singel dejta

10 steg till att få din flirt att falla för dig

Har du hittat en person du tycker verkar fantastisk men vet inte riktigt hur du ska få denne på fall? Det kan kännas lite lurigt att komma på hur du ska göra för att inte bara få en person nyfiken på dig utan även gilla dig tillräckligt mycket för att komma nära.

Idag ger vi dig tips på taktiker för att få din flirt att falla för dig och vilja spendera mer tid med dig för att kunna upptäcka hur fantastisk du är.

Så får du din flirt på fall

1. Visa intresse genom en enkel hälsning – Försök att inte vara inställsam, ett ”Hej, vad har du för dig?” räcker ofta längre än man kan tro.
2. Ha tät kontakt – Försök att se till att ni har tät kontakt för att ständigt vara i varandras medvetande.
3. Bjud ut rätt tidigt i er relation men undvik att sätta press – Föreslå rätt tidigt i er konversation att ni ska ses men gör det på ett sätt som inte bygger upp förväntningarna för en ”klassisk dejt”.
4. Ses med en opretentiös aktivitet – Ta en promenad eller en kaffe, svårare än så behöver det inte vara.
5. Hör av dig direkt, tacka men var försiktig med komplimanger – Spela inte svår utan hör av dig direkt och ge konkreta tankar efter dejten.
6. Håll kontakten men vänta med att bjuda ut igen – Efter er första träff se till att hålla kontakten och fortsätt konversationen som innan ni sågs. Ni behöver inte boka en ny dejt på en gång.
7. Se till att ni ses en andra gång – Be denna gång din flirt att välja aktivitet för dejten för att se till att denne känner sig i kontroll över situationen.
8. Var mer givmild med positiv feedback efter denna dejt – Känner du att din flirt är bekväm, var denna gång mer givmild med positiv feedback efter dejten.
9. Intensifiera era dejter men skynda långsamt med närmanden – När ni båda är bekväma med varandras närvaro se till att ses mer ofta men avvakta med närmanden.
10. Är det rätt så är det lätt – Då kommer ni båda vilja ha mer ut av er relation vid det här laget.

Vilken är din bästa taktik för att få en flirt på fall?

Dela gärna ditt framgångskoncept i kommentarsfältet!

dating


Det finns 152 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. bitterljuv

  Är det verkligen ett top-tips, att man ska skriva i sitt första meddelande: ”Hej vad gör du?”

  Haha, jättebra tips. Om man blir frågat det 5-10 gånger i rad av personer som ibland inte kan stava rätt på alla fyra orden, ja då kan jag tala om att det INTE charmar, inte väcker intresse och bara känns jobbigt. Tjatigt even.

  Jag kan svara redan här, så slipper ni fråga mig vad jag gör: jag sitter vid min jävla dator (igen) och söker efter någon som får mig att skratta, bli glad och som väcker nyfikenhet. Någon som är intelligent even! Jag tror inte det är du, tyvärr! 😉

  • Fredrik

   Mm..svårt att ta kontakt faktiskt. I synnerhet när så många saknar presentation eller har intetsägande presentation. Om det är en rolig presentationstext så blir man inspirerad och kreativ och kan formulera ett intressant meddelande. Utifrån det som står i presentationen.

   Sedan upplever jag att som man så förväntas du att driva hela konversationen och det låter ju på dig som om du har den uppfattningen också. Men jag har förmodligen fel. Vad brukar du själv skriva när du tar kontakt?:) Upplever oftast att tjejer tar kontakt genom att skicka en flirt, men du kanske avviker från det mönstret? Själv blir jag glad för en flirt..och ännu gladare av ett meddelande…men vi är ju alla olika:)

  • Pivoine

   Jättebra ”Bitterljuv”!
   Har skrivit upp ett 20-tal totalt meningslösa inledningsmail – många av ”skribenterna” har dessutom inget foto eller ens en ifylld profil. Tror ingen av dem är tillräckligt intelligent för att läsa här. Några exempel i alla fall:
   hej – läget – allt väl – vad gör du – hallå snygging – finaste du – vacker kvinna – hur mår du – tjusig dam – tjena – osv.

  • Anita

   Jag håller faktiskt helt med. Lägg på att de inte har ngn info alls eller bilde. Vad svarar man då liksom. Jag tror inte ens de har läst en bokstav av vad jag har skrivit eller var jag söker.

 2. Andkj

  Tror det är väldigt olika från person till person. Men jag har enbart dålig erfarenhet av en promenad eller fika på första dejten. Jag föredrar en middag i privata omgivningar. Man slappnar mer av och tar sig tid att lära känna den andra. En promenad eller fika är för mina vänner, inte för den som skall va mitt livs kärlek.

  Dåligt tips tycker jag.

 3. What_A_Man

  Tyvärr har ju inte råden något med verkligheten att göra. I varje fall inte för oss män. Redan första punkten är ett feltänk som heter duga. I någon annan diskussion gavs rådet att knyta an till något som står i presentationen. Det är enklare att få kontakt då. Men såhär är det att vara man här:

  Man loggar in och KANSKE är någon kvinna inloggad som man inte har skrivit till förut. KANSKE har hon skrivit en presentation som gör att man rent instinktivt vet vad man ska skriva till henne om. Men det där är inte så troligt för i varje fall hälften av kvinnorna här har inte brytt sig om att skriva så mycket som ett kommatecken om sig. I annat fall sitter man och lusläser den där texten där är för att komma på något att skriva om. Där finns KANSKE något i fotoalbumet som man kan fråga om, varför hänger tavlan av Skriet i bakgrunden på snedden till exempel. Fast de flesta bilderna är ju selfies…. Skam den som ger sig, där finns KANKE något i faktadelen man kan fråga om, spelar instrument till exempel, vilket…. Sen tittar hon KANSKE på min sida och KANSKE läser hon min presentation – i den ordningen med. Och KANSKE svarar hon på mitt brev och då KANSKE svaret är något mer än god dag yxskaft så att jag kan knåpa samman något som hon KANSKE svarar på. Det KANSKE rent av kan bli så bra att vi för ett samtal där vi får reda på om de rent hårda förutsättningarna för en träff finns med rätt takt med barn och arbetstider som gör att vi kan ses. Vi KANSKE uppfattar varandra som vettiga när vi skriver och hon KANSKE rent av ger en vink av att hon vill träffas för det är inte lönt att föreslå något utan den vinken – då känner hon sig ju stressad av att jag är så på. Till det ska jag som man föreslå en träff som hon KANSKE kan tänka sig att hänga med på. Än har jag inte haft en träff utan att vi har talat med varandra i telefon före och hon KANSKE inte backar efter det samtalet, för det brukar ju vara en rätt stel historia, vi har ju aldrig pratat med varandra förut. Leder det till att vi ses KANSKE vi uppfattar varandra som vettiga så vi säger att vi vill träffas fler gånger och KANSKE menade hon det med så att hon faktiskt tackar ja till det och KANSKE vi fortfarande uppfattar varandra som vettiga och det KANSKE rent av är så bra att hon inte drar någon lögn för att träffa någon annan och kolla av var gräset är som grönast. De som drar den lögnen har noll chans att komma tillbaka och låtsas som ingenting, då är förtroendet borta för henne.

  Ni fattar nog var jag vill komma. Detta är helt kvinnors marknad där vi män utför någon form av trandans som de sitter och bedömer. För varje positiv grej i de här kanske kan man sätta 12 eller 38 negativa svar….

  Den ovan som skrev att männen ska dra lasset är rätt på det. Samma sak inträffar om någon kvinna försöker göra mig uppmärksam på henne i utelivet. Hon kommer fram och säger Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej (det tar 2,18 sekunder för henne) och så ligger initiativet på mig att få henne på fall.

  Den här sidan går liksom, ganska uttalat, ut på att träffa nya människor att släppa in i sitt liv. Inställningen borde vara något åt hållet kom till mig, ta del av min vardag, ta del av mina tankar – kom nära! Det är från kvinnor, som jag uppfattar det, att här håller vi distansen till varandra. De berättar så lite som möjligt om mig så de kan framstå som något ouppnåeligt mystiskt väsen att drömma om.

  Sitter man och skriver har jag några väldigt enkla frågor att smyga in. Inget svar är detsamma som ointresse från hennes sida. En sån fråga är vad heter du? Naturligtvis är jag så rak att jag berättar vad jag själv heter. Men det är påfallande många kvinnor som låtsas som att den frågan aldrig ställdes. Inget svar, tyst. Om man alltså får svar på brevet. Min inkorg är full av brev som är lästa respektive olästa. Ur ingenting bryts kontakten. Om den ens etableras där när man skriver första brevet.

  Jag har nått det stadiet att där är noll engagemang för kvinnorna här – de ska visa att jag ska bry mig om dem. Jag är högst tveksam till om de som är inloggade här är det för att hitta någon att osingla sig med. Det handlar nog mycket mer om att få bekräftelsenerven kittlad för det är ju grymt vad kvinnor kan vara nonchalanta här.

  • besviken

   Tyvärr måste jag ge What a man rätt 🙁 kvinnor ställer krav på hur dom vill att vi skall vara o göra. Men lever inte upp till fet själva.

  • Bamseplutten

   Hahaha huvudet på spiken! Och vem är då jag som skriver det? Jo jag är ju en kvinna då på sajten, men upplever faktiskt det du säger där också….
   Men det som jag upplever som det värsta är att många män inte vågar vara raka och säga till när de inte är intresserade längre! Utan det bara blir tyst. Fruktansvärt irriterande! Man förutsätter ju att de människor som är ute här, är vuxna människor, och kan ta ett nej? Eller hur?!

  • Jojo

   Kan inte mer ä hålla med Bamseplutten. Män el skulle vilja påstå vuxna bebisar …inte vågar vara raka och säga som det är. Jag menar hellre säga att man inte är inte intresserad ….finns inget värre än tystnad …..INTE ok att leka med andras känslor . Finns faktiskt seriösa tjejer här här HP , men vi har känslor inga dockor. Våga , lita och se den där extra tjejen med rätt ögon . Killar , män el ja vad ska vi kalla er sluta vara så konflikt rädda och passiva var ärliga! Sanningen varar längst. Lönt att hålla på att snacka med en tjej om man ändå inte vill något….kallar jag bara egosim och spela på andras känslor. Mina erfarenheter härifrån tyvärr .

  • Jh

   Haha, om jag hade fått en krona för varje tjej som helt plötsligt slutat svara så hade jag inte behövt jobba. Tjejer vågar inte säga nej tack utan låter bara bli att svara. Istället för att få ett snabbt, klart och definitivt besked så man kan gå vidare med sitt liv så får man sakta men säkert och plågsamt inse att man inte är intressant när svaret uteblir. Tjejer verkar av någon anledning tro att det inte sårar lika mycket som ett klart nej. Och då pratar jag om tjejer man har skrivit fram och tillbaka med och även tjejer man faktiskt träffat och som gjort sken av att ha haft väldigt trevligt och verkat intresserad av att ses igen.

   Nej, dags att ta tag i PUA-karriären så man slipper bli behandlad som skit av mediokra 6-poängare till tjejer.

  • Maja

   Ojojoj, jag skulle kunna skriva en minst lika lång avhandling om hur det är att vara kvinna här och hur urbota korkat ni män beter er.

   Men det vet jag är bortkastad tid, så… näh. Har ju läst under tidigare blogginlägg hur flera kloka kvinnor har gjort tappra försök att resonera med er, men det verkar vara allvarlig vajsing på läsförståelsen bland de goda herrarna här.

   Om ni FORTFARANDE envisas med att allt är kvinnornas fel, ja då förtjänar ni baske mig inte att träffa någon. Maken till åsnementalitet, asså…

  • Märi

   Kära män! Jag tar första kontakten, jag skriver en trevlig hälsning, ställer en allmän fråga som är lätt att svara på. MEN! Du, käre man, svarar INTE. I nio fall av tio uteblir ens ett artigt avslag. VAD GÖR DU HÄR om du inte har ens ett vagt intresse av att lära känna en kvinna? Käre man, är du så överhopad av ansvar att du inte ens kan svara eller är en kvinna som tar första steget något som skrämmer skiten ur dig?

  • What_A_Man

   Det är inte ofta, men en och annan gång trillar det in brev från kvinnor som tar kontakt. Kanske en gång per halvår. Självklart svarar jag på det. (Hur andra gör kan inte jag svara på.) Hon har ju ansträngt sig, självklart ska man svara då. Det är som att bli tilltalad i kassan på Konsum ju, du höll på att glömma mjölken du har köpt. Naturligtvis svarar man på det.

  • måstemanemigreratilldanmark

   Ditt inlägg bekräftar än en gång min teori om att det inte finns några män i det här landet. Svenska ”män” är kärringar, ni vill vara kvinnor, är avundsjuka på kvinnor. Något har gått fel i det här landet.

   Vilken attityd du har, vill du ens träffa någon egentligen… Det är nog bäst att du sitter där med dina barn och dina arbetstider. Det får man göra till slut när man inte sköter de relationer man får. Kan man inte vara tillsammans med någon så ska man till slut inte vara det.

  • Marie

   Ang. Att vi inte svarar om första frågan är vad vårt riktiga namn är handlar inte om ointresse eller att vi är , det är en mindre bra fråga. Vi måste vara försiktiga. Ens namn berättar bara saker om hur man kan bli hittad irl, säger inget om ens personlighet. Så fråga inte efter något man själv väljer att dela vid ett bekvämt och eget valt tillfälle.
   Ungefär som att skriva, hej var bor du? (Tänkte komma förbi och stirra på dig inatt)

  • Kicki

   Kära män OCH kvinnor,
   Det är uppenbarligen ingen skillnad på kvinnor och män. Det är skillnad på individer.

  • Lisetta

   Jag för min del inleder en konversation genom att helt enkelt skriva ett hej eller nåt kort o avslutar med att uppmana till att skriva tillbaka om han känner sej det minsta intresserad. Detta kräver ju förstås att jag själv har en presentation som visar vad man är ute efter på denna sajt och bilder förstås. Får jag inget svar…ja då vet jag. Inget komplicerat med det.

