösses. Jag vet inte ens om jag vill ta en kaffe med dig, nu ska vi snacka flicknamn till vår förstfödda? Det signalerar att det här är en person som skiter i mig, och bara vill använda mig som ett verktyg för sin egen bild av hur livet ska vara.

   Vad är anledningen att de inte vill träffa er? Det kan du nog svara bättre på själv, om du är ärlig med dig själv och mot de du känner. Kom igen, vi vet alla våra egna brister. Du verkar smart nog för att ha självinsikt. För mig är det att jag inte har tid att socialisera och väger en 15-20 kilo över det jag borde. Det filtrerar bort mig. Men bara från det jag läst så verkar du antagonistisk och påstridig. Tjejer som ”skriver först” är inte ett problem. Men om någon skulle börja skriva till mig out-of-the-blue från halva Sverige bort och säger att de vill träffas så är jag övertygad om att de (som tidigare nämnt) totalt skiter i mig – och använder mig som ett barnverktyg. Har du aldrig sett en romantisk komedi där huvudflickan gråtande skriker ut ”Du är kär i BILDEN av mig, inte det VERKLIGA jag”? Det kan gälla åt andra hållet också. Jag kanske inte vill bli pappa inom de närmsta fyra månaderna. Jag kanske har drömmar och ambitioner utöver det. Jag är mer än en extra signatur på föräldraförsäkringen.

   Sen så är du ju i Stockholmstrakten, och som alla (precis alla, utan undantag) vet så är Fjollträsk dömt att gå under. Men jag ska försöka bortse från det.

   Nej du, män vill inte träffa ”tjejer som beter sig som svin”. Jag tror de flesta nöjer sig med att träffa någon överhuvudtaget. Att dina personliga erfarenheter säger annorlunda betyder inte motsatsen. Män tvingas jaga för att kvinnor (kulturellt sett) gillar att bli jagade. Hela uppmärksamhetsbehovet är tröttsamt.

   Så mitt tips; tagga ner. Bara att du skriver ett långt försvarstal på en skämtkommentar talar för att du borde försöka vrida ner lite. Det märks från en mils håll när någon bara vill ha en för att slippa vara ensam, snarare än för att man uppskattas.

   Men vad vet jag, jag är ingen tankeläsare.

  • TENGIL

   Jag håller med dig Norrland i det du skriver. Har fått frågan ett flertal gånger: Men söker du en seriös relation? Min intention är seriös då jag ger av min tid för att träffa kvinnan ifråga. Men hur fan vet jag att det kommer utvecklas till en seriös relation? Eller att vi ens vill ses igen efter en första gång? Inte fan kan jag eller hon eller vi bestämma hur det ska bli sen. Man kanske ska fokusera på att ha det bra, trevligt och fint nu? Då kanske chansen blir större att man vill ses igen. Jag vill gärna ha en partner och längre fram barn. Men inte bara för att eller med vem som helst. Då är jag hellre utan. Detta då jag inte är rädd för att vara ensam med mig själv.

  • Romantisk-tjej

   Norrland:

   Desperationen om svensson-liv har jag aldrig någonsin haft. Däremot var det många killar som dissade mig direkt för att jag ärligt skrev att jag inte kommer att skaffa barn. Då plötsligt fanns det ingen framtid för oss trots att vi hade intressanta mailkonversationer. Jag hade inte ens bett om en framtid. Jag frågade om vi kunde ta en fika…herregud!

   Så vem är det som snackar villa, barn och vovve? Inte jag iaf. Har aldrig varit intresserad av ett sådant liv och kommer aldrig att bli.

   Jag hade jag en bra mailkontakt med de som jag skulle åka och hälsa på. Jag var också noga med att fråga var det fanns vandrarhem osv just för att inte tränga mig på hos folk som inte träffat mig tidigare. Att jag ville komma till deras stad tyckte jag var en seriös och ärligt menat och vi hade självklart en mycket bra kontakt annars skulle jag inte slösa pengar på att åka 30-40 mil. Åtminstone två av dem hade jag telefon/sms kontakt med.

   Så tillslut skrev jag till en kille som bara ville ha vänner. Han ville både tala i telefon och hör och häpna – ses! Vi träffades flera gånger som just vänner. Jag blev dock handlöst förälskad i denna mycket genuina kille. Det visade sig att han också fick känslor. Så kan det gå om en kille de facto tar ändan ur vagnen. 🙂

   Min erfarenhet är att killar som söker kompisar är lättast att få en träff med. Har ännu en vän som jag träffat för 5 år sedan på en dejtingsajt, vi är fortfarande goda vänner idag och hörs varje dag. Han blev kär i mig men jag fick inga känslor för honom. Men vänskapen har hållt i sig och vi har gjort mycket roligt tillsammans även om vi är väldigt olika som personer.

