leo

23 saker du INTE vill höra på en första dejt

Om du hör någon av följande kommentarer på din nästa dejt är det nog dags att lägga benen på ryggen (och eventuellt byta telefonnummer). 

1. Har jag berättat historien om när jag och mitt ex skulle köpa en ny soffa?
2. Är det okej om min mamma joinar oss?
3. Resväskan? Jo, jag undrar om jag kan sova hos dig några dagar.
4. Min mage krånglar igen. Undrar om det kan vara maten?

6
5. Hoppas det här inte tar så lång tid?
6. Jag bor i närheten om du skulle bli sugen sen…
7. Tänk vilka söta barn vi skulle få!
8. Jag vet inte, jag läser aldrig några nyheter.

5
9. Jag läste på Avpixlat här om dagen….
10. Jag bjöd in några kompisar, de borde vara här strax!
11. Du ser inte alls ut som på dina bilder.
12. Jag gillar djur mer än människor.

2
13. Jag tror inte på att jobba. Jag vill vara fri och obunden. Tar du notan förresten?
14. 4 Tequila-shots till mig tack. Vad ska du ha?
15. Mitt ex dumpade mig för att jag var kontrollerande och svartsjuk. Haha!
16. Inte för att låta taskig men jag tror att vi spelar i olika ligor.
17. Gillar du trekanter?

1
18. Vadå, det är naturligt att rapa.
19. Du är lite sådär skönt ful-snygg!
20. Jag har slutat tvätta håret.
21. Du kanske känner igen mig? Jag var med i Paradise hotell 2012.
22. Attans, jag glömde plånboken.
23. Jag har verkligen gett upp hoppet om kärlek.

4

dating


Det finns 58 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. jacob

  25. jamen va trevligt, men nu pratar vi om mej och mina problem.
  26. min senaste dejt var trevlig men jag vet inte om han/hon är intresserad kan inte tyda signalerna riktigt….

  jag tror listan kan göras riktigt lång!!

  • Erik

   27. ”Har du sett bild på min lilla bääbis .. ” (följt av ett bildspel på katt/hund) => utvecklad pkt 12
   28. ”Alltså ja bah dööör .. ” (oavsett sammanhang). =)
   29. ”Jag tror vi kan bli bra kompisar .. ”
   30. ”Vad tycker du om … (mina skor/mina kläder/min väska/min mobil/etc .. ) .. av märket —– ”

 2. Cici

  Var på date nr 2 i helgen. Ok, ok, inte nr 1 som i artikeln, men kunde inte hålla detta från er;
  Trevligt samtal flyter på på mysig (uppvärmd) uteservering på stan, vi pratar solresor (båda gillar resor och besökt många länder). Han utbrister: jag vet exakt vart vi ska nästa sommar, låt mig visa dig! Medan han halar upp telefonen så hörs något fransktklingande namn… Aaaaa säger jag, ligger det på Rivieran? Pga känner själv inte igen namnet, aldrig hört talas om det.. Varpå han triumferande och glatt visar fotot på en visserligen fin strandremsa…. fullständigt belägrat av ett stooort antal nakna människor. Yes, fortsätter han entusiastiskt…. nudiststrand, kan det bli bättre? Medan han letar efter att ta min hand över bordet..

  Ni förstår.
  Not my cup of cake.
  Liiiite taktkänsla från hans del skulle inte skadat. Heller.

  PS: Överhuvudtaget, att uttala ”vi” för tidigt gillade jag inte heller. Det är som att uttala ”älskar dig” utan att man ens känner varandra närmare. Värdelöst och vårdslöst.

  • Adam

   Jag körde en gång med det här efter en lunch date och det funkade hur bra som helst:
   ”Jag gillar inte kaffet här. Jag bor i närheten. Ska vi ta kaffet hos mig? ”
   Jag var sen till jobbet efter lunch den dagen 😉

 3. Per

  Den är bra att köra för tjejer som tycker om djur 🙂 Eller när tjejen är disträ under dejtandet. Samtidigt visa foton på hur något djur vill kelas.

  Gett upp hoppet på kärlek kan vara både bra och dåligt tycker jag. Ibland är det kritik och det känns inte bra.

