Happy pancake

18 bästa julklapparna – till dig själv!

Är du singel under julhelgen? Grattis! Då har du massor av tid att skämma bort dig själv och du slipper all kärleksdramatik som kan uppstå med en partner (visste du att flest par skiljer sig efter nyår? Say no more…). Här kommer 18 feelgood- julkappar till dig själv!

 

           
1. Ta bion hem till dig med en popcornmaskin från Teknikmagasinet, 599 kr.
2. Börja med nya goda vanor med en yogamatta från stadium, 249 kr.
3. Nya spännande deckaren Playground av Lars Kepler, 189 kr. På Adlibris.se.
4. En mysig pläd att värma sig med från Ica Home, 149 kr
5. Stanna i sängen under ett fint påslakan- set från Hemtex, 499 kr.
6. Piffa upp badrummet med en snygg badhandduk, Hemtex 249 kr.
7. Svep in dig i den här grå badrocken från Åhléns, 599 kr.
8. Boka en flyg/tåg-biljett till någon du inte träffat på länge!
9.  Ett konto på Netflix eller valfri streamingtjänst så du kan se alla dina favoritserier.
10. Skäm bort fötterna med ett fotbad från clas ohlsson, 249 kr.
11. Boosta dig själv med en kul affisch från lagerhaus, 79 kr.
12. Frossa i god choklad!
13. Dröm dig bort till sommaren med doftljuset  YUMMY COCONUT från Lagerhaus, 39 kr.
14. Skaffa en ny favoritdoft! Marc Jacobs Daisy Fresh EdT 75 ml, 695 kr.
15. Unna dig att boka en tid på en salong och göra dig lite extra fin. Kanske skaffa en ny frisyr?
16. Drick ett riktigt juligt te från Johan och Nyström i världens finaste förpackning, 179 kr för 175 gram.
17. Dofta lika gott som Zlatan med nya parfymen Zlatan Ibrahimović Parfums EdT, 50 ml för 529 kr.
18. Boka tid för en massage och bli av med all julstress!
dating


Det finns 19 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Dec. 2015

  Försök att inte se julen/jultiden som nåt som enbart par eller stora familjer som samlar ihop sig känner lycka av på nåt sätt? Jultiden hör till den tiden på året som det numer alltmer uppstår både tråkiga,men också tragiska händelser också? där både par och familjer som samlats ofta dessutom dricker alkohol mer än ett glas? Barn och små barn kommer ofta i kläm under just denna såkallade högtid julen?och får ofta lida pga. en massa fylla och bråk m.m. av bland många av de då ”såkallade tillsynes´´lyckligt firande familjer!? Så många av familjer som idag har såna upplevelser av julafton/jultiden ,där kanske någon vuxen skadat någon fysiskt el. psykiskt ? Dom hade nog hellre varit själv en julafton än att bli inblandad i bråk/misshandel och annat pga. speciellt fylla! Och personligen har jag aldrig förstått varför vissa/el. dessutom tydligen många människor väljer att inta alkohol? Och speciellt familjer där små barn/mindre barn..men också större barn befinner sig som ska se på eländet,men ofta också utsätts handgripligen fysiskt då någon av de vuxna parterna tappar fattningen av då olika anledningar i berusat tillstånd!

  Som singel under t.ex. då jultiden är det enkla värdefullast. En promenad, tända ljus, se en god film, mat man gillar att äta. Har man andra nära och kära så är ju den gemenskapen viktig och värdefull. har själv två vuxna söner en mor och syskon jag träffar en stund under jultiden över en bit mat och gemenskap.

 2. What_A_Man

  Det finns ju en lite mer allvarlig sida av julen med som Dec2015 är inne på. I år firar jag jul med mina barn och har nyår på egen hand. Nästa år är det omvänt med dagarna där. Vi kommer att vara hos min mycket ömma moder den 24e. Jag var med henne och handlade idag, fick stötta lite när hon åkte rulltrappa, hjälpa till att bära och så när åldern gör sig påmind hos henne.

  För lite mer än ett år sen förlorade jag min farsa. Det är inte osannolikt att jag inte har någon mycket öm moder att fira jul med nästa år, och de där paketen som rabblas upp här lär inte kunna kompensera frånvaron av nära anhörig vid storhelger. För hon som ska betyda något vägrar ju bara att visa sig…

  Plan B och C är redan klara i huvudet om det blir så. Hellre än att sitta hemma och tycka synd om mig, trots levande ljus och så vidare, blir det att jag ställer mig hos Stadsmissionen eller något likanande och kokar gröt till uteliggarna. Bara man känner att man gör något meningsfullt för andra.

  • Cecilia Salamon

   What a man: Ledsen att göra om din pappa. Det blir såklart extra påtagligt under jul och andra familje-högtider. Bra och fin grej att fira jul på tex. stadsmissionen. Fler borde tänka som dig där!