  • ViraStina

   DP, Norrland:

   Jag instämmer i att kravspecen ofta är i det närmaste komisk på dejtingsidorna, men grejen är att det gäller åt båda håll. Män nöjer sig sannerligen inte med vad som helst heller. Vilket förstås är ett sundhetstecken i grunden.

   Dock utgår diskussionerna här alltför ofta från att det enbart är kvinnor som är kräsna och bortskämda, och absolut inte nöjer sig med ”vanliga” killar.

   Medan jag, Romantisk Tjej och flera andra vittnar om att vi upplevt precis motsvarande, gång på gång. ”Vanliga” tjejer duger inte åt männen här. Vi kan duga att maila med, i brist på bättre. Men vi är inte värda besväret att lämna hemmets trygga vrå för en anspråkslös irl-träff. Och nej, helt krasst vet åtminstone inte jag vilka fasliga brister jag har som gör att majoriteten av männen inte vågade ses, trots flitigt mailväxlande. Jag har ju inte det bekymret med människor som jag lär känna på annat sätt.

   Nåväl – jag lastar faktiskt inte hela manligheten för detta, utan fenomenet nätdejting. Sorry, HP – je t’accuse! 🙂 Men det är något med hela konceptet som skapar orimliga krav på oss. Inte bara på dem vi dissar slentrianmässigt när vi bläddrar igenom det tusenhövdade utbudet, utan även på oss själva. Vi har krav på oss att försöka göra en trovärdig personlighetsbedömning av en främling, försöka avgöra tänkbara fördelar och svårigheter, försöka se in i framtiden…

  • Anki

   På hp, liksom i övrigt i samhället, finns det mestadels
   moderna kvinnor som inte hittar några moderna män,
   för att de flesta män är gammaldags och det vill vi inte ha längre,
   och gammaldags män som söker gammaldags kvinnor,
   men det finns det nästan inga kvar av längre.
   Detta leder till frustration i båda grupperna.

   Romantisk-tjej on 18 december, 2015 at 10:07
   Det var det bästa jag någonsin läst och även ditt andra inlägg samt Virastinas.

   Speciellt att vanliga kvinnor inte duger åt de flesta männen här.
   Man förstår utav dessa diskussioner en del av grunderna till att män, som grupp, tilltalas av pornografi och prostitution; där utövas den manliga drömmen fullt ut av att kunna välja och vraka mellan kvinnor på ett ytligt plan, medan kvinnornas intressen och behov inte behöver tas hänsyn till överhuvudtaget. Givetvis kan där ALLA män, även män med hängmage o dyl välja fritt mellan inte vanliga kvinnor eller varierande kvinnor, utan en viss typ av manlig idealkvinna som alla är ytligt snygga på ett sådant sätt att de inte ens existerar (utan är framställda till ouppnåeliga ideal genom retuschering och skönhetsoperationer.)
   VAR i samhället ser man motsvarande enorma industrier (som t ex sexindustrin eller skönhetsbranschen) eller för den del andra fenomen, som skulle bevisa de dåliga sidor som kvinnor påstås ha i dessa kommentarer och allmänt när de flesta män uttalar sig om kvinnor?

   Jag skulle vilja dejta en person, oavsett kön, som hade samma inställning som ”Romantisk-tjej”.
   Som jag har skrivit tidigare så tror jag att lösningen för de flesta kvinnor är att dejta och leva med en annan kvinna. För de flesta män ”platsar” helt enkelt inte.
   Skillnaden mellan vad jag söker och vad som finns är enorm, om man ser till männen. Kan det bero på orimliga krav från mig? Avgör själv: Jag vill även ha ett intellektuellt utbyte med min parter förutom ömsinthet och ömsesidighet. De flesta män som har skrivit till mig på hp kan inte ens skriva riktiga meningar (nu pratar jag inte dyslexi eller dyl, för jag väljer inte bort någon eller dömer för att man inte skriver ”fint”, jag pratar om att man inte har något att säga, att de inte kan formulera EN begriplig tanke ens).
   Detta utgör dock ett stort hopp, för den vettige mannen för DU kommer att sticka ut, REJÄLT.

   Vad som är lösningen för män vet jag inte, för ni skulle inte lyssna om jag kom med mina tankar om det i alla fall. Det framgår tydligt av tidigare diskussioner på hp och ”Norrlands” sätt att vifta bort ”Romantisk-tjejs” seriösa svar med att hans inlägg var ett ”skämt”. Om man fick en slant för varje gång man hade hört det… Ursäkta att vi tar er på allvar, typ! Så det låg absolut INGENTING i det som du skrev, Norrland? Varför överhuvudtaget skriva då?