  Tack för listan 🙂

 4. D. J.

  ”Jag är tveksamt inställd till nätdejting/vet inte om jag tror det funkar etc”. Den fick jag på min förra dejt. Bra inställning där, folk som skriver det på sina profiler borde också tänka om lite.

 5. Conny

  Läste detta på msn. Lite sanning och en del skitsnack….

  Här listar vi 10 vanor som får dig att upplevas mindre attraktiv.

  1. Sömnbrist

  Att inte få tillräckligt med sömn minskar din attraktionskraft. Något som forskare redan 2010 gjorde studier om då de tog bilder av människor som inte hade sovit på 31 timmar och jämförde med de som fått minst 8 timmars sömn natten före bilderna. Deltagarna i studien rankade sedan bilderna och i resultatet upptäckte man att sömnbrist faktiskt syntes och upplevdes mindre attraktivt. Så prioritera sömnen, om inte för hälsan så för din attraktionskraft.

  2. Attityd

  2014 publicerades en kinesisk studie där man tog bilder på personer med neutralt uttryck i deras ansikten. De medverkande i studien skulle sedan sätta ett ord på hur de uppfattade personen som varken såg glad eller sur ut på bilden. Resultaten blev att majoriteten uppfattade personerna som otrevliga. Så testa att börja sprida lite leenden runt din omgivning så kommer du snart att bättra på din attraktionskraft.

  3. Stress

  Alla vet hur det känns att vara stressad eller i närheten av en stressad person. Energin som vibrerar är inte särskilt positiv, ellerhur? En studie publicerad 2013 visar att höga nivåer av stresshormonet kortisol uppfattas som mindre attraktivt och dessutom obekvämt. Så vill du uppnå din högsta potentiella nivå av attraktionskraft, ta ett djupt andetag och börja stressa ner.

  4. Humor

  Att tjejer gillar killar med humor kan inte undgått någon. 2009 gjordes en studie där man fann att de personer med humor och glimten i ögat uppfattades mycket mer attraktiva än de som inte hade en vidare stor känsla för det. Så testa att slappna av och skoja till det då och då. Det kan vara den avgörande skillnaden på dejten.

  5. Lathet

  Nej, lathet är inte särskilt attraktivt, vare sig det handlar om karriären eller fysisk aktivitet. Vad du gör och vad du inte gör säger mycket om dig som person och sänder du ut signaler om att vara lat på jobbet så kan man tro att du även kommer att vara det i relationen. Livet är både spännande och vackert, men svårt att uppleva till fullo från en soffa.

  6. Oärlighet

  Det här borde vara en självklarhet. Om du inte kan hålla dig till sanningen kommer det förr eller senare att märkas vilket kommer att göra din omgivning uppmärksam på detta. Att uppfattas som en oärlig person som folk inte kan lita på påverkar din attraktionskraft negativt.

  7. Kroppsspråk

  Kroppsspråk kan uppvisa en hel del oattraktiva egenskaper såsom svaghet, nervositet, osäkerhet med mera. Det sätt du sitter och står på kan även säga en del om dig. Så vill du maximera din attraktionskraft bör du inte hålla armarna i kors får ofta till exempel. Testa att räta på ryggen och googla fram välkomnande kroppsspråk.

  8. För glad

  Det här kan låta konstigt för visst dras vi till positiva och glada människor men det är en hårfin gräns till att bli för glad, dvs klämkäck. I en undersökning 2011 som gjordes på över 1000 män och kvinnor visade resultaten att män anser att glada kvinnor är attraktivare men hos kvinnor visade det sig att de föredrog männen som inte var ”för glada”.

  9. För stolt

  Att vara stolt och självsäker är såklart bra egenskaper men ändå kan de ställa till de för dig när de handlar om att attrahera någon. I en undersökning 2012 visade resultaten att män inte föredrog kvinnor som såg ” för stolt” ut. Kvinnor däremot hade inga problem med det men ansåg att stoltheten inte fick gå över styr.

  10. För pengakåt

  Pengar är såklart en viktig del av våra liv men att utåt sett prata om pengar och materiella ting kan upplevas oattraktivt och skrytigt. Det kan också ge signaler om att du är en ytlig person och det är inte särskilt populärt hos någon.

  • ViraStina

   Eller också anser Cecilia bara – precis som jag – att den som hänvisar till Avpixlat som någon sorts sanningens högborg inte är någon man vill stifta närmare bekantskap med.