   Sen det där med att efter första eller andra dejten höra av sej och säga hur man vill gå vidare är ju helt självklart men har varit med om män som bara försvunnit men det är väl inget att gnälla om, det visar ju bara att han inte var rätt person för mej 🙂

   Jag har skrivit klart och tydligt i min presentation att är jag inte intresserad så svarar jag inte men gör det oftast ändå om mejlet jag får är trevligt och seriöst och tackar då nej med en lycka till hälsning och det uppskattas oftast. Men ibland får man bara ett mejl med ”Hej, vad gör du?”…usch sånt gillar jag inte…vad ska man svara på det om man inte är intresserad? Skriver jag att jag inte är intresserad på ett sånt mejl så har det hänt att jag fått nåt otrevligt till svar som typ: ”Vaddå inte intresserad, jag bara undrade hur du mår..” Då känner man sej tillplattad x 1000 så därför har jag bestämt mej för att inte svara på såna mejl.

  • Trötter

   Det är väl så i verkliga livet också. Det är kvinnan som väljer. Det är hennes marknad. Hade det varit mannen som valde hade det hetat våldtäkt.

  • Crazy8000

   Faktiskt är det ni båda men är du desperat blir det den andre som väljer.
   Personligen är jag lika selektiv som kvinnor brukar målas upp som ger en uppsjö med skittester och är hellre ensam än att nöja mig med något som inte känns helt rätt, där emot kan jag få för mig att träffa de flesta om det frågas om jag kan förutsatt att personen inte har sagt vissa extrema saker på fullt allvar. ser ingen mening att vara korkad med att inte skapa bekantskap och nätverka IRL, känns det fel vid en träff kan man gå när som helst även direkt när man har hälsat och vara ärlig. eller kan personen leda en till den rätta eller nära vänner för livet. men är man för självupptagen och rädd får man skylla sig själv att man mår och känner som man gör på grund av avsaknad av tvåsamhet, väldigt få får kvalitets personer som trillar ner i knäet eller över huvud taget oavsett kön.
   Nu råkar jag vara en av de som får det vid jämna mellanrum av varierande kvalitet och dissar de flesta. och jag är man.

  • Seriös kvinna

   Det du skriver tycker jag stämmer in på dom flesta männen jag råkat på på den här sidan. Många jag skriver med verkar så intresserade och vi har intressanta dialoger, helt plötsligt går dom upp i rök. Fåtal har man turen att gå på dejt med men man inser snabbt att dom bara vill en sak fast dom då ljugit om att dom är seriösa. Jag är så trött på att ödsla min tid på oseriösa killar. Varför ge sig på att försöka ljuga sig till sex inför en tjej som tydligt skrivit ut att hon söker något seriöst här? Det kommer ju fram ganska snabbt. Förhoppningsvis innan man hinner träffas. Det känns hopplöst att finna någon seriös likasinnad man här. Men var ska man hitta honom då? Ja inte på krogen iaf.

  • Axer

   …annars kan man ju istället för att ha den där besatta fokuseringen bara låta fingrarna rassla på , om och när man nu stöter på nått att bli inspirerad av, och hoppa över dom man inte inspireras av….då blir det plötsligt ganska lätt….Å sen är det bara att följa inspirationen, även ut i RL, och om den inte infinner sej, eller falnar bort….se ovan…? Å får man inget svar, se ovan…..?

  • ÅS

   Alltså! Jag kan säga att det är även många killar som aldrig svarar på ett mail! De låtsas också som in de inte sett det !! Tycker annars att det är viktigt att det finns både vettiga bilder! ( inte bara långt ifrån, suddiga el med solglasögon , el tjugo år gamla ) och en profil text ! Dels för att ha något att gå på , något att ‘ plocka upp’ i en chatt, dels för att bilda sig en uppfattning om man skulle funka ihop och för att se om han e seriös i värd att slösa tid på!!

  • george

   Seriös kvinna

   Att hitta en seriös kvinna här är totalt bortkastad tid då det inte finns seriösa kvinnor på dejtingsidor.

 4. Gurra

  Jag instämmer. HP svämmar över av kvinnor som inte är ute efter annat än bekräftelse för att må lite bättre och detta fenomen beror på att det är gratis. Jag är medlem på två andra dejtingsidor där det kostar att vara medlem och är man seriös och vill ha ett seriöst bemötande så hänger man där istället. Där finns nog inte ens en tiondel så många kvinnor som på HP men man kan vara säker på att dessa kvinnor inte betalar upp till 300 spänn per månad för att få bekräftelse. Om man har bättre lycka där än på HP kan jag inte säga men jag har det inte i alla fall. Nätdejting suger och det är lättare att lyckas på ICA.

  • What_A_Man

   Jag har testat MP. Det är inte ett dugg bättre där. Sanningen är väl lite åt hållet att de flesta som sitter där hittar man här med. De är inte mer seriösa, hyser en högre längtan att träffa den rätte, för att de betalar en massa. Däremot är frustrationen klart mycket större.

  • Kaiko

   Haha du är rolig. Inser du ens motsättningen i att sitta på en dejtingsajt och skriva sånt som du skriver? Om du inte tycker om att nätdejta har jag ett tips: Stäng av datorn och ge dig ut irl.

  • Seriös kvinna

   Jag har som kvinna och sökande efter en seriös man varit med på olika betaldejtingsajter med hopp om bättre lycka där, men det har inte fungerat bättre än här. Killarna är bara ute efter sex där med enligt min erfarenhet. Jag har inga avklädda bilder, inga urringningar eller liknande bilder. Helt vanliga bara. Vissa där jag är sminkad och vissa där jag knappt har nå smink alls för så ser jag ju ut. Killarna tycker jag ser bra ut och vi kan ha mycket intressant att prata om men åter igen vill dom ju bara en sak eller går helt plötsligt upp i rök. Suck!

 5. Calle

  Känner igen mig starkt i det som beskrivs. Det är hela den här leken man måste leka för att överhuvudtaget ha chansen att få träffa och lära känna någon som gör mig så trött på dejtandet. Jag vill gärna träffa någon, men ibland känns det så hopplöst och som att man måste totalt slå knut på sig för att ens få till ett möte. Sen ska vi inte tala om alla förväntningar, gamla och nya, som finns på hur en dejt ska se ut och gå till och vad som ska hända sen osv.

  Jag fattar ju varför det är såhär, varför tjejer får massor av meddelanden och måste försöka sålla och göra urval och varför killar inte får några meddelanden och måste bevisa sig vara vettiga människor. Jag fattar ju också att det inte är ”den stora tjejkonspirationens” fel. Eller någon annans fel för den delen. Det är ju de normer som finns och som vi måste förhålla oss till. Man kan liksom bara försöka göra det bästa av situtionen utifrån sitt eget perspektiv. Men det gör mig samtidigt så väldigt trött och uppgiven, och det är lätt att bli bitter och tänka ”men ska inte hon bevisa för mig att hon är en vettig människa?” eller ”varför måste jag vara den som tänker ut något fyndigt och tar kontakt, varför gör inte hon det?”. De tankarna leder ju dock inte framåt, de leder inte till att man hittar någon. Allt man kan göra är att ta del av mer eller mindre menlösa dejtingtips och hoppas att man blir inspirerad till att komma på något så smart att skriva att man kan minimera den här innan-dejten-leken och faktiskt få träffa och lära känna tjejer.

  • new-hope1

   Skriv nåt elakt = Få svar
   Skriv nåt snällt = Inget svar

   Jag skrev spydiga saker till 10 tjejer om deras foto och profilbilder. Fick 7 svar tillbaka. Arga sådana men dock svar. Sen skrev jag snälla saker jag fann på deras foto och ingen svarade.

 6. Maja

  Hej HP-teamet,
  det är en väldigt bra tjänst ni erbjuder – guldstjärna för det!

  Men era tips & råd i detta o andra blogginlägg – gudars skymning!

  Det finns antagligen många vilsna själar som tar era galet omdömeslösa råd på fullt allvar… Som om det inte vore svårt redan som det är, ska ni motarbeta ert eget syfte genom att sätta ytterligare krokben för dessa stackare?

  Bara ett exempel – nästan alla killar inleder med ett opersonligt standardmejl av typen ”hej hur är läget” . Detta är det största o främsta kardinalfelet men listas som tips #1 i detta inlägg.

  Hav förbarmande, uppmuntra inte idioti för det finns redan i överflöd…

 7. Peter

  Jo men varför kommer de där mejlen med Hej hur är läget och så vidare? Kan det kanske bero på den brist på energi tjejerna här visar?

  Har sagt det i andra trådar och kan säga det igen, där ska vara krav på en presentationstext så det finns något att spinna på. Står där något i presentationen är det oftast rent nonsens. Sen ligger det faktiskt kring hälften av profilerna, i alla fall tjejers, som är tomma. Ingen presentation detsamma som syns inte och kan inte söka själv.

 8. Maja

  Varför de kommer?

  För att killar mejlar till allt och alla, utan egentligt intresse. Ni bara slänger ut stora trålen och ser om nåt fastnar, utan hänsyn till att det är personer, människor, individer ni har att göra med. Presentationen struntar ni oftast i att läsa, eller respekterar inte vad som står i den. Så vad fyller den då för funktion?

  Trots allt detta – krav på presentationstext? Är du rolig? Människor har rätt att utforma sina profiler som de själva behagar. Det kan komma som en överraskning – men det är faktiskt inte lag på att du måste kontakta alla brudar. Hoppa över dem som inte gjort sig intressanta med sin profil, vetja!

  Opersonliga standardmejl signalerar massjakt. Massjakt signalerar antingen desperation eller primitiv kvinnosyn. Lika oattraktivt, båda två.

  /Maja

  P.S. Och du – tjejer är inte alls passiva. Vi ser bara inte poängen med att lägga tid på någon som inte är intressant. (Bara en Y-kromosom är oftast inte tillräckligt.) Det är den största skillnaden mellan oss. 🙂

  • johnny

   Lite ignorant att uttala sig om kvinnors beteende i termer som vi när man är EN kvinna. Vi gör si och så. Skulle inte drömma om att uttala mig om hur män gör på dejtingsidor, jag vet bara hur jag gör.

  • Maja

   När det hackas såhär friskt på kvinnor som grupp, tar jag mig rätten att försvara oss som grupp.

   Att generalisera är inte förbehållet männen.

  • What_A_Man

   Tyvärr blir det väldigt generaliserande. Undantag som verkligen bryter mönstret förekommer.

   Men det är de som uppför sig på ett normalt sätt, bemöter människor hyggligt, vågar vara öppna, ger det en chans som utgör undantaget. Det borde vara tvärtom att den som beter sig som en dummerjöns utgjorde undantag. Sorgligt rent ut sagt.

   Sidan i sig är ju jättebra. Den har de funktioner som behövs för att man ska få kontakt som då ska leda till träff. Tyvärr är det väl lite att förväntan blir för hög.

   Min första erfarenhet av att träffa någon genom nätet var efter månadslång mejlkontakt. Lite svårt att träffas när takten med barn gjorde att det var sällan vi var barnlediga samtidigt. På något märkligt vis gick man med en inre känsla av att det här var rätt och att vi kände varandra. Och hur slutade det? Vi var på så olika våglängd att vi inte ens klarade av att snacka med varandra när vi sågs. Det kändes bara konstgjort.

   Nu… Skriver jag till någon vill jag ha träff så fort det bara går just för att inte skapa höga förväntningar. De gånger kvinnor rätt omgående hänger med ut på en omgång biljard, en promenad eller vad man nu hittar på har det varit bra träffar. Där finns något att upptäcka hos varandra som man inte har skrivit till varandra om. Man har inte gått igenom hela innehållsförteckningen.

   Sen är det lite att man blir dragen över samma kam som de som slänger ut den där stora trålen du beskriver, och det är förbannat surt. Jag kan bara snacka för mig själv. Jag skriver om det liksom känns direkt i maggropen att där finns något. Så gjorde jag inte tidigare.

   Däremot har jag blivit lite kompis med några jag har träffat genom det här. Vi klickade inte. Men det finns ju ingen anledning att bryta all kontakt för det. De har lärt mig att reglerna för män och kvinnorna här skiljer sig som natt och dag. Vi män får råslita för kontakt. Kvinna väntar på att bli kontaktad. Om hon vill tackar hon ja till träff just när det passar henne, inklusive till dem de inte är intresserade av.

   Det är inte riktigt så enkelt att män beter sig som idioter och kvinnor står ut med det.

  • Markus

   Maja du är fruktansvärt ignorant.

   Du har aldrig tänkt på att enledningen till att många skriver opersonligt är för att man INTE HAR NÅGOT FÖR att vara personlig?

   Personligen har jag spenderat mycket tid på att läsa, skriva något vettigt osv för att inte få något svar av många. Inser du inte att det finns ingen som orkar hålla på så?

   Du förstår det inte för det är väldigt enkelt att sitta på sin stol och granska alla som försöker.

   Du har bara ett bortskämt synsätt. En kille brygr sig inte va någon skriver för det räcker med att intresse visas. Varför? Jo för han är inte bortskämd.

   Du är trångsynt!

  • Maja

   Så jag är ignorant när jag baserar mina uttalanden på tre års sorglig erfarenhet på Happypancake istället för dig, dig, dig – Marcus Referenspersonen?

   Guldstjärna till dig om du har förmågan att bete dig anständigt, men det gör dig tyvärr varken typisk eller representativ.

   Jag undrar lite över den logiska förmågan dock. Du har ingenting för att vara personlig, säger du? Häpp, men om chanserna är små att få kontakt på det sättet – går man då över till en metod som GARANTERAT kommer att sålla bort dig?

   Att killar är glada över minsta intresse är inte så ädelt om man ser till motiven. Ni tänker oftast inte längre än att ni vill dra över så många som möjligt och då duger väl den ena muffen lika bra som den andra. Fram med trålen, yeah! Om nåt intressantare dyker upp kan man ju alltid bara kasta tillbaka henne i plurret, som den förbrukningsartikel hon är.

   Men givetvis är det vi som är bortskämda och männen är det väldigt synd om. Självklart.

  • Maja

   Kanske är det så att jag bara haft sällan skådad otur i vilka som kontaktat mig. Möjligheten, aldrig så liten, ska väl inte uteslutas.

   Eler så är det så att man på en dejtingsajt får en väldigt koncentrerad vy av realiiteten på ett sätt man inte får annars. IRL interagerar man mestadels med en eller få i taget och det kan ta både månader och år innan det rätta ansiktet och de riktiga motiven framträder.

   Mörkrädd blir jag i alla fall och inte så lite desillusionerad. Om du är den där bittre, självömkande och kvinnohatande Fredrik som jag har följt genom ett flitigt antal inlägg, förstår du nog hur jag känner.