   Jag gör trots detta ETT försök: Sluta att placera alla kvinnor i trånga, smala, dikotoma grupper HELA TIDEN: Vi är endera egoistiska, vrånga och svarar inte på era brev ELLER så skriver vi till er och hamnar då tydligen direkt i den tröttsamma och uppmärksamhetskrävande kategorin. Det finns nog MÅNGA varianter där emellan.
   Ni, män, uppfattar åtminstone att ni HAR två typer av kvinnor att välja mellan (även om sanningen är att det finns massor av olika typer av kvinnor).
   Själv skulle det vara en ouppnåelig dröm för mig att träffa en man som hade rakt motsatt attityd och värderingar till den som uttrycks av de flesta män som säger vad de tycker om kvinnor här. Men den typen av man skulle jag nog få MÅNGA konkurrenter om.

  • Crazy8000

   Den ständiga kampen om vem som beter sig fel, tarvligt och så vidare.
   Båda könen spä på det dåliga. De flesta är lata med ursäkter och krav till nonsens hur motparten måste bete sig och skriva, vad dom förmedlar lika väl som bild tramset och vad som är ifyllt.
   News flash. Det spelar ingen roll hur du är virtuellt. de flesta är inte sådana IRL. De flesta har perceptions problem hur dom själva är och säger hur dom vill dom att dom ska vara lika vill som tror!

  • Hope

   ANKI!

   Du har, enligt mig rätt i att Norrlands respons till Romantisk-tjej var ganska underlig, för att inte säga udda.
   Jag orkade dock inte ge mig in i deras diskussion då den kändes lite som en återvändsgränd.

   I vilket fall som helst så känner jag mig i viss mån nödgad att bemöta både Romantisk-tjejs, Virastinas samt din bild av att vi män söker någon slags ”sönderretuscherad, viljelös, porrfantasi” till partner.
   Jag har i alla tider dragits till tjejer med ”Girls next-door”-looken.
   Detta även framför tjejer med mer av ”modell/catwalk”-utseende, i de fall det förekommit.

   Jag vill naturligtvis träffa en kvinna som tilltalar samtliga sinnen, däribland synen.
   Så den visuella uppenbarelsen är självklart en viktig ingrediens, men jag premierar alltid ett intellekt framför enbart ett vackert ”skal”.
   Turligt nog är de flesta kvinnor inte så endimensionella att man inte kan få både ock.
   För att förtydliga, alltså en kvinna som attraherar mig både på ett visuellt samt själsligt sätt. (Tänker för det sistnämnda bla på egenskaper, moral, värderingar samt beteende)

   Jag tycker du drog dina generaliseringar lite väl långt, jag har väldigt svårt att tro att jag på något sätt är unik eller ovanlig i hänseende av min syn på vilken sorts kvinna jag dras till.

   Ska jag vara krass så verkar du baserat på ditt inlägg, sitta inne med lite väl många fördomar gentemot män generellt.
   Jag tror inte alls att män generellt vill hänga kvar vid stereotypa eller ålderdomliga köns/relationsroller.
   Jag tror de flesta likväl som jag, vill träffa en matchande like.
   En jämbördig och självständig individ som man kan ha intellektuellt stimulerande utbyte med likväl som att ha passionerat sex med.

   För min del spelar tillit, förtroende, trygghet och välvilja stor roll.
   Hittar jag det eller tror mig kunna hitta det hos en tjej som samtidigt rent visuellt attraherar mig så blir hon intressant nog för att gå vidare med.
   Är hon bara estetiskt tilltalande så är jag inte intresserad.

   Så kontentan är väl denna: Jag tror din bild av oss män rent generellt är i pessimistiska laget. (Alltså lite väl negativ)

   En annan sak jag reagerar på hos flertalet av både kvinnliga och manliga skribenter är er förkärlek till att använda uttrycket ”vanliga tjejer/killar”, då ofta med underliggande hänvisning till tjejer och killar som enligt era föreställningar utgör ”normen” för en vanlig individ.
   Andemeningen är oftast att denna normindivid saknar en del specifika yttre attribut som ni tillskriver de ”ovanliga”, det kan vara en sexpack, tilltalande anletsdrag eller liknande.
   Jag skulle vilja påstå att vi är ganska många i samhället som då kategoriseras som ovanliga, vilket jag tycker är fel.

   Jag anser det vara bättre att man mer direkt beskriva vad man menar när man kategoriserar någon som ovanlig.

