Skärmavbild 2016-04-29 kl. 19.38.25

11 pinsamma situationer du INTE vill ska uppstå på dejten

Vi har alla varit där. Från att varit normalt fungerade människor till att förvandlas till nervösa och fumliga elefanter när vi ska på en viktig dejt. Ta det lugnt, det händer alla! 

 

1. Du råkar släppa dig

Kombinationen middag och nervositet är inte den bästa för känsliga magar. Om du råkar släppa dig är det bara att plocka fram ditt bästa pokerfejs och spela oberörd.

fart

2. Du får hjärnsläpp och kommer inte på en enda vettig sak att säga.

Förutom att typ fråga om… favoritfärg?

tystnad

 3. Du är felklädd

Det här kan bli pinsamt åt båda hållen. Antingen om du är uppklädd till tänderna och din dejt har jeans och t-shirt eller så hamnar du på en fancy restaurang och känner dig som en luffare.

bunny

4. Du får ett skrattanfall och kan bara inte sluta, trots att din dejt slutade skratta för länge, länge sedan.

Du vet att du framstår som en liten fjortis men ju mer du anstränger dig för att vara seriös ju roligare blir situationen. Värst är det om du börjar skratta åt något riktigt opassande, som att din dejt avslöjar något för dig i förtroende.

skratta

5. Kjolen fastnar i trosorna när du varit på toaletten

Som kjolbärare är detta något av de mest förnedrande som kan inträffa. Andra vanliga förnedrande situationer är toalettpapper som fastnat under skon. Man känner sig så…dum?

underwear¨¨

6. Ni kramas hejdå för att sedan inse att ni båda ska åt samma håll.

Sedan har ni inget mer att prata om de resterande låånga tio minuterna.

hejdå

7. Du inser att du inte varit så snygg och cool som du trott

Efter en trevlig dejt smiter du in på toaletten; bara för att inse att du haft mat mellan tänderna/tandkräm på kinden/svettfläckar stora som tennisbollar – hela tiden.

spegel

8. Du glömmer bort namnet på den du dejtar

Det finns ingen chans i världen att du kan fråga personen rakt ut så du försöker ta reda på det genom att ställa listiga frågor. ”Har du något smeknamn?” eller ”jag ser så knasig ut på mitt leg, får jag titta på ditt?”.

name

9. Kram, klapp eller kyss? Du går in för kram och puss på kinden – den andre gör ett handslag.

Resultatet? Pinsamt.

fistbump

10. Du ringer en kompis innan dejten för att prata av dig nervositeten  – bara för att inse att din dejt är på samma buss som dig och säkert hört allt du sagt.

Vad sa du egentligen?????

buss

11. Ni stöter i hop med en bekant till dig och du vet inte hur du ska presentera din dejt och det hela blir stelt och konstigt.

Eller ännu värre, du springer in ett gammalt ragg och det hela blir ÄNNU mer stelt och konstigt…

gammalt ragg

dating


Det finns 7 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. John G

  Men hallå, det handlar ju om att avdramatisera.
  Saker är bara pinsamma om vi Gör dem pinsamma.

  1. Du släpper dig? Ja men, det är ju faktiskt bara startraketen du använder för att få upp farten när du reser dig ur stolen, eller börjar gå.

  2. Du får hjärnsläpp och kommer inte på någonting att säga. Tja, först och främst är det ju så att blir det tyst, då vet ju faktiskt inte din dejt heller vad han/hon skall säga.
  Sedan är det väl bara att erkänna det. ”Du, lite pinsamt kanske? Men jag tappade tråden och vet inte riktigt vad jag skall säga just nu. Vill du hjälpa mig att hitta tråden igen?”

  3. Min spontana tanke är att detta orsakas av ”spelet.” Jakten på spänning är så dominerande att den som initierar dejten inte vill avslöja någonting. Inte ens val av lämplig klädsel. För då förstörs överraskningen. Och samma sak, vi förväntas vara så världsvana, så sofistikerade, att en fråga om klädsel hade förstört vår egen image. Gjort oss ointressanta i dejtens ögon.