  • nybbe

   skulle säga att jag faktiskt sorterar bort alla som bara har bild. Det känns lite som att då kan man lika gärna ränna på krogen. om man nu ska gå fram till den som ser snygg ut. Känns också som om dessa (?) oftare bara är ute efter bekräftelse, men vad vet jag. Det gör det ju helt klart i princip omöjligt att ha något personligt och intressant att inleda presentationen med. …sen blir jag lite anti om man anser sig att man bara med hjälp av sitt yttre ska bli uppmärksammad som intressant….

  • Peter

   Du har inte funderat på att de opersonliga presentationerna och de opersonliga mejlen hänger ihop på något vis?

   Inte för att jag vet hur du försöker presentera dig, men tre års medlemskap med bara sorger och bedrövelser i kombination med att du beklagar dig över killarna. Något säger mig att du just gör misstaget som krav på presentation kanske kan göra att du slipper uppleva mer.

  • Maja

   Opersonlig presentation, okej….? Men varför är hon då trots detta ändå så intressant för dig att du måste skriva till henne likväl?

   Logiskt borde en kass eller tom profil straffa sig i form av uteblivna napp. Men icke –
   bra, dålig eller tom presentation spelar ingen roll, ni mejlar ju ändå! (Och uppmuntrar på så vis just det beteende ni stör er så mycket på.)

   Så nej Peter, jag tror inte att det hänger ihop så mycket. Det hänger ihop med att män (i allmänhet!) går ut på bred front och massmejlar. Då har man inte tid att vara personlig. Alltså blir även presentationer på nobelprisnivå till största delen bombade med ”hej hur är läget”-mejl.

  • Kicki

   Tack Maja! Jag är glad att du för min talan! Varje gång jag läser denna blogg blir jag smått irriterad på de jönsar som alltid ska gnälla på att kvinnorna på HP är på ett visst sätt, att de aldrig svarar, att kvinnorna äger marknaden på dejtingsajterna.
   HUR KAN NI VETA att inte vi kvinnor upplever samma fenomen från män? Jag har sökt med ljus och lykta efter en man rätt länge nu, utan resultat trots att jag inte är ful som stryk eller tappad bakom en vagn på något sätt.

   Det finns guldkorn lite här och var. Det gäller att hitta rätt bara. Och då är det ju till enorm hjälp att ha en presentationstext, lite uppdaterade foton och ifylld fakta. Jösses det är ju min chans att marknadsföra mig! Försök att söka ett jobb utan CV. Så tänker jag. Jag klickar nämligen vidare själv när jag trillar in på en killes profil som är tom på det ena, det andra eller samtliga.

   Trevlig helg och kram till alla

  • new-hope1

   Maja

   Du har fattat poängen. Guldstjärna till dig…

   Det här skulle alla 40åriga kvinnor som tror dem är eftertraktade läsa. Dem tror att dem är eftertraktade pga alla massutskick dem får från unga män… Dem yngre männen fiskar och hoppas på att nån kvinna fastnar. Oftast så fastnar en äldre kvinna i nätet. Ser hon hyffsad ut så kan vi yngre män leka en stund tills nån bättre och yngre kvinna dyker upp…

   Snacka om korkade 40åriga kvinnor…

  • Crazy8000

   Något sådant.
   Dom experimenterar precis som många tjejer gör i ung ålder med äldre yngre och ibland riktigt stor åldersskillnad alltså mer än 30 år äldre. ibland fastnar personen för den som dom leker/testar med men många gånger inte om dom inte föredrar de som är i vissa åldersspann.

   Va aldrig rädd för att gå utanför bekvämlighetszonerna, det kan vara där det blir rätt!

  • Shortz

   Jag har då fan aldrig mejlat till allt och alla, och jag har dessutom aldrig kunnat få iväg ett mail till nån jag inte fått nått slags grepp om nån åtminstone illusion av personlighet, för då har man samma inspiration som om man skulle skriva till en kastrull, jag skulle fan inte kunna stava till hej, ens, och jag har inget jäla intresse av att jaga sex på hp, den biten är ju av förklarliga skäl liite bättre å ta i RL, eller? Förutsatt att tjejjerna i fråga inte åxå är ute efter det, men det låter ju inte så….Kan det vara så att det tros att det är så det ligger till i, säääg, 50% av fallen? Men till det så kan jag ju åxå säga att jag har i dom flesta fall fått ett kort tack, men nej tack svar av dom flesta jag skrivit till, och det uppskattar jag, för jag tycker det är ok å inte svara åxå. Jag tycker det känns som om det finns en hel del frustration på bägge sidor, och det kanske leder till att det döms liiite snabbare och hårdare på siten..? av bägge sidor….? För om det vore så att alla män gör massutskick och hoppas på å få doppa 1 av 377546599 st…jösses?….så skulle det nog inte finnas 1 kvinna här….och, samma lika, om 80% av kvinnor vore bekräftelsetorskar, va skulle vi göra här? ( hoppas jag har rätt, då, else I’m wasting a shitload of time ;-))….tack för ordet, nu måste jag dra å kolla min evigt tomma mailbox 😉

  • Erik

   Det finns inget annat sätt än att skriva till så många som möjligt. Även om man skulle lägga ner lite tanke på meddelanden är det extremt sällsynt att få svar.
   Antingen skriver man till alla man ser eller så kan man lika gärna ta bort kontot.

 9. strindberg

  för att göra mig mera hatad än jag redan i nuläget är så ger jag mig i kast med att komma med diverse språkliga rader och egna funderingar i fråga om manligt och kvinnligt dejtande. båda sidor har ju som sagt vissa generella poänger men jag vill lyfta fram flera. och där för så kommer dom í text här ..jag tycker att både kvinnor och män är lika korkade generellt sett fast på olika vis .
  båda har rätt och båda har fel tjejer tänker i regel på den perfekta familjen som inte finns
  och killar på att knulla alla tjejer som finns .jag ser den skitiga sanningen bakom var och ens beteende
  och angående stavning varför bry sig om en ren bagatell om innehållet råkar vara intellektuellt stimulerande .
  hitta fel är både kvinnor och män bäst på. män är korkade när dom jagar efter tjejer
  och kvinnor är korkade när dom tror att dom är den enda och vackraste tjejen på jorden
  mitt lilla tipps till män sök bara efter tjejer som verkligen intresserar er sluta jaga alla
  strunta i tjejer på krogen utan låt dom jaga er om dom tycker att ni verkar intressanta för det kommer dom garanterat att göra när ni inte ser dom
  mitt tipps till tjejer sluta dissa killar som är snälla och gå på vad ögonen och intelligensen säger er dom säger mer om kärlek än vad vissa av er kanske tror .
  mitt tipps till både tjej o kille är gå på insidan och strunta i yta. samt var trevlig mot din dejt så kommer din respektive dejt vara trevlig tillbaks . så kommer ni båda och bli mera lyckliga och i alla fall få en trevlig och lyckad dejt det kan jag nästan 100% garantera hoppas att alla tog illa vid sig för då kanske ni lär er något till nästa gång ! .krama varandra mer <3

 10. Sökande

  Maja, jag måste bara säga att du har fel att alla killar skickar meddelande till allt o alla, och inte ser människan bakom.
  Jag är här för att jag är seriös i mitt letande att hitta en partner/+1. Och jag skickar bara till tjejer som har presentation, och där jag kan se att vi alla fall har nåt gemensamt. Därefter skickar jag meddelande, med någon slags koppling till presentationen, men det är inte ofta man får något svar.

  Så där är det likadant, det finns en person bakom mitt meddelande som jag skickar. Det känns inte riktigt att visa damer tänker på det, för det är inte mycket tjejer som skickar svar tillbaka.
  Men du har absolut rätt i att vi skal inte generalisera, för hade jag gjort det, så hade jag ju inte fortsatt mitt sökande efter en partner.

  Men jag måste bara fråga ifall du som tjej kan ge lite pointers där vi pojkar gör då fel när vi försöker ta kontakt? Och nu menar jag de seriösa grabbar, som är beredda att satsa för att hitta den rätte.

  Mvh

  • Maja

   Såklart att inte ALLA gör det… 🙂 Finns alltid undantag och om du är ett sådant så säger jag grattis i förskott! Du kommer nämligen att förr eller senare hitta din special lady, eftersom vi föredrar respekt framför objektifiering.

   Att ha genuin respekt för kvinnor och behandla dem som jämbördiga individer är den enda pointern du behöver. Då kan du inte göra fel. Blir du ignorerad eller illa bemött är felet hos henne och sådana kvinnor vill du ju inte ha ändå.

   Hade jag kunnat hade jag velat ge en kollektiv pointer till alla män att sluta sabotera för sig själva och varandra med det där sagolikt destruktiva massmejlandet. Hur ska du nå fram med ditt seriösa kontaktförsök om du trängs i hennes inbox tillsammans med hundra andra gaphalsar som gör anspråk på hennes tid?

   Lycka till ”Sökande”, jag hoppas helhjärtat att du finner Henne, snart!

 11. Joy

  Känns till vis del att vi som är seriösa hamnar i mängden av olästa mail från oseriösa män. Har en mängd mail som är olästa, en mängd mail som är lästa utan svar, fem-sex svar, ett tyket/drygt svar.

  Lägger en hel del tid på att läsa presentationer.
  Men de varierar från tomma till bra. Man vill ju ha en inblick till den på andra sidan för att ha en chans att veta om man vill fortsätta kontakten. Sen är det trevligt med bilder, men jag vet inte hur många suddiga eller med solglasögon jag hoppat över och det är många av dem som skriver att man måste ha bild för att få svar.

  Men jag har haft en konversation nu med en tjej som inte har någon presentation, men flera bra bilder och utifrån en av dem fick jag ihop en tafflig fråga som gav ett bra svar.

  Har bara kollat på killars presentation av dem som hamnat på min sida och de få har verkat ytliga. Har maila de fyra och det är bara en som svarat, fast de mailen var mer kommentarer på att de söker enbart kvinnor och hamnat på den störste och hårigaste mannen här inne 🙂

  Har varit dum en gång och slutat svara, men i gengäld varit den som lämnats undrande tre-fyra gånger.
  Varit på en dejt där jag vid dejtens slut berättade att detta inte gav några känslor(är känslostyrd, så jag borde veta..)

  Nu orkar jag inte skriva av mig mer, men jag hoppas att det känns bättre för någon att jag har sämre tur/kuninghet/yttre skönhet än dem eller iaf sitter i samma båt så att de slipper kännas sig helt ensamma.

  Som en tjekompisj skrev på min anslagstavla för många år sedan ”Fan vad bruttorna är dåliga på att skriva här”

 12. Fredrik

  Blev lite överraskad igår. Hade två flirtar när jag loggade in. Så jag skrev meddelanden till båda som hade skickat flirtarna. Den ena tjejen hade presentation så jag sade hej och ställde en öppen fråga utifrån presentationen och den andra som saknade presentation skrev jag det trista: ”Hej! Hur står det till?”. Den första har varit inloggad igår och idag, men inte läst meddelandet. Den andra har läst men inte svarat. Förbryllad av detta beteendet. Känns lite oseriöst..men det förekommer tydligen även massflirtande hos kvinnor. Men det är kul att få en flirt iaf..haha..låga förväntningar.

 13. Cia

  Otur ni verkar ha haft allihopa!! Klart att jag med har råkat ut för män som inte svarar på mail (1 gång), och mail med bara frågan Hej vad gör du? (kanske 5 gånger). Men alla andra gånger får jag svar, eller ett mail som knyter an till min presentation. Och jag svarar på i princip allt, dock inte rena sexinviter. Så jag har haft flera givande konversationer med trevliga män som verkar seriösa! Sen leder ju det ju inte alltid till nånting. Men man måste ju lyfta på många stenar för att hitta det man söker, eller hur?
  Håller med om att en presentation gör det väldigt mycket lättare att veta om en person är intressant för mig, och tvärtom med. Det kanske står tydligt att personen gillar att resa, det gör inte jag alltså bryr jag mig inte om att ta kontakt.
  Det här med flirtar och att gilla bilder och presentationstext tycker jag är fånigt. Skriv ett mail om du är intresserad! Och håll tät kontakt, svara på mail du får. Var inte online utan att prata med någon du börjat en konversation med. Ett tips till, var inte online om du inte är närvarande. Verkar som att många är online hela tiden utan att vara aktiva. Dumt tycker jag. Och spela inte svårfångad! Det känns bara som ointresse, vilket är oattraktivt!

  • What_A_Man

   Vad du slog huvudet på spiken där. Det signalerar sånt genuint ointresse för mig som person att hon har läst mitt brev, två eller tre timmar senare kommer det ett närmast pliktskyldigt svar när hon har suttit inloggad hela tiden.

   Jag har inte möjlighet att vara inloggad jämnt och svara på precis allt sekundsnabbt. Men det kostar inget att dra iväg en rad med innebörden att jag svarar när jag har tid att sätta mig ner i lugn och ro och skriva. Har man skrivit är man nyfiken på om man har fått svar, så man tittar in här. Men de som sitter inloggade hela tiden utan att svara signalerar just att de är ute efter någon form av bekräftelse.

   Jag köper verkligen önskemålet att det ska vara krav på presentationstext. MP är testat, inte det minsta mer seriöst än detta. Inte ett dugg högre svarsfrekvens för att man betalar. Det var till och med så larvigt att betalande tjej hade presentation som såg ut som om en treåring hade fått dunka nävarna i tangentbordet bara för att nå upp till nödvändigt antal tecken. Innan jag stängde av det provade jag att skriva en presentation med det spännande tecknet snabel-a, bara mitt i en mening: Den blev inte godkänd för datorprogrammet som kollar vad man hade skrivit reagerade. Så seriöst är det…. Här får jag intrycket att någon levande människa läser vad som är skrivet.

 14. G

  Det är sååå många tjejer som skriver: -bemöda dig inte att skicka en flirt för jag svarar inte på såna. Skriv nåt vettigt/intressant/smart. 9 av 10 gånger då tjejer har kontaktat mig har varit antingen med en flirt eller ett enkelt hej. Det får mig att tänka att det, som någon redan har skrivit och det som gäller i verkligheten, olika regler för killar och tjejer verkar det som. Man mäter med olika måttstockar.
  Jag är inte lat eller skickar ut massmail. Jag bemödar mig oftast att läsa presentationen och skriva något vettigt. Inte för att tjejer vill det utan för att jag vill. Med det sagt tycker inte jag att det är fel i att bara skicka en flirt eller skriva något enkelt. För samma regler bör ju gälla här som irl. Man går ju inte direkt fram till någon okänd och inleder konversationen med ett långt utlägg. Man hälsar enkelt och kanske kommenterar något. Och finns intresset så finns det. Håller inte ni tjejer med om det sistnämnda åtminstone?
  Med tanke på hur sällan man får svar oavsätt om man skriver något välformulerat eller enkelt (verkar vara en ren slump det där) så tror jag som många andra killar att det här bara är en ego boost för många tjejer… Tyvärr, för det är slöseri med andras tid om så är fallet.