   Rent krasst är det ju så att alla är ”vanliga” med skillnaden att vissa är mer dedikerade en viss livsstil/hobby eller fritidsintresse.
   Att tex träna och ha en tilltalande fysik skiljer sig i ambition och tid förmodligen inte speciellt ifrån hur det är att vara hästtjej /kille.
   Så det vore trevligt om man inte slentrianmässigt använde vanlig i sådana här sammanhang.
   Ett exempel på ”ovanlig” på dejtingsidor är väl enligt mig tex om det skulle dyka upp Hollywood-skådisar, då känns det lite mer legitimt att använda. 🙂

  • Norrland

   ”Män kan inte skriva”
   ”Jag kan inte vara med män; de är dumma”
   ”Kvinnor föredrar att vara med andra kvinnor, för vi är smarta och omtänksamma!”
   ”Sluta placera folk i fack HELA TIDEN!”

   Jag älskar kommentarsfält. Det är så mycket ryggdunkande att jag inte kan annat än att flina. Underbara, vackra snöflingor. Helt osarkastiskt, jag önskar er en God Jul och trevlig fortsättning.

  • ViraStina

   Hope:
   Jag vill förtydliga att det inte är min åsikt att män i allmänhet söker porrfantasier. Jag tror däremot att det fiktiva utbudet på dejtingsidor ställer till problem med orealistiska förväntningar, för båda könen.

   Jag tror att väldigt många är lite bekväma och lite osäkra, och hellre stannar i mailstadiet, än att våga hasa sig iväg på en träff. Och i konkurrensen med hundratals andra ansikten som flimrade förbi, kan jag delvis förstå att det var få som fann mig tillräckligt spännande för att våga ta ett sådant enormt (!) steg som en irl-dejt.

   Åtminstone tolkade jag den uteblivna responsen som ett tecken på att jag inte var tillräckligt snygg/intressant. Det kändes som att dessa män föredrog att sitta och vänta på en total tiopoängare istället. Även om de för all del gärna mailade med mig under tiden. Kanske som en bekräftelseboost.

   Men detta är givetvis inget manligt särdag. Det är snarare typiskt mänskligt. Och det har bara stärkt min övertygelse om att nätdejting funkar rätt kackigt.

  • Anki

   Norrland.
   Tack för att du bekräftar min tes att genomsnittsmannen inte lyssnar på vad kvinnor säger/skriver. Men det kanske är någon annan som du citerar?
   Men vi kvinnor kanske inte uppfyller dina fördomar av oss om du inte får vrida till vad vi skriver?

  • Anki

   Hope

   Tack för ett seriöst och matnyttigt svar!
   Du kan inte ha det så kämpigt på ”dejtingmarknaden”.

   Jag håller med om att när man träffar på en tänkbar partner så kan det ju falla på sådant som personkemi eller attraktion.
   Jag hoppas att du har rätt, och jag har fel, om att många män resonerar som du själv och söker på de grunderna.
   Jag vet ju inte hur representativa de män som har skrivit till mig är.
   Men även när jag har tittat runt så har ytterst få män skrivit en presentationstext.
   Utan en sådan varken skriver jag eller svarar (om inte motsvarande står i ett längre första brev.)

   EN sak som är svår för mig att förstå är de män som skriver till kvinnor som har uppgett att de söker efter något visst som männen som skriver inte har.
   Finns motsvarande beteende hos kvinnorna, att vi skriver fast vi inte har det som ni har uppgett att ni söker?
   DET är ju som att bjuda in till att bli ignorerad.
   Jag brukar nästan alltid svara artigt, även om jag inte är intresserad, dvs tacka nej.
   Men när män som är 10 år yngre än ens lägsta önskade ålder på en partner skriver så tycker jag inte att man behöver lägga ned den tiden.

  • Hope

   Så lite så!

   Jag har fyllt min text och har svårt att få med allt jag vill säga inom ramen för 2000 tecken, men så är jag vän av ord också.
   Ja, vi avhandlade just det fenomenet i en tråd för mindre än en vecka sedan, det blev ett jäkla liv på vissa.
   Jag sammanfattar därför som så här: Ja kvinnor som uppenbarligen inte överensstämmer med det man uppgivit som önskvärt/lämpligt. skriver till en, det stämmer på samma sätt som i ditt fall.

   Jag gillar bla att röra på mig och har tex skrivit att det skulle vara mysigt att kunna ta en löprunda tillsammans en tidig sommarmorgon.
   Därav blir man ju fundersam när tjejer som absolut inte gillar det, hör av sig.

   Jag får dock mail även av tjejer som matchar, men den första gruppen är ändå ganska underlig.
   Jag nämnde i den andra tråden att tjejerna som inte matchar, ändå blir stötta och ibland aggressiva när jag artigt tackar nej.

   Men då var det någon som tyckte att jag hade en nedlåtande attityd gentemot kvinnor. 🙂
   Känns som att vissa slänger iväg mail på vinst och förlust.