  Så många gånger handlar det väl om att vi helt enkelt behöver skärpa oss, lägga av oss fasaden och våga visa att ja, i bland Är faktiskt jag också osäker?

  Alltså, kommer du fel klädd till en dejt? Tja, skyll delvis på den du dejtar. Och delvis på dig själv.

  4. Om inte din dejt kan glädjas åt att du får ett krampaktigt skrattanfall av någonting bagatellartat, ja du, dumpa honom, henne. För då är han, hon, faktiskt bara…? Vad heter det? Stel som ett lik? Fisförnäm? Eller fjollig, som jag hade uttryckt det.

  Satsa i stället på den personen som smittas av ditt skratt och börjar skratta tillsammans med dig. För oreserverat, hejdlöst, korkat skratt är Aldrig pinsamt. Det är befriande 🙂 Och, det skapar samhörighet.

  5. Kjolen fastnar i trosorna.
  Det är faktiskt bara pinsamt därför att du gör det pinsamt. Och en vettigt funtad dejt hade Aldrig sett ner på dig för det. Det är sådant som händer. På precis samma sätt som att jag kan glömma att dra upp gylfen när jag är på toaletten.

  6. Ni vet inte vilket håll den andra skall åt.
  Tja, handlar inte det återigen om förutfattade åsikter och att man tror, inbillar sig, saker om den andra? Jag förstår varför det blir så här i och för sig.

  Frågar jag en tjej var hon bor, så förutsätter väl hon att jag bara undrar därför att jag vill följa med henne hem och ligga. Frågar en tjej var jag bor, tror hon kanske att jag skall se henne som en slampa? Att hon undrar därför att hon vill följa med mig hem och ligga?
  Och vice versa?

  Nu tror jag i och för sig att från första början, så grundar sig Hela dejten i en önskan om att det förr eller senare skall bli sex. Men, en fråga om var dejten bor måste inte handla om omedelbart sex. Det kan faktiskt också handla om bekvämlighet.

  Jag menar, får jag reda på att dejten bor 500 meter bort från där jag bor?
  Jättekul, då blir det ju faktiskt väldigt mycket enklare att styra upp en eventuell andra dejt.

  Bor i stället dejten femton kilometer bort?
  Tja, fortfarande jättekul. Men en andra dejt blir helt enkelt en fråga om mer planering.

  Så tipset blir ju, skit i alla sociala reservationer och förutfattade meningar. Ta med boendet i kvällens konversation på ett naturligt sätt, så behöver situationen i exemplet aldrig uppstå.

  7. Hmmm… Mat mellan tänderna? Tja, samma sak som med kjolen i trosorna, eller en oknäppt gylf. Sådant händer. Men samtidigt måste jag tänka så här, att hade en dejt varit någorlunda anständig, värd att satsa på, ja, då hade han, hon, inte låtit dig sitta med mat mellan tänderna hela kvällen. Det finns faktiskt fina, diskreta, sätt att uppmärksamma en dejt på sådana saker.

  Samma sak med tandkräm på kinden. Jag hade inte tagit illa upp om min dejt påpekar en sådan sak för mig. För som sagt, shit happens. Och jag är nog så finkänslig och artig att jag hade kunnat ta bort tandkräm från en tjejs kind, utan att hon känner sig påhoppad och kränkt.

  Sedan förstår jag i och för sig inte varför man har tandkräm på kinden. Själv brukar jag använda den på tänderna 🙂 Hahahaha… 🙂

  Svettfläckar under armarna? Hmmm… Lite svårare kanske.
  Men då är jag tillbaka vid spelet. Svett beror ju förmodligen på att vi är rädda för att komma till korta? Att dejten inte skall anse oss vara tillräckligt sofistikerad och världsvana. Beror de inte på att vi har för högt uppskruvade förväntningar?

  Tips:
  Sluta försöka bära upp en så tung fasad, eller rustning.
  Var dig själv. För duger inte du som du är på en dejt, ja, hur skall du då någonsin kunna duga under resten av ditt liv? Och när du slipper bära alla sådana förväntningar, då slipper du nog också svettfläckarna under armarna, eftersom livet är betydligt mycket lättare att bära.