   Det är snarare lite gulligt att det fortfarande finns folk som använder epitetet ”politiskt korrekt” som ett skällsord.

  • Alexander

   John G: Avpixlat är en svensk nättidning med en nationalistisk agenda och högerextrema kopplingar som vänstern gillar att ondgöra sig över eftersom den visar upp en ”verklighet” som inte passar dem. Jag finner personligen extremism från båda sidor relativt avtändande.

  • Alexander

   Kroppen är konstruerad för hårt fysiskt och ej enformigt arbete. Det låter som att du fick ett gott råd i all välmening. Sedan är det fler som har provat tyngre droger än vad man skulle kunna tro. Tog du illa vid dig av deras kommentarer? Jag skulle vara tacksam om någon visade mig omtanken och kom med konstruktiv kritik.

  • Maud

   Alexander, då är du nog ovanlig! Jag skulle uppfatta det som otroligt oförskämt, om någon jag inte kände skulle uppmana mig att börja träna.

  • Alexander

   Maud: ‘otroligt oförskämt’? Hur skulle du uppfatta det om någon kallade dig för nedvärderande saker istället? En del människor går igång på det…

   Helt otroligt att en del ser konstruktiv kritik och goda råd som något negativt. Det har hänt när jag varit på dejt att dejten blivit andfådd när vi har gått uppför en längre trappa. Då har jag retats med glimten i ögat och frågat hur det är med konditionen. Till saken hör också att jag jobbar som instruktör och elever som är i dålig form anstränger jag mig extra mycket för att hjälpa.

  • ViraStina

   Alexander:
   Jag håller med Maud. Att ge ”välmenande” råd till folk som inte bett om det, blir oftast direkt oförskämt.

   Om det däremot handlar om dina elever, är det förstås en helt annan sak.

   Men jag är rätt övertygad om att ingen man som jag har träffat, skulle uppskatta om jag uppmanade honom att fundera över sina matvanor, eller hade synpunkter på hans språkbruk. Folk vill generellt inte bli uppfostrade av sina dejter. Vill du?

  • Alexander

   Virastina: vad har att man borde träna med uppfostran att göra? Även om vi redan är vuxna människor kan vi fortfarande utvecklas. Då borde vi vara mottagliga för kritik som framförs på ett konstruktivt och bra sätt.

   Är min dejt specialist inom något område har jag inga som helst problem att få råd av personen. Exakt vad är det som är oförskämt? Om man kallar en person för fula ord, ljuger eller pratar illa om personen bakom ryggen skulle jag kalla det för oförskämt. Jag gillar inte falskhet och att man försöker vara någon annan än den man är. Som att tjejer försöker maskera sin kropp med spackel och kläder. Det om något är oförskämt.

  • ViraStina

   Alexander:
   Att du anser dig ha rätten att tala om för andra att de behöver träna, har definitivt med uppfostran att göra.

   Att få råd inom ett expertområde när man bett om det är en sak . Men man säger inte oombett åt folk i privata sammanhang att byta frisyr bara för att man själv är frisör, att de äter osunt bara för att man är dietist, eller att de borde tapetsera om bara för att man är inredningsarkitekt. Inte till dejter. Inte till kolleger. Inte till klasskompisar, grannar eller kassörskan på ICA. Skulle mina ungar bete sig så, skulle jag skämmas ögonen ur mig.

   Senast idag fick jag höra en historia av en släkting som efter 17 år inte hade glömt den gången när en ”ärlig” och ”välmenande” besökare talade om att hon minsann aldrig själv skulle välja ett gult kök. Det är precis lika ouppfostrat som att tala om för någon att vederbörande behöver träna.

  • Alexander

   Hahaha, det där gjorde min morgon. Tala om att ta åt sig och var långsint om man fortfarande minns en enkel kommentar om kökets färgval.