 15. Joy

  Hej alla

  Är jag online så beror det på att jag klickar runt, kanske skickar ett mail, funderar på vad jag skall skriva.

  Klickar jag på en gillaknapp så är det ihop med ett mail, eller om personen är för långt bort och jag vill visa att det var en bra text/fin bild.

  Önskar att man hade lite fler tecken att använda för jag slår hela tiden i taket på 2094… Gjorde om min sida i natt när jag inte kunde sova(arg på mig själv över sömnen, men hyfsat nöjd över texten, även om en/två paragrafer saknas).
  Får se om den ger bättre utslag än min gamla som var för ärlig/rak/djup i slutet.

  Men nu är jag hungrig 🙂

 16. CinnamonK

  Det är inte lätt att ta det första steget för en första kontakt oavsett kön. Ett het tips till alla män där ute, nu menar jag inte att det gäller alla män, vid en första kontakt är det totalt ointressant att få höra hur läcker man är, fan du är ju skit snygg. Visst trevligt att ens utseendet uppskattas men för min del blir det lite per automatik tack men nej tack. Jag är inte här för att höra kommentarer om mitt utseende, även fast att jag vet att attraktion på det planet är viktigt. Jag är intresserad av att lära känna en person som vän för att se om det kan bli något. För mig är utseende inte det viktigaste.
  Att påstå att det blir en billighetsfaktor för att sidan är gratis kan jag inte hålla med om. MP, match, eDarling etc är precis likadana. Jisses vilka förslag som dimper ner…

  Jag kan förstå att den första kontakten kan vara svår att ta men för min del räcker det med ett Hej! Har du lust att prata. Med prata menar jag inte att byta nummer etc direkt, vilket många gärna vill på en gång.

  Bara min lilla tanke. Behöver inte vara så svårt egentligen men rädslan att känna sig ratad för att svar uteblir är ingen höjdare. Det går att säga tack men nej tack på ett trevligt sätt, istället för kompakt tystnad.

  Lycka till alla att finna det ni söker 🙂

 17. Adam

  Ja men visst som ni säger visa intresse genom att vara intressant.
  Men tyvärr hur mycket man anstränga sig så får man inte svar tillbaka.
  Man försöker på all möjliga sätt för visa de intresse men nej nej det funkar inte.
  Utan de är ute efter killar som ska se ut som filmstjärnor och jag menar vafan.

 18. Gråskala

  Har läst några av kommentarerna ovan och det är naturligtvis tråkigt att känna sig avvisad, oviktig och som om man inte duger.

  Okej, så här. Först och främst kan jag berätta att jag förstår tjejerna i tråden här. Jag får själv, som kille, en hel del mejl. Allt från en flirt (flirtfunktionen har jag dock stängt av), till en smiley, till ett ”heeej”, till långa romaner. Jag svarar kanske på var 20:e mejl och det kan finnas många anledningar till det. Exempelvis, skriver någon bara ”hej” så tycker jag att det visar brist på initiativförmåga, det visar att de inte är så intresserade av min presentation eller att de inte har något att vettigt att säga om den. Nummer två, jag söker någon som tar för sig, det brukar ofta visa sig i första mejlet och då är det också lätt att gallra bort dem som inte gör det. Jag svarar helt enkelt inte på mejl som lyder ”hej, är det bra” därför att jag tror inte att de kommer från den tjej jag söker.

  Ponera nu att du är tjej. Jag vet utifrån fakta (tjejkompisar) att tjejer på HP får otroligt mycket mer mejl än killar. Där har du en anledning till att du inte får ett svar tillbaka. Du drunknar bland andra mejl vilket innebär att hon har råd att vara kräsnare. Det finns alltid ett nytt mejl runt hörnet. För det andra tror jag det allra vanligaste är att hon upplever att du är hennes typ, inte någon hon attraheras av helt enkelt. Hade det då varit kul att få svaret: Tyvärr finner jag inte dig attraktiv, eller ” jag gillar jag inte att du särskriver eller hur det presenterar dig själv”. Det kan tyckas ytligt, men det är den hårda sanningen. Jag tycker heller inte att man kan kalla det oartigt, vem tjänar på att hon skriver att du inte är attraktiv, eller kanske än mildare, att hon inte är intresserad av dig. Får du inget svar, så är hon inte intresserad. Att tjata hjälper inte. På krogen är en annan sak och det tycker jag inte att man kan jämföra med. Nåväl, några konkreta tips:
  Tips 1. Innan du skriver till någon. Ställ dig själv frågan: Varför skriver jag till den här tjejen. Kan du svara på den, tror jag att det blir lättare att formulera ett mejl som har en större chans att bli besvarad. Och du – skippa mejlmallen. Den är lättare att upptäcka än du tror.

  Tips 2: Fråga inte vad hon heter. Det kan kännas integritetskränkande. Fråga också dig själv varför du måste veta hennes namn. Det kommer du få veta förr eller senare ändå. Det finns massa andra saker att prata om. Fråga heller inte var hon bor, varför behöver du veta det?

  Tips 3: Vid en första kontakt: Skriv något som du plockar upp från presentationstexten, men skriv något som det går att spinna vidare på. Exempelvis, berätta hur du ser på någonting (kanske något från hennes presentationstext) och ställ sedan en eller två öppna frågor på hur hon ser på det, men inte mer än så. Det handlar om att skapa en första kontakt, inte mer. Har hon ingen presentationstext, ja då är det per definition svårt.

  Tips 4: Var inte för ”på”. Se till att hålla kontakten och bry dig, men fråga henne inte vad hon tycker om dig eller fråga inte ut henne på dejt så fort du har landat i soffan efter första dejten. Det handlar om att känna av. Ni killar som upplever att ni förväntas driva konversationen och dejtandet framåt, gör inte det då. Låt det få vara tyst, låt henne komma med frågor, låt henne fråga ut dig på en andradejt. Du måste våga ta risken att det inte blir något. Problemet är att om du faller in i den rollen redan från början, så blir det svårt både för dig och för henne att ändra på sitt beteende. Sedan, att normerna kring hur män och kvinnor ska bete sig i dejtingsituationer ser ut som de gör, kan ju knappast du eller jag ändra på idag. Det är ju en fråga som börjar långt nere i åldrarna då vi formas till män och kvinnor. Men en sak kan du göra, våga bryt mönstret och våga misslyckas. Tänk på att alla inte är för dig heller. Se det som ett test.

  Tips 5. Ses ett par gånger ute innan ni ses hos varandra. Det tror jag skapar en ökad tillit och tydligare förtroende. Det gör heller inte det hela så laddat, vilket kan vara ett problem. Stressmomentet suddas ut lite.

  Lycka till därute nu!

  • Maja

   Vanligtvis brukar tipslistor av det här slaget vara rena blajjan, som dessutom förutsätter att alla tjejer fungerar och tänker precis likadant.

   Detta var däremot ovanligt klokt, sakligt och insiktsfullt formulerat. Tack, ”Gråskala”!

  • Gråskala

   Ja, Maja – jag tycker också listor kan vara kvalificerat skitsnack men jag tänkte att om fokus riktas på det som faktiskt går att förändra, dvs. ens eget beteende och förhållningssätt så kanske det kan vara till någon nytta. Huruvida vissa tjejer har en användare för att få bekräftelse – ja, jag kan inte se enligt vilken paragraf man skulle kunna åtala dem. Detta torde också gälla för en hel del killar.

  • gotländskan

   Kan bara säga att precis så rätt har du! 😉 jag får massor av mail. Ger nån en komplimang men jag inte är intresserad ger jag ett enkelt ”tack”. Men om jag vet att den som skriver inte är något för mig känns det onödigt att skriva. Skriva för att ge hopp o sen ändå säga att jag inte vill ses?! Jäkligt onödigt. O man måste selektera.
   Bra tips till grabbarna! 😉

 19. Karin

  Intressant diskussion, framför allt från den manliga sidan, mycket bitterhet, med ett par undantag.
  Min spontana tanke är, väx upp och sluta gnälla. Bitterhet är inte sexigt vare sig hos kvinnor eller män.

  Mitt första tips är att ta en titt på er egen presentation och era bilder, för ärligt talat undrar jag ofta om männen som skriver till mig över huvud taget vill att någon ska nappa. Om du sitter nedsjunken i en fåtölj med en öl och en laptop på magen, ler med snus i fulla munnen och räcker långfingret mot kameran, allvarlig vad tror du? Att kvinnorna ska hoppa ur byxorna av förtjusning? Bilderna ni pubilcerar förmedlar också ett budskap. Är det bra tänkt att ha fem bilder där du sitter i olika barer och dricker öl på varje bild?
  Förmodligen inte.

  Så här ser verkligheten ut.
  I min inkorg finns det ca 360 st mail varav ca 230 st är olästa.
  Jag har haft min profil mindre än 7 dagar.
  Det innebär att jag har läst ca 130 st mail under dessa dagar.
  Hur föreslår ni män som klagar att jag ska hantera det här så att alla blir nöjda?

  Så här går jag till väga.
  1. Har du ingen profilbild som jag angivit som ett krav i min presentation är du borta.
  2. är du utanför min åldersangivelse, både nedåt och uppåt, då är du borta.

  Bilden är det enda jag sorterar på, stenhårt. Är du inte i mitt tycke, mitt högst personliga tycke och mina personliga referenser, intressant på bilden, eller har du en skitbild där det knappt syns hur du ser ut, då måste jag tyvärr sortera bort dig. Ser jag något jag fastnar för i bilden så läser jag ditt mail.
  Om du därefter har skrivit något som fångar mitt intresse så kollar jag din presentation och dina bilder. Fångar du mitt intresse även där så får du ett svar.

  Om du skriver utan att få ett svar, eller att ditt mail förblir oläst, så är det faktiskt inte så konstigt och har inget att göra med att jag är extra kräsen eller otrevlig, det beror helt enkelt på att jag har ett liv och hundratals mail i inkorgen.
  Så här ser det ut hos de flesta tjejer skulle jag tro, det trillar in mängder med mail och man måste sortera på något vis. Jag har valt ett sätt att hantera detta för att det ska fungera för mig och hur ytligt det må verka, så är det för mig det enda sätt som fungerar. Det skulle vara helt omöjligt för mig att läsa och skicka ”tack för visat intresse” till varenda en som hör av sig. Jag hör också av mig till män som jag hittar som verkar intressanta utan att få svar. Då tar jag helt enkelt för givet att personen ifråga inte är intresserad och går vidare i livet. Svårare än så är det inte.

  Det kan vara värt att tänka på, ni män som tycker att det är besvärligt och orättvist att just ni inte får svar.
  Det här är min syn på saken och bara ett exempel på hur det kan vara.

  • Gråskala

   Fullt rimligt Karin! Bra sammanfattat. Jag kan inte invända på något sätt. Att reflektera över sitt eget beteende och ifrågasätta om den verklighet man upplever upp stämmer överens med den faktiska verkligheten. Det är nog i den änden man får börja för att så småningom kunna lösgöra sig från all bitterhet

  • johnny

   Ja..det är väl så verkligheten ser ut för många kvinnor på nätdejtingsidor. Är det inte jobbigt att rata utifrån profilbild och inte läsa mail? Att inte ens reflektera och problematisera över sin ytlighet? Jag kan ju få mail från personer som inte faller mig i smaken, då har det hänt att jag inte har svarat..oftast svarar jag och skriver tack om jag får en komplimang..men är kort och de flesta förstår vinken och lägger ned. När jag inte svarar kan jag få grym ångest om jag märker att tjejen har ansträngt sig..sedan besöker jag naturligtvis profilen..jag kan ju inte bara bedöma en person utifrån en profilbild..vill ju gärna läsa presentation och kolla på de andra bilderna. Om jag hade ratat så många utifrån profilbilden skulle jag haft enorm ångest..kanske inte för de som man inte märker har lagt ner sig..men för de som har substans i sina meddelanden. Jag skulle nog inte orkat vara medlem på en dejtingsida..nu är ju inte dejting någon välgörenhet..men ändå..lite empati har man ju..man kan ju känna med folk.

  • Alex

   Bra skrivet Karin! Du verkar vara en vettig tjej. Min tjejkompis visar ibland sin Happy Pancake mejlbox. Det är helt otroligt hur många mejl hon/ni tjejer får. Hon bara radera och blockerar… Jag frågar ofta henne varför hon svarar på vissa och inte på andra. Som jag förstår på henne så svarar hon till killar som hon är attraherat till oavsett om de skrivit bara ”Hej, vad har du för dig” eller nåt längre och personligare.

   Är det så för dig med?

  • nybbe

   Låter rimligt, själv sorterar jag bort alla som inte har någon presentation efter jag sett hur deras bild ser ut.
   Bara gå på bild, då kan man ju lika gärna gå ut på krogen….

  • Magicmange

   Femtio mail om dagen. Jösses… Man inser direkt att det måste sitta horder av killar som bara pumpar ut spammail. Det är bara för sorgligt att inte HP inför en spamstraffande sorteringsfunktion i mailboxen. En busenkel algoritm som ser till att ju fler mail man skickar, framförallt olästa eller obesvarade, desto längre ner hamnar man i listan i inkorgen. Eftersom mail längre ner i listan mindre troligt blir lästa skulle spam-jönsarna inte vinna något på att hålla på och skicka ut sitt skräp urskiljningslöst. En utvecklare skulle kunna implementera något i den stilen på nolltid och det skulle vara oerhört mycket mer meningsfullt än nuvarande sortering på ankomsttid…

  • Kjell

   Är det någon som kan förklara varför tjejer får så många svar medan männen knappt några.
   I min logik blir det då att kvinnor är mindre intresserad av en kärleksrelation än män.
   Många kvinnor hänger på sajten bara för att förbättra sin självkänsla och vågar aldrig en verklig fysisk kontakt. Det kommer aldrig till en förändring i sitt liv. Kom att tänka på skelettet som sitter på en parkbänk med en vissen blombukett med undertexten I VÄNTAN PÅ DEN RÄTTE.

