kär kärlek

15 säkra tecken på att du är kär

Att vara kär kan vara den absolut bästa känslan som vi kan uppleva. Känslan av att vara kär tar över större delen av vår tankeverksamhet och sätter sig i hela kroppen. Det är nästan så att hela vår person för en stund förändras.

Det sägs att när kärleken kommer så märker man det med all säkerhet men ibland kan det ändå vara svårt att avgöra vad känslorna innebär. Idag listar vi femton säkra tecken på att du är kär. Känner du igen dig i minst tre av dessa är du antagligen i risk(chans-)zonen!

Så vet du att du är kär

 1. Det sista du tänker på innan du somnar är personen i fråga.
 2. Personen i fråga är även du första du tänker när du vaknar.
 3. Ärligt talat; Du tänker på personen i fråga 24/7.
 4. Efter någon form av kontakt med personen i fråga får du ett stort leende på läpparna.
 5. Din musiksmak ändras och du kan helt plötsligt relatera till alla kärlekslåtar du hör.
 6. Du lär dig allt om personen i frågas favoritämne.
 7. Varje gång din telefon gör ljud ifrån sig får du ett dopaminpåslag då du hoppas på att personen i fråga hör av sig.
 8. Du känner dig lite mer korkad varje gång ni ses eftersom du har svårt att fokusera på det ni pratar om.
 9. Felen du hittar hos personen i fråga är få och istället förstärks de positiva sidorna.
 10. Du tänker mer på att bara vara nära personen i fråga än annan fysisk attraktion.
 11. Dina vänner försöker desperat byta ämne eftersom ni lätt hamnar i diskussioner kring saker som rör personen i fråga.
 12. Tiden du inte spenderar med personen i fråga vill du helst att bara ska passera.
 13. Era kyssar gör dig knäsvag och lätt i huvudet.
 14. Personen i fråga får dig att vilja bli en bättre person.
 15. Det spelar inte någon roll hur opassande eller bökigt det är; Du gör fortfarande allt för att få träffa personen i fråga.

tecken på att du är kär

Vad händer med dig när du är kär?

dating


Det finns 18 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Ida

  När jag är kär så känns det som ett knytnävslag i magen. Jag kan inte tänka klart och hela bröstet känns tungt och i magen är det 100 milj fjärilar. Ibland kan det även kännas som att jag bara vill gråta för att jag inte har personen nära eller för att jag är förtvivlad för att personen ifråga kanske inte känner samma sak för mig.

  Jag har inte varit kär på ca 3år. Eller inte som detta i alla fall.

  Besvarad kärlek är den bästa kärleken än detta velande.

 2. Barajag

  Jag visste det. Jag är kär.
  Har tänkt på han sedan jag träffade han första gången.
  Men nu är det försent. Vi har ingen kontakt längre.
  Kom nu inte och säg att jag ska ta kontakt med han, aldrig i livet.
  Vi avslutade som osams.

  • Crazy8000

   Vill man ha någon känslomässigt, bli lycklig får man svälja stoltheten och satsa oavsett vems felet är.
   Känslor skiter i stolthet, rätt eller fel, bara hur man känner.

  • Bigglesborne

   Crazy8000 – jag håller helt med dig! vi är all människor och kan fela i både stort och smått. Men när hjärtat slagit rot runt någon, då får inte stoltheten stå i vägen. Tyvärr tror jag vi alla har en för stor släng av det.

 3. new-hope1

  Kärlek är en sjukdom.

  Då jag varit kär har det bara varit en plåga. Jag är hellre magsjuk än kär. Magsjuka går över på några dar, det gör inte kärlek. Varje gång man känner nåt som påminner om kärlek så undviker jag personen i fråga. Det jag lärt mig om kärlek är att den alltid har varit obesvarad. Speciellt när det gäller för mig. En ren plåga helt enkelt.

  Mitt liv är lyckligare utan kärlek.

  (Inte den kärleken som familjen, föräldrar och syskon ger. Det är en annan typ av kärlek. Den kärleken vill jag inte leva utan.)

 4. c

  when i fall in.love. oh yes. iknow it. i get feelings that are difficult.to put into words special feelings that are dificult to get from anything other than love. its like disapering. and finding your self in somone new. chrisie

 5. Kille38

  Jag har varit förälskad två gånger och blivit kär en gång. Och nej, punkterna stämmer inte alls för mig. Bara några få stycken. Men vad är det för skillnad mellan att vara kär och att fatta kärlek till någon då? Vad är skillnaden mellan att bli kär, förälskad och få starka, varma känslor för någon i allmänhet?

  • Derya Yedic

   Komplexet av att vara olika individer förklarar sig själv att alla punkter inte kan stämma på alla samtidigt.