   En del kvinnor är även inkonsekventa, jag blir relativt ofta kontaktad av kvinnor som gällande övre åldersgräns tex angivit 8-5 år yngre än min ålder.
   När jag då frågar om de verkligen mailade rätt person, med hänvisning till min ålder, så blir svaret att ålder inte är så viktigt etc… 🙂

 11. Tengil

  Det låter som att ni har fundamentalt olika syn på ekonomi, sparande och materialism. Om ni har det på detta plan så tänk bara på hur det skulle bli om ni levde ihop. Min erfarenhet är att det ofta är rätt misslyckade människor som tycker att de ”är värda” en massa saker som de inte kan skaffa själva. Misslyckade i den bemärkelsen att de inte själva orkar, vill eller kan skaffa sig en utbildning eller ett jobb som ger dem tillräckliga ekonomiska medel för att leva som de ”är värda”. För ofta är det inte direkt att få basbehov tillfredsställda som efterfrågas utan kläder, resor, smycken och middagar osv.

  Då bör man nog fråga sig om det en sådan person man vill ha i sitt liv? Vill man bygga ett liv med en sådan person? Familj? Hem? Med en som uppenbarligen vill ha saker och gnäller över att inte ha det men inte kan fixa det själv (m a o spara ihop eller arbeta ihop till det). Låter inte det som ett….jo precis, ett barn.

  Missförstå mig rätt nu. Pengar borde vara en icke-fråga i en relation men kan över tid bli det om skillnaderna mellan partnerna är för stora och/eller synen på pengar och materiella saker för olik.

  Personligen tycker jag att golddiggers, våp och kvinnor som objektifierar eller fördummar sig själva är väldigt oattraktiva. Jag söker en partner inte en liten bortskämd prinsessmupp. Som nämdes tidigare, att få överraska och skämma bort en tjej/kvinna som inte förväntar sig något annat än ens tid är lika fantastiskt som det är äckligt med en tjej/kvinna som förväntar sig att få saker de inte kan fixa själva.

 12. 12321

  Du vet nog vad du valde från sqratz när du ville och själv valde att fortsätta träffa denna tjej! Och du visste nog också att hon såklart är ett rktigt blöjbarn egentligen till sättet/och förståndet ,och som såklart är van att få som hon vill och helst bli uppassad också!
  Så? Även om det inte såklart låter så sexigt, så får du nog räkna med att fortsätta aggera papparollen med din då eget valda partner! Annars kommer hon ju såklart tycka du är en dålig partner! Och då förstår du nog vad du egentligen har att göra med..eller? Men? Vissa män gillar nog att få aggera papparollen,,och göra som tjejen/kvinnan säger..Antingen handlar det om en slags kick mannen får hur konstigt de nu än må låta!?? eller också handlar det såklart om dåligt självförtroende hos mannen ifråga..och som nu hittat en liten omogen person av det kvinnliga könet som kommer att vara den som alltid bestämmer,kräver..och tillslut hotar med att göra slut om du inte betalar för allt!
  Ja summan av kardemumman av detta senario bör nog de flesta som har nåt innanför pallen förstå,och akta sig för om man inte är person och människa nog att fatta eller känna in vad som känns rätt eller fel. Du är deffinitivt inte karl för din hatt kan jag säga!

 13. 12321

  glömde tillägga: Hon känner ju ingen äkta gedigen kärlek för dig egentligen. De gör inte en person som aggerar och beter sig som hon då gör mot dig! Och dessutom säger du att denna tjej säger: jag skojade bara!? Va? Är de nåt jag har god kännedom om med uttryck som personer kan säga,så är de jag. Och just dedär:jag skojade bara! De är ett riktigt tecken på en riktigt bortskämd liten unge och inget annat.. Men Du älskar nog henne ändå vad jag förstått av din berättelse? Och kommer också få fortsätta betala när hon ber om det..eller bara med sin attidtyd som hon tydligen uppenbarligen visar när du själv säger att du alltid är du som betalar när ni gör olika saker?
  Får önska dig en god fortsättning!

 14. Sussi

  Ekonomi ( skulle det stå).Jag har själv varit familjeförsörjare med en partner som gärna lade pengar på dyra saker till sig själv men inte bidrog till hushållet.Jag har flera vänner som har eller har haft liknande erfarenheter och det blir slitningar.Kanske det blir ännu tydligare när det är det omvända eftersom många män fortfarande lever kvar i gamla tider dvs de förväntar sig att tjejen /kvinnan sköter hushåll och barn och i princip allt.I mitt och mina vänners fall var det som att leva med ett barn inte en vuxen.Risken är stor att man tröttnar på att vara den enda vuxna i förhållandet

 15. Erik

  Ska vi tycka synd om killen för att han tjänar bra och dessutom har en flickvän?!