  • George

   Man kan ju alltid sätta en spärr för män. Ingen man får ta kontakt med nån kvinna innan hon tagit kontakt med honom. Då tvingar man kvinnor att ta en första kontakt om dom vill att nåt ska hända.

  • Snapphanen

   360 mejl på mindre än sju dagar låter saftigt. Då rasslar det till rejält. Själv får jag vara glad om det kommer tre mejl åtminstone i veckan. Fast då är det oftast jag som tog initiativet. Tjejer som spontant hör av sig är ovanligt. Tror fan när deras egen inbox svämmar över. Ser att denna diskussion ofta dyker upp. Urartar inte sällan till vems felet är och vem det är mest synd om. Trist för dejting borde handla om att finna kärlek och inte försjunka i bitterhet. Människor är som de är och styrs av reptilhjärnan om ingen leder dem i en annan riktning. Samma problem finns på alla dejtingsajter. Vi lär inte kunna diskutera bort det. När inte människor vill förändra sig så måste man ändra spelreglerna. Ta bort möjligheten att skicka obegränsat med inledande mejl så försvinner spammet. Att begränsa detta till två per dag är en jättebra idé. Då blir det en unik dejtingsajt som gör skäl för namnet. Finns säkert de som lyckas här men för många är det mest pannkaka.

 20. What_A_Man


  Om stenen faller på kruset, ve kruset.
  Om kruset faller på stenen, ve kruset.
  Alltid ve kruset.

  Jag har för mig att den kommer från Talmud, judarnas skrift. Den passar så bra här.

  Gråskala har väldigt rätt i sin lista över hur man ska bete sig respektive inte ska bete sig. Inte som en instruktion att följa för det är från person till person vad som är rätt eller fel. Men sammanfattat, som jag läser det, bete dig som folk. Visa mänskliga sidor och bemöt andra som du själv vill bli bemött.

  Denna sidas, liksom alla liknande sidors, förbannelse är att här är sån obalans mellan könen. Här sitter så många fler män än kvinnor och tävlar om uppmärksamhet. I det stora hela kan kvinnor bete sig hur dumt och otrevligt som helst och ändå alltid bli uppskattade av ”någon” och när denna ”någon” inte är kul längre ersätts med en ny ”någon”.

  Hade kvinnor varit så seriösa och visst vad de vill ha, i kombination med att de hade varit så underbara som de beskriver sig här, hade deras medlemskap här avslutats rätt snabbt. In, skriv fem meddelanden med den som har lyckats knåpa ner de egenskaper som eftersträvas, träff där hon trollbinder karlstackaren – klart!

  Så är det naturligtvis inte. Men läser man här lägger kvinnor skulden på män för att de inte kan uppföra sig. Vi män beklagar oss över kvinnors dåliga bemötande (med viss rätt enligt mig).

  Vi människor är varelser som söker respons. Säger jag bu vill jag ha bä tillbaka. Det är så tråkigt att bli bemött med tystnad. Tar man kontakt är det slumpen som avgör om hon svarar. Det känns så i alla fall.

  Inte för att jag massmejlar, vilket där säkert är någon som tycker, eller kommer med dumma förslag, men jag förstår de som gör det. Får man ingen respons på att bete sig normalt så skulle det väl vara fan om man inte kan få det genom att säga…. Tyvärr drabbar det beteendet den som försöker bete sig ordentligt, man är dömd på förhand när kvinna har stött på fem sådana.

  För egen del har jag tappat kollen på hur många gånger jag har fått bra kontakt med någon. Dagen därpå är jag som luft för dem. Det är till och med så illa att man tycker det är rätt hyggligt av dem om man får ett brev, eller om man redan har träffats att det kommer som SMS, där det står dra åt helvete med dig (fast lite finare uttryckt).

  Det som blir riktigt galet här är att de som deltar verkar inte leta efter vad man kan tycka om hos någon. De letar efter vilka fel man kan hitta hos den de skriver med. Inse faktum, det perfekta finns inte. Ändå jagas det och minsta lilla skavank som kan upptäckas gör att människan ratas i sin helhet. Den senaste som ratade mig gjorde det med motiveringen att jag för tre år sen hade campat på semestern med ungarna… Tält var inte hennes grej.

  De kvinnor jag har blivit kompis (i några fall låtsasvän, brevkompis, på nätet) med här dejtar, inte alla men de flesta, hej vilt och de hittar fel på allt och alla. Tämligen ordinära kvinnor, ensamstående morsor, varken vackra eller fula, lite fler kilo kring magen än där borde vara, helt ordinärt svenssonliv med slit med läxor och dammsugaren, men någon som är kombination av grekisk gud både på bild och ännu mer i verkligheten, har Shakespears författarförmåga och med en humor som får dem att gå med kronisk magsmärta av asgarven ska komma och göra dem levande utan någon som helst egen ansträngning. Inse att det inte funkar så.

  De som har gett upp det här, och berättat för mig att de lägger ner, har gjort det med motiveringen att det finns inte någon. När de har sagt det till mig har jag hört att hon är oförmögen att göra något av de kontakter hon får.

  Något jag tror hade gjort detta bättre är då som har sagts att tomma profiler skulle inte få synas. Icke deltagande. Bort med bekräftelsetrollen. Man skulle bara kunna skicka låt säg tre meddelande per dag till nya kontakter så massmejlarna försvinner. Sen får man så snacka med de man redan har kontakt med och behagar inte dem en så kan man väl ägna sig åt att leva livet i stället för att glo in i datorskärmen.

  Sen har alla kvinnor jag har snackat med här sagt att de får enorma mängder brev när de går med. Ge kvinnorna lite andrum där, låt dem vara med en vecka innan man kan mejla till dem men att de kan mejla till männen, själv få söka och etablera de kontakter de vill ta. De gånger kvinnor har skrivit till mig har de faktiskt varit intresserade av att mig, där är något som har gjort dem nyfikna. De flesta av dem har jag träffat, de jag inte har träffat har det berott på avståndet mellan oss. Att man sen inte klickar… så är det bara. Det är en viss skillnad mot att där står en pajas och ropar Se mig! Se mig! Se mig! och gnuggar sig själv i deras ansikte.

 21. Macke

  Varför drar ni alla över en kant? ”Ni killar” och ”Ni tjejer” läser man. Själv är man trött på att man aldrig får svar i något av mailen där man är serriös, så jag kan förstå kritikerna som skriver i sina presentationer att dom inte tror på nät dating men provar ändå, kille som tjej. Byt ut all tid ni lägger på nät dating och börja lägg tid på er själva t ex gå ner till gymmet och uppgradera kroppen eller någon annan hobby som kan leda till socialt umgänge In real life. Att sitta bakom bildskärmen och betygsätta folk eller skriva till folk som är way out of your league kommer troligt vis inte leda till något. Och sen är det ju person kemin som avgör om ni kommer stå ut med varandra och inte enbart utseendet som 90% går på när dom ska svara på sina mail 🙂 Nät dating börjar bli allt mer som Facebook, ett tidsfördriv för att se hur många likes man kan få och hur mycket umärksamhet man kan få.

 22. gotländskan

  Karin precis så gör jag med. Alla kan inte få ett svar. O utan bild eller presentation!??? Hur tänker man? Eller så dåliga bilder eller rent osmakliga.
  Gråskala slår också huvudet på spiken.

 23. Isabellerockstrom

  Några kommentarer på ovanstående:

  What_A_man: Jag är seriös men har ändå blivit långvarig på HP. Det handlar ju om att träffa någon för livet, och det är väl inte gjort i en handvändning. Lättare då om man är oseriös att hitta någon.

  Alla tjejer får inte många mejl, beroende på ålder bland annat. Jag får inte så många mejl men jag är 35 så. Jag tar massor av initiativ, ibland får jag svar, ibland inte. Som alla, skulle jag tro.

  Killar borde analysera sin egen presentation och bilder, många badrumsbilder, visa muskler bilder, barhängbilder etc som ej är attraktivt. Presentationer med många stavfel eller opersonliga brev med stavfel och konstiga meningar, ord som inte finns i saol, slang, svordomar och bara nonsensord.

  • What_A_Man

   Isabellerockstrom:
   Du har helt klart för dig, och det är i samma ärende jag är här. Det ska hålla, det ska vara mer än för stunden. I stort sett alla säger så, men de lever inte som de lär.

   Vad jag har förstått av de jag har blivit mer personligt bekant med här är det många män som visar upp en fasad, ett stiligt yttre som helt saknar innehåll. Kvinnorna springer efter det för det är vad de vill ha. Och sen leder det beteendet till den ena besvikelsen efter den andra på oss män.

   Kvinnor kör samma grej. Inte alla för det är orättvist att säga, men en klar majoritet. Men det tar sig ett annat uttryck. Träffa många som får säga till henne att hon är allt vad en man vill ha ända till någon ny spännande dyker upp. Då är det hans tur att få vara leksak ett litet slag.

   Detta borde vara jätteenkelt. Jag är singel, du är singel. Låt oss träffas och se om vi vill osingla oss med varandra. (Bara en sån sak som takt med barn och arbetstider kan spöka till det rätt bra där och göra en träff svår.) Vill vi inte det kan man väl bemöta varandra på ett vis som gör att vi kan stöta samman vid vilket tillfälle som helst och hälsa på varandra utan att det känns obekvämt. Det kan ju vara att någon av oss har sällskap med någon annan kompis som också råkar vara singel som kan vara rätt i stället.

   Det är… jag ska leta upp alla fel jag kan tänkas hitta för att säga nej till träff. Har vi träffats är det inte detsamma som att vi ska fortsätta ses även om vi står och säger det till varandra rakt upp i ansiktet. Där är ju så många andra som ska undersökas. Fast det kan man ju inte säga för då är risken att en dörr stängs.

   Och bara som en grand final på den gäller ju ingenting med mindre än att det är ömsesidigt. Känslor uppstår liksom inte på beställning bara för att det ser bra ut på papperet – läs är förälskad i bilden. Hur många av de man aldrig har träffat för att de bara slutade skriva till en hade kunnat vara riktigt rätt för varandra? Tål att tänkas på det där.

 24. Isabellerockstrom

  Nacke, jag skulle antagligen inte svara dig om du särskriver nät dejting istället för nät dejting eller stavar seriös med två r, serriös. Mitt tips är att kolla upp hur ord stavas rättstavningskontroll innan du skickar det.

  • Guldfrö

   Själv hade jag tänkt att skriver man ”nät dejting” så kanske det är en person som använder mycket engelska, där man särskriver nästan allt. Och skriver man ”serriös” kanske man slant på tangenten eller har dyslexi. Försöker att inte döma andra så hårt. 🙂

 25. Isabellerockstrom

  Sen blir jag också trött på motsägelsefulla uttalanden och presentationer. En kille skrev i sin presentation att han alltid var glad och skrattade mycket. Hans bilder visade det motsatta, han var sur och butter, log inte det minsta. En annan bedyrade hur mycket han gillade att studera och skulle vilja studera hela livet. I mejlet därefter, några dagar senare, skrev han att han var sjukskriven och inte pluggade längre. Det bara för att jag uttryckligen frågade om studierna.

  Ibland känns det som att man vill måla upp en falsk bild av sig själv som inte stämmer. Jag gör inte så och gillar inte killar som gör så. Det tyder på dålig självkänsla om man måste låtsas vara något man inte är. Dessutom uppdagas också sanningen efter ett tag. Var ärlig och våga vara dig själv.

 26. Isabellerockstrom

  Ja… Och jag kan fortsätta rabbla kommentarer som skrämt iväg mig. En kille som var 31 när jag var 34 skrev till mig att ”det är spännande att träffa en äldre och mogen kvinna.” Jag kände mig lastgammal och slutade skriva efter det. Ser en åldersskillnad på 2-3 år som obetydlig och vem vill bli beskriven som ”mogen” eller känna sig äldre vid 34 när killen är 31. Så tipset här är väl att läsa igenom det man skrivit en extra gång och fundera lite på om det skrivna är lämpligt eller kan uppfattas negativt på något sätt.

 27. kent

  Det är tragiskt att se hur ytliga kvinnor och tjejer är på HP och övriga svenska dejtingsajter. Under de två år jag har varit aktiv på HP har jag inte fått en enda dejt med någon tjej. Trots att jag tagit hjälp av två etablerade dejtingcoacher. Har mejlat tjejer med gemensamma intressen och inlett med att börja prata om våra gemensamma intressen. Men inget svar tillbaka. Sedan 3 veckor har jag börjat vara aktiv på en amerikansk dejtingsajt. Varav jag redan fått 7 förfrågningar om att ses. Blir att skuldsätta mig med ett 125 000 kr lån för att åka över träffa 5 av mina dejter närmaste veckorna

  Jag önskar verkligen att jag sluppit. Men ges inget val när jag inte får nån dejt i Sverige. I USA funkar det att vara sig själv.

 28. hinkis87

  Jag är sån som säger vad jag tycker och skiter ifall jag trampar någon på tårna. Jag har blivit uppforstrad att klara mig själv och kunna hantera ifall någon inte beter sig som jag föredrar. Jag uppskattar andra som vågar vara ärliga och vara sig själva och inte behöva leva efter någon plastig PK roll eller såvidare.

  Nåväl, till ämnet. Jag tycker männen i denna tråd är väldigt korrekt i beskrivningen i hur det är på denna sida. Kvinnorna i denna tråd verkar väldigt vilsna eller har en väldigt otrevlig feministinställning till det hela.

  Sanningen är att tjejer på denna sida är de som har makten. Typiskt ”mannen tar initiativet” mentalitet. Jag håller också med att de verkar vara mer intresserade att få bekräftelse och bara gottar sig i billiga komplimanger och inte har mer avsikter än så. Nu talar jag givetvis om ”er alla kvinnor i helhet”. Det finns undantag. Men en sak kan man nästan alltid vara jävligt säker på, att de som ser bäst ut, är de mest bitchiga och som aldrig svarar. De som läser det du skriver men inte ens bryr sig att säga något tillbaks, eftersom de får SÅ många kommentarer dagligen. Och kanske till och med skriver något otrevligt tillbaks! Det är helt sjukt, det händer inte ofta men det gör det. Man försöker skriva något som sticker ut, och blir nedskjuten när man är den som är modig och tar ett steg fram. Ytterst avtändande och jag skulle inte vilja träffa en sådan människa om det var sista kvinnan på jorden.