   Men.. formuleringen i varje punkt går att omformulera att förklara å bekräfta vara kär, om konsekvensen av själva syftet med meningen är detsamma.

   Att vara kär är något många förklarar olika. Vad är äkta kärlek?

   Jag själv.. ser det som att det är en person man verkligen inte har något emot att tänka på, snarare än tänka på hela tiden. Snarare, behagligt å tänka på personen.

   Sen lägger ”hen” gärna till att det gör ont att personen inte vill eller ont av oro att personen inte vill. Men då banar det sig i något lite mer komplicerat än äkta kärlek. För då börjar den meningen berätta mer om sin egen person än den man är kär i. Det är ett problem i sin inre egen värld och kan ha med allt å göra från att man lever i en fantasi till att man inte respekterar den man är kär i den mån att man inte främjar den personens vilja i ett positivt ljus när den inte vill vara med en själv. Själviskt, ser du vart jag kopplar det? Man är kär.. men det är komplicerat.
   Väldigt många.. tyvärr.. är kära på ett sätt att de bara säger vad de vill ha. Belyser alla personens grejjer å visar hur kär man är, haha ja.. i att man vill ha.. Men tänker man på.. vad man vill ge då? Tyvärr dock.. upplever jag att tjejer ofta inte tänker på vad de vill ge, de tror för ofta att bara ha sex är att ge sex och att det typ räcker och även där så ligger de som en död fisk. Men vad ger? Är den kära personen, framgångsrik? har talanger att bjuda på? osv.. för att göra den man är i kär, den personens vardag ett ljus och se en själv som ett ljus.

   dessa är som exempel. Men vara kär för mig gör mig glad att jag har sett personen, att den finns, att jag kunde vara/är kär i en så underbar person. Den personen är fri. Vill den vara med mig. Det betyder heeeela världen för mig. Men det är ju det. Jag vill ge den personen hela världen. Utan att det kostar mig min hälsa. Men min tid får det kosta mer än gärna. Det är friheten personen har att vara med mig med sin egen vilja eller inte vara med mig med sin egen vilja. Jag behöver inte göra mig själv ledsen. Det kunde ha hänt att jag aldrig blev medveten att personen ens existerade från första börja. Jag är tacksam att jag vet hon finns.

   Det är kärlek. i min mening :p kan skriva i evigheter och utveckla. Men jag hoppas.. om man applicerar vad jag försöker belysa här i alla de olika punkterna som kan tyda på att man är kär, visar ett bredare perspektiv i vår fantastiska medvetenhet.

 6. Adam

  Är själv blivit kär i en kille.
  Tänker på honom nästan hela tiden. vill inget annat än att träffa honom.
  När jag ser en bild på honom så blir jag helt varm i kroppen.
  Vill inget annat än att det ska bli han o jag.

 7. Qvinnas64

  Jag trodde aldrig på det här med ”den stora kärleken..”
  Här på denna sidan träffade jag min stora kärlek, trodde vi skulle leva livet ut tillsammans.
  Vi gjorde allt tillsammans, vi trivdes verkligen i varandras sällskap, jag älskade honom, han älskade mej.

  Så drabbades min son av en allvarlig depression, där och då gick våran relation sönder.
  Jag tror inte jag kommer känna sån förälskelse och älska någon så som jag gjorde med denna man, men glad över att få känt så för någon.

  Önskar mej själv och alla andra lycka till:-) 🙂

 8. Lottie

  Jag är kär igen.. Dörren jag stängde för 6 1/2 år sen har nu åter öppnats.. och hon känns seriös.. vi mailar och pratar i telefon.. Samtidigt måste jag vara försiktig.. Hon har aldrig haft en flickvän tidigare, jag är den första. Det ser jag som ett stort förtroende som jag ska göra allt jag kan för att hon inte ska få negativa tankar om i fortsättningen. I kväll ska jag fråga om vi kan ses före augusti.. Håll gärna tummen, gott folk! Härligt att vara kär igen! Pussar och kramar, L!

 9. Catharina

  Ja, det där känner man igen! Är där nu. Dock inte besvarat, så några kyssar blir det inte. Men allt annat stämmer. Har mycket riktigt lärt mig massor om hans favoritämne, som verkligen verkligen aldrig intresserat mig tidigare (ett typiskt manligt intresse dessutom). Kan snart doktorera i det! Kan inte låta bli att prata om ämnet – och om honom – med ALLA. Och JA de har tröttnat… (Nej vi vill inte komma på middag till dig, för du kommer bara att prata om personen X och ämnet Y.) Har blivit helt fixerad, gör en massa barnsliga och dumma grejor för att de har anknytning till honom, till och med när anknytningen är väldigt långsökt…


Kommentera