   Virastina, jag tror att vår värdegrund skiljer sig betydligt i den här frågan. I mina öron låter det beteende som du beskriver ytligt och falskt. Inga personliga åsikter får luftas eftersom det kanske kränker en annan person. Om jag någon gång får barn kommer jag att uppfostra dem till att bli hjälpsamma och ärliga individer. Kejsarens nya kläder! 😀

  • ViraStina

   Alexander:

   Man kan vara ärlig utan att vara oförskämd, jag lovar. 🙂

   Du verkar blanda ihop hyfs och artighet med hyckleri. Det är inte samma sak. Och nu handlade det där med färgen i köket inte om att vara långsint. Personen i fråga var inte arg på besökaren. Hon berättade bara hur ledsen hon blev den gången. Och att hon fortfarande mindes hur jobbigt det var att höra den där kommentaren.

   Som faktiskt inte ens fyllde någon som helst funktion, om du tänker på det. Varför ska man säga sårande saker helt i onödan? Vad är vitsen med det?

  • Apan

   Ja, det finns två typer av ärliga/direkta människor:

   1. De som skyller på ärlighet men i bästa fall bara är taktlösa och saknar fingertoppskänsla eller i värsta fall bara är oförskämda.

   2. De som är direkta och ärliga men ändå alltid är det på ett positivt, empatiskt och konstruktivt sätt.

   Jag har träffat både (1) och (2) på dejter, hon som var (2) saknar jag fortfarande men hon som gjorde det till en stor grej när jag av misstag använde fel ord till något eller när jag gissade fel på något annat inte var aktuell för en andra dejt.

  • Alexander

   Tack Apan! Det var ungefär det här som jag försökte förklara för Virastina som drog paralleller till en känslig släkting som för 17 år sedan blev kränkt över en kommentar om färgvalet i köket. 🙂

  • Apan

   Alexander: Ja, men men många som tror de är i 2) är egentligen i 1). Inte uppenbart hur man påpekar att någon ”borde träna” utan att det uppfattas negativt.

  • Erik

   Alexander – Jag är MYCKET tveksam till att du ens skulle fundera över att gå på en dejt med någon som du skulle kunna fälla en sån kommentar till. Kanske har jag fel, men på det lilla du skrivit här så verkar du otroligt ytlig och kroppsfixerad att du enbart väljer att dejta de som passar in på din bild av hur en ”hälsosam” kropp ska se ut.

   (Obs .. konstruktiv kritik nu .. det förstår ju du).

  • ViraStina

   Alexander:
   Jag tycker tyvärr att både du och den taktlöse besökaren hör till grupp 1 i Apans beskrivning.

   Du kan förstås ironisera hur mycket du vill över hur lättkränkta andra är. Min fråga kvarstår: Vad vinner du på att vara ”ärlig” i helt oviktiga frågor, som färg på köksluckor?

   Vem är egentligen löjligast: den som blir ledsen över att bli förolämpad, eller den som har ett okontrollerbart behov av att förolämpa?

  • Alexander

   Erik: jag uppfattade inte din kommentar som kritik. Var det meningen att det skulle vara det? Att välja ut sina dejter efter hur det ser ut på bild är inte helt optimalt. Förstår inte hur Tinder-generationen får till det? Bilder ljuger ofta åt båda hållen. Detta har diskuterats i tidigare bloggar. Sedan kan man väl även nämna att en person som ser slank ut på bild kan vara mycket otränad och tvärtom. En person som jag bryr mig om vill jag ska vara hälsosam. De som jag haft långa förhållanden med har därför av förklarliga skäl blivit friskare i mitt sällskap. Är du intresserad över vilka jag väljer att dejta?

   Virastina: jag har med stor sannolikhet aldrig träffat dig och känner dig inte. Därför väljer jag att inte kategorisera dig, men om jag tolkat dig rätt i dina åsikter anser du att både typ 1 och 2 gör fel. Självfallet får du tycka som du vill om mig. Vad vinner man på att ta åt sig i helt oviktiga frågor, som färg på köksluckor? Sedan vet inte om köksbesökaren menade kommentaren som en förolämpning. Absolut, någon som har ett okontrollerbart behov av att förolämpa, skulle jag säga har problem.

  • ViraStina

   Alexander:
   Man ”vinner” inget på att bli ledsen, kränkt, förolämpad, rädd, arg eller hur man nu reagerar. Eller ja, i grunden är det ju skyddsmekanismer som ska hjälpa oss att överleva. Men att de aktiveras av till synes ofarliga händelser är ingen vinst i sig. Det är bara en känsla som utlöses av ett visst stimuli. Kanske är den inlärd sedan barndomen. Det spelar inte så stor roll.