  Jag har faktiskt träffad en ganska stor bunt tjejer från denna sida idag. Har varit otroligt intressanta och varierande möten. Ska jag vara sådär otrevligt ärlig igen är det aldrig tjejer som är 10/10 jag väl har träffat. De flesta ”ser väl alldagliga ut”. Jepp, jag tänker utsäga att det finns en skönhetsnorm att leva efter för så är det ju ändå när allt kommer till kritan.

  Om du orkar titta i min pres är min inställning helt totalt flummad och rätt oseriös. Jag har alltid haft som inställning att ha roligt, inte satsa på förhållande och bara träffa nya bekantskaper. Men jag har såklart nära vänner som är helt radikalt annorlunda. Men upplevelserna är demsamma.

  Det finns faktiskt inte så mycket tips från min sida vad man ska skriva till någon. Det viktigaste verkar vara att tjejerna är attraherade av dig fysiskt. Den här grodan ”hej hur är det” eller ”du var fin/söt” funkar fruktansvärt bra om du skriver till någon som redan suttit och dreglat över dina bilder, men då hade du lika gärna kunnat skrivit ”Öööhhhh harru bärs elle?”. Jag brukar ha som standard att inte hålla konversationerna överdrivet långa över denna sida. I snitt brukar jag försöka dra allt vidare efter 1½ eller 2 sidor av konversation. Genom att fråga efter FB eller telefonnummer. Att dra konversationen vidare gör att intresset och intensiviteten dör väldigt fort och det blir bara ”haha” svar och ”ja ;D”.

  Skulle en tjej skriva till DIG ”WOW HÄNDER DET VERKLIGEN?!” så har det enligt mig resulterat i att ni kommer träffas 99% av fallen! Ifall du tycker hon är snygg nog 😉 Jag kan nog garantera att ni tjejer som faktiskt skriver och inte får svar nekas av den enkla anledningen, de tycker inte ni ser bra ut nog! Jag är helt ekväm och ärlig i den saken, att jag är utseendefixerad och jag finner inget fel i det alls. Sköt ert eget om ni inte gillar den inställningen och håll er ifrån mig.

  Jadu, vet inte vad mer jag kan säga. Är du tjej, ser bra ut, är knäpp och har läst detta, hör av dig. Är du kille, inte nödvändigtvis ser bra ut, men vill fråga något, GÖR det. Jag vågar skriva till killar på denna sida utan att kunna få gaytankar 🙂 Namnet jag använder i denna kommentar är mitt smeknamn på sidan så ni har min address.

  • Crazy8000

   Kanske är så att de du söker inte finns där från början.
   Finns ingen universell text som funkar på alla oavsett om det är riktat mot tjejer eller killar.
   Jag ger dig rådet att våga ta steget IRL istället för att förstöra ditt självförtroende och självkänsla på kontakt sidor och bli en cuf IRL på köpet.

   Ställ dig denna enkla fråga!
   Vill jag bli lycklig eller vill jag ha en trofé?
   Ingen av dessa är förenliga med varandra när man söker även om det finns de som påstår det. Desto mindre du bryr dig att förlora något desto bättre funkar ditt sökande.
   Varför tror du att många tjejer beter sig nonchalant och vissa män som många tjejer drar sig till.

 29. Barajag

  Hej!

  Ja, jag är tjej och skickar mejl. Ibland får jag inte svar alls. Idag fick jag ett svar från en kille som sa att han läst min presentation och inte tyckte vi passade.

  Ville bara säga att jag redan fattade de när han varit inloggad och inte svarat. För mig är det lättare att inte få nåt svar alls, än när nån skriver så. För nu går jag mer och funderar över det där, vad jag skrivit som han tyckt inte passade honom. Och det är en jobbigare diss än inget svar alls. Tycker jag.

  • Crazy8000

   Bryr dig inte om vad det är för fel, det är inget fel, du är bra som du är.
   Du ska inte försöka vara på ett sätt du inte är för att passa in på ett ställe du inte passade in ifrån början annars förlorar du dig själv på kuppen även om det är jobbigt att vara själv och inte ha någon att älska och bli älskad av.

   Men visa även ödmjukhet även där dom inte förtjänar det. Du kan alltid försöka igen efter någon månad igen i med vi alla utvecklas och ändrar synen på vissa saker och du kanske är vad han söker nu, det kan lika väl vara att han hade en på g just då.

   Lär dig den att majoriteten av kvinnor tar illa vid sig att bli dissade med text precis som majoriteten av män tar illa vid sig när man ignorerar och detta fattar inte majoriteten av båda sidor.

  • Kille38

   Hmm… Tänk jag får alltid ångest när jag inte får svar. Trycket lättar när jag får ett tydligt besked oavsett om det är efter andra eller sjunde meddelandet. … att vi kanske inte passar så bra ihop … att vi kanske är för olika eller vad det nu kan vara. Visst, jag kan grubbla lite över det också, men det blir inte tillnärmelsevis lika mycket som om folk bara försvinner.

   Jag tycker det är så underbart om man kan avsluta fint med lycka till och en stor kram! :)) För … Jag tar det på allvar.

 30. suncave/joy

  Är en intressant diskution.

  Hinkis87: Du har fått ihop en en bra presentation på få ord som inte låter så oseriös som du vill få den till.
  Och så går du emot alla svaren här beträffande dina bilder: Bilder på krogen, en spännbild, en bild med bar överkropp.

  Så din sida sänker de flesta tips i tråden(Bortsätt från en bra presentation, även om den är kort).

  Att klanka ner på stavfel och särskrivningar är minst lika ytligt som att bara gå på bilden. Är själv dyselektiker(Försök uttala ett tungvridar ord som redan är svårt att stava till 🙂 ) och får kämpa med de flesta ord, sen att man sitter med mobilen gör det inte enklare.
  Men att använda slang/dåligt språk är väl aldrig bra?

  Tråkigt när några förstör för många, eller om det är tvärt om.

  Kvinnor har jag sett även tröttnat på denna multummailande, fel träffar och annat. Men av vissa har jag inte fått svar när jag passar in i mallen, andra inget svar när jag missar mallen 🙂

  Men sen är väl en viss del av problemmet att vi sätter upp orealistka mål och kriterier för den vi söker att vi missar den vi skulle passa perfekt med.
  Mycket handlar om att koka ner sina krav. Har reviderat mig själv otaliga gånger, så jag är nere på ett krav och det är distans. Vad jag lärt mig på resan senaste två åren är problemmet att vi inte hinner träffas tillräkligt, kommunikation och visa den andre att man älskar dem så att de förstår.

 31. Kaiko

  Haha jag älskar den här diskussionen. Killarna mot tjejerna!!!

  Allvar, är ni så trångsynta att ni inte kan se att alla har ett lika stort ansvar i att hålla den här siten seriös? Killar: Sluta skicka patetiska massmail och kvartitreragga. Tjejer: Bemöda er lite med presentationer och svar. För jag ska berätta en hemlighet – dessa beteenden föder varandra.

  • Snapphanen

   Som tjej finns ju möjligheten att slänga mejlen i papperskorgen och ”kvalitetsragga” på egen hand. Inte förbjudet även om det är att gå emot strömmen. Visst är det synd att få en tom inbox. Fast då är man i samma situation som killarna. Jag tror få tjejer är beredda att göra detta. Lika lite som killar vill glo på sin tomma inbox. Vi är tillbaka där vi började. Systemfel kan man inte åtgärda genom att vädja till grupper att göra si och så. I verkligheten tillhör vi ingen grupp. Som individ har du ett problem och det är du fast med tills någon kommer på en teknisk lösning.

 32. Isabellerockstrom

  Ja, jag stör mig otroligt på stavfel. Ett stavfel eller så försöker jag inte hänga upp mig på men är det återkommande, då är det svårt att se genom fingrarna.

  Det kan bero på att jag är lärare i svenska och arbetar hela dagarna med att rätta stavfel, läsa texter och kommentera det mina elever skriver. När jag sedan kommer hem vill jag inte mötas av samma problem på hemmaplan. Det kan uppfattas som ytligt men för mig är det en deal breaker.

  Jag tror att en anledning till att killarna inte får svar är för att de ibland inte är tillräckligt kommunikativa i skrift. Större andelen tjejer studerar på högskola, läser romaner och tränas i tidig ålder på att uttrycka sig. Det blir kanske svårt för vissa killar som arbetar inom exempelvis praktiska yrken eller på lager att uttrycka sig på ett sätt som fångar tjejers intresse.

  Sedan är alla olika. Vissa killar är ytliga men som tur är finns också ytliga tjejer. Sedan beror det på ålder. Jag är 35+ och antar att badrumsbilder kanske funkar för 20-åringar, men knappast för äldre.

  Sedan får man väl lägga ut bilder som passar personlighet och det man söker men det måste finnas en tanke bakom. Vem vill jag ska skriva till mig, vem är jag och hur ska jag då visa upp mig själv? Förstår inte varför, i grunden söta killar, lägger upp bilder där de har kläder köpta på 80-talet och lägger på sig en sur min istället för att le och ha normala kläder.

 33. Anna

  Okej tips, tack för dem med en nypa salt.
  å till flesta kommentarer om punkt ett. För mig är det okej. Finurliga brev gör mig detsamma.
  Profilbilden bredvid texten säger mkt om det finns en chans, isf går jag in och kollar igenom hela profilen. Bilder, text, allt. Sen bestämmer jag mig. Samma sak med Likes/Flirt.
  Mailet – så länge det inte är snuskigt eller alt lyser tydligt att de inte ens läst min prestext, vilket för det mesta innebär chans borta- gör mig detta enda: tecken på att Du är intresserad av mig.

  Jag svarar de flesta som mailar mig, om de inte är 20+ äldre för de borde fatta själva att om jag sätter en maxgräns på 10 år äldre på min pres betyder inte det 10+ till. Rent obehagligt ibland faktiskt när nån på 47 eller 55 eller äldre mailar 25-åriga mig.

  Å btw Ang tidigare anmärkningar om att bilden bredvid mailet är för liten för att säga något: det säger mkt; ålder, hår på huvudet ,smal/rund, hudfärg , hårfärg etc.
  Jag är gammal nog att veta vad jag garanterat inte är intresserad så vrf slösa folks tid?
  Å jag förväntar mig detsamma om folk inte svarar på mina mail, fine, lycka till i fortsätta kärlekssökandet.

  Förlåt för långa texten

 34. Crazy8000

  Fucked up numbers game med ett hopkok av individer som tror på quick fix.
  Alldeles för mycket missförstånd skylla ifrån sig när de känner sig träffade av sitt beteende.
  I verkligheten kan ni stoppa upp det där med ålder i häcken, känslorna skiter i sådant när det kommer till kritan.
  Presentations texten spelar allan, de flesta skriver vad dom tror om sig själva och vad som ska dra till sig vad dom tror dom vill ha och så vidare…

  Den listan behövs verkligen tas med en extra stor nypa salt.
  Mycket av de tipsen gör man bara med de som inte är riktigt beredda att gå in i de dom tror sig vara redo för, inte värt att slösa tid på de.

  Most is barking on wrong thees and negligate those that doesn’t fit in to there fantasy.

 35. new-hope1

  Upptäckte en sak här på HP. Här inne så skyller männen på att kvinnorna inte kan säga nej tack, inte intresserad. Kvinnorna skyller på männen att dem inte kan säga nej tack, inte intresserad. Det finns ju ingen här inne som är ärlig.

  Lång tystnad från båda könen betyder att man inte är intresserad. Inte svårare än så.

 36. BloopR

  Herregud, väx upp alla som klagar på att de inte får svar! Ingen har ”skyldighet” att svara på era mail, oavsett hur mycket eller lite tid ni lagt ner på det. Det säger sig väl självt? Bara för att man får ett brev av någon som verkar okej och har skrivit något personligt, så kanske man inte känner att den personen är rätt för en. Eller så kanske man helt enkelt måste sålla som vissa här varit inne på. Kan dock tala om att massmail är det absolut SÄMSTA du kan ta till, speciellt om du har intentionen att finna en seriös partner.

  • Crazy8000

   Omognad får du stå för själv!
   Typisk tecken på okunnighet uttrycker sig.
   Båda beteenden är vad du kallar omognad, att inte svara lika väl som gnälla om att inte bli svarad.
   Det en a är asocialt beteende det andra är tyck synd om sig själv!

   Ingen aktiv användare vet om det är ett massmail hur du än vrider och vänder det, många skriver på sådant vis och får skit för att dom skriver massmail medans du har de som skriver så det värkar personligt och det är massmail.
   Hur som hälls ser bara de som har åtkomst till din profil så som du har åtkomst alltså ingen användare på HP.

   Massmail blir det om man inte får svar oavsett hur man ser det.
   Jag kan upplysa att skriva massmail är lika seriöst som personligt, för massmailet är också personligt skrivet och är för stunden riktat till mottagaren.
   Sedan får man räkna med att många ryggar när dom får personliga mail.

   Självklart får man sålla en hel del när dom har satt en max gräns hur många meddelanden du får sända ut per 12h.
   Hur som helst.

   De som brukar vara bäst på text med mycket djuphet och personlig brukar vara motsatsen vid träff. dom brukar vara passiva och ej delaktig i den osociala dansen, knepiga att prata med, förvänta sig att motparten ska göra allt, de kan inte bidra med något mer än bara vara där.
   Medans de som var sega via text med inget lika väl som inget personligt i profilen lika väl som meddelanden har varit de som är motsatsen.

   Hela online cirkusen är något döfött och de flesta kommer på det efter ett tag och lägger ner det helt och brukar hitta en eller flera i det riktiga livet som bara blir direkt.

  • Erica

   I början när jag var ute på nätdejting svarade jag på alla mail – antingen med ”nej tack” eller bara ”tack” el dyl – även när jag inte var intresserad. Men till slut orkade jag inte. Och jag blev inte bemött så tillbaka, för jag har skrivit 200 mail till män, typ, och får sällan vettiga svar. Det är sååååååååå segt och ingen vågar ”gå vidare” tycker jag. Kanske min presentation ”skrämmer” män, eller så vet jag inte…. Jag lever efter devisen: ”Gör mot andra såsom du vill att de ska göra mot dig”, så artighet och att vara trevlig och respektfull är jätteviktigt tycker jag. Men det tycker inte alla andra. För många är sååååå trista; svarar inte, eller svarar så kortfattat att man inte kan skriva vidare. Jag brukar vara tydlig: ”Vill du ha kontakt eller inte?” osv.