  Lösningen är rätt enkel .. byt flickvän eller sluta vara så snål. För det är ett enkelt faktum idag, är du en person (i många all kille, men inte ett måste för att nu vara könsjämlik) som tjänar bra .. ja då har du inga problem att behöva gnälla om. Är du å andra sidan en golddigger, som vill leva på andras pengar, ja då finns det många sorgliga fall av personer som tjänar bra och vill ha en trofé vid sin sida. Se bara på en sajt som Elitsinglar.

  Jag är rät tydlig redan från början och skulle ALDRIG i livet komma på tanken att köpa mig uppskattning och kärlek, hur snygg hon än var. Sen är jag inte helt emot en delad ekonomi, men grunden för ett förhållande ska inte vara att en part förväntar sig bli försörjd av den andre.

  • PatBoi

   Nae Erik.

   Lösningen är byt flickvän. Det hon håller på med är respektlöst och irriterande omoget att se pengar som nånting man bara hämta när man behöver.

   Och han borde skaffa sig lite stake och säga ifrån.

 16. Martin

  Jag har avvisat många liknande tjejer genom åren. Fokuset på fika, shopping och märkesprodukter får en snabbt att inse vilka innehållslösa tjejer man har att göra med. Allt ska vara en Sex and the City-saga och jag ska vara deras Mr. Big. Men de kan de glömma. Är man sjuksyrra så får man fan lära sig att prioritera bort den där 300-kronorsmiddagen och den där 7000-kronorsväskan eller ta och skaffa sig ett mer välbetalt yrke.

  Dumpa henne min vän, eller stå där med en sargad självrespekt i slutändan, och förmodligen även en krashad relation.

 17. J.G

  Det finns flera olika sorters namn på sådana tjejer… någon som vill ha något av värde i utbyte mot sina tjänster… om det nu är märkeskläder, smycken eller pengar spelar nog inte så stor roll i slutändan.

  Mitt råd är att dumpa, DUMPA, dumpa! Och springa därifrån medan du inte är helt skinnad!

  En man är mer än hans plånbok! Om hon inte gillar dig för den du är, så är hon inget värd!

  Hon jobbar deltid, du jobbar övertid! Jag lovar att hon är en sådan som sitter och gnäller över att män tjänar mera.

  Spendera aldrig pengar på en kvinna innan ni haft sex ett tag, och det känns seriöst, är mitt andra råd för dagen. Om hon vill göra saker som kostar pengar, så måste hon precis som alla andra tjäna ihop pengarna innan. Enkelt.

 18. ViraStina

  Ingen som har varit med om det omvända? Att mannen vill göra dyra aktiviteter och förväntar sig att jag med min klena studentekonomi ska haka på?

  När jag har avböjt, har jag fått höra att jag är tråkig. Ack ja.

  Men generellt – en person som verkar så fixerad vid materiella ting, känns lite omogen. Hoppas det inte är så illa som det framstår i brevet.

  • PatBoi

   Då är man rätt blåst om man inte har koll på den andres ekonomi om man föreslår dyra saker till en student.

   Ta gärna kontakt med mig. Du verkar ha huvudet på skaft så diskuterar gärna mer med dig. Mitt namn på hp antar jag att du kan lista ut 😉

 19. Leon

  Jag vet inte hur många gånger som jag hört ”vi passar inte ihop för jag tycker om att shoppa” när jag skrivit till någon här på Happypancake. (hade ett tag i texten att jag var lite av en minimalist som inte tyckte om att shoppa, men att upplevelser var viktigare, och det var det som jag la pengar på)

 20. Expanding Flat

  Min tanke är enkel. De som förväntar sig en del av Din plånbok är prostituerade och bör behandlas som sådana.

  Jag har aldrig varit den som ”tjänat” minst i ett förhållande men alltid spenderat minst. Då spenderar jag över medelsnitt men är ointresserad av ”statusprylar”. Dock viktigt att poängtera att det aldrig varit ett problem i något förhållande då ingen tjej försökt stoppa handen i min plånbok.

  Personligen har jag aldrig och kommer aldrig att betala någon Annany livsstil, som sagt, det skulle kännas ärligare att betala en prostituerad.

 21. Helene

  Jag vill verkligen inte vara elak men du borde springa för livet, hon är ute efter dina pengar. Vill man leva i lyx så får man bita i det sura äpplet och ta sina egna pengar och inte tjata sig till det utav killen man träffar. Ger du efter för hennes tjat hur ska du kunna stå upp för dig själv och dina värderingar senare? Då är det försent i ett förhållande så är det nog viktigt att man har någorlunda syn på pengar och ekonomi i sig och att kunna kompromissa vilket jag inte kan se i texten att det skulle kommit på tal.