 3. John G

  Alltså, ärligt…

  Nu blir jag så otroligt ledsen.

  Vi lever i ett land där de flesta människor redan har platt- tv, senaste smarta telefonen, mer eller mindre dyra bilar och så vidare.

  Vår levnadsstandard ligger redan på en nivå som är obegriplig för 75% av jordens befolkning och ouppnåelig för…? kanske 90% av samma jordens befolkning.

  Samtidigt håller vi på att ta livet av jorden på grund av intensiv överkonsumtion.
  Om vi fortsätter som vi gör så kommer vi helt enkelt att utplåna oss själva.
  Och ärligt talat, att mänskligheten dör ut hade inte varit en katastrof. Problemet är bara att vi kommer ta oräkneliga andra arter med oss i fallet.

  Och ändå får vi här en lista med hur vi kan skämma bort oss själva ännu mer.
  Det är banne mig bedrövligt.

  Ledsen Cecilia men enligt mig är denna listan helt enkelt bara bedrövlig.
  Den handlar Bara om att vi skall överkonsumera, skämma bort oss själva ännu mer.
  Och samtidigt ytterligare förstöra jorden.

  Hade vi varit tillbaka på 50- talet hade jag faktiskt sagt till dig: Fy skäms.
  Och sedan hade jag viftat med pekfingret under näsan på dig.

  Nu summerade jag listan, och räknade 2500 kronor för resan till någon gammal vän. Jag räknade 1500 kronor för att fixa håret och 1000 kronor för en massage.
  Då blev summan 9382 kronor.

  Tänk så mycket dom pengarna hade gjort för någon som anstränger sig för uteliggare, eller invandrare exempelvis.

  Och den enda konsekvensen för dig som ger pengarna är att du kanske, kanske, blir tvungen att vänta ett par månader till innan du köper den senaste, dyraste, mobiltelefonen.

  Alltså, en eloge till What_A_Man. Vi borde alla vara mer som honom.
  I stället för att inspireras av Cecilias lista.

  • Miss Z

   Dömer du inte Cecilia lite väl nu?

   En del kanske gör bra saker för männskligheten under hela året, skänker pengar till EU-emigranter, hjälper flyktingar etc. Vad gör det då om man en gång om året skämmer bort en själv?

  • John G

   Faktum är, Miss Z, att jag var ovanligt återhållsam och skonsam i min kritik. Kanske pga min eventuella förälskelse i Cecilia? 😀

   Men saken är den att sådana här tankar och listor tyvärr skapar trender hos väldigt många människor. Vilket gör att det blir inte bara en gång om året som de skämmer bort sig själva.

   Skäm bort dig själv till Jul.
   Skäm bort dig själv till Påsk.
   Skäm bort dig själv till Midsommar.
   Skäm bort dig själv till semestern.
   Skäm bort dig under de mörkaste vintermånaderna.
   Skäm bort dig till vilken vanlig helg som helst.
   Skäm bort dig till vardags.

   Och med tanke på att de allra flesta människor lägger betydligt mer pengar på att skämma bort sig själva, jämfört med hur mycket de lägger på välgörande ändamål så blir utmattningen av planeten ändå väldigt påtaglig.

  • Cecilia Salamon

   John G (och ni andra): Jag förstår kritiken. Tanken med detta inlägg var att bjuda på lite härliga bilder och inspiration till saker att unna sig själv. Ett lättsamt inlägg helt enkelt. Det är klart att det blir extremt dyrt om man skulle köpa alla dessa 18 saker, men kanske att man kan lägga någon hundralapp på EN av sakerna? Och sen kan man givetvis ge till välgörenhet också eller göra saker som är helt gratis. Det ena behöver inte utesluta det andra. God jul och kram!

  • Miss Z

   Ja men om man nu lägger en slant i EU-emigranternas kopp när man handlat sin parfym så borde de väl gå jämnt ut? 😉

   Man kan väl skäma bort sig själv men fortfarande göra gott för andra?

   Jag lägger slantar i koppar när jag handlat mat ibland, har det inte så fett själv. Utan jobb med soc som enda försörjning. Om man då unnar sig saker ibland med de korvörena man har behöver inte betyde att man inte gör gott med.

   Och jag tror inte att man ska följa Cecilias lista, eller andra listor av denna slag som ett får. 😛 Mer en hänvisning till att tänka på sig själv ibland med. För att hjälpa andra måste man hjälpa sig själv, eller nåt sånt… 😉

   Hoppa i skumbadet nu med ett glas skumpa Johan G!

  • John G

   Jo, jag förstår det Cecilia.
   Självklart tänker jag inte att alla unnar sig alla 18 sakerna.