  • Crazy8000

   Gott om velande personer lika väl som de som söker de som kan underhålla dem. Dessa är bara att skita i, dessa märks när man är rakt på direkt ifrån början, de som inte är en av de kan man få till en träff redan vid 8 meddelanden fram och tillbaka, redan vid 4, även med seriösa.
   De som drar sig för att träffas är sällan redo för att hoppa in i något bara så alltså är inte riktigt redo för en relation riktigt än men tror att de är det. väldigt enkel ekvation och kännetecken. Desto mindre redo desto mer måste hen spelas som en fiol desto mer lätt bortskrämd, varför kan vara många anledningar.

   Bemödar mig inte med dessa och de är inte i rätt utvecklingsfas för mig. (lovetards brukar man kalla dessa)

   ”Nej tack” lika väl som ”Tack” misstolkas via text. Hur man än vrider och vänder är de tvetydiga svar precis som ”Ja” ”Nej” ”Kanske” och är ett slutet svar på en direkt sluten fråga alltså som om jag frågar ”Vill du ha en glass?” , men säger du ”Nej” som många tjejer tror är ett tydligt svar på som typ ”Hur mår du?” ”Vad gör du?” gör bara tjejen i fråga som svarar till socialt efterbliven rent ut sagt av alla som skulle läsa det.
   Därför får ni efterhängsna, bara för att ni som svarar så är luddiga och otydliga även om ni inte tror det för alla tolkar inte text.

   Den mest effektiva frasen är ”Inte intresserad i dig. Lycka till med nästa.” .

   När du bara säger ”Tack” öppnar du upp konversations inviten du fick oavsett hur du ser det, detta är omedvetet universellt världen över.
   Bara ett ”Nej” är både en öppnare avisera och osäker beroende vad personen har skrivit till en.

   En väldigt vanlig och generell grej brukar vara. Desto mer och bättre personen är via text desto mer motsatsen IRL.
   Människan brukar kompensera att vara mer på mot polen oavsett vad det är.
   Våra hjärnor är skapta att kompensera (Vara lata, ta genvägar).

 37. new-hope1

  Det här skulle alla 40åriga kvinnor som tror dem är eftertraktade läsa. Dem tror att dem är eftertraktade pga alla massutskick dem får från unga män… Dem yngre männen fiskar och hoppas på att nån kvinna fastnar. Oftast så fastnar en äldre kvinna i nätet. Ser hon hyffsad ut så kan vi yngre män leka en stund tills nån bättre och yngre kvinna dyker upp…

  Snacka om korkade 40åriga kvinnor…

 38. Erica

  När män skrev: ”Hej, vad gör du?” som första meddelande så blev jag i början rätt irriterad. Jag tycker det är en dålig inledning.
  Jag tycker att ”Vilken fin presentation du har. Jag blev mer nyfiken på dig. Har du lust att höra av dig?” är en bättre början. Eller ”Jag tycker du ser fin ut på bilden. Vad tycker du om min sida? Om du gillar den – hör av dig!” el dyl.
  Att skriva: ”Vad gör du?” eller bara ”Hej!” tycker jag är lite töntigt och konstigt.
  Men eftersom rådet kommer här, tänker jag att många (män) tror att det är det vi tjejer tycker är okey…
  Vad svarar man på ”Vad gör du?” till en främling, liksom?
  Konstigt råd. Är det en man som givit det rådet? Vi är ju lite olika vi män och kvinnor…

 39. Kjell Holmstrand

  Mycket handlar om personlig utveckling och mindre om utseende. Om någon är supervacker men totalknäpp så kommer det knappast bli någon relation. Hur mycket beror det på dålig självkänsla att inget händer?, för att någon inte vågar ta det avgörande steget. Oddsen försämras med stigande ålder. Allt kan kokas ner till två ord, – Kärlek eller Rädsla. Vad vågar du välja eller inte.

  • Crazy8000

   Förvånar mig inte!
   Då måste jag ha skrämt bort alla velpannor från början eller kan hantera dessa. Hur som helst samlas de med mest inre demoner på online kontakt sidor och de gör nästan vad som helst att uppge ett sken att de inte har det.

   Väldigt enkel ekvation.
   Desto mer struliga = desto mer inre demoner (bland annat attityds problem)

 40. Conny

  Det bästa man kan göra är…

  *Kom hem från jobbet.
  *Gå ut i köket.
  *Öppna kylskåpet.
  *Ta ut en öl.
  *Öppna den.
  *Ta rejäla goda klunkar.
  *Gå in i rummet där den sköna soffan står.
  *Slå dig ner i soffan med ett gubbljud.
  *Sträck dig mödosamt efter fjärren.
  *Starta TV och Dvdn / Blu ray.
  *Starta favvo filmen och ta dig ett par klunkar till av ölen.
  *Njut av att du sitter där själv och slipper alla dryga, bortskämda och egotrippade kvinnor.

  För när det kommer till kritan så har du ju det faktiskt ganska bra när du är själv eller hur?

 41. Berra

  Jag förstår inte denna ovilja mot att försöka göra en bra pres, som rätt många tjejer tycks ha. Jag har en bra pres, och den lockar till sig folk hela tiden, som ofta ger lajks. Jag känner inte igen riktigt den mörka bild som målas upp här. Visst självdör lejonparten av alla konv som startas och visst är det många många som aldrig svarar på kontaktförsök.

  Men jag har också hittat gott om trevliga, välformulerade, intressanta och dugliga kvinnor som är duktigt mejlsugna och dejtsugna. De blir ofta glada av att snubbla över en man som är bra på att mejla, vilket tycks vara en svår bristvara här. Ofta mejlar jag för länge innan första träff, eftersom mejlandet är så roligt, och att jag inte vill att det ska ta slut av en sån struntsak som en misslyckad första träff. Så kanske är jag ingen bra dejtare. Men har haft en hel del bra dejter ändå.

  Så som en liten motvikt mot allt gnäll som framförs här, vill jag ge en eloge till alla dessa roliga välformulerade, skrivsugna kvinnor, som hänger med på i stort sett vilka samtalsämnen som helst, inklusive sex och samliv och allt du kan tänka dig. Om man bara själv har ett seriöst anslag och är ärlig och uppriktig i sina funderingar. Tycker det är spännande att höra om deras liv, deras funderingar och tankar. Nästan alla har en historia värd att berättas. Nästan alla.

  Folk märker direkt om du är autentisk eller bara fjantar dig. Och jag tror de flesta gillar autenticitet. Gärna trams, skoj, flört och skämt, men inte bara. Det ska vara uppblandat med uppriktighet, skärpa, nerv, närvaro och allvar. Jag orkar iaf inte sitta här, och bara prata skit med folk.

 42. INA

  Oj! När någon kontaktar mig och håller sig till dessa tips blir det troligtvis inte ens någon första träff och en andra är defenitivt utesluten!!
  Jag har försökt ge killar/män en chans trots att de varje gång skriver ”Hej, vad gör du?” eller ”Hej, hur är det?” eller liknande men jag tröttnar snabbt på dem och finner dem oftare mer irriterande än intressanta.

  Jag inser att det kanske jag som är udda då jag ofta sticker ut i olika sammanhang men jag fortsätter nog med att vänligt tacka nej även i fortsättningen när en man verkligen inte kan behålla mitt intresse med sina meddelanden enligt mallen ovan…

  • INA

   Naturligtvis CRAZY8000! Det ska vara intresse från båda sidor om det ska bli något.
   Anser han att jag är ointressant redan i text här på sidan så är sannorlikheten minimal att vi ens kommer till en första träff. 😉

 43. Terminalis

  Vet inte riktigt när folk ska fatta sambandet…

  * Killar vill ha sex, och får dom sex blir dom seriösa i ett nafs
  * Tjejer vill ha seriösa förhållanden, och får dom det blir det sex i ett nafs

  Två bitar enkel fakta inom beteendevetenskap. Det är biologiskt, så jobba med det. Inte mot det.

  Sedan kan jag personligen tycka att sex är en fantastisk hobby, jag ser inget fel med att må gott och ha trevligt på sin fritid…

  • Kaffepaus

   kanske mannen är lite mer komplex än så. förhoppningsvis finns det fler manstyper än en. Vi är trots allt inga djur utan reflektion eller fri vilja.

   sexdriften kan vara kraftig, men sen är det ändå en själv som bestämmer om man vill ge efter för den eller inte. Kan ju ev finnas annat också man vill ha?! :-D…Attraktion e en sak, kärlek en annan…..kanske lätt att blanda ihop om man e pilsk. Behärskning är en konstform :-).

   Om tjejer på pannkakan vet jag ingenting mer än att de mest söker bekräftelse och en bonuspappa till sina 3 barn: Robin, Kevin och lilla My, samtliga med kraftig ADHD…:-)

  • Crazy8000

   ADHD med attityd störningar plus väldigt mycket andra diagnoser ihop med det som narcissistiska sociopater drag eller fullt ut, Feminism (offerkomplex), ultra veganer (brukar vara oförmögna hur andra tycker och tänker, bara deras syn gäller och ska tvingas till den), de lever i en psykosliknande bubbla där deras verklighet är den vi andra lever i enligt dem men går aldrig att bevisa för dem fören bubblan är spräckt.
   (dom förblir i en tonårig brats mentalitet till bubblan blir spräckt)

   Dom brukar vara snabba att hoppa i säng om du träffar dem, de beter sig som en kille enligt Terminalis ofullständiga beteende vetenskap, tyvärr är det gammal tro som värkar på det viset när samhället såg ut som det var för mer än 30 år sen.

  • Crazy8000

   Folk blandar ihop riktig kärlek med snabb attraktion även attachment.

   Desto mer folk stannar/fokuserar på media istället för verkligheten desto mer okunniga på verkliga livet blir de, deras sociala kompetens tynar bort, deras kroppsspråk bleknar och de blir tolkade som om de är iskalla ointresserade och så vidare…
   Media skapar bara fantasier om den andre som i sin tur skapar falsk kemi som tynar bort.

   Rent psykologiskt är dejting via media blind dejting oavsett hur mycket man försöker övertala sig att det inte är på det viset.
   Väldigt få kan få känn om den andre via bara media de flesta tolkar saker som inte ens stämmer IRL men övertalar sig motsatsen. De få gånger de lyckas pricka rätt är bara rent sammanträffande tur.

  • Åsa

   Nej!! Nej!!! Killar som vill ha sex , ja o de e tydligen många på dejtingsajter men får de det , vill de knappast ha en relation ! Det handlar bara om jakten, och får de vad de vill ha tappar de intresset i ett nafs ! Förmodligen även respekten för tjejen ! Men visst finns det undantag ! Att relation startar med sex!

 44. Kaffepaus

  Allt handlar om vad man var för inlevelse/utstrålning, och sånt är svårt att förmedla med ett par skrivna meningar. Irl är det ju blicken, leendet, rösten och utseendet m.m. som gör att man kanske blir intresserad. Det är inte ”vad” som sägs, utan ”hur” det sägs som är prio 1. Attityd och ingång.

  • Crazy8000

   Även energin vi avger ifrån kroppens energi fält som styrs mentalt.

   Hur vi beter oss mot andra iakttas omedvetet.

 45. anonym

  hej! om man är så jävla kär i en kille men han är en fuckboy. Han är skit snygg men inte särskilt snäll. Min bff är också kär i han och typ alla tycker han är ass snygg. Vi ska gå i samma klass men är rädd att bli mobbad om jag frågar om han känner något för mig. vi har ”umgåtts” ett par gånger men bara med våra vänner. Då har han varit en jävla idiot. tror ni han kan ändras om man bara är med han själv och inte med alla han vänner?? snälla hjälp

 46. Per

  Mitt problem e inte o välj. Mitt problem e att få kontakt överhuvudtaget . Jag förstår inte dom som varit här flera år. Jag vill träffa nån nu. Speed dejting känns läskigt men det händer nog nåt.

 47. Åsa

  Alltså tyvärr är det väldigt många män som inleder så fruktansvärt taktlöst! De säger typ ‘tjena snygging! Kik? Skype? ‘, el sent på kvällen, ‘ ses ‘? ‘ hej goding’ ‘ hej sexy’ osv osv… Skulle nog föredra ett vanligt hej el hur mår du! Eller ännu bättre att han berättade något om sig!.. Och ja väldigt många killar har varken någon presentation el bild el bilder på halvnakna delar el ett suddigt foto el med solglasögon el långt ifrån! Man e väl här för att man vill se vem man pratar med? Och om man möjligen skulle lämna ut ett kik skickar de nakenbilder ganska fort!.. man tappar nästan förtroendet för o träffa en vettig, seriös kille som kan föra en normal intelligent konversation! De flesta här verkar mest vara ute efter sex!… Tyvärr… Kan inte räkna alla sexinviter jag fått på dejtingsajt! Det är tröttsamt. Men förhoppningsvis får man reda på ganska snabbt vad han e ute efter, istället för ännu värre efter ett par dejter! .. Var finns alla gentlemän som vet hur man visar respekt? O nej tror ibte att en middag är bästa för första dejten. om man inte har så mycket o prata om kan det bli olidligt o pinsam tystnad!… Nej promenad el fika e perfekt!..

  • Crazy8000

   En liten uppmärksammare.
   Många har lite svårt att förstå vad de egentligen utsätter sig för.

   En middag på första träff brukar ses som samma sak som att bjuda in till Netflix kväll alltså sex träff. särskilt om det är en restaurang. Rätt internationellt.

   Lika många tjejer brukar också bara vara ute efter se men kör ett annat spel och är tydligt väldigt tidigt ;P

   Sexuellt antydande lika väl som naken bilder är rätt komiska när någon försöker hävda sig på det viset till främlingar 😀
   Kan ge en hint varför det händer på HP. HP brukar vara en mer sofistikerad variant av BC även om de som driver HP försöker med att saluföra den som kontaktsida för allt annat än sex sökande.

  • Åsa

   Kan stämma i vissa fall, men långt ifrån alla. Jag går inte gärna ut på middag på restaurang el hemma som första dejt, för som sagt om man inte trivs ihop kan det bli jobbigt! Men Om jag går på middag på en dejt, så är det just middag o inget annat!.. Har också bjudit hem en kille på middag, men har då varit noga att förtydliga att jag är inte ute efter sex. Samma när jag gått hem till en kille på middag!.. Ofta säger jag redan första dejten att jag vill vänta med sådant som sex!… Kan han ta det så kan han!… Kan han inte så hej då!… Om man bara e ute efter sex är det lätt att ragga upp någon på krogen! Att skicka nakenbilder e bara patetiskt. Liksom att visa upp sig naken i sin profil. Desperat. Vad är BC?

