3518d50d5a49f217a53466f8e0667f6a

10 saker som får relationen att fungera (längre)

Det räcker tyvärr inte med att bara haffa sin drömprins eller prinsessa, du måste också få hen att vilja stanna. Här kommer 10 tips på saker ni kan göra för att få relationen att bli långvarig. 

Visa tacksamhet

Istället för att sucka högljutt över att din partner inte plockat in disken i diskmaskinen igen så kan du försöka anstränga dig för att uppmärksamma det som din partner har gjort som varit positivt. Visa att du inte tar er kärlek för givet och berätta så ofta som möjligt vad du är tacksam över. Det är lätt att fastna i en trist spiral och bara se bristerna hos den andre, men det gör definitivt inte relationen starkare!

Var sårbar

Det är läskigt att släppa in någon under huden och visa sig sårbar, men om du inte gör det kommer ni aldrig att få en intim och nära relation. Dela med dig av händelser i ditt liv som format dig till den du är, bra som dåliga. Våga be om tröst och stöd om du har en dålig dag.

0f2ea9ab16f9e26aa468f317c12404c9

Ha ett eget liv (och låt din partner ha detsamma!)

När man är så där löjligt nykär är det lätt att glömma bort att det fanns ett liv innan man träffade sin partner, men det är farligt att gå in i kärleksbubblan för länge. Dels finns risken att dina vänner tröttnar på dig och dels att du och din partner aldrig hinner sakna varandra. Även om du helst bara vill stanna inne och mysa för sexhundrafjärde kvällen i rad så tvinga ut dig själv på egen hand. Det kommer er relation må bra av!

641696ce7100f9e58030aa03d7365f1d

Välj dina strider

Om ni har flyttat ihop så kommer det garanterat att uppstå situationer som prövar ditt tålamod. Ni kanske har olika kvällsvanor, syn på vad som är rimlig städning eller kring att ställa in smöret med eller utan smörkniven i. Vissa saker kan vara värda att diskutera medan andra helt enkelt inte är det. Acceptera att ni är olika och välj dina strider.

3b6454c8fae5d3c67fedc7cef1431072

Sluta inte dejta

Det är lätt hänt att man anstränger sig i början med att hitta på roliga saker ihop och göra sig fina för varandra, men att man så fort man blivit ett par officiellt struntar helt i detta. Viss är det härligt att kunna slappna av i mjukiskläder ihop, men försök att ha som mål att en gång i veckan ”gå på dejt”. Det behöver inte vara någon avancerat. Det kan räcka med att ni klätt upp er lite till middagen hemma och öppnar en flaska vin. Det är härligt att återuppleva det där förväntanspirret som fanns i början!

57c66013f6a5b642f30b0d80f9650eec

Skratta ihop

Det kan låta klyschigt, men par som skrattar mycket ihop klarar också av fler utmaningar i relationen. Var det länge sedan ni gjorde något kul tillsammans? Kanske kan det räcka att plocka fram ett sällskapsspel eller se en komedi ihop. Sluta inte att vara barnsliga, kittla varandra eller ha en brottningsmatch på golvet. Livet är allvarligt nog som det är.

Fråga mer!

En enkel och intresserad fråga om hur din partners dag har varit är ett sätt att visa att du bryr dig om hen. Det är lätt att sluta fråga saker om den andre när du tycker att du ändå känner hen ”utan och innan”, men slutar ni att prata så kommer relationen sakta att dö ut. Öva på att lyssna utan att avbryta och att ta er tid till att ha egen-tid utan tv och mobiler som stör.

f94b80c573537bda1b91217000fa4aea

Svettas ihop

Att träna ihop är bra av en massa olika skäl. Förutom att ni håller er i form så är det sexigt och kul att svettas ihop. Ni kommer att bli mer sammansvetsade och kan peppa varandra. Vill ni inte gå på gym kanske ni kan ta en löprunda på kvällen, testa på en salsakurs eller börja klättra ihop.

Ha ett gemensamt mål

Genom att se på er som ”vi” istället för ”jag” så skapar ni en gemensam plan och framtid ihop. Ha både små och stora mål som ni tillsammans formulerar. Allt från att ”åka till London på en weekend” till att ”köpa en sommarstuga i skärgården”.

9b2e7cf7d95680a8fbc41fc1fd28a390

Ligg mer!

Det är inte alltid lusten finns där när man är trött och stressad men närheten i en relation är det som knyter er samman. Även om ni inte behöver ha sex så kan ni kramas, pussas och kanske massera varandra. Och kom ihåg att sex ofta genererar att man vill ha mer sex eftersom ”kroppen väcks till liv”. Så nästa gång du bara vill vända dig om och och sätta i öronpropparna; give it a try!

love

dating


Det finns 9 reaktioner.

Lämna kommentar
  • HoppfullSkeptiker

   Jo såna här tips är ju fina och bra och så, men hjälper liksom inte så himla mycket för alla oss som har enorma svårigheter att ens få till en första date…

  • Egalitarian

   Haha ja jo det är ju så. Om man tagit sig förbi det steget så är det andra saker som känns irriterande, även om det för utomstående helt klart kan ses som småsaker.

   Själv älskar jag Krönikor mer än såna här texter eftersom det lättare går att sätta sig in i situationen (läs: anknyta till sitt eget liv) och då få mer nytta utav det.

 1. Erik

  Vill påpeka att detta återigen är namn-tjuven Erik (den yngre varianten) som kommit med de korkade påpekandena .. inte jag. Han orkade tydligen inte läsa texten utan enbart rubrikerna.

  • Erik

   Yngre? Är du säker på det? (och Erik heter rätt många i detta land)
   Jag syftade endast på att byta ut termerna i den punkten, inte andemeningen. Det där med guldkant är ju bra det vet jag redan.

  • Erik

   Det är vanlig hyfs över Internet att man lägger till något för att särskilja användare åt. Du får ta vilken siffra du vill eller bokstav .. men jag uppmanar dig att inte använda dig av samma användarnamn som jag, det förvirrar bara läsare och skapar misstro.

  • HoppfullSkeptiker

   Tror du verkligen att alla som kommer hit till bloggen ser till att läsa igenom en massa gamla kommentarer för att vara säker på att de använder ett helt unikt namn? Det är ju inte enbart deras fel för att de också råkar heta Erik. Knappast ett ovanligt namn, liksom.

   Du kan ju precis lika gärna se till att använda ett mer unikt användarnamn själv för att slippa denna ”förvirring och misstro”. 😛

  • HOPPFULLSKEPTIKER

   Ja du har rätt, det här namnet är nog klart mycket bättre att använda mig av. Tack för tipset!


Kommentera