  Hade jag vart i din situation hade jag ställt lite krav på herr/fröken slösa eller gått vidare. Jag hoppas ändå att det går väl för dig och att du kommer fram till det som känns bäst i hjärta och själ.

 22. KvinnanFlickanTjejen

  Att killen i inlägget blir utnyttjad är ju solklart, synd bara att han inte själv inser det.
  Eric, Martin! -Tack för era inlägg, de kändes riktigt uppfriskande att läsa, och skönt att det verkar finnas sunt tänkande killar!

  Såklart det är fint med generösa både män och kvinnor, och det ska vara ett givande och tagande som är ömsesidigt, frivilligt och baserat på kärlek och välvilja.

  Samma gäller sex, den ska vara ömsesidig, ett givande och tagande, lust, glädje, tillit och förtroende, och inget som ska ske på bara den enes villkor.

 23. standart

  En tjej kommer på dejt. Om hon har märkeskläder, pratar massor om shopping och om dyra saker finns det varnings signal. Tyvärr faller killar just för extra finklädda tjejer men tänker inte på att NÅGON måste betala för all härlighet som tjejen tycker så mycket om. Det är inte troligt att en lågavlönad tjej betalar själv

 24. Alexander

  Jag har aldrig riktigt kommit underfund med varför mannens och kvinnans sexualdrift skiljer sig så mycket. Jag har aldrig heller förstått det där med Venus och Mars. Jag har aldrig kommit underfund med varför männen tänker med huvudet och kvinnor med sina hjärtan.

  Till exempel. En kväll förra veckan gick min flickvän och jag till sängs. Passionen börjar glöda i sovrummet, När hon till sist säger, ”jag känner inte för det, jag vill att du bara ska hålla om mig”.

  Jag sade ”VA??!! vad var det där?!”. Så säger hon dom orden alla pojkvänner fasar att höra…. Du är inte tillräckligt i kontakt med mina emotionella behov som kvinna, för att jag ska kunna tillfredsställa dina fysiska behov som man”.

  Hon besvarade min frågande med att säga, ”Kan du inte bara älska mig för den jag är och inte vad jag gör för dig i sovrummet?”. När jag förstod att inget skulle hända den natten så somnade jag. Nästa dag så tog jag ledigt från jobbet för att vara med henne. Vi gick ut och åt en fin lunch och gick och shoppade i ett stort, stort onämnt shoppingcenter. Jag gick med henne i affärerna när hon provade flera olika verkligt dyra klädesplagg.

  Hon kunde inte bestämma sig vilken hon skulle ta så jag sade åt henne att vi tar alla. Hon ville ha skor som komplement till hennes nya kläder. Så jag sa att vi får köpa ett par till varje ensemble. Vi gick sedan till juvelavdelningen där hon valde ut ett par diamantörhängen. Tillåt mig säga….. Hon var så upphetsad. Hon måste ha trott att jag var ett steg från mentalsjukhuset. Jag började tro att hon testade mig när hon frågade om hon kunde få ett tennisarmband, när hon inte ens kan spela tennis. Jag tror att hon trodde jag var knäpp när jag sa, ”Det går bra älskling”. Hon var nästan nära sexuell tillfredställelse av allt shoppande. Med ett jättestort leende sade hon till sist, ”Jag tror att det är allt älskling, vi går och betalar”. Jag kunde knappt hålla mig när jag till sist sade, ”Nej älskling, Jag känner inte för det”.

  Hennes ansikte blev helt vitt och hennes haka föll till marken med ett förvånat ”VA?”. Jag sade sedan ”älskling! Jag vill bara att du håller sakerna en stund. Du har inte tillräcklig kontakt med mina finansiella behov som man, för att jag ska kunna tillfredställa dig som kvinna”.

  Sedan när hon såg ut som om hon skulle döda mig, fortsatte jag, ”varför kan du inte älska mig som den jag är istället för dom saker jag köper åt dig?”.

  Tydligen kommer jag inte att ha sex ikväll heller.

  • classe

   Vad är det som skiljer sig så mycket i sexualdrift mellan man och kvinna?

   Jag vet många kvinnor(personligen) som vill ha klart mer sex än mannen. tex min egen vill ha varje dag och det vill inte jag då jag inte är kåt så ofta. Jag skulle kunna varje dag, men lite mer under tvång då. Men min kvinna blir mycket upphetsad på mig varje dag säger hon, på mig och min kropp, inte nån shopping här och det är ju väldigt trevligt iofs.