 48. Åsa

  Håller inte med crazy 8000! Desto mer utförlig en presentationstext är desto seriösare är personen. Han har verkligen ansträngt sig då för att ge en så klar bild av sig själv han kan, och kan säga att det är fördel för honom. För vi tjejer vill ju se om det finns möjlighet till att man är kompatibla!… Om det finns likheter. en kille utan pres el väldigt kort text som inte säger något om honom själv el skriver ‘ fråga om du vill veta ngt’, kan jag säga kommer att tappa mångas intresse direkt. Det tyder bara på slapphet, lathet, el oförmåga till självkännedom. Och om han vill ses direkt utan att knappt pratat något o inte lärt känna varandra är det ganska tydligt han e ute efter occasional sex! El kk. När han inte har någon vilja till att lära känna en!…. Så därför är bättre att prata lite först för o se var man har varandra. För o slippa slösa bort sin tid!..

  • Crazy8000

   Tyvärr motsatt erfarenhet och gjort flera års efterforskning i ämnet där andras erfarenhet räknas in (även ifrån tjejer)

   När du skriver de sakerna kan man tro att du är rätt ny på online delen och antagit att folk är istället för att ta reda på…

   Det du skriver är vad man vill tro att det är.

   Om du inte redan har erfarit det än är den största delen av personer oavsett kön ute efter ytliga saker även de som verkar seriösa i dina ögon.
   Sex är primär fokus men med olika tillvägagångssätt till sex utan förpliktelse. De flesta ut av dem är icke redo för något mer egentligen.

   (Väldigt många som skriver på det viset du skriver är ute efter kul, bara för att någon säger de är seriösa behöver det inte vara det eller mena samma som dig, allt är relativt)

   Alldeles för många som vill fylla det där tomrummet inuti, dessa gör vad som krävs för att få det de tror de behöver för att fylla tomrummet oavsett hur motpolen drabbas. Har aldrig varit med om högre koncentration av dessa än på kontaktsidor. Därför drar jag mig för att vara där.

   Om jag ska vara riktigt ärlig skiter jag i om jag mister dessa personer för det var ingen förlust till börja med för de är i fel utvecklingsfas för att kunna vara kompatibla ifrån första början. Råkar ha väldigt höga krav på personens inre.

   Bemödar man sig inte att lära känna någon IRL och ska göra det via text lika väl som serverat på fat är man väldigt lat och ignorant.
   De rutinerade kan redan detta. oavsett om det är till seriös relation eller bara sex.

   Om du är en av de tjejerna önskar jag all lycka i världen att finna sann lycka för det lär du behöva 😉

  • Åsa

   Tycker att du har en väldigt cynisk syn på människor och på internet dejting!… Och vad är det för forskning du hänvisar till? Visst. Jag tror säkert att det finns lika många tjejer som killar som e ute efter sex åå nätet och ofta är det ganska tydligt, ibland tyvärr visar det sig först efter någon dejt ( vilket jag erfarit i sommar) då jag varit tydlig från början att jag ibte är ute efter sex utan relation el vänskap o killen hållit med, att det är klokast!.. Men men trots att jag ibland kan bli trött på killar beteende, så vet jag oxå efter måånga års internetdejtande från o till att där finns många guldklimpar, fina kloka killar som är seriösa ( inte ute efter kk..El leka med någons känslor) bara det att det inte alltid uppstår kärlek för det!…. Hoppas du oxå kan släppa din cynism. För din skull den är ibte hälsosam.

  • Crazy8000

   Realister blir lätt uppfattade som cynisk och pessimist ut av idealister när de lägger upp vad som är ;P

   BC är bodycontact, en sexkontakt sida där även vissa som söker seriöst också är.

   Nja väldigt många seriösa slutar ha något annat än bild och även utan bild i vissa fall, just för den låga kvoten av äkta seriösa och att de läser sällan och läser de tar de inte in. vissa behåller sin naivitet precis som många nybörjare har.

   En vanlig sak är att de flesta tjejer är passiva medans de flesta män slänger iväg massa med meddelanden på grund ut av tjejernas beteende, vissa av dessa försöker få reaktion genom att skriva provocerande på olika vis typ sex eller på hopp.
   Den psykologiska bakom behöver vi inte gå in på för aldeles för många med issues som drabbar alla inblandade.

  • Åsa

   Nja tycker inte riktigt att du är realist, mest bara cynisk o pessimistisk!….. Om man varken har bild el profil text har man inte riktigt på en dejtingsajt och göra tycker jag!… Håller fast vid att det inte ger något seriöst intryck!.. Hur fasen ska man som tjej kunna bilda sig en uppfattning om killen då? Svara ofta inte de som inte har bild el presentation, men om jag ändå skulle göra det så ber jag om mer information om personen!… Vill de ibte ge det, så glöm det! Varför ska jag slösa bort min tid?…. Sen finns det ju de osäkra killarna som har gått på den här grejen att man ska vara dryg, o otrevlig o dissa tjejen på olika sätt, efter läst ‘ the game’ o tror att det ska få tjejer mer intresserade!… Idiotiskt!.. O många tror då att det är häftigt med att vara ironiska o cyniska!……. Ironi kan verkligen feltolkas!..

  • Crazy8000

   Läser fortfarande folk den där skryt biografin! Riktigt komiskt 😀
   Riktigt kass bok. Den duger mest till att få till något med problematiska mentalt dåliga med mest front att komma med.
   Finns bättre material ifrån de som förstår sig på lite psykologi och de andra delarna.

   Ja du hur ska man bilda uppfattning via media 🙂 Det brukar sällan gå att göra mer än att ta det med en stor nypa salt, det reklam branschen lika väl som politiker och lobbyister gör brukar användas av gemene man göra för att få sin agenda lyckad, sälja sig oavsett sannhets graden. Har personligen dragit mig för att ta första kontakt med någon på dessa tjänster den senaste månaderna, de flesta har kass utstrålning i Malmö området. Det är nackdelen när man brukar läsa av folk, man ser oönskade saker i dem, därför måste de som ser sig som en match kontakta mig först för att visa motsatsen.

   Den där sortens text funkade som bäst för ca 10 år sen men HP hade redan då väldigt knasig atmosfär i jämförelse till betalsidorna. idag värkar det a smittat av sig även på de.
   Idag ger det mest respons med aggressiv irriterad text där man målar upp sig som att inte må så bra. Inget jag lägger upp igen, är helst utan de som hugger på sådant. man blir som om någon har dragit ut el kontakten i skallen i flera dagar med att träffa dessa, även prata över telefon. Får höra liknande saker ut av mina kvinnliga vänner var av den ena är bara ute efter närhet utan förpliktelse där inne.

   Hur som helst.
   Du ser lite bekant ut av någon anledning. Var i bor du?

  • Åsa

   Haha e det så illa i Malmö? Ja jag föredrar iaf om man har en beskrivande, text om sig själv o kanske kan visa lite humor! .. Inte bara ett lamt fantasilöst, fråga så får ni veta mera!….. Vill se att personen har hyfsad självkännedom, utan att skryta om sig själv, det är bara avtändande!… Sedan kan det ju såklart vara så att personen har beskrivit sig som en bra person, ödmjuk, känslosam, gentleman och sedan när man träffas kan man märka att det inte stämmer riktigt, utan att han har ett stort ego istället och är egocentrisk. Egotrippad och inte alls så respektfull som han sagt el gentleman!… Visst. Men föredrar ändå att veta lite om personen innan träff! O har man som vissa en ploj text om vilken skitstövel man e så är det iallafall inget som väcker mitt intresse, bara löjligt, så bläddrar då vidare!…. Jag e från Stockholm. ( ekontakt i huvudet? :D)

  • Crazy8000

   Nja, kanske har ett konto där, provade den tjänsten för ca 10 år sen 🙂 Märkte redan då de som är på betal brukar också vara på gratis sidorna. Ser ingen mening i att betala för att träffa personer eller betala för att få samma som på gratis tjänsterna. sedan brukar jag ha personer som svärmar IRL, nackdelen är att de flesta tjejer bara gör sig extra tillgängliga för att jag ska inleda lika väl som driva det hela även om de inleder (de försöker köra snöbolls effekten) tror att jag ska få ett super intresse bara så och dra det hela och börja kora det att skapa intresse och känslor när det var de som var intresserade, kan inte få intresse för denna sortens personer.

   Har provat att köra mer än 50 olika texter för att se vad som nappar, olika stiler hur man kommunalisera. det blir nästan bara napp med allt ifrån de som behöver lite lätt hjälp till de som behöver mycket grov terapi KBT med piller, dessa bör inte ha kontakt med andra för allas bästa to they have their shit together. Många gånger räcker det med att man ser deras ögon på bilden lika väl som texten.
   Sedan märkte jag att folk brukar blir helt förvrängda på nätet med allt ifrån socialkompetens till hur man behandlar andra, blir automatiskt motbjudande som individer i mina ögon (de ligger i samma motbjudande grupp som de som behandlar en kypare som skit med inget värde när kyparen inte behövs längre).
   Fick väldigt mycket träning på att läsa folk och komma på fler saker hur det funkar med psyket, hur man ser detta.

   Skulle kunna göra flera böcker i ämnet dejting och internetdejta lika väl som känslor.

   Hur som helst. mina känslor har tagit semester på obestämd framtid, känner ingen mening med att träffa folk då lika väl som att man blir skittrött i skälen och mentalt, sedan att det är de jag har näkt plus några andre grupper.

   Lycka till där inne och hoppas du hade en bra helg.

  • Crazy8000

   Är texten för lång slutar de flesta personer per automatik att läsa.
   Har träffat personer som har bara en bild och de har mer egen kännedom än de flesta som har skrivit.

   ”fråga om du vill veta något” Är väldigt vanligt ibland tjejer att skriva i sin text. Är dessa lata? För jag har träffat de som har det och de är mer drivande och aktiva än vad många klarar av.
   Även en man i 20 års åldern som hade kort text och han har ett hög utvecklat inre med driv.

   Först och främst måste du definiera vad du ser som seriöst för det är relativt?
   Det du ser som seriöst kanske andra ser som oseriöst. (Det lilla du har skrivit ser jag som oseriöst när det kommer till att söka äkta långvarig lycklig relation)

  • Åsa

   Är man seriöst intresserad av att hitta en partner läser man även en längre text! Texten ska ju ge en bild om vad får person du är så att den som läser kan bilda en uppfattning om man skulle funka ihop! Visst de som har lite el ingen text kanske är drivna personer, men de är inte seriöst ute efter en partner. Mer tidsfördriv för stunden. De som bara kollar bilder är i regel ute efter ett ligg! Min erfarenhet. vad i min text anser du inte vara seriöst?

 49. Stefan Murhagen

  Jag har vart med på några dejtingsidor förut men att vara med på såna sidor funkade inte nåt bra för mig bara skit var det xD Var sällan jag fick svar där. Men tänkte nu testa happypancake just för att det är gratis 🙂 Så får jag se vad som händer sen 😀 Jag har inte förut skrivit nåt på min presentation och ska heller inte göra det nu 😛 För att det är onödigt när jag sen skriver en massa saker om mig när jag chattar med folk 🙂 Självklart har jag inte nåt emot när andra heller inte har skrivit nån presentation. Jag har oxå sett många som har skrivit en presentation oxå och vill dom göra det så ska dom så klart göra det. Dock ska man ha en bild såklart på sig själv på en dejtingsajt är annars inte lika kul att chatta med folk om man inte vet hur dom ser ut xD Jag tror att det är lättare att hitta en partner på vissa andra sätt än på dejtingsidor som tex på krogen, privat fester, skola, jobb och vissa andra saker med. Det gäller att vara ute på olika ställen där det är mycket folk på så borde chansen då vara störst att hitta en partner på 😀 Jag har aldrig börjat snacka med killar och tjejer som jag inte känner för att jag tycker att det känns konstigt eftersom jag inte känner dom och för att jag är jävligt osocial 😛 Jag har själv alltid vart singel och har heller aldrig hånglat med någon och jag är även oskuld för att jag inte har hittat någon tjej än som vill knulla mig. Så ska bli kul att se hur det bli med dom här sakerna i framtiden xD

  • ÅS

   Har du ingen presentation lär du inte få många svar ! Folk vill kunna bilda sig en uppfattning om vem du är! Om du är någon som hon kan slösa sin tid på! Om du möjligen skulle kunna passa ihop med henne ! Om en man inte orkar göra ens en presentation o ja vissa inte heller någon bild hur ska hon då kunna få en uppfattning om dig? Intrycket blir då en man som inte kan utttrycka sig , som inte har någon självkännedom och svagt intellekt! !!!

  • CRAZY8000

   De som har högre utvecklat intellekt självkännedom ser ingen mening i att bevisa att de är för mängden, blir i samma veva utpekade för att vara motsatsen. Precis som de som är hög/överintelligenta har inget behov att bevisa att de är något de är för de okunniga, de brukar uppfattas som motsatsen för att de inte lägger vikt på nonsens som grammatik/stavning memorera namn lika väl som annat ytligt nonsens för att passa in.
   Detta är något många har svårt att förstå när de inte är det själva.

   (Mängden köper vad de vill höra inte vad det är med det mesta och blir lätt kontrollerade och lurade)

 50. Apple

  aha!!! Detta förklarar ju saker och ting! Jag har inte för mitt liv kunnat begripa varför så många vill träffas direkt! Innan de ens sett foto! Det ‘beror tydligen på att du/ni tycker det är ett jättebra tips. Jag trodde ju att nätdejting var bra för att man lär känna varann via mail under lång tid innan man ses…
  Detta med dina dejtingtips här ovan där du tipsar om att en bra inledning är enkel och av slaget ” Vad gör du”? Jag tycker det ‘är en jättekonstig och fantasilös inledning och öppnar inte det mailen.
  När jag ändå är igång och klagar här kan jag lika gärna skriva att det verkar ju inte klokt heller att folk ber en öppna sina bilder och sen hör de aldrig av sig ige. Ungefär osm ”Nej du är för ful för mig..” Va! Vem är de att bedöma? Dessutom är jag skitsnygg!
  Nej jag tror inte nätdejting verkar vara ngt för mig, och detta har jag kommit fram till efter bara två veckor,,


Kommentera