   Men ändå, man kan i princip säga att medelsvensson av i dag redan har allting.
   Och då är det så att även om man bara unnar sig en av dessa saker, så unnar man sig någonting som man redan har.

   Samtidigt som typ 3 miljarder av jordens befolkning har nästan ingenting.
   1,5 miljarder människor har inte tillgång till rent vatten.
   De kan inte äta sig mätta på daglig basis.

   Och ett faktum, tycker jag i alla fall, är ju att vi människor i västvärlden är mer benägna att unna oss själva saker vi redan har, i stället för att hjälpa dem som inte har någonting.

   Det här med att göra både och är liksom inte aktuellt. För måste vi i västvärlden välja, ja, då väljer vi i princip uteslutande att fortsätta unna oss själva saker.

   Och därför mår jag illa när jag läser din lista, oavsett hur lättsam den är tänkt att vara.

  • Romantisk-tjej

   John G:
   Det är inte bara i västvärlden man unnar sig. Jag tror knappast snorrika oligarker i Ryssland, stormrika kineser, it-miljonärer i Indien, oljemiljardärer i Saudi skänker lika mycket till fattiga som många normalinkomsttagare gör i Västvärlden.

   Så fort människor har möjligheter att bli rika roffar de åt sig. Många som varit fattiga och blir rika ömmar knappast för fattiga i andra länder.

   I Sverige däremot har vi en lång tradition att hjälpa fattiga via stort bistånd och många privata givare. Dessutom tar emot och hjälper ett stort antal flyktingar. Och i västlandet USA är fundraising bland rika en självklarhet. Bara en tanke. 🙂

 4. JaguarBoy

  All vidare diskussion är i det närmaste fullständigt onödig !!
  All eloge till What A Man .. Jag har i likhet med dej även en öm moder , förlorad fader . Och ska även jag fira jul med ”lilla mamma” ,, Så .. Än en gång…Applåder till dej WAM .

 5. Romantisk-tjej

  För mig är att skämma bort mig att ta en dagstur i Tyresta nationalpark. Få vara i mina egna tankar. Tystnad är också lyx för mig. Slippa höra trafik och andra oljud.

  Andas frisk luft. Lyx.

  Ta ett långt bad.

  Duka upp fint med lite gott att äta.

  Har alltid levt ett enkelt liv. Tycker inte om att köpa dyra prylar. Loppis duger fint åt mig 🙂

  • JaguarBoy

   🙂 .. ja en enkel smile blir mitt svar . .. Hur jag unnar mej nåt gott
   1. Loppisar , få träffa trevligt folk ute , köpa nåt ”braattha” till hemmet
   och , jag som aldrig äter korv med bröd , men på loppis och auktion SKA
   det bara till

   2. En tur i skogen/gång eller cykel/ komma bort från alla trevliga människor 😉
   Bara vara , jag , tystnaden och fåglarna , mata ”mina” änder nere vid båtklubben

   3. Handla nån matbit , göra som MissZ , lägger nån tia i kopp , till och med hänt jag köpt med mej nåt godis , frukt och lagt ihop med slant .

   4. Kränga på mej hörlurarna , lyssna på lite klassisk musik/ja gubben är gammal/ bara njuter av livet.

   5. Köper mej inte en massa ”skit” för jag ska vara ”lycklig i livet” , mitt boende är mycket byggt på loppisar och begagnat via mitt förra arbete .

   MEN .. sen finns det stunder jag vill vara lite egoistisk och bara njuta , för att jag kan , tänk en tidig sommarmorgon..Köra ut ”Lady Thornton” ut garaget , damma och tvätta av henne.För att sedan trycka in en cd i spelaren , avnjuta jazz på låg volym få höra V8an spinna lätt under huven , medan det skånska landskapet glider förbi utanför. Det är absoluta livskvalite för mej..Men jag offrar bostad , övrig lyx(stor tv , häftigt biosystem , dyra soffor m.m ) för att kunna unna mej åt detta .

   Men den största lyxen för mej är jag få leva och ha hälsan , man blir extra ödmjuk inför livet att på bara ett år mist min bästa vän 45 år tillbaka plus farsan gick bort 2 dagar senare . Så varje dag vi alla vaknar och kan gå upp , koka kaffe , skälla på grannen, krama grannen , skratta , gråta och klara oss själv…. det är det som är livskvalite..Allt annat skit (tv , snygga soffor och allt annat ) är bonus som dövar för stunden , men sen ?

  • Cecilia Salamon

   Romantisk tjej: Tycker att det här var en jättefin lista! Bra inspiration. Kanske ska göra ett inlägg längre fram med typen ”20 presenter till dig själv som är gratis”?. Det finns så mycket härligt som inte behöver kosta en massa pengar!


Kommentera