   Anledningen till den aktiva handlingen att fälla sårande kommentarer är en annan historia. Det är ett medvetet val man gör i nuet. Särskilt om man försvarar beteendet, som du gör. Därför är de orsakerna betydligt mer intressanta.

   Jag undrar alltså vad du vinner på att säga till någon att denne behöver träna. Tror du verkligen att de gått ovetande genom livet om nyttan med träning? Att det bara är upplysning de behöver? Förmodligen inte. Alltså drivs du av någon annan anledning.

  • Alexander

   Virastina: jag håller som sagt inte med om att kommentarerna behöver såra någon. Om det är till någon tröst för dig kan jag berätta att människor i min omgivning (inklusive dejter) inte visat tecken på att ta illa vid sig av min konstruktiva kritik. De flesta verkar uppskatta ärligheten och kommer tillbaka för mer. Dejtar jag någon som har hälsoproblem p.g.a. en ohälsosam livsstil och jag får ordning på den tenderar det mesta att bli bättre. Sexet, umgänget, livskvalitén, o.s.v. Det tycker jag är en tillräcklig vinst i sig för alla parter. Har du tänkt på att de kanske behöver stöd eller en spark i baken?

   Mycket som vi människor gör är galet. Är vi verkligen medvetna om våra egna handlingar och vilka konsekvenser det har? Vi i väst är exempelvis helt beroende av gigantiska mängder underbetalda människors arbete och underbetald grov exploatering av jord och vatten. Oj, ursäkta att jag skrev det. Någon kanske blir sårad över att jag kritiserar deras livsstil… Det är väl bättre att vara tyst och ljuga för sig själv och andra bakom masken, i den fina bubblan.

  • ViraStina

   Alexander:
   Det där med nyanser är inte riktigt din grej, va?

   Det finns en skala mellan att ljuga, hålla masken och befinna sig i en bubbla, och att klampa in i sådant som man inte har det minsta med att göra.

   Det finns även en skala mellan att uppriktigt oroa sig för andras hälsa, och försöka hjälpa dem till en bättre livsstil, och att leverera klumpiga kommentarer om deras kondition.

   Väldigt, väldigt ofta tar människor betydligt mer illa upp än vad man tror. Men givetvis VISAR de det inte för dig. Du signalerar ju väldigt tydligt att du är en människa som anser att man helt enkelt ska tåla kommentaren av den sorten. Då biter de flesta ihop. Det är så vi funkar.

   Du skrev tidigare att du ska lära dina barn att bli ”ärliga individer”. Jag jobbar med ungdomar. Och lita på mig när jag säger att det behövs inte ett uns mer ”ärlighet” på våra skolgårdar. Inte den sortens ”ärlighet” som du förespråkar, som du tycks definiera som rätten att upplysa andra om deras tillkortakommanden.

   Det kryllar nämligen av ungar som tycker de har rätt att säga till andra att de har fel kläder, ful frisyr, är tjocka osv. Och majoriteten av de som får höra dessa ”sanningar” biter ihop och protesterar inte. För det har blivit löjligare att känna sig sårad och utsatt, än att såra och utsätta.

  • Agda

   Jag blockerade en man härom dagen för att han i sin profil skrev ”vänsterpack undanbedes”. Jag har inga problem med människor som har andra politiska uppfattningar än jag, så länge de inte omfattar åsikter som fascism och rent odemokratiska ståndpunkter. Men människor som kallar dem vars åsikter de inte delar för ”pack” har inget att hämta hos mig.

 6. taleptox

  I dagens samhälle som är nu i vår tid, finns det något sätt och språk att uttala sig om, som går hem hos det motsatta könet överhuvudtaget ? så kräsna som en del är numera ! Är det en under att några blir ihop överhuvudtaget. Men de flesta vill träffa en de tycker om. om det finns några som kan gilla varann numera ? Kvinnor som kladdar och tafsar klarar sig undan, medans män som kommer med inviter och kroppskontakt blir anmälda för tafsande…… vart har samhället tagit vägen ? vill vi ha det såhär ? som man, kan man göra något överhuvudtaget utan att det sker anmälningar ?

