5ca30e310dea6909c7a8f684f412ee80

13 heta vinter-dejter

Vintern, mörkret och kylan är här och de ljumma sommarkvällarna känns milslångt borta. Men deppa inte för det. Här är 13 aktiviteter som kan göra en kylig vinterdag riktigt het! 

Brunch är den nya fikan
Mysigare än fika och mindre stelt än middag. Att bruncha ihop är den perfekta dejt-aktiviteten. Ni kan sitta i timmar i en soffa och dricka kaffe, småäta och prata. Många restauranger, pubar, hotell och herrgårdar erbjuder helgbrunch i alla olika prisklasser. Välj ett ställe med hög mysfaktor!

Promenad med det lilla extra
Promenad är rankad högst i undersökningar om vad Svenska singlar helst gör på vintredejten, och vi förstår varför. Att ta en promenad på någon vacker plats är både gratis och trevligt. Kolla upp i förväg en fin promenadslinga där avslutningen blir att ta er upp på en bergstopp eller någon utsiktsplats. Med kaffe i termos och fikabröd blir er dejt komplett. 

Baka kaka
Att baka tillsammans passar perfekt som en uppladdning för julen. Det är mysigt, roligt, romantiskt och – gott! Vill ni göra det till ett helt eftermiddagsprojekt så kan ni slå på stort och skapa ett pepparkakshus tillsammans. Då har ni något ni kan fokusera på och pyssla med utan att det blir pinsamma tystnader. Efter baket kan ni mysa i soffan, med era nybakade kakor och lite glögg eller kaffe.

Laga mat tillsammans
Hösten och vintern bjuder in till middagar hemma i värmen. Roligast blir det om ni lagar maten tillsammans. Att stå bredvid varandra och hacka grönsaker kan vara mer intimt än man anar… Är du dessutom en talang i köket så får du en chans att imponera. Alla älskar mat – och någon som är bra på att tillaga den!

Julmarknad = filmromantik
Vad är väl härligare än att besöka en julmarknad tillsammans? Kolla upp den närmaste julmarknaden i staden där du bor. De flesta drar igång redan i slutet av november. Ni kan promenera runt och titt på allt som händer, och köpa något gott att äta eller dricka. Värm varandras händer, låna ut din halsduk eller håll värmen med en varm kram. Mer romantiskt och filmaktigt kan det väl knappat bli?

Bambi på is
Än har inte snön kommit till alla delar av Sverige, men den är på ingång. Varför inte visa din spontana och härligt barnsliga sida med en pulka eller skridsko-dejt? Även här är intimitetsfaktorn hög, varför inte ta chansen att dela på pulkan och åka tillsammans? Bege er till närmsta backe och ta med en sopsäck att åka på om du inte äger en pulka eller stjärtlapp och fyll en termos med choklad. Eller låna ett par skridskor och knalla iväg till närmaste isbana med din dejt. Det gör inget om ni välter eller ser löjliga ut. Skratt är förlösande och river ner eventuella barriärer.

Gå på spa eller badhus
Kanske inget för en allra första dejt, men känner ni er bekväma med varandra och vill fly vinterkylan så finns det knappast något mer romantiskt än att checka in på ett spa. Budgetvarianten är att gå till det lokala badhuset. Kolla upp innan om det finns gemensam bastu eller bubbelpool.

Julkonsert
Kolla upp vilka julkonserter som visas i er stad och boka in en riktigt julig date. Det finns något otroligt stämningsfullt över att kura ihop sig på en trång kyrkbänk och höra vackra julsånger. Många julkonserter är dessutom gratis.

Hemmakväll med extra allt 
Vintern är den ultimata tiden på året för filmnys, så är det bara. Vädret gör att det faktiskt är helt okej att föreslå en hemmakväll i soffan framför en bra film med massor av godis. Dra på er mjukiskläderna och mys loss. Ett tips är att ni får välja en film var som är er absoluta favorit och ”presentera” den för den andre. Ett roligt sätt att lära känna varandra på.

Hett på gymmet
Om ni båda är tränings-intresserade så är en dejt på gymmet ingen dum idé. Ni kan hjälpa varandra med övningar och spana in varandra på ett avslappnat sätt. Förutom gymmet finns även en uppsjö av andra sportiga aktiviteter som kan vara roliga att göra ihop. Varför inte gå och boxas eller gå till en klätterhall?

Klappjakt
Att leta julklappar ihop är ett bra sätt att lära känna varandra på. Ni kan på ett naturligt sätt prata om det ni ser och om vilka ni ska handla klappar till. När ni behöver en paus från allt shoppande passar det bra med en lunch eller fika på stan. Om ni känner er modiga kan ni göra en liten lek där ni ska köpa en överraskning åt den andra för 20 kronor, som ni sedan öppnar tillsammans. Det blir ett roligt uppdrag som ni kan skratta åt.

Plocka fram din kulturella sida
Tycker du att det låter trist med museum? Tänk om! I de större städerna finns det nästan alltid någon spännande utställning att gå på, och många håller öppet även sent på kvällarna. Kanske har ni något gemensamt intresse som ni kan fördjupa er i? Efteråt kan ni fika eller ta ett glas någonstans och prata om det ni har sett.

Spelhallen höjer pulsen
Spel och lekhallar är inte bara för barn och tonåringar! Dra med din dejt på Laserdome, Airhockey, Bowling eller biljard. Det är avslappnat men samtidigt intimt och ni får se nya sidor av varandra. När ni gör en aktivitet ihop så har ni automatiskt något att prata om och fokusera på.

 

Vad är din bästa dejting-aktivitet för vintern? Tipsa varandra! 

dating


Det finns 3 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. george

  Många mysiga tips.

  Men åter igen hur får man till en dejt?

  Skriva till kvinnor på en dejtingsida funkar ytterst dåligt då ingen kvinna bemödar sig med att svara.

  Skriv nåt som sticker ut är oftast svaret.

  Men hur vet jag hur jag ska skriva för att sticka ut. Jag läser ju inte vad männen skriver till kvinnorna så det blir svårt å få till den där Casanova texten som kvinnor går igång på.

  Nä det är bäst å skita i det hela och hitta nåt annat kul i livet istället.

  • Lars

   Du har så rätt så att det är inte lätt att få till en date.
   Och ännu svårare att få kvinnorna att svara på mail.

 2. Syllan

  Ta det lugnt, rätt som det är så…. Har själv provat,men fått så mycket skamliga förslag, tydligen ska allt gå ut på sex! Behövs intedeklarera detta, det första man gör! Sånt faller sig nog automatiskt om man funkar tillsammans! Bättre att se det fina människor har i sitt hjärta! Många män svarar inte heller om det är någon tröst!


Kommentera