  8. Du glömmer namnet på den du dejtar.
  Ja du, här har jag helt enkelt ingenting att säga. För en sådan sak kan väl Bara bero på att man dejtar för mycket? Att man helt enkelt har För många bollar i luften samtidigt? Eller?

  Och det är liksom en situation jag aldrig har upplevt.

  Så mitt enda bidrag skall väl då vara jämförelsen med att träffa människor överlag.

  Jag menar, träffar jag nya människor en och en, då kommer jag alltid ihåg vad den personen heter. Träffar jag däremot nya människor i grupp, ja, då har jag glömt vad varenda en heter efter ungefär…? Sju sekunder?

  Alltså kan jag bara ge ett väldigt amatörmässigt tips:
  Sluta dejta så mycket.

  9. Kram kontra handslag.
  Improvisation. Ta den erbjudna handen. Samtidigt som du själv går in för en kram.
  För situationen blir bara pinsam om du tvekar. Eftersom du då Gör situationen pinsam.

  10. Du vet inte vad du sagt om dejten, som kanske hörde hela konversationen.
  Jo, men är det inte samma sak i denna situationen som det alltid är i livet?
  Ärlighet vara längst.

  Varför skulle man säga någonting om dejten till en kompis, som man inte kan säga till dejten, öga mot öga. Jag menar, är du på väg till en första dejt, du har aldrig träffat dejten tidigare, du kanske behöver prata med kompisen om att du är nervös? Ja, då borde du också kunna säga exakt samma sak till dejten när ni väl träffas.

  Men återigen, tyvärr är det väl så att ”spelet” inte tillåter dig att göra just det. Och det är ju därför situationen också kan kännas pinsam. Eftersom du med din kluvna personlighet Gör den pinsam.

  11. Springa in i en kompis, eller ett tidigare ragg.
  Ja. Och? Saken blir ju bara pinsam därför att du Gör den pinsam. För ärligt talat, om ni i stället springer in i någon av dejtens kompisar, hade du då tyckt att det var pinsamt? Nä, förmodligen inte. Så Varför förutsätter du att dejten skall tycka det är pinsamt att springa in i en av dina kompisar? Jag menar, skärp dig. Och förutsätt inte att din dejt är så annorlunda än vad du själv är.

  Samma sak med tidigare ragg. Förutsätter du att din dejt är oskuld?

  För det är ju faktiskt så att oavsett om ni springer in i din kompis, dejtens kompis, ditt tidigare ragg, dejtens tidigare ragg, är det väl så att alla de personerna också dejtar och har tidigare ragg?

  Vilket ju som sagt faktiskt innebär, att enda orsaken till att en sådan situation Blir pinsam, är för att du i ditt huvud Gör den pinsam.

  Sedan måste jag ju i och för sig avsluta med en reservation, vilket ju kan tyckas vara lite pinsamt… ;-)) Hahaha…

  Men i alla fall, dejter är ju då inte min starka sida. Och kanske är det så att min inställning i just sådana här frågor, är vad som gör att jag inte är tillräckligt spännande för att tjejer skall vilja gå på dejt med mig? Alltså skall allt jag skrivit tas med en riktigt stor nypa salt.

  Och snälla Cecilia, gör inte listorna så långa är du snäll.
  Det är riktigt skitjobbigt att skriva så här mycket 😉
  Puuuhhh… 🙂

  • Per

   Jesper:
   Ja du sitter på framgångsreceptet. Allvarligt menat. För att kunna vara avslappnad på dejt bör man redan ha accepterat sig själv innan. Kvinnor och män älskar personer som är självsäkra i olika miljöer utan att vara dryga.

 2. chrilarss

  Jag är alltid mig själv.. Visst, man ska visa sig från sin bästa sida, men varför göra sig till? Skulle det bli något med dejten kommer man inte orka hålla upp sin fina fasad speciellt länge och skulle inte ens ”riktiga jag” då passa personen i fråga är det ju ganska säkert slut tids nog i alla fall.

  Ta det som det kommer, finns ju ingen anledning att vara nervös. Det är vuxna människor vi pratar om. Själv tycker jag det är attraktivt med någon som kan skratta bort pinsamheter, på något sätt blir det mindre pinsamt då.


Kommentera