  • CC

   Dominant /sub etc förekommer rätt ofta (vilket gjort mig, ”vanilla” smått förvånad

   Föreslår ett nytt blogginlägg om det, förslagsvis! Får se hur högt i tak vi har det här på hp

 7. JaguarBoy

  Nr. 30 . ” Du , kan vi skynda på detta lite , ska på en dejt till ikväll” Jooodå , den råkade jag ut för .. Men jag var inte den , skyllde på jag skulle ”göra nummer ett” och det gjorde jag , bara det att jag smög ut … Där kunde f*nskapet sitta och planera nästkommande dejt .. 🙂

 8. Fenrisulven

  > 1. Har jag berättat historien om när jag och mitt ex skulle köpa en ny soffa?
  Seriöst? Är detta mellanstadiet? Det skulle förvåna mig om min dejt inte skulle ha ett ex. Detta låter dock som en början på en bra historia och hon knysslar heller inte att hon har ett ex utan är ärlig. Låter som ett kap!

  > 11. Du ser inte alls ut som på dina bilder.
  Du är betydligt snyggare!
  …eller så kanske det är dags att se över vilka bilder som du lägger ut…

  > 20. Jag har slutat tvätta håret.
  Jag har inte tvättat håret på 3+ år, mest eftersom det inte finns något kvar, och lycka till med att tvätta dina rastaflätor.

  22. Attans, jag glömde plånboken.
  Gah. Är detta seriöst en dealbreaker? Det enda jag kan få det till en dealbreaker är om vi totalt bortser från både mobilbetalning, swish och att den andra parten, jag i detta fallet, inte skulle bjuda.
  Och om man tänker lite på att ett par är definitivt skrivet ur en tjejs perspektiv (6 & 17) och ‘jag’ i detta fallet är en tjej så bygger det på förutfattade meningar och dealbreakern är att killen inte vill betala för tjejens middag. Bra jobbat HP, bra jobbat.

  • Maud

   Så olika man kan tolka det! ”Attans, jag har glömt plånboken” skulle jag uppfatta som att personen ifråga vill bli bjuden.

  • ViraStina

   Att man inte nödvändigvis vill ha en relation med folk som har helt skilda värderingar gentemot en själv, har knappast något med yttrandefrihet att göra.

 9. Robert

  #9. Är ju faktiskt sann. Man ökar inte sina chanser som man med den. Må vara att 50% av alla unga svenska män röstar SD vid val idag. Men betänk då att endast 10% av kvinnliga dito gör det.

  Håll politiska diskussioner borta om ni vill lyckas med dejtande är mitt tips till svenska killar. Eller sälj er och säg att ni röstar MP.

  /Rob

  • Alexander

   Nadine: håller med dig. Man kan självklart diskutera kvalitén och hur viss media är vinklad, men yttrandefriheten är mycket viktig. Det gäller att ta det man läser med en nypa salt.

  • Minna

   Se där, helt rätt; man läser olika artiklar och bildar sig sedan en egen uppfattning. INGEN journalist skriver helt objektivt, garanterat att varje artikel är färgad av författarens egna åsikter i frågan. Speciellt om det gäller invandringspolitik…
   Förresten gillar jag också djur mer än de allra flesta människorna 🙂

 10. Jos

  Eller bara total avsaknad av sarkasm i kombination med denna kommentar. Ska även tilläggas att det inte är första tillfället man pratar, vilket ändå inte förändrar douch-situationen:

  -Asså, är du möjligtvis sugen på en 3-kant med en tjej till, har alltid drömt om det!?
  -Ehm, nää tyvärr du.
  -Synd, känner du någon som är det?
  -Va!? hahaha, jo men visst serrö, händer hela tiden att jag pratar med tjejer som är det. kan ju förmedla dem till dig, hahaha (detta med extremt sarkastisk klang)
  – Ja men seriöst, kan du inte göra det!?

  Konversationen fortsätter varav insikten om att han var gravallvarlig stärktes markant!

 11. Ola

  Håller med Fenrisulven om punkt 1. Att prata om saker där ens ex råkar vara inblandade (på rätt sätt) behöver inte alls vara så farligt på en dejt (som alla säger). Alla har väl ex liksom och förhoppningsvis har exen någon gång varit på pass viktiga att de är en viktig del av ens livsberättelse, på ett eller annat sätt. Att då helt förtiga en bra story bara för att ett ex var inblandad låter onödigt.


Kommentera