   Så om din historia är verklig så får du väl se till att kvinnan blir kåt på dig och inte en massa yttre saker och omständigheter.

   Sen vet jag från en sex-site där man även bloggar mycket att många kvinnor är besvikna på männen som mest är mycket prat och liten verkstad. Männen skriver i sina presentationer att dem kan hålla på hela nätterna och sen i verkligheten får dem knapp hard on och än mindre i ens en timma på raken.

   Här är förövrigt en stor färsk undersökning som påvisar att sex ungefär en gång per vecka ger dem lyckligaste förhållandena och kvinnor och män vill lika ofta:
   ——————
   Att ha sex ofta är bra för både hälsan och relationen. Men enligt en omfattande studie som genomfördes på University of Toronto-Mississauga i Kanada gäller denna regel endast till en viss gräns, och man säger sig ha hittat det gyllene talet.

   – Du behöver inte ha sex varje dag. I stället tyder våra resultat på att det är viktigare att behålla en intim förbindelse med din partner, säger forskaren Amy Muse, rapporterar TT.

   Forskarna har analyserat flera tidigare större undersökningar, och kommit fram till att graden av välmående i ett förhållande ökade med mängden sex man hade, men endast upp till en viss gräns. Och den gränsen är en gång i veckan. Efter det kunde de inte notera att deltagarnas välmående blev högre.

   Män och kvinnor vill lika ofta

   Studien visade också att den vanliga uppfattningen att män och unga har större sexlust är falsk. Unga som gamla, män som kvinnor – alla vill ha sex lika ofta.

   Däremot kunde de inte se sambandet mellan mer sex och högre välmående bland singlar. Varför det är så vet man inte, men det finns indikationer på att det har att göra med att singlar ofta inte trivs med att ha sex utan ett fast förhållande.

  • Crazy8000

   Så du skrev i början låter det som om hon inte triggar dig så bra annars hade du varit lika kåt per automatik.

   Detta fenomen är väldigt vanligt att kvinnor är dåliga på att trigga sin manliga partner sexuellt eller över huvud taget. Även män behöver de delarna många kvinnor gnäller om att män är dåliga på att ge dom och försöker trigga på de vis skrönor på skiner hur en man funkar, som till exempel att en man är alltid på och villig.

  • classe

   Vet inte vem TJEJ refererar till riktigt, men hon verkar i alla fall vara en väldigt arg människa Ingen bra Jul, hepp hepp.

   Bättre att spara sina aggressiva kommentarer till efter juluppehållet.
   Ett tips i all välmening 🙂

   Cool down the engine…!!!

 25. flywizard

  Dra öronen åt dej och lyssna på ett varningens ord….ja misstänker att denna tjejen är en sk: killparasit dvs så länge som du betalar allt så är det frid å fröjd, men så fort som du börjar fundera lite och kanske till och med kommentera hennes slösaktiga leverne då blir de liv??? ett gott råd från en som upplevt detta själv….AVSLUTA denna osunda relation direkt, och om hon är skyldig dej pengar, ja se till å få dom innan du lägger ner relationen.

 26. L

  Jag hade en gång ett förhållande med en kvinna vars syster är exakt som beskrivs.

  Jag har henne kvar på fb och har i 10 års tid sett nya relationer där männen pumpas på pengar och nöjen. Sen dumpas när männen tröttnat för att direkt inleda samma typ av förhållanden. Man kan ju tycka att någon gång måste man tröttna på den livsstilen men icke..

 27. Stina

  Om hon nu blir så lycklig av lyxprylar tycker jag att hon borde jobba mer så hon kan tillgodose sina behov. Att larva sig och tigga om saker och sedan säga att hon skämtar, är ju ju helt befängt. Dumpa lyxsökerskan, kommer inget gott ur ett sådant förhållande.

 28. tjej

  Du skriver ”Detta fenomen är väldigt vanligt att kvinnor är dåliga på att trigga sin manliga partner sexuellt eller över huvud taget.”
  Du vet alltså att det är så, hur vet du det ?
  Så fascinerad av folk som tvärsäkert vet allting.
  Om inte annat får man sej ett gott skratt

 29. E94

  Hade en brud som ville att Jag skulle betala hennes resa till Bras. Jojo-kort,mat etc. Ta fullt ansvar för hennes Socialdemokratiske och p.k.-son som hans skitröv till missbrukande pappa inte tog ansvar för. En 21 årig son skall för fan inte Jag ansvara för.. Soptunnan till pappa försökte vältra över sitt ansvar på Mig. Opp i röven! Bruden och gossen är självförsörjande. Hon fick rött kort. Om Bruden börjar tigga pengar så dumpa henne. Alla människor med svensk status är självförsörjande.. E 94


Kommentera